https://picasion.com/

Θεσπρωτία: Φούσκωσε επικίνδυνα ο Καλαμάς (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2016

Τα μεγάλα ύψη βροχής που πέφτουν από εχτές σε ολόκληρη τη Περιφέρεια Ηπείρου, είχαν σαν αποτελέσματα να φουσκώσουν τα νερά του ποταμού Καλαμά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες, ωστόσο κάτοικοι και αγρότες της περιοχής ανησυχούν βλέποντας την ανοδική τάση των υδάτων αλλά και τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που κάνουν λόγω για νέες βροχοπτώσεις το επόμενο 48ωρο.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενώ και οι δύο θύρες στο φράγμα στη περιοχή του Ραγίου είναι ανοιχτές.

Τα όποια προβλήματα αυτή τη στιγμή, εντοπίζονται στην περιοχή του κάμπου της Ρίζανη και στην Κορύτιανη.

Οι φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης, αποτυπώνουν καρέ καρέ την άνοδο του ποταμού, στον κάμπο της Ρίζανης όπου μέσα σε λίγες ώρες καλύφθηκε από τα νερά.Read More »
Θεσπρωτία: Φούσκωσε επικίνδυνα ο Καλαμάς (+ΦΩΤΟ) Θεσπρωτία: Φούσκωσε επικίνδυνα ο Καλαμάς (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2016 Rating: 5

Το αδιαχώρητο στο εκκλησάκι του αγίου Νεκταρίου, πάνω από τη θάλασσα της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2016Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στο εκκλησάκι του αγίου Νεκταρίου, πάνω από τη θάλασσα της Ηγουμενίτσας, στη "Γωνιά" του Λαδοχωρίου, κατά τον εορτασμό της μνήμης του. 
Τόσο στον εσπερινό, την παραμονή, όσο και ανήμερα στον όρθρο και στη θεία λειτουργία, πλήθος πιστών κατέκλεισαν τον πανέμορφο χώρο, απ' όπου η συνολική θέα της Ηγουμενίτσας είναι εντυπωσιακή. 
Ο Άγιος Νεκτάριος ο θαυματουργός, είναι ένας από τους Πατέρες της Εκκλησίας, όπου η αγιότητα του βίου του συνδυάζεται με τη χάρη της θαυματουργίας. 
Η ζωή του ήταν μια ιερή πορεία εβδομηντατεσσάρων χρόνων κατάφορτη από καρπούς του Αγίου Πνεύματος. Μια πορεία πάντως που κάθε άλλο παρά ομαλή ήταν. 
Ο Άγιος βρέθηκε από ξενιτεμένο φτωχό παιδί, Επίσκοπος της Εκκλησίας, από εξόριστος, διευθυντής Εκκλησιαστικής Σχολής, από θνητός και συκοφαντημένος, Άγιος της Εκκλησίας μας.

 
Read More »
Το αδιαχώρητο στο εκκλησάκι του αγίου Νεκταρίου, πάνω από τη θάλασσα της Ηγουμενίτσας  Το αδιαχώρητο στο εκκλησάκι του αγίου Νεκταρίου, πάνω από τη θάλασσα της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2016 Rating: 5

Ομιλία στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου με θέμα: "Κίνδυνοι από τον εθισμό των παιδιών στο διαδίκτυο"

Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2016Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας σας προσκαλεί στην ομιλία – συζήτηση με θέμα:

«Κίνδυνοι από τον εθισμό των παιδιών στο διαδίκτυο» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο χώρο του σχολείου.

Read More »
Ομιλία στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου με θέμα: "Κίνδυνοι από τον εθισμό των παιδιών στο διαδίκτυο" Ομιλία στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου με θέμα: "Κίνδυνοι από τον εθισμό των παιδιών στο διαδίκτυο" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2016 Rating: 5

Συνάντηση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας με εργαζόμενους του Νοσοκομείου Φιλιατών

Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2016


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, μεταξύ των εργαζομένων και κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας (Βίλλιας, Μποροδήμος, Πάντος, Παπαρούνας, Τσακίρη, Τσότσης) παρουσία του Βουλευτή Μάριου Κάτση. 
Εκ μέρους της ΝΕ ο Συντονιστής Παύλος Παπαρούνας ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα για ενημέρωση και κατάθεση προβληματισμών σχετικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου Φιλιατών. 
Παρά την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, η κυβέρνηση σε τομείς κοινωνικών υπηρεσιών (υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια) δίνει άμεση προτεραιότητα. 
Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται από τους εργαζόμενους των αντίστοιχων δομών, οι οποίοι εξακολουθούν με αυταπάρνηση να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. 
Στόχος της συνάντησης ήταν να κατατεθούν τα προβλήματα, να ιεραρχηθούν και με συντονισμένες ενέργειες να επιδιωχθεί η συντομότερη επίλυσή τους. 
Ο βουλευτής Μάριος Κάτσης από την πλευρά του, αναφέρθηκε τόσο στο Νοσοκομείο Φιλιατών όσο και ευρύτερα στις δομές Υγείας στη Θεσπρωτία. 
Στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει και στο νομό μας ώστε η Δημόσια Υγεία, που υπονομεύτηκε βάναυσα τα προηγούμενα χρόνια, να ενισχυθεί και να σταθεί στο ύψος των κοινωνικών αναγκών. 
Αναφέρθηκε στη νέα στελέχωση του Νοσοκομείου με 4 μόνιμους γιατρούς, 3 επικουρικούς, ενώ αναμένονται 3 επιπλέον θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. 
Στην αύξηση του προϋπολογισμού κατά 650.000€ για το διάστημα 2015-2016 και στην ολοκλήρωση της μετακίνησης στην καινούργια πτέρυγα. Ειδική αναφορά έγινε στην μεταφορά της μονάδας τεχνητού νεφρού, από τα απαράδεκτα λυόμενα, σε ανακαινισμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο εντός του Νοσοκομείου. 
Παράλληλα προχώρησε η αποκατάσταση των βλαβών σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (αξονικός, ακτινογραφικό, μικροβιολογικό εργαστήριο ΠΕΔΥ). 
Στον τομέα του ΕΚΑΒ προστέθηκαν δύο ολοκαίνουργια ασθενοφόρα, ενώ ταυτόχρονα προχώρησε η ένταξη των οδηγών του Κ.Υ. Ηγουμενίτσας σε πιλοτικό κοινό πρόγραμμα εργασίας με τους διασώστες του τομέα ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας, με αποτέλεσμα να βγαίνει ένα παραπάνω πλήρωμα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των περιστατικών. 
Τέλος τόνισε την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 Ευρώ και την καθιέρωση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφαλίστων συμπολιτών μας. 
Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις θέσεις τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. 
Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι διοικητικοί απαρίθμησαν τις ελλείψεις, τις καθυστερήσεις και τα εμπόδια στην ομαλή καθημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου. 
Τα κυριότερα έχουν να κάνουν με την έλλειψη προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού). 
Επίσης αναφέρθηκαν στην παλαιότητα των μηχανημάτων, τη λειψή τεχνική υποστήριξη, τον κακό συντονισμό στη διακομιδή των ασθενών, την έλλειψη διοικητικής υποστήριξης στις εφημερίες και τα σαββατοκύριακα, στις κατασκευαστικές ατέλειες της νέας πτέρυγας. 
Τέλος συμφωνήθηκε όσα προβλήματα δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος να συμβάλουμε όλοι να επιλυθούν άμεσα. 
Τα άλλα να αξιολογηθούν, να ιεραρχηθούν και να καταβάλουμε συντονισμένες προσπάθειες για την επίλυσή τους ώστε να βελτιωθούν τόσο οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες όσο και οι εργασιακές συνθήκες στο Νοσοκομείο. 
Θα πρέπει να είμαστε σε τακτική επικοινωνία. 
Πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, ο δρόμος για την στήριξη και ανάπτυξη του συστήματος Υγείας είναι μακρύς και δύσκολος, όμως υπάρχει σχεδιασμός και θέληση για να το πετύχουμε. 

 
Read More »
Συνάντηση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας με εργαζόμενους του Νοσοκομείου Φιλιατών Συνάντηση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας με εργαζόμενους του Νοσοκομείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2016 Rating: 5

Πτώση δύο δέντρων στον ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2016Προβλήματα προκάλεσε ο δυνατός άνεμος που από το πρωί της Τρίτης, πλήττει τα παράλια της Θεσπρωτίας,

Εχτές το βράδυ, ο δυνατός άνεμος, προκάλεσε την πτώση δύο μεγάλων ευκαλύπτων, στον ποδηλατόδρομο της Ηγουμενίτσας.

Προσωρινά τα ξημερώματα, διεκόπη και η κυκλοφορία στον δρόμο Ηγουμενίτσα - Δρέπανο, ωστόσο η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αντρών της Τροχαίας Ηγουμενίτσας, αποκατάστησε την κυκλοφορία.

Τα δύο μεγάλα δέντρα, έχουν πέσει πάνω στον πεζόδρομο και με το πρώτο φως της ημέρας, συνεργεία του Δήμου Ηγουμενίτσας (ελπίζουμε)  θα απομακρύνουν τα μεγάλα δέντρα από τον ποδηλατόδρομο.


 
Read More »
Πτώση δύο δέντρων στον ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Πτώση δύο δέντρων στον ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2016 Rating: 5

Ο Ευεργέτης Μιχαήλ Παραμυθιώτης και η φιλανθρωπική δράση του σε Παραμυθιά και Κέρκυρα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2016
 

 
«Έκπαλην φιλτάτην πατρίδα μου Παραμυθιά» αναφέρει στην διαθήκη του ο ευεργέτης Μηχαήλ Παραμυθιώτης ο οποίος γεννήθηκε το 1793 και έζησε μέχρι το 1862.

Είναι γόνος της οικογένειας Μήτα που στα τέλη του 18ου αιώνα, βρέθηκε από την γενέτειρα Παραμυθιά στην Κέρκυρα όπου και αναπτύχτηκε οικονομικά, «ην δε δια παντος προσηλωμένος εις το πάτριον έδαφος», όπως χαρακτηριστικά έγραφε γι’ αυτόν η Ι. Λαμπρίδη το 1880 στο βιβλίο «Περι των εν Ήπειρω Αγαθοεργημάτων».

Με την διαθήκη του, την οποια σύνταξε μόλις 2 χρόνια πριν απεβιώσει, κληροδότησε την Ελληνική Δημόσια Σχολή Παραμυθιάς, αφήνοντας το πατρικό του σπίτι για να μετατραπεί σε σχολείο.

Παράλληλα πρόσφερε και τα 3 καταστήματα που ήταν ιδιοκτήτης στην Παραμυθιά, με σκοπό τα έσοδα που προκύπτουν από την ενοικίαση, να προσφέρονται στην ίδια σχολή.

Επίσης άφησε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του στην Εθνική τράπεζα και στην Βασιλική τράπεζα της Μόσχας, 5.000 τάλιρα, ωστε με τους τόκους να «διατηρείται αξιοπρεπώς το πνευματικόν τούτο κέντρον» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην διαθήκη του.

Στην Κέρκυρα ο Μιχαήλ Παραμυθιώτης, κατασκευάζει ένα από τα νεοκλασικά κτήρια αναφοράς του νησιού στα Μουράγια. Πρόκειται για το κτήριο της οδού Δονζελότ 7 που κατασκεύασε το 1856 ο διάσημος αρχιτέκτονας J. Balsamo.

Και στο νησί των Φαιάκων ο Μιχαήλ Παραμυθιώτης δείχνει το φιλανθρωπικό του πρόσωπο ενώ είναι ενεργό μέλος της λέσχης των Ηπειρωτών οπου και χρηματοδότησε πλήθος δράσεων του συλλόγου. Ενα μεγαλο ποσό χρησιμοποίησε για την λειτουργία του τοτε παρθεναγωγείου Κέρκυρας αλλα και του ιστορικού ναού της Παναγίας των Ξένων. Απόγονοι του είναι γνωστά ονόματα της επιστήμης των επιχειρήσεων και των τεχνών.

Στην Παραμυθιά το όνομα του, δόθηκε στην πλατεία της Εθνικής Τράπεζας.


 
Read More »
Ο Ευεργέτης Μιχαήλ Παραμυθιώτης και η φιλανθρωπική δράση του σε Παραμυθιά και Κέρκυρα Ο Ευεργέτης Μιχαήλ Παραμυθιώτης και η φιλανθρωπική δράση του σε Παραμυθιά και Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2016 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη σε περιοχές της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2016


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη σε περιοχές της Ηγουμενίτσας Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη σε περιοχές της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2016 Rating: 5