Έφεραν με τροχοβίλα 1,1 τόνο χασίς από Αλβανία μέσω Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020
Έφεραν με τροχοβίλα 1,1 τόνο χασίς από Αλβανία μέσω ΗγουμενίτσαςΠάνω από έναν τόνο ακατέργαστου χασίς κατάσχεσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, που συνέλαβε δύο αλλοδαπούς, άνδρα και γυναίκα, μέλη διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε, το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστου και κατεργασμένου χασίς, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή του στην Ελλάδα, σε άλλες χώρες της Ευρώπης και στην Τουρκία.

Για την αποδόμηση της οργάνωσης προηγήθηκαν εξακριβώσεις, διασταυρώσεις στοιχείων και επιτηρήσεις σημείων εισόδου στην Ελλάδα από την Αλβανία, ιδίως σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών των τοπικών Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό, αφού εντοπίστηκαν τα δύο μέλη της οργάνωσης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους, ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση, βραδινές ώρες του περασμένου Σαββάτου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψή τους.

Σε έρευνα σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο (τροχοβίλα) που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες (οροφή, εντειχισμένα έπιπλα κ.α.) και κατασχέθηκαν ένας τόνος και 145 κιλά ακατέργαστου χασίς, τέσσερα κιλά και 68 γραμμάρια κατεργασμένου χασίς (σοκολάτας), 916 γραμμάρια κατεργασμένου χασίς (λάδι) και συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης είχαν εισαγάγει τα ναρκωτικά το μεσημέρι της ίδιας μέρας και είχαν φορτωθεί σε περιοχή της Σαγιάδας.

Η αστυνομία πιστοποίησε τη δράση και τρίτου αλλοδαπού, μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος αναζητείται.

Υπολογίζεται ότι το έσοδα της οργάνωσης από αυτή και μόνο τη μεταφορά, σύμφωνα με τις κατασχεθείσες ποσότητες, θα ξεπερνούσαν το 1.730.000 ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο της διεθνικής συνεργασίας, έχουν αναπτυχθεί επαφές με τις συναρμόδιες Αρχές άλλων χωρών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Read More »
Έφεραν με τροχοβίλα 1,1 τόνο χασίς από Αλβανία μέσω Ηγουμενίτσας Έφεραν με τροχοβίλα 1,1 τόνο χασίς από Αλβανία μέσω Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020
Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη μιας 24χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Επίσης, στη σύλληψη μιας 27χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Τέλος, στη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε διαβατήριο το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου στη χώρα, ενώ υπήρχε επίσης εις βάρος του καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου του σε έδαφος SCHENGEN.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020 Rating: 5

Αναβάλλεται η ημερίδα της παραδοσιακής μουσικής

Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020
Αναβάλλεται η ημερίδα της παραδοσιακής μουσικής


Με αίσθημα ευθύνης οι πολιτιστικοί σύλλογοι που επιφορτίστηκαν μια τόσο σημαντική εκδήλωση, για την παράδοση της Ηπείρου, σεβόμενος και την ανακοίνωση των νέων προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπου αναστέλλει οποιαδήποτε συνεδριακή εκδήλωση για 4 εβδομάδες από 09/03/20, αποφασίσαμε να αναβάλλουμε την ημερίδα μας. 
Καλώς εχόντων των γεγονότων μετά τις εορτές του Πάσχα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία. 
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση. 

Με εκτίμηση 
1.Πολιτιστικός Σύλλογος Λαδοχωρίου, 
2. Πολιτιστικός Σύλλογος Εθνικής Αντίστασης, 
3. Επιμορφωτικός πολιτιστικός Σύλλογος Πέρδικας, 
4. Πολιτιστικός Σύλλογος Παραποτάμου.
Read More »
Αναβάλλεται η ημερίδα της παραδοσιακής μουσικής Αναβάλλεται η ημερίδα της παραδοσιακής μουσικής Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020 Rating: 5

Κλειστό το Κ.Τ.Ε.Ο. της ΠΕ Θεσπρωτίας για το χρονικό διάστημα, από 20 Μαρτίου έως 12 Απριλίου

Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020
Κλειστό το Κ.Τ.Ε.Ο. της ΠΕ Θεσπρωτίας για το χρονικό διάστημα, από 20 Μαρτίου έως 12 Απριλίου


Ενημερώνουμε ότι το κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο) της Π.Ε Θεσπρωτίας θα παραμείνει κλειστό από Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 έως και την Κυριακή 12 Απριλίου 2020 για απαραίτητες εργασίες συντήρησης. 

Η επαναλειτουργία θα ξεκινήσει την Δευτέρα 13 Απριλίου 2020. 

Ζητούμε την κατανόησή σας για το χρονικό διάστημα που δεν θα μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε. 

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για τυχόν περαιτέρω διευκρινήσεις : 

2665362204 και 2665092086
Read More »
Κλειστό το Κ.Τ.Ε.Ο. της ΠΕ Θεσπρωτίας για το χρονικό διάστημα, από 20 Μαρτίου έως 12 Απριλίου Κλειστό το Κ.Τ.Ε.Ο. της ΠΕ Θεσπρωτίας για το χρονικό διάστημα, από 20 Μαρτίου έως 12 Απριλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020 Rating: 5

Σκανδαλώδεις πρακτικές του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020
Σκανδαλώδεις πρακτικές του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας 
Μερικές φορές, καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς λέει ο θυμόσοφος λαός...
Εγώ όμως δεν το πολυσκέφτηκα και μίλησα. Και σας ζητάω συγνώμη για αυτό.
Και μίλησα, για να συγχαρώ τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, για την άμεση αντίδρασή του για τον καθαρισμό του ποδηλατόδρομου (Δείτε ΕΔΩ).
Ψάχνοντας όμως το θέμα βαθύτερα διαπίστωσα πράγματα, που δυστυχώς, θα με κάνουν να ανακαλέσω.
Όχι για τον απαραίτητο καθαρισμό του ποδηλατόδρομου, αλλά για τον τρόπο που αυτός έγινε.

Και εξηγούμε:
Με απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου της ΟΛΗΓ Α.Ε. κ. Θανάση Πορφύρη στις 12-02-2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου 1651 (Δείτε ΕΔΩ), ανατέθηκε απευθείας "η εργασία ευπρεπισμού του χώρου πλησίον του ποδηλατόδρομου, στον κύριο Κ.Θ., με έδρα τη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας και διακριτικό τίτλο IGOUMENITSA CLEANING & SERVICES, έναντι του ποσού των εννέα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (9.500,00€), πλέον του Φ.Π.Α.".

Μια εταιρία που δεν είχε καμία προϋπηρεσία στους καθαρισμούς, αφού εγγράφηκε στο ΓΕΜΗ στις 5-02-2020, μόλις μία εβδομάδα πριν την ανάθεση που της έγινε από την ΟΛΗΓ Α.Ε. (Δείτε ΕΔΩ).

Πρέπει να παραδεχθούμε τη διοίκηση του λιμανιού, που άμεσα εντόπισε τη νεοσύστατη εταιρία και χωρίς δεύτερη σκέψη την εμπιστεύτηκε και προχώρησε στην ανάθεση της εργασίας, χωρίς να χρειαστεί να ρωτήσει ρε αδερφέ και κανέναν άλλον επαγγελματία.

Θα μου πείτε: Έλα ρε Βαγγέλη, αφού οι εργασίες έπρεπε να γίνουν. Στο κάτω κάτω της γραφής εσύ το ανέδειξες".
Θα μπορούσα, υπό προϋποθέσεις, να συμφωνήσω μαζί σας, εάν δεν ξύπναγε ο αρβανίτικος διάολος μέσα μου και μου σκάλιζε τη μνήμη,
Γιατί θυμήθηκα πως για τις συγκεκριμένες εργασίες, δηλαδή για τη «Καθαριότητα των Επιβατικών Σταθμών Τ1 και Τ2, του Πυροσβεστικού Σταθμού και των λοιπών στεγασμένων χώρων του Λιμένα – Καθαριότητα των χώρων της χερσαίας ζώνης Λιμένων Ηγουμενίτσας, Πλαταριάς, Συβότων και Σαγιάδας αρμοδιότητας Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. και αποκομιδή των απορριμμάτων από τη χερσαία ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας», είχε γίνει διαγωνισμός από την ΟΛΗΓ (Δείτε ΕΔΩ), τον οποίο κέρδισε η εταιρία ANTIPOLLUTION A.N.E , για 3 χρόνια, με το κόστος να φτάνει τις 20.000 το μήνα (Δείτε ΕΔΩ).

Με απλά λόγια, με απόφαση της νέας διοίκησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, δόθηκε σε 2η εταιρία το χρηματικό ποσό των 9.500€, την ίδια ώρα που πληρώνουμε την 1η με 20.000 το μήνα.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Σαν thespro.gr, θα επικοινωνήσουμε με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, ώστε να μας απαντήσει εάν εγκρίνει και επικροτεί τις παραπάνω τακτικές. 

Εάν είναι έτσι να σταματήσω και εγώ να φωνάζω και να γίνομαι "κακός".

Βαγγέλης Α. Αναστασίου
Read More »
Σκανδαλώδεις πρακτικές του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Σκανδαλώδεις πρακτικές του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2020 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες