Σοβαρός τραυματισμός δικυκλιστή σε τροχαίο στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας

Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016

Τροχαίο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού δικύκλου σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο 5ο χλμ της εθνικής οδού Πρέβεζας Ηγουμενίτσας.


Συγκεκριμένα, στις 19:15, Ι.Χ. με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα συγκρούστηκε με δίκυκλο (παπάκι) το οποίος, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, είχε την ίδια κατεύθυνση.
Το Ι.Χ. έπεσε πάνω στο δίκυκλο, το οποίο προπορεύονταν, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οδηγού του ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


Για λίγη ώρα διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.
 
Read More »
Σοβαρός τραυματισμός δικυκλιστή σε τροχαίο στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας  Σοβαρός τραυματισμός δικυκλιστή σε τροχαίο στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016 Rating: 5

Δωρεάν αποστέλλει τα δέματα για τους πρόσφυγες το ταχυδρομείο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016


Δεν θα χρεώνει την αποστολή των δεμάτων που προορίζονται για τους πρόσφυγες, το ταχυδρομείο Ηγουμενίτσας.

Η δράση αυτή δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη που θέλει να προσφέρει, να αποστέλλει δωρεάν δέματα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για την υποστήριξη των δομών φιλοξενίας των προσφύγων, με ενδεικτικό περιεχόμενο κατά προτίμηση: 
• Είδη ατομικής υγιεινής, πετσέτες προσώπου, συσκευασμένα γάντια μιας χρήσης και βρεφικό γάλα σε σκόνη. 
• Παπούτσια αθλητικά, κάλτσες, εσώρουχα. 
• Υπνόσακους, κουβέρτες κ.λπ. 

Οι πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν τη δράση, θα πρέπει να προσκομίζουν τα παραπάνω είδη στα καταστήματα των ΕΛΤΑ συσκευασμένα σε χάρτινο κιβώτιο ανοικτό, ει δυνατόν συνοδευόμενο από λίστα περιεχομένων και με διεύθυνση παραλήπτη αποκλειστικά: 
Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Κάνιγγος 20, 106 77 ΑΘΗΝΑ «Για τη Δράση Ταχυ-Δρόμοι Αλληλεγγύης». 

Κατά την παραλαβή των δεμάτων ελέγχεται η τήρηση των όρων ασφαλείας των ταχυδρομικών δεμάτων. 
Τα δέματα αποστέλλονται ως απλά δέματα εσωτερικού ατελώς. 

Κατά την κατάθεση ο αποστολέας συμπληρώνει το δελτίο δέματος ενώ στην ειδική πλαστική θήκη, τοποθετείται και η λίστα περιεχομένων.
Read More »
Δωρεάν αποστέλλει τα δέματα για τους πρόσφυγες το ταχυδρομείο Ηγουμενίτσας Δωρεάν αποστέλλει τα δέματα για τους πρόσφυγες το ταχυδρομείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016 Rating: 5

Ο Γιώργος Χριστόπουλος στην Ηγουμενίτσα το Σάββατο 19 Μαρτίου

Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016

 
Στην Ηγουμενίτσα θα σταματήσει το Σάββατο 19 Μαρτίου, το φορολογικό οδοιπορικό, του έγκριτου φοροτεχνικού Γιώργου Χριστόπουλου, καθώς είναι προσκεκλημένος από την Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Θεσπρωτίας (Ε.Λ.Φ.Ε.Ε.Θ.), που διοργανώνει για τα μέλη της Λ/Φ, επίκαιρο φορολογικό σεμινάριο.

Με επίκαιρη ύλη μέσα από το υπό έκδοση πρακτικό βοήθημα «Ραντεβού με την Εφορία» που θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα με χρηστικούς πίνακες, ασκήσεις και παραδείγματα, να βρίσκονται στην ατζέντα της θεματολογίας και στις αποσκευές του, ο εισηγητής μέσα από την πολύχρονη διδακτική εμπειρία των φορολογικών σεμιναρίων και τη μάχιμη επαγγελματική καθημερινότητα αναζητεί τον κοινό τόπο με τους συναδέλφους Λογιστές – Φοροτεχνικούς μιλώντας μαζί τους και μοιράζοντας τα προβλήματα και τα κοινά ενδιαφέροντα.

Το Δ.Σ. και ο Πρόεδρος της Ένωσης Χρήστος Κισσόπουλος με κριτήριο την αναγκαιότητα της σωστής προετοιμασίας των μελών Λ/Φ, της Ένωσης λίγο πριν ανοίξει η αυλαία των φετινών φορολογικών δηλώσεων (Φ.Π. και Ν.Π.), επέλεξαν σε συνεννόηση με τον εισηγητή την παρακάτω θεματολογία που στοχεύει:

- Να αναλυθούν βήμα - βήμα και κωδικό - κωδικό, τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 για τα φυσικά πρόσωπα και τα έντυπα Ε3 και Ν για τα Νομικά Πρόσωπα (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, ΑΕ, Ν.Π. ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ).
- Να αποκωδικοποιηθούν όλες οι πληροφορίες και όλα τα «δύσκολα» των φετινών δηλώσεων και να δοθούν απαντήσεις σε ιδιότυπες περιπτώσεις με «γρίφους και παγίδες».
- Να εξηγηθούν όχι μόνο πως συμπληρώνονται τα έντυπα, αλλά βήμα - βήμα και κωδικό – κωδικό να λυθούν ασκήσεις με παραδείγματα πάνω στα έντυπα.
- Να μη λείψει η συζήτηση με τους συναδέλφους Λογιστές - Φοροτεχνικούς στα σημεία «sos» που χρειάζονται προσεχτική ανάλυση, όπως
 
Ειδικότερα θέματα:
- Κάτοικοι εξωτερικού,
- Δαπάνες εκπιπτόμενες, (Ασφαλιστικές εισφορές, αμοιβές διαχειριστή ΕΠΕ, μέλους του ΔΣ εταιρείας, αμοιβές των μελών προσωπικών εταιρειών (Ο.Ε., Ε.Ε.),
- Κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης,
- Αγροτικά,
- Μη κερδοσκοπικά Ν. Πρόσωπα,
- ΕΛΠ για μικρές οντότητες,
- Απογραφές

Η ΠΟΦΕΕ στα πλαίσια περιοδείας του Δ.Σ. στις Ενώσεις και ενημέρωσης για τρέχοντα θέματα του επαγγέλματος και του κλάδου, θα τιμήσει την πρόσκληση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ με την παρουσία του πρώην Προέδρου και μέλους του Δ.Σ κου Αβραάμ Πανίδη.

Περισσότερες πληροφορίες για συμμετοχή:

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (Ε.Λ.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΚΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ 13 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 46100 ΤΗΛ.2665022426
email: efeethes@kissopoulos.gr
Read More »
Ο Γιώργος Χριστόπουλος στην Ηγουμενίτσα το Σάββατο 19 Μαρτίου Ο Γιώργος Χριστόπουλος στην Ηγουμενίτσα το Σάββατο 19 Μαρτίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 27χρονος με ποινή κάθειρξης έξι ετών, για απόπειρες ληστείας

Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016


Συνελήφθη, σήμερα (17-03-2016) το πρωί στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.

Ειδικότερα, ο 27χρονος σήμερα το πρωί προσήλθε στο Συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας και όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των στοιχείων του, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, για απόπειρα ληστείας και για απλή συνέργεια σε απόπειρα ληστείας, από κοινού, πράξεις που έλαβαν χώρα την 16 και 17-10-2010 στα Ιωάννινα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη 27χρονος με ποινή κάθειρξης έξι ετών, για απόπειρες ληστείας Συνελήφθη 27χρονος με ποινή κάθειρξης έξι ετών, για απόπειρες ληστείας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016 Rating: 5

Στον διαγωνισμό βιβλίων του Public ο Αλέξανδρος Νίκας με το μυθιστόρημα “Ένας αιώνας και μια νύχτα”

Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016

 
 
Στον καθιερωμένο διαγωνισμό βιβλίων του Public, συμμετέχει ο Παραμυθιώτης συγγραφέας Αλέξανδρος Νίκας, με το μυθιστόρημα “Ένας αιώνας και μια νύχτα”.

Στον διαγωνισμό μπορείτε να ψηφίσετε υπέρ του βιβλίου “Ένας αιώνας και μια νύχτα”, κάνοντας κλικ εδώ, ενώ στην συνέχεια επιλέγεται το σύνδεσμο "καταχωρήστε"

To βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία του πρώτου παιδιού που γεννήθηκε στην Ελεύθερη Παραμυθιά στις 23 Φεβρουαρίου 1913 και η ζωή του μέχρι τα εκατοντάχρονα Ελευθέρια της πόλης το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 24 Φεβρουαρίου 2013.

Ο Μάνος, υπαστυνόμος στο νομό Θεσπρωτίας, συλλαμβάνει τον εκατοντάχρονο παππού του, Μανόλη. Έναν αιώνα και μία νύχτα πριν, στις 23 Φεβρουαρίου 1913, την ημέρα απελευθέρωσης της Παραμυθιάς από τους Τούρκους, το πρώτο παιδί που γεννήθηκε στην περιοχή ήταν ο Μανόλης. Γεννήθηκε στο Ζελεσό Παραμυθιάς, μέσα στην σπηλιά του Άη-Θανάση και η γέννηση του γιορτάστηκε από όλους τους Έλληνες, αφού συνδέθηκε με το ιστορικό γεγονός και τον βάφτισε ο ίδιος ο μητροπολίτης. Το 1917 οι γονείς του πεθαίνουν και ο Μανώλης μεγαλώνει πλάι στους θετούς του γονείς στο Σεβαστό. Όταν τελείωσε το Δημοτικό πήγε στο πρώτο Γυμνάσιο που λειτούργησε στην απελευθερωμένη περιοχή, στην Παραμυθιά.

Με τον Μανώλη ήταν ερωτευμένη μια χωριανή του, η Αγγελική, ενώ εκείνος ερωτεύτηκε την Εμινέ, μιας και οι περισσότεροι από τους μουσουλμάνους συνέχισαν να ζούνε στην περιοχή μέχρι το 1944. Μόλις όμως ο πατέρας της το κατάλαβε, βιάστηκε να την παντρέψει με τον γιο του Βελή Αγά στο Καρβουνάρι. Η μοίρα λοιπόν γι’ αυτούς τους δύο έχει χαράξει διαφορετικό δρόμο. Ή μήπως όχι; Παρακολουθούμε τη ζωή του Μανώλη μέχρι τα εκατοντάχρονα που έγιναν για την απελευθέρωση της Παραμυθιάς το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, μέσα από ιστορίες μίσους, αγάπης και έρωτα ανάμεσα σε δυο θρησκείες, δυο γυναίκες και μια πατρίδα. Τι συνέβη σε αυτά τα εκατό χρόνια του Μανώλη, αλλά και την πρώτη νύχτα μετά από ένα αιώνα ζωής, έτσι που ο ανιψιός του να θυμηθεί τη φράση του δάσκαλου του λίγο μετά την Κατοχή: «Να μη φοβάσαι παιδί μου.

Ο φόβος σκοτώνει και μια νύχτα φόβου μπορεί να διαγράψει τη ζωή ενός ολόκληρου αιώνα!» ενώ ο εγγονός του να διατάξει τη σύλληψη του; Όλα αυτά στο νέο μυθιστόρημα του συμπατριώτη μας Αλέξανδρου Νίκα από το Σεβαστό Παραμυθιάς, που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες από τις Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.

Μια μυθοπλασία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, που για άλλη μια φορά ο συγγραφέας την τοποθετεί στην περιοχή μας.
Read More »
Στον διαγωνισμό βιβλίων του Public ο Αλέξανδρος Νίκας με το μυθιστόρημα “Ένας αιώνας και μια νύχτα” Στον διαγωνισμό βιβλίων του Public ο Αλέξανδρος Νίκας με το μυθιστόρημα “Ένας αιώνας και μια νύχτα” Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016 Rating: 5

Νεκρός εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη 22χρονος από την Παραμυθιά

Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016

Νεκρός εντοπίστηκε εχτές το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, 22χρονος νεαρός από την Παραμυθιά.

Ο άτυχος 22χρονος δεν κατάφερε να ξεφύγει από τον ψεύτικο κόσμο των ουσιών, κάτι για το οποίο πάλευε το τελευταίο διάστημα.

Ο 22χρονος εντοπίστηκε σε πάρκινγκ στην πόλη της Θεσσαλονίκης και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ήταν όμως πολύ αργά.

Συντετριμμένη είναι η μικρή κοινωνία της πόλης της Παραμυθιάς, από την οποία καταγόταν και ζούσε ο άτυχος νεαρός. 


Read More »
Νεκρός εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη 22χρονος από την Παραμυθιά Νεκρός εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη 22χρονος από την Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016 Rating: 5

Το νέο αστέρι της NASA έχει ρίζες από την Ήπειρο

Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016


Με τo Βραβείο «Επιστήμης & Έρευνας 2016» θα βραβευτεί από τα Διεθνή Βραβεία G. Sciacca η Ελληνίδα Βιολόγος Ελένη Αντωνιάδου. Το 2011 έκανε πραγματικότητα την πρώτη επιτυχή μεταμόσχευση τεχνητού οργάνου στον κόσμο, δημιουργώντας μια τεχνητή τραχεία για 36χρονη -στο τελικό στάδιο- καρκινοπαθή.

Η Ελένη Αντωνιάδου, 27 ετών, γεννημένη το 1987 στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από την Οξυά Ιωαννίνων, είναι μια εξαιρετική επιστήμονας, ερευνήτρια Βιολόγος και συν-ιδρύτρια της start up «Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές (Transplants Without Donors), με στόχο την από βιοϋλικά και βιοκύτταρα.

Η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων G.Sciacca, Αρχαιολόγος –Επικοινωνιολόγος, Βίκυ Μπαφατάκη, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή για όλους τους Έλληνες που για 2η χρονιά το Βραβείο Επιστήμης πηγαίνει σε ελληνικά χέρια, στην εξαιρετική επιστήμονα, στη Βιολόγο της NASA, Ελένη Αντωνιάδου. Επίσης, είναι συγκινητική στιγμή για μένα και για τους συνεργάτες μου, όταν ηχηρά ονόματα Ελλήνων επιστημόνων επιβραβεύονται για την τεράστια προσφορά τους στην Επιστήμη και στην ανθρωπότητα. Είναι τα λαμπερά στολίδια που δίνουν ελπίδα σε μια ραγισμένη Ελλάδα».

Η Ελένη Αντωνιάδου σπούδασε στην Ελλάδα πληροφορική με εφαρμογές στη Βιοϊατρική, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στα αντικείμενα «Βιομηχανική», «Νανοτεχνολογία και Αναγεννητική Ιατρική» και στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων για Βιοεπιστήμονες» στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ασχολείται επισταμένα με την διερεύνηση της δυνατότητας αποκατάστασης της λειτουργίας των οργάνων και των ιστών, με τη βοήθεια των βλαστικών κυττάρων, η οποία γνωρίζει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια.
 
Read More »
Το νέο αστέρι της NASA έχει ρίζες από την Ήπειρο  Το νέο αστέρι της NASA έχει ρίζες από την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016 Rating: 5

Με επιτυχία ο απεγκλωβισμός ατόμων, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, η άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ», στο χώρο των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής στην Ηγουμενίτσα.
 
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε τον απεγκλωβισμό ατόμων, μετά την εκδήλωση σεισμού και την κατάρρευση του κτιρίου.

Η άσκηση διεξήχθη με την προσομοίωση πραγματικών συνθηκών και συμμετείχαν όλοι οι άντρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, από την Ηγουμενίτσα, την Παραμυθιά και το Φιλιάτι.

Από τη διοίκηση της υπηρεσίας, η άσκηση χαρακτηρίζεται επιτυχής και άκρως εποικοδομητική.
Read More »
Με επιτυχία ο απεγκλωβισμός ατόμων, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ) Με επιτυχία ο απεγκλωβισμός ατόμων, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016 Rating: 5

Μπλόκο στην Κακαβιά, σε περίεργη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016


Επικαλούνταν ότι ήταν μέλη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με έδρα την Μεγάλη Βρετανία με προορισμό την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη.

Όμως ούτε η ιδιότητά τους, αλλά ούτε και ο πραγματικός σκοπός, αποδεικνύονταν από κάποιο έγγραφο.

Ο λόγος για δύο αλλοδαπούς, με διαβατήρια Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίοι το απόγευμα της Τετάρτης, έφτασαν στο ελληνικό τελωνείο της Κακαβιάς.


Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, είχαν επιχειρήσει να ταξιδέψουν στην χώρα μας, μέσω Κρυσταλλοπηγής, όμως η είσοδος δεν τους επετράπη.

Το γεγονός αυτό δεν τους πτόησε και έτσι ήρθαν στην Κακαβιά, πιστεύοντας ότι θα μπορέσουν να περάσουν τα σύνορα.

Οδηγούσαν δύο διαφορετικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα από αυτά, τύπου λεωφορείο, στο εσωτερικό είχε διαμορφωμένους τους χώρους ως καντίνα!

Το δεύτερο ήταν φορτωμένο με διάφορα υλικά καθημερινής χρήσης.

Ωστόσο περαιτέρω έλεγχος δεν έγινε από τους τελωνειακούς, καθώς μετά από οδηγίες που έλαβαν από το Υπουργείο Οικονομικών, δεν τους δόθηκε το πράσινο φως για την συνέχιση του ταξιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αλλοδαποί δεν έφεραν μαζί τους κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί την Μη Κυβερνητική Οργάνωση, δεν προέκυπτε από πουθενά ο αποστολέας της ανθρωπιστικής βοήθειας, ούτε και ο παραλήπτης.

Σημειώνεται πως όταν πρόκειται για τέτοια εισαγωγή από τρίτη χώρα, υπόκειται σε συγκεκριμένη διαδικασία και ελέγχους, όπως για παράδειγμα, δειγματοληψία κι αποστολή στο χημείο.


Μετά από πολύωρη παραμονή των δύο οχημάτων στην Κακαβιά και αφού υπήρξαν επικοινωνίες με ελληνικές εθελοντικές οργανώσεις, διαπιστώθηκε ότι ουδείς είχε ιδέα για την αποστολή από την Μεγάλη Βρετανία, μέσω Αλβανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αλλοδαποί ρωτήθηκαν πολλές φορές, γιατί επέλεξαν την Ειδομένη κι όχι κάποιον άλλο καταυλισμό προσφύγων, χωρίς όμως να είναι σε θέση να δώσουν και για αυτό, επαρκείς απαντήσεις.


Για το θέμα ενημερώθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Νίκος Γερασιμίδης, στον οποίο μεταφέρθηκε η πρόθεση των δύο να παραδώσουν το υλικό που μετέφεραν. Φυσικά εκείνος αρνήθηκε, καθώς δεν είχε καμία γνώση για την προέλευση, το είδος του υλικού και την δράση της συγκεκριμένης ΜΚΟ.
 
Read More »
Μπλόκο στην Κακαβιά, σε περίεργη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ  Μπλόκο στην Κακαβιά, σε περίεργη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο στα Σύβοτα

Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο στα Σύβοτα Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016 Rating: 5

Στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικών δημοτικού «Αριστοτέλης» 2016 το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016


Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, πιστό στους στόχους και τη στρατηγική του, συμμετείχε, σήμερα 17 Μαρτίου 2016 και στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικών δημοτικού «Αριστοτέλης» 2016. Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα φυσικής, με την ευκαιρία της ανακήρυξης από την UNECO του έτους 2016 ως «ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» και έχει ως στόχο τη βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των Φυσικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος στην πρώτη φάση, με μεγάλη προθυμία οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας, με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ μετά από επιλογή θα υπάρξει και δεύτερη φάση, με βάση την αξιολόγηση των γραπτών των μαθητών, όπου θα δοθούν βραβεία και έπαινοι των πρωτευσάντων μαθητών σε πανελλήνια κλίμακα.
 
Η συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας σε αυτό το διαγωνισμό αποσκοπεί στο να μπορέσουν οι ίδιοι οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί να ξεπεράσουν το στάδιο της απλής παράθεσης γνώσεων και να οδηγηθούν συστηματικά στην ερμηνεία του κόσμου που μας περιβάλλει μέσα από την άσκηση στις επιστημονικές διαδικασίες, ώστε μέσα από αυτή να ανακαλύπτουν τη γνώση για τον εαυτό τους, ενώ παράλληλα θα ασκούνται στη λύση προβλημάτων της καθημερινότητας με τη βοήθεια των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκόμισαν από το μάθημα των Φυσικών επιστημών. 
 
Γι αυτό το λόγο ο διαγωνισμός δεν απαιτούσε στείρα απομνημόνευση γνώσεων, αλλά κριτική σκέψη και οργάνωση της υπάρχουσας γνωστικής εμπειρίας, ώστε να απαντηθούν προβλήματα που συναντά ο μαθητής στην καθημερινότητά του. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο μαθητής δεν αντιμετωπίζει πια τα φυσικά φαινόμενα τυχαία και αποκομμένα από την πραγματικότητα, αλλά καλείται με μεθοδικό τρόπο να παρατηρήσει και να καταγράψει την εξέλιξή τους και να μάθει να οργανώνει τις παρατηρήσεις του, ώστε να ερμηνεύει σωστά τον κόσμο γύρω του, χωρίς προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες.
 
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα τμήματα της Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας, κ.κ. Θεολόγου Στέφανο, Μπάζιου Γιαννούλα, Κωνσταντάκου Γεωργία, Μυριούνη Δωροθέα, γιατί με τη στάση τους και τη βοήθειά τους, οδήγησαν τα παιδιά με επιτυχία στο διαγωνισμό αυτό.

Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Γεώργιος Κύλλας
Read More »
Στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικών δημοτικού «Αριστοτέλης» 2016 το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικών δημοτικού «Αριστοτέλης» 2016 το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Η έκπληξη του Αγίου Αρσενίου

Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016


Εχθές από το σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου, στην κορυφή του Κορίλα! 

Όσο ήμουν μέσα στην σπηλιά, απέξω έριχνε ψιλό χαλάζι! 

Ταυτόχρονα η κοιλάδα της Παραμυθιάς ήταν ηλιόλουστη. 

Σίγουρα ο Άγιος μου έχει έτοιμη μία έκπληξη κάθε φορά που ανεβαίνω σε αυτόν!

Γιώργος Μαλαμίδης - thesprotia3d.gr
Read More »
Θεσπρωτία: Η έκπληξη του Αγίου Αρσενίου Θεσπρωτία: Η έκπληξη του Αγίου Αρσενίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016 Rating: 5

Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής Σουλίου και Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου

Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016Εχτές Τετάρτη 16 Μαρτίου και ώρα 12:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου στην Παραμυθιά πραγματοποιήθηκε συνάντηση, μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου,για των προγραμματισμό και συντονισμό των πολιτιστικών δράσεων για το έτος 2016.
 
Στην συνάντηση που χαιρέτισε η Δήμαρχος παραβρέθηκαν απο πλευράς Δήμου,ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΑΡΩΓΗ κ Δημητρίου Δημήτριος, ο Αντιπρόεδρος κ Κωσταράς Σταύρος, ο Αντιδήμαρχος κ Φράγκος Θωμάς,ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα πολιτισμού κ Παππάς Παναγιώτης και εκπρόσωποι τον πολιτιστικών φορέων Αγοράς, Αμπελιάς, Γαρδικίου, Γκρίκας, Ζερβοχωρίου, Καλλιθέας, Καρβουναρίου, Καρυωτίου, Νεράιδας, Παραμυθιάς, Παγκρατίου, Προδρομίου, Ραχουλίου, Χόικας και Σουλιωτών Παραμυθιάς.
 
Στον διαλογική συζήτηση που ακολούθησε εκφράστηκε η πρόθεση όλων για συνεργασία και συντονισμό με σκοπό την προαγωγή του πολιτισμού την διατήρηση της παράδοσης και της κοινωνικής συνοχής.
Read More »
Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής Σουλίου και Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής Σουλίου και Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016 Rating: 5

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016


Αξιότιμοι συμπολίτες, αξιότιμες συμπολίτισσες

Σας ενημερώνουμε, ότι μετά την πράξη της διακοπής ρεύματος, που προέβη η ΔΕΗ, στο Δημαρχείο Φιλιατών στις 08/03/2016, ο Δήμος κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της ζητώντας επιπλέον και τη χορήγηση προσωρινής διαταγής . Αυτή συζητήθηκε την 11/03/2016, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας. Η πρόεδρος, αφού έλαβε υπόψη το περιεχόμενο της αίτησης, τα επιδειχθέντα έγγραφα και αφού άκουσε τους πληρεξούσιους δικηγόρους και όσα είπαν οι μάρτυρες, ΧΟΡΗΓΗΣΕ προσωρινή διαταγή και ΑΠΟΓΟΡΕΎΣΕ προσωρινά την διακοπή της ηλεκτροδότησης των δημοτικών εγκαταστάσεων και δικτύων του Δήμου Φιλιατών μέχρι την συζήτηση της αίτησης.

Η Δημοτική Αρχή προτίθεται να προβεί στην αναζήτηση ποινικών ευθυνών εναντίον κάθε αρμόδιου φυσικού προσώπου που ευθύνεται για τη μη προγραμματισμένη διακοπή του ρεύματος στις έξι τα ξημερώματα που έγινε στις 08/03/2016 στο Δημαρχείο Φιλιατών διεκδικώντας την αποκατάσταση της ζημίας, που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις του Δημαρχείου και της ταλαιπωρίας των δημοτών που δεν εξυπηρετήθηκαν από την εν λόγω ενέργεια, .

Ελπίζουμε, στο μέλλον, να επικρατήσουν ψυχραιμότερες απόψεις εκ μέρους των ιθυνόντων της ΔΕΗ ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα.

Διαβεβαιώνουμε, τους δημότες μας, ότι θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά όσοι ηθελημένα η αθέλητα βλάπτουν τα καλώς εννοούμενα συμφέροντά τους.

Read More »
Ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΕΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΕΗ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016 Rating: 5

Ο Γιάννης Βέλλης υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικης Σ.Ε.

Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016Στις εκλογές της Δευτέρας 4 Απριλίου 2016, θα συμμετέχω ως υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Σ.Ε. με το ψηφοδέλτιο της «Ενότητας για την Ήπειρο». Ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής «ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ», με καταγωγή από τη ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ (από την Κεραμίτσα Φιλιατών, οικογένειες Βέλλη & Πασχάλη).

Η Ήπειρος, ήταν όλα τα χρόνια η φτωχή και αδικημένη περιφέρεια της Ελλάδας. Αυτό οδήγησε πολλούς σε αναγκαία εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση. Δεν ξέρω αν αυτή η παραμέληση της Ηπείρου έγινε εσκεμμένα ή φταίνε οι συγκυρίες, αλλά αυτό ήταν ό,τι χειρότερο για τα μέρη μας, για τον κόσμο μας. Σήμερα η κρίση, έκανε ακόμη χειρότερη τη ζωή στην Ήπειρο. Έχουν πληγεί όσοι ζούσαν εκεί ως αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες, αλλά και όσοι είχαν στραφεί στον τουρισμό. Όλα σε φθορά και πτώση. Έχουμε ένα τόπο παράδεισο, όμως κάθε μέρα μας τον κάνουν κόλαση, από απανωτά λάθη ή κακές επιλογές.

Η Πανηπειρωτική Σ.Ε. τα τελευταία χρόνια, μέσα από όλο το δυναμικό της, κάνει προσπάθειες να προβάλλει την Ήπειρο, να τονίσει τα προβλήματά της, να δώσει λύσεις όπου μπορεί, να συζητήσει με αυτούς που επηρεάζουν τις αποφάσεις για τον τόπο μας. Πολλές φορές τα καταφέρνει, άλλες όχι. Δεν είναι οι καλύτερες εποχές. Ακόμα κι οι διεκδικήσεις γειτόνων για ανύπαρκτα θέματα που τα έχει λύσει η ιστορία, βλέπε «Τσαμουριά», έρχονται θεωρώντας ότι η Ελλάδα με τα έντονα οικονομικά & κοινωνικά προβλήματά της δεν θα μπορέσει να τα αντιμετωπίσει και ίσως κέρδίσουν κάτι. Υπάρχουν και το υπαρκτά καθημερινά προβλήματα των Ηπειρ. οργανώσεων, Αδελφοτήτων, Ομοσπονδιών, Ενώσεων, Συλλόγων, που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους σ’ αυτές τις συνθήκες και θέλουν την Πανηπειρωτική Σ.Ε. προστάτη και αρωγό τους. Είναι οι Βορειοηπειρωτικές οργανώσεις, με τα τεράστια προβλήματα των ομογενών εντός Ελλάδας αλλά και στην Αλβανία.

Η Ήπειρος είναι η αγάπη μου, έχω ασχοληθεί από διάφορες θέσεις με αυτή, όπου μπόρεσα βοήθησα, γιατί έτσι το ένιωθα, όχι για κάποιο κέρδος μικρό ή μεγάλο. Αποφάσισα να ασχοληθώ με την Πανηπειρωτική Σ.Ε., θέτοντας υποψηφιότητα για το Διοικητικό της Συμβούλιο, θεωρώντας ότι μπορώ με την εμπειρία μου, να προσφέρω μέσα από τη συλλογική της προσπάθεια στον καλύτερο συντονισμό και την εξεύρεση λύσεων, για την Ήπειρο, αλλά και την Ηπειρωτική Αποδημία. Όσοι φίλοι, γνωστοί, συνεργάτες, αλλά και Ηπειρώτες που ξέρουν την προσπάθειά μου θέλουν να με στηρίξουν, μπορώ να τους υποσχεθώ ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό -εφόσον εκλεγώ- για την Ήπειρο και Ηπειρωτική Αποδημία μέσα από τη συλλογικότητα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Σ.Ε.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Γιάννης Βέλλης
————–
Γεννήθηκε στην Ήπειρο το 1967. Ηπειρώτης στην καταγωγή. Από το 1982 ζει στον Περισσό και εργάζεται στη Νέα Ιωνία Αττικής. Δημοσιογράφος, φωτογράφος, συγγραφέας, ποιητής. Τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Δραστηριοποιείται στο χώρο της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού. Με κοινωνικούς αγώνες από το 1988 μέχρι σήμερα. Μέλος αντιρατσιστικών οργανώσεων και εθελοντικών ομάδων κοινωνικού χαρακτήρα. Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας, Ειδικός Γραμματέας, Σύνδεσμος & μέλος Διοικητικών Συμβουλίων πολλών πανελλαδικών και τοπικών Συλλόγων. https://www.facebook.com/john.vellis
Read More »
Ο Γιάννης Βέλλης υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικης Σ.Ε. Ο Γιάννης Βέλλης υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικης Σ.Ε. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016 Rating: 5

Ανακοίνωση του Υποψήφιου Προέδρου ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας Ευάγγελου Τσιάκου

Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016


Οι άνθρωποι ποτέ δεν λένε τόσα ψέματα, όσα μετά το κυνήγι, στη διάρκεια του πολέμου και πριν τις εκλογές. 
Όττο Φον Μπίσμαρκ, 1815-1898, 
Γερμανός καγκελάριος. 
 
Επειδή πολλά λέγονται και μου προκαλούν έκπληξη ενω έχω ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητα μου για την ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας (η κατάθεση αυτής γίνεται συγκεκριμένη ημερομηνία όχι πρίν αυτής), θα ήθελα να σας γίνει αντιληπτό για μια ακόμη φορά ότι διεκδικώ στις 3 Απριλίου την θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας. 
 
Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο αυτού. 
 
Όσες συζητήσεις γίνονται για ΔΗΜ.ΤΟ κ.ο.κ. ανήκουν στην σφαίρα φαντασίας εχθρών και φίλων με απώτερο σκοπό την υφαρπαγή εκλογικού σώματος απ εμού μέσο δοσοληψιών και ψεμματων. 
 
Φίλες και φίλοι, Οννεδίτισσες και Οννεδίτες,
 Όλοι μαζί, 
Ξεχνάμε το Χθές, 
Μελετάμε το Σήμερα, 
Γράφουμε το Αύριο. 
 
Για την ΟΝΝΕΔ της γενιάς μας, 
Για τον Πυρσό, Για το Έθνος... 
Για ένα καλύτερο ριζοσπαστικό Αύριο, σκεφτείτε το Χθές και ελάτε στο σήμερα.. 
 
Τσιάκος Γ.Ευάγγελος 
Υποψήφιος Πρόεδρος 
ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας
Read More »
Ανακοίνωση του Υποψήφιου Προέδρου ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας Ευάγγελου Τσιάκου Ανακοίνωση του Υποψήφιου Προέδρου ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας Ευάγγελου Τσιάκου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016 Rating: 5

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο!

Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016


Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες και Μετανάστες 
 
Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη φρούρηση των ελληνοτουρκικών συνόρων στο Αιγαίο και των τουρκοσυριακών συνόρων είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, καθώς εμπλέκει το λαό και τη χώρα ακόμα βαθύτερα στους επικίνδυνους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Αυτή η απόφαση που συμφωνήθηκε ομόφωνα από τους υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ, στο όνομα της «φύλαξης» των ελληνοτουρκικών συνόρων και της «καταπολέμησης των προσφυγικών ροών», στηρίχτηκε σε κοινή πρόταση των κυβερνήσεων Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας! 
Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι τεράστιες. 
Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιχειρεί να εμφανίσει το ΝΑΤΟ ως «φύλακα-άγγελο», τη στιγμή που το ίδιο στηρίζει ανοιχτά τις προκλήσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της χώρας μας, την αμφισβήτηση ελληνικών νησιών και νησίδων, ως "γκρίζες ζώνες" από τη μεριά της Τουρκίας. 
Η κυβέρνηση καλεί την ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία, δηλαδή τα καπιταλιστικά κέντρα που προκαλούν το προσφυγικό πρόβλημα, με την ιμπεριαλιστική τους επέμβαση στη Μέση Ανατολή, να το «λύσουν», με στρατιωτικές δυνάμεις! 
ΗΠΑ, NATO και ΕΕ ευθύνονται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή, τον εξοπλισμό του "Ισλαμικού Κράτους", για τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, για την αύξηση των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών. 
Για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής. 
 
Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έρχεται να προστεθεί στη συμφωνία της ΕΕ για: "Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή - Ακτοφυλακή", αναβάθμιση του ρόλου των κατασταλτικών μηχανισμών όπως η FRONTEX, δημιουργία στρατοπέδων εγκλωβισμού μεταναστών (hot spots), συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την ευρωΝΑΤΟική ομπρέλα. 
Κανένας να μην μείνει απαθείς στο έγκλημα που διεξάγεται στην περιοχή μας, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τα αποτελέσματά του. 
Δεν πρέπει να εξοικειωθούμε με τις εικόνες των νεκρών παιδιών στο Αιγαίο και αλλού, με την ατέλειωτη ταλαιπωρία που βιώνουν τα θύματα του πολέμου στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την κόλαση των πολεμικών συγκρούσεων στις πατρίδες τους. 
 
Εδώ και τώρα απαιτούμε: 
• Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ. 
• Λεφτά για τα σχολεία και την Παιδεία. Ούτε ένα ευρώ για Νατοϊκούς εξοπλισμούς. 
• Άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας. 
• Γρήγορη διεκπεραίωση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης. Επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διάσωση, την υποδοχή, περίθαλψη και τη μετακίνηση. Να στηριχθούν με τον αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές. 
• Εξασφάλιση ΑΜΕΣΗΣ και ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗΣ μετακίνησης στους τόπους προορισμού τους. 
• Να εξασφαλισθεί αξιοπρεπή υγιεινή διαμονή και διατροφή, μέχρι να αναχωρήσουν για τις χώρες προορισμού τους. 
• Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου και όχι μόνο αλά καρτ αναστολή εφαρμογής. 
 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους αξιοποιώντας τα επιστημονικά και παιδαγωγικά εργαλεία που κατέχουν, να πραγματοποιήσουν πολύμορφες δραστηριότητες έκφρασης Αλληλεγγύης και στήριξης των μεταναστών και των προσφύγων. 
 
Να αναδείξουν το ρόλο και το χαρακτήρα του πολέμου. 
Να πραγματοποιήσουν συζητήσεις, να αξιοποιήσουν κείμενα, προβολές ταινιών, ζωγραφιές… Μάρτιος 2016 Το Δ.Σ.
Read More »
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο! ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016 Rating: 5

Σελίδες