Δωρεά από το Φαρμακείο του Νικόλαου Κάτσιου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022
Δωρεά από το Φαρμακείο του Νικόλαου Κάτσιου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας 


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Φαρμακείο του Κάτσιου Νικόλαου για την προσφορά σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του (ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ).
Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΑΓ.ΔΟΝΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ( ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ)
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Read More »
Δωρεά από το Φαρμακείο του Νικόλαου Κάτσιου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από το Φαρμακείο του Νικόλαου Κάτσιου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Κουκλοθέατρο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαδοχωρίου

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022
Κουκλοθέατρο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΛαδοχωρίουRead More »
Κουκλοθέατρο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαδοχωρίου Κουκλοθέατρο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαδοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Ξεκινάει αύριο το πρόγραμμα θεραπευτικής γυμναστικής στο ΚΑΠΗ του ΠΑΚΠΠΟ Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022
Ξεκινάει αύριο το πρόγραμμα θεραπευτικής γυμναστικής στο ΚΑΠΗ του ΠΑΚΠΠΟ Ηγουμενίτσας


Το ΚΑΠΗ ΠΑΚΠΠΟ του δήμου Ηγουμενίτσας ενημερώνει τα μέλη του πως το πρόγραμμα θεραπευτικής γυμναστικής ξεκινά από την Τρίτη 15 Νοεμβρίου .
Οι ώρες και ημέρες των τμημάτων είναι Τρίτη και Πέμπτη στις 9:30-10:30, ενώ ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων και προς αποφυγή της διάδοσης του κορωναιού, πιθανόν να δημιουργηθούν και δύο τμήματα.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 2665024555-2665360030.
Read More »
Ξεκινάει αύριο το πρόγραμμα θεραπευτικής γυμναστικής στο ΚΑΠΗ του ΠΑΚΠΠΟ Ηγουμενίτσας Ξεκινάει αύριο το πρόγραμμα θεραπευτικής γυμναστικής στο ΚΑΠΗ του ΠΑΚΠΠΟ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Ενημερωτική ημερίδα από το Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Φιλιατών

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022
Ενημερωτική ημερίδα από το Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού ΦιλιατώνRead More »
Ενημερωτική ημερίδα από το Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Φιλιατών Ενημερωτική ημερίδα από το Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Μπαράζ συλλήψεων στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022
Μπαράζ συλλήψεων στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 46, 20 και 30 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Επίσης, στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών, ηλικίας 35, 20, 33, 31 και 23 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω Φ/Γ οχήματα - επικαθήμενα.
Read More »
Μπαράζ συλλήψεων στην Ηγουμενίτσα Μπαράζ συλλήψεων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Βανδαλισμοί στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου» και σε άλλες υποδομές του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022
Βανδαλισμοί στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου» και σε άλλες υποδομές του Δήμου Ηγουμενίτσας


Η καταστροφή και πάλι δημοτικών υποδομών δείχνουν ότι οι βανδαλισμοί στον Δήμο Ηγουμενίτσας δεν έχουν τέλος, όπως και η ασυνείδητη και απαξιωτική συμπεριφορά μιας ομάδας πολιτών που προχωρά σε καταστροφές δημοτικού εξοπλισμού χωρίς λόγο.

Την στιγμή που όλοι μας, Δήμος και πολίτες, αγωνιζόμαστε να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης μας, με έργα που όλοι μαζί αποφασίζουμε, αντιμετωπίζουμε εντούτοις, την αδιαφορία και την έλλειψη σεβασμού ορισμένων απέναντι στη δημοτική περιουσία.


Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να γίνουν συμμέτοχοι στην προσπάθεια του Δήμου Ηγουμενίτσας και να καταγγέλλουν άμεσα στις αστυνομικές αρχές κάθε προσπάθεια βανδαλισμού.

Ο Δήμος από την πλευρά του έχει προβεί ήδη σε κάθε ενέργεια προκειμένου να προασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών και την δημοτική περιουσία.
Read More »
Βανδαλισμοί στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου» και σε άλλες υποδομές του Δήμου Ηγουμενίτσας Βανδαλισμοί στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου» και σε άλλες υποδομές του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Στο Βιοτεχνικό Πάρκο Γκρίκας-Ψάκας ο Περιφερειάρχης

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022
Στο Βιοτεχνικό Πάρκο Γκρίκας-Ψάκας ο Περιφερειάρχης


Στο Βιοτεχνικό Πάρκο Γκρίκας-Ψάκας βρέθηκε την Κυριακή 13-11-2022 ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.

Σε δήλωση του ανέφερε: 
“Mετά από Παρά Πολλα Χρόνια πληρώνοντας περίπου 1600000 Ευρώ την συνδεσαμε με την Εγνατια Οδο προς Λιμάνι Ηγουμενίτσας και Γιάννενα και με κόμβους προς ολες τις κατευθύνσεις. Εκεί υπαρχουν ολες οι Εγκαταστάσεις και σε 5 λεπτά της ώρας είσαι στο Λιμάνι και αντίθετα . Όλη Η έκταση είναι 160 στρέμματα η μισή έχει ολες τις υποδομές και έχει 10 περίπου εγκαταστάσεις που λειτουργούν οι τρεις καθόσον έπρεπε να πας Παραμυθια και μετά να πας Εγνατια Οδο. Τώρα θα είναι περιζήτητες και μάλιστα έχει προταθεί για εμπορευματικό κέντρο . Αναρτώ και φωτο και από τος συνδέσεις με Εγνατια Οδο αλλά και την κατάσταση που υπάρχει . Και πάλι πιστεύω ότι είναι πολύ χρήσιμο το πάρκο για την Ανάπτυξη Όλης της Περιοχης .
Read More »
Στο Βιοτεχνικό Πάρκο Γκρίκας-Ψάκας ο Περιφερειάρχης Στο Βιοτεχνικό Πάρκο Γκρίκας-Ψάκας ο Περιφερειάρχης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: Δήλωση Γιάννη Παπαγιάννη, για τον East Med

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022
Θεσπρωτία: Δήλωση Γιάννη Παπαγιάννη, για τον East Med


“Απόλυτα θετική και υψίστης σημασίας για την Θεσπρωτία, αλλά και γενικότερα για την Ήπειρο, είναι η προϋπόθεση που έθεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου κατά τη συζήτηση επί του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Αγωγός Μεταφοράς Φυσικού Αερίου Eastmed – Ελληνικό Τμήμα», Δ.Ε. Κομποτίου και Αράχθου, Δήμος Νικολάου Σκουφά/ Δ.Ε. Φιλοθέης και Αμβρακικού, Δήμος Αρταίων, Δ.Ε. Φιλιππιάδος, Δ.Ε. Λούρου και Ζαλόγγου, Δ.Ε. Φαναρίου, Δήμος Πάργας, Δ.Ε. Μαργαριτίου και Πέρδικας, Δήμος Ηγουμενίτσας».

Ο όρος που τέθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, μαζί με τη θετική γνωμοδότηση, είναι πως ο αγωγός φυσικού αερίου δεν θα πρέπει να οδεύσει απλά στην Ήπειρο, αλλά θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για σύνδεσή του με τοπικά δίκτυα, παρέχοντας φυσικό αέριο σε κατοικίες και επιχειρήσεις. Πέρα από τα τρία βαλβιδοστάσια που περιλαμβάνει η μελέτη, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να δημιουργηθούν άλλα δύο, ένα στην είσοδο του αγωγού στα όρια της Ηπείρου και ένα στην απόληξη του Αγωγού στο Φλωροβούνι Θεσπρωτίας.

Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις διασύνδεσης του αερίου με κατοικίες και επιχειρήσεις στην περιοχή της Θεσπρωτίας, πράγμα που θα σημαίνει φθηνότερη ενέργεια για τα νοικοκυριά και τους επιχειρηματίες. Οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς να συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση και να μη χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία προμήθειας φυσικού αερίου στην Θεσπρωτία και γενικότερα στην Ήπειρο.”
Read More »
Θεσπρωτία: Δήλωση Γιάννη Παπαγιάννη, για τον East Med Θεσπρωτία: Δήλωση Γιάννη Παπαγιάννη, για τον East Med Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Στην εκδήλωση απονομής πιστοποιητικών γλωσσομάθειας ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022
Στην εκδήλωση απονομής πιστοποιητικών γλωσσομάθειας ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας


Η εκδήλωση απονομής πιστοποιητικών γλωσσομάθειας αποδεικνύει πως η εντατική και μεθοδική προσπάθεια αποδίδει καρπούς.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους επιτυχόντες στις εξετάσεις, που σήμερα ανταμείβονται με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και στους εκπαιδευτικούς των Κέντρων Ξένων Γλωσσών του νομού μας, που εργάστηκαν με συνέπεια και μεθοδικότητα για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Η γλωσσομάθεια αποτελεί ένα διεθνές «διαβατήριο», που ανοίγει νέους δρόμους σε όλους τους τομείς: Στο επάγγελμα, στην επιστήμη, στον πολιτισμό, στην επικοινωνία, στην ίδια τη ζωή.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Θεσπρωτίας PALSO Thesprotias για την πρόσκληση και να τους συγχαρώ για το εξαίρετο έργο που επιτελούν, επισημαίνοντας την αξία της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, διότι η ξενόγλωσση παιδεία αποτελεί ισχυρό προσόν για κάθε σύγχρονο πολίτη και τον καθιστά παραγωγικό μέλος της κοινωνίας στην οποία ζει.
Read More »
Στην εκδήλωση απονομής πιστοποιητικών γλωσσομάθειας ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Στην εκδήλωση απονομής πιστοποιητικών γλωσσομάθειας ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πρόσληψη προσωπικού από πρατήριο υγρών καυσίμων

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022
Ηγουμενίτσα: Πρόσληψη προσωπικού από πρατήριο υγρών καυσίμων

Πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Ηγουμενίτσας ζητεί για πρόσληψη υπαλλήλους, για πλήρη και εποχική απασχόληση.
 
Απαραίτητη η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή, ευγένεια και ικανότητα επικοινωνίας. 
Γνώση Αγγλικών θα προσμετρηθεί.

Αποστολή βιογραφικών στο email:viografikaprosopikou@gmail.com
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρόσληψη προσωπικού από πρατήριο υγρών καυσίμων Ηγουμενίτσα: Πρόσληψη προσωπικού από πρατήριο υγρών καυσίμων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Βραδυπορία στην Εγνατία λόγω μεταφοράς ανεμογεννητριών

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022
Βραδυπορία στην Εγνατία λόγω μεταφοράς ανεμογεννητριών


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σε τμήματα της Εγνατίας Οδού από σήμερα Δευτέρα 14 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου.

Οι ρυθμίσεις αφορούν σε βραδυπορία της κυκλοφορίας των οχημάτων, ώστε να γίνεται μεταφορά τμημάτων ανεμογεννητριών με αυτοκινητοπομπή υπερμεγεθών οχημάτων.

Περιλαμβάνουν το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και μέχρι το Νομό Ιωαννίνων.
Read More »
Βραδυπορία στην Εγνατία λόγω μεταφοράς ανεμογεννητριών Βραδυπορία στην Εγνατία λόγω μεταφοράς ανεμογεννητριών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Μέχρι την Παρασκευή αναρτώνται τα τέλη κυκλοφορίας για το 2023

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022
Μέχρι την Παρασκευή αναρτώνται τα τέλη κυκλοφορίας για το 2023


Μέχρι την προσεχή Παρασκευή (18/11) αναμένεται να αναρτηθούν στην ειδική πλατφόρμα MyCar της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τα τέλη κυκλοφορίας 2023.
Αναλυτικότερα, τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023 θα αναρτηθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας -πιθανότατα ακόμα και αύριο, Τρίτη (15/11)- στη σελίδα της ΑΑΔΕ και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα έχουν στην διάθεσή τους περίπου έξι εβδομάδες προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.
Η προθεσμία των τελών κυκλοφορίας 2023 όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα είναι η 31η Δεκεμβρίου, ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα δώσει παράταση προς διευκόλυνση των πολιτών.

Read More »
Μέχρι την Παρασκευή αναρτώνται τα τέλη κυκλοφορίας για το 2023 Μέχρι την Παρασκευή αναρτώνται τα τέλη κυκλοφορίας για το 2023 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

1.400 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022
1.400 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο


Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα το διάστημα από 6 έως 12 Νοεμβρίου 2022, διενεργήθηκαν 99.743 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 21.561 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:
· 3.506 στην Αττική,
· 2.981 στη Θεσσαλονίκη,
· 2.684 στη Θεσσαλία,
· 1.843 στην Κεντρική Μακεδονία,
· 2.381 στη Δυτική Ελλάδα,
· 1.746 στην Κρήτη,
· 1.363 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
· 1.400 στην Ήπειρο,
· 1.067 στην Πελοπόννησο,
· 965 στη Στερεά Ελλάδα,
· 489 στα Ιόνια Νησιά,
· 454 στη Δυτική Μακεδονία,
· 303 στο Βόρειο Αιγαίο και
· 379 στο Νότιο Αιγαίο.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:
• 6.732 για παράνομη στάθμευση,
• 4.520 για υπερβολική ταχύτητα,
• 1.350 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,
• 979 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
• 727 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
• 539 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
• 392 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης,
• 348 ανασφάλιστα οχήματα,
• 309 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
• 248 για παραβίαση σηματοδότη,
• 148 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
• 137 για αντικανονικούς ελιγμούς,
• 122 για αντικανονικό προσπέρασμα,
• 118 για φθαρμένα ελαστικά,
• 96 μη τήρηση απόστασης ασφαλείας,
• 56 για αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο,
• 44 για αντικανονική χρήση φώτων,
• 43 για απόσπαση προσοχής οδηγού,
• 31 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας,
• 28 για υπέρβαρο φορτίο,
• 14 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,
• 6 για παραβίαση προτεραιότητας και
• 4.574 λοιπές παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Επιπλέον, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 7 έως 13 Νοεμβρίου 2022, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.
Συνολικά διενεργήθηκαν 360 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 175 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:
· 28 για υπερβολική ταχύτητα,
· 18 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
· 9 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
· 4 για μη χρήση κράνους,
· 4 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος,
· 2 για χρήση κινητών τηλεφώνων,
· 1 για θόρυβο,
· 1 για επίδειξη ικανοτήτων,
· 1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και
· 107 για λοιπές παραβάσεις

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 10 ζεύγη πινακίδων, 24 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και 20 άδειες ικανότητας οδήγησης.
Τέλος, μεταφέρθηκαν και 6 οχήματα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.
Read More »
1.400 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο 1.400 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Προδημοσίευση δέσμης Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ»

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Προδημοσίευση δέσμης Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ»


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι προδημοσιεύτηκε η δέσμη Δράσεων κρατικών ενισχύσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» στο Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, προϋπολογισμού 300.000.000 €, η οποία στοχεύει στην αντιμετώπιση της υστέρησης των ελληνικών επιχειρήσεων στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγική τους δραστηριότητα και καλύπτει στοχευμένες ανάγκες των ΜμΕ ανάλογα με την υφιστάμενη ψηφιακή και τεχνολογική ωριμότητά τους, αλλά και τις διαφορετικές επενδυτικές ανάγκες τους, ως εξής:
- Δράση 1 – Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ: αφορά επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει σημαντικές τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στην λειτουργία τους και στοχεύουν στην κάλυψη βασικών ελλείψεων σε εφαρμογές και εξοπλισμό.
- Δράση 2 – Προηγμένος Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ: αφορά επιχειρήσεις οι οποίες στοχεύουν στη διεύρυνση της ψηφιακής και τεχνολογικής τους ωριμότητας με ολοκληρωμένες επενδύσεις σε νέες ΤΠΕ που θα αναβαθμίσουν την ανταγωνιστικότητά τους.
- Δράση 3 – Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ: αφορά επιχειρήσεις που έχουν ενσωματώσει ήδη ΤΠΕ σε πολλές λειτουργίες τους και πλέον επιδιώκουν να υλοποιήσουν ολοκληρωμένες επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής ή σε λύσεις 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Οι προδημοσιεύσεις των ανωτέρω δράσεων είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας https://bit.ly/3tlNE9z ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται η προκήρυξη των δράσεων όπου θα εξειδικεύονται οι επιλέξιμοι ΚΑΔ καθώς και οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Προδημοσίευση δέσμης Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Προδημοσίευση δέσμης Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2022 Rating: 5

Σελίδες