https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Έφεραν με τροχοβίλα 1,1 τόνο χασίς από Αλβανία μέσω Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020
Έφεραν με τροχοβίλα 1,1 τόνο χασίς από Αλβανία μέσω ΗγουμενίτσαςΠάνω από έναν τόνο ακατέργαστου χασίς κατάσχεσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, που συνέλαβε δύο αλλοδαπούς, άνδρα και γυναίκα, μέλη διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε, το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστου και κατεργασμένου χασίς, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή του στην Ελλάδα, σε άλλες χώρες της Ευρώπης και στην Τουρκία.

Για την αποδόμηση της οργάνωσης προηγήθηκαν εξακριβώσεις, διασταυρώσεις στοιχείων και επιτηρήσεις σημείων εισόδου στην Ελλάδα από την Αλβανία, ιδίως σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών των τοπικών Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό, αφού εντοπίστηκαν τα δύο μέλη της οργάνωσης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους, ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση, βραδινές ώρες του περασμένου Σαββάτου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψή τους.

Σε έρευνα σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο (τροχοβίλα) που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες (οροφή, εντειχισμένα έπιπλα κ.α.) και κατασχέθηκαν ένας τόνος και 145 κιλά ακατέργαστου χασίς, τέσσερα κιλά και 68 γραμμάρια κατεργασμένου χασίς (σοκολάτας), 916 γραμμάρια κατεργασμένου χασίς (λάδι) και συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης είχαν εισαγάγει τα ναρκωτικά το μεσημέρι της ίδιας μέρας και είχαν φορτωθεί σε περιοχή της Σαγιάδας.

Η αστυνομία πιστοποίησε τη δράση και τρίτου αλλοδαπού, μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος αναζητείται.

Υπολογίζεται ότι το έσοδα της οργάνωσης από αυτή και μόνο τη μεταφορά, σύμφωνα με τις κατασχεθείσες ποσότητες, θα ξεπερνούσαν το 1.730.000 ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο της διεθνικής συνεργασίας, έχουν αναπτυχθεί επαφές με τις συναρμόδιες Αρχές άλλων χωρών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Έφεραν με τροχοβίλα 1,1 τόνο χασίς από Αλβανία μέσω Ηγουμενίτσας Έφεραν με τροχοβίλα 1,1 τόνο χασίς από Αλβανία μέσω Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020
Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη μιας 24χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Επίσης, στη σύλληψη μιας 27χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Τέλος, στη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε διαβατήριο το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου στη χώρα, ενώ υπήρχε επίσης εις βάρος του καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου του σε έδαφος SCHENGEN.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020 Rating: 5

Αναβάλλεται η ημερίδα της παραδοσιακής μουσικής

Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020
Αναβάλλεται η ημερίδα της παραδοσιακής μουσικής


Με αίσθημα ευθύνης οι πολιτιστικοί σύλλογοι που επιφορτίστηκαν μια τόσο σημαντική εκδήλωση, για την παράδοση της Ηπείρου, σεβόμενος και την ανακοίνωση των νέων προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπου αναστέλλει οποιαδήποτε συνεδριακή εκδήλωση για 4 εβδομάδες από 09/03/20, αποφασίσαμε να αναβάλλουμε την ημερίδα μας. 
Καλώς εχόντων των γεγονότων μετά τις εορτές του Πάσχα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία. 
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση. 

Με εκτίμηση 
1.Πολιτιστικός Σύλλογος Λαδοχωρίου, 
2. Πολιτιστικός Σύλλογος Εθνικής Αντίστασης, 
3. Επιμορφωτικός πολιτιστικός Σύλλογος Πέρδικας, 
4. Πολιτιστικός Σύλλογος Παραποτάμου.
Αναβάλλεται η ημερίδα της παραδοσιακής μουσικής Αναβάλλεται η ημερίδα της παραδοσιακής μουσικής Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020 Rating: 5

Κίτσος Τζαβέλλας - Οι αγώνες του Σουλιώτη πολέμαρχου - Γράφει ο Σωτήρης Λ. Δημητρίου

Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020
Κίτσος Τζαβέλλας - Οι αγώνες του Σουλιώτη πολέμαρχου - Γράφει ο Σωτήρης Λ. Δημητρίου Οι Τζαβελλαίοι καταγόμενοι από την Ντράγανη ή Δράγανη (Αμπελιά) Θεσπρωτίας απόγονοι του Παπα-Ζάχου (παπα-Ζαχαρίας), ήταν από τις ηγετικές οικογένειες που ίδρυσαν αρχικά το χωριό του Σουλίου, από τις οποίες ξεκίνησε και ο προεπαναστατικός αγώνας και συνεχίστηκε με την επανάσταση του 1821. 

Ο Κίτσος Τζαβέλας ήταν δευτερότοκος γιος του Φώτου και εγγονός του Λάμπρου Τζαβέλα και της Μόσχως. Μετά την συνθηκολόγηση του 1803 οι Σουλιώτες έφτασαν στην Πάργα και μετά στην Κέρκυρα, όπου μεγάλωσε ο Κίτσος, με τις ιστορίες του Σουλίου που είχαν γίνει θρύλος. 

Στις 12 Δεκεμβρίου1820 οι Σουλιώτες ξαναγύρισαν στο Σούλι όπου τους παραχωρήθηκε το κάστρο της Κιάφας από τον Αλή Πασά. Ήδη ο Αλής ήταν σε πόλεμο με τον Σουλτάνο και αναγκασμένος να υπερασπιστεί το πασαλίκι του, υποχέθηκε στους Σουλιώτες ότι θα τους επιτρέψει να γυρίσουν για πάντα στο Σούλι, αρκεί να τον βοηθήσουν κατά του Σουλτάνου. Ο Κίτσος Τζαβέλας υπέγραψε κι αυτός τη συμφωνία με τους Τουρκαλβανούς, όντας τότε 19 χρονών και ήδη μυημένος Φιλικός. Μετά την ήτα και τον θάνατο του Αλή από τον Χουρσίτ, ο δεύτερος επιτέθηκε κατόπιν εναντίον των Σουλιωτών, με 14.000 πεζούς και ιππικό, έναντι 1.000 Σουλιωτών και παρασουλιωτών πολεμιστών. Φεύγοντας ο Χουρσίτ στις 17 Ιουνίου 1822, άφησε τον Ομέρ Βρυώνη με Μουχουδάρη και 6.000 τουρκαλβανούς που επιτίθενται στο Ναυαρίκο, ο δε Αλβανός αρχηγός Σιλιχτάρ Μπόδας επιτίθεται στην Κιάφα. Ο Κίτσος Τζαβέλας συμμετέχει και διακρίνεται στις επιχειρήσεις για την άμυνα της Κιάφας. 

Η στέρηση εφοδίων και η λειψυδρία, η καταστροφή στο Πέτα και η χωρίς νίκη, μάχη της Σπλάντζας, με τον θάνατο του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ανάγκασε τους Σουλιώτες σε αξιοπρεπή συνθηκολόγηση και εγκαταλείπουν πια οριστικά το Σούλι για τα Επτάνησα. Στις 2 Σεπ 1822, οι Σουλιώτες και μαζί τους ο Κίτσος Τζαβέλας έφυγαν απ’ εκεί στα Νοτιότερα μέτωπα, από όπου συνέχισαν τον αγώνα εναντίον των Τούρκων. 

Πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου από 20 Οκτ - 31 Δεκ 1822, η συμβολή των Σουλιωτών και ιδιαίτερα των οπλαρχηγών Κίτσου Τζαβέλα και Μάρκο Μπότσαρη, ήταν μεγάλη. 

Μελανό σημείο στον αγώνα διάφορες αντιζηλίες εκ των οποίων μία μας περιγράφει ο Κωνσταντίνος Μεταξάς έπαρχος, στα απομνημονεύματα του, για διχόνοιες και αντιζηλίες μεταξύ των οπλαρχηγών. Λίγους μήνες πριν η κυβέρνηση είχε προβιβάσει τον Μάρκο Μπότσαρη στο βαθμό του στρατηγού. Αυτό δυσαρέστησε τους Τζαβελαίους και τους άλλους οπλαρχηγούς, που θεώρησαν την προαγωγή του Μάρκου σαν αρχηγεία, κάτω από την οποία ήταν υποχρεωμένοι να υπηρετήσουν οι άλλοι οπλαρχηγοί, πράγμα που κανένας δεν δεχόταν. Μεσολαβεί ο Μεταξάς και δίνει αμοιβαίες εξηγήσεις (όπως γράφει). Για να λείψουν οι αντιζηλίες που εκδηλώθηκαν ανάμεσα στους συμπατριώτες του, ο Μάρκος προσκάλεσε τους Σουλιώτες και, αφού τους τόνισε ότι το μόνο που έχει σημασία στην περίσταση ήταν η ομόνοια για να αντιμετωπίσουν ενωμένοι τον τρομερό κίνδυνο που τους απειλούσε, έσκισε το δίπλωμα της στρατηγίας σε μικρά κομματάκια και τα σκόρπισε στα πόδια τους, με τα λόγια : «Όποιος είναι άξιος παίρνει το δίπλωμα αύριο μπροστά στον εχθρό». Πήγε από την ανατολική πλευρά ο Κίτσος Τζαβέλας και ο Μάρκος με τους δικούς του μπήκε την νύχτα στο στρατόπεδο του Τζελαντίν μπέη σφάζοντας τουρκαλβανούς. Θέλοντας να πιάσει ζωντανό ή να σκοτώσει τον Τζελαντίν μπέη, ενώ συνέχισε να σφάζει τραυματισμένος στον βουβώνα, πυροβολήθηκε στο μέτωπο. Ο θάνατος του Μάρκου θεωρήθηκε εθνική συμφορά. 

Μεσολόγγι, Οκτώβρης 1823, ο Κίτσος Τζαβέλας στήνει με 300 άνδρες ενέδρα και οι Τούρκοι χάνουν 350 ιππείς ενώ αφήνουν πολλά λάφυρα. Γρήγορα φαίνεται η πολεμική ιδιοφυΐα του Κίτσου Τζαβέλα και γίνεται γνωστός στην επαναστατημένη Ελλάδα. 

Ο Κίτσος Τζαβέλας μαζί με τους Σουλιώτες είχε σημαντική συνεισφορά στην μάχη της Άμπλιανης όπου επωφελούμενος την δυσχερή θέση του εχθρού, επιτέθηκε την στιγμή που έπρεπε με τους άνδρες του και ανάγκασε τους Οθωμανούς σε άτακτο φυγή. 

Στις 7 Απρίλη 1825 τα κυριότερα ελληνικά σώματα που είχαν σταλεί για να αντιμετωπίσουν τους Αιγυπτίους του Μπραΐμη, ήταν του Καραϊσκάκη, του Δράκου, του Κώστα Μπότσαρη και του Κίτσο Τζαβέλα. Απέναντι σε έναν πολυάριθμο, πάνοπλο και οργανωμένο στρατό. 

Στις 7 Αυγούστου 1825 μπήκε στο πολιορκημένο Μεσολόγγι και όταν ο Κιουταχής απείλησε το μικρό νησί Κλείσοβα το Μάρτιο του 1826 ο Τζαβέλας έσπευσε με λίγους άνδρες να ενισχύσει την άμυνά του. 

Ο Κίτσος Τζαβέλας, λιθογραφία του 1840 Πρωταγωνίστησε κατά την Έξοδο του Μεσολογγίου επικεφαλής 2.500 ανδρών, από τους οποίους σώθηκαν μόνο 1.300 και κατέφυγε στα Σάλωνα (Άμφισσα). Το 1827, πολέμησε στην Αττική με τον Γ. Καραϊσκάκη, μετά το θάνατο του οποίου διορίστηκε αρχηγός του στρατοπέδου στον Πειραιά. 

Ο Κίτσος Τζαβέλας διετέλεσε πληρεξούσιος των Σουλιωτών στη Γ΄ Εθνοσυνέλευση 

το 1827 και ήταν σώφρων και αμετακίνητος στα εθνικά θέματα. 

Το 1828 έγινε από τον Ιωάννη Καποδίστρια, χιλίαρχος της Α΄ χιλιαρχίας, με πεντακοσίαρχους τους Χρήστο Φωτομάρα και Γιαννούση Πανομάρα. 

Τον Αύγουστο του 1828, εκστρατεία του Κίτσου Τζαβέλα στην Κεντρική Στερεά με 1.400 συνολικά άνδρες. Με ενίσχυση Α΄ πεντακοσιαρχία του Χρ. Φωτομάρα άνδρες του τοπικού οπλαρχηγού Γιάννη Φαρμάκη κ.α., υπό τον Κίτσο Τζαβέλα έγιναν σκληρές μάχες με τα τουρκικά στρατεύματα και επέτυχαν σημαντικές νίκες. Μαζί δε με την Γ΄ χιλιαρχία υπό τον Ι. Στράτο πετυχαίνουν νέες σημαντικές νίκες και εδραιώνουν την ελληνική κυριαρχία στο μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής Στερεάς. Αφού ενώθηκαν και με άλλες τοπικές ελληνικές δυνάμεις, απελευθέρωσαν ολόκληρη την περιοχή του Καρπενησίου, Φθινόπωρο 1828. 

Τον Μάρτιο του 1829 ο Κίτσος Τζαβέλας κατευθύνεται προς την Ναύπακτο και ενώνει τις δυνάμεις του με Νικολό, Χριστόδ. Χατζηπέτρο, Σπηρομήλιο, Γ. Βάγια όπου είχε φτάσει και ο Μιαούλης με την φρεγάτα «Ελλάς». Από στεριά και θάλασσα, καταλαμβάνουν πρώτα στις 13 Μαρτίου 1829 το Αντίρριο, όπου παραδίνεται η φρουρά του και συνεχίζουν προς την Ναύπακτο, όπου ήταν ο Κιορ Ιμπραήμ πασάς με 5.000 πολεμιστές. Μετά λίγων ημερών πολιορκία, αναγκάστηκαν οι Οθωμανοί, να υπογράψουν ανακωχή. Στις 18 Απριλίου στο Ιτς Καλέ κυμάτιζε η σημαία της ελεύθερης Ναυπάκτου οι Τούρκοι αποχώρησαν στις ως τις 22 Απριλίου. 

Ο Κίτσος Τζαβέλας είχε συνταχθεί με τον Ι. Καποδίστρια και μετά τη δολοφονία του στις 27 Σεπτεμβρίου 1831, αναμίχθηκε στις συγκρούσεις που ακολούθησαν. Τον Σεπτέβρη του 1833 ο Κίτσος φυλακίστηκε, μαζί με τον Θεόδωρο και Γενναίο Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα από την αντιβασιλεία. Αργότερα, που ο Όθων απέκτησε ισχυρά ερείσματα στους Σουλιώτες, διόρισε υπασπιστές του τον Κίτσο Τζαβέλα και τον Νότη Μπότσαρη. Ο Κίτσος Τζαβέλας, μαζί με τον Γενναίο Κολοκοτρώνη, τον Κώστα Μπότσαρη και το Γεώργιο Κουντουριώτη, είχαν κουραστεί, από τους κινδύνους και απογοητεύσεις όσες φορές είχαν αντιστρατευτεί το καθεστώς. Αναζήτησαν την ηρεμία και ασφάλεια στη βασιλική προστασία. 

Ας σημειωθεί εδώ ότι η Φωτεινή Τζαβέλα, αδερφή του Κίτσου είχε παντρευτεί τον Γενναίο Κολοκοτρώνη, γιο του Γέρου του Μωριά. Είχε δε, διατελέσει και κυρία επί των τιμών στη βασιλική αυλή του Όθωνα

Ο Κ. Τζαβέλας έφτασε τότε στο βαθμό του υποστρατήγου. 

Στις 6 Αυγούστου 1844 ο Κωλέττης σχηματίζει κυβέρνηση, με Υπουργό Στρατιωτικών το Κίτσο Τζαβέλα. Στις 7 Σεπτεμβρίου 1847, μία εβδομάδα μετά το θάνατο του Κωλέττη, (31 Αυγ 1847) , ο Όθων αποφάσισε να διατηρήσει στην κυβέρνηση το κόμμα του εκλιπόντος Κωλέττη, αναθέτοντας την πρωθυπουργία στον Υποστράτηγο Κίτσο Τζαβέλα. 

Ο στρατηγός Κίτσος Τζαβέλας, ήταν Σουλιώτης πολέμαρχος με μεγάλη δράση στον επαναστατικό αγώνα, είχε εκπροσωπήσει τους Σουλιώτες σε πολλές εθνικές συνελεύσεις και είχε διατελέσει βουλευτής και γερουσιαστής (1827,1847) όπως είχε διατελέσει επί μακρόν υπασπιστής του Βασιλέως, αλλά και ήταν αγράμματος καθ’ ολοκληρίαν. Ο μεγάλος αυτός Σουλιώτης ήρωας είχε πλήρη και μετριόφρονα επίγνωση του εαυτού του. Είχε αρνηθεί ήδη , τρία χρόνια πρωτύτερα, να γίνει Υπουργός, όπως αναφέρει ο Α. Γούδας στους «βίους παράλληλους». 

Η εξάμηνη πρωθυπουργία του Κίτσου Τζαβέλα ( 7 Σεπτεμβρίου 1847 – 7 Μαρτίου 1848 ) συνέβη εν μέσω αναταραχών από ανταρτικά κινήματα που δρούσαν από την εποχή του Κωλέττη. 

Ο Κ. Τζαβέλας παραιτήθηκε από πρωθυπουργός στις 6 Μαρτίου 1848. 

Το 1854, στην Ήπειρο έλαβε χώρα μεγάλο επαναστατικό κίνημα, με απανωτές επιτυχίες υπέρ των επαναστατών. Στο πλευρό των επαναστατών προσέτρεξαν παλαίμαχοι Ηπειρώτες, μεταξύ των πρώτων και ο Κίτσος Τζαβέλας. Η πορεία των γεγονότων ανέδειξε αδιαφιλονίκητο αρχηγό των ελληνικών δυνάμεων τον Κ. Τζαβέλα. Μετά όμως την 12 Απριλίου έγινε εμφανής η έλλειψη συντονισμού των επιχειρήσεων των επαναστατών, που αντιμετώπιζαν κατά πολύ υπέρτερες δυνάμεις. Σύμμαχοι των Τούρκων φανερά η Αγγλία και η Γαλλία, ως και ναυτικό αποκλεισμό της Ελλάδος με την κατοχή του Πειραιά. 

Η Ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να σταματήσει την βοήθεια που χορηγούσε ανεπίσημα και να διατάξει την αποχώρηση των ελλήνων αξιωματικών. Η μαζική τουρκική επίθεση στο στρατόπεδο Πέτα στις 13 Απρ 1854 έκρινε και την τελική έκβαση της επανάστασης. Οι Σουλιώτες συνέχισαν να μάχονται στα Πέντε Πηγάδια μέχρι τις 6 Μαΐου που συμφωνήθηκε η αμνήστευση τους. 

Ο Κίτσος Τζαβέλας όπου είχε αναλάβει την αρχηγία όλου του Αγώνος, αφού είδε τις ελπίδες του να χάνονται, πέθανε στην Αθήνα 9 Μαρτίου 1855, όπως λέγεται, από μαρασμό. Το πατρικό όπου γεννήθηκε ο Κίτσος, (οικία Λάμπρου Τζαβέλα) δεσπόζει και σήμερα στο Βορειοδυτικό μέρος του Σουλίου, όπου με προσωπικό αγώνα μόχθο και κόστος, αναστηλώνουν οι σημερινοί απόγονοι, υποστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζαβέλας με τον υιό του Κώστα. 

*Βασική πηγή το βιβλίο: «Ο ΚΙΤΣΟΣ ΤΖΑΒΕΛΑΣ» του Θεσπρωτού συγγραφέα, 
κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΟΡΕΖΗ Στρατηγού ε.α. 
-Ανάργυρος Φαγκρίδας, «ΣΟΥΛΙ ΤΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ», 
-Μονογραφία του περιοδικού «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ», 2003 
-Ελευθεροτυπία, Περιοδικό Ιστορικά, «Η έξοδος του Μεσολογγίου», τεύχος 180, 10 Απριλίου 2003. 
-Νικόλαος Κ. Κασομούλης, Απομνημονεύματα της Επαναστάσεως των Ελλήνων 1821-1833, Εκδ. Χ. Κοσμαδάκη 
-Κωνσταντίνος Ν. Ράδος, Οι Σουλιώται και οι Αρματολοί εν Επτανήσω, 1916 
-Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, 1971 
-Σπυρίδων Τρικούπης, Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως, 1978 
-Κ.Α.Βακαλόπουλος, Ιστορία του Βόρειου Ελληνισμού, 1992 
-Γεωργίου Ρούσσου, Νεώτερη Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, 1975 
-Εκδοτική Αθηνών, Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, 1975 
-Διονύσιος Α. Κόκκινος, η Ελληνική Επανάστασις, 1974 
-Παν. Αραβαντινός , Χρονογραφία της Ηπείρου, Τόμοι Α, Β, Αθήνα 1856. 
-Ιωαν. Λαμπρίδης , Ηπειρωτικά μελετήματα, Ιωάννινα 1971 
-Αρχεία Λάζαρου και Γεωργίου Κουντουριώτη, τ. 8ος , 1827
Κίτσος Τζαβέλλας - Οι αγώνες του Σουλιώτη πολέμαρχου - Γράφει ο Σωτήρης Λ. Δημητρίου Κίτσος Τζαβέλλας - Οι αγώνες του Σουλιώτη πολέμαρχου - Γράφει ο Σωτήρης Λ. Δημητρίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020 Rating: 5

Κλειστό το Κ.Τ.Ε.Ο. της ΠΕ Θεσπρωτίας για το χρονικό διάστημα, από 20 Μαρτίου έως 12 Απριλίου

Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020
Κλειστό το Κ.Τ.Ε.Ο. της ΠΕ Θεσπρωτίας για το χρονικό διάστημα, από 20 Μαρτίου έως 12 Απριλίου


Ενημερώνουμε ότι το κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο) της Π.Ε Θεσπρωτίας θα παραμείνει κλειστό από Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 έως και την Κυριακή 12 Απριλίου 2020 για απαραίτητες εργασίες συντήρησης. 

Η επαναλειτουργία θα ξεκινήσει την Δευτέρα 13 Απριλίου 2020. 

Ζητούμε την κατανόησή σας για το χρονικό διάστημα που δεν θα μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε. 

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για τυχόν περαιτέρω διευκρινήσεις : 

2665362204 και 2665092086
Κλειστό το Κ.Τ.Ε.Ο. της ΠΕ Θεσπρωτίας για το χρονικό διάστημα, από 20 Μαρτίου έως 12 Απριλίου Κλειστό το Κ.Τ.Ε.Ο. της ΠΕ Θεσπρωτίας για το χρονικό διάστημα, από 20 Μαρτίου έως 12 Απριλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020 Rating: 5

Σκανδαλώδεις πρακτικές του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020
Σκανδαλώδεις πρακτικές του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας 
Μερικές φορές, καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς λέει ο θυμόσοφος λαός...
Εγώ όμως δεν το πολυσκέφτηκα και μίλησα. Και σας ζητάω συγνώμη για αυτό.
Και μίλησα, για να συγχαρώ τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, για την άμεση αντίδρασή του για τον καθαρισμό του ποδηλατόδρομου (Δείτε ΕΔΩ).
Ψάχνοντας όμως το θέμα βαθύτερα διαπίστωσα πράγματα, που δυστυχώς, θα με κάνουν να ανακαλέσω.
Όχι για τον απαραίτητο καθαρισμό του ποδηλατόδρομου, αλλά για τον τρόπο που αυτός έγινε.

Και εξηγούμε:
Με απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου της ΟΛΗΓ Α.Ε. κ. Θανάση Πορφύρη στις 12-02-2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου 1651 (Δείτε ΕΔΩ), ανατέθηκε απευθείας "η εργασία ευπρεπισμού του χώρου πλησίον του ποδηλατόδρομου, στον κύριο Κ.Θ., με έδρα τη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας και διακριτικό τίτλο IGOUMENITSA CLEANING & SERVICES, έναντι του ποσού των εννέα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (9.500,00€), πλέον του Φ.Π.Α.".

Μια εταιρία που δεν είχε καμία προϋπηρεσία στους καθαρισμούς, αφού εγγράφηκε στο ΓΕΜΗ στις 5-02-2020, μόλις μία εβδομάδα πριν την ανάθεση που της έγινε από την ΟΛΗΓ Α.Ε. (Δείτε ΕΔΩ).

Πρέπει να παραδεχθούμε τη διοίκηση του λιμανιού, που άμεσα εντόπισε τη νεοσύστατη εταιρία και χωρίς δεύτερη σκέψη την εμπιστεύτηκε και προχώρησε στην ανάθεση της εργασίας, χωρίς να χρειαστεί να ρωτήσει ρε αδερφέ και κανέναν άλλον επαγγελματία.

Θα μου πείτε: Έλα ρε Βαγγέλη, αφού οι εργασίες έπρεπε να γίνουν. Στο κάτω κάτω της γραφής εσύ το ανέδειξες".
Θα μπορούσα, υπό προϋποθέσεις, να συμφωνήσω μαζί σας, εάν δεν ξύπναγε ο αρβανίτικος διάολος μέσα μου και μου σκάλιζε τη μνήμη,
Γιατί θυμήθηκα πως για τις συγκεκριμένες εργασίες, δηλαδή για τη «Καθαριότητα των Επιβατικών Σταθμών Τ1 και Τ2, του Πυροσβεστικού Σταθμού και των λοιπών στεγασμένων χώρων του Λιμένα – Καθαριότητα των χώρων της χερσαίας ζώνης Λιμένων Ηγουμενίτσας, Πλαταριάς, Συβότων και Σαγιάδας αρμοδιότητας Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. και αποκομιδή των απορριμμάτων από τη χερσαία ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας», είχε γίνει διαγωνισμός από την ΟΛΗΓ (Δείτε ΕΔΩ), τον οποίο κέρδισε η εταιρία ANTIPOLLUTION A.N.E , για 3 χρόνια, με το κόστος να φτάνει τις 20.000 το μήνα (Δείτε ΕΔΩ).

Με απλά λόγια, με απόφαση της νέας διοίκησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, δόθηκε σε 2η εταιρία το χρηματικό ποσό των 9.500€, την ίδια ώρα που πληρώνουμε την 1η με 20.000 το μήνα.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Σαν thespro.gr, θα επικοινωνήσουμε με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, ώστε να μας απαντήσει εάν εγκρίνει και επικροτεί τις παραπάνω τακτικές. 

Εάν είναι έτσι να σταματήσω και εγώ να φωνάζω και να γίνομαι "κακός".

Βαγγέλης Α. Αναστασίου
Σκανδαλώδεις πρακτικές του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Σκανδαλώδεις πρακτικές του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020 Rating: 5
Από το Blogger.