Καθηγητές και γονείς του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας σε συζήτηση των αιτημάτων των μαθητών για εξεύρεση λύσης στην κατάληψη του σχολείου

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015
Καθηγητές και γονείς του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας σε συζήτηση των αιτημάτων των μαθητών για εξεύρεση λύσης στην κατάληψη του σχολείου


Ο Σύλλογος Διδασκόντων και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας, καλούν όλους τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Σχολείου μας να συμμετάσχουν στη συνέλευση, που θα γίνει στο χώρο του σχολείου μας, την Πέμπτη 15/10/2015 και ώρα 17.30 μ.μ

ΘΕΜΑ : «Συζήτηση αιτημάτων μαθητών και εξεύρεση λύσης στην κατάληψη του σχολείου»

Η συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων είναι επιβεβλημένη.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
1ου ΓΕΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 
1ου ΓΕΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Read More »
Καθηγητές και γονείς του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας σε συζήτηση των αιτημάτων των μαθητών για εξεύρεση λύσης στην κατάληψη του σχολείου Καθηγητές και γονείς του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας σε συζήτηση των αιτημάτων των μαθητών για εξεύρεση λύσης στην κατάληψη του σχολείου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015 Rating: 5

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για καινοτόμες τεχνολογίες και ιδέες

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015
Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για καινοτόμες τεχνολογίες και ιδέες

http://www.mycampus.gr/wp-content/uploads/2015/09/6o-diagonismo-kenotomias-technologias.gif
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία ‘Ελλάδα-Ιταλία 2007-13’», υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου το έργο με τίτλο:

“Valorization of Traditional Food Products for Competiveness and Innovation of Italian and Greek SMEs”, “Αξιοποίηση Παραδοσιακών Διατροφικών Προϊόντων για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία των Ιταλικών και Ελληνικών ΜμΕ” και ακρωνύμιο «FOODING».

Βασικός σκοπός του έργου «FOODING» είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της μεταφοράς καινοτομίας για την αξιοποίηση των παραδοσιακών μεσογειακών διατροφικών προϊόντων και την ανάδειξη της Μεσογειακής Διατροφής.

Ένα από τα παραδοτέα του έργου με στόχο τον εντοπισμό και μεταφορά καινοτομίας στην παραδοσιακή και τοπική αλυσίδα αγροδιατροφικών- τοπικών προϊόντων, είναι: η Δημιουργία Θερμοκοιτίδων για νέους φορείς καινοτομίας.

Στο πλαίσιο του έργου θα υπάρξει πρόσκληση προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν (μέσα από την ιστοσελίδα του έργου http://www.foodingproject.eu) τις καινοτόμες τεχνολογίες και ιδέες τους σχετικά με τον αγροδιατροφικό τομέα. Ακολούθως, και μετά από αξιολόγηση, θα επιλεγούν οι 10 καλύτερες ιδέες– τεχνολογίες. Οι φορείς των δέκα (10) πρώτων θα εγκατασταθούν σε «θερμοκοιτίδα», με δωρεάν τεχνική και νομική υποστήριξη και στόχο την υλοποίηση των προτάσεών τους, και τρεις (3) από αυτές θα συμμετέχουν σε διεθνή ταξίδια εργασίας ως πριμοδότηση.

Καλούμε όσους οραματίζονται ένα εργαλείο, μία εφαρμογή, ένα προϊόν ή μια υπηρεσία στον αγροδιατροφικό τομέα με στόχο την ενίσχυση της Μεσογειακής διατροφής να έρθουν σε επαφή μαζί μας και στη συνέχεια να αξιολογήσουμε τον τρόπο και τη διαδικασία που θα περάσουμε από την θεωρία στην πράξη.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα διενεργηθεί από πενταμελή (5) επιτροπή, η οποία έχει συσταθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου και είναι η ακόλουθη:

Από το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Περιφέρειας Ηπείρου:

1. Σκούφος Ιωάννης, Καθηγητής ΤΕΙ Ηπείρου και Αντιπρόεδρος (ΠΣΕΚ) Περιφέρειας Ηπείρου

2. Τζάλλας Αλέξανδρος, Καθηγητής ΤΕΙ Ηπείρου και μέλος (ΠΣΕΚ) Περιφέρειας Ηπείρου

3. Ζήνας Νικόλαος, ελεύθερος επαγγελματίας, Τοπογράφος-Μηχανικός και μέλος (ΠΣΕΚ) Περιφέρειας Ηπείρου

Από την Περιφέρεια Ηπείρου:

1. Ηγουμενίδη Βασιλική, ΠΕ Γεωπόνος, Eκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου-Εταίρος του έργου Fooding

2. Στεργίου Μαίρη, ΠΕ Γεωπόνος, Στέλεχος της Ήπειρος Α.Ε.- Υπεύθυνη έργου Fooding

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος: http://www.foodingproject.eu, όπου θα βρουν τη φόρμα συμμετοχής και την οποία θα πρέπει να συμπληρώσουν προκειμένου να ισχύσει η συμμετοχή τους. Μπορούν επίσης να προσέλθουν στα γραφεία της Ήπειρος Α.Ε. προκειμένου να υποβάλλουν την αίτησή τους στα γραφεία 7 & 8.

Διάρκεια αιτήσεων: από τις 15 έως τις 30 Οκτωβρίου 2015.
Read More »
Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για καινοτόμες τεχνολογίες και ιδέες Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για καινοτόμες τεχνολογίες και ιδέες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015 Rating: 5

Σαν σήμερα πριν από 5 χρόνια, το θρυλικό βαπόρι "Ερωτόκριτος", έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι στα διαλυστήρια

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015
Σαν σήμερα πριν από 5 χρόνια, το θρυλικό βαπόρι "Ερωτόκριτος", έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι στα διαλυστήρια


Σαν σήμερα πριν από 5 χρόνια το θρυλικό βαπόρι "Ερωτόκριτος" έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι στα διαλυστήρια της Ινδίας .
 
Ένα πλοίο το όποιο "έζησε" την "ζωή" του στις γραμμές της Αδριατικής, Ιταλία - Ηγουμενίτσα - Πάτρα.

Λίγα λόγια για το πλοίο :
Ναυπηγημένο το 1975 στην Ινδία με το όνομα "ΙSHIKARI".
 
Ερχόμενο στην Ελλάδα το 1992 αγορασμένο από την Strintzis lines , γίνετε ανταλλαγή με το σουπερφερρυ που είχε αγορασθεί από τις Μινωικές γραμμές και έτσι το Ερωτόκριτος βρέθηκε στην Αδριατική για λογαριασμό των Μινωικών γραμμών και το σουπερφερρυ στην γραμμή Ραφήνα-Άνδρος-Τήνος-Μύκονος για την Strintzis lines.  
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν αδελφό του πλοίο Λατώ.
 
Το 2002 ναυλώνετε στην maritime way με το ίδιο όνομα.
 
 
Το 2007 αγοραστικε από την edeavor lines για τα τελευταία ιστορικά του δρομολόγια μέχρι την προετοιμασία του στο Πέραμα για την διάλυσή του.


Kyriakos Christoforidis
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ : GOOGLE
Read More »
Σαν σήμερα πριν από 5 χρόνια, το θρυλικό βαπόρι "Ερωτόκριτος", έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι στα διαλυστήρια Σαν σήμερα πριν από 5 χρόνια, το θρυλικό βαπόρι "Ερωτόκριτος", έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι στα διαλυστήρια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015 Rating: 5

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια


Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Θεσπρωτικού Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, δύο περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια που έγιναν στις Παπαδάτες Πρέβεζας.

Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές σε βάρος ενός 34χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι είναι δράστης των κλοπών.

Ειδικότερα, ο 34χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις που έγιναν στις Παπαδάτες Πρέβεζας:
Πρωινές ώρες της 29-08-2015, διέρρηξε παράθυρο μονοκατοικίας, ιδιοκτησίας 83χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε ένα φορητό υπολογιστή, μία κάμερα, κοσμήματα και τρεις κασετίνες με μαχαιροπήρουνα.
Πρωινές ώρες της 17-09-2015, εισήλθε σε οικία, ιδιοκτησίας 82χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 34χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θεσπρωτικού Πρέβεζας.
Read More »
Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015 Rating: 5

Θεσπρωτία: 36χρονη πέθανε πάνω στη γέννα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015

Θεσπρωτία: 36χρονη πέθανε πάνω στη γέννα


Η χαρά και η προσμονή να έρθει στον κόσμο ένα μωρό, μετατράπηκε σε εφιάλτης. Την τελευταία της πνοή, άφησε μία 36χρονη γυναίκα από την Θεσπρωτία, η οποία το πρωί μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική των Ιωαννίνων, προκειμένου να γεννήσει το δεύτερο παιδί της!

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ομαλά. Η γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο παιδί, όμως η ίδια δεν τα κατάφερε.

Η νεαρή μητέρα, παρουσίασε πολύ μεγάλη αιμορραγία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα από το χειρουργείο της ιδιωτικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Οι γιατροί κατέβαλαν τιτάνια προσπάθεια για να την επαναφέρουν στη ζωή, όμως ήταν πολύ αργά για την ίδια.

Η απώλεια αίματος ήταν τεράστια με αποτέλεσμα η 36χρονη να φύγει από τη ζωή.

Ο θάνατός της έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, ενώ η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι έχουν βυθιστεί στο πένθος.

Read More »
Θεσπρωτία: 36χρονη πέθανε πάνω στη γέννα  Θεσπρωτία: 36χρονη πέθανε πάνω στη γέννα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015 Rating: 5

Ανεβαίνοντας από τη Λαμπανίτσα στην Χιονίστρα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015

Ανεβαίνοντας από τη Λαμπανίτσα στην Χιονίστρα


Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου εγκαινιάζουμε το μονοπάτι από την Βρύση του Χωριού στην Κορυφή της Χιονίστρας. 
Ελάτε να γνωριστούμε, να περπατήσουμε και να απολαύσουμε την εμπειρία μιας ανάβασης μέσα από τα Έλατα της Λαμπανίτσας, στην τρίτη ψηλότερη κορυφή της Θεσπρωτίας, την Χιονίστρα (1644μ). 
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και ορειβατικοί Σύλλογοι της Ηπείρου για να γνωρίσουν τις όμορφες διαδρομές της Ελαταριάς.

Η διαδρομή θα χωριστεί σε δύο μέρη, όπου το πρώτο θα αφόρα την ανάβαση μικρής δυσκολίας μέχρι το Σέλωμα του Λιβαδιού και το δεύτερο θα αφορά στην συνέχεια της ανάβασης στην Χιονίστρα. 
Ώρα συνάντησης 08:30 στην Ελαταριά Δήμου Σουλίου, στη βρύση του Χωριού.

Υπεύθυνοι Ανάβασης:
  • Χαρίσης Καρακίτσος
  • Λεωνίδας Σ. Τζάνης
Read More »
Ανεβαίνοντας από τη Λαμπανίτσα στην Χιονίστρα Ανεβαίνοντας από τη Λαμπανίτσα στην Χιονίστρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2015

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2015

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0Aqqwyjcij0NkdJh3vEq72VkQ8vUbIhBviyFAaSzPzCMtUVEIvos5Jl9sQetafyTQFachLMVVXNkzOBdIWf3VQFzQ3SZUk7f3hmBlCBodp0aKf0SiZygzdVv1-SkAX7mVlLtiGR5KSXo/s1600/%CE%98%CE%97%CE%9B%CE%91%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3.jpg
Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 διοργανώνει μια εκδήλωση - γιορτή για το μητρικό θηλασμό, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.
Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1 - 7 Αυγούστου.
Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα «Θηλασμός και Εργασία : Μπορεί να Δουλέψει !»
Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουμε για έκτη συνεχόμενη χρονιά , μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου μας, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα». Παράλληλα θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!
Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, μανούλες θηλάζουσες, μανούλες to be, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μανούλες πρώην θηλάζουσες, σύζυγοι και λοιποί φίλοι και συγγενείς, ελάτε να γιορτάσουμε!!!

Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!
Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 
Ηγουμενίτσα - Πολιτιστικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ
Ώρα προσέλευσης: 11.00
Ώρα καταμέτρησης: 12.00
Ώρα λήξης: 14:00


Η εκδήλωση διοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά από την ομάδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας
https://www.facebook.com/groups/thesprotia.thilasmos/
Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2015 ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2015 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015 Rating: 5

6η Δράση SIVOTISTAS - Mουσική βραδιά με τον Δημήτρη Υφαντή, την Παρασκευή

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015
6η Δράση SIVOTISTAS - Mουσική βραδιά με τον Δημήτρη Υφαντή, την Παρασκευή
Σας προσκαλούμε στη μουσική βραδιά με τον Δημήτρη Υφαντή που θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Συβότων την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και ώρα 9,30 μμ

Ο Δημήτρης Υφαντής θυμάται τραγούδια από το παρελθόν, που έχουν ερμηνεύσει σπουδαίοι τραγουδιστές, όπως η Βίκυ Μοσχολιού, ο Ηλίας Κλωναρίδης, η Χάρις Αλεξίου , ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μανώλης Λιδάκης, κ.α. , όπως φυσικά και τραγούδια από τη δική του δισκογραφική πορεία.
Η παράδοση δε θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια μουσική παράσταση, καθώς πάνω της έχει χτιστεί και χτίζεται το λαϊκό και έντεχνο ελληνικό τραγούδι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ :ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΛΑΟΥΤΟ ΚΙΘΑΡΑ,
ΚΙΘΑΡΑ, ΦΛΟΓΕΡΕΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΛΑΣ : ΛΑΟΥΤΟ, ΤΖΟΥΡΑΣ
Read More »
6η Δράση SIVOTISTAS - Mουσική βραδιά με τον Δημήτρη Υφαντή, την Παρασκευή 6η Δράση SIVOTISTAS - Mουσική βραδιά με τον Δημήτρη Υφαντή, την Παρασκευή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015 Rating: 5

2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας: Εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015
2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας: Εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών


Το 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής – Γ.Σ.Ε.Ε. διοργανώνει εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών με θέμα «Οργάνωση και Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων» στις 9-10/10/15 και 16-17/10/15 στο Εργαστήριο Πληροφορικής 2ου Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας.

 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες. Για κάθε συνάντηση ορίζεται και η αντίστοιχη θεματική ενότητα που θα αναπτυχθεί :

Read More »
2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας: Εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας: Εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015 Rating: 5

Διεθνές Συνέδριο στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας με θέμα «Η διδασκαλία των ξένων γλωσσών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση IV: Οικονομία και ξένες γλώσσες»

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015
Διεθνές Συνέδριο στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας με θέμα «Η διδασκαλία των ξένων γλωσσών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση IV: Οικονομία και ξένες γλώσσες»


Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου διοργανώνει το 4ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η διδασκαλία των ξένων γλωσσών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση IV: Οικονομία και ξένες γλώσσες». 
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 15-17 Οκτωβρίου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα έχοντας ως κεντρικούς θεματικούς άξονες τη σύνδεση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με τις επαγγελματικές γλώσσες, τον θεσμικό ρόλο των ειδικών γλωσσών στην εκπαίδευση και τις διδακτικές προσεγγίσεις αυτών. 
Διακεκριμένοι ομιλητές από το εξωτερικό και τα ελληνικά τριτοβάθμια ιδρύματα θα παρουσιάσουν εισηγήσεις σχετικές με την αναγκαιότητα για επένδυση στις ειδικές επαγγελματικές γλώσσες, στις διαπολιτισμικές και διερμηνευτικές δεξιότητες και στη διαχείριση της γλωσσικής ποικιλομορφίας στο εργασιακό περιβάλλον. 
Στο Συνέδριο θα παρασχεθεί ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική από ειδικευμένους διερμηνείς.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, μπορείτε να βρείτε στη σχετική ιστοσελίδα: http://ba-afl.byethost13.com/wp/

Read More »
Διεθνές Συνέδριο στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας με θέμα «Η διδασκαλία των ξένων γλωσσών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση IV: Οικονομία και ξένες γλώσσες» Διεθνές Συνέδριο στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας με θέμα «Η διδασκαλία των ξένων γλωσσών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση IV: Οικονομία και ξένες γλώσσες» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015 Rating: 5

Αντιπολεμική - Αντϊμπεριαλιστική διαδήλωση την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015
Αντιπολεμική - Αντϊμπεριαλιστική διαδήλωση την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcBpYBd2Bndc6zO3g7FDqZO_g9WaTetBb9M9HA1i4GWm_DO8hH4do6LPQc0EKPRKCostx8xZ6rLPr_0qgsh6aZhG612PtE4w-7swqDb8MPj0Stvw9LX50bAxGd909vo_BO9Y8hFGtgfbsp/s1600/%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%25A7%25CE%2595%25CE%2599%25CE%259F+003B.jpg
 
Μετά από σύσκεψη που έγινε την Τρίτη 13-10-2015 στο «ΠΑΝΘΕΟΝ» στην Ηγουμενίτσα, με την συμμετοχή αρκετού κόσμου, ύστερα από πρόσκληση της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ Θεσπρωτίας, της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με συμμετοχή εκπροσώπων της ΛΑΕ, συλλόγων, αλλά και άλλων εργαζομένων και νεολαίων, αποφασίστηκε να γίνει την Πέμπτη 15-10-2015, 7μμ, στην Πλατεία Δημαρχείου, Αντιπολεμική Αντϊμπεριαλιστική διαδήλωση. Ακόμη μέσα από την συζήτηση προέκυψε η ανάγκη ενός καλύτερου συντονισμού για τα ζητήματα αυτά, καθώς επίσης και για τα ζητήματα της αντίστασης στην νέα μνημονιακή επίθεση της κυβέρνησης.

Για την εκδήλωση αποφασίστηκε να εκδοθεί και να κυκλοφορήσει το παρακάτω

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

Σε Αντιπολεμική - Αντιϊμπεριαλιστική διαδήλωση την Πέμπτη 15 - 10 - 2015, ώρα 7μμ στην Πλατεία Δημαρχείου

Για να καταγγείλουμε την δολοφονική επίθεση στην Άγκυρα των δυνάμεων του φασισμού και του ιμπεριαλισμού και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον Τούρκικο λαό

Για να καταγγείλουμε τους βομβαρδισμούς και τις επιδρομές όλων των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας, ενάντια στο Συριακό λαό

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμική επιχείρηση ενάντια στο Συριακό λαό και στους άλλους λαούς

Αλληλεγγύη στο Συριακό λαό

Αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού

Μέτωπο των λαών ενάντια σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επιδρομές

Να εκδηλώσουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγεςΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία Θεσπρωτίας
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τ. Ε. Θεσπρωτίας
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Θεσπρωτίας
Read More »
Αντιπολεμική - Αντϊμπεριαλιστική διαδήλωση την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα Αντιπολεμική - Αντϊμπεριαλιστική διαδήλωση την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 58χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015
Συνελήφθη 58χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθη, εχτές (13-10-2015) το πρωί στο Χειμαδιό Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 58χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 58χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • έξι δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,70) έως (1) μέτρων, τα οποία καλλιεργούσε σε γλάστρες στο μπαλκόνι του σπιτιού του
  • τρία δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,95) έως (1,30) μέτρων, τα οποία καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του
  • μία αυτοσχέδια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (40) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Read More »
Συνελήφθη 58χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών Συνελήφθη 58χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015 Rating: 5

Εκδήλωση για τα μανιτάρια στο Πολύδροσο Παραμυθιάς

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015
Εκδήλωση για τα μανιτάρια στο Πολύδροσο Παραμυθιάς

 
 
Τα μανιτάρια θα είναι το αντικείμενο της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που διοργανώνει το πρωί της Κυριακής στο Πολύδροσο, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολυδροσιτών, με το εξής προγραμμα:

08.00-10.00 Εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου για όσους το επιθυμούν.
10.30-12.15 Ξενάγηση στο Μουσείο Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολυδροσιτών.
12.30-13.00 Ομιλίες και προβολή φωτογραφικού υλικού μανιταριών της περιοχής μας.
13.00 Μανιταρομεζέδες, τσίπουρο, κρασί και ζωντανό Πολυδροσίτικο κλαρίνο.
Read More »
Εκδήλωση για τα μανιτάρια στο Πολύδροσο Παραμυθιάς Εκδήλωση για τα μανιτάρια στο Πολύδροσο Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015 Rating: 5

Τρεις προσλήψεις στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015
Τρεις προσλήψεις στον Δήμο Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την κάλυψη παροδικών αναγκών του Δήμου, θα προσλάβει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του 2190/94 όπως ισχύει με τις τροποποιήσεις και τις συμπληρώσεις του νόμου για τις εξής ειδικότητες:Κωδικός θέσης 401

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
1) Ισχύουσα άδεια μηχανοδηγού-χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας Μηχανημάτων Ζ΄ και Τάξης Γ΄, σύμφωνα με το Π.Δ. 31/90 ή άδεια χειριστή μηχανημάτων έργου (Μ.Ε.) Ομάδας A΄ Ειδικότητας 3 του Π.Δ. 113/2012 για τα Μ.Ε. 3.5 της κατάταξης του άρθρου 2 της υπ΄ αριθ. οικ.1032/166.Φ.Γ. 9.6.4. (Η)/5-3-2013 απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 της υπ΄ αριθ. οικ.71993/301/Φ113/3-7-2015 απόφασης (*).

2) Ο ομώνυμος ή αντίστοιχος τίτλος ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/83 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικών μονάδων της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας. Γίνεται επίσης δεκτός οποιοσδήποτε τίτλος ΙΕΚ ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικών μονάδων της ημεδαπής ή αλλοδαπής υπό την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος υποβάλει βεβαίωση της αρμόδιας για την έκδοση της αδείας υπηρεσίας, ότι η ανωτέρω άδεια μηχανοδηγού – χειριστή χορηγήθηκε βάσει του συγκεκριμένου τίτλου είτε αυτοτελώς είτε με συνυπολογισμό και εμπειρίας.

3) Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική ή επαγγελματική (Υπουργική Απόφαση3486/1979).

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Α΄ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ
(Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)

1) Ισχύουσα άδεια μηχανοδηγού-χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας Μηχανημάτων Ζ΄ και Τάξης Γ΄, σύμφωνα με το Π.Δ. 31/90 ή άδεια χειριστή μηχανημάτων έργου (Μ.Ε.) Ομάδας A΄ Ειδικότητας 3 του Π.Δ. 113/2012 για τα Μ.Ε. 3.5 της κατάταξης του άρθρου 2 της υπ΄ αριθ. οικ.1032/166.Φ.Γ. 9.6.4. (Η)/5-3-2013 απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 της υπ΄ αριθ. οικ.71993/301/Φ113/3-7-2015 απόφασης (*).

2) Ο ομώνυμος ή αντίστοιχος, απολυτήριος τίτλος αναγνωρισμένης κατώτερης τεχνικής σχολής της ημεδαπής ή ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολής της αλλοδαπής. Γίνεται επίσης δεκτός οποιοσδήποτε τίτλος αναγνωρισμένης κατώτερης τεχνικής σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής, υπό την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος υποβάλει βεβαίωση της αρμόδιας για την έκδοση της άδειας υπηρεσίας, ότι η ανωτέρω άδεια μηχανοδηγού-χειριστή χορηγήθηκε βάσει του συγκεκριμένου τίτλου είτε αυτοτελώς είτε με συνυπολογισμό και εμπειρίας.

3) Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική ή επαγγελματική (Υπουργική Απόφαση3486/1979).

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Β΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ
(Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)

1) Ισχύουσα άδεια μηχανοδηγού-χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας Μηχανημάτων Ζ΄ και Τάξης Γ΄, σύμφωνα με το Π.Δ. 31/90 ή άδεια χειριστή μηχανημάτων έργου (Μ.Ε.) Ομάδας A΄ Ειδικότητας 3 του Π.Δ. 113/2012 για τα Μ.Ε. 3.5 της κατάταξης του άρθρου 2 της υπ΄ αριθ. οικ.1032/166.Φ.Γ. 9.6.4. (Η)/5-3-2013 απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 της υπ΄ αριθ. οικ.71993/301/Φ113/3-7-2015 απόφασης.

2) Απολυτήριος τίτλος τουλάχιστον Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (δηλ. απολυτήριο τριτάξιου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσεις μέχρι και το 1980 απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής και αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον τριών (3) ετών, μετά την απόκτηση της παραπάνω άδειας μηχανοδηγού-χειριστή (*).

3) Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική ή επαγγελματική (Υπουργική Απόφαση3486/1979).

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Γ΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ
(Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)

1) Ισχύουσα άδεια μηχανοδηγού-χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας Μηχανημάτων Ζ΄ και Τάξης Γ΄, σύμφωνα με το Π.Δ. 31/90 ή άδεια χειριστή μηχανημάτων έργου (Μ.Ε.) Ομάδας A΄ Ειδικότητας 3 του Π.Δ. 113/2012 για τα Μ.Ε. 3.5 της κατάταξης του άρθρου 2 της υπ΄ αριθ. οικ.1032/166.Φ.Γ. 9.6.4. (Η)/5-3-2013 απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 της υπ΄ αριθ. οικ.71993/301/Φ113/3-7-2015 απόφασης.

2) Απολυτήριος τίτλος τουλάχιστον Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (δηλ. απολυτήριο τριτάξιου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής και αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον έξι (6) μηνών, μετά την απόκτηση της παραπάνω άδειας μηχανοδηγού-χειριστή (*).

3) Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική ή επαγγελματική (Υπουργική Απόφαση3486/1979).

(*)ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Υποψήφιοι που κατείχαν άδεια την οποία αντικατέστησαν βάσει του π.δ.113/2012, εφόσον στη νέα αυτή άδεια δεν αναγράφεται η αρχική άδεια και η ημεροχρονολογία κτήσηςαυτής, οφείλουν να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας από την οποία να προκύπτουν τα ανωτέρω στοιχεία.

Η εν λόγω βεβαίωση απαιτείται, προκειμένου να προσμετρηθεί το βαθμολογούμενο κριτήριο της εμπειρίας.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Για τα θερμικά μηχανήματα γίνονται δεκτές και οι άδειες Μηχανοδηγών Χειριστών Μηχανημάτων Εκτέλεσης Τεχνικών ΄Εργων, που χορηγήθηκαν βάσει του π.δ. 22/1976 (ΦΕΚ 6/τ.Α΄/12-1-1976).

Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι κάτοχοι επαγγελματικής άδειας οδήγησης αλλοδαπής, για να γίνουν δεκτοί πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας «περί ισοδυναμίας και αντιστοιχίας της άδειας οδήγησης αλλοδαπής με τις επαγγελματικές άδειες οδήγησης ημεδαπής».


Κωδικός θέσης 402

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:
1) Ισχύουσα άδεια μηχανοδηγού-χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας Μηχανημάτων Β΄ και Τάξης Β΄, σύμφωνα με το Π.Δ. 31/90 ή άδεια χειριστή μηχανημάτων έργου (Μ.Ε.) Ομάδας Α΄ Ειδικότητας 1 του Π.Δ. 113/2012 για τα Μ.Ε. 1.3της κατάταξης του άρθρου 2 της υπ΄ αριθ. οικ.1032/166.Φ.Γ. 9.6.4. (Η)/5-3-2013 απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 της υπ΄ αριθ. οικ.71993/301/Φ113/3-7-2015 απόφασης (*).

2) Ο ομώνυμος ή αντίστοιχος τίτλος ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/83 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικών μονάδων της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας. Γίνεται επίσης δεκτός οποιοσδήποτε τίτλος ΙΕΚ ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικών μονάδων της ημεδαπής ή αλλοδαπής υπό την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος υποβάλει βεβαίωση της αρμόδιας για την έκδοση της αδείας υπηρεσίας, ότι η ανωτέρω άδεια μηχανοδηγού – χειριστή χορηγήθηκε βάσει του συγκεκριμένου τίτλου είτε αυτοτελώς είτε με συνυπολογισμό και εμπειρίας.

3) Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική ή επαγγελματική (Υπουργική Απόφαση3486/1979).

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Α΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:
(Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)

1) Ισχύουσα άδεια μηχανοδηγού-χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας Μηχανημάτων Β΄ και Τάξης Β΄, σύμφωνα με το Π.Δ. 31/90 ή άδεια χειριστή μηχανημάτων έργου (Μ.Ε.) Ομάδας Α΄ Ειδικότητας 1 του Π.Δ. 113/2012 για τα Μ.Ε. 1.3της κατάταξης του άρθρου 2 της υπ΄ αριθ. οικ.1032/166.Φ.Γ. 9.6.4. (Η)/5-3-2013 απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 της υπ΄ αριθ. οικ.71993/301/Φ113/3-7-2015 απόφασης (*).

2) Ο ομώνυμος ή αντίστοιχος, απολυτήριος τίτλος αναγνωρισμένης κατώτερης τεχνικής σχολής της ημεδαπής ή ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολής της αλλοδαπής. Γίνεται επίσης δεκτός οποιοσδήποτε τίτλος αναγνωρισμένης κατώτερης τεχνικής σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής, υπό την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος υποβάλει βεβαίωση της αρμόδιας για την έκδοση της άδειας υπηρεσίας, ότι η ανωτέρω άδεια μηχανοδηγού-χειριστή χορηγήθηκε βάσει του συγκεκριμένου τίτλου είτε αυτοτελώς είτε με συνυπολογισμό και εμπειρίας.

3) Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική ή επαγγελματική (Υπουργική Απόφαση3486/1979).

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Β΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ
(Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)

1) Ισχύουσα άδεια μηχανοδηγού-χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας Μηχανημάτων Β΄ και Τάξης Β΄, σύμφωνα με το Π.Δ. 31/90 ή άδεια χειριστή μηχανημάτων έργου (Μ.Ε.) Ομάδας Α΄ Ειδικότητας 1 του Π.Δ. 113/2012 για τα Μ.Ε. 1.3της κατάταξης του άρθρου 2 της υπ΄ αριθ. οικ.1032/166.Φ.Γ. 9.6.4. (Η)/5-3-2013 απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 της υπ΄ αριθ. οικ.71993/301/Φ113/3-7-2015 απόφασης.

2) Απολυτήριος τίτλος τουλάχιστον Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ( δηλ. απολυτήριο τριτάξιου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσεις μέχρι και το 1980 απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής και αντίστοιχηεμπειρία τουλάχιστον τριών (3) ετών, μετά την απόκτηση της παραπάνω άδειας μηχανοδηγού-χειριστή (*).

3) Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική ή επαγγελματική (Υπουργική Απόφαση3486/1979).

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Γ΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ
(Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)

1) Ισχύουσα άδεια μηχανοδηγού-χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας Μηχανημάτων Β΄ και Τάξης Β΄, σύμφωνα με το Π.Δ. 31/90 ή άδεια χειριστή μηχανημάτων έργου (Μ.Ε.) Ομάδας Α΄ Ειδικότητας 1 του Π.Δ. 113/2012 για τα Μ.Ε. 1.3 της κατάταξης του άρθρου 2 της υπ΄ αριθ. οικ.1032/166.Φ.Γ. 9.6.4. (Η)/5-3-2013 απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 της υπ΄ αριθ. οικ.71993/301/Φ113/3-7-2015 απόφασης.

2) Απολυτήριος τίτλος τουλάχιστον Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ( δηλ. απολυτήριο τριτάξιου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής και αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον έξι (6) μηνών, μετά την απόκτηση της παραπάνω άδειας μηχανοδηγού-χειριστή (*).

3) Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική ή επαγγελματική (Υπουργική Απόφαση3486/1979).

Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η πλήρωση της θέσης από υποψηφίους, που κατέχουν άδεια μηχανοδηγού-χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας Μηχανημάτων Β΄ και Τάξης Β΄, σύμφωνα με το Π.Δ. 31/90 ή άδεια χειριστή μηχανημάτων έργου (Μ.Ε.) Ομάδας Α΄ Ειδικότητας 1 του Π.Δ. 113/2012 για τα Μ.Ε. 1.3 της κατάταξης του άρθρου 2 της υπ΄ αριθ. οικ.1032/166.Φ.Γ. 9.6.4. (Η)/5-3-2013 απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 της υπ΄ αριθ. οικ.71993/301/Φ113/3-7-2015 απόφασης, επιτρέπεται η κάλυψη της θέσης από υποψηφίους με άδεια μηχανοδηγού-χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας Μηχανημάτων Β΄ και Τάξης Γ΄, σύμφωνα με το Π.Δ. 31/90 ήμε άδεια χειριστή μηχανημάτων έργου (Μ.Ε.) Ομάδας Α΄ Ειδικότητας 1 του Π.Δ. 113/2012 για τα Μ.Ε. 1.3 της κατάταξης του άρθρου 2 της υπ΄ αριθ. οικ.1032/166.Φ.Γ. 9.6.4. (Η)/5-3-2013 απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 της υπ΄ αριθ. οικ.71993/301/Φ113/3-7-2015 απόφασης, τηρουμένης της ανωτέρω διαβάθμισης όσον αφορά στα λοιπά τυπικά προσόντα.

(*)ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:
Υποψήφιοι που κατείχαν άδεια την οποία αντικατέστησαν βάσει του π.δ.113/2012, εφόσον στη νέα αυτή άδεια δεν αναγράφεται η αρχική άδεια και η ημεροχρονολογία κτήσης αυτής, οφείλουν να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας από την οποία να προκύπτουν τα ανωτέρω στοιχεία.

Η εν λόγω βεβαίωση απαιτείται, προκειμένου να προσμετρηθεί το βαθμολογούμενο κριτήριο της εμπειρίας.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
Για τα θερμικά μηχανήματα γίνονται δεκτές και οι άδειες Μηχανοδηγών Χειριστών Μηχανημάτων Εκτέλεσης Τεχνικών ΄Εργων, που χορηγήθηκαν βάσει του π.δ. 22/1976 (ΦΕΚ 6/τ.Α΄/12-1-1976).

Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι κάτοχοι επαγγελματικής άδειας οδήγησης αλλοδαπής, για να γίνουν δεκτοί πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας «περί ισοδυναμίας και αντιστοιχίας της άδειας οδήγησης αλλοδαπής με τις επαγγελματικές άδειες οδήγησης ημεδαπής».

Κωδικός θέσης 403
Δεν απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα (άρθρο 5 παρ. 2 του Ν. 2527/1997)

Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ
Για τις θέσεις με κωδικό 401,402, προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων, που ανήκουν στον ίδιο πίνακα προσόντων ανεξάρτητα από το σύνολο των μονάδων που συγκεντρώνουν, οι μόνιμοι κάτοικοι όλων των Δήμων του Νομού Θεσπρωτίας.
Για τη θέση με κωδικό 403 προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων, ανεξάρτητα από το σύνολο των μονάδων που συγκεντρώνουν, οι μόνιμοι κάτοικοι όλων των Δήμων του Νομού Θεσπρωτίας.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό εντυπο ασεπ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Σουλίου 3, απευθύνοντάς την στο Γραφείο Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικής Μέριμνας (τηλ. επικοιν. 2665 3 61160 & 2665 3 61156). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά)και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: 
α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση· 
β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Έντυπα αιτήσεων - Διαγωνισμών Φορέων - Εποχικού (ΣΟΧ 3)
γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ' όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι - Ανεξάρτητες και άλλες αρχές - ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Έντυπα αιτήσεων - Διαγωνισμών Φορέων - Εποχικού (ΣΟΧ 3).

Για τις λεπτομέρειες σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά ειδικότητα, μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Δήμου Ηγουμενίτσας τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Read More »
Τρεις προσλήψεις στον Δήμο Ηγουμενίτσας Τρεις προσλήψεις στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015 Rating: 5

ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015
ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 
 
 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας μίλησε στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το σχέδιο νόμου "Μέτρα για την εφαρμογή της Συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμισεων".

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας:

Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ας το ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμα φορά: το πολυνομοσχέδιο αυτό έρχεται ως συνέχεια μιας καταστροφικής διακυβέρνησης και μιας άνευ όρων συνθηκολόγησης της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο αείμνηστος Ξενοφών Ζολώτας είχε πει ότι οι «φόροι σκοτώνουν τους φόρους». Και θα συμπλήρωνε κανείς ότι, σε αυτές τις συνθήκες, «οι φόροι σκοτώνουν την ανάπτυξη».

Σε μια οικονομία σε ύφεση – που έχει εκτιμηθεί στο 2-3% για το δεύτερο εξάμηνο του 2015, όταν το δ' τρίμηνο του 2014 είχαμε πετύχει ανάπτυξη 1,7% -, σε μια οικονομία με ήδη δυσβάστακτη φορολόγηση, η απάντηση της «δεύτερη φορά Αριστεράς» είναι η ίδια, μονότονη και αδιέξοδη συνταγή: αυξάνουμε τους φόρους.

Έτσι, ο ΕΝΦΙΑ αντί να καταργηθεί, διευρύνεται: μάλιστα η κυβέρνηση κυνηγάει να εισπράξει και το τελευταίο πεντόευρο καθώς πλέον μόνο ο ΕΝΦΙΑ κάτω του ενός ευρώ δε θα βεβαιώνεται και δεν θα απαιτείται να πληρωθεί.

Αντί της επαναφοράς του αφορολόγητου στα εισοδήματα έως 12.000 ευρώ, η κυβέρνηση αυξάνει τους φόρους στα εισοδήματα από ενοίκια. Προσοχή, και αναδρομικά, και ασχέτως εάν έχουν εισπραχθεί ή όχι.

Βάζετε τους αγρότες στο μάτι ενός φορολογικού κυκλώνα, αυξάνοντας την προκαταβολή φόρου εισοδήματος, ως προάγγελο της αύξησης του φορολογικού συντελεστή αλλά και της σταδιακής κατάργησης της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο. Για να μη μιλήσω για την κατάργηση της επαναχορήγησης σύνταξης για ανασφάλιστους υπερήλικες από τον ΟΓΑ.

Μιλήσατε για στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, ενώ απειλείτε να ακυρώσετε τη δωρεάν ή τη μειωμένη μετακίνηση ΑμεΑ, πολυτέκνων και φοιτητών με τις αστικές συγκοινωνίες.

Ενώ ο κατασκευαστικός κλάδος παραμένει σε λήθαργο εκείνοι καταργούν – και μάλιστα αναδρομικά – τη δυνατότητα των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ να επιλέξουν προσωρινά χαμηλότερη ασφαλιστική κλάση, ώστε να μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Εκτός όμως από την τεράστια απόσταση μεταξύ υποσχέσεων και πραγματικότητας, στο πολυνομοσχέδιο αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, βλέπουμε και κάποιες άλλες, άλλου τύπου, ανα-κυβιστήσεις, για να το πω κομψά.

Όπως για παράδειγμα οι οφειλές, που θα ρυθμίζονται όχι απαραίτητα σε 100 δόσεις, αλλά ανάλογα με την οικονομική κατάσταση αυτού που χρωστάει. Αναγνωρίζετε τελικά, κύριοι Υπουργοί, ότι οι 100 δόσεις ανεξαρτήτως εισοδήματος και περιουσίας διευκόλυναν και τους μεγάλο-οφειλέτες του Δημοσίου;

Επίσης, καταργείτε τη διάταξη με την οποία ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης και χρωστούν έως 50.000 ευρώ στα ταμεία μπορούσαν να προχωρήσουν σε συμψηφισμό των χρεών έως 25.000 ευρώ με μέρος της σύνταξης.

Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι το νομοθέτημα που συζητούμε είναι αντι-αναπτυξιακό στο δημοσιονομικό του σκέλος. Δεν είναι μόνο ότι αγνοεί την ανάγκη να γίνουν στοχευμένες, χειρουργικές θα έλεγα, περικοπές σε αχρείαστες δαπάνες.Το πρόβλημα είναι ότι δεν περιλαμβάνει κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές που θα μπορούσαν να συμβάλουν και στην ανταγωνιστικότητα, και στη μείωση των τιμών υπέρ του τελικού καταναλωτή και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Παίρνω για παράδειγμα τις προβλέψεις για την ενέργεια, όπου γίνεται ένα άνοιγμα της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου. Δεν βλέπουμε τίποτα όμως για να μειωθεί το κόστος ενέργειας για τις βιομηχανίες ή για το άνοιγμα της λιανικής αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος, ή για το θέμα της ΑΔΜΗΕ. Υποτίθεται ότι πρέπει να έχουν συμφωνηθεί, αυτά ή ισοδύναμά τους, έως το τέλος του μήνα.

Με αυτό θέλω να πω, κύριες και κύριοι συνάδελφοι, ότι και από αυτό το πολυνομοσχέδιο, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί να «ανοίξει» το παιχνίδι. Δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας, με επενδύσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Κατά βάθος, δεν φαίνεται ότι επιθυμεί ρήξη με κανένα κατεστημένο.

Δυστυχώς, αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι παρά η πρώτη δόση του φουσκωμένου λογαριασμού που θα πληρώσουν οι Έλληνες, για τα λάθη μιας κυβέρνησης που όχι μόνο δεν τόλμησε, αλλά επαναλαμβάνει και αυτά που η ίδια κατήγγειλε.
Read More »
ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015 Rating: 5

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΟΛΗΓ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015
ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΟΛΗΓ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ


Ω, της απογοήτευσης, σε τούτον εδώ τον τόπο. 
Κάθε προσδοκία, λασπώνει, σαπίζει και χάνεται.
Κάθε ελπίδα χάνεται, χωρίς να γευθεί ούτε ένα χαμόγελο.
Κάθε όνειρο σβήνει με την αίσθηση του κάλπικου, του κίβδηλου, του πλαστού και του παραχαραγμένου, πριν καν ανοίξουν τα μάτια.
Ο λόγος για το οδυνηρό φαινόμενο της τραγικής τελικά μεταπολίτευσης, του διορισμού σε καίριες θέσεις, πάντα με κομματικά συνάμα και προσωπικά κριτήρια, των εχόντων εξουσιαστικές αρμοδιότητες, ατόμων με Ειδικές Πνευματικές Ανάγκες και Προσόντα.
Λόγω του οικονομικού αντικειμένου και του μεγέθους της δυνατότητας επηρεασμού της γενικότερης οικονομικής κατάστασης του τόπου, του ενός (!) διορισμένου ατόμου, θα περιοριστούμε στο φαινόμενο ΟΛΗΓ.
Από της συστάσεως του Οργανισμού, το Δ.Σ. διορίζονταν, πάντα με κομματικά κριτήρια, με απόφαση του τοπικού Κυβερνητικού Βουλευτή.
Επί κεντροαριστερών Κυβερνήσεων, η απόφαση αυτή του Τοπικού Κυβερνητικού Βουλευτή, επηρεάζονταν σχετικά και από τον Τοπικό Κομματικό μηχανισμό, που όμως, στις περισσότερες των περιπτώσεων, ελέγχονταν απ’ αυτόν.
Αντίθετα επί ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, κόμμα ιστορικά και αμετανόητα βουλευτοκρατούμενο, η απόφαση αυτή ανήκε αποκλειστικά στον Τοπικό Κυβερνητικό Βουλευτή, το κριτήριο του οποίου ήταν αποκλειστικά το ρουσφέτι.
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο Τοπικός Κυβερνητικός δεξιός Βουλευτής, επέλεγε πρόσωπο με εμφανή και ευδιάκριτα μειωμένα τυπικά, μα κυρίως ουσιαστικά προσόντα.
 
Πάντα δε άσχετα με το αντικείμενο του ΟΛΗΓ, που είναι τα λιμενικά, πλην της μιας και μοναδικής περίπτωσης του Απόστολου Καμαρινάκη.
Το έργο του οποίου έχει μέχρι σήμερα την προσωπική σφραγίδα.
Μόνο που ο τότε Τοπικός Βουλευτής φρόντισε να τον «απομακρύνει» για να μείνει το έργο του ημιτελές.
Έργο που θα είχε αλλάξει την οικονομική και εν γένει αναπτυξιακή πορεία, τόσο του λιμανιού, όσο και του τόπου μας.
Μετά, λοιπόν, την απομάκρυνση του Απόστολου Καμαρινάκη, το Δ.Σ., δηλαδή ο Διευθύνων Σύμβουλος ουσιαστικά, λειτουργούσε, δρούσε και συμπεριφέρονταν ως ο «κλητήρας» του τοπικού Βουλευτή, ο οποίος και τον διόριζε, και πάντα με προσωπική ομολογία, προκειμένου να διατηρήσει τον παχυλό του μισθό, και όλες τις παρεμφερείς, οικονομικές και μη, απολαβές.
Πριν τα μνημονιακά χρόνια, ο ρόλος του Δ.Σ. του ΟΛΗΓ ήταν κυρίως ο διορισμός ατόμων με το πρόγραμμα STAGE, από τον κατάλογο του Τοπικού Βουλευτή ή μέσω της απασχόλησης σε εργολάβους που αναλάμβαναν λιμενικά έργα, τις περισσότερες φορές με φωτογραφικούς διαγωνισμούς ή απευθείας αναθέσεις.
Μετά την κατάργηση αυτού του προγράμματος, το «έργο» αυτών των «στελεχών» περιορίζεται στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων και απαιτήσεων του τοπικού Βουλευτή, στα μικροέργα, πάντα με το πάθος των απευθείας αναθέσεων, στα μυστικά και κρυφά, αλλά πανάκριβα συμφέροντα μεγαλοπαραγόντων των Αθηνών και όχι μόνο, σύμφωνα με αναδείξεις των τοπικών και όχι μόνο, ΜΜΕ, που ποτέ δεν διαψεύστηκαν.
Δυστυχώς, ουδείς εξ όλων αυτών θέλησε να ασχοληθεί με τα μεγάλα και πραγματικά έργα που σχετίζονταν με την ευρύτερη του λιμανιού περιοχή, παρά το γεγονός ότι στα συρτάρια τους ήταν οι έτοιμοι και ώριμοι φάκελοι του Απόστολου Καμαρινάκη.
Δεν δίσταζαν δε να είναι σε συνεχή πολεμική σύγκρουση με τις Αυτοδιοικητικές Αρχές του τόπου, μόνο και μόνο γιατί, υπηρετούσαν αποκλειστικά το «αφεντικό» τους, του οποίου τα συμφέροντα, δεν ταυτίζονταν με εκείνα που υπεδείκνυαν οι Αυτοδιοικητικοί υπέρ του τόπου.
Δυστυχώς, για όλους αυτούς, δεν ελήφθη, ούτε μια φορά, υπόψη η δική τους ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ, ως Θεσπρωτών πολιτών και κατοίκων.
Με αποτέλεσμα, μετά την απομάκρυνσή τους από τη θέση του Δ.Σ. του ΟΛΗΓ, να εισπράττουν, αντί του χαιρετισμού, την απόλυτη απαξία όλων των Θεσπρωτών.
Αφορμή του παρόντος σχολίου, είναι οι διεργασίες αντικατάστασης όλου του Δ.Σ. του ΟΛΗΓ, όπως πάντα συμβαίνει με τις εναλλαγές των Κυβερνήσεων.
Είναι δεδομένο, ότι και το νέο αυτό σχήμα, θα είναι αυστηρά κομματικά και εν πολλοίς Βουλευτικό.
Όμως, από τούτο το μετερίζι, θα επαναλάβουμε αυτό που κάνουμε κάθε φορά που διορίζεται νέο Δ.Σ. στον ΟΛΗΓ.
Τους υπενθυμίζουμε το χρέος τους προς τον τόπο που τους γέννησε και τους οδήγησε στη θέση αυτή.
Στον τόπο που η ύπαρξη του λιμανιού, του ανήκει αποκλειστικά.
Του λιμανιού που, κυρίως, αρνητικά επηρέασε την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.
Με γνώμονα αποκλειστικά το συμφέρον των Εφοπλιστών και Πλοιοκτητών, κυρίως των ξένων (Ιταλών κ.λ.π.), το Ελληνικό Κράτος, με αποφάσεις μονίμως διαπλεκόμενων μ’ αυτούς των Υπουργών, ο τόπος τούτος, μέσα κυρίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στερήθηκε τα προβλεπόμενα τέλη, έστω και ψίχουλα για τα μεγάλα κεφάλαια.
Όμως και έτσι, το καθεστώς των Οργανισμών Λιμένων, προέβλεπε και προβλέπει δυνατότητα των κατά τόπους Δ.Σ. να αναλαμβάνουν την ευθύνη των μελετών και εκτελέσεων έργων με δαπάνες του, όταν αυτά σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα με το λιμάνι.
Αυτή την υπόμνηση, λοιπόν, κάνουμε και στους αυριανούς που θα μετάσχουν στο νέο σχήμα του Δ.Σ. του ΟΛΗΓ.
Αν θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, θεωρώντας πως μόνο του χρωστάνε.
Αν θέλουν να συμβάλουν στην ευμενέστερη αναπτυξιακή πορεία του τόπου και την ποιότητα της ζωής των συμπολιτών τους.
Αν θέλουν να τους θυμούνται στο μέλλον, μέσα από τις πράξεις και όχι από τις παραλείψεις, λόγω σκοπιμοτήτων, οι Θεσπρωτοί.
Ας απαλλαγούν από τις κομματικές ή Βουλευτικές εξαρτήσεις και πάντα στα πλαίσια των νόμων του Κράτους, να μη τιμωρήσουν τον τόπο, στερώντας του αυτά που δικαιούται.
Ας έχουν γι’ αυτό σαν παράδειγμα προς αποφυγή, όλους εκείνους τους προκατόχους τους, στους οποίους οι Θεσπρωτοί αποστρέφουν απαξιωτικά, ακόμη και το βλέμμα τους.
Εμείς εδώ είμαστε.
Να τους στηρίξουμε στο έργο τους με όλες μας τις δυνάμεις.
Να τους ασκήσουμε κριτική, κατά το χρέος μας, πάντα με πρόθεση εποικοδομική.
Να τους δηλώσουμε δε, πάντα κατά το χρέος μας, ότι σε κάθε αρνητική περίπτωση, πως θα είμαστε απέναντί τους, γιατί θα είμαστε, όπως πάντα, στο πλευρό των Θεσπρωτών.
Read More »
ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΟΛΗΓ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΟΛΗΓ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015 Rating: 5

Σελίδες