Χρυσή Πανελληνιονίκης η Θεσπρωτή Ελπίδα Τόκα

Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018

Η Ελπίδα με την προπονήτριά της Γιάνα Σοουκούποβα
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών, που διεξήχθη στην Πάτρα στις 14 και 15 Ιούλη κατέκτησε την 1η θέση και χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των 400μ. με εμπόδια

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ελπίδα Τόκα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών/ Γυναικών 2018 (πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιούλη στην Πάτρα), η οποία έτρεξε την Κυριακή και τερμάτισε 1η την κούρσα των 400μ., με εμπόδια σε χρόνο 59.27. Με την επίδοση αυτή, η καταγόμενη από τα Σουλιωτοχώρια Ελπίδα, που στέφθηκε για πρώτη φορά πανελληνιονίκης στην κατηγορία των Ανδρών/ Γυναικών, δήλωσε, μετά το τέλος του αγώνα: «Είμαι ενθουσιασμένη. Δεν μπορώ ακόμη να πιστέψω ότι κέρδισα το πρωτάθλημα. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά αλλά η προετοιμασία μου βγήκε στην κατάλληλη στιγμή. Δεν είμαι ικανοποιημένη από τον αγώνα μου, έκανα λάθη, χτύπησα και σε τρία εμπόδια και δεν βγήκε καλή επίδοση».  

Η Ελπίδα με τη συναθλήτριά της Μαρία Λιτσένη

Επίσης, στις 16 Ιούλη, με ανάρτησή της στο facebook η Ελπίδα αναφέρει: «Ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια και όλους εσάς που με τις ευχές σας ήσασταν δίπλα μου σε αυτήν την προσπάθεια. Ο πρώτος αθλητικός στόχος του 2018 επετεύχθη! Πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 400μ με εμπόδια! Μια ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινητική στιγμή για εμένα αλλά και για όσους ανθρώπους είναι τόσα χρόνια στο πλάι μου και γνωρίζουν την προσπάθεια που καταβάλω καθημερινά. Τους ευχαριστώ πραγματικά από καρδιάς! Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην μανούλα μου (μην ξεχνάτε είναι και Η ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ μου!) που κάθε στιγμή εντός και εκτός του στίβου μοιραζόμαστε τους κόπους, τις δυσκολίες και τις χαρές του πρωταθλητισμού! Δεν θα την άλλαζα με καμία! Εκκρεμεί το ατομικό ρεκόρ που υπόσχομαι να παλέψω όσο πιο δυνατά μπορώ στον επόμενο αγώνα! Επίσης ευχαριστώ πολύ τον σύλλογό μου Σ.Δ.Υ Αργολίδας (George Karapanos , Mary Christodoulou) για την άριστη συνεργασία, στήριξη και ομαδικότητα που με συντροφεύει σε κάθε αγώνα αλλά και τις @hallofbrands και @athenssportshall (@polymeropouloskostas , Achilleas Demenagas και Vaghelis Ziagkos ) για τα πρώτα δωράκια που μου έχει κάνει!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Να θυμάστε πως η επίτευξη ενός στόχους μας αποδεικνύει τις δυνατότητές μας. Η αποτυχία μας διδάσκει τα λάθη μας και είναι ο μόνος τρόπος για να μας πεισμώσει ώστε να φτάσουμε ψηλά. Οπότε, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να είστε όλοι χαρούμενοι γιατί βρισκόσασταν στην μεγαλύτερη γιορτή του Ελληνικού Στίβου για το 2018! Καλή συνέχεια σε όσους έχουν ακόμα αγώνες μπροστά τους και καλό καλοκαίρι στους υπόλοιπους! Να είστε όλοι καλά και ευτυχισμένοι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν δύο εβδομάδες, η Τόκα, μετείχε με την Εθνική Ελλάδας στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες στην Ταραγόνα της Ισπανίας, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό, τερματίζοντας 8η στο αγώνισμα των 400μ με εμπόδια. Είχε προηγηθεί πέρσι τον Αύγουστο η συμμετοχή της στο 18ο Παγκόσμιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα (Πανεπιστημιάδα) που έγινε στην Ταϊπεϊ της Κίνας και τερμάτισε στην 13η θέση στην κούρσα των 400μ εμπόδια.Read More »
Χρυσή Πανελληνιονίκης η Θεσπρωτή Ελπίδα Τόκα Χρυσή Πανελληνιονίκης η Θεσπρωτή Ελπίδα Τόκα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018 Rating: 5

Δήμος Φιλιατών «Κλεισθένης» Δημοτικές Εκλογές 2019

Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018Σύμφωνα με τον «Κλεισθένη», ο οποίος ψηφίστηκε από την Βουλή και έγινε νόμος του κράτους, ο Δήμος Φιλιατών, ο οποίος έχει λιγότερους από 10.000 κατοίκους (7.710 ο μόνιμος πληθυσμός του Δήμου και 7.909 ο de facto πληθυσμός ο οποίος λαμβάνεται υπόψη για τις εκλογικές διαδικασίες), περιλαμβάνεται στους Μικρούς Ηπειρωτικούς και Μικρούς Ορεινούς Δήμους.

Ο Δήμος Φιλιατών συνεχίζει να αποτελείται από τις ίδιες εκλογικές περιφέρειες (δημοτικές ενότητες) των πρώην Δήμων Φιλιατών (εκλεγόμενοι 16) και Σαγιάδας (εκλεγόμενοι 5) που εκλέγουν και τους αντίστοιχα αναγραφόμενους σε παρένθεση δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι είναι 21 συνολικά.

Οι τοπικές κοινότητες οι οποίες έχουν πλέον των 300 κατοίκων και εκλέγουν τοπικά συμβούλια των οποίων ο αριθμός αναγράφεται δίπλα στην κάθε μία είναι οι: Φιλιατών (πλέον των 2.000 κατοίκων 7μελές), Ασπροκκλησίου, Κεστρίνης και Σαγιάδας (πλέον των 300 κατοίκων 5μελή).
Όλες οι υπόλοιπες κοινότητες έχουν πληθυσμό κάτω των 300 κατοίκων και εκλέγουν μόνο τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που μπορούν να περιλαμβάνονται σε κάθε ψηφοδέλτιο μπορεί να είναι συνολικά από 21 (ελάχιστος) έως 28 (μέγιστος), εκ των οποίων το 40%, και ήτοι 11 στους 28, πρέπει να είναι γυναίκες. Ο μέγιστος αριθμός υποψηφίων σε κάθε εκλογική περιφέρεια (δυνατότητα προσαύξησης 30% επί των εκλεγομένων), είναι Φιλιάτες (έως 21 υποψήφιοι) και Σαγιάδα (έως 7 υποψήφιοι) (προστίθεται 30% επιπλέον σε κάθε εκλογική περιφέρεια).Οι υποψήφιοι που μπορούν να περιλαμβάνονται σε κάθε ψηφοδέλτιο, στις τοπικές κοινότητες που εκλέγουν τοπικά συμβούλια, είναι από 7 έως 9 για το 7μελές τοπικό συμβούλιο της πόλης των Φιλιατών και από 5 έως 8 για τα 5μελή τοπικά συμβούλια των τριών κοινοτήτων που έχουν πάνω από 300 κατοίκους. Το ίδιο ποσοστό υποψηφίων γυναικών, και ήτοι 40%, ισχύει και για τα συμβούλια τοπικών κοινοτήτων. Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των τοπικών συμβουλίων γίνεται σε ξεχωριστή κάλπη.
Όπως σε όλες τις κοινότητες της χώρας η εκλογή προέδρων των κοινοτήτων με πληθυσμό έως τριακοσίων (300) κατοίκων γίνεται με ξεχωριστή κάλπη και με ενιαίο ψηφοδέλτιο, όλων των μεμονωμένων υποψηφίων.
Οι κάτοικοι και των δύο εκλογικών περιφερειών (Φιλιατών και Σαγιάδας) μπορούν να βάζουν μέχρι 3 σταυρούς σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της δικής τους εκλογικής περιφέρειας και 1 ακόμη σταυρό σε έναν υποψήφιο στην άλλη εκλογική περιφέρεια.
Για τα τοπικά συμβούλια που αποτελούνται από 7 μέλη οι ψηφίζοντες έχουν δικαίωμα να βάζουν 2 σταυρούς ενώ για τα 5μελή μόνο 1 σταυρό.
Για τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων με πληθυσμό έως τριακοσίους (300) κατοίκους, για τους οποίους υφίσταται ενιαίο ψηφοδέλτιο, οι κάτοικοι των κοινοτήτων αυτών μπορούν να βάζουν 1 μόνο σταυρό στον υποψήφιο της αρεσκείας τους.
Κατά τα λοιπά, και όπως ισχύει για όλους τους δήμους της χώρας:
- Για να εκλεγεί κάποιος δήμαρχος θα πρέπει ο συνδυασμός του να λάβει το την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των έγκυρων ψηφοδελτίων (50% +1 ψήφο) από την πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας. Αν δεν συμβεί αυτό τότε η διαδικασία επαναλαμβάνεται σε δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους στην αρχική εκλογική διαδικασία.
- Για τις εκλογές αυτές ισχύει η απλή αναλογική στην εκλογή των δημοτικών συμβούλων. Το εκλογικό μέτρο, που προκύπτει από τα έγκυρα ψηφοδέλτια διαιρούμενα με τον συνολικό αριθμό εδρών των εδρών (21), καθορίζει από τον πρώτο γύρο τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων που θα εκλέξει η κάθε παράταξη.
- Αντιδήμαρχοι του δήμου (οι οποίοι μπορεί να είναι μέχρι 4) μπορούν να ορίζονται και από την αντιπολίτευση αν όμως το εγκρίνει η πλειοψηφία των μελών της παράταξης στην οποία ανήκει ο προτεινόμενος.
- Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκλέγεται υποχρεωτικά από την παράταξη του δημάρχου. Άλλος υποψήφιος μπορεί να εκλεγεί μόνον αν συγκεντρώσει τα 2/3 του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου.
- Επιτρέπεται η προσχώρηση δημοτικού συμβούλου σε άλλη παράταξη αν αυτή εγκριθεί από τα 2/3 των μελών της παράταξης στην οποία προσχωρεί.
- Δύο ή και περισσότερες παρατάξεις μπορούν να συνενωθούν σχηματίζοντας νέα παράταξη αν συμφωνήσει και υπογράψει το σύνολο των μελών των παρατάξεων.

Σταύρος Κωστάρας


 
Read More »
Δήμος Φιλιατών «Κλεισθένης» Δημοτικές Εκλογές 2019 Δήμος Φιλιατών «Κλεισθένης» Δημοτικές Εκλογές 2019 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018 Rating: 5

Δημοτικές εκλογές 2019 - Συνδυασμός "έκπληξη" για τον Δήμο Ηγουμενίτσας;

Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018

Με την οριστικοποίηση της ημερομηνίας των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών για τον Μάιο του 2019, ξεκίνησαν και οι διεργασίες, από τους ενδιαφερόμενους για να διεκδικήσουν τον "Κλεισθενικό" πλέον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Πρώτος έδειξε τις προθέσεις του ο Γιάννης Γόγολος ο οποίος έχει εμπειρία στα κοινά, αφού στο πρόσφατο παρελθόν διετέλεσε Αντιδήμαρχος στην Δημοτική Αρχή Κάτσινου.

Την απόφασή του να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο, διατυμπανίζει το τελευταίο δίμηνο και ο νυν Δήμαρχος κ. Λώλος, πιστεύοντας στην επανεκλογή του.

Αποφασισμένη όμως να διεκδικήσει και αυτή την θέση της Δημάρχου είναι και η νυν Δημοτική Σύμβουλος, εκλεγμένη με τον συνδυασμό του κ. Λώλου, κα Αλέκα Κοτσώνη.

Στα σκαριά όμως μαθαίνουμε πως βρίσκετε κίνηση πολιτών, οι οποίοι παροτρύνουν συγκεκριμένο πρόσωπο για να ηγηθεί ενός πραγματικά ανεξάρτητου συνδυασμού που εάν ευοδώσει αναμένεται να αλλάξει το "παιχνίδι" και να ανακατέψει την τράπουλα.

Πρόκειται για πρόσωπο του επιχειρηματικού χώρου και δεν έχει ασχοληθεί ξανά με την κεντρική πολιτική σκηνή. 

Είναι κοινωνικά και επιχειρηματικά αποδεκτός, ενώ διατηρεί φιλικές σχέσεις με ανθρώπους που προέρχονται από όλα τα φάσματα των πολιτικών κομμάτων και χρωμάτων, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.


Read More »
Δημοτικές εκλογές 2019 - Συνδυασμός "έκπληξη" για τον Δήμο Ηγουμενίτσας; Δημοτικές εκλογές 2019 - Συνδυασμός "έκπληξη" για τον Δήμο Ηγουμενίτσας; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018 Rating: 5

Άγρια δολοφονία 32χρονου Πακιστανού - Αναζητούνται οι δράστες

Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018Μέσα σε λίμνη αίματος, βρέθηκε σήμερα στις 11 το πρωί, στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας, ένας 32χρονος Πακιστανός.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,ο άτυχος Πακιστανός, διέμενε στην περιοχή κάνοντας αγροτικές εργασίες μαζί με ομοεθνείς του.
Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών,βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτή την ώρα ανακρίνονται οι συμπατριώτες του.


 
Read More »
Άγρια δολοφονία 32χρονου Πακιστανού - Αναζητούνται οι δράστες Άγρια δολοφονία 32χρονου Πακιστανού - Αναζητούνται οι δράστες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018 Rating: 5

Σημαντικές επιτυχίες για τον ΔΝΟΗ στο 84ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018


ΧΑΡΑ, ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ για τον ΔΝΟΗ στο 84ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Παίδων-Κορασίδων και ΑΜΕΑ που ολοκληρώθηκε χθες στα Ιωάννινα με την νεαρή ομάδα του ΔΝΟΗ να κατακτά 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ Μετάλλιο στην Δίκωπο άνευ παίδων, ΧΡΥΣΟ και ΑΣΗΜΕΝΙΟ Μετάλλιο στην κατηγορία ΑΜΕΑ, μια Τετάρτη θέση στην Οκτακωπο παίδων, δυο Πέμπτες θέσεις στη Δίκωπο κ Τετραπλό κορασίδων και μια Έκτη θέση στο Τετραπλό παίδων. 
Αναλυτικά :
  • Ασημένιο μετάλλιο 2- Π ΚΩΤΣΗΣ Σ. ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Σ.
  • Χρυσό μετάλλιο 2Χ ΑΜΕΑ ΚΩΤΣΙΑ Σ. ΒΑΓΕΝΑΣ Κ.
  • Ασημένιο μετάλλιο 2Χ ΑΜΕΑ ΒΡΥΣΗΣ Α. ΔΗΜΑΚΟΣ Ε.
  • Τεταρτη θεση 8+ Π ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ν ΜΥΓΔΑΛΗΣ Β ΚΙΤΣΑΤΗΣ Ι ΚΩΛΕΤΣΗΣ Π ΒΕΝΟΣ Χ ΜΠΟΤΣΗΣ Α. ΚΛΕΦΤΑΚΗΣ Δ. ΚΟΛΕΛΗΣ Ε και ΚΩΛΕΤΣΗΣ Γ
  • Πεμπτη θεση 2- Κ ΚΑΛΤΣΑ Ε ΦΙΛΙΟΥ Α
  • Πεμπτη θεση 4ΧΚ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ Ο. ΤΖΑΝΙΔΗ Σ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ Κ. ΤΑΣΙΟΥ Μ.
  • Εκτη θεση 4ΧΠ ΤΣΑΛΛΟΣ Φ. ΣΓΟΥΡΟΣ Κ. ΤΣΟΛΗΣ Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Θ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους τους αθλητές , γονείς,προπονητές και ΔΣ !!!!


 
Read More »
Σημαντικές επιτυχίες για τον ΔΝΟΗ στο 84ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Σημαντικές επιτυχίες για τον ΔΝΟΗ στο 84ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018 Rating: 5

Μια ακόμη νίκη για την ομάδα ΑμEΑ του Ναυταθλητικου Ομίλου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018Μια ακόμη νίκη για την ομάδα ΑμEΑ του Ναυταθλητικου Ομίλου Ηγουμενίτσας στους 84 Πανελλήνιους Αγώνες κωπηλασίας. 

 

Οι αθλητές Κώτσια Σαββινα και Βρύσης Τάσος έλαβαν την 1η και 2η θέση στους αγωνες που πραγματοποιήθηκαν στη λίμνη Παμβώτιδα αυτό το Σαββατοκύριακο. 

Συγχαρητήρια στα παιδιά, τους γονείς και τους προπονητές που μας έδειξαν ότι αυτά τα παιδιά με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορούν να καταφέρουν ότι όλοι μας.Read More »
Μια ακόμη νίκη για την ομάδα ΑμEΑ του Ναυταθλητικου Ομίλου Ηγουμενίτσας Μια ακόμη νίκη για την ομάδα ΑμEΑ του Ναυταθλητικου Ομίλου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018 Rating: 5

Αλβανοτσάμηδες προσπάθησαν να ανοίξουν δρόμο από την Αλβανία στο Φιλιάτι - Συνελήφθησαν 8 άτομα

Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018Ακόμη και η Αλβανική Κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από τις ακρότητες των Τσάμηδων το τελευταίες ημέρες. 
Ακρότητες που επικεντρώθηκαν στην περιοχή της Κονίσπολης όπου μετέβη η αυτοαποκαλούμενη «Κυβέρνηση της Τσαμουριάς» που έχει έδρα την Ολλανδία και προχώρησε σε σειρά εκδηλώσεων και όχι μόνο! 
Στην περιοχή μεταφέρθηκαν πολλά βαρέα μηχανήματα, όπως μπουλντόζες και άλλα, με σκοπό να προχωρήσουν στην διάνοιξη δρόμου που θα έφτανε μέχρι τους… Φιλιάτες! 
Το γεγονός από μόνο του δείχνει ότι πίσω από τις ακραίες οργανώσεις υπάρχει άφθονο χρήμα με άγνωστη προέλευση!

Η Αλβανική αστυνομία υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε οκτώ προσαγωγές «Τσάμηδων ακτιβιστών», γεγονός που δεν πτόησε καθόλου τον «Πρόεδρο», τον «Πρωθυπουργό» και άλλους παράγοντες της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς»!

Ένα παλιό και ημιερειπωμένο κτίριο σε χωριό της Κονίσπολης μετατράπηκε σε «έδρα του Κογκρέσο» και σε αυτό κυματίζει η σημαία της Τσαμουριάς δίπλα σε αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών!!!Παράλληλα πραγματοποιήθηκε το πρώτο συνέδριο της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς» με τον αυτοαποκαλούμενο πρωθυπουργό να ανακοινώνει ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα είναι πλήρως οργανωμένη η στρατιωτική δύναμη ο «Απελευθερωτικός Στρατός Τσαμουριάς», τα… λάβαρα του οποίου περίσσευαν στη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ανάμεσα στους παραβρισκόμενους ήταν αρκετοί Αλβανοί του Κοσσόβου ενώ έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι μία ανάσα από τα σύνορα βρέθηκαν και πρώην μέλη του UCK.

Σε σελίδες που διατηρεί το τσάμικο λόμπι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φιλοξενείται πλήθος υλικού από όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, όπως και στις ιστοσελίδες με άκρως προπαγανδιστικό υλικό που διαχειρίζονται δίκτυα τσάμηδων…

Η Κυβέρνηση Ράμα είναι μάλλον αιφνιδιασμένη από τις εξελίξεις, σε μία περίοδο όπου οι συνομιλίες με την Αθήνα βρίσκονται σε κομβικό σημείο, ενώ η Ελληνική μάλλον κάνει διακοπές..


 
Read More »
Αλβανοτσάμηδες προσπάθησαν να ανοίξουν δρόμο από την Αλβανία στο Φιλιάτι - Συνελήφθησαν 8 άτομα Αλβανοτσάμηδες προσπάθησαν να ανοίξουν δρόμο από την Αλβανία στο Φιλιάτι - Συνελήφθησαν 8 άτομα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Απαγόρευση παρκαρίσματος στα "Πλατάνια" για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι

Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Έχοντας υπόψη: 
 1. Την ανάγκη για ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018.
2. Τη Μόνιμη Αστυνομική Εγκύκλιο υπ’ αριθμ. 05 (Σ.ΜΕ.Α.Τ 05). 3. Τις διατάξεις του Άρθρου 52 του Ν.2686/1999(ΦΕΚ 57Α) “Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας” όπως ισχύει.
4. Το άρθρο 173 του ΓΚΛΗ (ΦΕΚ 479/Β/78)
5. Αριθμ. Πρωτ.:10095/10-07-2018 Έγγραφο Δήμου Ηγουμενίτσας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Α. Την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης παντός τροχοφόρου οχήματος επί της Νέας Παραλιακής οδού, έναντι καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος “Principal” και για 40 μέτρα, από τις 18:00 ώρα έως και 24:00 ώρα κατά το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 16 Ιουλίου έως Κυριακή 22 Ιουλίου.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Απαγόρευση παρκαρίσματος στα "Πλατάνια" για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι Ηγουμενίτσα: Απαγόρευση παρκαρίσματος στα "Πλατάνια" για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

Δευτέρα (16-07-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.

Τρίτη (17-07-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.

Τετάρτη (18-07-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

Πέμπτη (19-07-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.

Παρασκευή (20-07-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

Κυριακή (22-07-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας  Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018 Rating: 5

Επίσκεψη μαθητών από την πρώτη και δεύτερη κατασκηνωτική περίοδο Σαγιάδας στο κέντρο πληροφόρησης Καλαμά

Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018


Την Παρασκευή 6 και 13 Ιουλίου 2018,το κέντρο πληροφόρησης Καλαμά δέχτηκε 160 μαθητές από την πρώτη και δεύτερη κατασκηνωτική περίοδο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Θεσπρωτίας. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση του κέντρου, παρατήρησαν διάφορα είδη ορνιθοπανίδας με τα τηλεσκόπια και κιάλια του Φορέα και προβλήθηκε βίντεο με τις προστατευόμενες περιοχές. 
Read More »
Επίσκεψη μαθητών από την πρώτη και δεύτερη κατασκηνωτική περίοδο Σαγιάδας στο κέντρο πληροφόρησης Καλαμά Επίσκεψη μαθητών από την πρώτη και δεύτερη κατασκηνωτική περίοδο Σαγιάδας στο κέντρο πληροφόρησης Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018 Rating: 5

Τίτος: 44 χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την χειροτονία Τίτου σε Μητροπολίτη Παραμυθίας

Δευτέρα, Ιουλίου 16, 201844 χρονια συμπληρώνονται αυριο Tρίτη 17 Ιουλίου, από τη χειροτονία του Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, σε επίσκοπο.

Επι των ημερών του στην περιφέρεια της Ιερής Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκε σοβαρό και σιωπηλό εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο στους 150 περιπου ενοριακούς ναούς, χωρίς διατυμπανίσεις καθώς στρατηγική του απόφαση ήταν η εκτέλεση των καθηκόντων του με σεμνότητα και ταπεινότητα.

Επίσης σιωπηλά, από την Μητρόπολη Παραμυθιάς δόθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε φιλανθρωπικό έργο.

Επι των ημερών του μεταξύ άλλων, ιδρύθηκε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Ι. Μητροπόλεως “Ορθόδοξος Λόγος”, Εκκλησιαστικά Βιβλιοπωλεία στην Παραμυθία και την Ηγουμενίτσα, Δανειστικές Βιβλιοθήκες καθώς και Εκκλησιαστικό Μουσείο στην Πάργα.

O Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου καί Πάργας κ.κ. Τίτος (κατά κόσμον Σωτήριος) Παπανάκος, γεννήθηκε το 1931 στον Πειραιά.

Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών απ' όπου αποφοίτησε το 1964.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το 1966 και υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας της Ιερας Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.

Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας χειροτονήθηκε στις 17 Ιουλίου 1974, ενώ ήταν ο 15ος ποιμενάρχης της Παραμυθιάς.


 
Read More »
Τίτος: 44 χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την χειροτονία Τίτου σε Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτος: 44 χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την χειροτονία Τίτου σε Μητροπολίτη Παραμυθίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018 Rating: 5

Ένας 17χρονος νεκρός και ένας 24χρονος σοβαρά τραυματισμένος σε τροχαίο ατύχημα

Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018


Χθες (15-07-2018) το μεσημέρι στην Μεσούντα Άρτας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 24χρονος ημεδαπός και στην οποία επέβαινε 17χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 17χρονου συνεπιβάτη της δίκυκλης μοτοσικλέτας και ο σοβαρός τραυματισμός του 24χρονου οδηγού.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κεντρικών Τζουμέρκων.


Read More »
Ένας 17χρονος νεκρός και ένας 24χρονος σοβαρά τραυματισμένος σε τροχαίο ατύχημα  Ένας 17χρονος νεκρός και ένας 24χρονος σοβαρά τραυματισμένος σε τροχαίο ατύχημα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018 Rating: 5

Σελίδες