Ο DJ Kostas Pantos σήμερα στο 3d Club - Live Stage στην Πλαταριά

Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2022

 Ο DJ Kostas Pantos σήμερα στο 3d Club - Live Stage στην Πλαταριά
Read More »
Ο DJ Kostas Pantos σήμερα στο 3d Club - Live Stage στην Πλαταριά  Ο DJ Kostas Pantos σήμερα στο 3d Club - Live Stage στην Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2022 Rating: 5

Στην Ηγουμενίτσα οι ποδηλάτες που τρέχουν για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2022
Στην Ηγουμενίτσα οι ποδηλάτες που τρέχουν για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα


Στην Ελλάδα επέστρεψαν οι ποδηλάτες, που με τον δικό τους τρόπο αποφάσισαν να ζητήσουν την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα κάνοντας τη διαδρομή «Λονδίνο – Αθήνα σε δύο ρόδες». Η παρέα ποδηλατών ξεκίνησαν στις 14 Αυγούστου από την αγγλική πρωτεύουσα και (σε αφετηρία με ιδιαίτερο νόημα) το Βρετανικό Μουσείο, για να φτάσουν στη χώρα όχι απλώς κρατώντας την ελληνική σημαία.
Η Βασιλική Βούτζαλη, μαζί με τους Στέφεν Στράιχ (Steffen Streich), Γιάννη Ευθυμίου, Βασίλη Κόρδα, Σταύρο Σούμα, διένυσαν μία απόσταση 1.965 χλμ. από το Λονδίνο ως την Ανκόνα, μεταφέροντας με δυναμισμό σε Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, και νότια Ιταλία το μήνυμα «Bring Them Back». Το πίσω μέρος της ποδηλατικής ενδυμασίας τους, που έφερε το χαρακτηριστικό σύνθημα, θύμισε σε κάθε μέρος και τοποθεσία την απαίτηση για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από την Αγγλία, στην πατρίδα τους.
Το πρωί της Τρίτης (23/8), οι πέντε ποδηλάτες έφτασαν στην Ηγουμενίτσα, από όπου άρχισαν το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής τους. Μία πορεία που θα συνεχιστεί κατά σειρά σε Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Δελφούς, Θήβα, πριν καταλήξει την Κυριακή (28/8) στην Αθήνα. Ο Γερμανός ποδηλάτης, Στέφεν Στράιχ, ο οποίος ζει εδώ και 20 χρόνια στη Μυτιλήνη, εξήγησε πως «φτάνοντας στην Ηγουμενίτσα, έλεγα στους συναθλητές μου ότι πατώντας το πόδι μου σε ελληνικό έδαφος αισθάνομαι μέσα μου κάτι που δεν το ένιωθα ούτε στην πατρίδα μου! Κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω».
Η Ελλάδα, όπως αναφέρει, είναι πλέον δεύτερη πατρίδα του και μιλώντας για τον σημαντικό σκοπό της επιστροφής των Μαρμάρων, επισήμανε πως «συνδέθηκα άμεσα. Συνειδητοποίησα πως άξιζε και τον χρόνο και τον κόπο και βρήκαμε έναν τρόπο να αποτυπώσουμε την αγάπη μας για το ποδήλατο, αλλά κυρίως για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Αποκτήσαμε έναν σκοπό ώστε να δείξουμε σε όλους πως μπορούμε να κάνουμε πράγματα που έχουν σημασία. Να δείξουμε στον κόσμο ότι αν θέλεις κάτι πολύ, μπορείς να το πετύχεις».
Η Βασιλική Βούτζαλη τόνισε κατά την άφιξη ότι «παρά τις δυσκολίες, τις ξεπεράσαμε όλες με χαμόγελο και ανυπομονούμε να φτάσουμε το απόγευμα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, στη συνέχεια στο Μουσείο της Ακρόπολης και τέλος στο Παλαιό Φάληρο. Συνδυάζοντας διακοπές με το ποδήλατο, γεννήθηκε η ιδέα να προβάλλουμε κάτι όμορφο για τον ελληνικό πολιτισμό, τιμώντας παράλληλα και τρεις φίλους μας, τους Κώστα Κεσίνη, Στέλιο Γουλιέλμο, Θεοφάνη Μπάρλα, οι οποίοι έχουν φύγει από κοντά μας…».
Για την Βασιλική Βουτζάλη, η πορεία από το Λονδίνο στην Αθήνα «είναι η πορεία που πρέπει να πάρουν και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα και να επιστρέψουν στο σπίτι τους!». Η αρχική σκέψη έγινε πράξη αφενός με τη βοήθεια ενός φίλου της, του ποδηλάτη, Κωνσταντίνου Χατζηπαντελή, ο οποίος είναι Γ.Γ. του Ινστιτούτου Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών και Διαχείρισης Κρίσεων, της Πολιτικής Προστασίας. Και αφετέρου με τη γενναιόδωρη συνεισφορά τόσο του κ. Αλέξη Κούλα όσο και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.
Τους πέντε ποδηλάτες θα συνοδεύσει επί ελληνικού εδάφους και ο Χρήστος Κορομηλάς, ποδηλάτης ΑμεΑ με περιορισμένη όραση. Σε όλες τις διαδρομές θα υπάρχει μαζί τους ένα συνοδευτικό όχημα και η Βασιλική Βουτζάλη εξήγησε ότι αυτό «είναι μία πολύτιμη συνεισφορά του “Honey & Bread” και του κύριου Α. Κούλα, ο οποίος φρόντισε να υπάρχει δίπλα μας το αυτοκίνητο, για ό,τι χρειαζόμαστε. Χάρη σε αυτό, η μόνη έννοια μας να είναι μόνο να γυρίζουμε το πετάλι και να χαιρόμαστε τη στιγμή και να φτάσουμε σε κάθε προορισμό, όπου θα μας περιμένουν φίλοι από τοπικές ποδηλατικές ενώσεις και ομάδες. Στη διοργάνωση υπήρξε η αμέριστη βοήθεια του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και του Δημάρχου, κ. Ιωάννη Φωστηρόπουλου, για ό,τι χρειάστηκε στο οργανωτικό κομμάτι του εγχειρήματός μας».
Στην πορεία των πέντε ποδηλατών στη χώρα μας, στόχος τους δεν είναι απλώς να φωνάξουν «Bring Them Back», αλλά να ενώσουν τις φωνές τους με τον κόσμο και αναμένουν στο πλευρό τους όσους ποδηλάτες επιθυμούν να τους ακολουθήσουν. Για τον τρίτο ποδηλάτη της παρέας, Σταύρο Σούμα, αυτό είναι ένας παράλληλος σκοπός, καθώς «δείχνουμε πως κάποιες απαιτήσεις δεν χρειάζονται φασαρίες ή και πολέμους. Το κάνουμε με έναν ειρηνικό και αθλητικό τρόπο, γιατί όλα λύνονται με τον πολιτισμό, που είναι ταυτόσημος της πατρίδας μας».
Ο ίδιος τόνισε ότι «μία χούφτα ανθρώπων ξεκίνησε από την Ελλάδα για να πετύχει το δικό της “θέλω”, αρχικά με τον αθλητισμό και την ποδηλασία μας. Να κάνουμε τον κόσμο να καταλάβει πως όλα είναι πιο ωραία μέσα από τα σπορ. Αυτό που μας άρεσε, στην ιδέα της Βασιλικής για το μήνυμα υπέρ των Μαρμάρων, είναι πως αυτά ανήκουν στην Ελλάδα και είναι αναγκαίο και επιτακτικό να επιστρέψουν στο σπίτι τους…
Η διαδρομή από το Λονδίνο μέχρι και την στιγμή που επιβιβαστήκαμε στο καράβι για την Ελλάδα ήταν εξαιρετικές, καθώς υπάρχει μία διαφορετική ποδηλατική κουλτούρα, με μεγάλους ποδηλατοδρόμους που συνδέουν ακόμη και πόλεις. Εμείς, στην Ελλάδα, από την άλλη, διαθέτουμε άλλα στοιχεία, όπως ο ήλιος και η ατμόσφαιρα, πράγματα που μας θυμίζουν και μας δίνουν εκείνη την αρχαία δύναμη που προκαλεί αστείρευτη ενέργεια. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε και δυνατοί, ως λαός.
Read More »
Στην Ηγουμενίτσα οι ποδηλάτες που τρέχουν για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα Στην Ηγουμενίτσα οι ποδηλάτες που τρέχουν για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Έχασε την άγκυρά του

Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2022
Ηγουμενίτσα: Έχασε την άγκυρά του


Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ “ΕΡΜΗΣ” Ν.Π. 12672, για απώλεια της αριστερής του άγκυρας κατά την διαδικασία εκτέλεσης χειρισμών πρυμνοδέτησης στον λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας, προερχόμενο από τον λιμένα Κέρκυρας με 204επιβάτες, 62 Ι/Χ, 6 Φ/Γ και 1 Δ/Κ. Μετά την αποκατάσταση της άγκυρας, και την προσκόμιση βεβαίωσης από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Έχασε την άγκυρά του Ηγουμενίτσα: Έχασε την άγκυρά του Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2022 Rating: 5

Δωρεάν Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2022
Δωρεάν Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου ΗγουμενίτσαςΓια 3η συνεχόμενη χρονιά, το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας και ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδας (ΣΕΛΛΕ) θα πραγματοποιήσουν δωρεάν Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας σε παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄ Δημοτικού, κατά το σχολικό έτος 2022-2023, την Πέμπτη 1 και Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, από 09:00 – 14:00, στο Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον.

Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2665360012 και 6907724367 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00) και με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Read More »
Δωρεάν Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεάν Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2022 Rating: 5

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 14 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2022

 ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 14 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδαΜεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 15 έως τις 21 Αυγούστου 2022, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 14 εκατομμύρια ευρώ.
Ο μεγάλος νικητής, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στο Παγκράτι, επέλεξε τα στοιχήματα «Τελικό Αποτέλεσμα», «Σύνολο γκολ», «Να σκοράρουν και οι 2 ομάδες» σε 11 αγώνες από την Championship και τα πρωταθλήματα Νότιας Κορέας, Ολλανδίας, Ιαπωνίας και Αυστρίας και κέρδισε 6.608,65 ευρώ.

Εταιρικό προφίλ
Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.
Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.
Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr
Read More »
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 14 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα  ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 14 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2022 Rating: 5

Την κάλυψη των κενών στα σχολεία της Θεσπρωτίας ζητάει η αγωνιστική συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2022
Την κάλυψη των κενών στα σχολεία της Θεσπρωτίας ζητάει η αγωνιστική συσπείρωση Εκπαιδευτικών


Σε λίγες μέρες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Παρά τους 8.487 μόνιμους διορισμούς που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι, τα κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων παραμένουν τεράστια. Στη Θεσπρωτία τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σε όλες τις ειδικότητες, ξεπερνούν τις 60 θέσεις.

Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της τελευταίας 12ετίας, έχουν την ευθύνη για την απουσία μόνιμων διορισμών, για την κανονικότητα της «αδιοριστίας». Οι μόνιμοι διορισμοί που έγιναν τα 2 τελευταία χρόνια, στην πράξη, αναπλήρωσαν τις αντίστοιχες συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών. Είναι χαρακτηριστικό πως, όλες οι κυβερνήσεις, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και τις διάφορες εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ, «επένδυσαν» στην υποχρηματοδότηση και στον κόφτη των κενών, πότε με την κατάργηση του δασκάλου στο ολοήμερο, πότε με την περικοπή μαθημάτων κυρίως ειδικοτήτων, πότε με συμπτύξεις τμημάτων, ακόμα και με την αύξηση μαθητών ανά τμήμα με σκοπό να πείσουν πως δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε εκπαιδευτικούς! Για αυτό και οι μόνιμοι διορισμοί δεν είναι χάρισμα καμίας κυβέρνησης! Ο διορισμοί των τελευταίων ετών δεν θα πραγματοποιούνταν χωρίς τους διαρκείς αγώνες των εκπαιδευτικών σωματείων, χωρίς τις απεργιακές μάχες και την αντιπαράθεση με όλες τις κυβερνήσεις.

Τα χιλιάδες κενά που παραμένουν δεν είναι αριθμοί και στήλες σε πίνακες excel. Είναι οι μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας που δεν καλύπτονται, είναι οι μαθητές που μένουν χωρίς εκπαιδευτικό από την αρχή της χρονιάς, τα μαθήματα που δε διδάσκονται, οι ειδικότητες που λείπουν, οι δομές (π.χ. στην Ειδική Αγωγή) που δε λειτουργούν. Το μοντέλο της «κάλυψης» των κενών με δόσεις, με το σταγονόμετρο, σε πολλές φάσεις, με συγκάλυψη ή εξαφάνιση αναγκών, το μοντέλο των εκπαιδευτικών νομάδων που γυρίζουν από πόλη σε πόλη και από νησί σε νησί, που αλλάζουν κάθε χρόνο σχολείο, τάξη και μαθητές, είναι αποτυχημένο!! Υπονομεύει την εκπαιδευτική διαδικασία, την ίδια την εργασία των εκπαιδευτικών. Οδηγεί στην πλήρη εξουθένωση και οικονομική εξαθλίωση των αναπληρωτών.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την νέα σχολική χρονιά, παρά τα μεγάλα λόγια του ΥΠΑΙΘ, υπονομεύει ακόμα περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αλλά και τα δικαιώματα των αναπληρωτών, την ανάγκη για μαζικές προσλήψεις από την αρχή της χρονιάς. Με εγκύκλιο προς τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις, ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘ ζήτησε την καταχώρηση των λειτουργικών κενών των Σχολικών Μονάδων Γενικής Εκπαίδευσης, των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και των ΚΕΔΑΣΥ μέχρι τις 12/8 και τις 19/8 αντίστοιχα, ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες για προσλήψεις αναπληρωτών. Είναι γνωστό ότι αυτή την περίοδο δεν μπορεί να καταγραφούν τα πραγματικά κενά στα σχολεία, γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές, δεν έχουν υπολογιστεί οι άδειες των νεοδιόριστων, δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα τμήματα, δεν έχουν καταγραφεί οι πραγματικές ανάγκες στα Ολοήμερα! Με τον τρόπο αυτό, το ΥΠΑΙΘ προχωράει σε ένα απαράδεκτο «μαγείρεμα» των κενών. Την ίδια ώρα χιλιάδες συνάδελφοι, πίσω από ένα πληκτρολόγιο, αγωνιούν για το αν και πότε θα δουλέψουν, για το πού θα τοποθετηθούν, για το αν θα τα βγάλουν πέρα, αν θα βρουν σπίτι.

Τώρα είναι ώρα τα σωματεία, οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους γονείς, να διεκδικήσουμε, αποφασιστικά και δυναμικά, συγκεκριμένα μέτρα, πριν το άνοιγμα των σχολείων, για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών.

– Να δοθούν όλα τα πραγματικά κενά πριν την έναρξη των σχολείων, χωρίς περικοπές και «μαγειρέματα» και να καλυφθούν όλα σε μια φάση.
– Να υπολογιστούν όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες, χωρίς τον απαράδεκτο διαχωρισμό σε βασικές και δευτερεύουσες, σε όλες τις ειδικότητες, σε τμήματα ΖΕΠ, στην παράλληλη στήριξη. Να λειτουργήσουν παντού όλα τα τμήματα ένταξης και να ιδρυθούν όλα όσα χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών. Να εξασφαλιστούν σε όλα τα σχολεία οι αναγκαίες ώρες για ενισχυτική διδασκαλία.
– Απαιτούμε 15 μαθητές ανά τμήμα για υγειονομικούς και κυρίως για παιδαγωγικούς λόγους. Με βάση αυτό να καθοριστεί η συγκρότηση των τμημάτων και οι προσλήψεις. Να καταργηθεί το απαράδεκτο όριο για 25 μαθητές στις τάξεις. Να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα για «σπάσιμο» τμημάτων.
– Σε κάθε διεύθυνση εκπαίδευσης, να υπολογιστούν επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών (πλήρους ωραρίου και όχι τρίμηνα) για την κάλυψη των έκτακτων κενών που θα προκύψουν από συναδέλφους που θα νοσήσουν από Covid -19, ώστε να μην επαναληφθεί το μπάχαλο της περσινής χρονιάς.
– Να επανέλθει άμεσα ο υπεύθυνος δάσκαλος στο Ολοήμερο. Να καλυφθούν από την αρχή της χρονιάς με προσλήψεις όλες οι επιπλέον ανάγκες στο Ολοήμερο.
– Να δοθούν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και το ΥΠΑΙΘ όλα τα κενά για τη δήλωση περιοχών.

Επιπλέον, για τη στήριξη της διαβίωσης των εκπαιδευτικών και τη λειτουργία των σχολείων απαιτούμε:
– Αύξηση μισθού κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο και αντίστοιχα σε όλα υπόλοιπα. Καταβολή 13ου και 14ου μισθού και αφορολόγητο στα 12.000.
– Χιλιάδες μόνιμους διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών.
– Δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος.
– Επιδότηση ενοικίου στα 300€ το μήνα. Αξιοποίηση διαθέσιμων διαμερισμάτων, δωματίων, εστιών και ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων.
– Δωρεάν σίτιση για τους εκπαιδευτικούς σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες. Δημιουργία λεσχών σίτισης σε περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση εκπαιδευτικών.
– Αύξηση του ποσού της χιλιομετρικής αποζημίωσης για ανάγκες της υπηρεσίας και διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται αποζημίωση.
– Υπηρέτηση για ένα έτος της οργανικής για τους νεοδιόριστους. Δικαίωμα απόσπασης.
– Επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, πλήρους ωραρίου, για την κάλυψη των αναγκών. Επαρκής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, διαγραφές χρεών προς τις ΔΕΚΟ, αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Σχολικό γεύμα και δεκατιανό για όλα τα παιδιά. Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα σχολικά είδη.
– Ουσιαστικά μέτρα για την πανδημία που είναι ακόμα εδώ (μαζικά δωρεάν τεστ, μέσα ατομική προστασίας, άδειες ασθενείας κ.α.). Όχι στο άθλιο αφήγημα της ατομικής ευθύνης.

Δε μένουμε θεατές! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας
Read More »
Την κάλυψη των κενών στα σχολεία της Θεσπρωτίας ζητάει η αγωνιστική συσπείρωση Εκπαιδευτικών Την κάλυψη των κενών στα σχολεία της Θεσπρωτίας ζητάει η αγωνιστική συσπείρωση Εκπαιδευτικών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2022 Rating: 5

Δείτε τη λαϊκή συνέλευση στην Πέρδικα Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2022
Δείτε τη λαϊκή συνέλευση στην Πέρδικα Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ)Read More »
Δείτε τη λαϊκή συνέλευση στην Πέρδικα Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε τη λαϊκή συνέλευση στην Πέρδικα Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2022 Rating: 5

Διακομιδή 3 ασθενών από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2022
Διακομιδή 3 ασθενών από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν πρωινές και μεσημβρινές ώρες εχτές, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-77χρονου, 85χρονου και 61χρονου από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Διακομιδή 3 ασθενών από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 3 ασθενών από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2022 Rating: 5

Σελίδες