Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η Ιερά Σύναξη Κληρικών της Μητροπόλεως Παραμυθιάς

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η Ιερά Σύναξη Κληρικών της Μητροπόλεως Παραμυθιάς

Ιερά Σύναξη Κληρικών της Μητροπόλεως Παραμυθιάς, Φιλιατων, Γηρομερίου και Πάργας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, στον καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού στην Παραμυθιά.

Στην Ιερά Σύναξη που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις Άγιες μέρες του των Χριστουγέννων, κύριος εισηγητής ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Ντελής, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γηρομερίου, ενώ αντικείμενο της ομιλίας του ήταν το νόημα των εορτών. Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς Φιλιατων, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ Τίτος

Την ιερά σύναξη εκτός από την εορταστική περίοδο, απασχόλησαν και διάφορα θέμα τόσο του κληρικού κλάδου όσο και τις εκκλησίας γενικότερα, ενώ ακολούθησε ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα τρέχοντα θέματα λειτουργικής, ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες της Μητροπόλεως Παραμυθιάς, όπως η τέλεση των μυστήριων, τα φορολογικά, διάφορα διαδικαστικά κ.α

Η σύναξη ολοκληρώθηκε με σύντομο λόγο και με ευχές του Σεβασμιωτάτου προς τους ιερείς ενόψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Read More »
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η Ιερά Σύναξη Κληρικών της Μητροπόλεως Παραμυθιάς Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η Ιερά Σύναξη Κληρικών της Μητροπόλεως Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
 
 
Η δαιδαλώδης και αλληλοαναιρούμενη δασική νομοθεσία αλλά και ο κατακερματισμός των υπηρεσιών αγροτικής ανάπτυξης μπλοκάρουν τις επενδύσεις στην κτηνοτροφία και τη γεωργία, υπογραμμίζει σε ερώτησή του ο Β. Γιόγιακας, ζητώντας από τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Ενέργειας & Περιβάλλοντος να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες για τον ανασχεδιασμό των αρμοδιοτήτων ώστε να διευκολυνθεί η υλοποίηση του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς τους:
κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
κ. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Διάσπαση αρμοδιοτήτων και πολυνομία αποθαρρύνουν επενδύσεις στη Γεωργία και την Κτηνοτροφία»

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί πυλώνα υψηλής προτεραιότητας για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, την αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, στον οποίο καθοριστικό και αποφασιστικό ρόλο καλούνται να διαδραματίσουν οι Περιφέρειες και με σκοπό μεταξύ άλλων να αποφευχθούν λάθη σχεδιασμού και υλοποίησης που παρατηρήθηκαν την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.

Ανασταλτικό παράγοντα για την πραγματοποίηση επενδύσεων και γενικά για την αναδιοργάνωση του πρωτογενούς τομέα αποτελεί η διαχρονική αδυναμία συνεργασίας σε διοικητικό και νομοθετικό επίπεδο μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, που έχει στην ευθύνη του τις Δασικές Υπηρεσίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για ζητήματα πρωτίστως της κτηνοτροφίας και δευτερευόντως της γεωργίας δεν εφαρμόζονται στον αναγκαίο βαθμό εξαιτίας της δαιδαλώδους και αντιφατικής νομοθεσίας σε περιβαλλοντικά ζητήματα που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα. Επιπλέον, η πολυδιάσπαση των υπηρεσιών αγροτικής ανάπτυξης χαρακτηρίζει όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης (Υπουργεία, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Περιφέρειες, Οργανισμοί), προκαλώντας γραφειοκρατικές εμπλοκές.

Οι επιπτώσεις του σύνθετου και αλληλοαναιρούμενου κανονιστικού πλαισίου σχετικά με τα δάση επιφέρει μεταξύ άλλων εμπόδια στην ίδρυση και λειτουργία και αναβάθμιση παραγωγικών μονάδων στον πρωτογενή τομέα, διακυβεύοντας την ταχεία και αποτελεσματική αξιοποίηση του νέου προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

- Εάν προτίθενται, στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει εκκινήσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης για τον ανασχεδιασμό της δημόσιας διοίκησης, να εξετάσουν την υπαγωγή των υπηρεσιών Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασών σε ένα Υπουργείο,

- Εάν, στο πλαίσιο της παραπάνω διαδικασίας, προτίθενται να μελετήσουν τη συγκέντρωση των διάσπαρτων υπηρεσιών αγροτικής ανάπτυξης ώστε να λειτουργούν υπό την ευθύνη Υπουργείου (σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού) και Περιφέρειας (σε επίπεδο κυρίως υλοποίησης),

- Εάν και τι προτίθενται να πράξουν για την άμεση αντιμετώπιση των επιπτώσεων που επιφέρει η αντικρουόμενη νομοθεσία και η διάσπαση αρμοδιοτήτων για περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία.
Read More »
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Casa la Mundi: Ένα όνειρο ζωής στην Βασιλίτσα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
Casa la Mundi: Ένα όνειρο ζωής στην Βασιλίτσα
Σε μια απ’ τις πιο χαρισματικές γωνιές της Πίνδου, αξεπέραστης ομορφιάς και γοητείας, σε υψόμετρο 1300μ. βρίσκεται το Casa la Mundi.

Ένα ξενοδοχείο φανερής υπεροχής, πολύ κοντά στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, τη Βάλια Κάλντα, τη Σαμαρίνα, το Περιβόλι, την Αβδέλλα και άλλα ονομαστά βλαχοχώρια.


Στο Casa la Mundi αναδεικνύεται μια αισθητική άποψη που σπάει τα καθιερωμένα του τόπου και προσλαμβάνει ευρωπαϊκές διαστάσεις, συγκρινόμενη με ονομαστά σημεία σε αλπικά θέρετρα.

http://casalamundi.gr/wp-content/uploads/2015/11/reception1.jpg
Στην καρδιά της Πίνδου, σε μια ατέλειωτη πηγή φυσικού πλούτου, θελήσαμε να προσφέρουμε στον επισκέπτη της περιοχής μας, ένα χώρο που να ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις του σύγχρονου ατόμου, για να απολαμβάνει με γαλήνη και ασφάλεια τις χάρες του βουνού. Ένα χώρο που να ξαναζωντανεύει τις αισθήσεις σας.

http://casalamundi.gr/wp-content/uploads/2015/11/restaurant4.jpg
Το Casa la Mundi είναι ένα όνειρο ζωής, που πήρε πνοή χάρη στην τόλμη, την ισχυρή θέληση, την υπομονή και αποφασιστικότητα μας. Εκτιμόντας την υψηλή ποιότητα, δεν πάψαμε να πιστεύουμε στην σταθερή αξία της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας.
Read More »
Casa la Mundi: Ένα όνειρο ζωής στην Βασιλίτσα Casa la Mundi: Ένα όνειρο ζωής στην Βασιλίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Κλοπή στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
Κλοπή στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

http://blogs.sch.gr/ntakaletsi/files/2013/09/%CE%95%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B19.jpg

Κλοπή σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, στην περιοχή του Λαδοχωρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, άγνωστοι δράστες, διέρρηξαν την πόρτα του σχολείου και αφαίρεσαν 5 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των 1.900 ευρώ.

Τα χρήματα ήταν συγκεντρωμένα από τους μαθητές για τις σχολικές τους εκδρομές.

Προανάκριση για τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Κλοπή στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Κλοπή στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Κλειστά και μη επισκέψιμα επ’ αόριστον για το κοινό τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
Κλειστά και μη επισκέψιμα επ’ αόριστον για το κοινό τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες


Σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων θα παραμείνουν κλειστά και μη επισκέψιμα επ’ αόριστον για το κοινό τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες, αρχής γενομένης από το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 μέχρι να λυθούν τα προβλήματα του κλάδου Φύλαξης- Πληροφόρησης των Υπηρεσιών του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας γνωστοποιεί στο κοινό ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα παραμείνει κλειστό το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015.

O Προϊστάμενος της Εφορείας
κ.α.α.
Γεωργία Πλιάκου
Αρχαιολόγος
Read More »
Κλειστά και μη επισκέψιμα επ’ αόριστον για το κοινό τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες Κλειστά και μη επισκέψιμα επ’ αόριστον για το κοινό τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Εκδηλώσεις του ΕΚΑΒ σε Ηγουμενίτσα, Άρτα, Γιάννενα και Πρέβεζα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
Εκδηλώσεις του ΕΚΑΒ σε Ηγουμενίτσα, Άρτα, Γιάννενα και Πρέβεζα
http://2.bp.blogspot.com/-YvdXLUlKvIs/VD0JQb1uzjI/AAAAAAAA5ws/64FFtLRXbPg/s1600/IMG_20141014_104943_small%2B892fm.jpg
Με το σύνθημα «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή» το ΕΚΑΒ διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά, την Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης. 
Η διοργάνωση περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, όπου θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης που θα περιλαμβάνουν διανομή εκπαιδευτικού υλικού, ομιλίες αλλά και εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ). 
Η «Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης», που θεσμοθετήθηκε ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους γιατρούς, τους διασώστες και τους νοσηλευτές του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στοχεύει τόσο στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών, όσο και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών. 
Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών ομάδων του ΕΚΑΒ έχει ως εξής: 
  • Άρτα (Κεντρική Πλατεία Αγίου Δημητρίου) Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου -ώρα 10:30 έως 14:00 
  • Πρέβεζα (στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου) Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου -ώρα 10:30 έως 14:00 
  • Ιωάννινα (Πλατεία Πύρρου) Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου -ώρα 10:30 έως 14:00
  • Ηγουμενίτσα (Πλατεία Δημαρχείου) Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου -ώρα 10:30 έως 14:00
Read More »
Εκδηλώσεις του ΕΚΑΒ σε Ηγουμενίτσα, Άρτα, Γιάννενα και Πρέβεζα Εκδηλώσεις του ΕΚΑΒ σε Ηγουμενίτσα, Άρτα, Γιάννενα και Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Μαγικό ταξίδι στο Χριστουγεννιάτικο Γραικο-ΧΩΡΙΟ το Σάββατο (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
Μαγικό ταξίδι στο Χριστουγεννιάτικο Γραικο-ΧΩΡΙΟ το Σάββατο (+ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Μαγικό ταξίδι στο Χριστουγεννιάτικο Γραικο-ΧΩΡΙΟ το Σάββατο (+ΒΙΝΤΕΟ) Μαγικό ταξίδι στο Χριστουγεννιάτικο Γραικο-ΧΩΡΙΟ το Σάββατο (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον Ξηρόλοφο

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον Ξηρόλοφο
Η ομορφότερη εποχή του χρόνου έφτασε και πάλι ! 
Πυκνός καπνός βγαίνει από τις καμινάδες των σπιτιών… και το «Πνεύμα των Χριστουγέννων» πλανιέται πάνω από το μικρό χωριό μας ! 
Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ο Aι Βασίλης με το έλκηθρο και τους τάρανδους του, σας προσκαλεί στην πιο «ζεστή» χριστουγεννιάτικη γιορτή της Θεσπρωτίας , από 18 έως 20 Δεκεμβρίου και σας περιμένει όλους μικρούς και μεγάλους.

- Πρόγραμμα εκδηλώσεων -

Παρασκευή 18 Δεκέμβρη
Ώρα 17:30μ.μ
Έναρξη των εκδηλώσεων καλώντας όλα τα παιδιά να ψάλουν αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό την συνοδεία του αρμόνιου .
Ώρα: 18:00μ.μ Η ώρα του θεάματος και των μαγικών! Η παράσταση του μάγου Αlexander με τα μυστήρια κόλπα του .

Σάββατο 19 Δεκέμβρη
Ώρα 18:30μ.μ.
Θα διασκεδάσουμε με ζωντανή μουσική ! Ο Βαγγέλης Μπάμπας και η Λαμπρινή Ιωάννου μας τραγουδούν αγαπημένα ελληνικά και ξένα κομμάτια .

Κυριακή 20 Δεκέμβρη
Ώρα: 11:30 π.μ
Το παιχνίδι του «Κρυμμένου Θησαυρού»
Ώρα 18:30
Η θεατρική ομάδα Μ.Α.Τ.Τ ( Μέσα Από Την Τέχνη) μας παρουσιάζει το χριστουγεννιάτικο σκετς « Ο Άγιος Βασίλης έρχεται από…»
Ώρα: 20:15 Η βραδιά κλείνει ελευθερώνοντας στον ουρανό τα αιωρούμενα φαναράκια , ακούγοντας την μουσική μπάντα, τραγουδώντας τα κάλαντα, και με τον Αι Βασίλη να μοιράζει δώρα σε όλα τα παιδιά .

Τα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια σας περιμένουν να τα επισκεφθείτε !
Το σπίτι του Αϊ Βασίλη για να δώσουν τα γράμματα τους τα παιδιά και να πάρουν από το χέρι του, ζαχαρωτά και λιχουδιές.

• Το εργαστήρι των ξωτικών που θα γίνεται ζωγραφική προσώπου με χριστουγεννιάτικες φιγούρες.
• Το εργαστήρι χειροτεχνίας όπου τα παιδιά θα ζωγραφίζουν και θα κάνουν διάφορες κατασκευές.
• Η γωνιά του κουκλοθέατρου , με μικρές αληθινές ιστορίες για τα παιδιά.
• Η Παραμυθένια γωνιά , όπου μια όμορφη νεραΐδα θα διαβάζει καθημερινά παραμύθια με τον δικό της τρόπο , βάζοντας πολύ – πολύ νεραΐδοσκόνη.
• Το σπιτάκι του λιχούδη με λουκουμάδες ,βάφλες , ζεστό κρασί και σοκολάτα.
• Πιο πέρα ο γραφικός καστανάς , θα μας θυμίζει παλιές εποχές με τα ζεστά κάστανα .
• Το σπιτάκι των γεύσεων με χοτ ντογκ , σουβλάκια .
• Το μεγάλο παζάρι του συλλόγου Ξηρολοφιτών με μοναδικά χειροποίητα είδη διακόσμησης
• Το παζάρι της «ΦΛΟΓΑΣ» και της «ΣΤΟΡΓΗΣ» όπου θα πωλούνται διάφορα είδη προς ενίσχυση των συλλόγων.
• Η γωνιά του κοινωνικού παντοπωλείου όπου θα συλλέγονται τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ρουχισμού .
Ωράριο λειτουργίας :
Παρασκευή 18 Δεκέμβρη Ωρα 16:00 – 21:00
Σάββατο 19 Δεκέμβρη Ωρα 16:00 – 21:00
Κυριακή 20 Δεκέμβρη Ωρα 11:00 – 22:00

Καλές γιορτές !!
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού
Ξηρολοφιτών <<Ο ΚΟΚΚΥΤΟΣ >>

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
892.gr Ραδιο ηγουμενιτσα
Paramythia-online.gr
Περιοδικό Step
Θεσπρωτικός Παλμός
Fanari Press
Read More »
Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον Ξηρόλοφο Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον Ξηρόλοφο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Read More »
ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Ημερίδα του Δήμου Σουλίου με Θέμα "ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ"

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
Ημερίδα του Δήμου Σουλίου με Θέμα "ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ"
Read More »
Ημερίδα του Δήμου Σουλίου με Θέμα "ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ" Ημερίδα του Δήμου Σουλίου με Θέμα "ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 61χρονος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με κλεμμένη ταυτότητα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
Συνελήφθη 61χρονος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με κλεμμένη ταυτότητα


Συνελήφθη, χθες (16.12.2015) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 61χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, με κλεμμένο ταξιδιωτικό έγγραφο.

Ειδικότερα, ο 61χρονος, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, επέδειξε κλεμμένη ταυτότητα Ιταλίας, με σκοπό να μεταβεί στο εξωτερικό μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.

Το κλεμμένο ταξιδιωτικό έγγραφο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Read More »
Συνελήφθη 61χρονος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με κλεμμένη ταυτότητα Συνελήφθη 61χρονος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με κλεμμένη ταυτότητα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

http://www.fourtounis.gr/arthra/2013/12/24/24-12-2013_clip_image007.jpg
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα με ένα διαφορετικό τρόπο.

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 10.00, μαθητές νηπιαγωγείων θα στολίσουν με μάλλινες κορδέλες και καρπούς, ένα κλαδί ελιάς, αναβιώνοντας τον στολισμό και την περιφορά της ειρεσιώνης, στην αρχαία γιορτή των Πυανόψιων.

Η ειρεσιώνη συνδέεται με τα Πυανόψια, μια αρχαία γιορτή που στη διάρκειά της προσφέρονταν ως ευχαριστήριο στους θεούς, οι «απαρχές», οι πρώτοι καρποί της φθινοπωρινής σοδειάς. Στη γιορτή τα παιδιά περιέφεραν ένα μεγάλο κλαδί ελιάς στεμμένο με έρια (μαλλιά προβάτων) και φορτωμένο με κάθε λογής φθινοπωρινούς καρπούς ψάλλοντας λατρευτικά άσματα.

Οι μικροί μας φίλοι θα τοποθετήσουν την ειρεσιώνη δίπλα στο στολισμένο χριστουγεννιάτικο έλατο του Μουσείου, θα τραγουδήσουν τα κάλαντα και θα πάρουν μαζί τους το γούρι-φυλαχτό της χρονιάς.

Οι επισκέψεις των νηπιαγωγείων θα πραγματοποιούνται από 10.00 έως τις 12.00 μετά από σχετική συνεννόηση.

Read More »
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας


Read More »
Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

«Ήχοι Αρχαίων» - Ανακατασκευές αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων από τον Γιώργο Πολύζο Περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
«Ήχοι Αρχαίων» - Ανακατασκευές αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων από τον Γιώργο Πολύζο
Περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας 


Από τις 16 Δεκεμβρίου 2015 έως τις 8 Μαΐου 2016, η Εφορεία Αρχαιοτήτων παρουσιάζει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας την περιοδική έκθεση «Ήχοι Αρχαίων». Αφετηρία και βασικός άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η έκθεση αποτελεί ένα σύνολο από δεκαεπτά ανακατασκευές και απομιμήματα αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων που χειροποίησε ο Γιώργος Πολύζος για την ομάδα «Ευρετήριο» (την ορχήστρα και το όλο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής και της Νεοελληνικής Αστικής Μουσικής του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών), κατά το διάστημα 1989-2004. 

Τα ανακατασκευασμένα όργανα επιχειρούν να αποδώσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια τη μορφή και τη λειτουργία των αρχαίων προτύπων τους, ακολουθώντας τις βασικές αρχές κατασκευής όσον αφορά τα υλικά, τα οργανολογικά χαρακτηριστικά και ειδικότερες λεπτομέρειες των μουσικών οργάνων, με απώτερο στόχο την ανάκτηση των ήχων του παρελθόντος. Όλα τα όργανα είναι λειτουργικά και έχουν ηχήσει σε συναυλίες της ορχήστρας του «Ευρετηρίου». Η κατασκευή τους βασίστηκε στη μελέτη αρχαίων μουσικών οργάνων που έχουν διασωθεί, στην αρχαία εικονογραφία, που μας έχει παραδώσει πλήθος απεικονίσεων οργάνων και σκηνών με μουσικά θέματα, καθώς και στις πληροφορίες που αντλούμε από τις αναφορές στις γραμματειακές πηγές.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται ανακατασκευές από τα κυριότερα μουσικά όργανα της περιόδου από τον 8ο έως τον 3ο αι. π.Χ., εκπροσωπώντας τις τρεις βασικές κατηγορίες μουσικών οργάνων, χορδόφωνα, αερόφωνα και κρουστά: η λύρα και οι αυλοί, πρωταγωνιστές στη μουσική ζωή της αρχαίας Ελλάδας, η ομηρική φόρμιγγα των αοιδών, η κιθάρα, σύμβολο του Απόλλωνα και όργανο των επαγγελματιών μουσικών, η βάρβιτος των λυρικών ποιητών, η αιωρική κιθάρα, η πανδουρίδα και η άρπα των Μουσών και των εταίρων, η γλυκόφωνη σύριγγα των ποιμένων, η ταραχώδης σάλπιγγα των κηρύκων, το εκστατικό τύμπανο των μαινάδων, τα ρυθμικά κύμβαλα και τα κρόταλα των χορευτών, το σείστρο των λατρευτριών.

Η έκθεση πλαισιώνεται από σχετικό εποπτικό υλικό που παρουσιάζει την ιστορία, την εξέλιξη, τα χαρακτηριστικά και τις περιστάσεις εκτέλεσης των μουσικών οργάνων, φωτίζει διάφορες πτυχές του ρόλου της μουσικής στον κόσμο των θνητών και αθανάτων και ανιχνεύει την πραγματικότητα πίσω από τους επικρατέστερους μύθους.

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Ήχοι Αρχαίων» θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015, στις 18.00.

H έκθεση διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας με την οικονομική υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.Α. και της ΠΕΔ Ηπείρου, τη συμβολή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, την ευγενική συνδρομή των φωτογράφων Στέφανου & Νικόλαου Στουρνάρα και Γιώργου Μαλαμίδη και των εκδόσεων Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Καστανιώτης, Παπαδήμας, Κέδρος, Εν Πλω και με την υποστήριξη επικοινωνίας από τον δικτυακό τόπο Αrchaeology & Αrts. Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας

Read More »
«Ήχοι Αρχαίων» - Ανακατασκευές αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων από τον Γιώργο Πολύζο Περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας «Ήχοι Αρχαίων» - Ανακατασκευές αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων από τον Γιώργο Πολύζο  Περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Στα λευκά ξύπνησε σήμερα το Μέτσοβο (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
Στα λευκά ξύπνησε σήμερα το Μέτσοβο (+ΦΩΤΟ)


 
Μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα αναμένουμε σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου. 
 
Χιονοπτώσεις σημειώνoνται αυτή την ώρα σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου.
 
Από τα ξημερώματα χιονίζει Μέτσοβο.
 
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
 
Συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί για ρίψη αλατιού στο Μέτσοβο και την Βωβούσα.
Read More »
Στα λευκά ξύπνησε σήμερα το Μέτσοβο (+ΦΩΤΟ) Στα λευκά ξύπνησε σήμερα το Μέτσοβο (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)Read More »
Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ


Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 21η του μηνός Δεκέμβρη του έτους 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18: 30, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση αναμόρφωσης Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος οικ. έτους 2015. - Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων και Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία
2. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης από το Δ.Σ. << Προμήθεια Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου έτους 2015>> - Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία
3. Έγκριση δαπάνης- έγκριση διάθεση πίστωσης και ανάθεσης από το Δ.Σ της εργασίας << συντήρηση δεξαμενών ποσού 2.000,00 ευρώ>>. - Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία
4. Καθορισμός μιας (1) ειδικότητας για την έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού ορισμένου χρόνου για τη Μαθητική Εστία του... Δήμου Φιλιατών. - Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
5. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος έτος 2016. - Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
6. Ορισμός αρμόδιου οργάνου από το Δήμο Φιλιατών για τη διενέργεια ελέγχου τήρησης των όρων λειτουργίας των παιδότοπων. - Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ κ. Γκίζας Χρήστος
7. Παραχώρηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Κεστρίνης από την Ένωση ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσπρωτίας στο Δήμο Φιλιατών - Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία
8. Υπογραφή νέας σύμβασης παραχώρησης για ακίνητο στην Τ.Κ Γαρδικίου του Δήμου Φιλιατών με τον Ο.Τ.Ε για την υπάρχουσα εγκατάσταση σταθμού Ο.Τ.Ε - Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία 9. Αίτημα του κ. Κώστα Δελλάρη με αριθμ. πρωτ. 12893/14-12-2015 με θέμα: Διακοπή μεταξύ μας συναφθείσας σύμβασης>> που αφορά την διοικητική υποστήριξη του έργου<< Αξιοποίηση – ανάπλαση παραλίας Μπούκας – Παππαδιάς>>. - Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
10. Αίτημα του κ. Κώστα Δελλάρη με αριθμ. πρωτ. 12893/14-12-2015 με θέμα: Διακοπή μεταξύ μας συναφθείσας σύμβασης>> που αφορά την διοικητική υποστήριξη του έργου<< Αξιοποίηση – ανάπλαση χώρου από φάρο Σαγιάδας μέχρι κατασκήνωση. - Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
11. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 54/2015απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ περί :<< Καθορισμός εξόδων παράστασης Προέδρου – Αντιπροέδρου Δ.Σ. ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ, και αποζημίωση στα μέλη του Δ.Σ για κάθε συνεδρίαση για το οικ. έτος 2016. - Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία
12. Διαγραφή χρεών ύδρευσης. Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος
13. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 39/2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ με θέμα: Διαγραφή οφειλής ύδρευσης του Παιδικού Σταθμού Σαγιάδας – ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ. - Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος
14. Ανάκληση της υπ΄αριθμ. 105 /2015 απόφασης του Δ.Σ με Θέμα: Κανονισμός ύδρευσης Δήμου Φιλιατών. - Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος
15. Δημοπράτηση βοσκήσιμων εκτάσεων της Τοπικής Κοινότητας Χαραυγής για το οικ. έτος 2016. - Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
16. Δημοπράτηση βοσκήσιμων εκτάσεων της Τοπικής Κοινότητας Λιά για το οικ. έτος 2016. - Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
17. Δημοπράτηση βοσκήσιμων εκτάσεων της Τοπικής Κοινότητας Βαβουρίου για το οικ. έτος 2016. - Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
18. Γνωμοδότηση σχετικά με την χορήγηση από τη Δ/νση Δασών Θεσπρωτίας άδειας εγκατάστασης κτηνοτροφικής μονάδας επί Δημόσιας έκτασης στον Λάμπρου Σπυρίδωνα του Ιωάννη στην Τ.Κ. Ραγίου. - Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
19. Άδεια Παραγωγού Αλιευμάτων- Αλιέα πωλητή Λαικών αγορών. - Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
20. Έγκριση χορήγησης παράτασης εκτέλεσης του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΎ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Κ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ & Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ» - Εισηγητής :Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
21. Έγκριση χορήγησης παράτασης εκτέλεσης του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΛΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ» - Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
22. Έγκριση χορήγησης παράτασης εκτέλεσης του έργου: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΜΠΟΥ ΣΑΓΙΑΔΑΣ» - Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
23. Έγκριση χορήγησης παράτασης εκτέλεσης του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΥ Φιλιατών (ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΙΑΤΣΙΛΙΑ)» - Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
24. Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου υλοποίησης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ» - Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
25. Έγκριση μελέτης «Νέα πορεία αγωγού προσαγωγής λυμάτων στην Ε.Ε.Λ. Φιλιατών» - Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
26. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «Κατασκευή Γέφυρας Αχλαδέα-Φοινίκι» - Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
27. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΥΝ. ΝΕΡΟΧΩΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΚΟΚΚΙΝΟΛΙΘΑΡΙΟΥ» - Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
28. Έγκριση χορήγησης παράτασης εκτέλεσης του έργου: «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΑΓΙΑΔΑΣ» - Εισηγητής : Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
Read More »
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου


Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, υπόθεση κλοπής Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου, που διαπράχθηκε την 28-09-2015 στην Κλειδωνιά Ιωαννίνων, σε βάρος 78χρονου ημεδαπού.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου ημεδαπού ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν συνεργό του, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 42χρονος, την 28.09.2015 το πρωί, προσποιούμενος τον υποψήφιο αγοραστή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, απασχόλησε 78χρονο ημεδαπό ενώ κατά το χρόνο αυτό, ο συνεργός του αφαίρεσε το αυτοκίνητο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 42χρονου υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Εξόρμηση του ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στην Πλακωτή

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
Εξόρμηση του ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στην Πλακωτή 
 
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - ΕΟΣΗ, την Κυριακή 20/12 θα εξορμήσει στην Πλακωτή με την παρακάτω διαδρομή:Πλακωτή- Προσήλιο (1115μ.) – Σταυρός (1260μ.) – Ζυγαριά (1136μ.) – Κυβούρι Πέτση (1033μ.) – Πλακωτή
 
Ώρες πορείας 7-8
Βαθμός Δυσκολίας: 2
 
Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, φαρμακείο, αδιάβροχο/αντιανεμικό, κολατσιό, καπέλο, αντιηλιακό και κατάλληλο για την εποχή ντύσιμο.
 
Αναχώρηση στις 07.00 το πρωί από το Πάνθεον με αυτοκίνητα.
Πληροφορίες/Συμμετοχές: τηλ. 6942691974, 6984133900
Read More »
Εξόρμηση του ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στην Πλακωτή Εξόρμηση του ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στην Πλακωτή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Συνέντευξη του Δημάρχου Φιλιατών κ. Σπύρου Παππά στην ΕΡΤ Ιωαννίνων

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
Συνέντευξη του Δημάρχου Φιλιατών κ. Σπύρου Παππά στην ΕΡΤ Ιωαννίνων


Read More »
Συνέντευξη του Δημάρχου Φιλιατών κ. Σπύρου Παππά στην ΕΡΤ Ιωαννίνων Συνέντευξη του Δημάρχου Φιλιατών κ. Σπύρου Παππά στην ΕΡΤ Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, αύριο Παρασκευή, στα Σύβοτα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, αύριο Παρασκευή, στα Σύβοτα


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, αύριο Παρασκευή, στα Σύβοτα Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, αύριο Παρασκευή, στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πρόληψη ακραίων φαινομένων με γεωλογική χαρτογράφηση

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
Ηγουμενίτσα: Πρόληψη ακραίων φαινομένων με γεωλογική χαρτογράφηση


Η προστασία της Ηγουμενίτσας από φυσικούς κίνδυνους, όπως πλημμύρες, σεισμούς και καταπτώσεις βράχων, μέσα από τις ολοκληρωμένες υποθαλάσσιες, γεωλογικές, γεωτεχνικές, γεωφυσικές, γεωχημικές και υδρογεωλογικές έρευνες, που υλοποιήθηκαν στην Ηγουμενίτσα από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), ήταν ένα από τα σημαντικότερα θέματα που παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «Τα αποτελέσματα του έργου: Γεωλογικές συνθήκες της αστικής και περιαστικής περιοχής της Ηγουμενίτσας», που διοργάνωσε το ΙΓΜΕ υπό την αιγίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας χτες στην αίθουσα Πάνθεον στην Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΙΓΜΕ, η ολοκλήρωση του έργου αυτού προσφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη σε μελέτες που αφορούν αστικές και περιαστικές περιοχές καθώς και στο συνολικό κόστος των τεχνικών έργων, ενώ αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής και της ασφάλειας των κατοίκων.

Για την ολοκλήρωση του έργου συγκεντρώθηκαν οι απαραίτητες γεωθεματικές πληροφορίες μέσα σε 27 μήνες, που περιλαμβάνουν υποθαλάσσια, γεωλογικά, υδρογεωλογικά, τεχνικογεωλογικά, γεωχημικά και γεωφυσικά στοιχεία για την αστική και περιαστική περιοχή της Ηγουμενίτσας.

Οι γεωπληροφορίες αυτές επεξεργάστηκαν, ερμηνεύτηκαν, κωδικοποιήθηκαν και καταχωρήθηκαν σε βάσεις δεδομένων με τη χρήση Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (G.I.S). Οι γεωθεματικές εργασίες που εκτελέστηκαν στην Ηγουμενίτσα και οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν, είναι αλληλένδετες και έχουν ως στόχο την πλήρη διερεύνηση και τεκμηρίωση τόσο της επιφανειακής όσο και της μάζας που επηρεάζεται από τα ήδη κατασκευασμένα έργα ώστε να προλαμβάνονται ακραία και έκτακτα φυσικά φαινόμενα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, το επιστημονικό προσωπικό του ΙΓΜΕ τόνισε πως οι γεωθεματικοί χάρτες που παρήχθησαν αποτελούν τη βάση για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μελλοντικών αναπτυξιακών προγραμμάτων και συνιστούν ένα βασικό εργαλείο για την ορθολογική διαχείριση και επίλυση τεχνικών και περιβαλλοντικών θεμάτων καθώς και προβλημάτων γεωεπικινδυνότητας.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του ΙΓΜΕ, τα αποτελέσματα του έργου είναι χρήσιμα στους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων καθώς και την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, στους υπεύθυνους της Πολιτείας που ασχολούνται με τις μελέτες των δημόσιων τεχνικών έργων καθώς και στον τεχνικό κόσμο που δραστηριοποιείται στη μελέτη και κατασκευή δημόσιων και ιδιωτικών τεχνικών έργων.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρόληψη ακραίων φαινομένων με γεωλογική χαρτογράφηση Ηγουμενίτσα: Πρόληψη ακραίων φαινομένων με γεωλογική χαρτογράφηση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Για 10η ημέρα απεργούν υπάλληλοι σε ιχθυοκαλλιέργειες Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
Για 10η ημέρα απεργούν υπάλληλοι σε ιχθυοκαλλιέργειες
Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου

http://img.scoop.it/CgxlH15cHoyv-PnZgIaW1zl72eJkfbmt4t8yenImKBVvK0kTmF0xjctABnaLJIm9
Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Θεσπρωτίας χαιρετίζει τους εργαζόμενους στις ‘’Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες” και “ΟΡΛΙΑΣ’’ στην λωρίδα Σαγιάδας που εδώ και 10 μέρες απεργούν, με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τους, που φτάνουν έως και 15 μήνες.

Τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ν. Θεσπρωτίας στέκονται αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων καταγγέλλοντας και καταδικάζοντας την αυθαιρεσία και αναλγησία της εργοδοσίας που αρνείται να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα.

Η απλήρωτη εργασία, και η καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πχ καθαρίστριες στα σχολειά, έχει γίνει πλέον καθεστώς, και σε ορισμένες περιπτώσεις τους στερούν, ακόμα κι’ αυτό το πενιχρό επίδομα των Χριστουγέννων, παρανομώντας σε βάρος τους.

Οι επιχειρήσεις, αλλά και η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την κρίση και το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει, πατώντας πάνω στις ανάγκες των εργαζομένων, τους αναγκάζει να εργάζονται σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας.

Κάτω ακριβώς από τέτοιες συνθήκες δουλεύουν οι συνάδελφοι μας στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, -και όχι μόνο- και αναγκάστηκαν να κατέβουν σε απεργία διεκδικώντας το αυτονόητο, την αμοιβή τους που παράνομα δεν τους καταβάλει ο εργοδότης.

Καλούμε τους εργαζόμενους πατώντας και στην δική τους εμπειρία, να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από την εφαρμοζόμενη πολιτική που καταργεί της Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καταργεί την κοινωνική ασφάλιση δίνει το δικαίωμα στην εργοδοσία να επιβάλει μειώσεις στους μισθούς (π.χ. ΣΕΛΟΝΤΑ, ΝΗΡΕΑΣ, κλπ) και με εργασιακές σχέσεις λάστιχο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις ιχθυοκαλλιέργειες αλλά και γενικότερα, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να οργανώσουν την πάλη τους ενιαία, συλλογικά, πειθαρχημένα και αποφασισμένοι να συγκρούσουν με την εργοδοσία και την κυβερνήσεις τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους μέσα από τα συνδικάτα τους να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση τους προς τους απεργούς συνάδελφους.

Γιατί μόνο συλλογικός αγώνας μέχρι τέλους μπορεί να δώσει προοπτική να δρομολογήσει και να φέρει αποτελέσματα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη.

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.
Read More »
Για 10η ημέρα απεργούν υπάλληλοι σε ιχθυοκαλλιέργειες Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Για 10η ημέρα απεργούν υπάλληλοι σε ιχθυοκαλλιέργειες  Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας, ο οποίος κατηγορείται για κλοπές και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015
Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας, ο οποίος κατηγορείται για κλοπές και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων


Συνελήφθη, χθες (15-12-2015) αργά το βράδυ στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, ένας 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπές και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες αργά το βράδυ στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 37χρονο και σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κατείχε ένα κυνηγετικό όπλο και για το οποίο όπως προέκυψε είχε δηλωθεί κλοπή την 04-12-2015 στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 37χρονος δράστης εμπλέκεται και σε διάρρηξη οικίας ηλικιωμένης, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 22-10-2015 στην Παρδαλίτσα Ιωαννίνων.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των στοιχείων του, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, για παραβίαση περιοριστικών όρων που του είχαν τεθεί για ληστεία.

Το κλεμμένο κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.

Read More »
Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας, ο οποίος κατηγορείται για κλοπές και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας, ο οποίος κατηγορείται για κλοπές και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Σελίδες