https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σύβοτα: Με το καπρίτσιο ορισμένων θα θρηνήσουμε θύματα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016Αγαπητέ συντάκτη του thespro.gr
Σας αποστέλλουμε βίντεο, από το οποία φαίνεται ότι ο μοναδικός εμπορικός πεζόδρομος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, έχει μετατραπεί σε δρόμο συχνής και πυκνής κυκλοφορίας. Τα βίντεο είναι τραβηγμένα το Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, εντός του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Οι εικόνες αυτές δεν αγγίζουν την πραγματικότητα στο φαινόμενο του Ιουλίου και ειδικά του Αυγούστου.

Η Δημοτική Αρχή έχουν φροντίσει πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των επισκεπτών, και το γενικό (?) όφελος προς όλους , να εξασφαλίσουν τόσο για τις επιχειρήσεις, τους κατοίκους, τους επισκέπτες, και τους οδηγούς την μέγιστη ασφάλεια διασχίζοντας τον (Πεζό)δρομο….!!!!!

Οι εργασίες (?) που έχουν πραγματοποιηθεί ύστερα από πολύ χρόνο, οι μελέτες και εγκρίσεις (υπάρχουν μελέτες ?) των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, ήταν αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας με τους κατοίκους και επιχειρήσεις της περιοχής, και έτσι δημιούργησαν Πεζοδρόμια στον Πεζόδρομο (!!!!!) και στις 2 πλευρές αριστερά και δεξιά, πλάτους 3 μέτρων για την άνετη και ασφαλή πεζοπορία των επισκεπτών, καθώς και δρόμο χωρίς λακούβες, με πλήρη σήμανση για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων στον (πεζό)ΔΡΟΜΟ…!!!!!!!!!!!!!

Στο βίντεο που ακολουθεί διακρίνετε οι ίδιοι πως περνάνε τα αυτοκίνητα σε επαφή με τους πεζούς, εφόσον προηγουμένως έχουν διαβάσει τα επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας στις σχετικές ταμπέλες (?) στον (πεζό)δρομο, και οι πεζοί δεν χρειάζεται καν να μετακινηθούν για να παραχωρήσουν προτεραιότητα στην διέλευση οχημάτων..!!! Η εικόνες είναι ξεκάθαρες, μην το αρνηθείτε. Βέβαια στο βίντεο που είναι τραβηγμένο πρωινές ώρες, δεν υπάρχει μέγιστη κίνηση όπως το μεσημέρι που έρχονται καραβάκια από την Κέρκυρα, ή λεωφορεία που σταθμεύουν στο Πάρκινγκ και κατεβαίνει ο κόσμος σε ομάδες. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο κόσμος είναι πολλαπλάσιος και το πρόβλημα επίσης πολλαπλασιάζεται.

Βίντεο Σαββάτου, πρωινές ώρες,  

Την ίδια μέρα, Σάββατο, δείτε το βίντεο μέσα από το αυτοκίνητο που κάναμε την διαδρομή, και αντιληφθείτε την κατάσταση που επικρατεί βραδινές ώρες, προσέξτε πως ο κόσμος συνεχίζει να περπατά στον δρόμο (πεζόδρομο μήπως?) καθώς εξέρχεται από τον Πεζόδρομο που όρισε ο Δήμος και εισέρχεται στην ζώνη του Πεζόδρομου που μετέτρεψε ο Δήμος σε δρόμο κανονικότατο, επιτρέποντας σε όλα τα οχήματα την διέλευση… Επίσης εστιάστε από το εικοστό δευτερόλεπτο και μετά, όπου ξεκινάει η απαγόρευση οχημάτων, και εκτρέπουν τα αυτοκίνητα αναγκαστικά μόνο αριστερά, όπου αυτό το στενάκι είναι επίσης χαρακτηρισμένο Πεζόδρομος (απόφαση Νομάρχη Θεσπρωτίας 350/21-04-1993 ΦΕΚ 563Δ 21-05-1993 http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wGldAs1HD7Xe3dtvSoClrL8SzxSnDKDtkt5MXD0LzQTLQj_FBr1Ak1c8knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIuYPcK6eCYkUXXN6MgoaYYd_0reDjQhFN5XPNU911uYyB ) και είναι τόσο στενό, και παρόλα αυτά παρκάρουν τα αυτοκίνητα στην αριστερή πλευρά, και πεζοδρόμιο δεν υπάρχει (λογικό εφόσον είναι πεζόδρομος), συνεπώς τα αυτοκίνητα εκτός ότι δυσκολεύονται να το διασχίσουν,,,, οι πεζοί μένουν έρμαια της τύχης τους….. 


Υπάρχει ακόμα πιο σοβαρό περιστατικό… 

Κυριακή 19/06/2016 πρωινές ώρες, με τους επισκέπτες να βολτάρουν στην αγορά εφόσον ο καιρός είναι συννεφιασμένος και δεν προτίμησαν τις παραλίες, υπήρχε πολύς κόσμος… Δείτε λοιπόν την κυκλοφορία των οχημάτων τις πρωινές ώρες μιας και η απαγόρευση ισχύει από της 17:00 ώρα και μετά (με την τροποποίηση του κανονισμού 128/2016 ο οποίος ακόμα δεν έχει πάρει την έγκριση). 

Εδώ θα πρέπει να εστιάσετε στο 15ο δευτερόλεπτο και μετά, τι πρόκειται να συμβεί… Πετάγεται στον πεζό(δρόμο) το μικρό παιδάκι αφού ξέφυγε από την μανούλα του, διότι έμεινε ήσυχη ότι δεν περνάνε αυτοκίνητα καθώς παρασύρθηκε από τον κόσμο που πεζοπορούσε στην ασφαλτόστρωση (που εννοεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας δρόμο) και για δευτερόλεπτα δεν κατέληξε κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου, πανικόβλητη η μάνα τρέχει ανάμεσα από τα αυτοκίνητα να πιάσει το παιδί της που επίσης και εκείνο είχε ταραχθεί, και ξανά επιστρέφει άρον άρον στην πλακόστρωση που θεωρεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας Πεζοδρόμιο. Η σκηνή δημιουργήθηκε, ο πανικός προκλήθηκε, το ατύχημα ευτυχώς όχι, και ούτε οι οδηγοί φταίνε που εισέρχονται σε πεζόδρομο χωρίς σήμανση. Το λάθος είναι αποκλειστικά και μόνο της Δημοτική Αρχής και συγκεκριμένα το βάρος της ευθύνης φέρνουν οι υπεύθυνοι που επιμένουν προς επιμονή στις λανθασμένες και τραγικές αποφάσεις τους ώστε να μην εφαρμόσουν την απόφαση Νομάρχη, αλλά και την ουσία του θέματος,,,, την ασφάλεια των πεζών και οδηγών.

Δεν έχει κανένα νόημα να γίνει ατύχημα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, νόημα έχει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και αποφάσεις (οι οποίες αποφάσεις τυχαίνει στην περίπτωση μας να είναι άκρως συμβατές με την Νομοθεσία) ώστε να μην συμβεί κανένα απολύτως ατύχημα.

Αν μπορούσε ο Δήμος Ηγουμενίτσας να εξηγήσει επιτέλους δημόσια και να πει την αλήθεια,,, ποιος ο λόγος της εμμονής τους που επιμένουν σε τέτοια μέτρα με κίνδυνο της ανθρώπινες παιδικές και όχι μόνο, ζωές….

Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη πως άλλοι Δήμοι στην Ελλάδα δεν έχουν πεζόδρομους και με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και βέβαια κατόπιν εγκεκριμένων μελετών από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες, επινοούν πεζόδρομους για την τουριστική περίοδο, και εδώ ο Δήμος Ηγουμενίτσας έχει έναν εμπορικό πεζόδρομο στην Ναυαρχίδα του Νομού, τα Σύβοτα, και δεν τα προστατεύει, λειτουργώντας αντίθετα… Προς τι αυτή η συμπεριφορά λοιπόν? Κάποιος λόγος θα υπάρχει που είναι τόσο σημαντικός για να αγνοούν την ασφάλεια των πεζών, την απόφαση Νομάρχη, την ομαλή λειτουργία καταστημάτων. Ποιος είναι αυτός ο λόγος? Τους καλούμε Δημόσια να εξηγήσουν….

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε, και σε συνέχεια της προσφυγής μας που έχουμε κάνει για την τροποποιητική απόφαση του κανονισμού 125/2015 με αριθμό πρωτ. 65860/10-05-2016, αν υπάρχουν μελέτες από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας με αυτό το πρόχειρο σχέδιο που επινοήθηκε για την ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπως αναφέρει κιόλας το Άρθρο 52 του Κ.Ο.Κ. στην παράγραφο 1 (http://www.glavopoulos.gr/kok/kok052.php ), αλλά το ίδιο αναφέρει και ο Κανονισμός Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Ηγουμενίτσας, ο 125/2015, στο Άρθρο 3 (Έκταση Εφαρμογής, Ορισμοί, Αρμοδιότητες), στο Γ. Αρμοδιότητες, 4η παράγραφο

“Η Διεύθυνση Τεχνικών υπηρεσιών χορηγεί κάθε είδους εγκρίσεις στο πλαίσιο εσωτερικής υπηρεσιακής διαδικασίας για τα λειτουργικά ή διακοσμητικά στοιχεία, που τοποθετούνται στον κοινόχρηστο χώρο, καθώς και τη διακοπή και παρεμπόδιση της κυκλοφορίας”


Τέλος θα θέλαμε να σας αναφέρουμε πως :

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Ηγουμενίτσας, με αριθμό 125/2015 θα θέλαμε να ελεγχθούν τα παρακάτω, διότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για παράβαση καθήκοντος
στο Άρθρο 3, Γ. Αρμοδιότητες, 4η παράγραφο, αναφέρει ότι “η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών χορηγεί κάθε είδους εγκρίσεις στο πλαίσιο εσωτερικής υπηρεσιακής διαδικασίας για τα λειτουργικά ή διακοσμητικά στοιχεία, που τοποθετούνται στον κοινόχρηστο χώρο, καθώς και τη διακοπή και παρεμπόδιση κυκλοφορίας. Συντάσσει τοπογραφικά διαγράμματα των κοινόχρηστων χώρων, τμήματα των οποίων ο Δήμος παραχωρεί προς χρήση σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικά καταστήματα για την άσκηση της δραστηριότητας τους. Επίσης συντάσσει μελέτες για την διαμόρφωση διευρυμένων κοινόχρηστων χώρων (πλατείες κλπ), που διατίθενται προς χρήση.”

Βάση λοιπόν του Άρθρου, θα θέλαμε να ελεγχθεί αν στις άδειες για χρήση κοινόχρηστων χώρων που έχουν δοθεί στα Σύβοτα για την χρήση 2016, οι Τεχνικές Υπηρεσίες έχουν δώσει τις σχετικές εγκρίσεις και μελέτες σε κάθε άδεια ξεχωριστά, καθώς και να τις προσκομίσει στην υπηρεσία σας για τον έλεγχο νομιμότητας. Σε κάθε περίπτωση εφόσον δεν έχουν δοθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις και δεν έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα του Άρθρου, ενώ έχουν δοθεί άδειες για χρήση κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, να προβούν άμεσα σε ανάκληση των αδειών, και να εφαρμόσετε τα προβλεπόμενα του Νόμου 3852/2010 Άρθρο 236, παράγραφος 1γ, για παράβαση καθήκοντος. 
Επίσης :

· να μας ενημερώσει το Αρμόδιο Τμήμα του Δήμου Ηγουμενίτσας αν έχουν προβεί σε ελέγχους στα Σύβοτα, για την εφαρμογή του κανονισμού 125/2015 για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, σε όλες τις επιχειρήσεις, τόσο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και σε όλα τα εμπορικά.

· Σε περίπτωση δε, που έχουν δοθεί άδειες οι οποίες δεν θα έπρεπε να δοθούν, τι ενέργειες θα εφαρμόσει ο Δήμος, και γιατί έχει δώσει αυτές τις άδειες? Εδώ ισχύει πάλι ο Ν. 3852/2010 Άρθρο 236, παράγραφος 1γ.


Μετά Τιμής
Βαφειάδης Αναστάσιος
Τζοβάρας Κωνσταντίνος
Read More »
Σύβοτα: Με το καπρίτσιο ορισμένων θα θρηνήσουμε θύματα (+ΒΙΝΤΕΟ) Σύβοτα: Με το καπρίτσιο ορισμένων θα θρηνήσουμε θύματα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016 Rating: 5

Μπράβο, ο Δήμος Ηγουμενίτσας βρήκε την πιο ευφάνταστη λύση για τις κλειστές δημόσιες τουαλέτες (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016
 
Επιτέλους, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, βρήκε "λύση" για τις κλειστές δημόσιες τουαλέτες.

Εμείς είχαμε αναδείξει το θέμα με ανάρτησή μας στις 6 Μαΐου αλλά τη λύση που βρήκε η Δημοτική Αρχή, δεν μπορούσαμε να τη φανταστούμε, ειδάλλως θα την είχαμε προτείνει. (Δείτε ΕΔΩ)

Για τη λύση του προβλήματος, η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Ηλία Λώλη, συνεργάστηκε με κάποιον άγνωστο (;) ασυνείδητο συμπολίτη μας.

Ο οποίος, συμπολίτης μας, προφανέστατα μετά από ζημιά στο μπάνιο του σπιτιού του, πέταξε τη παλιά λεκάνη του (και το επιπλάκι που πήρε υγρασία), δίπλα από τον κάδο σκουπιδιών, στο πιο πολυσύχναστο σημείο της νυχτερινής πόλης, στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας, το βράδυ της Παρασκευής.

 

Πέρα από το κωμικό της περίπτωσης, οφείλουμε να πούμε, πως ο Δήμος Ηγουμενίτσας έχει συγκεκριμένες ημέρες που παραλαμβάνει βαριά αντικείμενα πολιτών για να τα μεταφέρει στα σκουπίδια, οπότε το πρόβλημα, για να είμαστε δίκαιοι, το δημιούργησε ο συμπολίτης μας και όχι ο Δήμος.

Θα περιμέναμε όμως, από μια υπεύθυνη Δημοτική Αρχή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που μεσολάβησε να είχε απομακρύνει τη λεκάνη και όχι να είναι μία από τις πρώτες εικόνες των χιλιάδων επισκεπτών του 3ημέρου στην περιοχή.

Η λεκάνη είναι ακόμα και τώρα (Τρίτη 21/6/2016 17:12), 

Ίσως βέβαια, με την παράλογη λογική, που μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια αυτοί μας διοικούν,  στο μυαλό τους να έχει δοθεί λύση.


Υπαίθριες τουαλέτες λοιπόν ... και με θέα!!!
Read More »
Μπράβο, ο Δήμος Ηγουμενίτσας βρήκε την πιο ευφάνταστη λύση για τις κλειστές δημόσιες τουαλέτες (+ΦΩΤΟ) Μπράβο, ο Δήμος Ηγουμενίτσας βρήκε την πιο ευφάνταστη λύση για τις κλειστές δημόσιες τουαλέτες (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016 Rating: 5

Ζητείται άμεσα προσωπικό στα Σύβοτα

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016


ΖΗΤΕΙΤΑΙ λαντζιέρα, βοηθός μάγειρα, σερβιτόρος-α και καμαριέρα για καλοκαιρινή σεζόν σε επιχείρηση στα Σύβοτα. 
 
Τηλ. επικοινωνίας 2665093614 ,e-mail : info@karvounovillas.gr
Read More »
Ζητείται άμεσα προσωπικό στα Σύβοτα Ζητείται άμεσα προσωπικό στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016 Rating: 5

Από την Σελεύκεια στην Νέα Σελεύκεια - Βιωματική δράση από το Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016


Read More »
Από την Σελεύκεια στην Νέα Σελεύκεια - Βιωματική δράση από το Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας  Από την Σελεύκεια στην Νέα Σελεύκεια - Βιωματική δράση από το Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016 Rating: 5

Δύο συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016


Συνελήφθη, σήμερα (21-06-2016) μετά τα μεσάνυκτα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, μία 20χρονη ημεδαπή, διότι στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δέκα νάιλον συσκευασίες με αποξηραμένα φύλλα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (9,6) γραμμαρίων.

Επίσης, συνελήφθη, χθες (20-06-2016) το βράδυ στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκε στη κατοχή και κατασχέθηκε μία συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους (1,9) γραμμαρίων.

Read More »
Δύο συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών Δύο συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016 Rating: 5

Tην Παρασκευή 24 Ιουνίου η παράσταση της σχολή χορού Danza

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016

Η σχολή χορού & εκγύμνασης Danza  συμπληρώνει τα πρώτα της 10 χρόνια!!! 
Σας προσκαλούμε  στην ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση που διοργανώνουμε,την Παρασκευή 24 Ιουνίου & ώρα 21:15 στο δασάκι Ηγουμενίτσας! 
Είσοδος ελεύθερη για όλους!
Χορηγός επικοινωνίας: thespro.gr
Read More »
Tην Παρασκευή 24 Ιουνίου η παράσταση της σχολή χορού Danza Tην Παρασκευή 24 Ιουνίου η παράσταση της σχολή χορού Danza Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016 Rating: 5

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Δίασχυση παραδοσιακών γεφυρίων του Ζαγορίου

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016


Ο  Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας την Κυριακή 27/6 θα πραγματοποιήσει δίασχυση παραδοσιακών γεφυρίων του Ζαγορίου.

Η πορεία:
Δίλοφο - Κήποι - Κουκούλι- Βίτσα
Ώρες πορείας: 5-6
Συνολική απόσταση: 13 χλμ
Υψομετρική διαφορά: 950μ.
Βαθμός Δυσκολίας: 1 [ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ]

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, ζευγάρι μπατόν, ατομικό φαρμακείο, αδιάβροχο/αντιανεμικό, νερό 3 λίτρα, κολατσιό, καπέλο, αντιηλιακό, σφυρίχτρα, φακός, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή και δεύτερη αλλαξιά ρούχων (στο λεωφορείο).

Δηλώσεις συμμετοχής από Τρίτη 21/6 εώς Πέμπτη 23/6 19.00-21.00 στα γραφεία του συλλόγου: Κτίριο παλιάς μαθητικής Εστίας, 2ος όροφος από αριστερή σκάλα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6955386467 & 6988279407

Τετάρτη 22/6 θα είναι παρούσα η αρχηγός της πορείας για τυχόν απορίες.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.
Read More »
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Δίασχυση παραδοσιακών γεφυρίων του Ζαγορίου Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Δίασχυση παραδοσιακών γεφυρίων του Ζαγορίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016 Rating: 5

Πρωτότυπη παιδαγωγική εργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη Μονή Γηρομερίου Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016

 
 
Μια πρωτότυπη εργασία, που απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού, εκπόνησε το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη Μονή Γηρομερίου Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο του προγράμματος: 
"Δράσεις για τον πολιτισμό στην Εκπαίδευση: Ανάδειξη και αξιοποίηση στοιχείων μνημειακής αρχιτεκτονικής της Περιφέρειας Ηπείρου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση". 
 
Μέσα από την ξενάγηση του μοναχού "Θεόφιλου" (τ' όνομα είναι φανταστικό), δίνονται με απλό τρόπο, όλα τα ιστορικά και θρησκευτικά στοιχεία, που αφορούν στη Μονή. 
 
Μάλιστα δημιουργήθηκε και ψηφιακό βιβλίο εκπαιδευτικού, όπου καταγράφονται αναλυτικές επεξηγήσεις. Θεματικές ενότητες, όπως "ελάτε να μάθουμε, από πήρε το όνομά του το Μοναστήρι", "ο ιδρυτής της μονής", "ελάτε να μάθουμε πότε χτίστηκε το μοναστήρι", "η αρχιεκτονική της Μονής", "τι λέτε, το καθολικό έχει πάντοτε τη μορφή από τότε που κτίστηκε για πρώτη φορά;" κ.λπ., που συνοδεύονται με φωτογραφίες και σκίτσα, δίνουν με απλό τρόπο στο μαθητή το συνολικό περίγραμμα του Μοναστηριού. 
 
Κλείνει το εγχειρίδιο με δραστηριότητες και φύλλα εργασίας στην τάξη (ερωτήσεις κατανόησης πολλαπλών επιλογών, κρυπτόλεξο, πίνακας αντιστοίχισης, σωστή σειρά των λέξεων, περιήγηση στο Μοναστήρι). 
 
Να σημειωθεί ότι το εκπαιδευτικό υλικό για τη Μονή Γηρομερίου συνέγραψε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητής Γεώργιος Καψάλης, ενώ την επιμέλεια είχαν οι Αργύρος Γιαννέλος, Μαργαρίτα Καψάλη, Μεταξούλα Μανικάρου, Σταύρος Παπαδόπουλος. Επιστημονικός υπεύθυνος της εργασίας ήταν ο καθηγητής Χαράλαμπος Κωνσταντίνου. 
 
Read More »
Πρωτότυπη παιδαγωγική εργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη Μονή Γηρομερίου Θεσπρωτίας  Πρωτότυπη παιδαγωγική εργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη Μονή Γηρομερίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιών σήμερα σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016

 
 
Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ελλάδα, λόγω του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών, από τους ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες, όπως καταγράφεται στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
 
Την ίδια ώρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δίνει τις ακόλουθες οδηγίες στους πολίτες, η συμβολή των οποίων κρίνεται επιβεβλημένη:
  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί
  • Να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών απαγορεύεται η καύση των αγρών.
 
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιών σήμερα σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα  ΠΡΟΣΟΧΗ: Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιών σήμερα σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016 Rating: 5

Αυτόματος απινιδωτής, δωρεά του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, θα τοποθετηθεί την Τετάρτη στην παραλία Δρεπάνου

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016


Δεύτερος αυτόματος απινιδωτής αγοράστηκε αυτή τη φορά με δωρεά του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και θα τοποθετηθεί την Τετάρτη  22 Ιουνίου, στις 12:00 μμ στο κατάστημα «Κεντρικό», που διαθέτει και ναυαγοσώστη, στην παραλία του Δρεπάνου. 
Με τη λήξη της τουριστικής σεζόν, ο  αυτόματος απινιδωτής θα τοποθετηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας "Αλεξάνδρα Τσιάβου"
Ο πρώτος απινιδωτής είχε τοποθετηθεί πριν λίγες ημέρες στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας, δωρεά του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Και οι δύο αγορές και τοποθετήσεις, έγιναν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου.
Read More »
Αυτόματος απινιδωτής, δωρεά του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, θα τοποθετηθεί την Τετάρτη στην παραλία Δρεπάνου  Αυτόματος απινιδωτής, δωρεά του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, θα τοποθετηθεί την Τετάρτη στην παραλία Δρεπάνου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος τις επόμενες ημέρες σε περιοχές των Δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος τις επόμενες ημέρες σε περιοχές των Δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος τις επόμενες ημέρες σε περιοχές των Δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016 Rating: 5