ΕΠΕΙΓΟΝ: Άμεση ανάγκη για αιμοπετάλια για τον Κωνσταντίνο

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016


Παρακαλούμε πολύ,

Χρειαζόμαστε ΑΜΕΣΑ αιμοπετάλια για τον Κωνσταντίνο μας.

Αν κάποιος είναι δότης αιμοπεταλίων, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με την αιμοδοσία του Ιπποκρατείου, πρωινές ώρες στο τηλέφωνο 2310892816 και να αναφέρει πως ειναι για τον Κωνσταντινο Κοτσώνη του Ευθυμίου

Ευχαριστούμε πολύ

Η οικογένεια Κοτσώνη
Read More »
ΕΠΕΙΓΟΝ: Άμεση ανάγκη για αιμοπετάλια για τον Κωνσταντίνο ΕΠΕΙΓΟΝ: Άμεση ανάγκη για αιμοπετάλια για τον Κωνσταντίνο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

Συνάντηση Δημάρχων Κέρκυρας και Φιλιατών Το σκέπτονται για σύνδεση Κέρκυρας – Σαγιάδας

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016


Το ενδεχόμενο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κέρκυρας με το λιμάνι της Σαγιάδας, γεγονός που άμεσα θα μειώσει κατά πολύ τον χρόνο προσέγγισης του νησιού μας από τις απέναντι ηπειρωτικές ακτές, συζήτησαν το πρωί της Τρίτης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν, ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος με τον συνάδελφό του, Δήμαρχο Φιλιατών, Σπύρο Παππά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Φιλιατών ήταν εκείνος που έριξε το θέμα στο τραπέζι και ζήτησε από το Δήμαρχο Κέρκυρας να διερευνήσει αν υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες για τη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή. Στη συνέχεια – και εφόσον εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον – οι δυο Δήμαρχοι συμφώνησαν να επισκεφθούν από κοινού το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Αξίζει να αναφερθεί πως αντίστοιχο θέμα συζήτησης είχε απασχολήσει τις δύο πλευρές και τα προηγούμενα χρόνια, τόσο επί Δημαρχίας Γιάννη Τρεπεκλή, όσο και επί Σωτήρη Μικάλεφ, σχέδιο όμως το οποίο απορρίφθηκε γρήγορα μας και συνάντησε δύο μεγάλα προβλήματα για την τότε εποχή και ίσως ακόμα μεγαλύτερα για τη δύσκολη οικονομικά εποχή που διανύουμε τώρα.

Τότε, μεγάλο αγκάθι το οποίο είχε αναφερθεί και δεν είχε βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί, ήταν το θέμα του ίδιου του λιμανιού της Σαγιάδας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τότε, των ειδικών επί του θέματος, το Λιμάνι είναι πολύ ρηχό για δεδομένα που απαιτεί μια ακτοπλοϊκή σύνδεση και ως εκ τούτου, απαιτούνταν εργασίες εκβάθυνσης οι οποίες όμως χρήζουν και μιας γενναίας οικονομικής στήριξης η οποία τότε, με τα προ κρίσης δεδομένα, δεν μπόρεσε να βρεθεί.

Επίσης, ένα δεύτερο και επίσης πολύ σοβαρό αγκάθι το οποίο επίσης δεν είχε καταστεί εύκολο να παρακαμφθεί, αποτελούσε η οδική σύνδεση της Σαγιάδας με την Εγνατία Οδό και την Ηγουμενίτσα. Ο υπάρχον δρόμος στο μεγαλύτερο του μήκος είναι σε κακή κατάσταση και απαιτούταν επίσης μια γενναία χρηματοδότηση για την επισκευή του που επίσης δεν μπόρεσε να βρεθεί, τότε, στην προ οικονομικής κρίσης εποχή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν οι δύο τοπικοί άρχοντες καταφέρουν να προσπεράσουν τα συγκεκριμένα προβλήματα και όποια ακόμα παρουσιαστούν στην πορεία, μόνο κέρδος θα μπορούσαν να έχουν από ένα τέτοιο επιχείρημα μιας και μια ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κέρκυρας με την Σαγιάδα, σύμφωνα με τους προ 10ετίας περίπου υπολογισμούς, θα μειώσει τον χρόνο του ταξιδιού περίπου στο μισό, ενώ ανάλογη θα είναι και η οικονομία που θα επέλθει στην τιμή του εισιτηρίου.
 
Read More »
Συνάντηση Δημάρχων Κέρκυρας και Φιλιατών Το σκέπτονται για σύνδεση Κέρκυρας – Σαγιάδας Συνάντηση Δημάρχων Κέρκυρας και Φιλιατών Το σκέπτονται για σύνδεση Κέρκυρας – Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Από όταν βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο, λένε στο χωριό μου

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016Επιστολή - απάντηση, μας έστειλε ο Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, κ. Θεμιστοκλής Γκόγκας, αναφορικά με ανάρτησή μας για παράνομα παρκαρισμένο ΙΧ του ΤΕΙ.

Ο κ. Γκόγκας, αφού μας ενημερώνει πως η κλήση που επεβλήθη στο παράνομα παρκαρισμένο υπηρεσιακό ΙΧ του ΤΕΙ, (Δείτε σχετική ανάρτησή μας ΕΔΩ), προσπαθεί, ίσως και λόγω του επαγγέλματός του, να μας κάνει και μαθήματα δημοσιογραφίας.

Προς τιμήν του, υπερασπίζεται το συνάδελφό του που έκανε την παράβαση, μη κατονομάζοντάς τον.

Προς τιμήν του επίσης, ζητάει συγνώμη ο ίδιος, για την όχληση που προκάλεσε στους συμπολίτες μας, ο "ανώνυμος" συνάδελφός του.

Αλλά στο χωριό μου κ. Γκόγκα, την Πέστιανη Ηγουμενίτσας, οι αγράμματοι χωριάτες λένε πως από τότε βγήκε το συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο. 
Στο διπλανό χωριό δε, λένε πως από όταν βγήκε το συγγνώμη, πλήθυναν τα γαϊδούρια.

Έχει γίνει της μόδας τελευταία, ενώ αδιαφορούμε για τους συνανθρώπους μας, να απαιτούμε από πάνω, τη δική τους συγχώρεση.

Καλό είναι να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, αλλά ορθότερο είναι αυτό να γίνεται σεμνά και ταπεινά.

Όσον αφορά στις παρατηρήσεις σας για το πως ασκούμε το επάγγελμά μας, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε, για το πως εννοούμε εμείς την αντικειμενική δημοσιογραφία.

Δουλειά του δημοσιογράφου, κύριε καθηγητά, δεν είναι να δίνει συγχωροχάρτια, ούτε να κοιτάει πρώτα ποιος θα θιχτεί, αλλά να αναδεικνύει την προβληματική οδική (και όχι μόνο) συμπεριφορά, όλων μας, όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Είτε είναι δημοσιογράφος, είτε βουλευτής, είτε καθηγητής, είτε πρύτανης.

Εμείς δεν επιδιώξαμε τον ρόλο της τέταρτης εξουσίας, όπως μας τον αποδίδετε στην απάντησή σας, ούτε αναπολούμε δικτατορικά καθεστώτα, ούτε αρεσκόμαστε σε τριτοκοσμικές πρακτικές.

Η "εξουσία" μας περιορίζεται στο να λειτουργούμε ως η «φωνή» του μέσου πολίτη, πάντα όμως προς το συμφέρον της κοινωνίας.

Εμείς αναδείξαμε το θέμα, η τροχαία έκανε (ως όφειλε) τη δουλειά της και ο παραβάτης πλήρωσε το πρόστιμο που του επέβαλε η πολιτεία.

Εάν ενόχλησε ο χαρακτηρισμός "γάιδαρος" τον "ανώνυμο" παραβάτη, παρόλο που εκ των πραγμάτων δεν γνωρίζουμε ποιός είναι, θα μας επιτρέψετε να επιμείνουμε σε αυτόν, γιατί αυτό τον χαρακτηρισμό του απέδωσαν (και συμφωνούμε μαζί τους), οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας που μας έστειλαν τις φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε και τους οποίους ο ασυνείδητος οδηγός ταλαιπώρησε.

 
Ίσως να κάνουμε και λάθος, αλλά νέοι είμαστε, ακόμα μαθαίνουμε.

Όσον αφορά στην πρόσκλησή σας να επισκεφθούμε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για να το γνωρίσουμε και να προβάλουμε το έργο του, θέλουμε να πιστεύουμε και έτσι την ερμηνεύουμε, πως μας ζητάτε να συνεχίσουμε -ή αν ακόμα χρειάζεται- και να εντείνουμε, τις προσπάθειες μας για την ανάδειξη του ΤΕΙ και της πόλης της Ηγουμενίτσας (όπως κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια), πόλη στην οποία μεγαλώσαμε, ζούμε και μεγαλώνουμε και τα παιδιά μας.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία και είμαστε πάντα στην διάθεσή σας, να βοηθήσουμε το έργο σας τόσο δημοσιογραφικά, όσο και προσωπικά.

Βαγγέλης Α. Αναστασίου

 
Η επιστολή του κ. Γκόγκα: 
 
Αξιότιμε κ. Αρχισυντάκτα

Στις 31 Μαΐου αναρτήσατε στο ιστολόγιό σας άρθρο με τίτλο: «"Γάιδαρος", δημόσιος υπάλληλος, θα μας χρεώσει τη τεμπελιά του και θα το δεχθούμε;». 

Παρόλο που δεν εμπλέκομαι προσωπικά στην οδήγηση του Υπηρεσιακού οχήματος του ΤΕΙ, επειδή η έδρα μου είναι στην Ηγουμενίτσα όπου και δημιουργήθηκε η όχληση, σπεύδω να σας ενημερώσω ότι αφενός μεν η κλήση πληρώθηκε (βλ. προσάρτημα) και μάλιστα από τον παραβάτη και αφετέρου να ζητήσω συγνώμη για την ταλαιπωρία που υποβλήθηκαν οι συμπολίτες μας. 
 
Η πληρωμένη κλήση
 
 
Επιτρέψτε μου μόνο μια μικρή σημείωση: δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου οι θεσμοί λειτουργούν στα όριά τους. 
 
Οσάκις οι θεσμοί παραβαίνουν τα όρια που το κοινωνικό σύνολο τους έθεσε, έχουμε είτε ανωμαλία (πχ. δικτατορία των συνταγματαρχών), είτε παρακμή ("τριτοκοσμικές" πρακτικές). 
 
Ο Τύπος αποτελεί έναν θεσμό ενημέρωσης και κριτικής, έστω κι αν είναι επενδεδυμένος με το μανδύα της τέταρτης εξουσίας. 
 
Μπορείτε, λοιπόν, να παραμείνετε στα θεσμικά σας όρια χωρίς να αυτοανάγεστε σε δικαστή, καταδικάζοντας λεκτικά (γάιδαρος) τον παραβάτη. 
 
Η Πολιτεία μερίμνησε ώστε ο παραβάτης να τιμωρείται από τα ανάλογα θεσμικά όργανα. 
 
Μείνετε, λοιπόν, αγαπητέ μου στα θεσμικά σας όρια και εντός αυτών είστε καλοδεχούμενος στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων να το γνωρίσετε, να δείτε το έργο μας και να το προβάλετε, ενημερώνοντας και ασκώντας την επιβεβλημένη εκ του ρόλου σας κριτική.
 
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων
Θεμιστοκλής Γκόγκας
Αναπληρωτής Καθηγητής
Read More »
Ηγουμενίτσα: Από όταν βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο, λένε στο χωριό μου Ηγουμενίτσα: Από όταν βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο, λένε στο χωριό μου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η πόλη που ο κάθε ένας κάνει ότι γουστάρει

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016Έχουμε γράψει πολλές φορές, πως σε αυτή την πόλη, μερικές φορές δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτά που βλέπουν τα μάτια μας.

Σήμερα είναι, ξανά, μία από αυτές τις φορές.

Όλοι γνωρίζουμε το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη της Ηγουμενίτσας, από την έλλειψη θέσεων παρκαρίσματος.

Παρά τις εξαγγελίες δημάρχων και την διάθεση κατανόησης από τη πλευρά της τροχαίας Ηγουμενίτσας, το πρόβλημα εντείνεται αντί να φθείρει, αφού κάποιοι από εμάς κάνουμε τα πάντα για αυτό.

Έξω από κάθε καφετέρια, έξω από κάθε μανάβικο, έξω από κάθε φούρνο, έξω από κάθε εμπορικό κατάστημα , αντί για ελεύθερες θέσεις πάρκινγκ, συναντάμε καφάσια, πινακίδες και παρατημένα μηχανάκια.

Με αυτό το τρόπο, κάποιοι νομίζουν, ταλαιπωρώντας την πόλη, πως θα αυξήσουν τη πελατεία τους.

Στην ουσία όμως καταφέρνουν το ακριβώς αντίθετο για τους ίδιους, αλλά ταλαιπωρούν και όλους τους υπόλοιπους.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα, βλέπουμε έναν "πολυμήχανο" συμπολίτη μας, ο οποίος για να κρατήσει ελεύθερη θέση μπροστά από το κατάστημά του, έχει παρατήσει έξω από αυτό, ένα διαλυμένο μηχανάκι.

Αυτό όμως δεν του ήταν αρκετό, αφού ανά πάσα στιγμή  το εγκαταλειμμένο δίκυκλο, κινδυνεύει να απομακρυνθεί (λέμε τώρα) από τις υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας, ως οφείλουν.


Έτσι, βίδωσε δύο βίδες στο πεζοδρόμιο και με αλυσίδα έδεσε το μηχανάκι πάνω του.

Απίστευτο και όμως ... Ηγουμενιτσιώτικο.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η πόλη που ο κάθε ένας κάνει ότι γουστάρει Ηγουμενίτσα: Η πόλη που ο κάθε ένας κάνει ότι γουστάρει Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

Με επιτυχία η εσπερίδα "Θεσπρωτία και φυσικό περιβάλλον" (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 18:00 μμ στην αίθουσα Πάνθεον στην Ηγουμενίτσα, η εσπερίδα που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με θέμα: «Θεσπρωτία και φυσικό περιβάλλον». 
 
Με την έναρξη της εσπερίδας ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης κ. Κομηνός Θεόδωρος προέβη στην απονομή ευχαριστήριας πλακέτας σε ανθρώπους που με το έργο τους συνέβαλλαν και συμβάλλουν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στέκονται αρωγοί στην υλοποίηση του έργου του Φορέα.
 
Ευχαριστήρια πλακέτα έλαβαν οι:
· κα. Σταυρούλα Μπραΐμη Δήμαρχος Σουλίου, για την εξαίρετη συνεργασία και τη συμβολή της στην προστασία του Λευκού Πελαργού της Θεσπρωτίας.
· κ. Καλιαμούρης Θωμάς Αν. προϊστάμενος ΔΕΔΔΗΕ, εκ μέρους του προσωπικού της ΔΕΔΔΗΕ, για την εξαίρετη συνεργασία και τη συμβολή τους στην προστασία του Λευκού Πελαργού της Θεσπρωτίας.
· κ. Σιόντης Θεμιστοκλής Δ/ντης Περιφερ/κής Υπηρεσίας Ιωαννίνων –ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, εκ μέρους του προσωπικού της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, για την εξαίρετη συνεργασία και τη συμβολή τους στην προστασία του Λευκού Πελαργού της Θεσπρωτίας.
· Πατέρας Τζώρτζης Γεώργιος στον οποίο ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση για την σημαντική προσφορά του στην προστασία του ποταμού Καλαμά.

Ευχαριστούμε θερμά όσους παραβρέθηκαν και ιδιαίτερα τον κ. Γιόγιακα Βασίλειο βουλευτή Ν.Δ. Θεσπρωτίας, την κα. Σταυρούλα Μπραΐμη Δήμαρχο Σουλίου, τον κ. Δημήτρη Λώλο Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Σουλίου και τους ομιλητές κ. Ρήγα Τσιακίρη Δρ. Δασολόγο –Σύμβουλο Αναπλ. Υπουργού Περιβάλλοντος και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, κ. Σωτηρόπουλο Απόστολο Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. Ηγουμενίτσας και την κα. Καλλιόπη Στάρα Δρ. - Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Read More »
Με επιτυχία η εσπερίδα "Θεσπρωτία και φυσικό περιβάλλον" (+ΦΩΤΟ)  Με επιτυχία η εσπερίδα "Θεσπρωτία και φυσικό περιβάλλον" (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: ξεκινάει το πρόγραμμα "Καλοκαίρι και παιδί"

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016Read More »
Δήμος Σουλίου: ξεκινάει το πρόγραμμα "Καλοκαίρι και παιδί" Δήμος Σουλίου: ξεκινάει το πρόγραμμα "Καλοκαίρι και παιδί" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

Διαγωνισμός για την κατασκευή υπόστεγου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016


Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, έπειτα από την υπ’ αρίθ. 64/17-05-2016 απόφασή της, προκηρύσσει κλειστό μειοδοτικό διαγωνισμό για την κατασκευή υπόστεγου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας.

Το έργο αφορά την κατασκευή υπόστεγου στην πίσω αυλή του σχολείου συνολικής επιφάνειας περίπου 100-110 m2 με κάλυψη της υπάρχουσας ξύλινης πέργολας με πάνελ πάχους 40mm σε όψη κόκκινων κεραμιδιών. Το πάνελ από την πίσω πλευρά θα πατάει πάνω στο μονομπλόκ για καλύτερη στεγανοποίηση της πέργολας και θα προεξέχει μπροστά 0,50 m. Στο σημείο της ένωσης των δύο πλευρών της πέργολας θα τοποθετηθεί λαμαρίνα γαλβανιζέ για την συγκέντρωση των όμβριων, η οποία θα καταλήγει στο λούκι.

Για την στήριξη των πάνελ και για να δοθεί κλίση για τα όμβρια ύδατα θα χρησιμοποιηθούν κοιλοδοκοί γαλβανιζέ (κι όχι βαμμένοι μαύροι). Στην υπάρχουσα ξυλεία θα γίνουν εργασίες συντήρησης (ξύσιμο-βάψιμο).

Τα πάνελ στην κατάληξή τους (μπροστά) θα έχουν λούκι αλουμινίου. Οι υδρορροές θα καταλήγουν στην πίσω πλευρά της πέργολας. Οι ανοιχτές πλευρές των πάνελ, (εμπρός και πίσω, όπου φαίνεται ο αφρός της πολυουρεθάνης) θα καλυφθούν με τσιμεντόχρωμα και τα πλαϊνά με λαμαρίνα χρωματισμένη.

Για τις ακριβείς διαστάσεις της κατασκευής οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επισκεφθούν το σχολείο έπειτα από συνεννόηση με τον διευθυντή, κ. Γόγολο Ευάγγελο στο τηλέφωνο 2665028971.

Οι προσφορές θα κατατίθενται στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σουλίου 3, Δημαρχείο Ηγουμενίτσας) σε κλειστό φάκελο, από την Τρίτη 14-06-2016 έως και την Πέμπτη 23-06-2016.
Read More »
Διαγωνισμός για την κατασκευή υπόστεγου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας  Διαγωνισμός για την κατασκευή υπόστεγου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: «Μαθαίνοντας και παίζοντας» (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016


Μια δημιουργική χρονιά έφτασε στο τέλος της και την γιορτάσαμε «Μαθαίνοντας και παίζοντας». 
 
Ήταν όλες και όλοι εκεί γονείς, παιδιά, μέλη της κοινότητας, παππούδες και γιαγιάδες. 
 
Φτιάξαμε κατασκευές, ζωγραφίσαμε συναισθήματα σε πέτρες και ξυλάκια, δημιουργήσαμε βραχιολάκια φιλίας, σελιδοδείκτες διαφορετικότητας και όλα αυτά με βασικό μας υλικό τη φαντασία, το μεράκι και την καλή διάθεση όλων. 
 
Έκπληξη της βραδιάς οι μουσικοί Βασίλης Ρίζος και Λένα Ισμαηλίδου που εθελοντικά συνόδευσαν μουσικά τις δραστηριότητες και τους χορούς μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους που ήλθαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΠ «ΑΡΙΑΔΝΗ» σε συνεργασία με το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 
 
Ειδικότερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την υπευθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κ. Χριστίνα Τσώνη, τους εκπαιδευτικούς Ζωή Πλιαχτούρα (Νηπιαγωγείο Σαγιάδας), Ουρανία Αθανασοπούλου και Μαρία Μπογδάνη (Δημοτικό Πλαταριάς) και τέλος τους Βάσω Σισμανίδου, Στέργιο Παλπάνη, Φρόσω Ρίζου (1ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας) τόσο για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στις τάξεις τους υπό την εποπτεία του Κέντρου Πρόληψης όσο και για τη διάθεση τους να αφιερώσουν χρόνο και κόπο ώστε να υλοποιηθούν τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την διευθύντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Μαρίνα Μπέση και την Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Λαμπρινή Λιάτσου για τη συνεργασία κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς αλλά και την παρουσία τους στη χθεσινή μας γιορτή. 
 
Κλείνουμε ευχαριστώντας για τη χθεσινή παρουσία και βοήθειά τους τους φοιτητές του Σεμιναρίου Φοιτητών του Κέντρου.

Ευχόμαστε ένα ξεκούραστο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!
 
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗ
Read More »
Ηγουμενίτσα: «Μαθαίνοντας και παίζοντας» (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: «Μαθαίνοντας και παίζοντας» (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

51χρονος έστειλε στο Νοσοκομείο 65χρονο και συνελήφθη

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016


Συνελήφθη, χθες (13-06-2016) το βράδυ στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 51χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για βαριά σωματική βλάβη σε βάρος 65χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, προχθές (12-06-2016) το βράδυ στην Πεδινή Ιωαννίνων, ο 51χρονος προκάλεσε σωματικές βλάβες σε 65χρονο ημεδαπό.

Ο παθών μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και νοσηλεύεται.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
51χρονος έστειλε στο Νοσοκομείο 65χρονο και συνελήφθη 51χρονος έστειλε στο Νοσοκομείο 65χρονο και συνελήφθη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

Μπήκαν παράνομα στη Σαγιάδα, έκλεψαν μηχανάκι, αλλά τους τσάκωσε η αστυνομία

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016


Συνελήφθησαν, χθες (13-06-2016) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή μοτοποδηλάτου και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, χθες μετά τα μεσάνυκτα στην Επαρχιακή Οδό Σαγιάδας - Μαυροματίου, αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών εντόπισαν τους δύο άνδρες να επιβαίνουν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από την περιοχή της Σαγιάδας.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κατσαβίδι καθώς και ένα μπουκάλι με βενζίνη, ενώ το μοτοποδήλατο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.

Read More »
Μπήκαν παράνομα στη Σαγιάδα, έκλεψαν μηχανάκι, αλλά τους τσάκωσε η αστυνομία Μπήκαν παράνομα στη Σαγιάδα, έκλεψαν μηχανάκι, αλλά τους τσάκωσε η αστυνομία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

Ο Σωκράτης Μάλαμας στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016


Ο δημοφιλής καλλιτέχνης Σωκράτης Μάλαμας, φέτος το καλοκαίρι, θα βρεθεί στην πόλη της Ηγουμενίτσας, για μία μοναδική εμφάνιση, στο κάμπινγκ Δρέπανος.

Την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες

Χορηγός επικοινωνίας: thespro.gr
Read More »
Ο Σωκράτης Μάλαμας στην Ηγουμενίτσα Ο Σωκράτης Μάλαμας στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

Δείτε ένα καταπληκτικό βίντεο από το χθεσινό "πάρτι" αστραπών στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016
Read More »
Δείτε ένα καταπληκτικό βίντεο από το χθεσινό "πάρτι" αστραπών στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε ένα καταπληκτικό βίντεο από το χθεσινό "πάρτι" αστραπών στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

Εφιάλτης η ανεργία στην Ήπειρο - Παραμένει σταθερά «πρωταθλήτρια» Ελλάδος, με ποσοστό 28,8%

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016Εφιάλτης έγινε πλέον για την κοινωνία της Ηπείρου η ανεργία, η οποία ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται – έστω οριακά – σε στάδιο αποκλιμάκωσης, στην περιοχή μας ακολουθεί ανοδική πορεία, κινούμενη μάλιστα σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα αναδεικνύουν, Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία, «πρωταθλήτριες» Ελλάδος στην ανεργία, με το ποσοστό να έχει σκαρφαλώσει στο αστρονομικό 28,8% (στοιχεία Μαρτίου).

Σε ανοδική τροχιά…

Τα επίσημα στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό, αφού από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Μάρτιο του 2016 η ανεργία στην Ήπειρο αυξάνεται σταθερά, σε αντίθεση με το τι ισχύει σε πανελλαδικό επίπεδο. Πιο αναλυτικά στην Ήπειρο: Ιανουάριος 2015: 26,7%, Φεβρουάριος: 26,5%, Μάρτιος: 27,1%, Απρίλιος: 26,5%, Μάιος: 27%, Ιούνιος: 26,8%, Ιούλιος: 27,6%, Αύγουστος: 27,5%, Σεπτέμβριος: 27,8%, Οκτώβριος: 27,9%, Νοέμβριος: 27,7%, Δεκέμβριος: 28,6%, Ιανουάριος 2016: 28,2%, Φεβρουάριος: 28,8% και Μάρτιος: 28,8%. Δυσμενές το κλίμα…

Μέσα σ’ αυτό το δυσμενές κλίμα στην αγορά εργασίας πορεύονται τα Γιάννενα, τα οποία εάν δεν υπήρχαν το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ και τα νοσοκομεία, θα θύμιζαν μια επαρχιακή «νεκρή» πόλη. Από την άλλη, ο τουρισμός στον οποίo τόσα έχουν επενδύσει οι τοπικοί φορείς, μη βλέποντας, δυστυχώς, άλλη διέξοδο για αναστροφή κλίματος, δεν αρκεί για να καταπολεμήσει την ανεργία και ν’ ανοίξει θέσεις εργασίας. Εξάλλου, δύσκολες μέρες περ­νά και ο πρωτογενής τομέας, στον οποίο η Ήπειρος θα μπορούσε να επενδύσει (υπό φυσιολογικές οικονομικές συνθήκες) με την κτηνοτροφία να αντιμετωπίζει τις δικές της δυσκολίες, τόσο από τις αλλαγές στη φορολογία και τις αυξήσεις στις ζωοτροφές, όσο και από τα νέα δεδομένα που θα κληθεί ο κλάδος να αντιμετωπίσει με τις εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε., οι οποίες όμως αφήνουν απροστάτευτα σημαντικά ελληνικά προϊόντα, όπως η φέτα.

Ο Αναπτυξιακός

Στο μεταξύ, πολλοί επαγγελματίες μη βλέποντας άλλη διέξοδο, έχουν επενδύσει στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο που συζητείται στη Βουλή. Και μπορεί η Κυβέρνηση να δηλώνει ικανοποιημένη, ωστόσο διάφοροι φορείς εκφράζουν την ανησυχία τους, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από αναπτυξιακή και επενδυτική λογική, δυο στοιχεία που η σημερινή Κυβέρνηση δεν δείχνει να διαθέτει. Άνθρωποι της αγοράς, περιγράφοντας την υφιστάμενη κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος φυτοζωεί, χτυπούν το καμπανάκι στους κυβερνώντες για αλλαγή πολιτικής. Εύστοχη ήταν η τοποθέτηση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κ. Μίχαλου σε συνέδριο για την επιχειρηματικότητα, επισημαίνοντας ότι η χώρα θα χρειαστεί πάνω από 100 δισ. ευρώ επενδύσεις στα επόμενα χρόνια, για να επιστρέψει η οικονομία στα προ κρίσης επίπεδα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «σήμερα, ένας επιχειρηματίας ή επενδυτής καλείται να πληρώσει 29% φόρο επιχειρήσεων, 15% φόρο μερισμάτων, 5-10% εισφορά αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ επιχειρήσεων, υψηλούς φόρους στην ενέργεια και στην τηλεφωνία. Κι όλα αυτά, ενώ ο ΦΠΑ βρίσκεται πλέον στο 24%. »Που πάνε αυτοί οι φόροι; Πάντως όχι στη στήριξη της ανάπτυξης. Από τα 3,6 δισ. ευρώ που δεσμεύονται για κρατικές ενισχύσεις στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου, τα 2,5 δισ. θα κατευθυνθούν στην αποπληρωμή παλαιών υποχρεώσεων. Ουσιαστικά, οι διαθέσιμοι πόροι για τη χρηματοδότηση νέων επενδυτικών σχεδίων είναι μόλις 1,1 δισ. ευρώ».

Αλλαγή πολιτικής

Όσο λοιπόν η Κυβέρνηση δεν στηρίζει τις επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην δημιουργία θέσεων εργασίας, τόσο οι δείκτες της ανεργίας θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Μέχρι σήμερα οι πολιτικές που ακολουθούνται απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία είναι εξοντωτικές, με αποτέλεσμα τα λουκέτα για πολλούς να είναι η μόνη λύση. Η απουσία σταθερού φορολογικού συστήματος, οι αυξημένες εισφορές, η γραφειοκρατία και η αδυναμία πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία, αποτρέπουν κάθε επίδοξο επενδυτή να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα.

Πανελλαδικά

Σε πανελλαδικό επίπεδο το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στο 24,1%, έναντι 24,2% το Φεβρουάριο, και 25,7% τον Μάρτιο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.623.234 άτοµα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.153.232 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσμός σε 3.281.503 άτοµα, μεγέθη που παραμένουν πολύ μεγάλα απειλώντας την κοινωνική και οικονομική λειτουργία.

Η ανεργία στην ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών, που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη, υποχώρησε στο 50,4%, από 52,1 σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Υψηλή αν και σημείωσε σημαντική μείωση παραμένει και η ανεργία και στην ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών, διαμορφούμενη στο 30,6% έναντι 33,7% ένα χρόνο πριν.

proinoslogos
Read More »
Εφιάλτης η ανεργία στην Ήπειρο - Παραμένει σταθερά «πρωταθλήτρια» Ελλάδος, με ποσοστό 28,8%  Εφιάλτης η ανεργία στην Ήπειρο - Παραμένει σταθερά «πρωταθλήτρια» Ελλάδος, με ποσοστό 28,8% Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

ΚΠΕ Φιλιατών: Τριήμερο σεμινάριο με τίτλο «Από το καλντερίμι του χτες στην αποβάθρα του μέλλοντος - Παραδοσιακοί Οικισμοί – Λιμένας Ηγ/τσας και παράκτια ζώνη στην πορεία βιώσιμης ανάπτυξης»

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016


Πρόσκληση σε τριήμερο σεμινάριο 24, 25 & 26 Ιουνίου 2016::«Από το καλντερίμι του χτες στην αποβάθρα του μέλλοντος - Παραδοσιακοί Οικισμοί – Λιμένας Ηγ/τσας και παράκτια ζώνη στην πορεία βιώσιμης ανάπτυξης».

Το ΚΠΕ Φιλιατών, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Αράχθου, το ΚΠΕ Φιλιππιάδας, το ΚΠΕ Κόνιτσας, το ΚΠΕ Πραμάντων, την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., τους Δήμους Ηγ/τσας και Φιλιατών προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. όλων των ειδικοτήτων να συμμετάσχουν στο τριήμερο σεμινάριο με τίτλο: «Από το καλντερίμι του χτες στην αποβάθρα του μέλλοντος: Παραδοσιακοί Οικισμοί –Λιμένας Ηγ/τσας και παράκτια ζώνη στην πορεία βιώσιμης ανάπτυξης».
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί κατά τις ημερομηνίες 24, 25 & 26 Ιουνίου 2016 στην Ηγουμενίτσα, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον» και απευθύνεται σε σαράντα (40) εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, που υπηρετούν σε νομούς ως εξής: Θεσπρωτίας (10), Ιωαννίνων (10), Πρέβεζας(10) και Άρτας (10), πέντε (5) για κάθε Δ/νση.
Τα έξοδα μετακίνησης προς και από το ΚΠΕ Φιλιατών βαρύνουν τους συμμετέχοντες εκπ/κούς.
Κύριος στόχος είναι η επιμόρφωση των συμμετεχόντων πάνω σε φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής της Θεσπρωτίας, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν τόπο με ιδιαίτερο γεωμορφολογικό ενδιαφέρον, αναπτυσσόμενο αστικό σχεδιασμό και τουριστική ανάπτυξη.
Η διαμονή καλύπτεται μόνο για τους συμμετέχοντες εκπ/κούς εκτός των Δ/νσεων Π.Ε. & Δ.Ε. Θεσπρωτίας.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής και να την αποστείλουν στον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της οικείας Δ/νσης μέχρι την Τρίτη 7 Ιουνίου.

Για τη φόρμα συμμετοχής πατήστε εδώ
Για το πρόγραμμα του σεμιναρίου πατήστε εδώ
Read More »
ΚΠΕ Φιλιατών: Τριήμερο σεμινάριο με τίτλο «Από το καλντερίμι του χτες στην αποβάθρα του μέλλοντος - Παραδοσιακοί Οικισμοί – Λιμένας Ηγ/τσας και παράκτια ζώνη στην πορεία βιώσιμης ανάπτυξης»  ΚΠΕ Φιλιατών: Τριήμερο σεμινάριο με τίτλο «Από το καλντερίμι του χτες στην αποβάθρα του μέλλοντος - Παραδοσιακοί Οικισμοί – Λιμένας Ηγ/τσας και παράκτια ζώνη στην πορεία βιώσιμης ανάπτυξης» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

Bazaar αγάπης στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016


Ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας "Ρένα Κώτσιου" για μια ακόμη φορά δίπλα στη "Φλόγα" και στα παιδιά με καρκίνο!!!
Read More »
Bazaar αγάπης στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας Bazaar αγάπης στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

Η παράσταση της ΘΕΑΤΟ «Το Διαμάντι & το Κήτος ή ολόκληρος ο Μποστ σε 1 ώρα» αύριο στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016


Read More »
Η παράσταση της ΘΕΑΤΟ «Το Διαμάντι & το Κήτος ή ολόκληρος ο Μποστ σε 1 ώρα» αύριο στην Ηγουμενίτσα Η παράσταση της ΘΕΑΤΟ «Το Διαμάντι & το Κήτος ή ολόκληρος ο Μποστ σε 1 ώρα» αύριο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη ύστερα από καταδίωξη, 58χρονη ημεδαπή στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, για μεταφορά λαθρομεταναστών

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016


Συνελήφθη, εχτές (13-06-2016) μετά τα μεσάνυκτα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, μία 58χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 58χρονη μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό της, δύο υπηκόους Αλβανίας (έναν 29χρονο και μία 25χρονη), μη νόμιμους μετανάστες, με τελικό προορισμό την περιοχή της Μεσσηνίας.

Σημειώνεται ότι, η 58χρονη δεν συμμορφώθηκε σε αστυνομικό σήμα στάσης, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει και συνελήφθη μετά από καταδίωξη.

Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων του 29χρονου μεταφερόμενου, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά καθώς δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Read More »
Συνελήφθη ύστερα από καταδίωξη, 58χρονη ημεδαπή στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, για μεταφορά λαθρομεταναστών Συνελήφθη ύστερα από καταδίωξη, 58χρονη ημεδαπή στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, για μεταφορά λαθρομεταναστών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

Αχέροντας: Το Σάββατο η γιορτή για την έναρξη της τουριστικής σεζόν

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016

 
 
Την έναρξη της τουριστικής σεζόν γιορτάζουν στον Αχέροντα και ο σύλλογος τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων μορφών εναλλακτικού τουρισμού σε συνεργασία με τον δήμο Σουλίου, διοργανώνει γιορτή το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία της Γλυκής.

Η εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 20:00, θα περιέχει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τον πολιτιστικό σύλλογο Γλυκής, παραδοσιακά εδέσματα και σόου πυροτεχνημάτων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην paramythia-online.gr το μέλος του ΔΣ του συλλόγου τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων μορφών εναλλακτικού τουρισμού, Φωτίου Ηλίας, η εκδήλωση θα γίνει θεσμός, ενώ οι προσπάθειες για την ανάδειξη της περιοχής και του τουριστικού προϊόντος θα είναι συνεχείς.
Read More »
Αχέροντας: Το Σάββατο η γιορτή για την έναρξη της τουριστικής σεζόν Αχέροντας: Το Σάββατο η γιορτή για την έναρξη της τουριστικής σεζόν Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Από αύριο η δωρεάν διανομή ροδάκινων

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016


Από την Τετάρτη 15 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου – πλην αργιών – θα διανέμονται ροδάκινα στο χώρο του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου, στο κτήριο της μαθητικής εστίας, ώρες διανομής 9:00 έως 12:30.

Δικαιούχοι είναι οι κάτοχοι της κάρτας σίτισης, οι δικαιούχοι του επισιτιστικού προγράμματος καθώς και του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομικής τους ταυτότητα και την κάρτα αλληλεγγύης (για του κατόχους της κάρτας) ή την αίτηση εγγραφής τους στο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ΤΕΒΑ /FEAD.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Από αύριο η δωρεάν διανομή ροδάκινων Ηγουμενίτσα: Από αύριο η δωρεάν διανομή ροδάκινων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

Όλα έτοιμα για τον 1ο Μαραθώνιο Πλαίσιο - Φιλιάτες

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016


Όπως σας είναι ήδη γνωστό στις 19/06/2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 π. μ. διοργανώνεται ο 1ος Μ.Μ. στη διαδρομή από Κοινότητα Πλαισίου προς την πόλη των Φιλιατών. 
 
Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την συμμετοχή των αθλητών & αθλητριών στο Μαραθώνιο. 
 
Ταυτόχρονα φροντίζουμε σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές, το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας και τον Ερυθρό Σταυρό Θεσπρωτίας για την ασφάλεια και την υγεία των συμμετεχόντων. 
 
Επιπλέον, για όσους επισκέπτες θέλουν να γνωρίσουν τον τόπο, τους ενημερώνουμε ότι την ημέρα εκείνη στην Κοινότητα Πλαισίου θα είναι ανοικτή στο κοινό η αίθουσα με τα Λαογραφικά εκθέματα καθώς και η αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου όπου παρουσιάζεται η Έκθεση Φωτογραφίας (Μνημεία Αστρόφωτα ) των Κ.Τσέκα – Γ. Μαλαμίδη. 
 
Για τους πιστούς θα λειτουργεί από τις 7:30 έως τις 10:00 π.μ. η τοπική εκκλησία του Προφήτη Ηλία.

Read More »
Όλα έτοιμα για τον 1ο Μαραθώνιο Πλαίσιο - Φιλιάτες Όλα έτοιμα για τον 1ο Μαραθώνιο Πλαίσιο - Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

Σελίδες