https://picasion.com/
https://picasion.com/

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΥΨΟΥΣ 56.580€

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΥΨΟΥΣ 56.580€


O Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει Πρόχειρο Μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «Προμήθεια Υλικών Ύδρευσης Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Ηγουμενίτσας».

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 56.580,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και κριτήριο κατακύρωσης είναι η χαμηλότερη συνολική προσφορά με συμπλήρωση τιμολογίου.

Ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού ορίζεται η 25η Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:30΄ π.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Ηγουμενίτσα 46100) ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και ενώσεις προμηθευτών, κοινοπραξίες που είναι αναγνωρισμένοι προμηθευτές του δημοπρατούμενου αντικειμένου και παρέχουν εχέγγυα άρτιας εκτέλεσης της σύμβασης.

Απαιτείται εγγύηση συμμετοχής ίση με το 2% επί της προϋπολογισθείσας δαπάνης (χωρίς το ΦΠΑ) της προμήθειας, ήτοι ποσού 920,00 €.

Οι δαπάνες δημοσίευσης του διαγωνισμού θα βαρύνουν τον προμηθευτή στον οποίο θα κατακυρωθεί οριστικά η δημοπρασία.

Η διακήρυξη θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας (www.igoumenitsa.gr). Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Προμηθειών Δήμου Ηγουμενίτσας 2665 361 212, υπεύθυνη υπάλληλος, κα Κώτσια Ιφιγένεια.
Read More »
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΥΨΟΥΣ 56.580€ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΥΨΟΥΣ 56.580€ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015 Rating: 5

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015
Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (+ΒΙΝΤΕΟ)


Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 1100 π.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων ΚΑΡΚΑΜΙΤΣΙ του Δήμου Σουλίου στην Παραμυθιά, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου επί τη ευκαιρία του νέου έτους.

Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς κος Τίτος, οι Βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Κάτσης Μάριος και Γιόγιακας Βασίλειος, οι Δήμαρχοι: Σουλίου κα Μπραΐμη Μπότση Σταυρούλα, Ηγουμενίτσας κος Λώλος Ιωάννης, Φιλιατών κος Παππάς Σπυρίδων, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Φίλη Αντιγόνη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κος Μαρτίνης Δονάτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παραμυθιάς κ.κ. Λώλος Δημήτριος, Δημητρίου Δημήτριος, Μπέλλος Θεοφάνης, Μπάμπας Ανδρέας, εκπρόσωποι των Εμπορ/κών Συλλόγων Θεσπρωτίας, εκπρόσωποι Φορέων & Συλλόγων, και του Επιμελητηρίου. 


Χαιρετισμό απεύθυναν οι Βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Κάτσης Μάριος και Γιόγιακας Βασίλειος, και η Δήμαρχος Σουλίου κα Μπραΐμη – Μπότση Σταυρούλα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αλέξανδρος Πάσχος ευχήθηκε καλή χρονιά για ένα ελπιδοφόρο και δημιουργικό νέο έτος για τις επιχειρήσεις και τον Νομό, και πάνω από όλα Υγεία. Ευχήθηκε στου νέους Βουλευτές του νομού καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους δηλώνοντας την θέληση του Επιμελητηρίου για συνεργασία προς όφελος της προόδου και κοινωνικής ευημερίας των Θεσπρωτών. Αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικράτησαν το 2014 και συνόψισε τις δράσεις που ανέλαβε ο φορέας εντός του έτους. Τόνισε την αρνητική ενέργεια της μεταφοράς των τουριστικών επιχειρήσεων στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, αλλά σημείωσε ότι για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Τουρισμός δεν είναι μόνο τα καταλύματα, και ως εκ τούτου ο φορέας θα συνεχίσει δυναμικά τις ενέργειές του για την ανάπτυξη και προβολή του. Επίσης και την, εκ του προχείρου, ενέργεια τροποποίησης της επιμελητηριακής νομοθεσίας (εντός 7 ημερών), τα νέα δεδομένα αναφορικά με το ΓΕΜΗ και τις αρμοδιότητες των επιμελητηρίων, και την αρνητική επίδραση στο προγραμματισμό δράσεων 2015. Επισήμανε την ανάγκη μετουσίωσης των ισχυρών θεωρητικών θέσεων της νέας Κυβέρνησης σε πράξεις, θέτοντας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του επιχειρηματικού κόσμου από το 2015. Διαβεβαίωσε ότι το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, και κάλεσε τους συναδέλφους επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που υπάρχουν.

Τέλος ευχαρίστησε όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης, αλλά και για την άψογη συνεργασία των φορέων, και ειδικά την Δήμαρχο Σουλίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, και τον Εμπορικό Σύλλογο Παραμυθιάς και την Πρόεδρό του κα Ελένη Δαρούσου.

Τυχερός της εκδήλωσης που κέρδισε μια θρησκευτική Εικόνα ήταν ο Εμπορ/κος Σύλλογος Παραμυθιάς. Η ομιλία του Προέδρου
Κυρίες και Κύριοι,

Αγαπητοί Συνάδελφοι,Εκ μέρους του ΔΣ και του Προσωπικού, σας καλωσορίζω στην σημερινή εκδήλωση του Επιμελητηρίου μας, και σας εύχομαι να έχετε ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό νέο έτος, με υγεία, οικογενειακή και επαγγελματική ευημερία.

Πρίν ξεκινήσω την ομιλία, θα ήθελα να συγχαρώ εκ μέρους του Επιμελητηρίου, τους 2 νέους Βουλευτές του νομού μας,

τους κ.κ. Μάριο Κάτση και Βασίλη Γιόγιακα για την εκλογή τους στο αξίωμα του Βουλευτή Θεσπρωτίας και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στο ιδιαίτερα δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν, την κρίσιμη αυτή στιγμή για τη χώρα μας.

Τους εύχομαι να εκπροσωπήσουν και να διεκδικήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όσο πιο πολλά πράγματα μπορούν για τον νομό μας.

Εμείς πάντα επιζητούσαμε και επιζητούμε την συνεργασία, με μοναδικό σκοπό την πρόοδο και κοινωνική ευημερία των συμπολιτών μας.

Έτσι και τώρα, σας δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να προτείνουμε, να υλοποιήσουμε αλλά και να αντιδράσουμε, σε ότι δεν συμφωνεί με τον κοινό στόχο, δηλαδή την γενική πρόοδο της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου.

Το 2014 ήταν μια χρονιά γεμάτη γεγονότα. Μια χρονιά με μεγάλες διακυμάνσεις.

Ήταν μία χρονιά γεμάτη ειδήσεις. Κάποιες αφήνουν ερωτηματικά, άλλες ανοίγουν νέα δεδομένα στην κοινωνία.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, οι τοπικές επιχειρήσεις κατέβαλλαν, και συνεχίζουν να καταβάλουν, μεγάλη προσπάθεια ν’ ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις επιβίωσης.

Βιώσαμε όλοι μας την προηγούμενη χρονιά μια σειρά σημαντικών γεγονότων, που διαμόρφωσαν λίγο ή πολύ, νέες συνθήκες στη ζωή των πολιτών αλλά και στον επιχειρηματικό στίβο.

Αυτό το πολύπλοκο και ανταγωνιστικό περιβάλλον αποτέλεσε για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, πηγή προβληματισμού

αλλά και γνώμονα

για τον σχεδιασμό των δράσεων και των παρεμβάσεών του.

Στρατηγική μας για τη χρονιά που πέρασε ήταν η αναζήτηση συνεργασιών,

η μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων μας,

η αξιοποίηση αλλά και η δημιουργία ευκαιριών τόσο για τις επιχειρήσεις μέλη μας όσο και για το Φορέα που υπηρετούμε.

Το 2014 πραγματοποιήσαμε μια σειρά από δράσεις στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας μέσω της ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ και της πληροφόρησης.

Συνοψίζοντας τις δράσεις μας:

- Συμμετείχαμε σε εκθέσεις και διοργανώσαμε επιχειρηματικές αποστολές στα Τίρανα και στο Βουκουρέστι για τον Τουρισμό.

- Φιλοξενήσαμε 2 αποστολές δημοσιογράφων από την Ρουμανία, στοχεύοντας στην παρουσίαση των δυνατοτήτων του νομού μας.

- Υλοποιήσαμε σεμινάρια κατάρτισης επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων σε θέματα ΕΦΕΤ, Τεχνικών Ασφαλείας, ΛΑΕΚ και ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ.

- Υλοποιήσαμε και φιλοξενήσαμε δράσεις πληροφόρησης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων και ημερίδων.

- Υλοποιήσαμε και υλοποιούμε Εθνικά και Διακρατικά προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας, για την ανάπτυξη και προώθηση της εξωστρέφειας, όπως ΤΟΠΣΑ, ΤΟΠΕΚΟ, INTACTPLAN Ελλάδα-Αλβανία, TURGRATE2 Αδριατικής.

- Υποβάλλαμε πρόταση στην Ψηφιακή σύγκληση για την δημιουργία σύγχρονων υποδομών ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των μελών μας.

- Δημιουργήσαμε, αναπτύξαμε και συντηρήσαμε εργαλεία προβολής και προώθησης της Θεσπρωτίας, ως προορισμός διακοπών αλλά και επιχειρηματικής συνεργασίας.

- Θα μπορούσα να αναφέρω κι άλλες δράσεις που κάναμε ως φορέας, αλλά σήμερα δεν κάνουμε απολογισμό.

Μέσα από αυτές τις δράσεις, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας απέδειξε για μια ακόμα φορά την αναγκαιότητα του ρόλου του.

Όσες ενέργειες υλοποιήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, στόχευαν στην προστασία, ανάπτυξη και βελτίωση της επιχειρηματικής κοινότητας, και τις κάναμε χωρίς τυμπανοκρουσίες και άσκοπη διαφήμιση του φορέα.

Στοχοποιήσαμε τους τρείς δυναμικούς παραγωγικούς κλάδους του νομού μας,

τα Αγροτικά Προϊόντα, την Υδατοκαλλιέργεια και τον Τουρισμό,

και τους πλαισιώσαμε με ενέργειες για την στήριξή τους.

Χωρίς να παραλείψουμε το εμπόριο, που ακολουθεί την πορεία των προαναφερθέντων.

Κι ευτυχήσαμε να δούμε άμεσα αποτελέσματα από αυτές τι ενέργειες.

Αποδείξαμε ότι τα τοπικά Επιμελητήρια, όταν εργάζονται με σύνεση και στόχο, είναι ανεκτίμητοι φορείς για τον κάθε τόπο.

Παρόλα αυτά, εκδόθηκαν νομοθεσίες που αποδυνάμωναν τους φορείς μας ως θεσμικά όργανα.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση, αποφάσισε την μεταφορά των τουριστικών επιχειρήσεων και καταλυμάτων, στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, που έχει έδρα στην Αθήνα.

Έναν απρόσωπο και αδιάφορο για τις ανάγκες του τόπου μας φορέα, χωρίς παρουσία – δράσεις και όραμα για τις τοπικές επιχειρήσεις.

ΕΜΕΊΣ,

Στο Επιμελητήριό μας, επειδή θεωρούμε τον Τουρισμό έναν από τους τρείς ισχυρούς πυλώνες ανάπτυξης του τόπου μας,

όπως επίσης και ότι Τουρισμός δεν είναι μόνο τα καταλύματα, αλλά και ένα μεγάλο πλήθος επιχειρήσεων γύρω από αυτά,

αποφασίσαμε να συνεχίσουμε δυναμικά τις προσπάθειές μας για να καταστήσουμε την Θεσπρωτία Ισχυρό όνομα στον τουριστικό χώρο, και μια δυναμική επιλογή ως τόπος προορισμού.

Τόσο στα παράλια όσο και στην ενδοχώρα.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση, μέσα στην θύελλα των μνημονίων και των επιταγών της Τρόϊκας, αποφάσισε μονομερώς με Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου το 2012, την έμμεση κατάργηση των επιμελητηρίων από 01.01.2015,

χωρίς να δεχθεί τις (190) εκατόν ενενήντα υπογραφές Βουλευτών από όλους τους χώρους, που ζητούσαν την συνέχιση του επιμελητηριακού θεσμού.

Στις 23 Δεκεμβρίου 2014, και κάτω από την πίεση των επικείμενων εκλογών, εκδόθηκε τροποποίηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας, συνοδευόμενη από 2 υπουργικές αποφάσεις, με ελλείψεις και ασάφειες.

Είναι νομίζω πρωτοφανές, να ψηφίζεται νόμος και να εκδίδονται υπουργικές αποφάσεις μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, από τις 23 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Με τον νέο νόμο υποχρεούνται όλοι να εγγράφονται στο ΓΕΜΗ, τόσο οι εταιρείες όσο και οι ατομικές επιχειρήσεις,

έχει αλλάξει η υποχρεωτικότητα των συνδρομών και οι υπηρεσίες των επιμελητηρίων είναι πλέον ανταποδοτικές.

Μέλη του Επιμελητηρίου είναι πλέον αυτοδίκαια όσοι εγγράφονται στο ΓΕΜΗ.

Εμείς ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτές τις εξελίξεις.

Από νωρίς ετοιμάσαμε σχέδιο δράσης, και προσαρμόσαμε τον προγραμματισμό μας στις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου, έτσι ώστε να γίνουμε αποτελεσματικότεροι και βιώσιμοι.

Το σχέδιό μας και η στρατηγική μας για το 2015 έχει να κάνει με τη διατήρηση του διττού ρόλου,

από τη μια ως συμβούλου της Πολιτείας

και από την άλλη ως εταίρου στήριξης των μελών μας.

Το 2015 πάμε με περισσότερες και αυξημένες αρμοδιότητες, όπου εκτός το ΓΕΜΗ, το Επιμελητήριο μπορεί να αναλαμβάνει από μόνο του ή σε συνεργασία με άλλους φορείς πληθώρα δράσεων όπως:

- Αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων

- Πιστοποιήσεις επαγγελμάτων

- Διαχείριση βιομηχανικών και ελεύθερων ζωνών, μόνιμων εκθέσεων και εκθετηρίων χώρων

- Εργαστήρια ανάλυσης και εξέτασης εμπορευμάτων, αιθουσών δημοπρασιών και πολλά άλλα.Η αβεβαιότητα όμως για την συνέχιση ή όχι του επιμελητηριακού θεσμού, που βάρυνε το φορέα μας όλο το 2014, είχε ως αποτέλεσμα να περιορίσει σημαντικά τον προγραμματισμό των δράσεών μας για το 2015.

Η νέα Κυβέρνηση, με δηλώσεις της, τόσο κατά την επίσκεψη του κ. Μηλιού όσο και του νυν Υπουργού κου Σταθάκη στο Επιμελητήριο μας τον Σεπτέμβριο του 2014,

αλλά και μετέπειτα, αναγνωρίζει τον ρόλο των επιμελητηρίων και στηρίζει την ενδυνάμωσή τους.

Φίλες και φίλοι,

Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς βρίσκει πάλι τη χώρα και τους πολίτες αντιμέτωπους με μια σειρά διλημμάτων, προβληματισμών αλλά και ελπίδας.

Ζήσαμε για πρώτη φορά την συντομότερη προεκλογική περίοδο, στα χρονικά της χώρας μας.

Βλέπουμε στην κυβέρνηση δυνάμεις, που για πρώτη φορά αναλαμβάνουν την κεντρική εξουσία.

Δυνάμεις, με ισχυρές θεωρητικές τοποθετήσεις, που πλέον πρέπει να μετατραπούν σε πράξεις.

Θα πρέπει όμως να καταλάβουν όλοι, ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας μας έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα.

Μόνο με εθνική συναίνεση και συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε.

Οι πολιτικές επιλογές όλων των κομμάτων πρέπει να έχουν ως σκοπό την ανάκαμψη της χώρας μέσα από την εδραίωση μιας σταθερής κυβέρνησης.

Τι περιμένουν λοιπόν οι επιχειρήσεις από το 2015 και τι διεκδικούν?

Η χώρα χρειάζεται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.

Ένα μοντέλο που προτάσσει την εξωστρέφεια, τις επενδύσεις, την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία

ένα μοντέλο που στηρίζεται κυρίως στον ιδιωτικό τομέα.

Ένα μοντέλο - που σε αντιπαραβολή με το παρελθόν - δεν θα χαρακτηρίζεται από την κατανάλωση, και τα δανεικά.

Αναδεικνύεται η ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο,

που δεν θα στηρίζεται σε πήλινα πόδια

αλλά θα δίνει προτεραιότητα στην παραγωγή και στα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Που θα υποστηρίζεται μέσα από ένα ρεαλιστικό και φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα και θα δημιουργεί θέσεις απασχόλησης.

Θα στοχεύει στην ανακοπή της καθοδικής πορείας, και στην παραγωγική ανασυγκρότηση,

και όχι στη δημοσιονομική σταθερότητα με φτωχοποίηση των πολιτών.

Θα στηρίζει τον εξαγωγικό προσανατολισμό των επιχειρήσεων, με πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες δράσεις.

Και θα επιμένει στην αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών, ως συγκριτικών πλεονεκτημάτων για την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Η επιχειρηματική κοινότητα αξιώνει να γίνουν επενδύσεις και να υπάρξει ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο που θα αντιμετωπίζει ουσιαστικά τις κοινωνικές αδικίες.

Αταλάντευτη θέση μας είναι η προώθηση όλων εκείνων των αναγκαίων αναπτυξιακών δράσεων που θα δώσουν ένα τέλος στην βαθειά ύφεση που πλήττει την Ελληνική Οικονομία.

Χρειαζόμαστε επιτέλους ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα

Ένα σύστημα που θα έχει διάρκεια και θα μας επιτρέπει να προγραμματίζουμε.

Ελπίζουμε ότι η νέα Κυβέρνηση, θα μπορέσει να πραγματοποιήσει το όραμά της, που είναι και όραμα όλων μας, δηλαδή την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της χώρας μας.

Κι αν κρίνουμε από όσα διαβάζουμε στα διάφορα μέσα, τα 2 πρώτα νομοσχέδια που είναι έτοιμα να κατατεθούν, κι αφορούν τις ρυθμίσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία και τα κόκκινα δάνεια, στηρίχθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στις προτάσεις των Επιμελητηρίων, κι αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό.

Για το 2015 αναλαμβάνουμε μια ακόμη μεγάλη πρόκληση.

Να προχωρήσουμε σε βελτιώσεις με σχέδιο και με γνώμονα τις δυνατότητες και τις προοπτικές του Επιμελητηρίου μας μέσα στη νέα πραγματικότητα.

Ενισχύοντας την συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους τρείς Δήμους του νομού μας, να δημιουργήσουμε το μοντέλο ανάπτυξης για την Θεσπρωτία,

αναλαμβάνοντας ο καθένας συγκεκριμένες δράσεις,

συμπληρώνοντας κι όχι αλληλεπικαλύπτοντας,

ώστε να δώσουμε μεγαλύτερη ώθηση στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη της Θεσπρωτίας προς όφελος των συμπολιτών μας.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας παραμένει πρωτεργάτης αλλά και συμπαραστάτης σ’ αυτή την προσπάθεια βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες προς τα μέλη του.

Με ενημερωτικές εκδηλώσεις, προγράμματα κατάρτισης, σεμινάρια,

υλοποίηση δράσεων, όπως η επιχειρηματική αποστολή που διοργανώνουμε αυτό το διάστημα στα Σκόπια για την προώθηση του Τουρισμού, των Μεταφορών, των Αγροτικών Προϊόντων και της Ιχθυοκαλλιέργειας,

την παροχή πληροφοριών και ηλεκτρονικών υπηρεσιών,

αλλά και άλλων,

θα επιδιώξει και τη νέα χρονιά να στηρίξει τις επιχειρήσεις του τόπου μας και να ενισχύσει την παρουσία τους στην αγορά.

Ελπίζω ότι από κοινού, θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ξανά συνθήκες ανάπτυξης στην τοπική οικονομία.

Το 2015 παίρνουμε στα χέρια μας τη ζωή και το μέλλον μας, με ελπίδα και αποφασιστικότητα.

Στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, όπως αντιλαμβάνεσθε, η προσπάθεια, για την δημιουργία υποδομών, και εργαλείων ανάπτυξης, είναι συνεχής.

Είμαι όμως υποχρεωμένος, για άλλη μία φορά, να τονίσω πως Ότι κι αν δημιουργήσουμε, όσα κι αν ετοιμάσουμε, δεν θα αξίζουν,

και δεν θα έχουν αποτέλεσμα,

αν εμείς, που είμαστε οι αποδέκτες των ενεργειών αυτών, δεν κινητοποιηθούμε, και δεν τα εκμεταλλευθούμε.

Καλούμαστε όλοι μας να διαμορφώσουμε προοπτικές, ώστε το Επιμελητήριο να συνεχίσει να είναι πραγματικά αρωγός στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων,

να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω την Δήμαρχο του Δήμου Σουλίου, για την μέχρι τώρα άψογη συνεργασία μας που εύχομαι και ελπίζω να συνεχισθεί.

Να ευχαριστήσω τον Εμπορικό Σύλλογο Παραμυθιάς, την Πρόεδρό του κα Δαρούσου για την συνεργασία που έχουμε αλλά και για την πολύτιμη βοήθειά της για την υλοποίηση της σημερινής εκδήλωσης.

Εύχομαι, το νέο έτος, να αποτελέσει αφετηρία μιας νέας δημιουργικής, και παραγωγικής χρονιάς σε όλους μας.

Εύχομαι επίσης να εκπληρώσει τόσο τις επαγγελματικές, όσο και τις προσωπικές επιθυμίες σας.

Να επιτευχθούν, όσο το δυνατόν περισσότερο οι στόχοι σας, και πάνω από όλα, να είστε Υγιείς.

Σας ευχαριστώ.
Read More »
Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (+ΒΙΝΤΕΟ) Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Τελικά υπάρχει ελπίδα;

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015
Δήμος Ηγουμενίτσας: Τελικά υπάρχει ελπίδα;
 
 
Τελικά, φαίνεται πως αρχίζει να υπάρχει ελπίδα για το Δήμο Ηγουμενίτσας, ελπίδα να σωθεί, επιτέλους, από τα οικονομικά «βαρίδια» του παρελθόντος. Αυτό, τουλάχιστον, διαπιστώσαμε εμείς, οι δημοσιογράφοι, αλλά και όσοι δημότες παρακολούθησαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την προηγούμενη Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015, από το οποίο αυτή τη φορά (άγνωστο γιατί, έως και περίεργο) έλειπε η κάμερα για να το μαγνητοσκοπήσει.

Ήταν ένα, ομολογουμένως, άκρως ενδιαφέρον και ζωηρό, ζωηρότατο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρξαν αντιπαραθέσεις εκατέρωθεν των εδράνων, ανέβηκαν συχνά οι τόνοι, καθώς και η αγωνία της Δημοτικής Αρχής για την πολυπόθητη, ισχνή βεβαίως, πλειοψηφία.

Τα θέματα πολλά και καυτά, όπως αυτό της επικύρωσης της μελέτης για την τροποποίηση-διόρθωση σφαλμάτων του εγκεκριμένου Γ.Π.Σ. του Δήμου Ηγουμενίτσας, του καθορισμού εξόδων παράστασης της Προέδρου του ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» (μόνο και όχι και της Δευτεροβάθμιας αντίστοιχα), της έγκρισης για τη μεταβολή της νομικής μορφής της «Κώτσιου Αμαλία – Μπαρκαμπάς Αχιλλέας Ε.Ε.» και της τροποποίησης του μισθωτηρίου συμβολαίου, της διενέργειας διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων Συβότων –Πέρδικας και μεταφοράς τους στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, θέμα που αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση, όπως και τα υπόλοιπα λόγω της περασμένης ώρας.

Εκείνο, ωστόσο, στο οποίο αξίζει να εστιάσουμε είναι αυτό της εκμίσθωσης του «Κεντρικού» στο Δρέπανο από την «Κώτσιου Αμαλία – Μπαρκαμπάς Αχιλλέας Ε.Ε.» και «Σπυριδούλα Μπαρκαμπά - Αχιλλέας Μπαρκαμπάς Ο.Ε.» με τις μετέπειτα τροποποιήσεις της. Ένα θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία της πόλης μας, και όχι μόνο, χρόνια τώρα, αφού διαχρονικά διαιωνίζεται η πλημμέλεια νομικών ενεργειών και η αδιαφορία από πλευράς του Δήμου να εισπράξει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό προκειμένου να γεμίσει τα άδεια ταμεία του, αλλά και να ικανοποιήσει το περί κοινού δικαίου αίσθημα και ίσης μεταχείρισης των δημοτών του.

Καλά «διαβασμένη» (εκπαιδευτικός άλλωστε) η Δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφίας κα Κοτσώνη Αλέκα, με λόγο μεστό και τεκμηριωμένο με στοιχεία και επιχειρήματα (φαντάζομαι δεν χωρούν αμφισβήτησης), ζήτησε να αναζητηθούν και να καταλογισθούν ευθύνες κατά αιρετών προσώπων, νομικών συμβούλων και υπαλλήλων :

- για τη σωρεία των παρατυπιών και παραλείψεων από την υπογραφή της πρώτης σύμβασης (για να ακολουθήσει ακύρωσή της και νέα τροποποιητική με εντολή της Περιφέρειας)

- για τη με καθυστέρηση ενός έτους εγγραφή προσημείωσης υποθήκης σε ακίνητο στα Σύβοτα του εταίρου Μπαρκαμπά Αχιλλέα (αν και ήταν προαπαιτούμενο αφού προσαύξησε τα μόριά του στη δημοπρασία κατά 50%) και κατόπιν αγωγής του τότε Δημάρχου Θωμά Πιτούλη

- για την εξάλειψή της αργότερα, την 4/11/2013 (εν αγνοία του Δήμου και του δικηγόρου που συναίνεσε;) παρότι η εταιρεία όφειλε στο Δήμο μισθώματα από το 2009

- για την εγγραφή νέου βάρους, την 3/12/2013, σε ακίνητο του ιδίου εταίρου στην Πλαταριά, αφού αυτό των Συβότων είχε πουληθεί, μεγαλύτερης υποτίθεται αντικειμενικής αξίας, χωρίς να υπάρχει βεβαίωση τρέχουσας και αντικειμενικής αξίας και των δύο ακινήτων από τη ΔΥΟ (όρος της προκήρυξης)

- για τη μη υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης του κ. Μπαρκαμπά ότι δεν θα εγγράψει βάρος στο ενυπόθηκο ακίνητο των Συβότων (πολλώ δε μάλλον να το πουλήσει) μέχρι την ολοσχερή εξόφληση της οφειλής

- για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας από τη ΔΟΥ, ενώ με τα από 14/6/2012 και 19/8/2014 έγγραφά του ο Δήμος είχε ζητήσει το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ της εταιρείας και κατ΄ επέκταση των προσωπικών ΑΦΜ των εταίρων της

- για τη μη έκδοση εγγυητικής επιστολής για την καλή εκτέλεση και τήρηση των όρων της σύμβασης, γεγονός που θα διασφάλιζε επιπλέον το Δήμο

- για την πρόσφατη υπαγωγή των οφειλών της εταιρείας «Μπαρκαμπάς Αχιλλέας – Μπαρκαμπά Σπυριδούλα Ο.Ε.» στη ρύθμιση του Ν. 4257/2014, ρύθμιση την οποία και δεν τηρεί κλπ.

Η κα Κοτσώνη επεσήμανε στην τοποθέτησή της πως προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών του θα πρέπει να υπογραφεί τροποποιητική σύμβαση με την τελική μορφή της εταιρείας, που θα αναγνωρίζει τις οφειλές όλων των προηγούμενων εταιρειών, με τα ίδιο ή και διαφορετικό ΑΦΜ, στην οποία σύμβαση ο κ. Μπαρκαμπάς Αχιλλέας πρέπει να δεσμευτεί ο ίδιος προσωπικά, ως πρωτοφειλέτης, με το σύνολο της περιουσίας του, ότι αναγνωρίζει εξ ολοκλήρου τις οφειλές όλων των εταιρειών, από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι την ολοσχερή εξόφληση και ότι υπόσχεται και υποχρεούται να τα τηρήσει. Σε περίπτωση δε, που δεν τηρηθεί η ρύθμιση, ο Δήμος να προβεί σε μονομερή καταγγελία σύμβασης, κατάσχεση του ακινήτου και πλειστηριασμό αυτού, όπως προβλέπεται άλλωστε από την προκήρυξη και τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Η ίδια ωστόσο καταψήφισε το θέμα δηλώνοντας πως δεν έχει πεισθεί για την αγαθή προαίρεση του μισθωτή.

Ο κ. Πάκος Δημήτρης, επίσης δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, ψήφισε την εισήγηση με τους επιπλέον όρους που έθεσε η κα Κοτσώνη. Δύο σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, οι κ.κ. Ντάνης Γεώργιος και Ευστρατίου Μιχάλης ψήφισαν την εισήγηση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «ναι μεν, αλλά…». 
 
Κατά την έναρξη της συζήτησης του θέματος ζητήθηκε από συμβούλους της ελάσσονος μειοψηφίας να δηλώσει αν κάποιος σύμβουλος έχει κώλυμα και να αποχωρήσει από την αίθουσα (υπονοώντας την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Δηλαβέρη Ρεγγίνα), η οποία όχι μόνο δεν αποχώρησε, αλλά ανταπαντούσε στα ερωτήματα που ετέθησαν, χωρίς ωστόσο να ψηφίσει στο τέλος.

Εν αναμονή, λοιπόν, της απόφασης της Περιφέρειας και θα επανέρθουμε….
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Τελικά υπάρχει ελπίδα; Δήμος Ηγουμενίτσας: Τελικά υπάρχει ελπίδα; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν τρία άτομα για διακίνηση 77,1 γραμμαρίων ηρωίνης

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015
Συνελήφθησαν τρία άτομα για διακίνηση 77,1 γραμμαρίων ηρωίνης


Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές υποθέσεις, χθες (15.02.2015) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 34 και 49 ετών και ένας 37χρονος Ιρακινός, οι οποίοι σκόπευαν να διακινήσουν ποσότητες ηρωίνης στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση στον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στον 37χρονο Ιρακινό, ο οποίος είχε αποβιβαστεί από λεωφορείο της γραμμής Αθήνα – Ιωάννινα, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους (40,8) γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 37χρονου στα Ιωάννινα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες με κάνναβη, βάρους (3,9) γραμμαρίων, ενώ συνελήφθη και ένας 49χρονος ημεδαπός, ο οποίος διέμενε στο σπίτι και εμπλέκεται στην υπόθεση.

Στην δεύτερη περίπτωση, παράλληλα χθες το μεσημέρι στον χώρο των ΚΤΕΛ στα Ιωάννινα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε 34χρονο ημεδαπό, τη στιγμή που είχε αποβιβαστεί από λεωφορείο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (36,3) γραμμαρίων.

Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίστηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων δικογραφίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Ιωαννίνων ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.
Read More »
Συνελήφθησαν τρία άτομα για διακίνηση 77,1 γραμμαρίων ηρωίνης Συνελήφθησαν τρία άτομα για διακίνηση 77,1 γραμμαρίων ηρωίνης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015 Rating: 5

Προς ολοκλήρωση τα έργα της Β' φάσης στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015
Προς ολοκλήρωση τα έργα της Β' φάσης στο λιμάνι Ηγουμενίτσας


Τρέχουν τα έργα και μαζί τους τρέχουν και οι προθεσμίες. Όπως έχει αναφέρει πολλές φορές το ypodomes.com υπάρχει μία σειρά από έργα που είναι σε μεγάλο βαθμό ωριμότητας και αναμένουμε την ολοκλήρωση τους στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως είπε πηγή του ΥΠΟΜΕΔΙ στο ypodomes προγραμματίζεται η ολοκλήρωση για 4-5 έργα το επόμενο διάστημα.

Τα πρώτα έργα που θα έχουμε κορδέλες είναι τα 2 έργα που ολοκληρώνουν τον Μαλιακό Κόλπο και αφορούν την Παράκαμψη Λαμίας και το τμήμα Στυλίδα-Ράχες και που θα αποδοθούν στην κυκλοφορία τον επόμενο μήνα.

Σε φάση ολοκλήρωσης είναι και τα έργα στο Αεροδρόμιο Σητείας καθώς το μόνο που απομένει είναι ο εξοπλισμός της ΥΠΑ στα γραφεία. Τα υπόλοιπα έργα έχουν ολοκληρωθεί και τα εγκαίνια δεν πρόκειται να αργήσουν.

Σε φάση ολοκλήρωσης είναι όμως και τα έργα στα Αεροδρόμια Σκιάθου και Πάρου. Το πρώτο αναμένεται να λειτουργήσει μετά το Πάσχα και το δεύτερο στις αρχές του καλοκαιριού. Τα 2 έργα έχουν ξεκινήσει τα έργα τους από το 2013.

Αρχές του καλοκαιριού όμως ολοκληρώνονται και τα περίφημα έργα Β` φάσης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αυτή την εποχή μπαίνουν και τα τελευταία φρεάτια, και ολοκληρώνονται τα έργα στον Προβλήτα και το δίαυλο. 
Το κτίριο Τ3 που έχει ολοκληρωθεί το οικοδομικά θα "ντυθεί" με την επόμενη εργολαβία για τα έργα Γ` φάσης.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Read More »
Προς ολοκλήρωση τα έργα της Β' φάσης στο λιμάνι Ηγουμενίτσας  Προς ολοκλήρωση τα έργα της Β' φάσης στο λιμάνι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015 Rating: 5

14 Ηπειρώτες επιτυχόντες στον 75ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ευκλείδης» Δείτε όλα τα ονόματα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015
14 Ηπειρώτες επιτυχόντες στον 75ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ευκλείδης»
Δείτε όλα τα ονόματα

 
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 75ου Πανελλήνιου Μαθητικού Μαθηματικού Διαγωνισμού με την επωνυμία «Ευκλείδης», που διοργανώθηκε πανελλαδικά για 75η χρονιά από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ). 
 
Δεκατέσσερις (14) μαθητές από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου πέτυχαν στο φετινό διαγωνισμό και θα συμμετάσχουν στην τρίτη φάση που είναι η 32η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» και θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. 
 
Την Κυριακή 1η Μαρτίου στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών θα γίνει η τελετή βράβευσης των μαθητών που θα διακριθούν στον «Αρχιμήδη». 
 
Κατόπιν και του Προκριματικού διαγωνισμού θα συσταθούν οι δύο Εθνικές Ομάδες με μαθητές γυμνασίων και λυκείων, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 19η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2015), στην 32η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ελλάδα, Μάιος 2015), και στην 56η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ταϊλάνδη, Ιούλιος 2015). 
 
Οι 14 Ηπειρώτες μαθητές που προκρίθηκαν και θα συμμετάσχουν στην 32η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης» είναι οι εξής:
 
Β' Γυμνασίου
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΜΑΝΘΟΣ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ ΦΟΙΒΗ-ΠΟΛΥΞΕΝΗ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΛΙΑΜΗ ΒΑΪΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΓΕΝΕΣΙΣ
ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
 
Γ' Γυμνασίου
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΑΡΤΑΣ
 
Α' Λυκείου
ΚΟΛΩΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
ΝΤΕΤΣΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΣΑΚΚΑ ΙΩΑΝΝΑ, 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
 
Β' Λυκείου
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΜΠΕΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

 
Γ' Λυκείου
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΡΙΟΣ 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
ΤΖΙΜΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Read More »
14 Ηπειρώτες επιτυχόντες στον 75ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ευκλείδης» Δείτε όλα τα ονόματα 14 Ηπειρώτες επιτυχόντες στον 75ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ευκλείδης» Δείτε όλα τα ονόματα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015 Rating: 5

Άγονος ο διαγωνισμός για τη προμήθεια – εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού του Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015
Άγονος ο διαγωνισμός για τη προμήθεια – εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού του Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών


Σχετικά με το διαγωνισμό «Προμήθεια – Εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού του Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών», σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

· εις ότι αφορά στο αντικείμενο της Κατηγορίας Β «Χειρουργικές Τράπεζες», ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος με την υπ' αρ. 3810/391/13.11.2013 Απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε.

εις ότι αφορά στο αντικείμενο της Κατηγορίας Γ «Λοιπός Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός», ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος με την υπ' αρ. Θέμα 4 /Αριθμ. Συνεδρίασης 37/04.12.2014 Απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.».
Read More »
Άγονος ο διαγωνισμός για τη προμήθεια – εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού του Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών Άγονος ο διαγωνισμός για τη προμήθεια – εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού του Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΑβΕΡΩΦ "ΔΕΚΑ ΖΩΕΣ ΣΕ ΜΙΑ"

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΑβΕΡΩΦ "ΔΕΚΑ ΖΩΕΣ ΣΕ ΜΙΑ"
 
Το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΜΗΤΣΕΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΑβΕΡΩΦ "ΔΕΚΑ ΖΩΕΣ ΣΕ ΜΙΑ" την Παρασκευή. 20 Φεβρουάριου 2015 στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Πανθεον, στην Ηγουμενίτσα.

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΙΛΑ ΠΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΖΩΗ του πολίτικου Ευάγγελου Αβερωφ.
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΑβΕΡΩΦ "ΔΕΚΑ ΖΩΕΣ ΣΕ ΜΙΑ" ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΑβΕΡΩΦ "ΔΕΚΑ ΖΩΕΣ ΣΕ ΜΙΑ" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015 Rating: 5

Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015
Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Δύο (02) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, εντός του επιβατηγού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής. 

Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο, 25χρονος αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο έφερε πλαστή άδεια διαμονής Ελλάδας, ενώ ο 28χρονος αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο έφερε πλαστή άδεια διαμονής Ελλάδας, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015 Rating: 5

Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης νέων Επιστημόνων στην Ήπειρο

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015
Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης νέων Επιστημόνων στην Ήπειρο
 

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Ηπείρου, έταιρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου» στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης νέων Επιστημόνων στην Ήπειρο» ολοκλήρωσε τα 3 Εγχειρίδια -μελέτες που προβλεπόταν από την Πράξη.

Τα θεματικά αντικείμενα που διαπραγματεύονται τα εγχειριδίων είναι:

· τα τεχνικά έργα του πρωτογενούς τομέα,

· τα έργα οικολογικής και ενεργειακής δόμησης και

· τα ενεργειακά έργα ΑΠΕ στην περιοχή της Ηπείρου.

Τα εγχειρίδια είναι προσβάσιμα στο κοινό σε μορφή pdf τόσο στην ιστοσελίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήμα Ηπείρου (http://www.teeepirus.gr/) όσο και στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου» (http://www.topsa-epistimones.gr/) στο πεδίο τρέχοντα γεγονότα.

Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου» συμμετέχουν οι: Κ.Ε.Κ. ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ Α.Ε. ως Συντονιστής Φορέας και ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ – Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΤΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ηπείρου, Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, ΚΕΚ Practica Δυτικής Ελλάδας Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & ΣΙΑ ΕΠΕ, ΚΕΚ «Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων» ΑΕ ως Μέλη της Σύμπραξης.

Στόχος της πράξης: «Νέοι επιστήμονες Ηπείρου» είναι η ενίσχυση της απασχόλησης και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης για νέους επιστήμονες και ειδικότερα για μηχανικούς, δικηγόρους και οδοντίατρους. Πιο συγκεκριμένα το Σχέδιο δράσης έχει σκοπό να διασφαλίσει στις ανωτέρω ομάδες (επιστήμονες νέους σε ηλικία) σε όλη την περιοχή παρέμβασης, καλύτερη πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες όπως η συμβουλευτική, η εκπαίδευση, η κατάρτιση, η προώθηση στην απασχόληση και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και μέσα από εξειδίκευση να καλύψει το κενό μεταξύ απαιτούμενων και πραγματικών προσόντων.
Read More »
Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης νέων Επιστημόνων στην Ήπειρο Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης νέων Επιστημόνων στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015 Rating: 5

Αποκατάσταση πλακοσκεπούς οχετού στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας με προϋπολογισμό 220.000€

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015
Αποκατάσταση πλακοσκεπούς οχετού στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας με προϋπολογισμό 220.000€
 

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, έχοντας υπόψη της την από 10 - 02 - 2015 Διακήρυξη του έργου, που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Ηπείρου, προκηρύσσει δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό με το σύστημα, με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 3669/08 «Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας Κατασκευής Δημοσίων Έργων», για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου:

«Αποκατάσταση πλακοσκεπούς οχετού στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας» με προϋπολογισμό 220.000,00€ (με ΦΠΑ)

Το έργο συντίθεται από μια κατηγορία εργασιών, ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ, με προϋπολογισμό 177.444,14 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ , απρόβλεπτα) 
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν το έντυπο της Οικονομικής Προσφοράς και τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων κλπ), να πάρουν πληροφορίες για τα σχετικά με τον διαγωνισμό και να λάβουν γνώση της μελέτης από την έδρα της υπηρεσίας (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου, Π. Τσαλδάρη 18α - 46100 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, πληροφορίες στα τηλέφωνα 2665 3 60135,- 2665 3 60128 FAX 2665 3 60227, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κ. Σοφίας Ελευθέριος), μέχρι την Πέμπτη 26-02-2015 .

Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου Β.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 03 -03 - 2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. (λήξη παράδοσης προσφορών) στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου, Π. Τσαλδάρη 18α - 46100 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν διεξαχθεί η δημοπρασία την προαναφερθείσα ημερομηνία ή αν διεξαχθεί μεν αλλά δεν κατατεθεί καμιά προσφορά, θα διενεργηθεί σε νέα ημερομηνία που θα καθορίσει με πράξη της η Προϊσταμένη Αρχή και η οποία θα γνωστοποιηθεί με φαξ πέντε (5) τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες πριν τη νέα ημερομηνία, σε όσους έλαβαν τεύχη του διαγωνισμού και την ίδια ώρα (10:00 π.μ.).


Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί :

Α) Ημεδαποί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία και πιο συγκεκριμένα:
Επιχειρήσεις γραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ. Ε. Ε. Π.) που τηρείται στη Γ. Γ. Δ. Ε και εφόσον ανήκουν στην A2 τάξη και άνω για έργα κατηγορίας ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ.

Β) Αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι και πιο συγκεκριμένα :

1. Επιχειρήσεις προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε. Ο. Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ. Δ. Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π. Ο. Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.

2. Επιχειρήσεις προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 3.548,88 € (2% επί του προϋπολογισμού εκτός αναθεώρησης και Φ.Π.Α.) και ισχύ τουλάχιστον Διακοσίων δέκα (210) ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού και θα απευθύνεται προς την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι (6) μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από από πιστώσεις της ΣΑΕΠ 030 Ηπείρου, σύμφωνα με τις υπ αριθμ.135719/6326/29-09-2014 και 13176/502/30-01-2015 Αποφάσεις έγκρισης διάθεσης πίστωσης του Περιφερειάρχη Ηπείρου

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Προϊσταμένη Αρχή (Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου).
Read More »
Αποκατάσταση πλακοσκεπούς οχετού στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας με προϋπολογισμό 220.000€ Αποκατάσταση πλακοσκεπούς οχετού στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας με προϋπολογισμό 220.000€ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015 Rating: 5

Σήμερα το απόγευμα η συνεχιζόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015
Σήμερα το απόγευμα η συνεχιζόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας


Η συνεδρίαση της 9ης Φεβρουαρίου 2015 που διακόπηκε στις 23:30’ θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου ώρα 18:30’ με τα εναπομείναντα θέματα 15 έως 26.

ΘΕΜΑ 15ο
Επί αιτήσεως κ. Αναστάσιου Μπέζα του Θεοδώρου για διαγραφή τέλους παρεπιδημούντων παρελθόντων ετών.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Διενέργεια διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων από τις Δημοτικές Ενότητες Συβότων – Πέρδικας και μεταφορά στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου (Ενδεικτικ. Προϋπολ. 169.500,00 €).
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο
Διενέργεια διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς αποβλήτων συσκευασίας Δήμου Ηγουμενίτσας (Ενδεικτικ. Προϋπολ. 49.494,00 €).
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο
Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής για την Επιβολή τέλους χρήσης κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνει η κατασκευή περιπτέρου.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 19ο
Καταγγελία μισθωτηρίου συμβολαίου στο Μαργαρίτι.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 20ο
Μερική τροποποίηση της υπ’ αριθ. 353/2014 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με τον αριθμό αδειών άσκησης υπαίθριου εμπορίου (Στάσιμου και Πλανόδιου) στο Δήμο Ηγουμενίτσας, καθώς και του ύψους και του τρόπου είσπραξης του καταβαλλόμενου τέλους ανά άδεια και θέση.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 21ο
Εισήγηση της Ε.Π.Ζ. για τροποποίηση της εγκεκριμένης πολεοδομικής μελέτης Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας στην Α’ και Β’ Πολεοδομική Ζώνη όσον αφορά στο συντελεστή δόμησης, ο οποίος να γίνει αριθμητικά, όπως αυτός καθοριζόταν όταν εγκρίθηκε η Πολεοδομική Μελέτη (09.02.1996).
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 22ο
Εισήγηση της Ε.Π.Ζ. για την εκμίσθωση μετά από δημοπράτηση έκτασης στη θέση «Γωνιά» εμβαδού Ε=5646,78τμ από το τεμάχιο με αριθμό διανομής 372 του αγροκτήματος Λαδοχωρίου της Τοπικής Κοινότητας Λαδοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας για μόνιμες σταβλικές εγκαταστάσεις.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 23ο
Εισήγηση της Ε.Π.Ζ. για την εκμίσθωση μετά από δημοπράτηση έκτασης στη θέση «Γωνιά» εμβαδού Ε=5.441,44τμ από το τεμάχιο με αριθμό διανομής 372 του αγροκτήματος Λαδοχωρίου της Τοπικής Κοινότητας Λαδοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας για πρόχειρες σταβλικές εγκαταστάσεις.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 24ο
Εισήγηση της Ε.Π.Ζ. για την εκμίσθωση μετά από δημοπράτηση έκτασης στη θέση «Γωνιά» συνολικού εμβαδού Ε=5.552,40τμ και συγκεκριμένα έκταση εμβαδού Ε=1106,09τμ από το τεμάχιο με αριθμό διανομής 22 και έκταση εμβαδού Ε=4446,31τμ από το τεμάχιο με αριθμό διανομής 372 του αγροκτήματος Λαδοχωρίου της Τοπικής Κοινότητας Λαδοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας για μόνιμες σταβλικές εγκαταστάσεις.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 25ο
Εισήγηση της Ε.Π.Ζ. για την εκμίσθωση μετά από δημοπράτηση έκτασης Ε=5.422,86τμ από το τεμάχιο με αριθμό διανομής 372 του αγροκτήματος Λαδοχωρίου της Τοπικής Κοινότητας Λαδοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας για μόνιμες σταβλικές εγκαταστάσεις.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 26ο
Εισήγηση της Ε.Π.Ζ. για την εκμίσθωση έκτασης εμβαδού E=5256,83τμ από το υπ’ αριθ. 425 τεμάχιο της συμπληρωματικής διανομής 1960 του αγροκτήματος Πλαταριάς της Τ.Κ. Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας για πρόχειρες σταβλικές εγκαταστάσεις.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.
Read More »
Σήμερα το απόγευμα η συνεχιζόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Σήμερα το απόγευμα η συνεχιζόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015 Rating: 5

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Η πρωτοφανής ανθρωπιστική κρίση την οποία βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και η οποία γίνεται ολοένα εντονότερη, έχει γίνει πλέον αντιληπτή και στις μικρές-τοπικές κοινωνίες, μετά τα μεγάλα αστικά κέντρα στα οποία έκανε πρώτα την εμφάνισή της.

Την τελευταία διετία τουλάχιστον, σημαντικό μέρος του πληθυσμού της Θεσπρωτίας έχει βρεθεί αντιμέτωπο με μια δύσκολη πραγματικότητα, αφού εκτός των οικονομικών του προβλημάτων (αύξηση ανεργίας, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση δώρων κλπ), υπάρχει και μια Τοπική Αυτοδιοίκηση ανήμπορη σε μεγάλο βαθμό, με τους Δήμους να αδυνατούν λόγω κυρίως της περικοπής κρατικών πόρων και κατ’ επέκταση της έλλειψης σχεδιασμού για ένα plan b, να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες πλέον ανάγκες.

Το plan b, που ως όρος ευδοκιμεί τελευταία, έχει να κάνει με ένα πιθανό σχέδιο έκτακτης ανάγκης των Δήμων, το οποίο και θα ενεργοποιούνταν σε αυτές τις περιπτώσεις. Και θα αφορούσε έσοδα που θα έμπαιναν στα ταμεία των Δήμων από άλλες πηγές, από πιθανές επενδύσεις, από αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

Ωστόσο το σαθρά οικοδομημένο ελληνικό κράτος και άρα οι Οργανισμοί του, επαναπαύονταν στους… καρπούς των κρατικών κονδυλίων, που όταν λόγω κρίσης άρχισαν να μειώνονται, δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ούτε την καθημερινότητα των Δημοτών τους. Με ευθύνη όχι αποκλειστικά των διοικήσεών τους, αφού αυτό το μοντέλο λειτουργίας βρήκαν, αλλά ως αποτέλεσμα μιας νοοτροπίας που έγινε καθεστώς.

Τι ζητούν λοιπόν σήμερα οι Δημότες της Θεσπρωτίας; Πολύ λίγα στην ουσία, τα οποία ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις μοιάζουν μη υλοποιήσιμα για τις Δημοτικές Αρχές, εξαιτίας της παραπάνω πραγματικότητας.

Ο κόσμος ζητά το έγκαιρο κλείσιμο μιας λακκούβας, ζητά επαρκή φωτισμό και άμεση αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων, ζητά πρόνοια και ένα πιάτο δωρεάν φαγητού για εκείνους που στερούνται και αυτό, ζητά να μην πλημμυρίζει το σπίτι του, το κατάστημά του, με την πρώτη βροχόπτωση. Ζητά την ελεύθερη και χωρίς εμπόδια πρόσβαση στα πεζοδρόμια. Παιδικές χαρές, πάρκα και χώρους πρασίνου που θα συντηρούνται επαρκώς. Πράγματα δλδ. που θα έπρεπε να μοιάζουν ως αυτονόητο, ωστόσο παραμένουν το ζητούμενο.

Αν θέλετε και μια πρόταση που θα διευκολύνει το έργο των διοικήσεων των Δήμων. Η δημιουργία ενός ειδικού συνεργείου αποτελούμενο από υπηρεσιακούς παράγοντες των Δήμων, ακόμη και της Π.Ε Θεσπρωτίας, του ΟΛΗΓ, κ.ά πιθανώς, οι οποίοι θα εντοπίζουν, θα καταγράφουν και θα θέτουν υπόψιν προς επίλυση άμεσα όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με παράνομες καταλήψεις, φθορές οδοστρώματος και πεζοδρομίων, τον ηλεκτροφωτισμό και την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου, των παιδικών χαρών και γενικότερα όλων των κοινόχρηστων χώρων.

Είναι επιτέλους ώρα οι Δήμοι να σταθούν στα πόδια τους, με το κράτος συμπαραστάτη και όχι βασικό χρηματοδότη, ώστε να μπουν τα θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ανθρώπων-πολιτών που εξαρτώνται απ’ αυτήν. Συμφωνούμε ότι αυτό απαιτεί χρόνο και χρήμα, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να συμβεί, ειδάλλως σε μερικά χρόνια θα βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Η λογική «δεν μας δίνει το κράτος» δεν πρέπει να ανήκει στο παρόν, αλλά κυρίως δεν πρέπει να ανήκει και στο μέλλον. Το ελληνικό μοντέλο σχέσης κράτους-φορέων Τ.Α για την Ευρώπη είναι ξεπερασμένο και αν η χώρα θέλει να σεβαστεί τον εαυτό της και φυσικά να οικοδομήσει σε στέρεες βάσεις το μέλλον της, οφείλει να το επανακαθορίσει.
Π. Ρ
Read More »
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015 Rating: 5

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΔΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΔΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ


Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 18η του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18: 30, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
 
1. Περί ανάγκη σύναψης Δανείου για την υλοποίηση του έργου << Κατασκευή συνδέσεων Δικτύου Αποχέτευσης Φιλιατών>>.
- Εισηγητής : Α/δήμαρχος κα Παππά Ουρανία- Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Παππάς

2. Απ΄ευθείας ανάθεση της προμήθειας με τίτλο<< Προμήθεια υγρών καυσίμων >> με τη διαδικασία της απ΄ευθείας ανάθεσης.
Εισηγητές: Α/δήμαρχοι κ.κ.Παππά Ουρανία & Μπέλλος Παύλος

3. Αποδοχή της υπ’ αριθμ. 117/3.2.2015 απόφασης προέγκρισης δημοπράτησης του έργου «Βελτίωση-εκσυγχρονισμός αρδευτικού έργου Δήμου Φιλιατών (περιοχή Λιάτσιλια)»_Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» & καθορισμός τρόπου εκτέλεσής του.
- Εισηγητής :Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

4. Αποδοχή της υπ’ αριθμ. 126/29.1.2015 απόφασης προέγκρισης δημοπράτησης του έργου «Βελτίωση αρδευτικού δικτύου ΤΚ Πλατάνου & ΤΚ Αγίου Νικολάου Δήμου Φιλιατών» - Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» & καθορισμός τρόπου εκτέλεσής του.
- Εισηγητής :Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

5. - ΄Εγκριση τριμηνιαίας έκθεσης Α΄,Β΄και Γ΄τριμήνου έτους 2014 Εσόδων – Εξόδων Δήμου Φιλιατών.
- Εισηγητής: Α/δήμαρχος κα Παππά Ουρανία- Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

6. - ΄Εγκριση τριμηνιαίας έκθεσης Δ΄ τριμήνου έτους 2014 Εσόδων – Εξόδων Δήμου Φιλιατών
- Εισηγητής: Α/δήμαρχος κα Παππά Ουρανία- Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

7. Παραχώρηση χρήσης παλαιού Δημοτικού σχολείου Νεροχωρίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεροχωρίου Θεσπρωτίας για τη διενέργεια Πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.λ.π.
Εισηγητές: Α/δήμαρχοι κ.κ.Παππά Ουρανία & Μπέλλος Παύλος

8. Εκμίσθωση δημοτικών κτιρίων για ίδρυση και λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ( Καφενεία, Παντοπολεία κ.λ.π.) .
- Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

9. Ορισμός εκπροσώπου για την Επιτροπή ανέλκυσης ναυαγίων.
- Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

10. Ανάκληση της υπ΄αριθμ. 214/2014 απόφασης Δ.Σ που αφορά τη δωρεάν παραχώρηση χώρου Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Αγίων Πάντων σε άπορο δημότη.
- Εισηγητής: Εισηγητές: Α/δήμαρχοι κ.κ.Παππά Ουρανία & Μπέλλος Παύλος

11. Λήψη απόφασης για δωρεάν παραχώρηση χώρου του Δημοτικού σχολείου τ.κ. Αγίων Πάντων σε άπορο για κάλυψη αναγκών στέγασής του.
- Εισηγητής: Εισηγητές: Α/δήμαρχοι κ.κ.Παππά Ουρανία & Μπέλλος Παύλος

12. Έγκριση της μελέτης << Οδοφωτισμός εισόδου Πόλης Φιλιατών>>
- Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος

13. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου << ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΤΕΡΥΓΟΤΟΙΧΩΝ ΣΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΧΛΑΔΕΑΣ – ΚΑΜΠΟΥ ΦΟΙΝΙΚΙΟΥ>>.
- Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μπέλλος Παύλος

14. Τροποποίηση εγκεκριμένου σχεδίου διανομής συνοικισμού Ελαίας, τ.κ. Σίδερης μεταξύ των 550,551και 554κληροτεμαχίωνΔ.Φιλιατών.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

15. Διαγραφή χρέων ύδρευσης.
- Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

16. Πρόσληψη 2 ατόμων με 8μηνη σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 2190/94.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
Read More »
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΔΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΔΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015 Rating: 5

ΝΤΡΟΠΗ - Πλήρης αδιαφορία του Δήμου Ηγουμενίτσας για την υγεία των πολιτών

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015
ΝΤΡΟΠΗ - Πλήρης αδιαφορία του Δήμου Ηγουμενίτσας για την υγεία των πολιτών

Η κατάσταση δεν πάει άλλο και δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Έχουμε γράψει και στο παρελθόν για τον παράνομο σταθμό μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων (;) σκουπιδιών, κοντά στην Αγία Μαρίνα και δίπλα σε 3 γεωτρήσεις από τις οποίες πίνει νερό όλη η Ηγουμενίτσα.


Κατανοούμε την αδυναμία του Δήμου Ηγουμενίτσας να διαχειριστεί την κατάσταση αλλά δεν μπορεί να αδιαφορεί πλέον για την υγεία των κατοίκων.


Ένας σταθμός μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων σκουπιδιών, που θα έπρεπε να παραμένουν μόνο για λίγες ώρες, έχει μετατραπεί σε παράνομη χωματερή κάθε είδους σκουπιδιών.


Τον λόγο πλέον θα έχει η δικαιοσύνη η οποία θα πρέπει να στραφεί κατά παντός υπευθύνου, τόσο για μόλυνση του περιβάλλοντος όσο και για τους κινδύνους προς τη δημόσια υγεία.

Read More »
ΝΤΡΟΠΗ - Πλήρης αδιαφορία του Δήμου Ηγουμενίτσας για την υγεία των πολιτών ΝΤΡΟΠΗ - Πλήρης αδιαφορία του Δήμου Ηγουμενίτσας για την υγεία των πολιτών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015 Rating: 5

Καταρρέουν τα πάντα στην Ηγουμενίτσα και ο Δήμος σφυρίζει αδιάφορα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015
Καταρρέουν τα πάντα στην Ηγουμενίτσα και ο Δήμος σφυρίζει αδιάφορα

Φωτογραφία Γιώργος Μαλαμίδης

Οι δυνατοί άνεμοι των προηγούμενων ημερών, είχαν σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο πύργος του ναυαγοσώστη στη παραλία Δρέπανο Ηγουμενίτσας.
Θα συμφωνήσουμε πως με την φύση δεν μπορούμε να τα βάλουμε, αν και μία στοιχειώδες συντήρηση ίσως βοηθούσε.
Όπως επίσης θα συμφωνήσουμε πως με την αδιαφορία και την μετριότητα της Δημοτικής Αρχής, έχουμε πλέον συμβιβαστεί.
Ο πύργος είναι εδώ και μία εβδομάδα πεσμένος πάνω στην αμμουδιά, δίπλα ακριβώς από τον δρόμο, που τις νυχτερινές ώρες είναι θεοσκότεινος, ελλοχεύοντας κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς.
Και όμως κανένας από τους "υπεύθυνους" του Δήμου, δεν μερίμνησε για την απομάκρυνσή του από το σημείο, παρά αφέθηκε να σαπίσει μόνος του και να απομακρυνθεί από τα κύματα.
Η απάντηση του Δήμου δια στόματος του "αρμόδιου" Αντιδήμαρχου κ. Ηλία Λώλη, έχει καταντήσει πλέον καραμέλα: "Δεν υπάρχει προσωπικό"
Να παραιτηθείτε κύριοι εάν δεν μπορεί να αντεπεξέλθετε στην καθημερινότητα του πολίτη.
Δεν θα σας πληρώνουμε εμείς για να πίνετε όλη μέρα καφέ σε γνωστό κατάστημα της παραλιακής, έχοντας σηκώσει τα χέρια ψηλά.
Read More »
Καταρρέουν τα πάντα στην Ηγουμενίτσα και ο Δήμος σφυρίζει αδιάφορα Καταρρέουν τα πάντα στην Ηγουμενίτσα και ο Δήμος σφυρίζει αδιάφορα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015 Rating: 5

Απαγόρευσης αλιείας της καραβίδας σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015
Απαγόρευσης αλιείας της καραβίδας σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου


Από το Τμήμα Αλιείας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται, ότι με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαγορεύεται η αλιεία καραβίδας (Astacus fluviatilis) με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο σε όλο το μήκος και όλους τους παραποτάμους του Καλαμά, καθώς και σε όλους τους ποταμούς και τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου από 15 Φεβρουαρίου έως 31 Μαΐου 2015, με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής του είδους και των φυσικών πληθυσμών.

Στην τεχνητή λίμνη Πηγών Αώου η απαγόρευση διενέργειας της αλιείας της καραβίδας ισχύει από 15 Φεβρουαρίου έως 30 Ιουνίου 2015.
Read More »
Απαγόρευσης αλιείας της καραβίδας σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου Απαγόρευσης αλιείας της καραβίδας σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015 Rating: 5

O TΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΗ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015
O TΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΗ
 

Τελικά πληροφορούμαστε πως το θέμα της ενημέρωσης, δηλαδή της ΜΗ ενημέρωσης των πολιτών- καταναλωτών νερού της Ηγουμενίτσας, από τις συνέπειες των τελευταίων έντονων καιρικών φαινομένων, έχει να κάνει με… τσαμπουκά. Η ηγεσία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Ηγουμενίτσας, βρήκε την ευκαιρία (sic), να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα (sic) στους καταναλωτές-πολίτες, ότι είναι πολυτέλεια γι’ αυτούς η ενημέρωση για την ποιότητα του νερού των καταναλωτών. Ασχέτως ηλικίας, φύλου ή κατάστασης της υγείας τους. Ότι στην εποχή που ζούμε, δηλαδή στον 21ο αιώνα, ο Έλληνας πολίτης δε δικαιούται τίποτε. Τα δε περί συνταγματικών δικαιωμάτων, περί πανανθρώπινων αξιών, περί προστασίας τους από την Δικαιοσύνη, είναι για την ηγεσία της ΔΕΥΑΗ, κούφια λόγια.
Γι’ αυτό και εκείνη, η ηγεσία της ΔΕΥΑΗ, επιδεικνύει τον… τσαμπουκά της.
Γιατί είναι υπεράνω όλων.
Υπεράνω προσώπων.
Υπεράνω νόμων.
Υπεράνω δικαιωμάτων.
Υπεράνω αξιών.
Βέβαια, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη, δεν μίλησε ακόμη. Όταν όμως μιλήσει, τότε θα δούμε και το μέγεθος του τσαμπουκά της ηγεσίας της ΔΕΥΑΗ.
Με την ευκαιρία, όμως, ας την πληροφορήσουμε πως την ευαισθησία ως προς το δικαίωμα ελέγχου της ποιότητας του νερού, που παρέχει προς τους καταναλωτές- πολίτες και της ενημέρωσής τους, δεν το έχουμε μόνο εμείς, όπως υποστηρίζει.
Αυτό το έχει και η ίδια η Πολιτεία.
Αυτό ασφαλώς προκύπτει και από το κατεπείγον έγγραφο, που απέστειλε προς την περιφέρεια Ηπείρου το υπουργείο υγείας.
Read More »
O TΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΗ O TΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015 Rating: 5

Ο Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας βράβευσε αθλητές του κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015
Ο Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας βράβευσε αθλητές του κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

 
 
Ο Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας, αποτελεί δημιουργικό κομμάτι της πόλης. Βράβευσε αθλητές του, που διακρίθηκαν το 2014, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις εγκαταστάσεις του. 
 
Έδωσε με αυτό τον τρόπο το στίγμα της παρουσίας του, που έχει σκοπό την άθληση των νέων παιδιών, αλλά, όπου υπάρχουν οι προϋποθέσεις, και η διάκριση των αθλητών και αθλητριών. 
 
Από το Δημοτικό Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας έχουν προκύψει και προκύπτουν συνέχεια σπουδαίοι αθλητές/τριες, με σημείο αναφοράς την ολυμπιονίκη Αλεξάνδρα Τσιάβου. 
 
Ο πρόεδρος του συλλογου Σπύρος Κούρτης και ο προπονητής του Κώστας Κιτσάτης, κρατάνε ζωντανό το ιστορικό σωματείο.
 
Read More »
Ο Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας βράβευσε αθλητές του κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας  Ο Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας βράβευσε αθλητές του κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015 Rating: 5

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΑΛΩΝΙΑ" ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΚΑΡΥΩΤΙΟΥ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΑΛΩΝΙΑ" ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΚΑΡΥΩΤΙΟΥ
 
 
Η Δήμαρχος του Δήμου Σουλίου διακηρύσσει ότι:

Εκτίθεται σε ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, με το σύστημα προσφοράς με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης επί των τιμών του τιμολογίου της υπηρεσίας, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν. 3669/2008 για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου:

“ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ‘ΑΛΩΝΙΑ’ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΚΑΡΥΩΤΙΟΥ’’ .

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΣΑΤΑ του Δήμου Σουλίου Προϋπολογισμού: τριάντα ενός χιλιάδων ευρώ (31.000,00 €) με Φ.Π.Α 23%.

Η δημοπρασία θα γίνει στις 03/03/2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 10 π.μ. (ώρα λήξης επίδοσης προσφορών), στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Σουλίου Νομού Θεσπρωτίας (Κ. Καραμανλή 178 Παραμυθιά).

Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: α) χωματουργικά ποσού 3.692,00€

β) τεχνικά έργα ποσού 14.673,80 και συνολικό ποσό 24.922,39 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα).

Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:

1. Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις:

α. Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην Α1 τάξη για έργα κατηγορίας ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ.

β. Εγγεγραμμένες στα Μητρώα Περιφερειακών Ενοτήτων για αντίστοιχης τάξης έργα κατηγορίας ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ .

γ. Αλλοδαποί εργαζόμενοι που αποδεικνύουν ότι κατά την τελευταία πενταετία έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια (ποιοτικά και ποσοτικά) με το δημοπρατούμενο.

2. Κοινοπραξίες Εργ. Επ. των παραπάνω περιπτώσεων σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 505,00 € και ισχύ τουλάχιστον έξι (6) μηνών και τριάντα (30) ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι (6) μήνες.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π) από την έδρα του Δήμου (Κ. Καραμανλή 178) στην Παραμυθιά Ν. Θεσπρωτίας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μέχρι τις 26/02/2015 ημέρα Πέμπτη .

Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου Β

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2666360131, FAX επικοινωνίας 2666029122, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κα Μπουσταντζή Αντιγόνη.
Read More »
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΑΛΩΝΙΑ" ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΚΑΡΥΩΤΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΑΛΩΝΙΑ" ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΚΑΡΥΩΤΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015 Rating: 5