https://picasion.com/
https://picasion.com/

Ηγουμενίτσα: Τα αποτελέσματα της διακομματικής επιτροπής για την προεκλογική περίοδο

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2015
Ηγουμενίτσα: Τα αποτελέσματα της διακομματικής επιτροπής για την προεκλογική περίοδο


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015 συνάντηση της διακομματικής επιτροπής. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι, το ΚΚΕ, την Λαϊκή Ενότητα, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), οι οποίοι αποφάσισαν κατά πλειοψηφία τα ακόλουθα:

1. Η προβολή των πολιτικών κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων θα γίνει ισότιμα και όχι ανάλογα με τη δύναμη που είχαν στη Βουλή.

2. Να υπάρξει αλληλοσεβασμός μεταξύ των κομματικών επιτελείων και των υποψηφίων καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ώστε να αποφευχθούν εντάσεις και διαπληκτισμοί.

3. Με ευθύνη των κομμάτων μπορούν να κατασκευασθούν και θα τοποθετηθούν στην πλατεία Δημαρχείου περίπτερα ή άλλες κατασκευές, οι διαστάσεις των οποίων δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες από 2Χ2Χ2 μέτρα.

4. ΔΕΝ επιτρέπεται η ανάρτηση με τη μέθοδο της διπλής αφίσας (σάντουιτς) & πετραχήλια στις κολώνες του Δήμου.

5. Ο Δήμος δίνει το δικαίωμα στα πολιτικά κόμματα ή τον συνασπισμό συνεργαζόμενων κομμάτων για συγκεντρώσεις στους εξής χώρους: Πλατεία Δημαρχείου, Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον, Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμο και στα οποία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

6. Τα κόμματα θα γνωστοποιήσουν εγκαίρως στον Δήμο και στην Αστυνομία την ημερομηνία πραγματοποίησης των κεντρικών τους εκδηλώσεων.

7. Μεγαφωνικές εγκαταστάσεις δεν παραχωρούνται από το Δήμο. Η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων από τα πολιτικά κόμματα ή τον συνασπισμό συνεργαζομένων κομμάτων θα γίνεται λελογισμένα με την προϋπόθεση της τήρησης των ωρών κοινής ησυχίας και ο βαθμός της έντασής τους δεν θα υπερβαίνει τα 70 D.B. στην πηγή εκπομπής.

8. Απαγορεύεται η ανάρτηση πανό, αεροπανό και πάσης φύσεως όμοιων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους. Σε περίπτωση που τοποθετούνται πανό ή αεροπανό, ο Δήμος υποχρεώνεται για την άμεση αφαίρεσή τους εκτός εάν ενημερωθεί ο Δήμαρχος σχετικά και έγκαιρα.

9. Απαγορεύεται η χρήση χρωστικών ουσιών, όπως σπρέι, χρώματα κ.λπ., και η αναγραφή συνθημάτων στις εξωτερικές επιφάνειες δημοσίων ή ιδιωτικών χώρων, όπως και σε χώρους που καθορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 2946/2001, όπως ισχύει.

10. Δεν επιτρέπεται η επικόλληση αφισών ή άλλων εντύπων σε πλαίσια, καθώς και η χρήση χώρων που έχουν διατεθεί, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε άλλα κόμματα ή σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων. Αφίσες μπορούν να αναρτηθούν μόνο στους πίνακες ανακοινώσεων.

11. Τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζόμενων κομμάτων υποχρεούνται να φροντίζουν για την ευπρεπή εμφάνιση των χώρων που τους διατέθηκαν, καθώς και για τον καθαρισμό τους από τις κολλητικές ουσίες, αφίσες κ.λπ.

12. Το Σάββατο 19/09/2015 θα αφαιρεθούν από την πόλη -με ευθύνη των κομμάτων- όλα τα προεκλογικά υλικά πλην των περιπτέρων, για τα οποία δίνεται προθεσμία απομάκρυνσης έως και τις 23/09/2015.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Τα αποτελέσματα της διακομματικής επιτροπής για την προεκλογική περίοδο Ηγουμενίτσα: Τα αποτελέσματα της διακομματικής επιτροπής για την προεκλογική περίοδο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Η «ώρα του πολίτη» από Δευτέρα στην Αστυνομία

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2015
Η «ώρα του πολίτη» από Δευτέρα στην Αστυνομία


Την «Ωρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων» καθιερώνει σε μόνιμη βάση από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μετά την ολοκλήρωση της δίμηνης πιλοτικής περιόδου εφαρμογής του θεσμού, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, η «Ωρα του Πολίτη» θα εφαρμόζεται πλέον σε εβδομαδιαία βάση και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα, από 6-8 το απόγευμα σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Κατά τις συγκεκριμένες ώρες οι διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων ή οι νόμιμοι αναπληρωτές τους θα δέχονται τους πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους της περιοχής ευθύνης τους, ύστερα από προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία για τον προγραμματισμό της συνάντησης, προκειμένου, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., να συζητούνται απόψεις, να υποβάλλονται αιτήματα, παράπονα, προβληματισμοί και προτάσεις για θέματα που συνδέονται με τη δράση και το έργο της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτη φάση το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά, από 20 Απριλίου έως 20 Ιουνίου, σε 14 Αστυνομικά Τμήματα. σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα. Τηλέφωνα Γραμματειών Αστυνομικών Τμημάτων όλης της χώρας, όπου οι πολίτες, οι φορείς και οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να επικοινωνούν προκειμένου να ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των συναντήσεών τους με τους διοικητές υπάρχουν σε ειδικό banner στην αρχική σελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, στο www.hellenicpolice.gr.
Read More »
Η «ώρα του πολίτη» από Δευτέρα στην Αστυνομία  Η «ώρα του πολίτη» από Δευτέρα στην Αστυνομία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής 1000€, με τη μέθοδο της απασχόλησης

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2015
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής 1000€, με τη μέθοδο της απασχόλησης


Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στη Ράχη Άρτας.

Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 60χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έγινε το μεσημέρι της 30-07-2015 σε οικία 55χρονης ημεδαπής, από όπου αφαιρέθηκαν το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ και προσωπικά έγγραφα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής 1000€, με τη μέθοδο της απασχόλησης Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής 1000€, με τη μέθοδο της απασχόλησης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Διαγαλαξιακό κτίριο με τα τοξοτά ανοίγματα στην Αρχαία Φανοτή

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2015
Διαγαλαξιακό κτίριο με τα τοξοτά ανοίγματα στην Αρχαία Φανοτή


Η Αρχαία Φανοτή είναι ένας από τους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσπρωτίας. 
 
Η λήψη του γαλαξία έγινε πάνω από το κτίριο με τα τοξοτά ανοίγματα κάνοντάς το να φαίνεται σαν διαγαλαξιακή πύλη. 
 
Όμορφα χρώματα του νυχτερινού ουρανού εμφανίζονται, κάνοντας την συγκεκριμένη στιγμή μοναδική.
Read More »
Διαγαλαξιακό κτίριο με τα τοξοτά ανοίγματα στην Αρχαία Φανοτή Διαγαλαξιακό κτίριο με τα τοξοτά ανοίγματα στην Αρχαία Φανοτή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Όλα μαζί τα λαογραφικά μουσεία της Θεσπρωτίας θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά εκθεσιακό κέντρο στο Λάμποβο

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2015
Όλα μαζί τα λαογραφικά μουσεία της Θεσπρωτίας θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά εκθεσιακό κέντρο στο Λάμποβο

 
Όλα μαζί, 10 περίπου, τα λαογραφικά μουσεία της Θεσπρωτίας, θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά εκθεσιακό κέντρο στην εμποροπανήγυρη (Λάμποβο) Παραμυθιάς. 
 
Η πρωτοβουλία ανήκει στο λαογραφικό μουσείο Πολυδρόσου, το πρώτο, που ιδρύθηκε στο νομό, και υιοθετήθηκε τόσο από τα άλλα μουσεία όσο και από το δήμο Σουλίου. 
 
Όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολυδροσιτών Αναστάσιος Μαρτίνης, επιδίωξη είναι να υπάρξει κοινή και συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του ανεκτίμητου λαογραφικού θησαυρού της Θεσπρωτίας. 
 
Και ο Λάμποβος Παραμυθιάς, η αρχαιότερη εμποροπανήγυρη στην Ήπειρο, είναι μια καλή ευκαιρία προς αυτή την κατεύθυνση, αφού οι επισκέπτες, μέσα σε μια εβδομάδα, είναι χιλιάδες. Κάθε χρόνο οι θεματικές ενότητες θα είναι διαφορετικές. 
 
Φέτος, που ξεκινά ο θεσμός, με τη συμμετοχή και του αρχαιολογικού μουσείου Ηγουμενίτσας, γενικά το θέμα θα έχει να κάνει με μια πτυχή της παραδοσιακής ζωής, που αφορά στη φόρτωση και στο ζύγισμα αντικειμένων. 
 
Στο περίπτερο θα υπάρχει και οθόνη με προβολές, ενώ οι νέοι/ες θα έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν ηλεκτρονικά σημειώσεις σχετικά με την παράδοση και οι καλύτερες από αυτές θα βραβευτούν. 
 
Να σημειωθεί ότι τα λαογραφικά μουσεία Θεσπρωτίας, όπου βρίσκουν στέγη οι υλικές μαρτυρίες του τόπου, ιδρύθηκαν είτε από άτομα είτε από συλλόγους με σκοπό να προβάλλουν τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής και να δημιουργήσουν έναν πνευματικό πυρήνα αντάξιο των παραδόσεων και της ιστορίας της. 
 
Ο ρόλος των λαογραφικών μουσείων είναι πολύ σημαντικός. 
 
 Κάθε λαογραφικό μουσείο προσφέρει ένα κομμάτι της κοινής δημιουργίας του τοπικού πληθυσμού και την ίδια στιγμή φιλοξενεί αντικείμενα, που εκφράζουν με ξεχωριστή έμφαση είτε μια ορισμένη χρονική περίοδο είτε δραστηριότητες από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.
 
Read More »
Όλα μαζί τα λαογραφικά μουσεία της Θεσπρωτίας θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά εκθεσιακό κέντρο στο Λάμποβο  Όλα μαζί τα λαογραφικά μουσεία της Θεσπρωτίας θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά εκθεσιακό κέντρο στο Λάμποβο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 24χρονος με 20,2 γραμμάρια ηρωίνης

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2015
Συνελήφθη 24χρονος με 20,2 γραμμάρια ηρωίνης


Συνελήφθη, χθες (04-09-2015) το μεσημέρι στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διακίνηση ηρωίνης.

Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε στον 24χρονο, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο των υπεραστικών γραμμών του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Ιωάννινα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκε στην κατοχή του 24χρονου και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη σε μορφή «βράχου», βάρους (20,2) γραμμάριων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.Read More »
Συνελήφθη 24χρονος με 20,2 γραμμάρια ηρωίνης Συνελήφθη 24χρονος με 20,2 γραμμάρια ηρωίνης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2015 Rating: 5