Σύλληψη Έλληνα για κατασκοπεία στο αεροδρόμιο των Τιράνων

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017

 


 
Σύμφωνα με την αλβανική τηλεόραση, οι αλβανικές αρχές συνέλαβαν το πρωί της Κυριακής Έλληνα πολιτικό μηχανικό στο αεροδρόμιο των Τιράνων με την κατηγορία ότι είχε μαζί του εξοπλισμό ο οποίος προκάλεσε υποψίες ότι χρησιμοποιείται για κατασκοπεία. Μάλιστα, η αλβανική τηλεόραση δημοσίευσε βίντεο με τον εξοπλισμό που έφερε μαζί του ο 52χρονος Έλληνας, δίνοντας στη δημοσιότητα τόσο το όνομα του -«Ηρακλής Δραγούνης»- όσο και την επαγγελματική ιδιότητα του -πολιτικός μηχανικός. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αλβανικής τηλεόρασης, το υλικό που κατασχέθηκε είχε αποσταλεί στις υπηρεσίες ασφαλείας των Τιράνων προκειμένου να εξεταστεί. 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα balkanweb.com, ο Έλληνας ενημέρωσε τις αλβανικές αρχές ότι εργάζεται για λογαριασμό εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. 
Η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα διευκρινίζει ότι ο 52χρονος δεν έχει κατηγορηθεί για κατασκοπεία και παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα. 
Οι αλβανικές αρχές αναφέρουν μάλιστα ότι είναι η πρώτη φορά που κατασχέθηκε τέτοιος εξοπλισμός στη χώρα. 
Ο Ηρακλής Δραγούνης έχει επισκεφθεί την Αλβανία πολλές φορές κατά το παρελθόν. 
Αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι ο συλληφθείς είναι μηχανικός εταιρείας τηλεπικοινωνιών και ότι ταξίδευε με ένα τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα, τύπου scanner, το οποίο κρίθηκε ύποπτο στον έλεγχο των αλβανικών αρχών. 
Αφού διαπιστώθηκε τι ακριβώς ήταν ο εξοπλισμός, ο 52χρονος Έλληνας αφέθηκε ελεύθερος.


 
Read More »
Σύλληψη Έλληνα για κατασκοπεία στο αεροδρόμιο των Τιράνων Σύλληψη Έλληνα για κατασκοπεία στο αεροδρόμιο των Τιράνων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 Rating: 5

Διευρυμένη ΝΟΣ της ΝΔ Θεσπρωτίας την Παρασκευή με καλεσμένο τον Χαρ. Αθανασίου

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017Η ΝΟ.Δ.Ε Νέας Δημοκρατίας Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση (ΝΟ.Σ), την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00μ.μ., στο Ξενοδοχείο ANGELIKA PALLAS.

Καλούνται όλα τα Στελέχη και Μέλη του Κόμματος να παραστούν στην εκδήλωση στην οποία Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο τ. Υπουργός Δικαιοσύνης, Βουλευτής Ν. Λέσβου της ΝΔ κος. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ


 
Read More »
Διευρυμένη ΝΟΣ της ΝΔ Θεσπρωτίας την Παρασκευή με καλεσμένο τον Χαρ. Αθανασίου Διευρυμένη ΝΟΣ της ΝΔ Θεσπρωτίας την Παρασκευή με καλεσμένο τον Χαρ. Αθανασίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 Rating: 5

Το Αστεροσκοπείο βράβευσε μαθητές που έφτιαξαν τον δικό τους σεισμογράφο

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017Τις μαθητικές ομάδες που διακρίθηκαν στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Φτιάξε τον δικό σου σεισμογράφο» βράβευσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), σε εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Τηλεσκόπιο Δωρίδη στο Θησείο.

Επρόκειτο για ένα πρόγραμμα για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, που διοργάνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου, σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή. Ομάδες μαθητών, σε συνεργασία με τους καθηγητές τους, κατασκεύασαν έναν αυτοσχέδιο σεισμογράφο και κατέγραψαν την όλη διαδικασία σε μία παρουσίαση, που συνοδευόταν από φωτογραφικό και άλλο οπτικοακουστικό υλικό.

Υπεύθυνος του προγράμματος ήταν ο δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικoύ Ινστιτούτου Αθηνών. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς».

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 25 σχολικές ομάδες με συνολικά 147 μαθητές και 39 εκπαιδευτικούς από γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας.

Μετά από αξιολόγηση διακρίθηκαν οι εξής ομάδες, οι οποίες και βραβεύθηκαν: Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Αλοννήσου, 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, 2ο ΓΕΛ Σπάρτης, 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης, 5o Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής, 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου, Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου, Γυμνάσιο Αντιρρίου, 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής, Ειδικό Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Πανοράματος, Μουσικό Σχολείο Χανίων.

Ακόμη, στην εκδήλωση βραβεύθηκαν και εκπαιδευτικοί από άλλα τέσσερα σχολεία: Γυμνάσιο Ραφήνας, ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας και ΕΚΦΕ Ιωαννίνων, Εκπαιδευτική Ομάδα Τάλως Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εξάλλου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς», με συντονίστρια χώρα την Ελλάδα (Αστεροσκοπείο Αθηνών) και με τη συμμετοχή ακόμα τεσσάρων κρατών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου (Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία και Κύπρος), τοποθετήθηκαν και λειτούργησαν οκτώ σεισμόμετρα-σεισμογράφοι σε ελληνικά σχολεία της: Τρία της Αθήνας (Παλλήνη, Θησείο, Νέα Σμύρνη), του Αργοστολίου, της Άρτας, της Εύβοιας, της Ηγουμενίτσας, της Θεσσαλονίκης και της Σπάρτης. Επίσης, τοποθετήθηκαν άλλοι δέκα σεισμογράφοι στα σχολεία των άλλων συμμετεχουσών χωρών.

Το διετές πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε το 2015, έχει ως σκοπό τη μελέτη του σεισμού ως φυσικού φαινομένου σε πραγματικό χρόνο. Οι σεισμογράφοι που είναι εγκατεστημένοι στα σχολεία είναι συνδεδεμένοι με έναν υπολογιστή, στον οποίο στέλνουν δεδομένα κατά την ύπαρξη σεισμικής δραστηριότητας. Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι μαθητές, με τη βοήθεια των δασκάλων, συλλέγουν, αναλύουν και επεξεργάζονται σημαντικές παραμέτρους της σεισμικής δόνησης, όπως τον τόπο και τον χρόνο στον οποίο έγινε ο σεισμός, τον υπολογισμό του μεγέθους του και τον εντοπισμό του επικέντρου του.


Read More »
Το Αστεροσκοπείο βράβευσε μαθητές που έφτιαξαν τον δικό τους σεισμογράφο Το Αστεροσκοπείο βράβευσε μαθητές που έφτιαξαν τον δικό τους σεισμογράφο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 Rating: 5

«Η CETA καταστρέφει τη φέτα», το συμπέρασμα της ημερίδας των κτηνοτροφών στην Παραμυθιά (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017Η CETA καταστρέφει τη φέτα, ήταν το συμπέρασμα της σημερινής ημερίδας που πραγματοποίησε στην Παραμυθιά ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας.

Στην ημερίδα που τον συντονισμό είχε η προεδρος του Συλλόγου Κτηνοτροφών Μυρτώ Λύκκα, το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν: Ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νοτης Μαριάς, ο βουλευτής Θεσπρωτιας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας, Ο Βουλευτης Ιωαννινων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, ο αντιπεριφεριάρχης παιδειας ΔημήτρΔημάκος, ο αντιπρόεδρος της COGECA Βασίλης Παρόλας, δημοτικοί και περιφερικοί σύμβουλοι καθώς και πλήθος παραγωγών και μελών του συνεταιριστικού κινήματος των αγροτοκτηνοτροφων.

Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων όλων, ήταν η αγωνιά για την τύχη της φέτας ως ΠΟΠ προϊόν και οι εύθηνες της Ε.Ε που συνειδητά δεν προστατεύει το προϊόν, με τους κεντρικούς ομιλητές (Νότη Μαριά και Αλέξανδρο Καχριμάνη), να τονίζουν:

- Η πρόσφατη έγκριση της CETA από την Ευρωβουλή έθεσε επί τάπητος όχι μόνο τη διαδικασία απώλειας της μονοπωλιακής προστασίας που απολαμβάνει η Φέτα ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) στην αγορά των 500 εκατομμυρίων καταναλωτών της Ε.Ε. αλλά και τους ευρύτερους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις διεθνείς συμβάσεις τύπου CETA,TTIP κλπ 

- Η Ε.Ε. αντί να στηρίξει την Αρχή της Κοινοτικής Προτίμησης, η οποία αποτέλεσε και το βασικό χαρακτηριστικό της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της πάλαι ποτέ Ε.Ο.Κ., πολιτική η οποία προστάτευε αποτελεσματικά τα αγροτικά προϊόντα των κρατών μελών της τότε Ε.Ο.Κ., έχει τα τελευταία τριάντα χρόνια προσχωρήσει στις λογικές του Π.Ο.Ε.. και της πλήρους απελευθέρωσης του εμπορίου αγροτικών προϊόντων με αποτέλεσμα η ευρωπαϊκή αγορά να κατακλύζεται κυριολεκτικά από πάμφθηνα και αμφιβόλου ποιότητας αγροτικά προϊόντα τα οποία διαλύουν το εισόδημα των ευρωπαίων αγροτών 

- η CETA διαλύει την αγροτική οικονομία σε Ευρώπη και Ελλάδα και καταργεί το καθεστώς αυξημένης προστασίας που είχε η παραγόμενη στην ηπειρωτική Ελλάδα και στη Λέσβο Φέτα ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) ζημιώνοντας ανεπανόρθωτα την παραγωγή και την ποιότητα της Φέτας ενός παραδοσιακού προϊόντος το οποίο μόνο από τις εξαγωγές το 2015 απέφερε στην Ελλάδα 367 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα η CETA ευνοεί τον κυριότερο καναδό παραγωγό δήθεν «φέτας» ο οποίος σημειωτέον είναι Σκοπιανός!!! κατέχοντας τη μερίδα του λέοντος, περί το 63%, της τοπικής καναδικής παραγωγής φέτας-μαϊμού

- Με τις ρυθμίσεις της CETA, (η οποία επιτρέπει πλέον σε όσους παραγωγούς του Καναδά παρήγαγαν μέχρι το 2013 φέτα-μαϊμού και μάλιστα από αγελαδινό γάλα να συνεχίζουν νόμιμα πλέον να το πράττουν), ανοίγει η Κερκόπορτα προκειμένου στα επόμενα χρόνια η Φέτα να μετατραπεί σε κοινή ονομασία και συνακόλουθα να απωλέσει την ισχυρότατη προστασία την οποία απολαμβάνει εντός της Ε.Ε. ως προϊόν Π.Ο.Π

Δείτε στο βίντεο της paramythia-online.gr που ακολουθεί, ολόκληρη την ημερίδα του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας


Read More »
«Η CETA καταστρέφει τη φέτα», το συμπέρασμα της ημερίδας των κτηνοτροφών στην Παραμυθιά (+ΒΙΝΤΕΟ) «Η CETA καταστρέφει τη φέτα», το συμπέρασμα της ημερίδας των κτηνοτροφών στην Παραμυθιά (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 Rating: 5

Σύβοτα: Ζητείται μπάρμαν για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017

Η ξενοδοχειακή μονάδα "Μέγα Άμμος" στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, αναζητάει έναν μπάρμαν για τις ανάγκες του ξενοδοχείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν βιογραφικά στο email:  ma@hotel-megaammos.gr
Πληροφορίες στο τηλ: 2665093447


Read More »
Σύβοτα: Ζητείται μπάρμαν για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος Σύβοτα: Ζητείται μπάρμαν για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 Rating: 5

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017Όλες οι δραστηριότητες που οργανώνονται για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών είναι συνδεδεμένες με ένα κοινό θέμα για το 2017 «Το μέλλον τους είναι το μέλλον μας». Η Παγκόσμια Ημέρα μεταναστευτικών πουλιών θα ρίξει φως σχετικά με το θέμα της «Βιώσιμης Ανάπτυξης για την άγρια ζωή και τους ανθρώπους», θα αναδείξει την αλληλεξάρτηση των ανθρώπων και της φύσης, και ειδικότερα τους ανθρώπους και τα μεταναστευτικά ζώα - κυρίως πουλιά, καθώς μοιράζονται τον ίδιο πλανήτη και, συνεπώς, τους ίδιους περιορισμένους πόρους. Η εκστρατεία του 2017 θα στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανάγκη για μια βιώσιμη διαχείριση των φυσικών μας πόρων, αποδεικνύοντας ότι η διατήρηση των πτηνών είναι επίσης ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Πρεσβευτές της φετινής εκδήλωσης είναι πουλιά που αντιμετωπίζουν κυρίως ανθρωπογενείς απειλές κατά την μετανάστευσή τους με σοβαρές επιπτώσεις στην επιβίωσή τους. Το σταβλοχελίδονο, η λιμόζα, η σαρσέλα, η κοκκινοσκαλίδρα είναι κάποια από τα είδη που συναντούμε στους υγροβιότοπους του δέλτα Καλαμά και βρίσκονται υπό την απειλή εξαφάνισης.

Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 και ώρα 10:00πμ, στη Λιμνοθάλασσα Δρεπάνου (Κεντρικόν), περιοχή NATURA2000 ιδιαίτερου φυσικού κάλους και σημασίας για τα μεταναστευτικά πουλιά που διαβιούν και τρέφονται σε αυτήν. Η εκδήλωση περιλαμβάνει προφορική παρουσίαση της κατάστασης των απειλούμενων μεταναστευτικών πουλιών της περιοχής μας αλλά και παρατήρηση της υφιστάμενης ορνιθοπανίδας της λιμνοθάλασσας Δρεπάνου με τα τηλεσκόπια και τα κιάλια του Φορέα Διαχείρισης.


Read More »
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 Rating: 5

Απομάκρυνση 100 τόνων σκουπιδιών από το Έλος Αμμουδιάς (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017Στις 2-05-2017, συνεργείο του Δήμου Πάργας με 1 εκσκαπτικό μηχάνημα και 3 φορτηγά, ένα εκ των οποίων έφερε ειδική δαγκάνα, σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, προέβη στην απομάκρυνση των σκουπιδιών που είχαν αυθαίρετα αποτεθεί στην προστατευόμενη περιοχή του Έλους της Αμμουδιάς. 
Δυστυχώς, για να γίνει η απομάκρυνση, έπρεπε οι ποσότητες των σκουπιδιών να αγγίξουν τους 100 τόνους περίπου, καθώς χρειάστηκαν 18 φορτηγά για την μεταφορά τους !!!!
Παράλληλα με την βοήθεια του εκσκαπτικού μηχανήματος του Δήμου Πάργας διανοίχθηκε τάφρος κατά πλάτος του υφιστάμενου χωματόδρομου, για να αποτραπεί η επανάληψη του ίδιου φαινομένου στο μέλλον. 
Ο Φορέας Διαχείρισης εντός των επόμενων ημερών θα προβεί στην επανατοποθέτηση ενημερωτικής πινακίδας για την απαγόρευση ρίψης σκουπιδιών, καθώς η προηγούμενη κατεδαφίστηκε και σκεπάστηκε με μπάζα και ξύλα οικοδομών.Ελπίζουμε οι κάτοικοι της περιοχής αντιλαμβανόμενοι την οικολογική, και όχι μόνο, αξία του τόπου τους, να σταθούν σύμμαχοι στην προσπάθεια να παραμείνει ο χώρος καθαρός και να αποτρέψουν κάθε αυθαίρετη ενέργεια που υποβαθμίζει την προστατευόμενη περιοχή.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση.Read More »
Απομάκρυνση 100 τόνων σκουπιδιών από το Έλος Αμμουδιάς (+ΦΩΤΟ) Απομάκρυνση 100 τόνων σκουπιδιών από το Έλος Αμμουδιάς (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 Rating: 5

ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας: Ημέρες Φυσικών Επιστημών 2017 - Ημέρα Γυμνασίων

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017Την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 («ημέρα Γυμνασίων») ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις «Ημέρες Φυσικών Επιστημών 2017» που διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Θεσπρωτίας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της «ημέρας Γυμνασίων» ομάδες μαθητών από το 1ο και 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας καθώς και από το Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας θα παρουσιάζουν κατά τις ώρες του Σχολικού ωραρίου (8:30 π.μ. – 13:30 μ.μ.) σειρά πειραμάτων των Φυσικών Επιστημών. 
Η εκδήλωση που θα είναι επισκέψιμη από μαθητές και κοινό, θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της ίδιας ημέρας με τη βράβευση των μαθητών που συμμετέχουν.


 
Read More »
ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας: Ημέρες Φυσικών Επιστημών 2017 - Ημέρα Γυμνασίων ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας: Ημέρες Φυσικών Επιστημών 2017 - Ημέρα Γυμνασίων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 Rating: 5

Χωρίς πλοία για 48ωρες την ερχόμενη εβδομάδα

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την ερχόμενη Τρίτη 16/05/2017 και Τετάρτη 17/05/2017, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση, την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει στις 00.01 τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Μαΐου και τελειώνει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17 Μαΐου.

Ορισμένα από τα βασικότερα αιτήματα που θέτει η ΠΝΟ είναι η επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτικών στο προ των τριών μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων, η αυτοτέλεια του ΝΑΤ, η αντιμετώπιση της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών, η ριζική επανεξέταση των διατάξεων και των Υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες μειώθηκαν οι συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας στις διεθνείς γραμμές και η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2016 στις κατηγορίες πλοίων που εκκρεμούν.

«Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποχωρώντας για άλλη μια φορά κατά κράτος στις απαιτήσεις των δανειστών και στις ξεφτισμένες πλέον κόκκινες γραμμές, συνομολόγησε, συμφώνησε, υπέγραψε και σε λίγες μέρες θα φέρει στο Κοινοβούλιο το νέο αντιλαϊκό και αντεργατικό πακέτο μέτρων με το οποίο κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στα εναπομείναντα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων της χώρας μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) προσθέτοντας ότι «οι ηγεσίες των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ φέρουν βαρύτατες ευθύνες για την μακροχρόνια αποχή και απραξία από κάθε αγωνιστική δράση».


 
Read More »
Χωρίς πλοία για 48ωρες την ερχόμενη εβδομάδα Χωρίς πλοία για 48ωρες την ερχόμενη εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 Rating: 5

Σύβοτα Θεσπρωτίας: Δείτε από ψηλά την "Η Καραϊβική της Ελλάδας"

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας (που μέχρι μια δεκαετία περίπου ονομαζόταν Μούρτος) έχουν γίνει για πολλούς τουρίστες πρώτη επιλογή ως καλοκαιρινός προορισμός τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό της νοτιοδυτικής Θεσπρωτίας, χτισμένο σε ένα μικρό και κλειστό κόλπο(900 περίπου κατοίκων). Πολλοί μάλιστα το έχουν χαρακτηρίσει ως παραθαλάσσιο «παράδεισο», αφού το καταπράσινο τοπίο του δένεται αρμονικά με το μπλε της θάλασσας. Τα υπέροχα διάσπαρτα νησάκια του (τα «Σύβοτα νησιά» σύμφωνα με το Θουκυδίδη) θυμίζουν ή μάλλον δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από παρόμοια τους ξωτικών περιοχών. Η ομορφιά των οργανωμένων παραλιών που διαθέτει είναι απαράμιλλη και τα νερά τους είναι απλά κρυστάλλινα και καταγάλανα.

Μεγάλο πλεονέκτημα του χωριού αποτελεί το ότι μπορεί κανείς να απολαύσει φαγητό, καφέ ή ποτό με θέα τη μαρίνα και το Ιόνιο πέλαγος. Κάνουμε λόγο, λοιπόν, για το πιο κοσμοπολίτικο καλοκαιρινό τόπο του νομού και όχι μόνο.
Δείτε τρεις εικόνες σε 3D στο thesprotia3d.gr


 
Read More »
Σύβοτα Θεσπρωτίας: Δείτε από ψηλά την "Η Καραϊβική της Ελλάδας" Σύβοτα Θεσπρωτίας: Δείτε από ψηλά την "Η Καραϊβική της Ελλάδας" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 Rating: 5

Πρωτόγνωρη τουριστική αύξηση στην Ήπειρο

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017
Την εκτίμηση περί πρωτόγνωρων ρυθμών αύξησης του ελληνικού τουρισμού την τρέχουσα περίοδο διατύπωσε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσης τονίζοντας ότι εφέτος πληρότητες και διανυκτερεύσεις θα σπάσουν κάθε ρεκόρ.

Με την άποψη αυτή συντάσσονται τόσο οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης όσο και τα μέλη των ξενοδοχειακών ενώσεων της Ηπείρου.

Όπως αναφέρουν, οι προκρατήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη ενώ καταγράφεται υψηλή ζήτηση και για τους φθινοπωρινούς μήνες.

Πέραν των προγραμματισμένων αφίξεων υπάρχει συνεχής ροή επισκέψεων από τους δυο αυτοκινητόδρομους ενώ θετικά αναμένεται να συμβάλλει και η λειτουργία του αεροδρομίου του Ακτίου.


 
Read More »
Πρωτόγνωρη τουριστική αύξηση στην Ήπειρο Πρωτόγνωρη τουριστική αύξηση στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 Rating: 5

Ευχαριστήριο προς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Φιλιατών

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017


Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Φιλιατών, που βοήθησαν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στους ηλικιωμένους γονείς μου. 

Με τις συνθήκες που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι τη δουλειά τους, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ήρωες για την περίθαλψη που δίνουν στον κόσμο. 

Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους με όλη μου την αγάπη. 

Αναστάσιος Μάσιας

Read More »
Ευχαριστήριο προς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Φιλιατών Ευχαριστήριο προς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 Rating: 5

Η θεατρική ομάδα ΑΤΑΛΑΝΤΑΝΣ Πέρδικας Θεσπρωτίας παρουσιάζει την κωμωδία «Φούστα μπλούζα»

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017Η θεατρική ομάδα ΑΤΑΛΑΝΤΑΝΣ Πέρδικας Θεσπρωτίας παρουσιάζει την κωμωδία «Φούστα μπλούζα» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, την Κυριακή 14 Μαϊου και Πέμπτη 18 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο Πέρδικας και ώρα 20.30.

Μια από τις καλύτερες φάρσες των τελευταίων ετών, το έργο «Φούστα-Μπλούζα», είναι μια σπαρταριστή κωμωδία, με θέμα το παιχνίδι των δυο φύλων σε αυτή την ανεξιχνίαστη περιοχή του έρωτα, όπου τα όρια του αρσενικού και του θηλυκού μπερδεύονται.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θανάσης Βενέτης, Χρύσα Ντάγκα

ΠΑΙΖΟΥΝ: Αριστέα Κουλούρη, Φανή- Φίλιππος Βούλγαρης, Μανώλης- Βασιλική Λαμπρίδου, Λαρίσα- Αντώνης Βούλγαρης, Κώστας- Έλλη Παπαπάσχου, Μαίρη- Λίτσα Παπαζώη, Μπέτη- Ραχήλ Μαρκιανίδου,Φλορίντα- Βαγγέλης Μώκος, Σακίρα- Μιχάλης Κοντός, Θαλασσινός.

ΣΚΗΝΙΚΑ: Ρέα Κόχυλα

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νικόλας Χαρίτος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ: Δημήτρης Μυλωνάς

Ευχαριστούμε τους Θεόδωρο Μώκο, Κατερίνα Βέρμπη και την Χρυσάνθη Λαλλά για την πολύτιμη βοήθειά τους.


 
Read More »
Η θεατρική ομάδα ΑΤΑΛΑΝΤΑΝΣ Πέρδικας Θεσπρωτίας παρουσιάζει την κωμωδία «Φούστα μπλούζα» Η θεατρική ομάδα ΑΤΑΛΑΝΤΑΝΣ Πέρδικας Θεσπρωτίας παρουσιάζει την κωμωδία «Φούστα μπλούζα» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 Rating: 5

Συγκινητική η εκδήλωση μνήμης για τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017


Με μήνυμα "όχι στον πόλεμο", συγκινητική ήταν η εκδήλωση για τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας. 

Μεταξύ άλλων προβλήθηκε ιστορικό αφιέρωμα στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εμφανίστηκαν τα χορευτικά τμήματα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Γραικοχωρίου, που είχε την οργανωτική φροντίδα, και μίλησε εμπεριστατωμένα ο φιλόλογος Κοσμάς Φουσέκης, αναφερόμενος, πέρα από το ιστορικό περίγραμμα, και στη σημασία α της επετείου, αλλά και τον ιδιαίτερο συμβολισμό της στις μέρες μας. 

Όπως όλα τα κοσμογονικά γεγονότα, το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έφερνε μαζί του μεγάλες ελπίδες και εκπλήξεις. 

Σίγουρα, δημιουργούσε την προσδοκία ενός καινούργιου κόσμου: κατά απαράβατο κανόνα, οι μαχητές που μετέχουν σε μια τέτοια σύγκρουση δεν πολεμούν ποτέ απλώς και μόνον για την επιστροφή σε μια προπολεμική «ομαλότητα». 

Μάχονται, πάνω από όλα, για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό το καλύτερο αύριο είναι διαρκώς ένα ζητούμενο. 

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος και η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γραικοχωρίου Ελένη Βρύση. Read More »
Συγκινητική η εκδήλωση μνήμης για τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Συγκινητική η εκδήλωση μνήμης για τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 Rating: 5

Εξόρμηση στο Συρράκο με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017


Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας την Κυριακή 14 Μαϊου θα εξορμήσει στo Συρράκο.

Πορείες:
*Συρράκο - Χρούσιας - Καλαρρύτες - φαράγγι - Συρράκο
Βαθμός δυσκολίας: 1+
Ώρες πορείας: 6
Υψομετρική διαφορά: 650μ.
Απόσταση: 9.5 χλμ
Αρχηγός: Αθανασίου Κώστας

* Κορυφογραμμή Λάκμου (Περιστερίου) - κορυφή Πρίζα 2017μ.
Βαθμός δυσκολίας: 2
Ώρες πορείας: 7
Υψομετρική Διαφορά: 820μ.
Απόσταση: 12.5χλμ
Αρχηγός: Παπανδρέου Κώστας

Αναχώρηση 7.30π.μ. από το Πάνθεον

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο/αντιανεμικό, μπατόν, νερό 2λιτ, κολατσιό, καπέλο και ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή. {Δεύτερη αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο}

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου στην παλιά μαθητική εστία, 2ος όροφ. αριστερή πτέρυγα, 9/5 - 11/5 και ώρες 19.00-21.00 ΤΗΛ 2665400802

*Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ

*ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.


Read More »
Εξόρμηση στο Συρράκο με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Εξόρμηση στο Συρράκο με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Έργα προστασίας στον Άγιο Γεώργιο Καμίτσιανης

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017Το ποσό των 25 χιλιάδων ευρώ ενέκρινε το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να εκτελεστούν άμεσα έργα προστασίας και άρσης ετοιμορροπίας του Καθολικού στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Καμίτσιανης, στον Τσαμαντά.

Το μοναστήρι, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στη Θεσπρωτία, παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα και τα τελευταία χρόνια ήταν συνεχείς οι εκκλήσεις για έργα διάσωσής του.

Το ποσό αυτό αποτελεί την αρχή..

Το αρχικό έτος ιδρύσεως της Μονής δεν είναι γνωστό. Ανακαινίστηκε στον 18ο αιώνα (1758-1773) από τον ιερομόναχο Παϊσιο επί των ερειπίων της προϋπάρχουσας Μονής η οποία καταστράφηκε, άγνωστο πώς και πότε και αφιερώθηκε στον Άγιο Γεώργιο.

Υπήρξε πλούσια Μονή, με μεγάλη περιουσία και σπουδαία βιβλιοθήκη. Σήμερα σώζεται μόνο το Καθολικό που ανήκει στο ρυθμό των τετρακιονίων σταυροειδών μετά τρούλου και λειτουργεί ως ενοριακός ναός. Οι τοιχογραφίες και ο ξυλόγλυπτος διάκοσμος χρονολογούνται στην εποχή της ανακαινίσεως.


 
Read More »
Θεσπρωτία: Έργα προστασίας στον Άγιο Γεώργιο Καμίτσιανης Θεσπρωτία: Έργα προστασίας στον Άγιο Γεώργιο Καμίτσιανης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 Rating: 5

Ένα μοναδικό τοπικό έθιμο, ο Γκούντουλας, αναβίωσε και φέτος στη Γλούστα Φιλιατών

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 
Ένα μοναδικό τοπικό έθιμο, ο Γκούντουλας, αναβίωσε και φέτος στη Γλούστα Φιλιατών τις ημέρες του Πάσχα, με τη συμμετοχή πολλών χωριανών, αλλά και κατοίκων από τα Πανωχώρια της Μουργκάνας. 
Τι ακριβώς είναι το πρωτότυπο έθιμο του Γκούντουλα; 
Βάζουν κόκκινα αυγά, ο καθένας το δικό του, σε μια γραμμή. 
Ένας από αυτούς τα κυλά, όλα μαζί, προς τα εμπρός, σε μια κατηφόρα, και καθένας προσπαθεί να εντοπίσει και να πιάσει το δικό του αβγό, που δεν ξέρει ποιο είναι... 
Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείται μια χαρούμενη ατμόσφαιρα και πανηγυρίζεται όχι μόνο η ανάσταση του Χριστού, αλλά και η ανάταση των ψυχών... 
Αυτά τα έθιμα, βοηθούν όχι μόνο να κρατηθούν ζωντανά τα χωριά, αλλά και να μη σβήσει η παράδοση, που είναι η πυξίδα της επιβίωσής μας.


 
Read More »
Ένα μοναδικό τοπικό έθιμο, ο Γκούντουλας, αναβίωσε και φέτος στη Γλούστα Φιλιατών Ένα μοναδικό τοπικό έθιμο, ο Γκούντουλας, αναβίωσε και φέτος στη Γλούστα Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 Rating: 5

Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Κυνηγετικό Σύλλογο Φιλιατών

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017
Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού Συμβουλίου του κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών ‘’ Αρτεμις ‘’

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
 1. Κατσάρης Πέτρος : 271
 2. Πάντος Γεώργιος : 247
 3. Γκρέμος Βασίλειος : 243
 4. Ζύλης Γεώργιος : 233
 5. Τσώτσης Γεράσιμος : 230
 6. Παππάς Γιάννης : 229
 7. Μαντζούκης Φώτης : 217
 8. Μάνος Νίκος : 212
 9. Μπούτζης Γρηγόρης : 208
 10. Κούφαλης Αθανάσιος : 206
 11. Κολιομίχος : 202
 12. Παππάς Νίκος : 48
 13. Νταφλάκης Κώστας : 15


 
Read More »
Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Κυνηγετικό Σύλλογο Φιλιατών Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Κυνηγετικό Σύλλογο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 Rating: 5

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: "Τα μουσεία μιλούν για κείνα που δεν λέγονται"

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017, που διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) και είναι φέτος αφιερωμένη στη θεματική «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για κείνα που δεν λέγονται», θα πραγματοποιήσει θεματική ξενάγηση με τίτλο «από τον Αϊδωνέα στον Αϊ Δονάτο» την Πέμπτη, 18 Μαΐου και την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Κατά τη διάρκεια του φετινού εορτασμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στη διαχρονικότητα της θρησκευτικής ανάγκης, στις αλληλεπιδράσεις και τις συγκρούσεις παλαιών και νέων θρησκειών. Στη Θεσπρωτική περιοχή του Νεκρομαντείου του Αχέροντα, ιδρύονται τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες, πλειάδα παλαιχριστιανικών ναών και αναπτύσσεται η τοπική λατρεία του Αγίου Δονάτου. Η μετάβαση από τις παλιές λατρείες στο χριστιανισμό, κοινοί συμβολισμοί, επιβιώσεις και μετασχηματισμοί στις θρησκευτικές δοξασίες και πρακτικές, θα παρουσιαστούν μέσα από την ιστορική αφήγηση και με αφορμή επιλεγμένα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πέμπτη - Παρασκευή, 18 - 19 Μαΐου 2017

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

«Από τον Αϊδωνέα στον Αϊ-Δονάτο. Παιχνίδια με τον μύθο. Από τις παλιές λατρείες στον χριστιανισμό: συμβολισμοί, επιβιώσεις, μετασχηματισμοί στις δοξασίες και τις πρακτικές»

ΓΙΑ ΣΤ΄ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ και Α΄ - Γ΄ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ / απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 26650.21417, 28539

Στις 18 Μαΐου 2017 η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 


 
Read More »
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: "Τα μουσεία μιλούν για κείνα που δεν λέγονται" Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: "Τα μουσεία μιλούν για κείνα που δεν λέγονται" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: «Γνωριμία με τα επισιτιστικά επαγγέλματα και τις σχολές τους»

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017"Γνωριμία με τα επισιτιστικά επαγγέλματα και τις σχολές τους" είναι ο τίτλος της Ημέρας Σταδιοδρομίας που διοργανώνει το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το ΙΕΚ Ηγουμενίτσας. 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Θεάτρου του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, στις 11:00, με συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας.

Ομιλητές
Δημήτριος Γεωργίου, Ζαχαροπλάστης
Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Αρτοποιός
Θωμάς Νικολάου, Chef
Aντώνιος Παπαδόπουλος, Τυροκόμος
Βασιλική Β. Παππά, Υπεύθυνη του ΚΕ.ΣΥ.Π Ηγουμενίτσας

Πληροφορίες: 26650-29462 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: «Γνωριμία με τα επισιτιστικά επαγγέλματα και τις σχολές τους» Ηγουμενίτσα: «Γνωριμία με τα επισιτιστικά επαγγέλματα και τις σχολές τους» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Αίτημα για την ενδυνάμωση των μικρών ιατρείων στις τουριστικές περιοχές

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017


Κε Διοικητά

Με αφορμή δημοσίευση διαμαρτυρίας του Δήμου Ηγουμενίτσας για κυοφορούμενη αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας, υποβαθμίζοντας τις υπηρεσίες του και επηρεάζοντας συνολικά την απόδοση των δομών υγείας του Δήμου, επιθυμούμε να λάβετε υπόψη σας τα ακόλουθα:

Ο Δ. Ηγουμενίτσας (αλλά και η Θεσπρωτία ως σύνολο) αποτελεί πέραν της πύλης εισόδου στην Ευρώπη και αντιστρόφως πύλη προς την Ανατολή, παράλληλα και έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο Δήμο στο πεδίο των μεταφορών και του τουρισμού.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, δεν διαθέτει Νοσοκομείο και το πλησιέστερο βρίσκεται στους Φιλιάτες σε απόσταση περίπου 30 λεπτών από την Ηγουμενίτσα και αναλόγως μεγαλύτερη απόσταση (έως και 40 λεπτά επιπλέον) από τις περιοχές Μαργαριτίου – Συβότων – Πέρδικας που βρίσκονται στο νότιο άκρο του Δήμου.

Οι περιοχές του Νομού μας που διαθέτουν Κέντρα Υγείας, είναι μέρη με μεγάλο αριθμό κατοίκων και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο (από Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο) ο αριθμός τους αυξάνεται ραγδαία τόσο από τους γηγενείς που επιστρέφουν στην γενέτειρά τους όσο και από επισκέπτες της περιοχής μας.

Η παρουσία λειτουργικών δομών στήριξης της υγείας βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων και επιτρέπει / διευκολύνει την επιλογή παραμονής των νέων μας στις εστίες τους, αλλά και των επαναπατρισμό αυτών που επιθυμούν να επιστρέψουν στην ακριτική πατρική γη.

Οι δομές Υγείας στον κάθε τόπο (κι όχι μόνο στην Θεσπρωτία) αποτελούν παράλληλα εχέγγυο υποστήριξης των μονίμων κατοίκων αλλά και αναγκαία υποδομή στήριξης του τουριστικού προϊόντος της κάθε περιοχής

Ο τουρισμός αποτελεί για την Θεσπρωτία έναν από τους ισχυρότερους αναπτυξιακούς τομείς, απασχολώντας άνω των 5.000 ατόμων, και μετατρέπει, ενδεικτικά αναφέρω την ευρύτερη περιοχή των Συβότων που αποτελεί την κορωνίδα του τουριστικού προϊόντος μας, από περιοχή των 1.000 κατοίκων σε περιοχή που φιλοξενεί άνω των 15.000 κατοίκων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, αντιλαμβάνεσθε ότι όχι μόνο δεν πρέπει να συζητάμε για την αποδυνάμωση και υποβάθμιση της όποιας δομής Υγείας στον Ν. Θεσπρωτίας, και ειδικά ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, αλλά υφίσταται επιτακτική ανάγκη για την ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωσή τους και ειδικά στην περιοχή των Συβότων, στηρίζοντας τις προσπάθειες και τις ελπίδες των κατοίκων του ακριτικού μας νομού, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνει η χώρα, για την διατήρηση και ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος και κατ’ επέκταση της τοπικής και εθνικής μας οικονομίας.

Καθώς και στο παρελθόν είχατε ανταποκριθεί θετικά σε αντίστοιχα αιτήματά μας, και εν αναμονή θετικών εξελίξεων, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας, και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας λόγω έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος


Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Αίτημα για την ενδυνάμωση των μικρών ιατρείων στις τουριστικές περιοχές Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Αίτημα για την ενδυνάμωση των μικρών ιατρείων στις τουριστικές περιοχές Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 Rating: 5

Σελίδες