Ο Β. Γιόγιακας βοήθησε πολίτες, που τους "έπνιξαν" τα χημικά στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Κυριακή, Ιανουαρίου 20, 2019

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν. Δ. Βασίλης Γιόγιακας, καρδιολόγος στο επάγγελμα, που συμμετείχε στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία, δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, βοήθησε πολίτες, που τους "έπνιξαν" τα χημικά. 
 
Η εκτεταμένη και δίχως όρια χρήση χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα, προκάλεσαν ασφυξία σε μεγάλη μερίδα των διαδηλωτών, ανάμεσά τους παιδιά και μεγάλης ηλικίας άνθρωποι. 
 
 
Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια άνοιξαν τις πόρτες προκειμένου να μεταφερθούν εντός του κτηρίου και να ξεφύγουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα, που είχε δημιουργηθεί στην πλατεία Συντάγματος. 
 
Εκεί έσπευσε και ο Γιόγιακας, και προσέφερε με προθυμία τις πρώτες βοήθειες, σε όσους τη χρειάστηκαν. 
 
Εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών διαδήλωναν κατά τη συμφωνίας των Πρεσπών όταν -περιέργως- ομάδα νεαρών με κουκούλες, κράνη και μάσκες για χημικά που έκρυβαν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, πλησίασαν τα σκαλιά που οδηγούν στο προαύλιο της Βουλής. 
Εκεί προκλήθηκαν μάχες σώμα – με σώμα με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένες για να μην τους επιτρέψουν να ανέβουν στο Βουλή. 
 
Είναι αμφίβολο αν ήθελαν οι κουκουλοφόροι να ανέβουν στο προαύλιο ή αν ο σκοπός τους ήταν να προκαλέσουν τους αστυνομικούς για να ρίξουν χημικά. 
Κι έτσι έγινε. 
Τα ΜΑΤ πήραν εντολή να ρίξουν δακρυγόνα προκαλώντας μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη χάος. 
Εκατοντάδες ειρηνικοί διαδηλωτές άρχισαν να τρέχουν για να καλυφτούν από τα χημικά με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να αδειάσει ο χώρος.
Read More »
Ο Β. Γιόγιακας βοήθησε πολίτες, που τους "έπνιξαν" τα χημικά στο συλλαλητήριο της Αθήνας  Ο Β. Γιόγιακας βοήθησε πολίτες, που τους "έπνιξαν" τα χημικά στο συλλαλητήριο της Αθήνας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 20, 2019 Rating: 5

Οριστικός ανάδοχος για την Είσοδο Πόλης Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Ιανουαρίου 20, 2019


Ένα βήμα πριν την έναρξη των εργασιών βρίσκεται πλέον η κατασκευή της εισόδου Ηγουμενίτσας (σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας- Εγνατία Οδός προς Μαυρομάτι). Σήμερα με απόφασή η Οικονομική Επιτροπή κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και ανέδειξε ως τελικό ανάδοχο την Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 11.601.528,23 € και απομένει πλέον η υπογραφή της σύμβασης.

Επίσης με άλλες αποφάσεις της Οικ. Επιτροπής, που συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξ, Καχριμάνη, αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:
· «Κατασκευή γέφυρας στην επαρχιακή οδό Δομολεσά – Λάλιζα σε αντικατάσταση καταστραφείσας παλαιάς από θεομηνία» προϋπολογισμού 498.000 €. Ανάδοχος Π.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.
· «Αποκατάσταση οδού περιοχής Ράμιας Άρτας (περιοχή Τραντζέικα)» προϋπολογισμού 124.000,00 € με ΦΠΑ Ανάδοχος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΟΥΚΑΣ
· Συντήρηση και επισκευή οδού προς το κέντρο εξέτασης οδηγών της Περιφέρειας Ηπείρου, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ. Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
· «Αποκατάσταση ζημιών στο καμπαναριό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Λάϊστας Ζαγορίου» προϋπολογισμού 15.500,00 € με ΦΠΑ. Ανάδοχος ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΟΣΜΑΣ.
· «Συντήρηση - Αποκατάσταση κωδωνοστασίου Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Δικόρφου», προϋπολογισμού 15.000 €. Ανάδοχος Γεώργιος Νανάκης.

Αναδείχτηκαν οι οριστικοί ανάδοχοι των έργων:
· «Σήμανση–ασφάλεια και στηθαία ασφαλείας στο οδικό δίκτυο ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 100.000 €. Ανάδοχος Α. ΤΣΩΡΟΣ- Λ.ΣΑΚΚΑΣ Ο.Ε.
· «Συντήρηση - αποκατάσταση επαρχιακής οδού Άρτα - Κεραμάτες - Ακροποταμιά – Παχυκάλαμος - Νεοχώρι», προϋπολογισμού 100.000 €. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.
· «Αποκατάσταση οδού πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες ΤΚ Αμμοτόπου Καμπής ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 60.000 €. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.
· «Διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης εντός της Τ.Κ. Γριμπόβου Άρτας», προϋπολογισμού € 30.000. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.
· «Τεχνικά έργα ανάσχεσης βραχοπτώσεων ανάντη πρανούς τμήματος Πάργα – Ανθούσα της 5ης Επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού € 200.000. Ανάδοχος ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε.

Δημοπρατήσεις έργων

Με άλλες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής δημοπρατούνται τα έργα:
«Ηλεκτροφωτισμός επαρχιακής οδού Συβότων – Πέρδικας και κόμβου Αγίας Παρασκευής» προϋπολογισμού 246.500 € .
«Ασφαλτοστρώσεις οδικών τμημάτων στο Δ.Δ. Στεφάνης καθώς και στις θέσεις Ταράνα και Καλαμίτσι Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 160.000 €.
«Αντιπλημμυρικά έργα στην Τ.Κ. Λούτσας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 37.200 €.
«Βελτίωση πρόσβασης σε αγροδιατροφικές μονάδες του Δήμου Αρταίων (ΔΕ Γραμμενίτσας – ΔΕ Βλαχερνών) και του Δήμου Νικολάου Σκουφά (ΔΕ Πέτα)», προϋπολογισμού 148.800 €.
«Αποκατάσταση οδού σύνδεσης με επαρχιακή οδό στην περιοχή της Άνω Καλεντίνης», προϋπολογισμού € 74.400.
«Επισκευή, συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας», προϋπολογισμού 59.000 €.
«Ηλεκτροφωτισμός τμημάτων της εθνικής οδού Αρχάγγελου – Νεράιδας στις θέσεις Σκεπαστό, Εκκλησιές και Κορώνη και της 1ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Άγιος Θωμάς – Άγιοι Απόστολοι Πρέβεζα» προϋπολογισμού 120.000 €.
«Βελτίωση βατότητας δρόμου Αγίου Σπυρίδωνα – Στρογγυλής Δήμου Αρταίων», προϋπολογισμού 160.000 €.
«Εργασίες στεγανοποίησης λαογραφικού μουσείου Βίτσας Ζαγορίου», προϋπολογισμού € 20.000.
Read More »
Οριστικός ανάδοχος για την Είσοδο Πόλης Ηγουμενίτσας Οριστικός ανάδοχος για την Είσοδο Πόλης Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 20, 2019 Rating: 5

Ημερίδα παρουσίασης του Προγράμματος ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα

Κυριακή, Ιανουαρίου 20, 2019


Ένα φιλόδοξο Πρόγραμμα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων έχει σχεδιαστεί για την πολύ ιδιαίτερη περιοχή του μυθικού Αχέροντα και παρουσιάζεται σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στη Γλυκή Θεσπρωτίας, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου (ώρα προσέλευσης 10.00 π.μ.).

Προσκαλείται κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης να συμμετέχει στην ημερίδα, η οποία επιδιώκει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των επαγγελματιών της περιοχής.

Σημεία κλειδιά για το Πρόγραμμα αποτελούν δράσεις για τους επισκέπτες όπως, η «Κάθοδος στον Άδη» μέσω εικονικής πραγματικότητας, η προσβασιμότητα ατόμων με κινητικά προβλήματα, η αναβάθμιση της εικόνας των υποδομών της περιοχής, η ανάπτυξη τοπικής γαστρονομίας στηριγμένη στην τοπική παράδοση και σε τοπικά προϊόντα, και δράσεις όπως η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και μονοπατιών, η ανάδειξη ιστορικών μνημείων, η αντιπλημμυρική προστασία, αλλά και η δημιουργία συνεργατικού σχήματος των τοπικών επιχειρήσεων.

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Σουλίου και Πάργας και η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) ΑΕ, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης που είχε συναφθεί για το σκοπό αυτό.

Στην ημερίδα συμμετέχουν ως ομιλητές, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Κορκολής, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, οι Δήμαρχοι Σουλίου και Πάργας και στελέχη της ΜΟΔΑΕ.

Ειδικά θέματα που σχετίζονται με τις δράσεις του προγράμματος θα αναπτύξουν εισηγητές από τον πανεπιστημιακό χώρο, όπως από το Ε.Μ.Π (ΜΕΚΔΕ – κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος), το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (καθηγ. Χρήστος Καραβίτης), καθώς και από το τ. ΕΘΙΑΓΕ (κ. Παναγιώτης Τσόπελας) και από την ΕΣΑμεΑ (κα Μαρία Καμπούρη). Επίσης, γνώση και εμπειρία από άλλους χώρους και καλές πρακτικές θα μεταφέρουν ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Καρδίτσας κ. Βασίλης Μπέλλης, ο επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας κ. Αναστάσιος Τόλης, τα στελέχη του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού κκ. Σοφία Χαροκόπου και Γιώργος Σοφιανόπουλος και το στέλεχος της TREKKING HELLAS κ. Χρήστος Λάμπρης.

Εισηγήσεις για το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική αξία της περιοχής θα παρουσιαστούν από τον Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα – Καλαμά - Κέρκυρας (κ. Αλέξανδρος Κωνσταντίνης) και από την εφορία αρχαιοτήτων Πρέβεζας (κα Δήμητρα Δρόσου).

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρασχεθούν ηπειρώτικες γεύσεις και κεράσματα για τους συμμετέχοντες και θα κληθούν οι τοπικοί επαγγελματίες και οι ενεργοί πολίτες να παρουσιάσουν τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους για το μέλλον της περιοχής.

Πληροφορίες για τη συμμετοχή στην εκδήλωση μπορείτε να έχετε στα τηλέφωνα 2682360280 (κος Φρίξος Νάσης) και 2131310179 (κα Ελένη Κατσουλιέρη).
Read More »
Ημερίδα παρουσίασης του Προγράμματος ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα Ημερίδα παρουσίασης του Προγράμματος ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 20, 2019 Rating: 5

Συνάντηση Σπύρου Ριζόπουλου με τη δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη

Κυριακή, Ιανουαρίου 20, 2019


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος συνεχίζει τις συναντήσεις του με τους εκλεγμένους δημάρχους των Καλλικρατικών δήμων της Ηπείρου.

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, το πρωί, επισκέφθηκε το δημαρχείο Σουλίου Θεσπρωτίας και είχε συνάντηση με τη δήμαρχο Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση. 
 
Μέσα σε θερμό κλίμα έγινε εποικοδομητική και ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων. Από την πλευρά του δήμου αναπτύχθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν και από την πλευρά των Οριζόντων έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο διακριτό ρόλο και στις λύσεις που μπορεί να προσφέρει η Περιφερειακότητα στο δήμο Σουλίου.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:

Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση
«Καλωσορίσαμε σήμερα στο δήμο Σουλίου τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Ριζόπουλο στον οποίο έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες του δήμου μας τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει. Τι έχουμε καταφέρει, τι δεν έχουμε καταφέρει, έτσι ώστε να τα έχει στο πλάνο του και να τα εντάξει και στο μελλοντικό του πρόγραμμα. Να ευχηθούμε καλό αγώνα με πολιτικό πολιτισμό, με τα μέσα που ο καθένας μπορεί να διαθέσει. Γιατί θεωρούμε εμείς εδώ στο δήμο Σουλίου, ο οποίος μπορεί να είναι μικρός τόπος αλλά Μέγας με ιδιαίτερα άτομα και φοβερές προσωπικότητες, ότι όλοι είμαστε χρήσιμοι από οποιαδήποτε θέση. Γι’ αυτό να ευχηθώ ότι καλύτερο προς όφελος της Ηπείρου»

Σπύρος Ριζόπουλος
«Και εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τη δήμαρχο Σουλίου, την κυρία Μπραΐμη. Θα ξεκινήσω από την τελευταία της φράση ότι δεν περισσεύει κανείς.

Πιστεύω ότι ένας διακριτός ρόλος για το δήμο Σουλίου πρέπει να προκύψει από τη νέα περιφερειακή αρχή. Ήταν χαρακτηριστική η φράση ότι εάν τοποθετήσουμε έναν διαβήτη στο κέντρο του δήμου και τραβήξουμε μια ακτίνα θα δούμε ότι η εμβέλεια είναι τεράστια.

Συζητήσαμε τα ζητήματα πρωτογενούς παραγωγής, κτηνοτροφίας. Συζητήσαμε την ανάπτυξη, την κοινωνιολογική έκταση και την επιρροή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Συζητήσαμε ζητήματα σε ότι αφορά την προσβασιμότητα από το δήμο Σουλίου στην ανάπτυξη του προορισμού του Αχέροντα.

Και πάνω απ’ όλα, συζητήσαμε τις επιπτώσεις από τις εξελίξεις σε σχέση με τις εξορύξεις. Γιατί αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει κυρίως να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να δούμε πως αυτό θα γίνει σε ισόρροπη κατάσταση με την ανάπτυξη.

Εύχομαι στους δημότες του δήμου Σουλίου καλή συνέχεια και εύχομαι να τους έχουμε στο πλευρό μας σε αυτή την προσπάθεια. Δεν περισσεύει κανείς. Πιστεύουμε ως Ορίζοντες Ηπείρου σε μια απόλυτη δικαιοσύνη πόρων και Δημοκρατίας, σε μια απόλυτη αξιοποίηση των πάντων.

Η Ήπειρος δυστυχώς είναι τελευταία. Συνεπώς για να μπορέσει να «ξεκολλήσει το κάρο» από αυτό το έλλειμμα ανάπτυξης χρειάζονται όλοι. Και αν μη τι άλλο ξέρουμε πολύ καλά ότι οι δημότες του δήμου Σουλίου είναι πάνω απ’ όλα μαχητές.

Ευχαριστούμε πολύ»
Read More »
Συνάντηση Σπύρου Ριζόπουλου με τη δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη Συνάντηση Σπύρου Ριζόπουλου με τη δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 20, 2019 Rating: 5

Σελίδες