Συνελήφθη εκπαιδευτικός με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας

Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021
Συνελήφθη εκπαιδευτικός με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειαςΜε την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας συνελήφθη σήμερα εκπαιδευτικός σε περιοχή της Πρέβεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest, ο 63χρονος δάσκαλος ο οποίος διδάσκει σε σχολείο χωριού, συνελήφθη από αστυνομικούς της Πρέβεζας, έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς μιας μαθήτριας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εκπαιδευτικός σε κάποιο από τα διαλείμματα, μέσω του κινητού τηλεφώνου του, έδειχνε στους μαθητές φωτογραφίες, όπου ανάμεσα στις άλλες υπήρχε μια με άσεμνο περιεχόμενο.


Το γεγονός αυτό ανέφεραν μαθητές στους γονείς τους όπου ακολούθησε και η καταγγελία.

Έτσι λοιπόν, στα πλαίσια του αυτοφώρου, ο 63χρονος, ο οποίος κρατείται στην Α.Δ.Πρέβεζας, αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλη/δικών Πρέβεζας.
Read More »
Συνελήφθη εκπαιδευτικός με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας Συνελήφθη εκπαιδευτικός με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021 Rating: 5

Βράβευση του Δήμου Ηγουμενίτσας στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021
Βράβευση του Δήμου Ηγουμενίτσας στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετείχε στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) με θέμα: «Covid-19 & Κλιματική Αλλαγή» που πραγματοποιήθηκε στα Λαγκάδια του Δήμου Γορτυνίας, στις 11- 12 Νοεμβρίου 2021.

Στο συνέδριο εξετάστηκαν οι προκλήσεις και οι δυνατότητες ανάληψης δράσεων και ανταποκρισιμότητας που εμπεριέχουν δυο από τις μεγαλύτερες κρίσεις που βιώνει η σημερινή κοινωνία: Covid-19 & Κλιματική Αλλαγή. Σ’ αυτό το πλαίσιο αναπτύχθηκαν οι καλές πρακτικές των Δήμων-μελών, που αφορούν στην εφαρμογή των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των υγιών πόλεων και οι σχετικές πολιτικές των ΚΕΠ Υγείας..

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Αντιπρόεδρος Β’ του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος συμμετέχοντας στο 1ο Θεματικό Τραπέζι για τις έξι (6) βασικές πολιτικές των υγιών πόλεων που αφορούν στην 7η φάση 2019-2025, ανέλυσε τον πυλώνα Ευημερία, ως εκπρόσωπος μίας από τις έξι (6), υπό πιστοποίηση υγιείς πόλεις, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.


Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν επίσης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής και Ψηφιακής Πολιτικής του Δήμου Ηγουμενίτσας, κα Βασιλική Τσώτου και η υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, κα Νικολέτα Λάμπρου, οι οποίες αμφότερες, είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν με εκπροσώπους άλλων Δήμων-μελών πληροφορίες, πρακτικές και προτάσεις σε προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας.

Ο Δήμος μας, ακόμη μια φορά απέσπασε δυο (2) βραβεία για το ΚΕΠ Υγείας του, που αφορούν στην πρόληψη υγείας μέσω της θεσμοθέτησης ΚΕΠ Υγείας καθώς και στην ύψιστη ωφέλεια των Δημοτών από τις δράσεις προαγωγής υγείας. Τα βραβεία παρέλαβε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, ο οποίος δήλωσε: «Αυτή η τιμητική διάκριση μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε το όραμα του δικτύου για την συνολική αποδοχή από τους πολίτες της αξίας της πρόληψης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες του ΚΕΠ Υγείας, που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και που χωρίς αυτούς δε θα ήμασταν σήμερα εδώ. Σας ευχαριστώ».
Read More »
Βράβευση του Δήμου Ηγουμενίτσας στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Βράβευση του Δήμου Ηγουμενίτσας στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021 Rating: 5

«Η Αειφορία στην υδατοκαλλιέργεια: Προκλήσεις και ευκαιρίες»

Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021
«Η Αειφορία στην υδατοκαλλιέργεια: Προκλήσεις και ευκαιρίες»«Η Αειφορία στην υδατοκαλλιέργεια: προκλήσεις και ευκαιρίες» είναι το θέμα της υβριδικής ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Angelika Pallas στην Ηγουμενίτσα (Ώρα έναρξης: 17:00).

Την ημερίδα διοργανώνει ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, με την υποστήριξη της Skretting και της εταιρείας Δ. Δούμα Υιοί Ο.Ε..

Οι υδατοκαλλιέργειες εξελίσσονται σε βασικό μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης των ελληνικών παράκτιων περιοχών. Βασισμένος σε αυστηρές προδιαγραφές που διασφαλίζουν το θαλάσσιο περιβάλλον, ο ελληνικός κλάδος των επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στη θέση του παγκόσμιου οδηγού όσον αφορά την παραγωγή μεσογειακών ειδών ψαριών.

Η αλιεία, συμπεριλαμβανομένης και της υδατοκαλλιέργειας, παρέχει ζωτική πηγή τροφής, απασχόλησης, αναψυχής, εμπορίου και οικονομικής ευημερίας, για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές.


Η εξέλιξη της υδατοκαλλιέργειας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον σεβασμό προς το θαλάσσιο περιβάλλον και διαμορφώνει συνθήκες για μια βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία σέβεται τον πλανήτη και προστατεύει από την υπεραλίευση που απειλεί τις θάλασσές μας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας που σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση των Υδατοκαλλιεργητών της Θεσπρωτίας που αποτελούν ένα δυναμικό κλάδο, ομιλητές από την Ιταλία, θα μιλήσουν μεταξύ άλλων για την αειφορική καλλιέργεια και τα βιώσιμα τρόφιμα.

Το πρόγραμμα της ημερίδας

Προεδρείο:
Ιωάννης Χεκίμογλου – Πρόεδρος Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας
Giovanni Serrini - Διευθύνων Σύμβουλος Skretting Italia S.p.A.

17:00 – 17:20 Χαιρετισμοί
17:20 – 18:00 Ο χάρτης αειφορίας της Skretting για το 2025 - Roadmap 2025
Jorge Diaz - Διευθύνων Σύμβουλος της Αειφορικής Ανάπτυξης της Skretting International
18:00 – 18:40 Οι καταναλωτές ζητούν βιώσιμα τρόφιμα: τι μπορούμε να κάνουμε;
Massimo Marino - Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Perfect Food Consulting
18:40 – 19:20 Οδεύοντας προς την αειφορική υδατοκαλλιέργεια
Prof. Alessio Bonaldo - Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μπολόνια
19:20 – 20:00 Εκτρέφοντας βιώσιμο ψάρι: CarbonBalance και Feed4Future
Umberto Luzzana - Διευθυντής Μάρκετινγκ της Skretting Italia S.p.A.
Read More »
«Η Αειφορία στην υδατοκαλλιέργεια: Προκλήσεις και ευκαιρίες» «Η Αειφορία στην υδατοκαλλιέργεια: Προκλήσεις και ευκαιρίες» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021 Rating: 5

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Aλ. Πάσχος για τη σημερινή απεργία στην εστίαση

Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Aλ. Πάσχος για τη σημερινή απεργία στην εστίαση Χαιρετίζω την σημερινή “εκκωφαντική σιωπή” από την καθολική συμμετοχή των Θεσπρωτών επαγγελματιών της εστίασης στην απεργιακή κινητοποίηση.

Το Επιμελητήριο, η επιχειρηματική κοινότητα και οι κάτοικοι του νομού, στήριξαν την απεργιακή κινητοποίηση της εστίασης.

Στήριξαν τους ανθρώπους της εστίασης που δύο χρόνια μέσα στην Πανδημία προσπαθούν να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους ζωντανές και τους υπαλλήλους στην εργασία τους, κοντρά στην μετάθεση της ευθύνης από την Κυβέρνηση, των ελέγχων, για τα δικά της μέτρα.

Επί δύο χρόνια, η εστίαση ζει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας από πειραματικές δράσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που χρησιμοποιεί τον κλάδο, ως “ινδικά χοιρίδια”, στην αναζήτηση τρόπου της χαλιναγώγησης της Πανδημίας.


Εργαλειοποιείται ο κλάδος ως μοχλός πίεσης για την αύξηση της συμμετοχής στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, παρόλο που έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην κοινή αυτή προσπάθεια που θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Ο στιγματισμός του κλάδου για τη μετάδοση του ιού και τα συνεχή lockdowns έφεραν χιλιάδες επιχειρήσεις στα όρια της επιβίωσης.

Και η πίεση στην εστίαση συνεχίζεται, χωρίς κανένα έλεος απο την Κυβέρνηση, με τους επιχειρηματίες του κλάδου να αισθάνονται έρμαια στις διαθέσεις του οποιουδήποτε επικοινωνιακού γραφείου της Κυβέρνησης

Στηρίζουμε τον αγώνα του κλάδου της εστίασης για βιώσιμα μέτρα στήριξης για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις και οι χιλιάδες εργαζόμενοί σε αυτές
Read More »
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Aλ. Πάσχος για τη σημερινή απεργία στην εστίαση Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Aλ. Πάσχος για τη σημερινή απεργία στην εστίαση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021 Rating: 5

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη

Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη


Τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική κ. Ελευθέριο Οικονόμου υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ενώ με το πέρας της συνάντησης μετέβησαν στο κτήριο που ο Δήμος Ηγουμενίτσας παραχωρεί για την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας αφού καλωσόρισε τον κ. Υφυπουργό, τόνισε την αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας και αναφέρθηκε στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί ένα κτήριο που χρόνια παρέμενε ημιτελές, από μια Υπηρεσία που εργάζεται εντατικά για την ασφάλεια των πολιτών. Αναφέρθηκε ειδικότερα στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση από τη μεταφορά της Διεύθυνσης εκτός πόλης, ενώ έθεσε και το θέμα της παραχώρησης του κτηρίου που σήμερα στεγάζεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Ακόμη τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης των ελέγχων σε όλο το Δήμο, προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα από παράτυπους μετανάστες.

Ο κ. Υφυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για τη συμβολή του στην παραχώρηση ενός κτηρίου για την Αστυνομία, που θα είναι σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον και που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων της Διεύθυνσης και στη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών. Εξήρε επίσης την άριστη συνεργασία της Αστυνομίας με τον Δήμο και μίλησε για την προσπάθεια αναβάθμισης των υλικοτεχνικών υποδομών της Αστυνομίας, με σκοπό να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή. Τέλος δήλωσε ότι θα στηρίξει το αίτημα του Δήμου Ηγουμενίτσας για παραχώρηση σε αυτόν του υφιστάμενου κτηρίου στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπυρίδων Παππάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δονάτος Μαρτίνης, οι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας κ. Κωνσταντίνος Τσουμάνης και κ. Ηλίας Λώλης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Δούβαλης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Ιωάννης Παππάς.
Read More »
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021 Rating: 5

Πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στους Φιλιάτες

Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021
Πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στους Φιλιάτες


Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που θα γίνουν στους Φιλιάτες την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Πρόγραμμα Εορτασμού

Κυριακή 21 Νοεμβρίου
Ώρα 10:15΄:

Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της πόλης των Φιλιατών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου & Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ.
-Μετά τη δοξολογία, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας και Ημερήσιας Διαταγής από Αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων
-Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, στην Εκκλησία, ώρα 10:10 π.μ.

Ώρα 10.45΄: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της πόλης

Παράλληλες εκδηλώσεις: Στους Φιλιάτες -Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων, του Δημοτικού Καταστήματος, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και φωταγώγηση τους τις βραδινές ώρες.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:
· Τα σχετικά με την ιεροτελεστία, η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου & Πάργας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού της πόλης.
· Η απόδοση τιμών στους επισήμους κατά την είσοδο και την έξοδο από τον Ιερό Ναό και κατά την άφιξη και αποχώρηση από το Μνημείο Ηρώων, θα γίνει από τη Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών.
· Ο Δήμος Φιλιατών και η Δ.Κ. Φιλιατών, τον ευπρεπισμό του χώρου του μνημείου, τον σημαιοστολισμό, διάθεση Φιλαρμονικής.
· Η Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας για την τήρηση της τάξης και την κίνηση των οχημάτων

Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι, οι εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων με μάσκες και τήρηση απόστασης 1,5 μ. για λόγους δημόσιας υγείας.
Read More »
Πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στους Φιλιάτες Πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στους Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: «Η Commission με το δείκτη DESI 2021, γκρεμίζει το success story της κυβέρνησης ΝΔ για το δήθεν ψηφιακό άλμα»

Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021
Μάριος Κάτσης: «Η Commission με το δείκτη DESI 2021, γκρεμίζει το success story της κυβέρνησης ΝΔ για το δήθεν ψηφιακό άλμα»H δημοσιοποίηση στις 12 Νοεμβρίου του δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας DESI 2021 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που παρακολουθεί την ψηφιακή πρόοδο των κρατών-μελών, όχι μόνο δεν ασπάζεται το αφήγημα των κ.κ. Μητσοτάκη-Πιερρακάκη για το δήθεν «ψηφιακό άλμα» που πέτυχε το επιτελικό κράτος, αλλά επιβεβαιώνει την κριτική μας όλο το προηγούμενο διάστημα στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής.

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, η Ελλάδα κατατάσσεται 3η από το τέλος (25 στους 27) στην Ε.Ε. στον γενικό δείκτη DESI 2021 για το έτος 2020, ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ σε επιμέρους δείκτες της συνδεσιμότητας (υποδομές ) και στην ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες βρίσκεται στην τελευταία και προτελευταία θέση αντίστοιχα, ενώ και στους υπόλοιπους επί μέρους δείκτες του ανθρωπίνου κεφαλαίου και της ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών βρίσκεται πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η ευθύνη της κυβέρνησης που ακύρωσε εμβληματικά έργα όπως του Ultra Fast Broadband και το σύστημα μικροδορυφόρων αλλά και το διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες eiD που βρήκε έτοιμα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση είναι τεράστια για την υστέρηση που καταγράφεται στους συγκεριμένους τομείς. Η κυβέρνηση απαντά στις επισημάνσεις της επιτροπής και δεσμεύεται για τα συγκεκριμένα αλλά και άλλα πολλά έργα που βρήκε έτοιμα, να τα υλοποιήσει μέσω του ταμείου ανάκαμψης παρουσιάζοντας τα ως νέα χωρίς να δικαιολογεί την κωλυσιεργία 2 ετών. Ακόμη, η καθυστέρηση των βασικών έργων υποδομών της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της συνδεσιμότητας όπως το ΣΗΔΕ και ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ που βρήκαν σε εξέλιξη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα έπρεπε να έχουν ήδη ολοκληρωθεί, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση επιβράδυνε την πρόοδο που είχε ξεκινήσει να συντελείται ως προς την ψηφιακή σύγκλιση της χώρας μας με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε κρίσιμους τομείς.

Η έκθεση καταρρίπτει και τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα ότι πολλοί περισσότεροι πολίτες κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του κράτους καθώς ο επιμέρους δείκτης για τους χρήστες της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σημείωσε οριακή πτώση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια (67% το ’21 αντί 68% το ‘19) επιβεβαιώνοντας την κριτική μας. Να σημειωθεί ότι και στις θέσεις εργασίας στον κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών καταγράφεται σημαντική πτώση παρά τη ζήτηση που είχαν αυτές οι ειδικότητες στον καιρό της πανδημίας.

Τέλος, η δέσμευση της κυβέρνησης, σύμφωνα με την έκθεση, για παροχή δανείων 330εκ € μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για την ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) που βρίσκεται χαμηλά μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, όταν η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν μπορεί να περάσουν ούτε απ’έξω από τις τράπεζες με τα ισχύοντα κριτήρια δανεισμού αποκλείοντάς τους έτσι από την πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Η υπόθεση της ψηφιακής μετάβασης απαιτεί αποτελεσματικότητα και σχέδιο για βιώσιμη και συμπεριληπτική ανάπτυξη αξιοποιώντας την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης και δεν μπορεί να εξαντλείται στην επικοινωνιακή υπερπροβολή μικρών αυτονόητων έργων που παρουσιάζονται ως μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Το πολυδιαφημισμένο επιτελικό ψηφιακό κράτος αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων και η όποια πρόοδος έχει συντελεστεί σε επιμέρους δείκτες δεν δικαιολογεί επουδενί τους πανηγυρισμούς.

Εάν η ψηφιακή πολιτική, που επαίρεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι εκεί τουλάχιστον έχει κάνει άλματα έχει αυτά τα πενιχρά αποτελέσματα, όλοι καταλαβαίνουν το πόσο αποτυχημένη είναι στην διακυβέρνηση της χώρας.
Read More »
Μάριος Κάτσης: «Η Commission με το δείκτη DESI 2021, γκρεμίζει το success story της κυβέρνησης ΝΔ για το δήθεν ψηφιακό άλμα» Μάριος Κάτσης: «Η Commission με το δείκτη DESI 2021, γκρεμίζει το success story της κυβέρνησης ΝΔ για το δήθεν ψηφιακό άλμα» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021 Rating: 5

Πάνω από 8.000 τα σημερινά κρούσματα

Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021
Πάνω από 8.000 τα σημερινά κρούσματαΤα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 8.129, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 80, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.923 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 547 (61.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 83.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 455 (83.18%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 92 (16.82%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Read More »
Πάνω από 8.000 τα σημερινά κρούσματα Πάνω από 8.000 τα σημερινά κρούσματα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021 Rating: 5

Αύξηση κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 282 στην Ήπειρο

Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021
Αύξηση κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 282 στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 53
ΠΕ Θεσπρωτίας 36
ΠΕ Ιωαννίνων 151
ΠΕ Πρέβεζας 42


Read More »
Αύξηση κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 282 στην Ήπειρο Αύξηση κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 282 στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021 Rating: 5

21 θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα και Πέρδικα

Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021
21 θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα και Πέρδικα


Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 170 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 66 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 34122 rapid test και ανευρέθηκαν 1296 θετικά (3.8%). Από τις 1296 περιπτώσεις, οι 621 αφορούν άνδρες και οι 675 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 35.33 έτη.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
108 rapid test με 4 θετικά (3.7%) αφορούν σε 3 άνδρες και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 27 έτη

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΠΆΝΘΕΟΝ
469 rapid test με 17 θετικά (3.62%) αφορούν σε 4 άνδρες και 13 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 33 έτη
Read More »
21 θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα και Πέρδικα 21 θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα και Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021 Rating: 5

Συνελήφθη διωκόμενος για εμπορία ανθρώπων, σεξουαλικής εκμετάλλευσης, πορνείας και ξεπλύματος χρήματος

Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021
Συνελήφθη διωκόμενος για εμπορία ανθρώπων, σεξουαλικής εκμετάλλευσης, πορνείας και ξεπλύματος χρήματοςΣυνελήφθη χθες (15-11-2021) το μεσημέρι στη Μέρτζανη Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Μέρτζανης σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας αλλοδαπός, διεθνώς διωκόμενος.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, που διενεργήθηκε κατά την είσοδο του αλλοδαπού στη χώρα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων από την Interpol Γαλλίας για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, σεξουαλικής εκμετάλλευσης, πορνείας και ξεπλύματος χρήματος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Read More »
Συνελήφθη διωκόμενος για εμπορία ανθρώπων, σεξουαλικής εκμετάλλευσης, πορνείας και ξεπλύματος χρήματος Συνελήφθη διωκόμενος για εμπορία ανθρώπων, σεξουαλικής εκμετάλλευσης, πορνείας και ξεπλύματος χρήματος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2021 Rating: 5

Σελίδες