Θεσπρωτία: Θετικοί στον κορωνοϊό τουρίστες από την Δανία

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020
Θεσπρωτία: Θετικοί στον κορωνοϊό τουρίστες από την Δανία 


Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της Ηπείρου καθώς τουρίστες που έφτασαν από την Δανία και ήδη βρίσκονται στην περιοχή βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο αεροσκάφος το οποίο τους μετέφερε επέβαιναν πάνω από 140 άτομα.

Το σύνολο αυτών βρίσκεται σε παραλιακά καταλύματα του Νομού Θεσπρωτίας.

Από τον δειγματοληπτικό έλεγχο που είχε γίνει στο αεροδρόμιο του Ακτίου –δειγματοληπτικό και όχι στο σύνολο των επιβατών- βρέθηκαν δύο θετικοί στον κορωνοιό.

Το γεγονός ότι αυτοί ταξίδευαν επί αρκετές ώρες με τους υπόλοιπους τουρίστες έχει προκαλέσει αναστάτωση.

Σημειώνεται δε ότι δεν διαμένουν όλοι σε ένα ξενοδοχείο αλλά σε διαφορετικά καταλύματα της παραλιακής ζώνης.

Πρόκειται για ένα θέμα σύνθετο και δύσκολο στο χειρισμό του για το οποίο έχει ενημερωθεί ήδη ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία από όπου αναμένεται να δοθούν κατευθύνσεις.

Το πιθανότερο είναι οι δύο θετικοί τουρίστες να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο καραντίνας, στα Γιάννινα ή την Πρέβεζα, καθώς στην Θεσπρωτία δεν υπάρχει τέτοια λειτουργία, ωστόσο είναι άγνωστο εάν θα υπάρξει υγειονομικός έλεγχος και στους υπόλοιπους που παραθερίζουν στην περιοχή.
Read More »
Θεσπρωτία: Θετικοί στον κορωνοϊό τουρίστες από την Δανία Θεσπρωτία: Θετικοί στον κορωνοϊό τουρίστες από την Δανία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020 Rating: 5

35 κρούσματα σε λιμάνι Ηγουμενίτσας και Κακαβιά

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020
35 κρούσματα σε λιμάνι Ηγουμενίτσας και Κακαβιά


Στα 35 ανέρχονται, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τα θετικά κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στις πύλες εισόδου της Ηπείρου.

Πρόκειται για τις πύλες στην Κακαβιά και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου γίνονται συστηματικά δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Στο λιμάνι οι έλεγχοι είχαν ξεκινήσει από τις αρχές Ιουλίου, όταν δηλαδή ξεκίνησαν τα δρομολόγια, ενώ στην Κακαβιά συστηματικά γίνονται μόνο τον τελευταίο ένα μήνα, από τις 10 Αυγούστου περίπου.

Την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά δύο, καθώς στα στοιχεία της προηγούμενης Τρίτης περιλαμβανόταν 33.

Από τα 35 που ανακοινώθηκαν τα 16 παραμένουν ενεργά.
Read More »
35 κρούσματα σε λιμάνι Ηγουμενίτσας και Κακαβιά 35 κρούσματα σε λιμάνι Ηγουμενίτσας και Κακαβιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020 Rating: 5

Τρία νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020
Τρία νέα κρούσματα στην Ήπειρο


Τρία νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στο Νομό Ιωαννίνων. 
Τα κρούσματα ανακοινώθηκαν επίσημα με την γεωγραφική κατανομή που δόθηκε από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας που έχουν ήπια συμπτώματα.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων
– 15 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
– 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
– 65 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 5 συνδέονται με συρροές, ενώ 6 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών, συνδεόμενο συρροή
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή, ενώ 3 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 3 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
• 23 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με συρροές
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή
• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου
Read More »
Τρία νέα κρούσματα στην Ήπειρο Τρία νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020 Rating: 5

Οργανωμένη προβολή των γεύσεων της Ηπείρου, από την Περιφέρεια

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020
Οργανωμένη προβολή των γεύσεων της Ηπείρου, από την Περιφέρεια


Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ανάδειξη των ιδιαίτερων γεύσεων της Ηπείρου η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε φιλοξενία διεθνούς φήμης σεφ και τηλεοπτικού συνεργείου για γαστρονομικό -ταξιδιωτικό οδοιπορικό στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η οικονομική επιτροπή, το συνεργείο θα είναι 12μελές, ενώ θα πραγματοποιήσει 8ήμερο γαστρονομικό-ταξιδιωτικό οδοιπορικό το οποίο θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε τοπικές μονάδες παραγωγής ηπειρωτικών προϊόντων, μαγειρική με ηπειρωτικά προϊόντα, εναλλακτικές δραστηριότητες και ξεναγήσεις. 

Οι περιοχές που θα επισκεφθούν είναι Μέτσοβο, Λίμνη Αώου, Ζαγόρι, Γεωπάρκο Βίκου-Αώου, Ιωάννινα, Σύβοτα, Πάργα, Πρέβεζα και Τζουμέρκα.
Read More »
Οργανωμένη προβολή των γεύσεων της Ηπείρου, από την Περιφέρεια Οργανωμένη προβολή των γεύσεων της Ηπείρου, από την Περιφέρεια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020 Rating: 5

Καταμετρήθηκαν 169 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020
Καταμετρήθηκαν 169 νέα κρούσματα κορωνοϊού


Συνολικά 169 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Tρίτη 8 Σεπτεμβρίου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 42 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχει καταγραφεί ένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

«Σήμερα ανακοινώνουμε 169 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11832, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2274 (19.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5204 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

42 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 164 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 290 θανάτους συνολικά στη χώρα. 107 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.»
Read More »
Καταμετρήθηκαν 169 νέα κρούσματα κορωνοϊού Καταμετρήθηκαν 169 νέα κρούσματα κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Επιστολή του δικηγόρου της οικογένειας της 25χρονης που δολοφονήθηκε το 1989

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020
Θεσπρωτία: Επιστολή του δικηγόρου της οικογένειας της 25χρονης που δολοφονήθηκε το 1989


Με επιστολή του προς το thespro.gr, ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας της 25χρονης Γαρυφαλλιάς Ζιάκα που δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 1989 στο Πλέτενμπεργκ της Γερμανίας, εκφράζει τα παράπονα της οικογένειας, με αφορμή και το θάνατο του δολοφόνου της, Σπύρο Κώτση, ο οποίος συνελήφθη τυχαία ακριβώς 31 χρόνια μετά το έγκλημα και πέθανε τελικά πριν από λίγες μέρες .

Δείτε αναλυτικά την επιστολή του δικηγόρου κ. Κωνσταντίνου Γουμάγια:

Καλησπέρα σας.
με αφορμή το παραπάνω δημοσίευμα σας θα ήθελα να σας ενημερώσω από τη θέση της πολιτικής αγωγής σαν νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του θύματος επίσης τα εξής:
  • όχι μόνο δεν ενημερώθηκε η οικογένεια σχετικά με τη σύλληψη του Κώτση,
  • όχι μόνο 31 χρόνια δεν έκανε η ελληνική αστυνομία καμιά προσπάθεια για την σύλληψη του, αφού είχε πληροφορίες, ότι ζει στην Ελλάδα,
  • αλλά ούτε και στην ύστατη στιγμή μετά τον θάνατο του δεν έχουν ενημερωθεί οι γερμανικές από τις ελληνικές αρχές για το θάνατο του, όπως με διαβεβαίωσε και σήμερα τηλεφωνικώς ο αρμόδιος Εισαγγελέας, Κύριος Δρ. Πάουλι, για να νοιώσουν έστω και καθυστερημένα οι συγγενείς του θύματος, ότι τους έλαβε σοβαρά η ελληνική πολιτεία.
Είναι τραγικό, διότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση την οποία εκπροσωπώ, όπου ο καθ΄ομολογία δολοφόνος μετά το έγκλημα του διαφεύγει και συνεχίσει να ζει ανενόχλητος και στην Ελλάδα.

Για οτιδήποτε στη διάθεση σας.

Με εκτίμηση
Δρ. Κωνσταντίνος Γουμάγιας
Δικηγόρος
Read More »
Θεσπρωτία: Επιστολή του δικηγόρου της οικογένειας της 25χρονης που δολοφονήθηκε το 1989 Θεσπρωτία: Επιστολή του δικηγόρου της οικογένειας της 25χρονης που δολοφονήθηκε το 1989 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020 Rating: 5

Έτσι θα γίνει ο αγιασμός στα σχολεία - Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020
Έτσι θα γίνει ο αγιασμός στα σχολεία - Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας


Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο σχολικός αγιασμός στις 14 Σεπτεμβρίου περιγράφει σε εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο αγιασμός θα γίνει στο προαύλιο των σχολείων όπου θα βρίσκονται εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Η τέλεση του αγιασμού θα συνεχιστεί στις σχολικές αίθουσες όπου θα βρίσκονται οι υπόλοιποι μαθητές.

Αναλυτικά η εγκύκλιος του Υπουργείου για τον αγιασμό στα σχολεία:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του/της Διευθυντή/ντριας με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί. Παρακαλούμε να ενημερώσετε τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς σας».

Να σημειωθεί πως, λόγω του κορωνοϊού, το άνοιγμα των σχολείων μετατέθηκε κατά μία εβδομάδα από την προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης του σχολικού έτους 2020-2021 μετά και τις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.
Read More »
Έτσι θα γίνει ο αγιασμός στα σχολεία - Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας Έτσι θα γίνει ο αγιασμός στα σχολεία - Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020 Rating: 5

Λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ. ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020
Λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ. ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021


Κατόπιν τροποποίησης και συμπλήρωσης της υπ΄αρ. Γ6α/Γ.Π. 38396/10-07-2020 Απόφασης , όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 3235/4-08-2020 ,σας ενημερώνουμε ότι το Δημόσιο Ι.Ε.Κ Βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Φιλιατών , για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021, θα εγγράψει καταρτιζόμενους για το Α΄ εαρινό εξάμηνο κατάρτισης , η λειτουργία του οποίου αρχίζει τον Φεβρουάριο του 2021. 

Για πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής καθώς και για κάθε άλλη ενημέρωση , οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:00 -1400 με την Διεύθυνση του Δ.Ι.Ε.Κ 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 
ΓΚΟΓΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
Read More »
Λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ. ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021 Λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ. ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020 Rating: 5

Συνελήφθη ανήλικος που έκλεψε ηλεκτρικό πατίνι από την Πλαταριά

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020
Συνελήφθη ανήλικος που έκλεψε ηλεκτρικό πατίνι από την Πλαταριά


Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού για κλοπή. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανήλικος την 18/19-08-2020 αφαίρεσε από γκαράζ εξοχικής κατοικίας στην Πλαταριά Θεσπρωτίας δίτροχο ηλεκτροκίνητο πατίνι. 

Το κλεμμένο πατίνι κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως.
Read More »
Συνελήφθη ανήλικος που έκλεψε ηλεκτρικό πατίνι από την Πλαταριά Συνελήφθη ανήλικος που έκλεψε ηλεκτρικό πατίνι από την Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020 Rating: 5

Με καταγωγή την Παραμυθιά, το χθεσινό θετικό κρούσμα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020
Με καταγωγή την Παραμυθιά, το χθεσινό θετικό κρούσμα


Σε έναν 35χρονο με καταγωγή την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ανήκει το χθεσινό θετικό δείγμα σε covid19, που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thespro.gr, ο 35χρονος που ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης, βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, έχοντας ήπια συμπτώματα, ενώ έχει μήνες να επισκεφτεί το νομό μας.

Και τα 21 δείγματα που ελήφθησαν εχτές Δευτέρα από το νοσοκομείο Φιλιατών και που αφορούσαν κυρίως υπαλλήλους που επέστρεψαν από άδεια, προς το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, βγήκαν αρνητικά.
Read More »
Με καταγωγή την Παραμυθιά, το χθεσινό θετικό κρούσμα Με καταγωγή την Παραμυθιά, το χθεσινό θετικό κρούσμα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020 Rating: 5

Αντίθετη η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας στην κατασκευή ποδηλατόδρομου στην οδό Κύπρου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020
Αντίθετη η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας στην κατασκευή ποδηλατόδρομου στην οδό ΚύπρουΠρος: τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας 
Τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας 
Τα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης του δήμου Ηγ/τσας. 
Τα τοπικά ΜΜΕ 

Κ. Δήμαρχε 
Παραλάβαμε σήμερα Δευτέρα 07/09/2020 ηλεκτρονικά την εισήγηση με θέμα: ″Εφαρμογή πιλοτικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων″, με το οποίο θα συνεδριάσει η επιτροπή διαβούλευσης την Παρασκευή 11/09/2020 «δια περιφοράς». Προφανώς η Λ.Σ. θα τοποθετηθεί αναλυτικά για το θέμα εάν και όταν έλθει για συζήτηση στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Ωστόσο επιτρέψτε μας κάποιες παρατηρήσεις κύρια για να παρθούν υπό όψη από τα μέλη της επιτροπής. 
Από την εισήγηση προτείνονται αλλαγές που θα επηρεάσουν σημαντικά την 

καθημερινότητα του συνόλου των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών της πόλης. Ένα τέτοιο σοβαρό θέμα είναι δυνατόν να συζητείται δια περιφοράς; Τι σόι διαβούλευση είναι αυτή χωρίς λόγο και αντίλογο και με συνοπτικές διαδικασίες; Χωρίς την γνώμη των κατοίκων και φορέων. Γιατί τέτοια βιασύνη; Σε τι συνίσταται το επείγον της υπόθεσης; Πότε θα πάρουν χαμπάρι οι κάτοικοι του τι γίνεται; Όταν δούνε τα «έργα»; Στην συνείδηση των κατοίκων δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί ποτέ μια τέτοια απόφαση. Για αυτό πρέπει να σταματήσει αυτή η διαδικασία. 
Σας έχουμε εκφράσει τόσο σε σας, όσο και στους συνεργάτες σας τις ενστάσεις, τους προβληματισμούς και τις αντιρρήσεις μας για τα σχεδιαζόμενα όταν το πληροφορηθήκαμε, πριν ακόμα δούμε την εισήγηση. Υποσχεθήκατε ότι θα «παγώσετε» το θέμα για το δούμε καλύτερα. Η ενέργεια σας , να το φέρετε στη επιτροπή διαβούλευσης δείχνει ότι είστε αποφασισμένος να το προχωρήσετε, μολονότι έχουν τοποθετηθεί δημόσια εναντίον φορείς της πόλης (ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ………..) 
Η επιχειρηματολογία ότι με αυτόν τον τρόπο θα λυθεί το κυκλοφοριακό δεν στέκει πουθενά. Η Κύπρου εκτός από την εμπορική δραστηριότητα συγκεντρώνει τα περισσότερα φαρμακεία ,όλα σχεδόν τα φροντιστήρια της πόλης, φούρνους, ιατρεία κλπ. Είναι ο πιο ζωντανός δρόμος της Ηγουμενίτσας. ‘Ίσως ο μόνος. Πιστεύουμε ότι είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν όλες αυτές λειτουργίες χωρίς την περιορισμένη στάθμευση ακόμα και το διπλοπαρκάρισμα αφού η πόλη στερείται χώρων στάθμευσης. Από αυτόν τον δρόμο περνούν επίσης όλα τα βαρέα οχήματα προς Αλβανία (για Μαυρομάτι), οι νταλίκες για τον κάμπο (μανταρίνια..) και τις ιχθυοκαλλιέργειες. Σε αυτόν τον δρόμο σκοπεύετε κατασκευάσετε και ποδηλατόδρομο. Αν είναι δυνατόν!!!! Πιστεύουμε ότι πιο λογικό και πιο πρακτικό είναι να ξεσηκωθούμε όλοι και να διεκδικήσουμε τον περιφερειακό της πόλης, που έχει καταντήσει σαν «της Άρτας το γιοφύρι». Αλήθεια μπορεί το ΣΒΑΚ , για το οποίο σας βράβευσαν οι «πράσινοι» ηγέτες της Ε.Ε., να μπει ποτέ σε εφαρμογή χωρίς την κατασκευή του περιφερειακού; Μπορείτε να πεζοδρομήσετε την Εθνικής Αντίστασης ,όπως αποφασίσατε, χωρίς τον περιφερειακό; 
Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις καταργούνται θέσεις στάθμευσης. Τις έχετε μετρήσει άραγε πόσες; Που θα πάνε όλα αυτά τα αυτοκίνητα; Τι μέτρα παίρνετε; Που θα υπάρχουν χώροι στάθμευσης για αυτούς που θέλουν να επισκεφτούν το κέντρο της πόλης; Μήπως έπρεπε και για αυτό να υπήρχε πρόβλεψη στην μελέτη; (Σ.Σ. οι λιγοστοί υπάρχοντες χώροι στάθμευσης ανήκουν στην ΟΛΗΓ Α.Ε. που έχει «βγει στο σφυρί», ο νέος ιδιοκτήτης σίγουρα θα τους αξιοποιήσει επιχειρηματικά κατά το δοκούν.) 
Είναι αλήθεια ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, υποστηρίζει τις τοπικές αρχές, στο να πραγματοποιήσουν τέτοιες ρυθμίσεις. Άλλωστε δεν προωθούνται μόνο στην Ηγουμενίτσα. Ο δήμος της Αθήνας «πρωτοπορεί» σε αυτό, με τον πολύ συζητημένο «μεγάλο περίπατο» στην Πανεπιστημίου. Αυτό που δεν λέτε είναι για ποιόν λόγο γίνονται και ποιόν ωφελούν. Είναι αποδεδειγμένο ότι ευνοούν τα μεγάλα πολυκαταστήματα και super market που βρίσκονται κατά κανόνα εκτός πόλης. Έτσι οι μικρομαγαζάτορες , που είδαν τον τζίρο τους κατά το lockdown να πηγαίνει στις πολυεθνικές είτε μέσω των πολυκαταστημάτων είτε με το ηλεκτρονικό εμπόριο, να οδηγηθούν πιο γρήγορα στο λουκέτο. Είναι άσχετο αυτό από τις γνωστές κατευθύνεις της Ε.Ε.; 
Μας κάνει εντύπωση ότι επικαλείστε τον covid-19 για να προωθήσετε τα σχέδια αυτά. Λέτε μάλιστα ότι θα εφαρμοστεί πιλοτικά και βλέπουμε. Αλήθεια θα μετρήσετε πρώτα τα λουκέτα των μαγαζιών και μετά βλέπουμε; Πόσες μπορεί να είναι οι αντοχές τους μετά και το lockdown; Δεν γνωρίζετε ότι ο πελάτης που φεύγει δύσκολα ξαναέρχεται; Αν συνεχίσουν και λόγω των προτεινόμενων ρυθμίσεων οι καταναλωτές να αγοράζουν από τις πολυεθνικές πότε θα επιστρέψουν στα μικρομάγαζα; Άλλωστε πως θα μπορούν να τα επισκεφθούν; Με τα ποδήλατα άραγε; 
Ο ποδηλατόδρομος θα εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες για μετακίνηση η θα είναι μόνο για βόλτα; Έχετε σκεφθεί πως θα εξυπηρετούνται τα φαρμακεία που διανυκτερεύουν, οι γονείς που περιμένουν τα παιδιά τους από τα φροντιστήρια, οι ασθενείς που επισκέπτονται τα ιατρεία; 
Η Λ.Σ. υπερασπίζεται την «ενεργή μετακίνηση», δηλαδή ποδηλασία και περπάτημα, σαν τους καλύτερους τρόπους κίνησης στην πόλη. Το έχουν αποδείξει οι εκλεγμένοι κομμουνιστές Δήμαρχοι όπως στην Πάτρα από την οποία μπορούμε να πάρουμε παράδειγμα και τεχνογνωσία. Ωστόσο είμαστε αντίθετοι σε αποσπασματικά μέτρα που υπηρετούν άλλους σκοπούς. Εξάλλου στην πόλη μας υπάρχει εμπειρία από τέτοιες «πράσινες» παρεμβάσεις. 
Την δεκαετία του 1990 μετά από αγώνες ολοκληρώθηκε ο πεζόδρομος της Γρ. Λαμπράκη για να μπορεί ο καταναλωτής ανενόχλητος να κάνει τα ψώνια του μαζί με την βόλτα του. Για να αναβαθμιστεί ο κατεξοχήν εμπορικός δρόμος της πόλης μας. Σήμερα ο δρόμος αυτός μόνο για πεζούς δεν είναι. Για δε τους ΑΜΕΑ ,αλλά και τις μανάδες με τα καροτσάκια αδιάβατος. Έχει καταλειφθεί από τραπεζοκαθίσματα. Το ίδιο και οι κάθετοι σε αυτόν «πεζόδρομοι». Λίγα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν σε αυτόν, κύρια ιδιόκτητα, ενώ πολλά παραμένουν ανοίκιαστα. Σε λίγο θα εγκαταλειφθούν και τα σπίτια ,αφού είναι αδύνατον να ζήσει κάποιος μέσα σε αυτό το κομφούζιο. Αναβαθμίστηκε άραγε η ποιότητα ζωής στην πόλη; 
Την δεκαετία του 2000 πλάτυναν τα πεζοδρόμια στην πόλη μας με τα ίδια επιχειρήματα. Τότε ό ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ αντέδρασε προβλέποντας τα κυκλοφοριακά προβλήματα που θα προκαλούσε αυτή η διαπλάτυνση. Αυτά τα προβλήματα που επικαλείται σήμερα η εισήγηση σας. Το έργο έγινε. Μπορεί κάποιος να ισχυρισθεί ότι διευκόλυνε την κυκλοφορία των πεζών; Τα πεζοδρόμια στην πόλη μας παρουσιάζουν την ίδια περίπου εικόνα με τον κεντρικό πεζόδρομο. Όπου δεν υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα , υπάρχουν εμπορεύματα. Ποιός ωφελήθηκε τελικά; 
Στην πόλη μας υπάρχουν και λειτουργούν ποδηλατόδρομοι. Είναι αλήθεια ότι οι κάτοικοι τους κάνουν χρήση. Κατά το lockdown πλημμύρισαν από κόσμο. Πράγμα που δείχνει την αναγκαιότητα τους. Σε ποια κατάσταση όμως βρίσκονται; Στην 49 Μαρτύρων και σε αυτόν στο ΤΕΙ ι στριμώχνονται μαζί πεζοί και ποδήλατα, έτσι που ούτε να περπατήσει μπορεί κάποιος , ούτε να ποδηλατήσει εύκολα. Πιο εύκολα ποδηλατείς ανάμεσα στα αμάξια παρά εκεί. Στον παραλιακό ποδηλατόδρομο εκτός από πεζούς και ποδήλατα έχουμε και τα τραπεζοκαθίσματα που αναιρούν στην ουσία την χρήση του. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι ποδηλατόδρομοι για βόλτα ,αλλά όχι για καθημερινή μετακίνηση, πολύ περισσότερο για άσκηση. (Σ.Σ. ο υπογράφων χρησιμοποιεί καθημερινά ποδήλατο για τις μετακινήσεις του στην πόλη και περπατά για άσκηση ανελλιπώς .Μικρό το μέρος και γνωριζόμαστε.) 

Άρα αν θέλει η Δημοτική Αρχή να ξεκινήσει από κάπου ,ας βάλει μια τάξη στην υφιστάμενη κατάσταση. Τότε ίσως μπορέσει να μας πείσει για τις «οικολογικές και πράσινές» προθέσεις της. 

Κλείνοντας πιστεύουμε ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η διαδικασία και να ανοίξει η κουβέντα για τι πόλη θέλουμε και πως θα την αποκτήσουμε. 

Διάλογος με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων και ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών και όχι «αξιοποίησης» των προγραμμάτων της Ε.Ε. που έγιναν για άλλο σκοπό. Αν κάποιο από αυτά βοηθάει στα παρά πάνω προφανώς πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Ηγουμενίτσα 07/09/2020 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση 

Δώρης Δήμας
Read More »
Αντίθετη η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας στην κατασκευή ποδηλατόδρομου στην οδό Κύπρου Αντίθετη η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας στην κατασκευή ποδηλατόδρομου στην οδό Κύπρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020 Rating: 5

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σήμερα, σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σήμερα, σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σήμερα, σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σήμερα, σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020 Rating: 5

Συνάντηση Δηλαβέρη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020
Συνάντηση Δηλαβέρη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας


Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας κ. Σπυρίδωνα Ζερβόπουλο συναντήθηκε την 4η Σεπτεμβρίου 2020, η Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. 
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ο.Λ.ΚΕ. σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ανταλλάχτηκαν απόψεις και προβληματισμοί σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας, αναφέρθηκαν στις δυνατότητες ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο λιμανιών αλλά και σε ζητήματα οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης.
Read More »
Συνάντηση Δηλαβέρη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Συνάντηση Δηλαβέρη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020 Rating: 5

Ξεκινούν οι αιτήσεις για 121 προσλήψεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020
Ξεκινούν οι αιτήσεις για 121 προσλήψεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ


Ξεκινά την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 η υποβολή αιτήσεων από υποψηφίους και υποψήφιες για την πρόσληψη συνολικά 121 ατόμων με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των βρεφονηπιακών σταθμών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) του σχολικού έτους 2020-2021. Η καταληκτική ημερομηνία για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των υποψηφίων είναι η Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apaskholese-sto-demosio-tomea/aitese-proslepses-stous-brephonepiakous-stathmous-tou-oaed

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Απασχόληση στο δημόσιο τομέα → Αίτηση πρόσληψης στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι 121 θέσεις προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών του ΟΑΕΔ κατανέμονται ως εξής:
38 εντός του νομού Αττικής,
7 στο νομό Αιτωλοακαρνανίας,
3 στο νομό Άρτας,
5 στο νομό Αχαΐας,
2 στο νομό Δράμας,
2 στο νομό Ευρυτανίας,
6 στο νομό Ημαθίας,
5 σε Πυλαία-Θεσσαλονίκη,
4 στο νομό Θεσπρωτίας,
4 στο νομό Ιωαννίνων,
12 στο νομό Καβάλας,
11 στο νομό Καρδίτσας,
5 στο νομό Λάρισας,
1 στο νομό Μεσσηνίας,
6 στο νομό Ξάνθης,
4 στο νομό Ροδόπης,
1 στο νομό Σερρών, και
5 στο νομό Τρικάλων.

Σημειώνεται ότι η επιμέρους κατανομή των ατόμων εντός εκάστου νομού αναγράφεται στην οικεία ανακοίνωση (ΣΟΧ 1/2020), που είναι αναρτημένη στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ.

Στα κύρια προσόντα των υποψηφίων, ανάλογα με τον κωδικό θέσης, είναι τα εξής:

– Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Βρεφονηπιοκομίας ή Προσχολικής Αγωγής ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας για τους εξής κωδικούς θέσεων: 101, 102, 105, 108, 112, 114, 117, 121, 124, 126, 129, 131, 133, 135, 136, 140, 143, 145, 148, 152, 156, 159, 160, 163 και 166.

– Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων-Παιδοκόμων ή Βοηθών Βρεφοκόμων ή Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων ή Βοηθών βρεφοκόμων παιδοκόμων ή Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης ή Επιμελητών Πρόνοιας ή Κοινωνικών Φροντιστών ή Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες ή Βοηθών Γενικής Βρεφονηπιοκομίας ή Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος των παρακάτω σχολικών μονάδων: ΙΕΚ ή Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Επαγγελματικής Σχολής ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ή Ν. 3475/2006 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας για τους εξής κωδικούς θέσεων: 103,106,109,113,115, 118, 122, 125, 127, 130, 134, 137, 141, 144, 146, 149, 153, 157, 161, 164 και 165.

– Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ειδικότητας Μαγειρικής Τέχνης ή Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης ή Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης ή Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης-Αρχιμάγειρας (chef) ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος των παρακάτω σχολικών μονάδων: ΙΕΚ ή Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Επαγγελματικής Σχολής ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ή Ν. 3475/2006 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας για τους εξής κωδικούς θέσεων: 107, 110, 116, 119, 128, 132, 138, 150, 154 και 167.

Επισημαίνεται ότι οι κάτοχοι πτυχίων Βασικής Εκπαίδευσης του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) του τμήματος του β.δ. 151/1971 (ΦΕΚ 52Α’) Μαγειρικής Τέχνης διετούς κύκλου σπουδών υποχρεούνται να προσκομίσουν και απολυτήριο τίτλο τουλάχιστον Γ’ Γυμνασίου.
Read More »
Ξεκινούν οι αιτήσεις για 121 προσλήψεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ Ξεκινούν οι αιτήσεις για 121 προσλήψεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020 Rating: 5

Σελίδες