Στο Γαρδίκι Σουλίου οι υποψήφιοι Βουλευτές Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας

Κυριακή, Απριλίου 02, 2023
Στο Γαρδίκι Σουλίου οι υποψήφιοι Βουλευτές Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας


Στο Γαρδίκι του Δήμου Σουλίου περιοδεύσαν το απόγευμα του Σαββάτου οι υποψήφιοι Βουλευτές Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, Κάτσιος Χρήστος, Μέμμου Αγγελική και Τάτση Μάγδα, συνοδευμένοι από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσπρωτίας και της Τοπικής Οργάνωσης Σουλίου.

Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους της κοινότητας, επικοινώνησε μεταξύ άλλων τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή, όπως ο πρωτογενής τομέας, η επιχειρηματικότητα, η οικονομική πολιτική και ο τουρισμός, ενώ ζήτησαν την υποστήριξη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μάϊου.
Read More »
Στο Γαρδίκι Σουλίου οι υποψήφιοι Βουλευτές Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας Στο Γαρδίκι Σουλίου οι υποψήφιοι Βουλευτές Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 02, 2023 Rating: 5

Σύλληψη 29χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Απριλίου 02, 2023
Σύλληψη 29χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω έφερε ελλιπή ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σύλληψη 29χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 29χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 02, 2023 Rating: 5

Με επιτυχία η ημερίδα για την κυβερνοασφάλεια στο Γενικό Λύκειο Φιλιατών

Κυριακή, Απριλίου 02, 2023
Με επιτυχία η ημερίδα για την κυβερνοασφάλεια στο Γενικό Λύκειο Φιλιατών


Στις 30/3/2023 είχαμε τη χαρά να πραγματοποιήσουμε στο σχολείο μας μια ημερίδα με το CSI Institute («Διεθνές Ινστιτούτο για την κυβερνοασφάλεια») που αποτελεί μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση, και ο σκοπός του προβλέπεται ρητά ως μη κερδοσκοπικός. Το Σωματείο προάγει εκπαιδευτικούς και κοινωφελείς σκοπούς, μεταξύ άλλων, την πρόληψη και την αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας στο διαδίκτυο, καθώς και την εκπαίδευση, την ενεργοποίηση και την επιστημονική έρευνα στο τομέα νέων τεχνολογιών και διαδικτύου.
Οι ημερίδες που πραγματοποιούνται στα σχολεία είναι προσανατολισμένες στους μαθητές με σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη πάνω σε θέματα Διαδικτύου. Οι μαθητές εξοικειώνονται στην ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, ξεκινώντας με την εκπαίδευση των δέκα κανόνων του Διαδικτύου που πρεσβεύει το Ινστιτούτο, στα social media, τους κανόνες εμπλοκής και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, όπως και στον κίνδυνο εθισμού στο Διαδίκτυο και στα online video games. Εκτός από τα παραπάνω θίγονται μεταξύ άλλων θέματα όπως εκφοβισμός (bullying και cyberbullying) και κακοποίηση (ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική).
Η εισήγηση έγινε από την κα Μαριάννα Τζίμα, Ψυχολόγο και Επιστημονική Συνεργάτιδα του Ινστιτούτου CSI.
Read More »
Με επιτυχία η ημερίδα για την κυβερνοασφάλεια στο Γενικό Λύκειο Φιλιατών Με επιτυχία η ημερίδα για την κυβερνοασφάλεια στο Γενικό Λύκειο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 02, 2023 Rating: 5

ΜέΡΑ25: Νέο "θύμα" της ιδιωτικομανίας τους το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Απριλίου 02, 2023
ΜέΡΑ25: Νέο "θύμα" της ιδιωτικομανίας τους το λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Η εκποίηση των στρατηγικών υποδομών της χώρας από τις μνημονιακές Κυβερνήσεις συνεχίζεται - Νέο "θύμα" της ιδιωτικομανίας τους το λιμάνι της Ηγουμενίτσας
Λίγο καιρό μετά το έγκλημα στα Τέμπη, λόγω των εγκληματικών πολιτικών των ιδιωτικοποιήσεων και την ιδιωτικοποίηση του νερού, παρά τις αποφάσεις του ΣτΕ, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στην Ιταλική ναυτιλιακή εταιρεία Grimaldi.
Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, λοιπόν, δεν έχασε χρόνο και λίγο πριν εκπνεύσει η καταστροφική θητεία της για τον τόπο, σπεύδει να φέρει προς κύρωση στη Βουλή και αυτό το μνημονιακό, αποικιακού τύπου, ξεπούλημα.
Η εκποίηση του πολύτιμου αποθέματος της δημόσιας γης και της δημόσιας περιουσίας, των βασικών, στρατηγικών υποδομών αυτού του τόπου, συνεχίζεται με ρυθμούς εντατικούς και προκλητικούς, ειδικά μετά και τις δολοφονικές συνέπειες αυτών των πολιτικών στα Τέμπη.
Μετά την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολης, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 το κερδοφόρο λιμάνι της Ηγουμενίτσας παραχωρήθηκε με όλα τα "προικιά" του που υπερβαίνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ και με ενεργό αποθεματικό ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ που πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες, έναντι του ευτελούς τιμήματος των 84 εκατομμυρίων ευρώ!
Με την σύμβαση παραχωρούνται επίσης τα λιμάνια της Πλαταριάς, των Συβότων, το λιμάνι εσωτερικού της Κέρκυρας καθώς και μια τεράστια χερσαία έκταση του παραλιακού μετώπου της Θεσπρωτίας από τα Σύβοτα έως και την περιοχή της Σαγιάδας.
Το λιμάνι πλέον παραχωρήθηκε για την επιχειρηματική δραστηριότητα και κερδοφορία των ιδιωτών “επενδυτών”, καθώς η Grimaldi αναγορεύτηκε με την σύμβαση σε απόλυτο κυρίαρχο του παραλιακού μετώπου, αποκλείοντας την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών καθώς και κάθε οικονομική ή άλλη δραστηριότητα τους.
Για μια ακόμη φορά κυβέρνηση και τοπικοί "άρχοντες" επέδειξαν περιφρόνηση προς τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, καθώς και των μαζικών κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της περιοχής.
Και είναι τραγική ειρωνεία της Ιστορίας όταν μετά την ασύλληπτη τραγωδία των Τεμπών το γεγονός ότι ένας Ιταλικός ναυτιλιακός όμιλος καθίσταται απόλυτος κυρίαρχος αυτού του τόσου σημαντικού θαλάσσιου κόμβου μεταφοράς χιλιάδων τόνων εμπορευμάτων και επιβατών προς και από την Κεντρική Ευρώπη και προς τα λιμάνια του Ιουνίου.
Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι τα πλοία της Grimaldi ευθύνονται για τις τραγωδίες που σημειώθηκαν στις Ελληνικές θάλασσες το 2014 με το Norman Atlantic που κόστισε τη ζωή έντεκα ανθρώπων και άλλων έντεκα το 2022 με το EUROFERRY OLYMPIA.
Οι Έλληνες πολίτες, καλούνται για μια ακόμη φορά να “βάλουν πλάτη” κατά την προσφιλή αναφορά του πρωθυπουργού, όχι για τη δική τους ευημερία αλλά για την ανέξοδη κερδοφορία των ολιγαρχών.
Και έχουν το θράσος να πανηγυρίζουν για αυτήν την κατάπτυστη συμφωνία, κυβερνητικοί υπουργοί και δημοτικές αρχές.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 είχε δηλώσει τότε σχετικά:
«Κάθε λιμάνι είναι ένα μονοπώλιο. Όταν θα έρθει αυτό το πλοίο θα έρθει σε αυτό το λιμάνι. Το μονοπώλιο ποτέ δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αγορά. Όταν το δίνεις το λιμάνι σε έναν ιδιώτη του δίνεις το δικαίωμα ουσιαστικά να αποσπά χρήμα, προσόδους από το Δημόσιο, από τον τόπο. Το χειρότερο, δεν είναι ένα απλό λιμάνι το οποίο ιδιωτικοποιείται, είναι ένα λιμάνι το οποίο έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και κάθε δεκάρα που θα πάρει το ΤΑΙΠΕΔ, που θα είναι ελάχιστες δεκάρες σε σχέση με τις προσόδους που θα μπορούν να αποσπά από τον τόπο αυτόν ο ιδιώτης που θα το πάρει, θα πάει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στην τρόικα. Μια τρόικα που πρώτον δεν έχει ανάγκη αυτά τα χρήματα, αντίθετα με τον τόπο αυτόν που τα έχει. Μη ξεχνάμε ότι η τρόικα στο κέντρο της έχει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που έχει τυπώσει 5,5 τρισεκατομμύρια, τα τυπώνουνε. Εδώ έχουμε μια καθαρή περίπτωση αποικιοκρατίας που χρησιμοποιεί την πτώχευση του ελληνικού κράτους για να περάσει αυτό το λιμάνι σε κάποιον ιδιώτη, δεν ξέρουμε σε ποιον από τους 7 που “χτυπάνε” σήμερα θα το πάρει. Αυτός που θα το πάρει δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι που δεν προσφέρεται σήμερα. Το μόνο που θα κάνει είναι να εξάγει χρήμα από αυτό τον τόπο, χρήμα το οποίο θα καταλήξει στα Cayman islands. Δεν είναι ούτε υπέρ του καπιταλισμού αυτό που γίνεται, ούτε υπέρ του σοσιαλισμού, σίγουρα δεν είναι υπέρ της κοινωνίας, είναι υπέρ κάποιων ιδιωτών, ολιγαρχών που συνδέονται με τα συμφέροντα της τρόικας και των δανειστών. Μια καθαρή κλασική βάρβαρη περίπτωση αποικιοκρατίας. Για αυτό εμείς στο ΜέΡΑ25 εναντιωνόμαστε σε αυτό που θα γίνει σε αυτό το λιμάνι εδώ και ζητάμε την κοινωνικοποίησή του. Οι πρόσοδοι που βγαίνουν μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει με τα πλοία που έρχονται και φεύγουν να μένουν στον τόπο. Στην Ηγουμενίτσα, συνολικά περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, στην Ελλάδα ολόκληρη. Αυτό απαιτεί ρήξη, ρήξη με το καθεστώς που εμείς το ονομάζουμε χρεοδουλοπαροικία. Η Ελλάδα είναι μια φυλακή χρέους η οποία παράγει προσόδους για τους λίγους από τους πολλούς».
Τα ίδια ισχύουν ακριβώς ένα χρόνο μετά και με την πρόσφατη τραγική εμπειρία για τον ελληνικό λαό και την νεολαία στα Τέμπη.
Read More »
ΜέΡΑ25: Νέο "θύμα" της ιδιωτικομανίας τους το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ΜέΡΑ25: Νέο "θύμα" της ιδιωτικομανίας τους το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 02, 2023 Rating: 5

Σελίδες