Blog Pop-up

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον 3ο Παράκτιο Δρόμο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας αποφασίζει:

1. Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης παντός τροχοφόρου οχήματος εντός του χώρου στάθμευσης (parking) έναντι Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας κατά το χρονικό διάστημα από το Σάββατο 20/10/2018 και ώρα 18:00 έως την Κυριακή 21/10/2018 και ώρα 14:00.

2. Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης παντός τροχοφόρου οχήματος στις παρακάτω οδούς επί της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ηγουμενίτσας κατά το χρονικό διάστημα το οποίο είναι απαραίτητο για τη διεξαγωγή του 3ου Παράκτιου Δρόμου Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα από την 06:00 ώρα έως το πέρας της διεξαγωγής του 3ου Παράκτιου Δρόμου Ηγουμενίτσας την Κυριακή 21/10/2018:
Α. Οδός Εθνικής Αντιστάσεως κατά το τμήμα από τo ύψος των Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας έως την τράπεζα “Eurobank”.
Β. Οδός Νέας Παραλιακής κατά το τμήμα από το ύψος των Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας έως το ύψος του café “TRAM”.

3. Την απαγόρευση κυκλοφορίας παντός τροχοφόρου οχήματος στην Νέα Παραλιακή οδό από το ύψος των Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας έως το ύψος του café “TRAM” από την 08:00 ώρα της 21/10/2018 έως το πέρας της διεξαγωγής του 3ου Παράκτιου Δρόμου Ηγουμενίτσας.

3. Την αναστροφή της κυκλοφορίας επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος των Τ.Ε.Ι έως και την τράπεζα “Eurobank” από την 08:00 ώρα της 21/10/2018 έως το πέρας της διεξαγωγής του 3ου Παράκτιου Δρόμου Ηγουμενίτσας.

4. Η παρούσα Απόφαση να γίνει ευρέως γνωστή με ανακοίνωση τύπου.


Read More »
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον 3ο Παράκτιο Δρόμο Ηγουμενίτσας Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον 3ο Παράκτιο Δρόμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018 Rating: 5

Επιτρέπεται ξανά το κυνήγι στην περιοχή του κάμπου Σαγιάδας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018

Το ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου γνωστοποιεί ότι δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ (4515Β και 4516Β αντίστοιχα) οι αποφάσεις του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Β. Μιχελάκη, που καθορίζουν το πλαίσιο άσκησης της θήρας στον υγρότοπο της Σαγιάδας.

Με την πρώτη απόφαση ανακαλείται η Δασική Απαγορευτική Διάταξη Θήρας που επέβαλε η ΚΥΑ 36427/23-3-2009, με θέμα τον χαρακτηρισμό των χερσαίων, υδάτινων και θαλάσσιων περιοχών των Στενών και Εκβολών του ποταμού Καλαμά, η οποία κατέπεσε στο ΣτΕ.

Με την δεύτερη απόφαση ορίζεται η περιοχή απαγόρευσης της θήρας σε έκταση εμβαδού 1371 στρεμμάτων, στην οποία απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων για πέντε έτη.

Η περιοχή απαγόρευσης βρίσκεται στη θέση «Βάλτος – Μασκλυνίτσα» της κτηματικής περιφέρειας Σαγιάδας του Δήμου Φιλιατών της Π.Ε Θεσπρωτίας.

Σε όλη την υπόλοιπη περιοχή πλην της οριζόμενης ως περιοχή απαγόρευσης της θήρας, επιτρέπεται η κυνηγετική δραστηριότητα σύμφωνα με όσα ορίζει η ετήσια Ρυθμιστική Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και τα οποία αναφέρονται στην άσκηση θήρας σε υγροτόπους (περίοδος άσκησης θήρας, θηρεύσιμα και μη είδη, μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός θηραμάτων ανά έξοδο και ανά κυνηγό, απαγόρευση χρήσης πλωτών μέσων, απαγόρευση χρήσης μολύβδινων σκαγιών κ.λπ).Πρόκειται για μία εξέλιξη που ικανοποιεί πλήρως την κυνηγετική οικογένεια, αλλά και μια δικαίωση της προσπάθειας των διοικήσεων της Ε’ ΚΟΗ και της ΚΣΕ μετά από έναν πολυετή δικαστικό αγώνα.

Παράλληλα, έρχεται να συμπληρώσει την απόφαση άρσης της καθολικής απαγόρευσης και το μοντέλο που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στον Αμβρακικό, με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της λαθροθηρίας και της λαθραλιείας, όπως και στην προστασία των θηραματικών πληθυσμών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Είναι όμως παράλληλα και μία απόφαση, που δημιουργεί επιπρόσθετες υποχρεώσεις και ευθύνες στο σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας, ώστε η άσκηση θήρας να αποδειχθεί στην πράξη επωφελής πάνω απ’ όλα για το φυσικό περιβάλλον και την αειφορία των θηρεύσιμων και μη ειδών.

Όπως έγινε και στην περίπτωση του Αμβρακικού, έτσι και στην περίπτωση της Σαγιάδας, η Ε’ ΚΟΗ θα διαθέσει επιπρόσθετο προσωπικό Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής αλλά και υλικοτεχνικών μέσων αυτής, ώστε η απόφαση να εφαρμοστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, απομονώνοντας όσους τυχόν δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία της, για το σύνολο της επικράτειας και όχι μόνο για την περιοχή.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες προς το σύνολο των φορέων της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ανταποκρίθηκαν και συνέδραμαν στην προσπάθεια αυτή για τη Σαγιάδα, όπως έγινε και με το «άνοιγμα» του Αμβρακικού.

Ξεχωριστή αναφορά οφείλουμε να κάνουμε στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Β. Μιχελάκη, που στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Ομοσπονδίας, κατανοώντας απόλυτα τις τεκμηριωμένες θέσεις μας.

Τοπικό Σχέδιο Δράσης και φύλαξη

Σύμφωνα με την απόφαση η Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας θα μεριμνήσει σε συνεργασία με τον οικείο Φορέα Διαχείρισης και την Ε’ ΚΟΗ προκειμένου:
Να εκδοθεί μέχρι 31-10-2018 «Τοπικό σχέδιο Δράσης» για την πάταξη της λαθροθηρίας.
Να ασκούνται συστηματικοί έλεγχοι από τους δασικούς υπαλλήλους και τους ιδιωτικούς φύλακες θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων για την παράνομη χρήση μολύβδινων σκαγιών εντός των ορίων του υγροτόπου.

Η απόφαση ισχύει από την δημοσίευσή της και λήγει στις 31-7-2022.

Η δε τήρησή της ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, Αστυνομίας, στους Δημοτικούς Υπαλλήλους, στους Κυνηγετικούς Συλλόγους Π.Ε. Θεσπρωτίας, Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.


 
Read More »
Επιτρέπεται ξανά το κυνήγι στην περιοχή του κάμπου Σαγιάδας Επιτρέπεται ξανά το κυνήγι στην περιοχή του κάμπου Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018 Rating: 5

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ» ΣΕ ΚΑΣΤΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018

Το τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δ. Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι το πρόγραμμα: "ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ" θα γίνεται ακόμη στο Καστρί και στον Παραπόταμο , σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Δημοτικό Σχολείο Καστριού : 
ΤΡΙΤΗ 15:45-16:45
ΠΕΜΠΤΗ 17:00-18:00

Δημοτικό Σχολείο Παραποτάμου : 
ΤΡΙΤΗ 17:00-18:00
ΠΕΜΠΤΗ 18:30-19:30

Οι γυναίκες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να προσκομίσουν εκτός από την αίτηση συμμετοχής που θα δοθεί από την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και την ιατρική βεβαίωση συμμετοχής όπως έχουν ενημερωθεί από τον φορέα μας. Η παράδοση τους θα γίνεται στην Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στην προσέλευση του μαθήματος.
Τιμή συμμετοχής 10€ το μήνα.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 
 
Πληροφορίες: 
Τηλ. 2665360019
FAX : 2665360019 
Email:pakppo2@1345.syzefxis.gov.gr

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ
Γεράσιμος Φουσέκης

Read More »
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ» ΣΕ ΚΑΣΤΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟ ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ» ΣΕ ΚΑΣΤΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018 Rating: 5

Webinar με θέμα "Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών" από την Κιβωτό Εξέλιξης

Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018


Η Κιβωτός Εξέλιξης Κέντρο Θεραπειών διοργανώνει ένα Νέο και ενδιαφέρον σεμινάριο Online (Webinar).

To θέμα του νέου μας Webinar είναι "Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών" https://www.kivotosexelixis.gr/webinar-sexoualikis-kakopoii…

Εισηγήτρια: Όλγα Τζουραμάνη, Ψυχολόγος - Εγκληματολόγος, Υπ. Διδάκτωρ Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα των ημερών μας, που θα πρέπει να απασχολεί κάθε ειδικό θεραπευτή, εκπαιδευτικούς, ειδικούς του χώρου της ψυχικής υγείας και των ανθρωπιστικών επιστημών.

Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και αντιμετώπιση των συμβάντων κακοποίησης, από θεραπευτική οπτική.

-Διάρκεια: 2 ώρες
-Ημέρα διεξαγωγής: Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018
-Ώρα: 10:00 πμ
-Κόστος συμμετοχής: 30€

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ
Webinar Σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών


 
Read More »
Webinar με θέμα "Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών" από την Κιβωτό Εξέλιξης Webinar με θέμα "Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών" από την Κιβωτό Εξέλιξης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018 Rating: 5

Συγχαρητήρια στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018

Τα τελευταία 4 χρόνια τέτοια εποχή, άρχιζαν οι ανησυχίες, για το τι θα γίνει αν βρέξει, να ετοιμάσουμε τα χαρακώματα για να μην πλημμυρίσουμε . 
Με τις πρώτες βροχές μέναμε όλο το βράδυ να κοιτάμε την στάθμη του νερού μήπως και ανέβει και γενικά η ζωή μας έμπαινε σε ρυθμούς χειμώνα.... 
Φέτος μας εξέπληξε ευχάριστα η Περιφέρεια καθαρίζοντας, βασικά ανοίγοντας όλο το βουλωμένο και κλεισμένο ρέμα από την αρχή του . 
Μας εξέπληξε γιατί στην Ελλάδα που ζούμε δυστυχώς το αυτονόητο πολλές φορές μετατρέπετε σε θαύμα οπως τώρα !!! 
Όπως και να έχει όμως κάλιο αργά παρά ποτέ όπως λέει και ο λαός !! 
Προσωπικά θα πω ένα μπράβο στην περιφέρεια για αυτήν την κίνηση και την πολύ καλή δουλεία γιατί συνήθως μόνο τους φωνάζουμε.
Να που τελικά αν θέλουμε όλα γίνονται !!! 
Ελπίζω φέτος να κοιμηθούμε ήσυχοι όλοι.
Καλό χειμώνα!!!


 
Read More »
Συγχαρητήρια στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας Συγχαρητήρια στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018 Rating: 5

Ξεκινάνε σήμερα τα μαθήματα στο Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018


Η ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ είναι την ΠΕΜΠΤΗ 18-10-2018 και ώρα 15:00μμ

14:45-15:00 μμ Προσέλευση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολικού συγκροτήματος

15:00 μμ Καλωσόρισμα, Ενημέρωση, Τοποθέτηση σε αίθουσες, μετάβαση σε εργαστήρια και σε χώρους εκπαίδευσης πεδίου.

Ενόψει της φοίτησής σας στο Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας παρακαλούμε να μελετήσετε ενδελεχώς τα παρακάτω:

1) Τον Κανονισμό Λειτουργίας Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και ιδιαίτερα τις σελίδες από 6 έως 16

2) Τον «Οδηγός Σπουδών» της ειδικότητάς σας με τα μαθήματα του εξαμήνου και τη διδακτέα ύλη του κάθε μαθήματος

3) Τα Όρια των απουσιών ανάλογα με τις προβλεπόμενες ώρες διδασκαλίας του κάθε μαθήματος (υπάρχει στο Πρόγραμμα στον Οδηγό Σπουδών)


4) Την Ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας μέσω της οποία θα ενημερώνεστε για όλα τα εκπαιδευτικά θέματα.

5)Την Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης Open e-class (μόλις ενεργοποιηθεί από το ΥΠΠΕΘ), όπου οι εκπαιδευτές υποχρεούνται να ανεβάζουν την ύλη των μαθημάτων για τα οποία θα εξετάζεστε στην Πρόοδο και στις Τελικές Εξετάσεις

6) Πληροφορίες για την εξάμηνη Πρακτική Άσκηση 960 ωρών και τα σχετικά έντυπα ΠΑ 


 
Read More »
Ξεκινάνε σήμερα τα μαθήματα στο Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας  Ξεκινάνε σήμερα τα μαθήματα στο Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Βρέθηκε "καβάντζα" με 47 κιλά κάνναβης

Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, χθες (17-10-2018) το απόγευμα, σε δασική περιοχή στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, επιμελώς κρυμμένοι τρεις ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν σαράντα δύο δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (47) κιλών και (224) γραμμαρίων. 
Διενεργείται προανάκριση από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Read More »
Θεσπρωτία: Βρέθηκε "καβάντζα" με 47 κιλά κάνναβης Θεσπρωτία: Βρέθηκε "καβάντζα" με 47 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018 Rating: 5

"Πράσινο φως" για την υποβολή προτάσεων για Ψηφιακές Υπηρεσίες στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018


Το "πράσινο φως" για την υποβολή προτάσεων που αφορούν τις Ψηφιακές Υπηρεσίες στα Μνημεία στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου έδωσε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης. 
Η δράση στοχεύει σε ενιαίες ψηφιακές διαδικτυακές ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου. 
Στο πλαίσιο της πρόσκλησης παρέχεται η δυνατότητα χρηματοδότησης ψηφιακής πλατφόρμας - ψηφιακών ξεναγήσεων - εγκατάστασης ασύρματου δικτύου - υπηρεσιών ανάπτυξης κοινού και κοινοτήτων και υποστήριξης της διαλειτουργικότητας, μέσω της δημιουργίας υπηρεσιών διαδικτύου για την ανάπτυξη δράσεων ανάδειξης και διασύνδεσης του πολιτιστικού αποθέματος με υπάρχουσες υποδομές και υπηρεσίες. 
Εντάσσεται δε στην Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου , αφορά στους αρχαιολογικούς χώρους Νικόπολης, Κασσώπης, Γιτάνων, Δωδώνης και Αμβρακίας και στοχεύει στην παροχή περισσοτέρων και βελτιωμένων ποιοτικών υπηρεσιών, ώστε οι χώροι να καταστούν περισσότερο ελκυστικοί για τους επισκέπτες. 
Ο προϋπολογισμός των δράσεων ανέρχεται στις 300 χιλ. ευρώ. 


 
Read More »
"Πράσινο φως" για την υποβολή προτάσεων για Ψηφιακές Υπηρεσίες στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου "Πράσινο φως" για την υποβολή προτάσεων για Ψηφιακές Υπηρεσίες στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018 Rating: 5

Σαπφώ πεφάνθι - Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στην Ηγουμενίτσα...

Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018


Read More »
Σαπφώ πεφάνθι - Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στην Ηγουμενίτσα... Σαπφώ πεφάνθι - Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στην Ηγουμενίτσα... Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018 Rating: 5

Τμήματα ρομποτικής σε όλες τις τάξεις του Α' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018


Η μεγάλη ανταπόκριση που είχε η επιτυχία της ρομποτικής ομάδας του σχολείου μας, στον πανελλήνιο διαγωνισμό, μας ενθάρρυνε να δημιουργήσουμε αντίστοιχα τμήματα για όλες τις τάξεις του σχολείου μας, με σκοπό την επαφή των παιδιών μας με τον κόσμο της τεχνολογίας. 
Την Παρασκευή (19-10-2018) και ώρα 18:00-20:00μ.μ. μπορείτε να ενημερωθείτε για τα προγράμματα και τους στόχους από τον αντίστοιχό καθηγητή.

Με εκτίμηση ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων


 
Read More »
Τμήματα ρομποτικής σε όλες τις τάξεις του Α' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Τμήματα ρομποτικής σε όλες τις τάξεις του Α' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018 Rating: 5

Κοινή εξόρμηση των Ορειβατικών Συλλόγων Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων στην "Γύφτισσα"

Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας μαζί με τον Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 21/10/2018 εξόρμηση στον ορεινό όγκο της Γύφτισσας, πραγματοποιώντας δύο πορείες.

ΠΟΡΕΙΑ Α
Καστανέα (882μ) - Ανάληψη (1.412μ) - Γύφτισσα (1.752μ) - Καστανέα
ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 6 ΑΠΟΣΤΑΣΗ 11Km
ΑΡΧΗΓΟΙ: Νάκος Δημήτρης - Κυριάκη Λίλυ

ΠΟΡΕΙΑ Β
Καστανέα (882μ) - Ανάληψη (1.412μ) - Γύφτισσα (1.752μ) - Μπολιάνα (1.292μ) - Καστανέα (Κυκλική)
ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ:8 ΑΠΟΣΤΑΣΗ 16Km
ΑΡΓΗΓΟΙ: Σταύρου Σωτήρης - Ασπιώτη Σοφία

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, ζευγάρι μπατόν, ατομικό φαρμακείο, αδιάβροχο/αντιανεμικό, νερό 2/3 λίτρα, κολατσιό, καπέλο, αντιηλιακό, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή και δεύτερη αλλαξιά ρούχων (στο λεωφορείο).

Αναχώρηση στις 6.30πμ από το Πάνθεον με λεωφορείο.
Ώρα αναχώρησης από την Καστανέα: 18.30

Δηλώσεις συμμετοχής μόνο στα γραφεία του συλλόγου, Τετάρτη 17/10 & Πέμπτη 18/10 ώρες 19.00-21.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2665.400.802
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.


Read More »
Κοινή εξόρμηση των Ορειβατικών Συλλόγων Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων στην "Γύφτισσα" Κοινή εξόρμηση των Ορειβατικών Συλλόγων Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων στην "Γύφτισσα" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018 Rating: 5

Με πρακτικές «Ό,τι δε λύνεται, κόβεται» δεν αλλάζεις την Παιδεία! - Του Μιχάλη Τζάνη

Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018


Την ώρα που η STEM education γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης (πλέον ΚΑΙ στην Ευρώπη), στην Ελλάδα μειώνουμε τις ώρες των Θετικών Επιστημών αντί να πάμε σε ένα πιο σύγχρονο ελκυστικό πρόγραμμα σπουδών, μπας και κάποια στιγμή φτάσουμε τη Ζιμπάμπουε! 
ΝΑΙ. Μην σας κάνει εντύπωση, την Ζιμπάμπουε. 
Ακούω διάφορους να λένε περιχαρείς: " To science background των ελλήνων φοιτητών είναι πολύ δυνατό, δε μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλου Ευρωπαίου." 
Κάποτε κύριοι, στο Τέξας. 
Ο Έλληνας μαθητής και φοιτητής, δυστυχώς, στερείται πρακτικής εφαρμογής και αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει πολύ εύκολα. 
Από την άλλη, για να μιλήσω και ως εκπαιδευτικός, όλοι μας έχουμε σταθεί αντιμέτωποι με περιπτώσεις εξαιρετικά αδιάφορων παιδιών εν ώρα μαθήματος Γενικής Παιδείας, όλοι μας έχουμε λάβει την απαξιωτική απάντηση: 
"Mόνο για τα μαθήματα της κατεύθυνσής μου ενδιαφέρομαι." 
Άρα λοιπόν είναι προφανής η ανάγκη για την ριζική ανανέωση του συστήματος παιδείας μας. 
Η πρακτική του "Ότι δε λύνεται, κόβεται", όμως, στην εκπαίδευση δεν έχει αποτελέσματα. Το αντίθετο μάλιστα. 
Αντί λοιπόν να δημιουργούμε κίνητρα στα παιδιά να αγαπήσουν τις θετικές επιστήμες, τους απωθούμε ολοένα και περισσότερο. 
Κρίμα, κρίμα, κρίμα. 
Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό!

* Ο Μιχάλης Τζάνης, είναι καθηγητής Θετικών Επιστημών/STEM και από το Σεπτέμβριο του 2017 ζει και εργάζεται μόνιμα στο Λονδίνο. 
Παράλληλα τελειώνει το μεταπτυχιακό του στο School of Electronic Engineering του Queen Mary University of London.


 
Read More »
Με πρακτικές «Ό,τι δε λύνεται, κόβεται» δεν αλλάζεις την Παιδεία! - Του Μιχάλη Τζάνη Με πρακτικές «Ό,τι δε λύνεται, κόβεται» δεν αλλάζεις την Παιδεία! - Του Μιχάλη Τζάνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018 Rating: 5

«Στέγνωσαν» τα βουνά της Ηπείρου - Με υδροφόρες νερό για τα κοπάδια!

Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018


Οι πηγές στέρεψαν και στις ομβροδεξαμενές δεν έπεσε ούτε σταγόνα νερού… 
Ο Οκτώβριος έχει εισέλθει στο δεύτερο μισό του και οι κτηνοτρόφοι περνούν δύσκολες ώρες καθώς η παρατεταμένη ανομβρία και σε μία εποχή όπου τα νερά στην Ήπειρο περίσσευαν, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. 
Το σημαντικότερο είναι η απουσία νερού για τις καθημερινές ανάγκες των κοπαδιών. 
Για τα ζώα που βρίσκονται σε βουνά και σε μέρη όπου κάθε πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολο. 
Στις περιοχές αυτές βρίσκεται και το μεγαλύτερο μέρος του ζωικού κεφαλαίου της Ηπείρου…

Μιτσικέλι, Περιστέρι, Ολύτσικα... Ορεινό, Χίνκα, Ζαγόρι, Τζουμέρκα...

Σε τέτοια σημεία, σε τόπους απομακρυσμένους, χαμένους ανάμεσα σε βουνοκορφές, χρειάστηκε να μεταφερθούν και φέτος εκατοντάδες τόνοι νερού...

Και εξακολουθούν να μεταφέρονται σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, με το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της, χρειάστηκε να κάνει μία υπερπροσπάθεια για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κτηνοτρόφων που ξέμειναν από νερό!

Με τις υδροφόρες που διαθέτει η Υπηρεσία αλλά και με ιδιωτικές που υποχρεώθηκε να μισθώσει ανταποκρίθηκε στις πολύ μεγάλες ανάγκες που σημειώθηκαν φέτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Περιφέρεια Ηπείρου και την Πολιτική Προστασία καλύφθηκαν όλα τα αιτήματα των κτηνοτρόφων... 
Έτσι μεταφέρθηκε νερό και σημεία όπου για να φτάσουν τα οχήματα χρειάζονταν πάνω από δύο ώρες και σε δρόμους ιδιαίτερα επικίνδυνους. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους!

Ο καιρός έχει αλλάξει και οι εποχές δεν είναι ίδιες όπως παλιότερα.. 
Αυτό τονίζουν οι άνθρωποι της υπαίθρου που βλέπουν Οκτώβρη μήνα να μην υπάρχουν σταγόνα νερού..


 
Read More »
«Στέγνωσαν» τα βουνά της Ηπείρου - Με υδροφόρες νερό για τα κοπάδια! «Στέγνωσαν» τα βουνά της Ηπείρου - Με υδροφόρες νερό για τα κοπάδια! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018 Rating: 5

ΙΡΑ Θεσπρωτίας: Διήμερη εκδρομή στην Κατερίνη

Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018

Read More »
ΙΡΑ Θεσπρωτίας: Διήμερη εκδρομή στην Κατερίνη ΙΡΑ Θεσπρωτίας: Διήμερη εκδρομή στην Κατερίνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018 Rating: 5

Νέοι και νέες της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας έδωσαν αίμα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018Νέοι/ες της Κεστρίνης Θεσπρωτίας έδωσαν, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, εθελοντικά αίμα στην ενοριακή τράπεζα αίματος του ναού του αγίου Μηνά. 
Με μεγάλη προθυμία προσήλθαν και η ομάδα του τμήματος αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, αποτελούμενη από έμπειρο γιατρό και δύο άτομα νοσηλευτικού προσωπικού με χαρακτηριστικό το συναισθηματισμό τους, με εξαιρετική ευγένεια και προσοχή έκανε τις αιμοληψίες. 
 
Οι νέοι/ες της Κεστρίνης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ενορίας, προκειμένου να συμβάλλουν, με τον τρόπο τους, στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και έδειξαν ότι δεν υπάρχει έλλειμμα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης. 
Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα στο κήρυγμά του ο εφημέριος π. Ηλίας Μάκος (πρεσβύτερος-θεολόγος) "έχουμε χρέος οι νέοι του σήμερα να γίνουν αιμοδότες του αύριο". 
 
Και πρόσθεσε: 
"Η δωρεά αίματος είναι πλέον καθιερωμένη καθημερινή ιατρική πρακτική, που, όμως, χρειάζεται τη μετάγγιση του ήθους της Εκκλησίας για να γνωρίσει το εύρος που της αρμόζει, να φανερώσει το μέγεθος που την χαρακτηρίζει και να δώσει τους καρπούς που μπορεί". Κατέληξε τονίζοντας ότι "η προσφορά αίματος δεν έχει μόνον τα χαρακτηριστικά μιας όποιας προσφοράς. Έχει το ιδίωμα ότι είναι σωματική. Δεν είναι προσφορά απ΄ αυτό που έχουμε, αλλά είναι εκχώρηση απ΄ αυτό που είμαστε. Και αυτό που δίνουμε δεν είναι άψυχο δώρο, είναι ζωή. Ούτε αυτό που παίρνουμε είναι μια συνήθης έκφραση ευγνωμοσύνης. Είναι κάτι που χωρίς κανείς να μας το δίνει εμείς το λαμβάνουμε. Είναι η χαρά της σχέσης, η αίσθηση της κοινωνίας, το βίωμα της ψυχοσωματικής περιχώρησης".

Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης


Read More »
Νέοι και νέες της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας έδωσαν αίμα Νέοι και νέες της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας έδωσαν αίμα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018 Rating: 5

Στην Ηγουμενίτσα ο Φώτης Κουβέλης και ο αρχηγός του λιμενικού σώματος Σταμάτης Ράπτης

Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018

Σειρά επαφών με φορείς, Βουλευτές, Αυτοδιοικητικά και Υπηρεσιακά στελέχη θα έχει ο Υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης και ο αρχηγός του λιμενικού σώματος Σταμάτης Ράπτης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στην Ηγουμενίτσα αλλά και στην Κέρκυρα και τα Διαπόντια Νησιά.

Οι δύο άντρες βρέθηκαν από το απόγευμα της Τετάρτης στην Ηγουμενίτσα, όπου διανυκτέρευσαν, τρώγοντας μάλιστα με φίλους και στελέχη, σε γνωστή ταβέρνα της πόλης.

Το πρωί της Πέμπτης θα αναχωρήσουν για την Κέρκυρα, για να επιστρέψουν το πρωί της Παρασκευής στην Ηγουμενίτσα, όπου θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις και επισκέψεις σε λιμενικούς σταθμούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Υπουργού:

Παρασκευή 19/10/2018
09:30 Επίσκεψη σε Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας
10:15 Επίσκεψη σε Δημαρχείο Κέρκυρας
11:00 Επίσκεψη σε Περιφέρεια
11:30 Αναχώρηση για Ηγουμενίτσα
12:15 Άφιξη Ηγουμενίτσα – επίσκεψη σε Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας
13:15 Επίσκεψη σε Ο.Λ.ΗΓ.Α.Ε.
14:00 Επίσκεψη σε 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.
14:20 Επίσκεψη σε Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας
14:40 Αναχώρηση για Σαγιάδα
15:00 Άφιξη σε Σαγιάδα – Επίσκεψη σε Λιμενικό Σταθμό Σαγιάδας
16:40 Αναχώρηση από Σαγιάδα
17:00 Άφιξη Ηγουμενίτσα – ξενοδοχείο
19:00 Αναχώρηση για Σύβοτα
19:20 Άφιξη σε Σύβοτα – Επίσκεψη σε Λιμενικό Σταθμό
20:20 Αναχώρηση από Σύβοτα
20:40 Άφιξη ΗγουμενίτσαRead More »
Στην Ηγουμενίτσα ο Φώτης Κουβέλης και ο αρχηγός του λιμενικού σώματος Σταμάτης Ράπτης Στην Ηγουμενίτσα ο Φώτης Κουβέλης και ο αρχηγός του λιμενικού σώματος Σταμάτης Ράπτης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2018 Rating: 5

Σελίδες