ΠΡΟΓΡΑΜMΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019
ΠΡΟΓΡΑΜMΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 


Στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης που φέτος θα γίνει σε ολόκληρη την επικράτεια την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, καταρτίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ως ακολούθως: 

ΓΕΝΙΚΑ: 
1.- Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωϊνή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 24ης Νοεμβρίου, ημέρας εορτασμού. 
2.- Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 24ης Νοεμβρίου μέχρι τις πρωϊνές ώρες της επομένης. 

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ: 
Ώρα 10.15΄: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου & Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ. 

- Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, ώρα 10:05΄ π.μ. 

Ώρα 10.30΄: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων.

ΤΕΛΕΤΑΡΧΗ ορίζουμε τον: Δρίζη Δημήτριο, υπάλληλο της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Read More »
ΠΡΟΓΡΑΜMΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜMΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019 Rating: 5

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας - Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019
Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας - Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας


Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η συνάντηση έγινε με σκοπό να ενημερωθεί το ανώτατο ιεραρχικά πρόσωπο της φυσικής μας Ηγεσίας, για μία σειρά από προβλήματα που απασχολούν το σύνολο των συναδέλφων μας στην Διεύθυνσή μας. Συγκεκριμένα στον Αρχηγό παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν τα παρακάτω βασικά ζητήματα:
1) Η εκκίνηση του σχεδιασμού και της κατασκευής νέου Αστυνομικού μεγάρου, με την ανάληψη πρωτοβουλιών, μετά και από τις ουσιαστικές παρεμβάσεις της Ένωσης μας, προς όλες τις κατευθύνσεις.
2) Η έλλειψη Υπηρεσιακών Οχημάτων, η κατάσταση του υπάρχοντος, απαρχαιωμένου στόλου, οι κινδύνους που ελλοχεύει και το υπερβολικό κόστος συντήρησης του.
3) Η ανάγκη χορήγησης νέων αλεξίσφαιρων γιλέκων, καθώς τα υπάρχοντα στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν λήξει.
4) Η χορήγηση εύχρηστων θερμικών καμερών που θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό το έργο των Υπηρεσιών.
5) Η καθαριότητα του κτηρίου της Διεύθυνσης μας, καθώς ο συμβασιούχος Υπάλληλος Καθαριότητας παραιτήθηκε, με αποτέλεσμα να μην παρέχεται καθόλου καθαριότητα ή αυτή να πραγματοποιείται με ιδία έξοδα των Υπηρετούντων συναδέλφων μας.
6) Η αποδέσμευση μας από τις επιδόσεις δικογράφων, με σκοπό την απεμπλοκή σημαντικού αριθμού συναδέλφων και την ενασχόληση τους με το κύριο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.
Από την πλευρά του, ο Κύριος Αρχηγός, μας ανέφερε ότι είναι δίπλα στο προσωπικό και πρόθεση του είναι να επιλύσει τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον Αστυνομικό εδώ και χρόνια. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου επιθυμεί τη στενή και υγιή συνεργασία με όλους τους φορείς, συμπεριλαμβανομένου και του συνδικαλιστικού κινήματος. Για τα θέματα που συζητήσαμε, ειδικότερα ανέφερε:
1) Γνωρίζει το κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και την κατάσταση του υπάρχοντος κτηρίου και από μέρους του θα γίνουν όλες οι ενέργειες προκειμένου να στεγαστούμε σε νέο κτήριο.
2) Αρχές Ιανουαρίου 2020 θα παραληφθούν νέα οχήματα μέσω «ΕΣΠΑ» Της Περιφερικής Ενότητας Ηπείρου. Ενώ έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες απόδοσης κατασχεμένων οχημάτων και σύντομα θα μας αποδοθούν τα οχήματα για τα οποία έχουμε κάνει ενέργειες.
3) Γίνονται προσπάθειες ώστε το 2020 όλες οι Υπηρεσίες να εφοδιαστούν με νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα.
4) Από ανάληψης καθηκόντων του έχει ήδη προβεί στην ανακατανομή δύο (2) θερμικών καμερών, τις οποίες παρέδωσε στη Διεύθυνση μας και θα προσπαθήσει να βρει κι άλλες.
5) Ο προσανατολισμός του Αρχηγείου είναι προς την αλλαγή της μέχρι σήμερα διαδικασίας, με την ανάθεση του καθαρισμού στην εκάστοτε Διεύθυνση.
6) Για την κατασπατάληση δυνάμεων για επιδόσεις δικογράφων, πρόκρινε ότι μια καλή λύση θα αποτελούσε η αποστολή τους μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Μια διαδικασία που όπως ανέφερε, εφαρμόζεται και στα Διοικητικά Δικαστήρια.
Η Ένωση μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη βελτίωση των συνθηκών των συναδέλφων οι οποίοι καθημερινά φροντίζουν για τη διατήρηση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε δίπλα τους και με επιχειρήματα και προτάσεις, να μεταφέρουμε τα προβλήματα στην Ηγεσία η οποία δείχνει άμεσα αντανακλαστικά και πρόθυμη να δώσει λύσεις σε χρόνια ζητήματα.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

NAKOΣ Βασίλειος ZΗΣΗΣ Δημήτριος
Read More »
Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας - Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας - Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Στο "σφυρί" κατασχεμένα είδη αλιείας

Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019
Ηγουμενίτσα: Στο "σφυρί" κατασχεμένα είδη αλιείας 


Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι την 03-12-2019 ημέρα Τρίτη και από ώρα 11:00 έως 12:00 πρόκειται να διενεργηθεί Πρόχειρος Πλειοδοτικός Διαγωνισμός στο Φυλάκιο Πλωτών Σκαφών Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας (παραπλεύρως Τελωνείου Ηγ/τσας ), προς εκποίηση αλιευτικών εργαλείων και συσκευών που αποτέλεσαν προϊόντα κατάσχεσης από παράνομη αλιεία.  

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για αλιευτικά εργαλεία και μέσα επαγγελματικής χρήσης (δίχτυα κτλ) θα πρέπει οι συμμετέχοντες να είναι επαγγελματίες αλιείς. 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Στο "σφυρί" κατασχεμένα είδη αλιείας Ηγουμενίτσα: Στο "σφυρί" κατασχεμένα είδη αλιείας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019 Rating: 5

«Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» με βραβευμένη μουσική από τις Θεσπρωτές αδελφές Σπανομάρκου

Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019
«Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» με βραβευμένη μουσική από τις Θεσπρωτές αδελφές Σπανομάρκου
 

Επιστρέφει η επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορια» στο θεατρο Διάνα, με τη μουσική υπόκρουση από τις αδελφές Σπανομάρκου, που κατέκτησε Διεθνές Χρυσό μετάλλιο στα Global Music Awards στην Καλιφόρνια.

Μετά τα περσινά αλλεπάλληλα sold out, επιστρέφει και φέτος η διαχρονική και απόλυτα χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς, στο Θέατρο Διάνα από 24 Νοεβρίου 2019, εως τις 12 Ιανουαρίου 2020, για θεατές από 8 έως 108 ετών! Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει η σκηνοθέτης των επιτυχιών Κωνσταντίνα Νικολαΐδη (γνωστή από τους 12 Ενόρκους και το Εκτός Ύλης) η οποία υπογράφει και τη θεατρική διασκευή, με βάση τη μετάφραση της Μαρίας Μπλάνα, παραμένοντας πιστή στο πρωτότυπο κείμενο και λόγο του Ντίκενς.

Στον απαιτητικό ρόλο του τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρούτζ, ο εξαιρετικός ηθοποιός Θανάσης Κουρλαμπάς. Στον ρόλο του ανιψιού, ο Ορέστης Τρίκας. Μαζί τους ένας 15μελής θίασος, ενώ σε ρόλο έκπληξη εμφανίζεται και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης!

Πολλά χορευτικά, κοστούμια εποχής, εντυπωσιακοί φωτισμοί, βιντεοπροβολές, και πολύ όμορφες ερμηνείες που υπογραμμίζονται από την επιβλητική μουσική υπόκρουση δύο δημιουργών που έχουν φέρει στην Ελλάδα διεθνή βραβεία με την μουσική τους. Πρόκειται για τις διεθνώς διακεκριμένες μουσικοσυνθέτριες/στιχουργούς Αρετή&Ιωάννα Σπανομάρκου, που έχουν επιμεληθεί τη μουσική, τους στίχους, αλλά και τα ηχητικά εφέ της παράστασης, συστήνοντας μάλιστα και… δύο νέα κάλαντα Χριστουγέννων τα οποία μένουν στα χειλη των θεατών, μετά το πέρας της παράστασης!


ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΛΟΝΔΡΕΖΙΚΟ ΒΑΛΣ

Για την μουσική επένδυση, δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο κράμα συμφωνικής μουσικής με στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής. Από το πρώτο λεπτο, οι πλούσιες ενορχηστρώσεις και ένα μείγμα οργάνων κλασσικής ορχήστρας, γκάιντας και άλλων τοπικών οργανων, σε παραπέμπουν στον χρόνο και στον τόπο όπου διαδραματίζεται η ιστορία του Σκρουτζ, δηλαδή στο Βικτωριανό Λονδίνο της εποχης του Ντικενς, περι το 1800. Ένα εργο που μας τοποθετεί απευθείας στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα, και εχει βαθύτερα νοήματα που αγγίζουν τις ψυχές των ανθρώπων.


Για το soundtrack της παράστασης, οι διεθνώς διακεκριμένες μουσικοσυνθέτριες Ιωάννα & Αρετή Σπανομάρκου κέρδισαν το 2018 το Χρυσό Μετάλλιο στα Global Music Awards, στην κατηγορία «Best Album/Original Score» που αφορά την πρωτότυπη μουσική για θέατρα και ταινίες. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες μουσικές διοργανώσεις στο επίκεντρο της μουσικής βιομηχανίας στην Καλιφόρνια, που στηρίζεται από το περιοδικό Billboard, στο νικητήριο βάθρο της οποίας έχουν περάσει σημαντικότατες προσωπικότητες της μουσικής, και κάτοχοι Grammy.

Οι αδελφές Σπανομάρκου με τις συνθέσεις και τις ενορχηστρώσεις τους έχουν καταφέρει να αποδώσουν με ακρίβεια τις συναισθηματικές εναλλαγές που αποτυπώνονται στο έργο του Ντίκενς, προσφέροντας μια πλούσια μουσική επένδυση, που ενισχύει τις ερμηνείες των αξιόλογων ηθοποιών της παράστασης οι οποίοι ξεδιπλώνουν τον καλύτερο τους εαυτό, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Κωνσταντίνας Νικολαϊδη.

Δείτε video με πλάνα από την παράσταση και τα Backstage:

Κάθε Κυριακή στις 12.00 και στις 15.00
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία

Προπώληση: Viva.gr
Πληροφορίες-Κρατήσεις
Θέατρο ΔΙΑΝΑ, Ιπποκράτους 7, 210 3626596

Παίζουν:
Θανάσης Κουρλαμπάς, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Μπάζας, Νίκος Βατικιώτης, Κατερίνα Νικολοπούλου, Αλεξία Στολιδάκη, Παναγιώτα Χαϊδεμένου, Γιάννης Φιλίππου, Βασίλης Φακανάς, Κατερίνα Κωνσταντέλλου, Μελισσάνθη Ρεγκούκου, Άννα Μάγκου, Φώτης Κουτρουβίδης, Ιωάννα Δαρμή και οι μικροί Νικόλας Ιωνάς και Αριστοτέλης Αφεντάκης.

Κείμενο: Κάρολος Ντίκενς
Μετάφραση: Μαρία Σ. Μπλάνα
Διασκευή/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα
Πρωτότυπη μουσική/Στίχοι/Ενορχήστρωση/Ηχητικά Εφέ: Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου
Κίνηση/Χορογραφίες: Χριστίνα Φωτεινάκη
Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα
Make-up artist & special effects: Ράνια Γιαννάκη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαγδαληνή Παλιούρα & Κωνσταντίνος Μουταφτσής
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ρασσιάς
Γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Στιβανάκης
Video Μάρλει: Robin Beer
Video design & Animation: Ερατώ Τζαβάρα
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ρασσιάς
Γραφιστική επιμέλεια: GRID FOXΠαραγωγή: A PRIORI

Η μουσική της παράστασης, κυκλοφορει από την FM RECORDS, σε Amazon, iTunes, Spotify, Shazam.
Read More »
«Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» με βραβευμένη μουσική από τις Θεσπρωτές αδελφές Σπανομάρκου «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» με βραβευμένη μουσική από τις Θεσπρωτές αδελφές Σπανομάρκου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019 Rating: 5

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου

Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου


Για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών (πλημμύρες, κατολισθήσεις) που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) που εκδηλώθηκαν από τις 07 έως και τις 13-11-2019 και από τις 12 έως και τις 14-11-2019 αντίστοιχα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας δεκάδες κοινότητες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. 

Οι κοινότητες είναι: Παραμυθιάς, Κρυσταλλοπηγής, Νεοχωρίου, Παγκρατίου, Καρβουναρίου, Χρυσαυγής, Προδρομίου, Χόικας, Σαμονίδας, Συβότων και Πέρδικας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Read More »
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019 Rating: 5

Εφορία Ηγουμενίτσας: Μέχρι τις 10.30 οι συναλλαγές με το κοινό την Πέμπτη

Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019
Εφορία Ηγουμενίτσας: Μέχρι τις 10.30 οι συναλλαγές με το κοινό την Πέμπτη
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 13-11-2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/11/2019 ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:

Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 10:30π.μ. ΕΝΩ ΣΤΑ Γ.Ε.Φ. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 10:00 π.μ..
Read More »
Εφορία Ηγουμενίτσας: Μέχρι τις 10.30 οι συναλλαγές με το κοινό την Πέμπτη Εφορία Ηγουμενίτσας: Μέχρι τις 10.30 οι συναλλαγές με το κοινό την Πέμπτη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019 Rating: 5

Γενική συγκέντρωση της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατών για το μεταναστευτικό

Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019
Γενική συγκέντρωση της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατών για το μεταναστευτικό
Η Δημοτική Κοινότητα Φιλιατών καλεί τις Δημότισσες και Δημότες των Φιλιατών την Τετάρτη 20-11-2019 και ώρα 17.00 σε γενική συγκέντρωση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με θέμα : 
Τελευταίες ενημερώσεις από τους αρμόδιους φορείς για το μεταναστευτικό, όπως και για το εργοστάσιο Φιλιατών…..
Η παρουσία όλων σας είναι απαραίτητη.
Σας ευχαριστούμε.

Ο πρόεδρος
Μάνος Νικόλαος
Read More »
Γενική συγκέντρωση της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατών για το μεταναστευτικό Γενική συγκέντρωση της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατών για το μεταναστευτικό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019 Rating: 5

Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019
Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019 Rating: 5

Β΄ Αντιπροέδρος της Εκτελεστικής του Δ.Σ της ΕΝΠΕ ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου

Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019
Β΄ Αντιπροέδρος της Εκτελεστικής του Δ.Σ της ΕΝΠΕ ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου


Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, εξελέγη Πρόεδρος της ΕΝΠΕ με 22 ψήφους επί 23 ψηφισάντων. Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ο Αλέκος Καχριμανης. 
Μετά την εκλογή του ο νέος Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Απόστολος Τζιτζικώστας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
«Το σημερινό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τη δέσμευση των Περιφερειών της χώρας να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε τη μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην εποχή της Περιφερειακής Διακυβέρνησης. 
Είναι μία μεγάλη νίκη που βάζει τις Περιφέρειες μπροστά στη μεγάλη πρόκληση να αλλάξουμε την Ελλάδα. 
Είναι μία ισχυρή εντολή για τη χάραξη μιας νέας παραγωγικής και αναπτυξιακής πορείας, στην οποία οι Περιφέρειες θα πρωταγωνιστήσουν.
Η διαπαραταξιακή εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου, αποτελεί για μένα τεράστια τιμή και ευθύνη και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να λειτουργήσουν οι Περιφέρειες ως καταλύτες της ανάπτυξης και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΝΠΕ τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν τα εξής: 
-Για το αξίωμα του Α΄ Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ο Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής έλαβε 20 ψήφους επί 23 ψηφισάντων.
-Για το αξίωμα του Β΄ Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου έλαβε 22 ψήφους επί 23 ψηφισάντων. 
-Για το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου ο Ιωάννης Γιώργος, Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής έλαβε 21 ψήφους επί 24 ψηφισάντων.
-Για το αξίωμα του Ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου ο Χρήστος Μιχαλάκης, Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων έλαβε 22 ψήφους επί 24 ψηφισάντων.

Μέλη εξελέγησαν οι: 
-Γεώργιος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με 22 ψήφους 
-Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης με 20 ψήφους 
-Ρόδη Κράτσα, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με 20 ψήφους 
-Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με 20 ψήφους.
Read More »
Β΄ Αντιπροέδρος της Εκτελεστικής του Δ.Σ της ΕΝΠΕ ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου Β΄ Αντιπροέδρος της Εκτελεστικής του Δ.Σ της ΕΝΠΕ ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019 Rating: 5

2,8 εκατ. για 206 αγρότες στην Ήπειρο - Όλα τα ονόματα

Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019
2,8 εκατ. για 206 αγρότες στην Ήπειρο - Όλα τα ονόματα


206 συνολικά αγρότες μικρών εκμεταλλεύσεων επιδοτούνται στην Ήπειρο με το ποσό των 14 χιλιάδων ευρώ ο καθένας.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι οι μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις να αναπτύξουν περαιτέρω τις γεωργικές τους δραστηριότητες, μέσω ενεργειών που αφορούν, σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση, τη βελτίωση της οικονομικής ή περιβαλλοντικής βιωσιμότητάς τους ή την εν γένει διαρθρωτική τους προσαρμογή (όπως παραγωγική, οργανωτική κλπ) ούτως ώστε να είναι «ικανές» να υποστηρίξουν μελλοντική επαγγελματική ενασχόληση των κατόχων τους στη γεωργία.

Στην Ήπειρο το συνολικό ποσό επιχορήγησης για τις 206 επιλέξιμες αιτήσεις ανέρχεται στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα απορρίφθηκαν και δεν εντάσσονται 22 αιτήσεις.

Αναλυτικά οι δικαιούχοι και οι απορριφθέντες εδώ
Read More »
2,8 εκατ. για 206 αγρότες στην Ήπειρο - Όλα τα ονόματα 2,8 εκατ. για 206 αγρότες στην Ήπειρο - Όλα τα ονόματα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019 Rating: 5

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019
ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου νεομάρτυρος Αναστασίου του εκ Παραμυθίας, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2019,στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αναστασίου της πόλεως της Παραμυθιάς τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου και συλλειτουργούντων ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία πλήθους πιστών.

Read More »
ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019 Rating: 5

Δώρο Χριστουγέννων για τους άνεργους του ΟΑΕΔ

Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019
Δώρο Χριστουγέννων για τους άνεργους του ΟΑΕΔΟι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ οι οποίοι λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων. Το ποσό που θα πάρουν ισούται με ένα ολόκληρο επίδομα ανεργίας, εφόσον λάμβαναν το επίδομα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου. Δηλαδή, 360 ευρώ.

Εφόσον έπαιρναν επίδομα για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Η καταβολή για το Δώρο Χριστουγέννων 2019 στους επιδοτούμενους ανέργους από τον ΟΑΕΔ αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Πώς υπολογίζεται το δώρο στον ιδιωτικό τομέα

Για τον υπολογισμό του ποσού των δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Έτσι, οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που αναφέραμε δηλαδή από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους δικαιούνται ολόκληρο το δώρο που είναι ίσο με ένα μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο. Όσοι όμως από τους παραπάνω μισθωτούς, που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν διήρκεσε ολόκληρο το χρονικό διάστημα (από 1/5 έως και 31/12), δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.

Σε αυτήν την περίπτωση το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται ως εξής: 2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2 ημερομίσθια -ανάλογα με το πώς αμείβονται- για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης. Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19 ημερών δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου. Εκτός από την περίπτωση που η εργασία παρασχέθηκε χωρίς διακοπή όλο το διάστημα από την 1η Μαΐου έως την 31η Δεκεμβρίου, στο διάστημα αυτό συνυπολογίζονται και όλες οι ημέρες που οι εργαζόμενοι-ες απουσιάζουν νόμιμα από την εργασία τους (π.χ. με ετήσια άδεια, με άδεια μητρότητας, με σπουδαστική άδεια).
Read More »
Δώρο Χριστουγέννων για τους άνεργους του ΟΑΕΔ Δώρο Χριστουγέννων για τους άνεργους του ΟΑΕΔ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2019 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες