Λαϊκορεμπέτικη βραδιά στην παραδοσιακή ταβέρνα "ΑΓΚΑΛΗ" στην Αγία Παρασκευή Πέρδικας

Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016Read More »
Λαϊκορεμπέτικη βραδιά στην παραδοσιακή ταβέρνα "ΑΓΚΑΛΗ" στην Αγία Παρασκευή Πέρδικας Λαϊκορεμπέτικη βραδιά στην παραδοσιακή ταβέρνα "ΑΓΚΑΛΗ" στην Αγία Παρασκευή Πέρδικας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016 Rating: 5

Δύο προσλήψεις στην Π.Ε.Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016


Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κάνει γνωστό ότι, η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Θεσπρωτίας θα προβεί στην πρόσληψη δύο(2) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου & συγκεκριμένα δύο (2) ΠΕ Γεωπόνων ως Τομεαρχών Δακοκτονίας, και εν ελλείψει,Τεχνολόγων γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2190/1994 (όπως ισχύει).

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 ετών έως 65.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα Γραφεία της υπηρεσίας μας εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την τελευταία δημοσίευση της παρούσας στις εφημερίδες, μαζί με τα εξής δικαιολογητικά:

1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της Αστυνομικής τους Ταυτότητας.

2. Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών.

3. Φωτοαντίγραφο άδειας άσκησης επαγγέλματος η βεβαίωση συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων έναρξης επαγγέλματος γεωτεχνικού ειδικότητας γεωπόνου

4. Υ.Δ. του Ν.1599/1986, ότι δεν έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα. (περί καταδίκης).

5. Υ.Δ. του Ν.1599/1986, απασχόλησης κατά το προηγούμενο έτος σε δημόσια υπηρεσία ή Νομικό Πρόσωπο.

Οι υποψήφιοι εκτός των ανωτέρω για την μοριοδότησή τους, πρέπει να καταθέσουν και τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Πιστοποιητικό του οικείου Δήμου για τη δημοτικότητα.

2. Βεβαιώση ΟΑΕΔ περί της ανεργίας.

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

4. Αποδεικτικά εμπειρίας

5. Τα αντίστοιχα δικαιολογητικά για τις περιπτώσεις που οι υποψήφιοι επικαλούνται ιδιότητα τέκνου πολύτεκνης οικογένειας

Όλα τα ανωτέρω αναφέρονται αναλυτικά στην υπ’ αριθμ. 2712/11-5-2016………ανακοίνωση (Σ.Ο.Χ.-1)– πρόσκλησή μας, η οποία είναι αναρτημένη στον πίνακα ανακοινώσεων της Π.Ε.. Θεσπρωτίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε.. Θεσπρωτίας, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (στον κ Μητσάκη Θεοχάρη τηλ.: 26653601601&60151).


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΙΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ
Read More »
Δύο προσλήψεις στην Π.Ε.Θεσπρωτίας Δύο προσλήψεις στην Π.Ε.Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016 Rating: 5

Εσπερίδα διοργανώνει ο Φορέας διαχείρισης με θέμα «Θεσπρωτία και Φυσικό Περιβάλλον»

Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016

Read More »
Εσπερίδα διοργανώνει ο Φορέας διαχείρισης με θέμα «Θεσπρωτία και Φυσικό Περιβάλλον» Εσπερίδα διοργανώνει ο Φορέας διαχείρισης με θέμα «Θεσπρωτία και Φυσικό Περιβάλλον» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 41χρονος για κατοχή λαθραίου καπνού

Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016


Συνελήφθη, χθες (06-06-2016) αργά το βράδυ, στο 2ο χιλιόμετρο της Περιφερειακής Οδού Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, ένας 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 41χρονο, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο, βρέθηκαν στις αποσκευές του και κατασχέθηκαν έξι αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν καπνό, συνολικού βάρους τριών κιλών, χωρίς παραστατικά εισπρακτέων δασμών από Τελωνειακή Αρχή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη 41χρονος για κατοχή λαθραίου καπνού Συνελήφθη 41χρονος για κατοχή λαθραίου καπνού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016 Rating: 5

Συλλήψεις δύο ημεδαπών στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα, για καταδικαστικές αποφάσεις

Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016


Συνελήφθησαν, χθες (06-06-2016) το απόγευμα στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, δύο ημεδαποί, για καταδικαστικές αποφάσεις.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:

· Στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 42χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης ενός έτους, για απάτη.

· Στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 54χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Read More »
Συλλήψεις δύο ημεδαπών στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα, για καταδικαστικές αποφάσεις Συλλήψεις δύο ημεδαπών στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα, για καταδικαστικές αποφάσεις Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016 Rating: 5

ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΄60 (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016
Κείμενο - Φωτογραφίες: Αναστάσιος Βασιάδης

Οι πανηγυρικές επετειακές εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο ΕΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 2016, που πραγματοποιήθηκαν προ ημερών στο ιστορικό Σούλι και την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Κουγκίου, ζωντάνεψαν στην μνήμη την οργανωμένη συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, σε αντίστοιχες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν στα χρόνια του ΄60.

Οι μαθητές υπό την συνοδεία καθηγητών τους, συμμετείχαν απο το πρωί στα δρώμενα της ημέρας, τιμώντας με τον τρόπο τους, τους αγώνες και τις θυσίες των Σουλιωτών.

Μετά την αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου από τον καλόγερο Σαμουήλ και την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, οι μαθητές του Γυμνάσιου Ηγουμενίτσας, ακολουθούσαν ένα ιδιαίτερο οδοιπορικό τιμής και μνήμης, βαδίζοντας στο ιστορικό κακοτράχαλο μονοπάτι με την ονομασία ΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΤΖΑΒΕΛΑΙΝΑΣ, που ξεκινούσε από την Κιάφα και κατέληγε στην Γλυκή.

Κατά την διαδρομή των είκοσι περίπου χιλιομέτρων ορεινής πεζοπορίας, οι μαθητές ακολουθούσαν την πορεία του ποταμού Αχέροντα που πότε εμφανίζονταν στην επιφάνεια του εδάφους και πότε ακολουθούσε υπόγεια διαδρομή.

Η Γλυκή με τα δροσερά πλατάνια της, ήταν η ανταμοιβή του οδοιπορικού τιμής και μνήμης για το Σούλι.
Read More »
ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΄60 (+ΦΩΤΟ) ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΄60 (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016 Rating: 5

Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2016»

Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016
 
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας συμμετείχε σε συνεργασία με τους:

-Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αριάδνη»
-Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά
-Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Δήμου Ηγουμενίτσας
-Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας και το 1ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας 
στην πανελλήνια εκστρατεία "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2016" που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για σύζευξη της εκπαίδευσης με την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Στην πανελλήνια επικοινωνιακή αυτή δράση, στην οποία ο Φορέας Διαχείρισης το Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρα 11:00 πμ, συμμετείχε για 3η συνεχόμενη χρονιά, φοιτητές από το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας ξεναγήθηκαν στο Δέλτα Καλαμά και παρατήρησαν με τα τηλεσκόπια διάφορα είδη ορνιθοπανίδας. 
 
Ακολούθησε ξενάγηση στον αρχαίο θέατρο των Γιτάνων. 
 
Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την συνεργασία και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "Αριάδνη" για την συμμετοχή.Read More »
Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2016» Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2016» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016 Rating: 5

Στο έλεος της εγκατάλειψης η πρώην Επαρχία Φιλιατών - του Πέτρου Μίντζα

Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016
Με αφορμή το αξιόλογο δημοσίευμα του φίλου και συνεργάτη μου Γιώργου Κώτση με τίτλο «τί έκανες εσύ για τον τόπο φούλη;», επανέρχομαι για µία φορά ακόμη στα οξυμένο πρόβλημα της εγκατάλειψης και περιθωριοποίησης της πρώην Επαρχίας Φιλιατών..

Η παρέμβασή μου αυτή έχει ως σκοπό την ανάδειξη του συνεχιζόμενου δράματος που ζουν οι εναπομείναντες κάτοικοι (στην πλειονότητά υπερήλικες) των μισοπεθαμένων ορεινών-ημιορεινών χωριών της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Μήπως και αφυπνιστούν επιτέλους οι πολιτικοί ιθύνοντες και δρομολογήσουν λύσεις στα χρόνια καυτά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους ακρίτες μας αφάνταστα.

Οι κάτοικοι της ελληνοαλβανικής μεθορίου που βαστάνε Θερμοπύλες, βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους το δράμα της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας της πολιτείας.

Οι παραμελημένοι συντοπίτες µας που ζουν σ’ αυτή την άγονη και εθνικά ευαίσθητη περιοχή, υφίστανται µία απίστευτη ταλαιπωρία και καταπονούνται οικονομικά και κανείς από τους πολιτικούς ιθύνοντες του τόπου µας δε συγκινείται.

Διαχρονικά οι πολιτικοί ταγοί, την εγκατέλειψαν στην τύχη της και την επισκέπτονταν µόνο στα πανηγύρια και κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιοδειών. Κανείς αιρετός δεν αντέδρασε στην αποψίλωση της πόλης των Φιλιατών από τις κρατικές υπηρεσίες.

Κανείς από τους πολιτικούς ιθύνοντες δεν ενδιαφέρθηκε προκειμένου να δημιουργηθούν προϋποθέσεων, ώστε να προσελκυστούν επενδύσεις, για να βρουν τα παιδιά μας δουλεία στον τόπο τους και να μην μεταναστεύουν όπως οι γονείς μας τη δεκαετία του 60 σε ξένες χώρες για να βρουν μεροκάματο.

Την τελευταία δεκαετία εκδηλώθηκαν μερικές σοβαρές αναπτυξιακές προτάσεις, αλλά σχεδόν όλοι οι Δημοτικοί Άρχοντες και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Νομού, σε αγαστή συνεργασία με μία ολιγομελή ομάδα η οποία απαρτίζεται από 4-5 βολεμένους-κρατικοδίαιτους (που παριστάνουν τους οικολόγους), έδιωξαν τα αναπτυξιακά έργα από τη Θεσπρωτία όπως: το φυσικό αέριο, την εγκατάσταση μονάδας πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα, το φράγμα του Καλαμά στην Αβαρίτσα, το αιολικό πάρκο στην Κοκκινιά κ.α.

Εξαιτίας της ανεύθυνης στάσης των αιρετών και την αντίδραση των ψευτοκουλτουριάρηδων της άκρας αριστεράς που εναντιώνονται σε κάθε είδους επένδυση, η Θεσπρωτία βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ποσοστό ανεργίας.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας, οφείλουν όλοι οι πολιτικοί ιθύνοντες να καταθέσουν δημόσια τις σκέψεις –απόψεις τους –κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει – για την ανάπτυξη της περιοχής. Και να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να προσελκύσουν επενδύσεις στον άγονο και εγκαταλειμμένο τόπο μας, ακόμα κι αν από µία επένδυση δημιουργηθεί μισή θέση εργασίας. Είναι η μόνη λύση για να σταματήσει επιτέλους πληθυσμιακή αφαίμαξη και να παραμείνουν οι λιγοστοί εναπομείναντες νέοι άνθρωποι στον τόπο τους..

Θέλω να ελπίζω ότι οι πολιτικοί ιθύνοντες της Θεσπρωτίας, θα αντιληφθούν πως είναι επιτακτική η ανάγκη να μπουν μπροστά και να διεκδικήσουν με αποφασιστικότητα αναπτυξιακά έργα, πριν ερημώσει τελείως η περιοχή πέρα από τον Καλαμά.

Αν δεν κάνουν κάτι τώρα οι τοπικοί άρχοντες και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποί μας, είναι βέβαιο ότι πρώην Επαρχία Φιλιατών σε λίγα χρόνια θα μετατραπεί σε ένα απέραντο γηροκομείο. Ευχαριστώ για την φιλοξενία!
 
Read More »
Στο έλεος της εγκατάλειψης η πρώην Επαρχία Φιλιατών - του Πέτρου Μίντζα Στο έλεος της εγκατάλειψης η πρώην Επαρχία Φιλιατών - του Πέτρου Μίντζα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016 Rating: 5

Τη Δευτέρα η Γενική Συνέλευση της ΑΕΝΣ

Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016


Read More »
Τη Δευτέρα η Γενική Συνέλευση της ΑΕΝΣ Τη Δευτέρα η Γενική Συνέλευση της ΑΕΝΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τέσσερις προσλήψεις ναυαγοσωστών

Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016


Ο ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 4 του Ν. 2738/1999
Το άρθρο 206 του Ν. 3584/2007 (ΦΕΚ143Α')
Τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.
Τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 41του Ν.4325/15: "Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις" ΦΕΚ 47/11.05.2015 τεύχος Α' , με τις οποίες αντικαθίσταται η παρ.1 του άρθρου 206 του Ν.3584/07 και εισάγεται εξαίρεση ως προς τη διάρκεια της σύμβασης ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται στην πυρασφάλεια και τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών, της οποίας η διάρκεια δεν υπερβαίνει τους τρεις (3) µήνες µέσα σε συνολικό διάστηµα δώδεκα (12) µηνών.
To αριθ. Πρωτ. 2131.17/1753/25-04-2016 έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής –Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας σχετικά με τον αριθμό των «πολυσύχναστων» παραλιών του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Την 153/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία διαπιστώνεται η ανάγκη πρόσληψης έκτακτου προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού τεσσάρων (4) ατόμων με σύμβαση τρίμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση πρόσκαιρων κατεπειγουσών αναγκών της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών του Δήμου .
Το γεγονός ότι οι θέσεις της πρώτης ανακοίνωσης δεν καλύφθηκαν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

Την πρόσληψη με επιλογή τεσσάρων (4) ατόμων με σύμβαση τρίμηνης χρονικής διάρκειας για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από18 έως 45 ετών.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:
Αίτηση όπου θα αναγράφονται τα ατομικά στοιχεία τα στοιχεία κατοικίας, καθώς και ΑΦΜ,ΔΟΥ.,ΑΜΚΑ, αριθμ. Μητρώου ΙΚΑ.
Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας
Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07 και ότι το τελευταίο 12μηνο δεν έχουν απασχοληθεί σε δημόσια υπηρεσία ή νομ. Πρόσωπο της παρ. 1 του άρθρου 14 του Ν 2190/94 με την ιδιότητα του εποχικού εργαζόμενου ή για κάλυψη κατεπειγουσών, περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών.
Πιστοποιητικό Υγείας από Υγειονομικό Κέντρο ή Κρατικό Νοσοκομείο που να αναφέρει ότι δεν πάσχουν από Μεταδοτική ασθένεια και είναι ικανοί από ιατρικής άποψης να ασκήσουν το επάγγελμα του Ναυαγοσώστη.
 
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία Προσωπικού του Δήμου Ηγουμενίτσας (Δ/νση: Σουλίου 3., τηλ: 2665361160-156.) από 07/06/2016 έως και 16/06/2016 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
1. Η πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, με σύβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 206 του ν. 3584/2007, εξαιρείται των διαδικασιών του ΑΣΕΠ και των κριτηρίων πρόσληψης του άρθρου 21 του Ν. 2190/94.

2. Το προσωπικό που θα απασχοληθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών μηνών, δεν επιτρέπεται να απασχοληθεί με νέα δίμηνη ή τρίμηνη σύμβαση εντός δώδεκα μηνών, όπως υπολογίζεται σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 21 του Ν.2190/94.
 
3. Κώλυμα 8μηνης απασχόλησης:
Δεν υπάρχει κώλυμα 8μηνης απασχόλησης, όταν ο υποψήφιος μέσα σε συνολικό χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών, που γίνεται με αφετηρία το τέλος της νέας απασχόλησης, για την οποία ο εργαζόμενος πρόκειται να προσληφθεί και προς τα πίσω δεν υπερβαίνει τους οκτώ (8) μήνες απασχόλησης σε φορείς του δημοσίου, όπως ορίζονται στο άρθρο 1 παρ. 1 του Ν.. 3812/2009 (δημόσιες υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα, ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού κα.)
 
4. Κωλύματα του Π.Δ. 164/2004:
Το κώλυμα του άρθρου 6 παρ. 1 του Π.Δ.164/2004 δεν ισχύει στην περίπτωση ΟΤΑ α΄ βαθμού (Δήμος), ο οποίος σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3852/2010 (Πρόγραμμα "Καλλικράτης") συστάθηκε από τη συγχώνευση δύο ή περισσοτέρων δήμων ή κοινοτήτων.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ανωτέρω κώλυμα θα εφαρμόζεται στην περίπτωση συμπλήρωσης απασχόλησης 24 μηνών (μετά την 1.1.2011) στο νέο δήμο έως σήμερα.
Δεν κατατάσσεται υποψήφιος που έχει συνάψει με τον φορέα διαδοχικές συμβάσεις όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 5 του Π.Δ. 164/2004
 
5. Παράταση, ανανέωση ή μετατροπή της δίμηνης σύμβασης σε σύμβαση αορίστου χρόνου είναι αυτοδικαίως άκυρη.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Τέσσερις προσλήψεις ναυαγοσωστών Ηγουμενίτσα: Τέσσερις προσλήψεις ναυαγοσωστών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016 Rating: 5

Εκδήλωση του ΚΚΕ σήμερα το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016


Σας προσκαλούμε στην ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του βιβλίου με τα υλικά της ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ της Κ.Ε. του ΚΚΕ με τίτλο:

“Η εμφάνιση της Εργατικής Τάξης, ο ρόλος της στους Κοινωνικούς και Πολιτικούς Αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ” που θα γίνει την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 στις 8:30μμ στην αίθουσα του "ΠΑΝΘΕΟΝ” στην Ηγουμενίτσα.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον σ. ΛΑΕΡΤΗ ΡΕΓΚΑ, μέλος της επιτροπής περιοχής Ηπείρου του ΚΚΕ.

Read More »
Εκδήλωση του ΚΚΕ σήμερα το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Εκδήλωση του ΚΚΕ σήμερα το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016 Rating: 5

Σελίδες