Ηγουμενίτσα: Μπουζούκια, κλαρίνα και ξεφαντώματα: γιατί «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη» - Της Θάλειας Θεοδωρίδη

Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016

«Άνθρωπος τελειωθείς βέλτιστον των ζώων, 
χωρισθέν δε νόμου και δίκης, χείριστον πάντων»- Πλάτων


Ηχορύπανση: επεισόδιο 15892458921509823867….

Το γνωστό σήριαλ της ηχορύπανσης για το Δήμο Ηγουμενίτσας συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον κι εμείς θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι να το επισημαίνουμε μέχρι να ιδρώσει το αυτί των αρμοδίων και να δοθεί λύση. Οι μέρες και οι νύχτες στην περιοχή μας εξακολουθούν να είναι μαρτυρικές για ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων για τους οποίους 4-5 επαγγελματίες αποφάσισαν με το «έτσι θέλω», να μην τους αφήνουν να κοιμούνται στα σπίτια τους. Όπως αποφάσισαν επίσης με το «έτσι θέλω» να διώχνουν με τους θορύβους την πελατεία από τα τουριστικά καταλύματα. Μουσικές, κλαπατσίγκανα, βραδιές live, γλέντια και δεξιώσεις σε υπαίθριους χώρους, διαφημίζονται απροκάλυπτα, σε ταμπέλες, μπάνερ και αφίσες, στους δρόμους και στα ΜΜΕ, ενώ τίποτε δεν φαίνεται να μπορεί να προστατεύσει τους κατοίκους από την όχληση των ντεσιμπέλ.

Αυτόφωρα, συλλήψεις και κρυφτο-κυνηγητό

Και στα τέλη Αυγούστου, ένας καταιγισμός συλλήψεων για ηχορύπανση μας έδωσε πρόσκαιρα μια ελπίδα ότι ίσως και να βρούμε το δίκιο μας. Φρούδες ελπίδες δυστυχώς. Γιατί, οι συλλήψεις αφορούν συνήθως κάτι παλικαράκια 18-25 που, όπως ισχυρίζονται στο δικαστήριο, άδικα συνελήφθησαν, γιατί αυτοί δεν ήταν «υπεύθυνοι καταστήματος» αλλά σερβιτόροι, παρκαδόροι, υδραυλικοί (που στις 2 το βράδυ ξεβούλωναν μια αποχέτευση) και δε συμμαζεύεται… Άφαντοι οι ιδιοκτήτες, μην είδατε τον Παναή! Αλλά και πώς θα τους αναχαιτίσει μια οποιαδήποτε ποινή όταν την επόμενη ημέρα, κάποιος άλλος σερβιτόρος ή έστω «παιδικός φίλος» του ιδιοκτήτη, θα δηλωθεί ως νέος «προσωρινά υπεύθυνος»; Είναι κωμικοτραγικό να συλλαμβάνεται ο «ξάδερφος», η «κουνιάδα» ή το «φιλαράκι» αλλά τα νταούλια και τα βιολιά να παίζουν ως τα ξημερώματα ανενόχλητα.

«Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη»

Αφού λοιπόν, οι επαγγελματίες αυτοί ξεπεράσουν και τον σκόπελο του αυτοφώρου συνεχίζουν ακάθεκτοι. Αν τύχει και φάνε καμιά μήνυση, το πολύ πολύ αλλάζουν επωνυμία στην επιχείρηση ή μεταβιβάζουν την ιδιοκτησία και όλα καλά. Τι δικαστικές αποφάσεις και απαγορεύσεις, αυτοί δε μασάνε. Εδώ βρίσκονται για να επιβάλλουν τον νόμο των ντεσιμπέλ κι όπως να το κάνουμε, «είναι πολλά τα λεφτά Άρη» αφού οι εισπράξεις των τουλάχιστον 6-7 χιλιάδων ευρώ ή και παραπάνω, ανά μέσο γάμο ή μια βραδιά live μπουζούκια, αντιστοιχεί στους μισθούς 7-8 μηνών ενός υπαλλήλου! Δούλευε εσύ καημένε δάσκαλε! Δούλευε εσύ καημένε εργάτη! Χωρίς να μπορείς ούτε να κοιμηθείς βέβαια!

Για το «καλό» μας

Πόσο μπορεί να αντέξει ένας πολίτης να μάχεται με τόσα μέτωπα; Ώσπου να κατορθώσει να ανακληθεί μια άδεια μουσικής, επαναχορηγείται στον Μανωλιό που έβαλε το φέσι αλλιώς. Ώσπου να εκδικασθεί μια υπόθεση ηχορύπανσης η επιχείρηση έχει μεταβιβασθεί σε άλλο όνομα. Ώσπου να βρει κανείς το δίκιο του ίσως να έχει υποστεί βλάβη στην υγεία του, ίσως και να έχει πεθάνει. Ευτυχώς όμως για το «καλό» του τόπου μας τα μαγαζιά με μουσική θα πληθαίνουν και θα αυξάνονται. Μπορεί στον Δήμο Ηγουμενίτσας να μην έχουμε θέατρα, πολιτιστικά κέντρα ή βιβλιοθήκες, μπορεί να μην είμαστε ικανοί να επιμηκύνουμε την τουριστική σεζόν των 2 μηνών αλλά: έχουμε μπαρ και καφετέριες. Δε βαριέσαι καημένε, ας μην κοιμηθούν και κάποιοι, ας πάνε άυπνοι το πρωί για δουλειά, ας μετακομίσουν ρε αδερφέ, το πολύ πολύ, ας κλείσουν και κάποια καταλύματα, αρκεί να δουλέψουν τα μαγαζιά και τα όπεν μπαρ.

Το γράμμα του Νόμου

Είναι πολύ θλιβερό ο Δήμος Ηγουμενίτσας να μένει εγκλωβισμένος στις νομιμοφανείς άδειες, δηλαδή, αυτές που είναι σύμφωνες με το γράμμα του νόμου αλλά συγκρούονται με την τελολογική σημασία του νόμου, την ουσία του. Είναι πολύ θλιβερό η Δημοτική Αρχή να ισχυρίζεται και να δηλώνει στα συμβούλια, ότι «δεν γνωρίζει σε ποιον χορηγεί άδειες και πού βρίσκονται τα καταστήματα με μουσική ή με ποιον συνορεύουν», όταν όλοι είμαστε ντόπιοι. Είναι πολύ θλιβερό άνθρωποι που έχουν φτιάξει το σπίτι τους εδώ και 40-50 χρόνια να εκδιώκονται από μια φούχτα επαγγελματίες που δεν σέβονται το νόμο. Είναι πολύ θλιβερό υγιείς τουριστικές επιχειρήσεις που πληρώνουν τους φόρους τους, να συνθλίβονται από την αδυναμία εφαρμογής του νόμου στην ουσία του. Είναι πολύ θλιβερό, ο Δήμος να μην έχει θεσπίσει Κανονισμό Λειτουργίας, απ΄άκρη σ΄άκρη του Δήμου, με τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας, συντονίζοντας την Αστυνομία και την Εισαγγελία, παρόλο που οι δημότες έχουν ξεσηκωθεί και διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν.

Υποβάθμιση, παρακμή και αγριότητα

Η περιοχή υποβαθμίζεται με ταχείς ρυθμούς και τα 2-3 κρουαζερόπλοια που ξεφορτώνουν ηλικιωμένους τουρίστες για έναν καφέ δεν είναι δυνατό να θεωρούνται τουρισμός. Ούτε επίσης, είναι τουρισμός, τα δεκάδες τροχόσπιτα των τζαμπατζήδων που παρκάρουν στην Πλαταριά και στο Δρέπανο κι εκτός από το άδειασμα των χημικών τουαλετών που μολύνουν τη θάλασσα δεν αφήνουν ούτε φράγκο. Μέσα σε αυτό το σκηνικό τα στερεοφωνικά και τα όργανα βαράνε μέχρι πρωίας: Ηγουμενίτσα, Πλαταριά, Σύβοτα κλπ. Πάνω απ΄ όλα η διασκέδαση!

Ο θάνατός μου, η ζωή σου.

Οι πολίτες καλούνται να βγάλουν μόνοι τους το φίδι απ΄ την τρύπα, τρέχοντας στις αστυνομίες και στα δικαστήρια, είτε προσπαθώντας μάταια να προστατέψουν την τουριστική τους επιχείρηση από τις οχλήσεις είτε προσπαθώντας επίσης, μάταια να περιφρουρήσουν την ασφάλειά τους στο ίδιο τους το σπίτι. «Ο σκοπός οπού απ’ αρχής κόσμου οι άνθρωποι εσυμμαζώχθησαν από τα δάση την πρώτην φοράν, διά να κατοικήσουν όλοι μαζί, κτίζοντες χώρας και πόλεις, είναι δια να συμβοηθώνται και να ζώσιν ευτυχισμένοι, και όχι να συναντιτρώγονται ή να ρουφά το αίμα τους ένας» είπε ο Ρήγας Φεραίος. Δυστυχώς, τα λόγια του δεν έχουν αντίκρισμα εφόσον, τουλάχιστον για τον Δήμο μας, ισχύει ο κανόνας «ο θάνατός μου, η ζωή σου».

Read More »
Ηγουμενίτσα: Μπουζούκια, κλαρίνα και ξεφαντώματα: γιατί «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη» - Της Θάλειας Θεοδωρίδη Ηγουμενίτσα: Μπουζούκια, κλαρίνα  και ξεφαντώματα:  γιατί «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη» - Της Θάλειας Θεοδωρίδη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τελευταία ημέρα του καλοκαιριού στο ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ με τον Άκη Φατήρα

Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016

Read More »
Ηγουμενίτσα: Τελευταία ημέρα του καλοκαιριού στο ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ με τον Άκη Φατήρα Ηγουμενίτσα: Τελευταία ημέρα του καλοκαιριού στο ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ με τον Άκη Φατήρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016 Rating: 5

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Θ/Γ σκάφος (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016

 
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες στο Θ/Γ ''JUL'' σημαίας Μ. Βρετανίας εντός του λιμένα Νυδρίου Λευκάδας. 
 
Στην περιοχή έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ η πυρκαγιά εξαπλώθηκε στο παρακείμενο σκάφος Ι/Φ ''BIJOU'' σημαίας Μ. Βρετανίας. Το ''JUL', το οποίο ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΥΔΡΙ ΣΤΑΡ ΙΙΙ'' Ν.Λ. 02 εκτός του λιμένα προκειμένου η πυρκαγιά να μην εξαπλωθεί σε άλλα παρακείμενα σκάφη, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 2,2 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της νήσου Σκορπιού και σε βάθος ογδόντα οκτώ (88) μέτρων. 
 
Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του Α/Κ ΄΄ΔΕΣΠΟΙΝΑ'' N.Λ. 186, απομακρύνθηκε από το λιμένα και το ''BIJOU'', το οποίο ημιβύθιστηκε στη θαλάσσια περιοχή Βλύχου Λευκάδας.

Στην επιχείρηση, στην οποία συνέδραμαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και τα Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΙΙ '' Ν.Π. 10450, Ρ/Κ ''ΣΑΜΠΑΤΗΣ Μ.'' Ν.Χ. 430, Ε/Π-Α/Κ ΄΄ΣΤΑΘΗΣ Κ'' Ν.Λ 40, δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
 
Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας.
Read More »
Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Θ/Γ σκάφος (+ΦΩΤΟ) Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Θ/Γ σκάφος (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016 Rating: 5

"Τζόκερ" - 5άρι στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016


Έναν υπερτυχερό ανέδειξε η υπ΄αριθμόν ν. 1735 κλήρωση του Τζόκερ της Κυριακής (28/8/2016).
 
Ο υπερτυχερός της πρώτης κατηγορίας (5+1) από το Αγρίνιο, κερδίζει το ποσό των 3.104.628,74 ευρώ!!!

Στην δεύτερη κατηγορία (5άρι) βρέθηκαν 3 νικητές οι οποίοι μοιράζονται το ποσό των 260.602,90€ ή διαφορετικά 86.867,63€ έκαστος. 
 
Ένα τυχερό δελτίο που βρέθηκε, κερδίζει το ποσό των 86.867,63 € και παίχτηκε στην Ηγουμενίτσα στο πρακτορείο του Σπύρου Κούμπουλη.
Read More »
"Τζόκερ" - 5άρι στην Ηγουμενίτσα  "Τζόκερ" - 5άρι στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016 Rating: 5

Αναγνωρίστηκε η μεγάλη προσφορά των τριών παλαιότερων ιατρών του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς

Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016

 
 
Αναγνωρίστηκε η μεγάλη προσφορά των τριών παλαιότερων ιατρών του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυσταλλοπηγής βράβευσε με τιμητικές πλακέτες την Παρασκευή 27 Αυγούστου τους Βαγγέλη Κάτσιο, Βασίλη Χρήστου και Σμυρνούλα Ματρίνη.

Όπως ειπώθηκε, η τιμή προς τα τρία αυτά πρόσωπα δεν είναι απλά έπαινος, αλλά επιβεβαίωση της πολύχρονης στηριξής τους στην τοπική κοινωνία. Οι Βαγγέλης Κάτσιος, Βασίλης Χρήστου και Σμυρνούλα Ματρίνη, μέσα από την αναμφισβήτητη επιστημοσύνη τους, αλλά και τον ανεξίτηλο ανθρωπισμό τους, αφήνουν καθημερινά στους ασθενείς τη σφραγίδα της καρδιάς τους.

Σε έναν κόσμο, που βυθίζεται στη μιζέρια, στον πόνο και στην ανθρώπινη απαξίωση, προσωπικότητες και συμπεριφορές, με τη λογική των Βαγγέλη Κάτσιου, Βασίλη Χρήστου και Σμυρνούλας Μαρτίνη, είναι φωνές του παρόντος και του μέλλοντος, που μας υπενθυμίζουν ότι ο άνθρωπος είναι μια πνευματική ύπαρξη, η οποία αναζητά με πάθος τον σεβασμό.

Με αυτά τα δεδομένα αναντίρρητα οι ανθρωπιστικές αξίες των συγκεκριμένων ιατρών είναι αναπόσπαστο τμήμα της ιατρικής τους πράξης. Συνδυάζουν άριστα την αξία της θεωρητικής βάσης των ανθρωπιστικών επιστημών με την καθημερινή ιατρική και δεν αντιλαμβάνονται τον ασθενή ως ψυχοσωματική οντότητα.

Δεν είναι απλοί θεατές στα προβλήματα των άλλων, μέσα από μια διαδικασία αποπροσωποποίησης της αρρώστιας, αλλά δίνουν ουσιαστικές λύσεις, που έχουν να κάνουν με την προσοχή και το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Αποδείχθηκαν και αποδεικνύονται ιατροί με την πραγματική έννοια της λέξης, γιατί είναι ολοκληρωμένες επιστημονικά οντότητες, εκπληρώνουν την αποστολή του ιατρού όχι μόνο με επαγγελματική ποιότητα, αλλά και ευσυνειδησία, διακατέχονται από πληθωρική συνείδηση χρέους, του χρέους προς τον εαυτό τους και προς τους άλλους, έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης, της ατομικής ευθύνης, αλλά και της ευθύνης προς την κοινωνία.
 
Read More »
Αναγνωρίστηκε η μεγάλη προσφορά των τριών παλαιότερων ιατρών του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς  Αναγνωρίστηκε η μεγάλη προσφορά των τριών παλαιότερων ιατρών του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016 Rating: 5

Συνελήφθησαν τρία άτομα στην Άρτα και στην Ηγουμενίτσα, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα

Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, στις Συκιές Άρτας και στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 38 και 47 ετών καθώς και ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα.

Ειδικότερα :
  • Συνελήφθη χθες (28-08-2016) το πρωί στις Συκιές Άρτας, ένας 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Άρτας, για απάτη κατ΄ εξακολούθηση και από κοινού.
  • Συνελήφθη χθες (28-08-2016) το πρωί στις Συκιές Άρτας, ένας 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Άρτας, για απάτη κατ΄ εξακολούθηση και από κοινού.
  • Συνελήφθη σήμερα (29-08-2016) μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματικής ποινής (3.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.
Read More »
Συνελήφθησαν τρία άτομα στην Άρτα και στην Ηγουμενίτσα, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα Συνελήφθησαν τρία άτομα στην Άρτα και στην Ηγουμενίτσα, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016 Rating: 5

1ο Θερινό Σχολείο στον Δήμο Σουλίου

Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016


Ο Δήμος Σουλίου σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το ΓΕΛ Παραμυθιάς και την Σχολική Σύμβουλου κα Σούλη διοργανώνουν στο Δήμο Σουλίου το 1ο Θερινό Σχολείο με τίτλο

'Φυσικές Επιστήμες στο σχολείο του αύριο στο Δήμο Σουλίου και στη Θεσπρωτία'

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εισαχθούν στον κόσμο της επιστήμης της φυσικής από Καθηγητές Πανεπιστημίου και διακεκριμένους ερευνητές.

Σκοπός του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία της φυσικής να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν, χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση ,αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.

Στόχος του Θερινού σχολείου είναι να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν ,να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες .

Το καλωσόρισμα του σχολείου θα γίνει την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016 στις 18.00 και η λήξη του θα γίνει την Δευτέρα στις 13.00 το μεσημέρι με την απονομή των Βεβαιώσεων παρακολούθησης.

Το Πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Read More »
1ο Θερινό Σχολείο στον Δήμο Σουλίου 1ο Θερινό Σχολείο στον Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016 Rating: 5

Αγώνας τριάθλου από την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016


Ο αθλητικός σύλλογος ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ανακοινώνει την διεξαγωγή αγώνα τριάθλου με την ονομασία «IL PORTO TRIATHLON»

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 09/10/2016 και ώρα εκκίνησης 10:30 πμ.

Το κόστος συμμετοχής ορίζετε στα 10 ευρώ για το ατομικό και 15 ευρώ για το ομαδικό.

Οι αποστάσεις για κάθε κατηγορία αθλήματος θα είναι τα 750μ κολύμπι, 20κμ ποδήλατο και 5κμ τρέξιμο.

Τα αθλήματα θα μπορούν να διεξαχθούν και ατομικά αλλά και ομαδικά με την μορφή της σκυταλοδρομίας.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει από το σημείο «πολιτιστικό κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ» στην παραλιακή οδό της πόλης της Ηγουμενίτσας. Τηλ. Επικοινωνίας: 6930135633 - 6974643528
Read More »
Αγώνας τριάθλου από την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Αγώνας τριάθλου από την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016 Rating: 5

"Από το κυνήγι των Πόκεμον στο κυνήγι της σχολικής επιτυχίας" Ομιλία για γονείς και μαθητές στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016


Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στο ΠΑΝΘΕΟΝ ο αναπληρωτής καθηγητής πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Σπύρος Σούλης θα μιλήσει για το φλέγον θέμα της χρήσης του κινητού απο τους μαθητές και πώς αυτό επηρεάζει τη σχολική επιτυχία !


Η ομιλία δοργανώνεται από το κορυφαίο ιδιωτικό σχολείο της Ηπείρου, τα ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ


(www.dodonea.gr) , τα οποία δίνουν τη δυνατότητα και σε όμορους δήμους των Ιωαννίνων να έχουν πρόσβαση στο σύστημα σπουδών τους !


Πληροφορίες θα δοθούν την ημέρα της ομιλίας .
Read More »
"Από το κυνήγι των Πόκεμον στο κυνήγι της σχολικής επιτυχίας" Ομιλία για γονείς και μαθητές στην Ηγουμενίτσα "Από το κυνήγι των Πόκεμον στο κυνήγι της σχολικής επιτυχίας"  Ομιλία για γονείς και μαθητές στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016 Rating: 5

Ιδιωτικό λιμάνι Δημάρχου της Ηπείρου στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας; (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016


Από τις αρχές του καλοκαιριού, έφτασε στα γραφεία μας καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, από αυτοσχέδια προβλήτα στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας, γίνετε φορτοεκφόρτωση αδρανών υλικών, με πλοίο τύπου "παντόφλα" προς τα λιμάνι της Κέρκυρας και των Παξών.

Ερευνήσαμε την υπόθεση και στις 20 Ιουλίου εντοπίσαμε το πλοίο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Μ. να φορτώνει υλικά, τα οποία μετέφεραν φορτηγά, στην παραλία ανάμεσα από το κάμπινγκ Ναυτίλος και το χωριό της Πλαταριάς, οπότε και πειστήκαμε πως η καταγγελία είχε βάση.

 

Σύμφωνα με τη συνέχεια του ρεπορτάζ μας, η παραπάνω δραστηριότητα στο συγκεκριμένο χώρο πραγματοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια , ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το 2008 το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.500€ για την παράνομη κατασκευή της προβλήτας, σε εταιρεία, ιδιοκτησίας και συμφερόντων Δημάρχου της Ηπείρου.


Στις 22/7/2016 το μεσημέρι (από όταν και οι φωτογραφίες), το πλοίο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Μ., προερχόμενο από το νησί των Παξών, έδεσε και πάλι στην παράνομη (;) προβλήτα από όπου και φόρτωσε άμμο και χαλίκι και αναχώρησε και πάλι για Παξούς.

Δεν γνωρίζουμε εάν η όλη δραστηριότητα γίνετε από την εταιρία του Δημάρχου και ούτε είναι αυτό το ζητούμενο.

Άλλωστε ο συγκεκριμένος Δήμαρχος θεωρείτε ένας από τους πιο επιτυχημένους και σωστούς επαγγελματίες της Ηπείρου.

Οι προβληματισμοί και τα ερωτήματα μας είναι άλλα και έχουν άλλους παραλήπτες.

Δεν υπάρχει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας χώρος από όπου να μπορεί ΝΟΜΙΜΑ ο κάθε επιχειρηματίας να φορτώνει και να εμπορεύεται αδρανή υλικά, αποδίδοντας ταυτόχρονα στο κράτος ένα Χ ποσό;

 

Πως μπορεί κάποιος να φτιάχνει προβλήτα και να δένει σκάφος 57 μέτρων και να μη το πάρει χαμπάρι κανείς, την ώρα που ο καθένας μπορεί να καταγράψει τη πορεία ενός πλοίου σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο;

Η πορεία του πλοίου από το marine traffic

Πραγματοποιούνται έλεγχοι για το ποιο πλοίο δένει και που, στα παράλια της Ηπείρου, της Κέρκυρας και των Παξών; Και κυρίως τι μεταφέρει;

Ή ο καθένας μπορεί να φορτώσει και να ξεφορτώσει ότι θέλει, όπου θέλει, όποτε θέλει;

Σε επικοινωνία που είχαμε με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας και με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, επιβεβαιώσαμε πως για την συγκεκριμένη προβλήτα έχει εγκριθεί στις 28 Μαΐου 2014, από την τότε Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας κα Ευταξά, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Αρίθ. Πρωτ: 28618/1021).

Αυτή τη μελέτη προσπάθησε συνάδελφος εφημερίδα και ο συντάκτης της, τέως Δήμαρχος Σαγιάδας, να την πλασάρει ως άδεια λειτουργίας και μάλιστα με τη "βούλα"  όπως τόνιζε σε σχετικό άρθρο του (κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει λέει η παροιμία).

Θα έπρεπε όμως να γνωρίζει ο συνάδελφος, που έχει και 8ετή εμπειρία στα Αυτοδιοικητικά, πως η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα της.

Μία μελέτη ενός έργου (κατασκευή προβλήτα φόρτωσης αδρανών υλικών στον όρμο Πλαταριάς ∆ήμου Ηγουμενίτσας  Π.Ε. Θεσπρωτία), του οποίου φορέας υλοποίησης είναι ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας. 

Και ρωτάμε τη διοίκηση του ΟΛΗΓ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας:
Έχει υλοποιηθεί το έργο και έχει παραληφθεί ;
Έχει λάβει όλες τις απαραίτητες λιμενικές άδειες;
Ποιοί είναι οι χρήστες της και τι μεταφέρουν;
Εισπράττονται χρήματα από τα τέλη ελλιμενισμού και πόσα έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα;


Εμείς θα συνεχίσουμε την έρευνα και θα επανέλθουμε με νέο δημοσίευμα, εάν κριθεί απαραίτητο.

Read More »
Ιδιωτικό λιμάνι Δημάρχου της Ηπείρου στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας; (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Ιδιωτικό λιμάνι Δημάρχου της Ηπείρου στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας; (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016 Rating: 5

Σελίδες