https://picasion.com/
https://picasion.com/

Το εορταστικό ωράριο του εμπορικού συλλόγου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014
Το εορταστικό ωράριο του εμπορικού συλλόγου Ηγουμενίτσας


Read More »
Το εορταστικό ωράριο του εμπορικού συλλόγου Ηγουμενίτσας Το εορταστικό ωράριο του εμπορικού συλλόγου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 38χρονος με χασίς

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 38χρονος με χασίς
 


Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, συνελήφθη χθες (04-12-2014) νωρίς το πρωί στην Ηγουμενίτσα, ένας 38χρονος υπήκοος Ιταλίας, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), βάρους (2,7) γραμμαρίων.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 38χρονος με χασίς Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 38χρονος με χασίς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014 Rating: 5

Νέα μείωση στις συντάξεις προτείνει ο Αντώνης Μπέζας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014
Νέα μείωση στις συντάξεις προτείνει ο Αντώνης Μπέζας


Μη αναμενόμενο, αλλά… μια πραγματικότητα
Ο Τοπικός μας Βουλευτής και Υφυπουργός, έδωσε ρεσιτάλ στη Βουλή των Ελλήνων κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού.
Μας έκανε «υπερήφανους» σαν Θεσπρωτούς και Ηπειρώτες γενικότερα, συγχρόνως δε επιβεβαίωσε τους βαθύτερους στόχους του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για το μέλλον της χώρας, με τις επιλογές των κυβερνητικών του συνεργατών.
Ως νεόκοπος φωστήρας της οικονομικής σκέψης, ο Αντώνης Μπέζας φαίνεται πως σκοπεύει να επιβληθεί στην ελληνική, αλλά γιατί όχι και στην παγκόσμια, πολιτικοοικονομική ζωή, με τη δική του «σχολή».
Τρέμουμε στην ιδέα ότι την ομιλία του θα την πληροφορηθούν οι δανειστές μας και ιδιαίτερα η Μέρκελ.
Γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός να απαιτήσουν από τον Σαμαρά να αντικαταστήσει τον Χαρδούβελη στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Θεσπρωτό Αντώνη Μπέζα.
Ο οποίος τόλμησε να πεί στον ελληνικό λαό, όλη την αλήθεια για τα σχέδια της συγκυβέρνησης σχετικά με τις συντάξεις των Ελλήνων.
Τι πρότεινε , λοιπόν, ο Μπέζας;
«Να μειωθούν οι συντάξεις, αν δεν αυξηθούν οι εισφορές και δεν μειωθεί ο αριθμός των δικαιούχων».
Αλίμονο!
Κάτι τέτοιο να λέγεται από τον Έλληνα εκπρόσωπο του λαού, για τους συμπατριώτες του, που εδώ και 4 χρόνια είναι στο μνημονιακό στόχαστρο του παγκόσμιου λόμπι των τοκογλύφων.
Των Ελλήνων που:
- Οι συντάξεις μειώθηκαν κατά 50%
- Οι εισφορές είναι παγκοσμίως υψηλότερες
- Οι συντάξεις που δεν απονέμονται ανταποδοτικά, όπως συμβαίνει στον κόσμο όλο, σε συσχετισμό με τον χρόνο ασφαλείας αλλά με περιοριστικό πλαφόν 15 χρόνων, τα οποία η τρόικα απαιτεί να αυξηθούν στα 20
Ναι. Εμείς σαν Θεσπρωτοί και Ηπειρώτες πολίτες, αδυνατούμε να πιστέψουμε πως, από τα χείλη του «δικού μας παιδιού» βγήκαν τέτοιες αλχημείες.
Όμως μας προσγειώνει το ρεπορτάζ του zoygkla.gr, το οποίο και αναδημοσιεύσουμε, με την ελπίδα πως ο Μπέζας θα το διαψεύσει:

Read More »
Νέα μείωση στις συντάξεις προτείνει ο Αντώνης Μπέζας Νέα μείωση στις συντάξεις προτείνει ο Αντώνης Μπέζας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014 Rating: 5

Αντιδρούν οι ακτοπλόοι στην αύξηση χρεώσεων του λιμένα Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014
Αντιδρούν οι ακτοπλόοι στην αύξηση χρεώσεων του λιμένα Ηγουμενίτσας


Αντιδρούν οι ακτοπλόοι στην αύξηση των χρεώσεων του λιμανιού Ηγουμενίτσας, το οποίο – σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο ΣΕΕΝ – προσέθεσε νέο «χαράτσι», με αποτέλεσμα την ανατίμηση των λιμενικών τελών 18%.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΕΝ, «σχετικά με την έγκριση του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ από 6/10/2014, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι για μία ακόμα φορά αιφνιδιαζόμαστε από ειλημμένες αποφάσεις χωρίς την εκ των προτέρων διαβούλευση και χωρίς να μας δοθεί η ευκαιρία να σας ενημερώσουμε για τις συνέπειες αποφάσεων που αδικαιολόγητα επιβαρύνουν το κόστος εκμετάλλευσης των πλοίων μας.

Σύμφωνα με το άρθρο 6 του Κανονισμού επιβάλλεται τέλος ISPS τόσο στους επιβάτες όσο και στα οχήματα με αποτέλεσμα την ουσιαστική αύξηση των λιμενικών εξόδων κατά 18% και την επιβάρυνση των εταιρειών μας με ποσό που θα ξεπερνάει τις 750.000 € κάθε χρόνο.

Λαμβανομένης υπόψη της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της μεταξύ των οποίων και η μείωσης της επιβατικής και εμπορευματικής κίνησης στην γραμμή Ελλάδας Ιταλίας θεωρούμε την κατά 18% αύξηση των λιμενικών εξόδων του ΟΛΗ τουλάχιστον προκλητική και μάλιστα με την αιτιολογία της τήρησης του ISPS.

Η τήρηση του ISPS αποτελεί πάγια υποχρέωση των Οργανισμών Λιμένων που εφαρμόζεται από το 2005 και όχι κάποια υποχρέωση η οποία επεβλήθη το 2014 για να δικαιολογεί μία τόσο μεγάλη αύξηση των λιμενικών εξόδων.

Πιστεύουμε ότι η απόφαση έγκρισης του Κανονισμού είναι αποτέλεσμα της μονομερούς και ελλιπούς ενημέρωσης σας και για τον λόγο αυτό παρακαλούμε να επανεξετάσετε την σκοπιμότητα επιβολής του τέλους καθώς και την κατάργησή του».
Read More »
Αντιδρούν οι ακτοπλόοι στην αύξηση χρεώσεων του λιμένα Ηγουμενίτσας Αντιδρούν οι ακτοπλόοι στην αύξηση χρεώσεων του λιμένα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014 Rating: 5

Έντονος προβληματισμός στην ημερίδα της ΠΣΕ για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014
Έντονος προβληματισμός στην ημερίδα της ΠΣΕ για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο

 
Πλούσιος προβληματισμός, γύρω από τις επιπτώσεις της σχεδιαζόμενης εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, αναπτύχθηκε στην πρώτη Ημερίδα που διοργάνωσε σε πανελλαδικό επίπεδο έγκαιρα και με διαδικασίες τεκμηρίωσης σε βάθος ενός τόσου σπουδαίου θέματος, την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΠΣΕ) με τίτλο:

«Εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο: Υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα; Προϋποθέσεις και δεσμεύσεις». 


 
Πρόκειται όντως για κορυφαίο ζήτημα που αγγίζει όχι μόνο τους Ηπειρώτες αλλά και όλους τους Έλληνες. Με την πρωτοβουλία αυτή, το ΔΣ της ΠΣΕ, επιδιώκει να ενημερώσει τους συμπατριώτες μας για τις διάφορες πτυχές της σύμβασης για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, παραθέτοντας τις απόψεις κορυφαίων επιστημόνων για τις επιπτώσεις (θετικές ή αρνητικές) σε κοινωνικό, οικονομικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό επίπεδο, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτείας, κομμάτων, των Ο.Τ.Α Ηπείρου, περισσότερα από σαράντα σωματεία μέλη της ΠΣΕ, νέοι φοιτητές και πλήθος κόσμου. 


 
Εκφράζοντας τις αγωνίες των Ηπειρωτών, για τις επιπτώσεις από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου στην Ελλάδα και ειδικότερα από την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, ο πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Οικονόμου, κάλεσε τους ειδικούς επιστήμονες και πολιτικούς- που είχαν προσκληθεί στην εκδήλωση- να δώσουν τεκμηριωμένες απαντήσεις σε 12 ουσιαστικά ερωτήματα, τονίζοντας ότι για την ΠΣΕ η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της ιδιαίτερης πατρίδας μας, μιας από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ε.Ε. αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, στα πλαίσια όμως της ισόρροπης ανάπτυξης και με προϋποθέσεις και δεσμεύσεις που θα καθιστούν την αξιοποίηση του επωφελή για την ικανοποίηση των αναγκών της χώρας και του λαού μας. 


 
Οι εργασίες της ημερίδας της ΠΣΕ, συνεχίστηκαν με:
Γραπτή παρέμβαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) κ. Γιάννη Μανιάτη. Ο υπουργός, αφού χαιρέτησε την πρωτοβουλία της ΠΣΕ στη συνέχεια πρόβαλε τα θετικά της σύμβασης που υπέγραψε η κυβέρνηση.
Χαιρετισμό του αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κ. Περικλή Βασιλάκη, ο οποίος- μεταξύ άλλων- τόνισε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στις «περιβαλλοντικές μελέτες».

Ακολούθησαν οι βασικές εισηγήσεις κορυφαίων επιστημόνων, οι οποίοι, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του ΔΣ της ΠΣΕ, κατέθεσαν στην ημερίδα τις απόψεις και προτάσεις τους για τη σχεδιαζόμενη εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. Συγκεκριμένα οι κ.κ. Ηλίας Κονοφάγος (χημικός μηχανικός, Επισκέπτης καθηγητής Πολυτεχνείο Βιέννης), Νίκος Μαρκάτος (πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου), Δημήτρης Καλιαμπάκος (Μεταλλειολόγος, καθηγητής Μεταλλευτικής Ε.Μ.Π.), Παπαδόπουλος Γεράσιμος (μηχανικός μηχανολόγος), σε συμφωνία μεταξύ τους, είτε με ελαφρές αποκλίσεις, είτε και αντιπαραθέσεις, τόνισαν:

Η χώρα διαθέτει πράγματι και ορυκτό πλούτο ικανό να συντελέσει μελλοντικά στην ευημερία της χώρας και ότι πρέπει να αξιοποιήσει στο έπαρκο τις δυνατότητες εκμετάλλευσης, αλλά υπό προϋποθέσεις. – Η εκμετάλλευση να μην έχει χαρακτηριστικά εξάρτησης και να μην κατατείνει στην μεγιστοποίηση της κερδοφορίας ελάχιστων επενδυτών και επικυρίαρχων διεθνώς εταιρειών ή χωρών. Να σέβεται αντίθετα την ισόρροπη ανάπτυξη με άλλους τομείς, καθώς και την αρμονική συνύπαρξη με το περιβάλλον και τις πολιτισμικές αξίες. Να διασφαλίζεται το μέγιστο κοινωνικό όφελος και να υπάρχει έλεγχος αξιόπιστος των μελετών, επιστροφή αντισταθμιστικών ωφελειών στην τοπική κοινωνία, ενώ ζήτησαν την εγρήγορση της ΠΣΕ και της κοινωνίας στη διεκδίκηση και επιβολή των καλύτερων δυνατών μορφών αξιοποίησης του Εθνικού πλούτου της Ηπείρου και της χώρας.

Παρεμβάσεις έκαναν επίσης και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Ηπείρου, οι οποίοι εξέφρασαν δημόσια προβληματισμούς και ανησυχίες για το συγκεκριμένο θέμα, εστιάζοντας κυρίως στις κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές πτυχές αλλά και την συνολικότερη ανάπτυξη της Ηπείρου, επιμένοντας στην επισήμανση μύριων κινδύνων που ελλοχεύουν.

 
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές: Τσουμάνης Δημήτριος (από τη Ν.Δ.), Κώστας Μπάρκας, Γιάννης Μπαλάφας και Χρήστος Μαντάς ( από τον ΣΥΡΙΖΑ), Γκόγκας Χρήστος (από το ΠΑΣΟΚ), Δαμαβολίτης Κωστής (από τους ΑΝΕΛ) και Νίκη Φούντα (από τη ΔΗΜΑΡ). Παραβρέθηκαν επίσης οι κ.κ.: Κώστας Καψάλης (Δήμαρχος Πωγωνίου), Χαχούλης Φώτης (αντιδήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων), Αντώνης Φούσας (τέως υπουργός), Μερόπη Καλδή (πρώην βουλευτής Πρέβεζας και ευρωβουλευτής), Χασιάκος Χρήστος (πρώην Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων), Γιαννούλης Νίκος (πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας), Στέφανος Φούσας (πρόεδρος της ελληνικής καρδιολογικής εταιρίας), Τσατσούλης Σωκράτης (πολιτιστική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ), Τσιρώνης Ιωάννης (συντονιστής Οικολόγων Πράσινων).

Αποτελεί δέσμευση της ΠΣΕ, αφού μελετήσει τα πρακτικά της Ημερίδας, να δώσει συνέχεια στο σοβαρό αυτό θέμα, που καίει όλους τους συμπατριώτες μας, ώστε με βάση τα συμπεράσματα η Συνομοσπονδία να διαμορφώσει τις τελικές προτάσεις της και να καθορίσει τις επόμενες ενέργειές της, επιδιώκοντας εξίσου επιτυχημένες εκδηλώσεις που θα διερευνούν αλλά και θα συντείνουν στις λύσεις του προβλήματος.
Read More »
Έντονος προβληματισμός στην ημερίδα της ΠΣΕ για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο Έντονος προβληματισμός στην ημερίδα της ΠΣΕ για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014 Rating: 5

Επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες στην Ήπειρο

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014
Επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες στην Ήπειρο


Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. από σήμερα Παρασκευή 5-12-2014 έως και αύριο Σάββατο 6-12-2014, προβλέπεται ότι ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Για το λόγο αυτό καλούνται άμεσα όλοι οι Δήμοι να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι σε επικοινωνία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Read More »
Επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες στην Ήπειρο Επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014 Rating: 5

Η ημερίδα στην Πέρδικα: «Διαφορετικότητα και Αναπηρία στην Ελλάδα της κρίσης»

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014
Η ημερίδα στην Πέρδικα: «Διαφορετικότητα και Αναπηρία στην Ελλάδα της κρίσης»


Παγκόσμια ημέρα Αναπηρίας η 3η Δεκεμβρίου και, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Β/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας, δεν θα μπορούσε, ούτε και θα έπρεπε άλλωστε, να μείνει αδιάφορος και αμέτοχος από δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, σ΄ ένα τόσο λεπτό και σοβαρό θέμα, την αποδοχή της αναπηρίας, είτε αυτή είναι εκ γενετής είτε προκλήθηκε μετά από τροχαίο ατύχημα.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 7 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Γ/σιο Πέρδικας, αφιερωμένη στη συγχωριανή μας, την Περδικιώτισσα Βασιλική Παπαδοπούλου, άτομο Α.με.Α., φωτεινό παράδειγμα δύναμης, θέλησης και πάλης για ζωή, αν και καθηλωμένη πάνω σ΄ ένα αναπηρικό αμαξείδιο.

Την εκδήλωση συντόνισε και προλόγισε η κα Αλεξάνδρα Κοτσώνη, Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Θεσπρωτίας, επισημαίνοντας πως η συμπεριφορά και ο σεβασμός ενός λαού ή μιας κοινωνίας απέναντι στη διαφορετικότητα και την αναπηρία αντανακλούν το επίπεδο του πολιτισμού και της κουλτούρας του. Η κα Κοτσώνη εστίασε την ομιλία της στην αποδοχή της διαφορετικότητας μέσα από κατάλληλα πρότυπα - παιχνίδια από την παιδική ηλικία, καθώς και στην ελλιπή κρατική επιχορήγηση ατόμων Α.με.Α., ιδρυμάτων, σχολείων και δομών Ειδικής Αγωγής στο βωμό των απαιτήσεων της Τρόικας και των δανειστών μας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα Αλεξία Νίκου, Ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στο μετατραυματικό stress, που ανέπτυξε την ενότητα «Μαθητές με αναπηρία και μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο σύγχρονο σχολείο», που, δυστυχώς στη χώρα μας, κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές είναι για τα παιδιά αυτά.

Ακολούθησε η κα Ελένη Χαλμαντζή, Ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στις δυναμικές της ευαισθητοποίησης και της συναισθηματικής αγωγής στην εκπαίδευση, η οποία αναφέρθηκε στην ψυχική ισορροπία ατόμων με αναπηρία μετά από τροχαίο ατύχημα. η Σύμφωνα με την κα Χαλμαντζή : «Η αναπηρία δεν είναι αδυναμία, είναι μέρος της θαυμάσιας ποικιλομορφίας που μας περικυκλώνει. Ττα άτομα με αναπηρία δεν θέλουν ελεημοσύνη, αλλά ευκαιρίες. Η επαφή με ανθρώπους που έχουν αναπηρία και η συνύπαρξη μαζί τους, είναι αυτή που μπορεί να μας δώσει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε, ότι τα άτομα με αναπηρίες δικαιούνται να είναι ενταγμένα στην παραγωγή, αφού είναι κομμάτι του κοινωνικού ιστού, το οποίο, αν λείπει, τότε υπάρχει δυσλειτουργία σε ολόκληρη την κοινωνία».

Η κα Μαρίνα Μπέση, Σχολική Σύμβουλος της 44ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, τόνισε τη σημασία της ευαισθητοποίησης και εξοικείωσης με την αναπηρία των παιδιών, πρώιμα, από την ηλικία των νηπίων, παρουσιάζοντάς μας δράσεις και παρεμβάσεις που έτρεξαν πιλοτικά πέρυσι σε κάποια νηπιαγωγεία, με τη συνδρομή της Βασιλικής Παπαδοπούλου και των Νηπιαγωγών.

Τέλος, η Βασιλική Παπαδοπούλου, Οικονομολόγος, με μεταπτυχιακό στην Οικονομική και Χρηματοοικονομική , αναφέρθηκε σε βιωματικές της εμπειρίες ως άτομο Α.με.Α. η ίδια, τόσο από το χώρο της εκπαίδευσης, όσο και από δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητάς της, τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε δημόσιους χώρους.

Αντλώντας δύναμη από το παράδειγμα της Βασιλικής Παπαδοπούλου, μέσα από τις εμπειρίες που βίωσε και βιώνει στην καθημερινότητά της, κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια, κύρια αυτό του κοινωνικού στιγματισμού και της απόρριψης, και να σπουδάσει, τελικά, Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ολοκληρώνοντας στη συνέχεια τις μεταπτυχιακές σπουδές εκεί. Μίλησε για τα όνειρά της για το μέλλον, θέλει να συνεχίσει διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό, να διδάξει κάποτε σε Πανεπιστήμιο, αν και της άρεσε ιδιαίτερα η εμπειρία που είχε στα νηπιαγωγεία με τα παιδιά. Εκείνο όμως που θα ήθελε περισσότερο είναι να δημιουργηθεί πανελλαδικά ένα δίκτυο υποστήριξης και ανεξάρτητης διαβίωσης για τα άτομα Α.με.Α., με φροντιστές σε εικοσιτετράωρη βάση, ώστε να μπορούν να χαίρονται και αυτά τη ζωή, χωρίς να επιβαρύνουν τα μέλη των οικογενειών τους. Όσο θα ζει θα μιλάει για τα δικαιώματα των Α.με.Α., μέχρι που το μήνυμά της να φτάσει στα «κατάλληλα αυτιά», ώστε να ευαισθητοποιηθεί, επιτέλους, το Κράτος και να δείξει την πρόνοια και τη μέριμνά του για τα άτομα αυτά έμπρακτα, χρηματοδοτώντας φορείς και ιδρύματα φιλοξενίας, μαθητείας και αποκατάστασης ατόμων με ειδικές ανάγκες. Έκλεψε, κυριολεκτικά, την παράσταση, απαντώντας, πρόθυμα και ακούραστα, στις ερωτήσεις που της έθεσε το κοινό, χωρίς να κρύβει τη χαρά της γι΄ αυτό. Με περίσσεια δύναμη ψυχής, με αξιοπρέπεια, επιμονή και υπομονή τόσα χρόνια, αλλά και την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση της οικογένειάς της, πέρασε το μήνυμα της διεκδίκησης των δικαιωμάτων που απορρέουν από τη διαφορετικότητά της, αλλά, κυρίως, μας μετέδωσε το μήνυμα της πάλης για ζωή!

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Κάτσιος, εξαίροντας τη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα τέτοιου είδους δράσεων κοινωνικού προβληματισμού, ευαισθητοποίησης και, πάνω απ΄ όλα, ανθρωπιάς.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην κα Κοτσώνη για την πρωτοβουλία της, ως Υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν., να οργανώσει τη συγκεκριμένη εκδήλωση στον τόπο καταγωγής και διαμονής της Βασιλικής, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, καταργώντας μύθους, στερεότυπα και προκαταλήψεις για το «διαφορετικό», έτσι όπως μας το έχουν καθορίσει κάποιοι άλλοι , προβάλλοντάς μας λάθος πρότυπα από τα παιδικά μας χρόνια. Τόσο οι γονείς, όσο και το σχολείο, έχουν, πλέον, ένα σύμμαχο στο πλάι τους, όπου με την κατάλληλη συνεργασία και αμοιβαία εμπιστοσύνη, μπορούν να αποδεχτούν, να διαχειριστούν και, στο τέλος, γιατί όχι, να αγαπήσουν τη διαφορετικότητα!!!
Read More »
Η ημερίδα στην Πέρδικα: «Διαφορετικότητα και Αναπηρία στην Ελλάδα της κρίσης» Η ημερίδα στην Πέρδικα: «Διαφορετικότητα και Αναπηρία στην Ελλάδα της κρίσης» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014 Rating: 5

Συνελήφθη 43χρονος Έλληνας με 242,5 γραμμάρια κάνναβης

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014
Συνελήφθη 43χρονος Έλληνας με 242,5 γραμμάρια κάνναβης


Συνελήφθη, χθες (04-12-2014) το απόγευμα στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 43χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 43χρονος, βρέθηκε και κατασχέθηκε, μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο, μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (175,4) γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του σπιτιού και σε βαρέλι στον προαύλιο χώρο αυτού, άλλα (67,1) γραμμάρια κάνναβης.

Ο 43χρονος συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Read More »
Συνελήφθη 43χρονος Έλληνας με 242,5 γραμμάρια κάνναβης Συνελήφθη 43χρονος Έλληνας με 242,5 γραμμάρια κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014 Rating: 5

Δύο συλλήψεις στο ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014
Δύο συλλήψεις στο ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας 
 
 
Συνελήφθη, σήμερα (05-12-2014) τα ξημερώματα, στα ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα, σε 36χρονο μη νόμιμο αλλοδαπό, υπήκοο Συρίας και πλαστογραφία. Επιπλέον, συνελήφθη και ο 36χρονος για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ειδικότερα, ο 21χρονος συνόδευε τον 36χρονο, κάνοντας χρήση πλαστής Ρουμανικής ταυτότητας, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, στο εξωτερικό.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι, ο 21χρονος είχε εφοδιάσει με τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα τον 36χρονο και θα λάμβανε ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των (220) ευρώ.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Read More »
Δύο συλλήψεις στο ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας Δύο συλλήψεις στο ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014 Rating: 5

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τον αλκοολισμό στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τον αλκοολισμό στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας

 
 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο Γαρδίκι ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Χρόνιος Αλκοολισμός: Επιπτώσεις στην Υγεία & στην Οικογένεια» που οργανώθηκε από το πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ της Δημοτικής Ενότητας Αχέροντα του Δήμου Σουλίου. 
 
Την επιμέλεια και τον συντονισμό της ημερίδας είχε η κοινωνική λειτουργός κ. Ζάχου Ειρήνη.Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σουλίου, δημοτικός σύμβουλος κ. Καλόγηρος Βασίλης αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και ευχαρίστησε τους διακεκριμένους ομιλητές, κ. Ρίζο Χρήστο Γενικό ιατρό, κ. Περιτογιάννη Βάιο Ψυχίατρο Κ.Μ.Ψ.Υ. Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας και την κα. Λέκκα Μαριάνα, Ψυχολόγος Κ.Μ.Ψ.Υ. Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας τόνισε τη στήριξη του Δήμου Σουλίου σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις ενημέρωσης για προβλήματα που ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες.
Read More »
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τον αλκοολισμό στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τον αλκοολισμό στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014 Rating: 5

Νεκρός βρέθηκε στα Ελληνοαλβανικά σύνορα Σύριος γιατρός που συμμετείχε στην απεργία πείνας στο Σύνταγμα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014
Νεκρός βρέθηκε στα Ελληνοαλβανικά σύνορα Σύριος γιατρός που συμμετείχε στην απεργία πείνας στο Σύνταγμα
Νεκρός κοντά στην Κακαβιά, βρέθηκε ένας Σύριος πρόσφυγας, στην προσπάθειά του να βρει το δρόμο προς μια καινούρια πατρίδα.

Μετά από δέκα ημέρες παραμονής του στην πλατεία Συντάγματος και μη βλέποντας κάποια ανταπόκριση στα αιτήματά τους, ο Αϊμάν, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του, προσπαθώντας να περάσει παράνομα τα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας.

Ο 49χρονος Αιμάν, γιατρός στη Συρία, δεν στάθηκε τυχερός.

Από την Αθήνα έφτασε στα Γιάννινα και από τα Γιάννινα αναζήτησε τρόπο διαφυγής προς την Αλβανία.

Έφτασε κοντά στα σύνορα. Κοντά στη Κακαβιά, δίπλα σχεδόν στο δρόμο, τον βρήκαν νεκρό άλλοι συμπατριώτες του, οι οποίοι ενημέρωσαν τις αρχές.

Η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στα Γιάννινα και από τη νεκροψία προέκυψε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Οι συμπατριώτες του στο Σύνταγμα, που συνεχίζουν την απεργία πείνας, τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του και μοίρασαν σχετικό ενημερωτικό υλικό. 
Read More »
Νεκρός βρέθηκε στα Ελληνοαλβανικά σύνορα Σύριος γιατρός που συμμετείχε στην απεργία πείνας στο Σύνταγμα  Νεκρός βρέθηκε στα Ελληνοαλβανικά σύνορα Σύριος γιατρός που συμμετείχε στην απεργία πείνας στο Σύνταγμα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014 Rating: 5

Μαζαρακιά Θεσπρωτίας: Η θεομηνία ξερίζωσε πλάτανο 100 ετών (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014
Μαζαρακιά Θεσπρωτίας: Η θεομηνία ξερίζωσε πλάτανο 100 ετών (+ΦΩΤΟ)


Η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την Θεσπρωτία και ο δυνατός αέρας, ξερίζωσε τον πάνω από εκατό χρονών πλάτανο που βρισκότανε στην άκρη του χωριού Μαζαρακιά Θεσπρωτίας και παραπλεύρως της παλιάς Ε.Ο. Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας. 
 
Ευτυχώς που εκείνη την ώρα δεν κυκλοφορούσαν αυτοκίνητα και δεν είχαμε κάποιο ατύχημα.
 
 
 
Συνεργείο του Δήμου Ηγουμενίτσας τεμάχισε τον κορμό και τα κλαδιά και τα απομάκρυνε από το σημείο.
Read More »
Μαζαρακιά Θεσπρωτίας: Η θεομηνία ξερίζωσε πλάτανο 100 ετών (+ΦΩΤΟ) Μαζαρακιά Θεσπρωτίας: Η θεομηνία ξερίζωσε πλάτανο 100 ετών (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014 Rating: 5

Τέσσερις ημέρες καμένο ΙΧ πάνω στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας με κίνδυνο ατυχήματος (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014
Τέσσερις ημέρες καμένο ΙΧ πάνω στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας με κίνδυνο ατυχήματος (+ΦΩΤΟ)


Από
απογευματινές ώρες την 2/12/2014  πεντακόσια μέτρα από τον ισόπεδο κόμβο Μηλοκοκιάς της Εθνικής οδού Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας, στο 22ο χιλιόμετρο από Ηγουμενίτσα, καταστράφηκε ολοσχερώς ένα επιβατικό αυτοκίνητο από φωτιά.
Το αυτοκίνητο αυτό παραμένει πάνω στο οδόστρωμα τέσσερις ημέρες χωρίς την απαιτούμενη οδική σήμανση με κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος. 
Κάποιος απλά έχει τοποθετήσει σε απόσταση ενός μέτρου πίσω από το αυτοκίνητο έναν κώνο, μια πέτρα και πιο πίσω έναν άλλο κώνο. 
 


Είναι ντροπή η αδιαφορία των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών να αφήνουν αυτοκίνητα πάνω στο οδόστρωμα για τόσες μέρες και όταν τους αναφέρεις το γεγονός σε βγάζουν τρελό λέγοντας "είναι εκτός οδοστρώματος κύριε".
Φαίνεται θεωρούν την βοηθητική λωρίδα η το έρεισμα της οδού ότι δεν είναι οδός (δρόμος).
Ας κάνουν αυτό που προβλέπεται άμεσα.
Ο Κ.Ο.Κ. επιβάλλει την άμεση απομάκρυνση κάθε εμποδίου από το οδόστρωμα με μέριμνα της Τροχαίας.
Ας γίνει έστω και με καθυστέρηση η απομάκρυνση του οχήματος, για να προλάβουμε τα χειρότερα, καθώς ο κίνδυνος ατυχήματος είναι κάτι παραπάνω από ορατός.
Read More »
Τέσσερις ημέρες καμένο ΙΧ πάνω στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας με κίνδυνο ατυχήματος (+ΦΩΤΟ) Τέσσερις ημέρες καμένο ΙΧ πάνω στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας με κίνδυνο ατυχήματος (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014 Rating: 5

Το λιμάνι Ηγουμενίτσας θωρακίζεται για τον έμπολα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014
Το λιμάνι Ηγουμενίτσας θωρακίζεται για τον έμπολα


Πύλη της χώρας το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και ως ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας οφείλει να προχωρήσει στη λήψη μέτρων ώστε να υπάρξει πλήρης θωράκιση σε κάθε πιθανό κρούσμα έμπολα ή άλλης μολυσματικής ασθένειας.

Ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί ήδη στον Πειραιά αλλά και στην Πάτρα. Άλλωστε η λήψη μέτρων είναι επιβεβλημένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αλλά και από τα συναρμόδια ελληνικά υπουργεία.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Αντώνης Μάζης, ο Διευθυντής Ανάπτυξης της ΟΛΗΓ ΑΕ Κωνσταντίνος Γκρίνιας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρος Δερδεμέζης και ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου Γιάννης Νικόπουλος.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στους χώρους ιατρείων που υπάρχουν στο λιμάνι, ώστε να αντιμετωπιστεί πιθανό ύποπτο κρούσμα.

Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί λύση για την κάλυψη με ανθρώπινο δυναμικό. Το Νοσοκομείο Φιλιατών θα είναι σε θέση να στείλει προσωπικό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε και η κίνηση είναι αυξημένη, λόγω των κρουαζιερόπλοιων που φτάνουν.

Ωστόσο άμεσα δεν μπορεί να διατεθεί γιατρός καθώς τα κενά στη δημόσια υγεία είναι μεγάλα.

Το πρώτο βήμα πάντως έγινε και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων θα συνεχιστεί προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη θωράκιση του λιμανιού. 
Read More »
Το λιμάνι Ηγουμενίτσας θωρακίζεται για τον έμπολα  Το λιμάνι Ηγουμενίτσας θωρακίζεται για τον έμπολα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014 Rating: 5

Αντώνης Μπέζας: «Οι συντάξεις πρέπει να μειωθούν αν δεν αυξηθούν οι εισφορές»

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014
Αντώνης Μπέζας: «Οι συντάξεις πρέπει να μειωθούν αν δεν αυξηθούν οι εισφορές»
 

Το ασφαλιστικό με τη σημερινή του εικόνα, επιδέχεται μόνο τρεις επιλογές, δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Αντώνης Μπέζας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2015.

Οι επιλογές αυτές σύμφωνα με τον κ. Μπέζα είναι είτε η μείωση της μέσης σύνταξης, είτε η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ή ο περιορισμός των δικαιούχων.

«Άλλες επιλογές δεν υπάρχουν. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, οδηγεί στην αύξηση της φορολογίας και θα επιβαρύνει και πάλι τους πολίτες» είπε ο υφυπουργός.
Ο ίδιος καταλόγισε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στις ομιλίες τους περιορίζονται να περιγράφουν το πρόβλημα, αλλά δεν το αγγίζουν γιατί δεν θέλουν να είναι δυσάρεστοι.

«Όλοι γνωρίζουμε πως δεν πρόκειται για ένα φυσιολογικό ασφαλιστικό σύστημα, αλλά ένα σύστημα με τεράστιες στρεβλώσεις, που όλοι προτιμούσαν να μεταθέτουν την επίλυσή του στο μέλλον» σημείωσε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση μέσα σε περιβάλλον ύφεσης, έχει καταφέρει να κρατήσει το σύστημα στα πόδια του.

Ο κ. Μπέζας διαβεβαίωσε πως «ό,τι συζητείται σήμερα για το Ασφαλιστικό, δεν αφορά όσους έχουν κατοχυρώσει ασφαλιστικό δικαίωμα, ή κατοχυρώνουν εντός του 2014 ή τα επόμενα μεταβατικά χρόνια», όμως υπογράμμισε πως οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αποτελούν πολυτέλεια του συστήματος.
«Παρά τα εθνικά όρια των 62 και των 65 ετών, το 75% των συνταξιούχων έχει πάρει σύνταξη κάτω απ' τα εθνικά όρια, και στο ΙΚΑ το ποσοστό ανέρχεται στο 76%» είπε.

Ακόμη ο κ. Μπέζας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για δημαγωγική αντιπολίτευση και υπογράμμισε πως η πολιτική αβεβαιότητα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα.
Απευθυνόμενος εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η «Ιστορία έχει ράμματα για τη γούνα του» και πως δεν πρόκειται να καταφέρει να ανατρέψει την κυβέρνηση.
Read More »
Αντώνης Μπέζας: «Οι συντάξεις πρέπει να μειωθούν αν δεν αυξηθούν οι εισφορές» Αντώνης Μπέζας: «Οι συντάξεις πρέπει να μειωθούν αν δεν αυξηθούν οι εισφορές» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014 Rating: 5

Βίντεο ντοκουμέντο από τον εντοπισμό λαθρομεταναστών με το νέο θερμικό σκάνερ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014
Βίντεο ντοκουμέντο από τον εντοπισμό λαθρομεταναστών με το νέο θερμικό σκάνερ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Read More »
Βίντεο ντοκουμέντο από τον εντοπισμό λαθρομεταναστών με το νέο θερμικό σκάνερ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Βίντεο ντοκουμέντο από τον εντοπισμό λαθρομεταναστών με το νέο θερμικό σκάνερ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: "Έντονα καιρικά φαινόμενα!!!" …. και γενεσιουργός αιτία

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014
Ηγουμενίτσα: "Έντονα καιρικά φαινόμενα!!!" …. και γενεσιουργός αιτία


Η Θεσπρωτία, και ειδικά η πόλη της Ηγουμενίτσας, φιγουράρει σε εικόνες τις τελευταίες μέρες. Εικόνες καταστροφής από τα «έντονα καιρικά φαινόμενα», εικόνες που έχουν αναρτημένες στο διαδίκτυο κάτοικοι που επλήγησαν, εικόνες από τα τοπικά ΜΜΕ και μπλογκ, εικόνες και μονό εικόνες. Σχόλια ,αντιδράσεις, καταλογισμός ευθυνών κανένας.

Οι μόνες δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι αυτές της Δημοτικής αρχής δια στόματος δημάρχου ο οποίος δήλωνε: "ακόμα δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τα αίτια της πλημμύρας …. και αφού κοπάσει θα δούμε τα αποτελέσματα!!!...θα δούμε ποια είναι η γενεσιουργός αιτία !!!

Μα για όσους ζουν σε τούτη την πόλη δεν μπορείς πλέον να κρύψεις το παραμικρό, όσο και να το ντύσεις με το περιτύλιγμα της ανάπτυξης .

Στολίδι χαρακτηρίστηκε η νέα είσοδος της πόλης που παραδόθηκε πριν από λίγους μήνες από τους προηγούμενους και σημερινούς τοπικούς άρχοντες και χτες δεν διέφερε πολύ από μια λίμνη. Έργα που δεν ξέρουμε πόσα εκατομμύρια ευρώ κόστισαν (χρήματα από την υπερφορολόγηση του λαού μας ). Και ήρθε μια καταιγίδα (όντως έντονη) να διαψεύσει όλους αυτούς που στο όνομα της «ανάπτυξης» δεν αφήνουν τίποτα όρθιο .

Στολίδι της Ηγουμενίτσας τα προηγούμενα χρόνια και το νέο λιμάνι για τους υψηλόβαθμους της χώρας. "Είναι μακέτο αυτό το έργο" είχαμε ακούσει δια στόματος Κ. Σημίτη .Το κεφάλαιο της χώρας μαζί και οι υποτακτικοί τοπικοί κολαούζοι του, δίχως να τους απασχολεί στο παραμικρό η προστασία του περιβάλλοντος στήνουν δρόμους και λιμάνια για να αυξήσουν τα κέρδη τους ακόμα πιο πολύ. Καταδικάζουν με τον χειρότερο τρόπο το περιβάλλον που ζούμε αλλά πιο πολύ καταδικάζουν όλους εμάς που ζούμε σε αυτόν τον τόπο .

Εδώ πρέπει να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι πάνω στη δήλωση του κ Δημάρχου στο :

….“ακόμα δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τα αίτια της πλημμύρας”. Μα, κύριε δήμαρχε, από το σημείο που κάνετε δηλώσεις (Λαδοχώρι) σας είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε πως το λιμάνι είναι ψηλότερα από το Λαδοχώρι ; Μα, ξεχνάτε πως ο φυσικός χώρος της θάλασσας είναι εκεί που τα νερά έχουν εγκλωβιστεί; Αλλά οι υποστηρικτές της "ανάπτυξης" πήγατε τη θάλασσα 150 μέτρα πιο μακριά για να στήσετε τεράστια κτίρια και φράκτες από μπετόν.

Κάνατε το Λαδοχώρι ΥΠΟΓΕΙΟ στο βωμό του κέρδους .Φτιάξατε λιμάνια : νέο λιμάνι, κτίριο ένα του Σημίτη, κτίριο δύο του Καραμανλή )...και τα δύο, λέω εγώ ο κακόβουλος, της cosko το επόμενο διάστημα .

Φτιάξατε δρόμους (Εγνατία ) μα, αν υπολογίσει κάποιος ειδικός τα τετραγωνικά μέτρα ασφαλτόστρωσης, που εμποδίζει την απορρόφηση όμβριων υδάτων, από το Βασιλικό μέχρι την πόλη θα του προκύψει ένα ποτάμι από μόνο του δίχως αποδέκτη απορροής μετατρέποντας αναγκαστικά ως αποδέκτη το Λαδοχώρι. Και για να μην είμαι αχάριστος, δρόμο για την ευκολία μας φτιάξατε, "ξεχνώντας" βέβαια να μας πείτε ότι τον έχουμε πληρωμένο με δικά μας χρήματα. Κι ας αναγνωρίζεται με τις ευλογίες των νόμων σας ως ιδιωτικός που ο κόσμος πρέπει να τον χρησιμοποιεί με νοίκι ( πέντε ευρώ στον Μπόμπολα χαράτσι στα διόδια ).

Να πώς είναι δυνατόν μια πόλη που είναι αμφιθεατρικά κτισμένη με τη θάλασσα στα πόδια της να καταφέρνει να πνίγεται για μια ακόμα φορά.

Για να πάμε την κουβέντα πάρα πέρα ας πιάσουμε τα γύρω προάστια με τη Νέα Σελεύκεια να βουλιάζει στα λασπόνερα. Γιατί άραγε, πολιτικοί άρχοντες αυτού του τόπου; Μήπως γιατί τα ρέματα ποτέ δεν καθαρίστηκαν όπως πρέπει ; Μήπως γιατί η δόμηση κάλυψε ανεπανόρθωτα μερικά απ αυτά; Μήπως γιατί ο τόπος και οι υποδομές (φρεάτια ανύπαρκτα, όχι απλά βουλωμένα) εδώ και πολύ καιρό δείχνουν βομβαρδισμένες ;

Για να πάμε πάρα πέρα: Μαυρούδι – οικισμός Εθνικής Αντίστασης. Πριν καμία εβδομάδα όλοι μας είδαμε κάποιες εργασίες αποκατάστασης από την προηγούμενη πλημμύρα στην περιοχή. Εργασίες που θυμίζουν μια φράση που χρησιμοποιείται στην οικοδομή: “προσπαθεί να φτιάξει δέκα κυβικά μπετόν με ένα μυστρί", δηλαδή μερεμέτια σε μια καταστροφή που εκτυλίσσεται εδώ και πολλά χρόνια. Όλοι μας ξέρουμε και σχολιάζουμε συχνά πώς αν κατεβάσει το βουνό θα πνιγούμε. Και το βουνό κατεβάζει και οι κατοικίες στο ύψος της εθνικής οδού μόνιμα πλημμυρίζουν .

Εδώ τα προβλήματα με τα ρέματα είναι ακόμα χειρότερα, ρέματα φραγμένα με μπετόν για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικά συμφέροντα και... το χαρακτηριστικότερο όλων: ρέμα δρόμος και μάλιστα μονόδρομος . Απ' το Μαυρούδι έως και την Εθνική Αντίσταση χωματόδρομοι εν έτει 2014 (όπως προφητικά έγραφε την προηγούμενη εβδομάδα τοπική εφημερίδα) …εικόνες τριτοκοσμικές .

…και αφού κοπάσει θα δούμε τα αποτελέσματα!! δηλώνει η Δημοτική αρχή. Κόπασε και είδαμε: ΛΑΣΠΕΣ, παντού ΛΑΣΠΕΣ. Και όταν ξεκίνησαν να τις καθαρίζουν, από τις τράπεζες το έκαναν. Ποια άλλα μπορεί να ήταν τα αποτελέσματα με την αντιπεριβαλλοντική πολιτική που έχει εφαρμοστεί και εφαρμόζεται στον τόπο μας;

Αν και δεν μπορεί να κλείσει εδώ αυτή η συζήτηση γιατί τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό, ας σταθούμε στη σημαντική αυτή αναζήτηση . ....θα δούμε ποια είναι η γενεσιουργός αιτία ! δηλώνει η Δημοτική αρχή.

Είμαστε πεπεισμένοι πως για ακόμα μια φορά η απάντηση που θα δώσει θα είναι ότι "τα έντονα καιρικά φαινόμενα ευθύνονται για αυτό που συνέβη" και στη συνέχεια δηλώσεις ότι " θα αποζημιωθούν ( μήπως δεν ξέρουμε πια ότι οι αποζημιώσεις αυτές είναι ψίχουλα, ίσα ίσα για να δικαιολογηθεί η επίσημη δήλωση) οι πληγέντες" και .... θα κλείσει το θέμα εκεί, …μέχρι την επόμενη πλημμύρα.

Αυταπάτες δεν έχουμε πως η αναζήτηση από τη μεριά της επίσημης αρχής για τη γενεσιουργό αιτία θα ακολουθήσει το δρόμο της πραγματικής αναζήτησης και λύσης. Δεν τους συμφέρει γιατί οι τοπικοί πολιτικοί άρχοντες έχουν εφαρμόσει όλοι τους μέχρι τα τώρα τις πολιτικές της εκάστοτε αντιλαϊκής κυβέρνησης,,….(Εδώ οφείλουμε να εμπλέξουμε και τον αντιπεριφερειάρχη. Θα το κάναμε από την αρχή , αλλά όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε κάποια δήλωσή του μέχρι την ώρα που γράφετε το κείμενο αυτό!)

ΔΕΝ θα βγουν ποτέ να μας πουν πως ευθύνη έχει το καπιταλιστικό σύστημα και όσοι το στηρίζουν. Κι αν ακούγεται «βαρύς» και «ξύλινος» αυτός ο λόγος τότε, το μικρό και μεγάλο κεφάλαιο του τόπου μπορούμε σίγουρα να το διακρίνουμε γύρω μας που καταστρέφει τα πάντα μόνο και μόνο για το κέρδος .
Σωτήρης Λιαμπότης
για την “Ανατροπή στη Πόλη και το Χωριό” 
Read More »
Ηγουμενίτσα: "Έντονα καιρικά φαινόμενα!!!" …. και γενεσιουργός αιτία Ηγουμενίτσα: "Έντονα καιρικά φαινόμενα!!!" …. και γενεσιουργός αιτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014 Rating: 5