https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρελή καταδίωξη στο Νεοχώρι Παραμυθιάς Κατάσχεση 111 κιλών χασίς Οδήγησε αντίθετα στην Εγνατία για να αποφύγει τη σύλληψη

Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014
Τρελή καταδίωξη στο Νεοχώρι Παραμυθιάς
Κατάσχεση 111 κιλών χασίς
Οδήγησε αντίθετα στην Εγνατία για να αποφύγει τη σύλληψη


Τρελή πορεία στην Εγνατία οδό έκανε ένας διακινητής ναρκωτικών προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Μάλιστα για αρκετά χιλιόμετρα κινήθηκε «ανάποδα» στον οδικό άξονα ταχείας κυκλοφορίας, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των υπολοίπων οδηγών.

Όλα ξεκίνησαν στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας. Αστυνομικές δυνάμεις, αξιοποιώντας πληροφορίες που τους είχαν φτάσει, είχαν στήσει μπλόκο.

Εκεί έκαναν σήμα στάσης σε όχημα που θεωρούνταν ύποπτο. Ο οδηγός του, Αλβανικής καταγωγής, συνελήφθη καθώς λειτουργούσε ως προπομπός οχήματος που ακολουθούσε έμφορτο με ναρκωτικά.

Το δεύτερο αυτοκίνητο ακολούθησε σε λίγα λεπτά, όμως δε σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών.

Αντίθετα ανέπτυξε ταχύτητα, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και οδηγώντας πλέον ανάποδα και με ιλιγγιώδη ταχύτητα έφτασε μέχρι το Ελευθεροχώρι.

Εκεί ο οδηγός πέταξε από το αυτοκίνητο τους σάκους με τα ναρκωτικά, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε κινούμενος πλέον πεζός.

Η αστυνομία κατέσχεσε τα δύο οχήματα όπως και 111 κιλά ναρκωτικά, που θα μεταφέρονταν στην Αθήνα, ενώ αναζητά τον διακινητή. 
 
Read More »
Τρελή καταδίωξη στο Νεοχώρι Παραμυθιάς Κατάσχεση 111 κιλών χασίς Οδήγησε αντίθετα στην Εγνατία για να αποφύγει τη σύλληψη Τρελή καταδίωξη στο Νεοχώρι Παραμυθιάς Κατάσχεση 111 κιλών χασίς Οδήγησε αντίθετα στην Εγνατία για να αποφύγει τη σύλληψη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014 Rating: 5

Μυστήριο με ακυβέρνητο ταχύπλοο χωρίς επιβάτες (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014
Μυστήριο με ακυβέρνητο ταχύπλοο χωρίς επιβάτες (+ΦΩΤΟ)


Ένα ταχύπλοο σκάφος,έμεινε ακυβέρνητο χθες το απόγευμα,στα ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Πρέβεζας και Ακτίου,πιθανά λόγω μηχανικής βλάβης.
 
Άνδρες της ασφάλειας του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, με πλωτό σκάφος, μετέβησαν στο σημείο και ρυμούλκησαν με ασφάλεια το σκάφος στο λιμάνι της Πρέβεζας.
 
Ανιπεβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν, ότι στο σκάφος επέβαιναν διακινητές λαθρομεταναστών και πιθανά να μεταβιβάστηκαν σε άλλο πλεούμενο, αφήνοντας πίσω τους, το ταχύπλοο της φωτογραφίας που σας παρουσιάζουμε.
Read More »
Μυστήριο με ακυβέρνητο ταχύπλοο χωρίς επιβάτες (+ΦΩΤΟ) Μυστήριο με ακυβέρνητο ταχύπλοο χωρίς επιβάτες (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014 Rating: 5

Η παραγωγή της Θεσπρωτίας καθορίζει τις τελικές τιμές στο μανταρίνι πανελλαδικά

Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014
Η παραγωγή της Θεσπρωτίας καθορίζει τις τελικές τιμές στο μανταρίνι πανελλαδικά


Στην αρχή της συγκομιδής βρίσκονται οι παραγωγοί μανταρινιών με τις πρώτες τιμές να διαμορφώνονται περίπου στα 35 λεπτά το κιλό. 
Ωστόσο οι φετινές τιμές θα διαμορφωθούν οριστικά αφού «μπει» στον κύριο όγκο της παραγωγής της και η Θεσπρωτία, που αποτελεί την κύρια περιοχή καλλιέργειας μανταρινιών της ποικιλίας Κλημεντίνης. 
Η καλή αρχή βοήθησε τους παραγωγούς της Κρήτης που παραδοσιακά αποτελεί την πρώτη περιοχή συγκομιδής. 
Σε διεθνές επίπεδο παρατηρείται μια σταθερότητα παραγωγής την περίοδο 2014/2015 (+1,1%) όπως αναφέρθηκε κατά την Γενική Συνέλευση της CLAM (Συνεργασία των Μεσογειακών χωρών για τα Εσπεριδοειδή), η οποία πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στη Μαδρίτη. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην χώρα μας η παραγωγή μανταρινιών αναμένεται στους 148.000 τόνους (όσοι δηλαδή και πέρσι).
 
Άρτα
Για την έναρξη της φετινής χρονιάς στην περιοχή της Άρτας μίλησε στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας - Φιλιππιάδας, κ. Νικόλαος Γκίζας: 
«οι ποσότητες φέτος αναμένονται μειωμένες σε ποσοστό 20% ενώ οι πρώτες τιμές διαμορφώνονται στα 32 – 35 λεπτά το κιλό. Ποιοτικά τα προϊόντα μας είναι πολύ καλά». 
 
Επιπλέον ο κ. Γκίζας με αφορμή την επίσκεψή του σε έκθεση στην Σουηδία αναφέρθηκε και στις προοπτικές εξαγωγών: 
«Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στην Σουηδία όπου επισκέφθηκα μια έκθεση αγροτικών προϊόντων. Η σκανδιναβική αγορά είναι κατά την γνώμη μου μια πολύ καλή διέξοδος η οποία μας ενδιαφέρει αλλά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια».
 
Από την πλευρά του ο κ. Σπύρος Τσόγκας, παραγωγός από την Άρτα (10 στρέμματα) μας αναφέρει: «η συγκομιδή είναι ακόμα στο ξεκίνημά της. Οι τιμές πάντα στην αρχή είναι υψηλές αφού ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί η τελική προσφορά. Αργότερα σίγουρα θα μειωθούν όπως δυστυχώς συμβαίνει κάθε χρόνο».
 
Αργολίδα
Στην Αργολίδα η συγκομιδή ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα και σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Δημάκη, διευθυντή της ΕΑΣ: 
«η τιμή κυμαίνεται στα 38 λεπτά για την ποικιλία Κλημεντίνη. Ωστόσο είναι ακόμα αρχή. Καλύτερη εικόνα θα έχουμε το επόμενο διάστημα ενώ θα πρέπει να πούμε ότι η τιμή θα διαμορφωθεί με βάση και την παραγωγή που θα έχει η Θεσπρωτία που αποτελεί την περιοχή με την σημαντικότερη παραγωγή μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνης στην Ελλάδα. Η παραγωγή μας φέτος αναμένεται να κυμανθεί στους 15.000 – 20.000 τόνους».
 
Θεσπρωτία - Κρήτη
Σύμφωνα με τον παραγωγό και μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ Θεσπρωτίας κ. Χρήστο Κιτσιλή:
«η συγκομιδή μόλις ξεκινάει και οι τιμές είναι ακόμα υψηλές ωστόσο μια ασφαλή εικόνα θα μπορούμε να βγάλουμε το επόμενο διάστημα. Αν πάντως μείνει πάνω από 30 λεπτά το κιλό θα είναι ικανοποιητική»
 
Τέλος, για την κατάσταση στην Κρήτη ο κ. Ευτύχης Πρωτοπαπαδάκης, γεωπόνος ερευνητής, ειδικός στα εσπεριδοειδής και παραγωγός από τα Χανιά μας τονίζει ότι η συγκομιδή στο νησί έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες οπότε οι παραγωγοί μπόρεσαν να πουλήσουν σε καλές τιμές. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η τελική τιμή θα διαμορφωθεί για το προϊόν αφού μπει δυναμικά στην αγορά και η Θεσπρωτία.
Χρήστος Διαμαντόπουλος
xdiam@agrotypos.gr
Read More »
Η παραγωγή της Θεσπρωτίας καθορίζει τις τελικές τιμές στο μανταρίνι πανελλαδικά Η παραγωγή της Θεσπρωτίας καθορίζει τις τελικές τιμές στο μανταρίνι πανελλαδικά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014 Rating: 5

Μία σύλληψη πρώτες πρωινές ώρες στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014
Μία σύλληψη πρώτες πρωινές ώρες στην Ηγουμενίτσα


Ένας (01) παράνομος μετανάστης εντοπίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής .

Ο ανωτέρω συνελήφθη διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Μία σύλληψη πρώτες πρωινές ώρες στην Ηγουμενίτσα Μία σύλληψη πρώτες πρωινές ώρες στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014 Rating: 5

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ"

Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ"

 
Σας καλούμε το Σάββατο 15 Νοεμβρίου και ώρα 18.30 μ.μ. στο Δημαρχείο του Δήμου Φιλιατών στην παρουσίαση με θέμα:

“Η Διοικητική Ιστορία του Δήμου Φιλιατών”

Θα μιλήσουν:

Μεθόδιος Ντελής, Ηγούμενος Ιεράς Μονής Γηρομερίου 
Παντελής Κυπριανός, Καθηγητής Ιστορίας Π. Π. 
Πέτρος Χρήστου, Συγγραφέας - Δημοσιογράφος
 
Διοργάνωση:
Η ΚΙΝΗΣΗ “Διάλογος με τους Θεσττρωτούς Ομογενείς και Μετανάστες” με τη συνεργασία του Δήμου Φιλιατών
Read More »
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014 Rating: 5

ΚΟΥΪΖ

Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014
ΚΟΥΪΖΠοιο στέλεχος της Κεντροδεξιάς, με ρίζες Θεσπρωτικές, προσεγγίζει πιεστικά η κεντρική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ;
Read More »
ΚΟΥΪΖ ΚΟΥΪΖ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014 Rating: 5

61χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στο Καρυώτι Παραμυθιάς

Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014
61χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στο Καρυώτι Παραμυθιάς

 
Κρεμασμένος βρέθηκε το πρωί της Τρίτης σε ελαιώνα στο Καυρώτι Παραμυθιάς, 61χρονος ημεδαπός, κάτοικος της ευρύτερης περιοχής του Καρυωτίου.

Το 61χρονο βρήκε κάτοικος της περιοχής λίγο πριν τις 10:00 το πρωί, η οποία και ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα της Παραμυθιάς.

Η σωρός του 61χρονου, μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων ώστε να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη ιατροδικαστική έκθεση από τον ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, η οποία σε συνδυασμό με την προανάκριση της αστυνομίας, αναμένεται να δώσει φως στα αίτια και τις συνθήκες του συμβάντος.
Read More »
61χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στο Καρυώτι Παραμυθιάς 61χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στο Καρυώτι Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014 Rating: 5

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας Δημήτρη Χριστοφίδη

Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014
ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας Δημήτρη Χριστοφίδη

Η εξέλιξη με την πρόθεση του Yπουργείου Παιδείας να βάλει εθελοντές εκπαιδευτικούς στα σχολεία είναι πολύ σοβαρή.

Τόσο το εργασιακό κομμάτι (απλήρωτη εργασία), όσο και το ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων (π.χ. Τώρα μπαίνουν εθελοντές εκπαιδευτικοί από το δημόσιο, αύριο μπορεί να μπαίνει σαν εθελοντής και κάποιος άλλος από άλλο φορέα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά).
Ταυτόχρονα, αναπληρωτές είναι απλήρωτοι (απλήρωτη εργασία κι αυτή).
Τα κενά στα σχολεία παραμένουν.
Η χρηματοδότηση είναι ελλιπέστατη, ελάχιστη.
Το θέμα με τις μεταφορές δεν έχει λυθεί οριστικά.

Είναι πρόκληση και χλευασμός για τους χιλιάδες άνεργους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τη λαϊκή οικογένεια, η δημόσια τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού Παιδείας ότι προτίθεται να καλύψει τα μεγάλα κενά στην εκπαίδευση, που πια η κυβέρνηση δεν μπορεί να συγκαλύψει, μέσω του εθελοντισμού και της τζάμπα εργασίας!

Ο εθελοντισμός που προαναγγέλλει ο αρμόδιος Υπουργός δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι μέρος και συνέχεια της ίδιας πολιτικής που φέρνει τη χρόνια αδιοριστία και ανεργία των εκπαιδευτικών, τα συνεχή φίλτρα για τυχόν διορισμό και μόνιμη εργασία, το θεσμό της «αξιολόγησης». Μέτρα που δεν ήρθαν από παιδαγωγική ευαισθησία δεν έχουν στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια τη λειτουργία του σχολείου. Με τη μάσκα του εθελοντή θα διαβούν την πόρτα του σχολείου κάθε λογής επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα, διεκδικώντας ρόλο και χώρο στο περιεχόμενο και τη λειτουργία της εκπαίδευσης, στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας.

Χρόνια τώρα μαθητές και γονείς που ψάχνουν πότε το δάσκαλο και πότε το βιβλίο καταλήγουν να πληρώνουν από την τσέπη τους και να βάζουν πλάτη για λειτουργικά και αναλώσιμα του σχολείου. Τα τελευταία χρόνια δε, με το κλείσιμο πάνω από 1600 σχολείων στη χώρα και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη μετακίνηση των μαθητών, γονείς και μαθητές αγωνιούν για το πώς θα καταφέρουν να φθάσουν από το σπίτι στο σχολείο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που σήμερα κινητοποιεί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. Αυτή την πραγματικότητα πρέπει να ανατρέψει η οργανωμένη πάλη του λαού και της νεολαίας και αυτή την πάλη πρέπει να ενισχύουν και οι άνεργοι εκπαιδευτικοί.

Καμία συζήτηση για δήθεν εθελοντισμό και τζάμπα εργασία.

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.

Γενναία χρηματοδότηση της εκπαίδευσης τώρα.
Χριστοφίδης Δημήτρης
Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας
Read More »
ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας Δημήτρη Χριστοφίδη ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας Δημήτρη Χριστοφίδη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014 Rating: 5

Απάντηση της ΟΛΗΓ Α.Ε. στο δημοσίευμά μας για το πως τα 177.000€ έγιναν 360.000€

Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014
Απάντηση της ΟΛΗΓ Α.Ε. στο δημοσίευμά μας για το πως τα 177.000€ έγιναν 360.000€


Η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. διαθέτει δύο υπόχρεες λιμενικές εγκαταστάσεις, οι οποίες εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Π.Δ. 56/2004 (ΦΕΚ Α΄47/11-02-2004), του Ν.3622/2007 και του Ν.4150/20013 για την ενίσχυση της ασφάλειας πλοίων, λιμενικών εγκαταστάσεων και λιμένων. Στο πλαίσιο εφαρμογής των εγκεκριμένων Σχεδίων Ασφαλείας των Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ΣΑΛΕ) που απορρέουν από τον Διεθνή Κώδικα ISPS και τα ανωτέρω καθώς και κατόπιν υποδείξεων της Διοίκησης της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κατά το έτος 2010, προκηρύχθηκε δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός και συνάφθηκε η υπ’ αριθμ. πρωτ. 223/16-01-2014 σύμβαση μεταξύ της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. και της ιδιωτικής εταιρείας ICTS HELLAS, η οποία αναδείχτηκε ανάδοχος του εν λόγω διαγωνισμού. Το κόστος της εν λόγω σύμβασης ανήλθε στο ποσό των 177.430,32€ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για στελέχωση της υπηρεσίας ασφάλειας για την κάλυψη βαρδιών ελέγχου δέκα (10) 8ώρων/24ωρο, όπως προβλεπόταν από τον ως άνω διαγωνισμό και τη σχετική σύμβαση.

Με την έναρξη εφαρμογής της εν λόγω σύμβασης έγινε αντιληπτή η εφαρμογή των απαιτήσεων της καθώς και η αδυναμία πλήρους ελέγχου όλων των ροών εισόδου της πύλης του Νέου Λιμένα. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που έχει την επίβλεψη εφαρμογής των απαιτούμενων ελέγχων, με το Ε1/14-2-2014 εμπιστευτικό έγγραφό του ζήτησε άμεσα την αύξηση του προσωπικού ασφαλείας. Το Δ.Σ. της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., με την υπ’ αριθμ. 14/2014 Απόφαση, ενέκρινε ομόφωνα την παροχή έκτακτων υπηρεσιών ασφαλείας των Λιμενικών εγκαταστάσεων και ανέθεσε με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 1296/31-3-2014 σύμβαση στην ανάδοχο εταιρεία ICTS HELLAS, την κάλυψη τεσσάρων (4) επιπλέον 8ώρων/24ωρο, με κόστος 55.200,00€ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και χρονική διάρκεια έως το τέλος του έτους 2014.

Επιπρόσθετα, με την έναρξη υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «GAIA – GENRALIZED AUTOMATIC EXCHANGE OF PORT INFORMATION AREA» απαιτήθηκε η παρουσία επιπλέον προσωπικού ασφαλείας στην Πύλη εισόδου του Νέου Λιμένα καθώς και στην έξοδο του Κεντρικού Επιβατικού Σταθμού προς τον Λιμένα καθόσον το αντικείμενο του ως άνω προγράμματος είναι η ανάπτυξη πληροφοριακών εφαρμογών ανταλλαγής πληροφοριών, που αφορά στις διεργασίες ασφαλούς διακίνησης αγαθών οχημάτων και επιβατών μέσω του Λιμένα. Για το λόγο αυτό, η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. προέβη σε σύναψη της υπ’ αριθμ. πρωτ. 2768/4-7-2014 σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία ICTS HELLAS, η οποία προέβλεπε την παροχή δύο (2) επιπλέον 8ώρων/24ώρο, με κόστος 18.000,00€ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και χρονική διάρκεια έως το τέλος του έτους 2014.

Ωστόσο, εξαιτίας του εντονότατου προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Λιμένας Ηγουμενίτσας από την καθημερινή διακίνηση λαθρομεταναστών, ο Ο.Λ.ΗΓ. υποχρεώθηκε να προβεί στην εφαρμογή ελέγχων ασφαλείας δευτερογενούς επιπέδου εντός του Λιμένα. Για το λόγο αυτό, προχώρησε σε σύναψη της υπ’ αριθμ. πρωτ. 2407/13-6-2014 σύμβασης, κόστους 8.000,00€ και χρονικής διάρκειας έως το τέλος του έτους 2014, με την οποία ανέθεσε στην ανάδοχο εταιρεία ICTS HELLAS την συμμετοχή στην υπηρεσία φύλαξης κατάλληλα εκπαιδευμένης κυνοτεχνικής ομάδας Κ9, με αρμοδιότητα να επιχειρεί όταν και όπου απαιτείται.

Στις 11-09-2014 το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγ/τσας, με το Ε11 εμπιστευτικό έγγραφό του, απαίτησε από τον Ο.Λ.ΗΓ. την εφαρμογή και νέου σχεδίου φύλαξης όλων των περιφράξεων του Νέου Λιμένα. Ο Ο.Λ.ΗΓ., λόγω αδυναμίας κάλυψης του επιπλέον απαιτούντος κόστους δεν προχώρησε σε σχετική ανάθεση.

Θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. γίνεται καθημερινά αποδέκτης έγγραφων διαμαρτυριών από ναυτιλιακές και μεταφορικές εταιρείες, οι οποίες μιλούν για μεγάλο όγκο λαθρομεταναστών, για «αδυναμία που επιδεικνύεται στην εξάλειψη του προβλήματος της παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών» καθώς και για τεράστιες οικονομικές ζημίες που υφίστανται από τις «άδικες», όπως τις χαρακτηρίζουν, κατασχέσεις των εμπορευμάτων τους. Σε πολλές περιπτώσεις, μεταφορικές εταιρείες παύουν να διακινούν τα εμπορεύματά τους μέσω ελληνικού εδάφους ενώ συχνά παρατηρείται και το φαινόμενο λαθρομετανάστες να εντοπίζονται τελικά από τις ιταλικές αρχές αφού έχουν διέλθει από τον Λιμένα Ηγουμενίτσας χωρίς να εντοπιστούν.

Είναι πλέον αντιληπτό ότι, για την άριστη εφαρμογή των προβλεπομένων διατάξεων, το επίπεδο παροχής ασφαλείας επιβάλλεται να είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Από την διακήρυξη του αρχικού ανοιχτού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων και τη σχετική υπογραφείσα σύμβαση προβλέπεται ότι η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να αυξομειώνει τον αριθμό του προσωπικού φύλαξης για τις τακτικές αλλά και τις έκτακτες ανάγκες, όταν αυτές απαιτηθούν. Ενδεικτικά αναφέρονται : η άφιξη κρουαζιερόπλοιου, η επιπλέον δρομολόγηση πλοίου, η άφιξη και παραμονή ενός πλοίου στον Παλαιό Λιμένα, η επιπλέον συνδρομή σε φύλαξη σε ενδεχόμενη «απειλή» κλπ.

Σημειώνουμε επίσης ότι το κόστος φύλαξης της εγκατάστασης του Παλαιού Λιμένα, σε περίπτωση παραμονής πλοίου για διενέργεια επιθεωρήσεων, το αναλαμβάνει η ίδια ναυτιλιακή εταιρεία, κατόπιν σχετικής Απόφασης του Δ.Σ. της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι με το ΦΕΚ2747/14-10-2014 εγκρίθηκε ο Κανονισμός Τιμολογίων της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. Στον Κανονισμό έχει συμπεριληφθεί τέλος παροχής υπηρεσιών ασφάλειας – ISPS, ως ανταποδοτικό τέλος των χρηστών του Λιμένα για την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών ασφάλειας.
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος 
της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε 
Βασίλειος Διαμάντης
Read More »
Απάντηση της ΟΛΗΓ Α.Ε. στο δημοσίευμά μας για το πως τα 177.000€ έγιναν 360.000€ Απάντηση της ΟΛΗΓ Α.Ε. στο δημοσίευμά μας για το πως τα 177.000€ έγιναν 360.000€ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014 Rating: 5

Παρατήρηση νεαρού Λαφιάτη στο Δέλτα Καλαμά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014
Παρατήρηση νεαρού Λαφιάτη στο Δέλτα Καλαμά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
 


Κατά τη διάρκεια των μηνιαίων μετρήσεων πανίδας στο Δέλτα Καλαμά παρατηρήθηκε ανήλικος λαφιάτης (Elaphe quatuorlineta).
 
Είναι ένα φίδι μη δηλητηριώδες με ολικό μήκος το 1,5 μέτρο έως και 2,6 μέτρα. 
Ημερόβιο, ρωμαλέο, κυνηγά στο έδαφος αλλά σκαρφαλώνει και στα δέντρα. 
Κολυμπά επιδέξια. 
Τρέφεται με μικρά θηλαστικά, όπως αρουραίους και μικρά κουνέλια, σαύρες, αμφίβια και αυγά. 
Είναι μέτριας επιθετικότητας φίδι που μπορεί να δαγκώσει αν αρπαχτεί, συνήθως όμως έχει ήπιο χαρακτήρα και καθόλου επιθετικό. 
Τα φίδια είναι ζώα όπως τα άλλα. 
Δεν πρόκειται να επιτεθούν ποτέ σε κάτι που δεν αποτελεί τροφή για αυτά, πόσο μάλλον στον άνθρωπο που τόσο φοβούνται. 
Είναι πολύ ωφέλιμα ζώα καθώς τα πρώτα χρόνια της ζωής τους τρέφονται με έντομα, καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες από αυτά και μεγαλώνοντας τρώνε τρωκτικά αποτελώντας έτσι έναν από τους κυριότερους θηρευτές αυτών και παίζοντας σημαντικό ρόλο στον έλεγχο των πληθυσμών τους. 
Αποτελούν λοιπόν τους «ελεγκτές» μιας μεγάλης αύξησης ποντικιών σε μια περιοχή και η θανάτωσή τους μπορεί να οδηγήσει σε ανισορροπία όλου του οικοσυστήματος που μπορεί να επηρεάσει άμεσα και τον άνθρωπο (www.herpetofauna.gr).

Read More »
Παρατήρηση νεαρού Λαφιάτη στο Δέλτα Καλαμά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Παρατήρηση νεαρού Λαφιάτη στο Δέλτα Καλαμά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014 Rating: 5

Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ) Ben E. King - Stand by me

Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014
Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ)
 Ben E. King - Stand by meRead More »
Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ) Ben E. King - Stand by me Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ)   Ben E. King - Stand by me Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014 Rating: 5

Σαν σήμερα 11 Νοεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014
Σαν σήμερα 11 Νοεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)Read More »
Σαν σήμερα 11 Νοεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ) Σαν σήμερα 11 Νοεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2014 Rating: 5