Για την αποστρατεία του Βασίλη Τζίγκου - Του Πέτρου Μίντζα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017Χωρίς ίχνος αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας έγιναν οι κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος καρατόμησε εξαίρετους, επιτυχημένους και με τεράστια προσφορά αξιωματικούς. Χαρακτηριστική περίπτωση του εξοστρακισμού άξιων ανώτατων αξιωματικών, αποτελεί η απομάκρυνση από το Αστυνομικό Σώμα, του συντοπίτη μας από την ακριτική Πόβλα (Αμπελώνα) Φιλιατών, υποστρατήγου Βασίλη Τζίγκο, ο οποίος αφού προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου εκτός οργανικής θέσης και του απονεμήθηκε ο τίτλος του επιτίμου, αποστρατεύτηκε.

Επειδή τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν -ως συνήθως- στους προακτέους αξιωματικούς. Το μικρό αυτό κείμενό μου, έχει ως σκοπό να αναδείξει την προσφορά, το ήθος και την ευσυνειδησία του ανώτατου αξιωματικού Βασίλη Τζίγκου, ο οποίος τίμησε το Αστυνομικό Σώμα για πάνω από τριάντα χρόνια με απόλυτη αφοσίωση και μας έκανε όλους εμάς τους Θεσπρωτούς να νιώθουμε περήφανοι για τις επάξιες προαγωγές του. Ο Βασίλης είναι βαθιά δημοκράτης, οργανωτικός και εργασιομανής άνθρωπος. Όπου και αν υπηρέτησε άφησε θετικό έργο και τις καλύτερες εντυπώσεις. Όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για των αξιωματικό και τον άνθρωπο Βασίλη. Κρίμα που η ελληνική αστυνομία, έχασε ένα αξιόλογο στέλεχος που είχε πολλά ακόμη να προσφέρει.

Εύχομαι στον αγαπητό Βασίλη, τα καλύτερα για ο, τι και αν κάνει από εδώ και στο εξής στη ζωή του.


 
Read More »
Για την αποστρατεία του Βασίλη Τζίγκου - Του Πέτρου Μίντζα Για την αποστρατεία του Βασίλη Τζίγκου - Του Πέτρου Μίντζα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος για εταιρία συστημάτων ασφαλείας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017Εταιρία συστημάτων ασφαλείας με έδρα την Ηγουμενίτσα ζητά Field Agents (door- to - door πωλητές) για στελέχωση του τμήματος πωλήσεων για την Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά. 
Περιγραφή Θέσης 
Ο κάτοχος της θέσης θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη των πωλήσεων, τόσο στους υπάρχοντες όσο και σε νέους πελάτες της περιοχής. 
Ανάπτυξη ομάδας πωλήσεων εφόσον το επιθυμεί ο ίδιος. 
Προφίλ Υποψηφίου 
Δίπλωμα αυτοκινήτου. 
Ηλικία 25 - 50. 
Καλή γνώση Αγγλικών. 
Εμπειρία 2 - 5 ετών σε αντίστοιχη θέση. 
Πολύ καλή γνώση σε Η/Υ. 
Δυνατότητα ταξιδιών εκτός 
Επικοινωνιακός με ευχέρεια λόγου 
Προσφέρουμε προμήθεια επί των πωλήσεων + Bonus με προοπτική εξέλιξης, 
Βιογραφικά στο email: grandsec1@gmail.com


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος για εταιρία συστημάτων ασφαλείας Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος για εταιρία συστημάτων ασφαλείας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: Η 16άδα των ψεμάτων του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και όλη η αλήθεια για αυτά

Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017
Καθημερινά και συνειδητά παραπληροφορεί και παραπλανεί τον αγροτικό κόσμο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, προκειμένου με σωρεία ψεμάτων να καλύψει το ανύπαρκτο έργο του. Δικαιωματικά… ο κ. Αποστόλου καθίσταται ως ο υπουργός με τα περισσότερα ψέματα από τη μεταπολίτευση και δώθε. Ψέματα, που δυστυχώς υιοθετεί και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπως φάνηκε και από την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τα αγροτικά προβλήματα, όπου για άλλη μια φορά, μετά την περιοδεία του στην Κρήτη, επιχείρησε να οικειοποιηθεί τις αποφάσεις και κατευθύνσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, αναφορικά με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, ως δήθεν επιτεύγματα της δικής του κυβέρνησης.

Επειδή τα ψέματα του κ. Αποστόλου δεν μπορούν να παραμένουν αναπάντητα σταχυολογούνται 16 από αυτά:

Ψέμα 1ο : «….βρήκαμε τον Γενάρη του 2015, έναν χρόνο δηλαδή από την ημερομηνία έναρξης της συγκεκριμένης προγραμματικής περιόδου, ένα πρόγραμμα που είχε επιστραφεί λόγω μη ωριμότητας της πρώτης υποβολής του που έγινε τον Ιούλιο του 2014. Το επικαιροποιήσαμε και με τις δικές μας προτάσεις και εγκρίθηκε στο τέλος του 2015».

Αλήθεια: Ως συνήθως αδιάβαστος και ημιμαθής ο κ. Αποστόλου δεν γνωρίζει ότι το 2014 ήταν μεταβατική περίοδος για την νέα ΚΑΠ και γι αυτό άλλωστε το ΠΑΑ υποβλήθηκε στις 17 Ιουλίου 2014. Η δική μας κυβέρνηση ήταν αυτή που διασφάλισε τα 6 δις ευρώ του ΠΑΑ 2014 -2020 (4,7 δις κοινοτική και 1,3 δις εθνική και ιδιωτική συμμετοχή) αλλά και τα 14 δις των άμεσων ενισχύσεων στους αγρότες, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αύξησε ούτε κατά 1 ευρώ την κοινοτική συμμετοχή στη χρηματοδότηση του Προγράμματος. Το δήθεν επικαιροποιημένο Πρόγραμμα περιλαμβάνει ακριβώς τα ίδια μέτρα και δράσεις και τον ίδιο και απαράλλακτο προϋπολογισμό, με ορισμένες μόνο αυξομειώσεις ως προς τα κονδύλιά του που έχουν να κάνουν με την απώλεια 900 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα 2007-2013 τα οποία μεταφέρθηκαν ως γέφυρα στο νέο πρόγραμμα 2014-2020, εξαιτίας των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων, παλινωδιών και της απαράδεκτης αδιαφορίας που επέδειξε το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο κ. Αποστόλου αποφάσισε να ασχοληθεί με το Πρόγραμμα μετά τον Οκτώβριο του 2015, ύστερα από την επανεκλογή του και αφού στο διάστημα των 10 μηνών κρατούσε αραχνιασμένες στα συρτάρια του γραφείου του τις απαντήσεις της Διαχειριστικής Αρχής, ενώ αυτές έπρεπε να σταλούν στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εγκριθεί το πρόγραμμα. Προφανώς στο μεσοδιάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων του (Ιανουάριος 2015) παρακολουθούσε τις διαβουλεύσεις του κ. Βαρουφάκη, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι δεν γνώριζε ούτε πότε κατατέθηκε το ΠΑΑ (παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον Αύγουστο του 2015 σε δηλώσεις του στο υπουργείο έκανε λόγο για το Δεκέμβρη του 2014 και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τον περασμένο Οκτώβριο, μίλαγε για το Νοέμβριο του 2014). Συνεπώς, όχι μόνο δεν το αναμόρφωσε, αλλά απλώς αποδέχθηκε τις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες είναι λογικό να υπάρχουν και αυτό ισχύει για όλα τα Προγράμματα όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρατηρήσεις, οι οποίες παρέμεναν στο γραφείο του υπουργού από τον Φεβρουάριο του 2015. Δικαιώνοντας για μια ακόμη φορά την πρόταση που του είχαμε υποβάλει, να διατηρήσει τους πρώτους μήνες την ίδια διαπραγματευτική Ομάδα προσώπων, προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως οι επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, σε συνδυασμό με την έναρξη της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, πρόταση την οποία δυστυχώς ο ίδιος απέρριψε. Να του θυμίσουμε απλά ότι μέχρι τον Μάιο του 2015, 25 από τα 28 ΚΜ κατάφεραν να εγκρίνουν τα προγράμματα τους.
Ψέμα 2ο : «Εξασφαλίσαμε την ομαλή καταβολή των ενισχύσεων, νοικοκυρεύοντας μάλιστα όλες τις παλιές εκκρεμότητες από το 2007 και το 2008».

Αλήθεια: Για πια ομαλή καταβολή ενισχύσεων μιλάει ο κ. Αποστόλου όταν μόλις και μετά βίας κατάφερε να πληρώσει, αδικαιολογήτως καθυστερημένα, μέρος της προκαταβολής της βασικήςενίσχυσης το Δεκέμβριο του 2015 και την εκκαθάρισή της την επόμενη χρονιά, ενώ μέχρι σήμερα υπάρχουν χιλιάδες παραγωγοί που περιμένουν την εκκαθάριση της ενιαίας του 2015. Να του υπενθυμίσουμε ακόμη ότι από τότε που υπάρχει η ΚΑΠ, η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης πληρώνεται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο και η εκκαθάρισή της, τον Δεκέμβριο. Για πρώτη φορά δεν συνέβη αυτό το 2015. Η χειρότερη χρονιά για τους αγρότες. Ως προς τις εκκρεμότητες του 2007 και 2008 αλλά και των επομένων ετών, ας μάθει ότι πάντοτε υπάρχουν εκκρεμότητες από ενστάσεις που δικαιώνονται καθυστερημένα και πληρώνονται στην τρέχουσα περίοδο.
Ψέμα 3ο : «Ιστορικό το ρεκόρ των πληρωμών. Και βεβαίως υπήρχαν πληρωμές που έρχονται από παλιά».

Αλήθεια: Ο κ. Αποστόλου αποκρύπτει επιμελώς ότι, από τα3,7 δις ευρώ που πληρώθηκαν μέχρι το τέλος του 2016 το ένα δις που είναι η εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης και του «πρασινίσματος» για το 2015, που καθυστερημένα πληρώθηκε μέσα στο 2016. Να του θυμίσουμε ότι και το 2014, τους τελευταίους μήνες, δόθηκαν για την πολυπόθητη ρευστότητα άνω των 3,5 δις ευρώ, χωρίς κανένα πρόστιμο, πληρώνοντας, όπως είθισται να γίνεται, τις εκκρεμότητες παλαιοτέρων ετών.
Ψέμα 4ο : «….δίνουμε μάχες για να απαλύνουμε τις επιπτώσεις από τα πρόστιμα και τους καταλογισμούς, που οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ επιφύλαξαν στον αγροτικό κόσμο…».

Αλήθεια: Την εξομάλυνση, μείωση και μηδενισμό τελικά των κοινοτικών προστίμων, από το 2014 και μετά, ήταν η προηγούμενη κυβέρνηση που το κατάφερε, εκπονώντας ένα συγκεκριμένο και πραγματοποιήσιμο σχέδιο δράσης (action plan), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το οποίο και εφαρμόσαμε κατά γράμμα. Να του θυμίσουμε ότι το 2014 για τα προβλήματα των περασμένων ετών μας επιβλήθηκε κοινοτικό πρόστιμο ύψους 1 δις ευρώ, - και όχι τριών, όπως ψευδώς ακόμη και δια στόματος Πρωθυπουργού διατείνεται ο κύριος Αποστόλου - το οποίο επιμερίστηκε σε μια τριετία. ‘Hδη από την 1η Ιανουαρίου του 2014 παρακρατήθηκαν 350 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα καταβλήθηκαν σε ισόποσες δόσεις το 2015 και το 2016. Το «μικρό θαύμα» τελέστηκε από τη προηγούμενη κυβέρνηση. κύριε Αποστόλου και όχι από τη δική σας. Η δική μας σκληρή δουλειά εξάλειψε το αγκάθι των προστίμων. Ας προσέχετε μόνο να μην «τραυματιστείτε» βαριά στις δήθεν μάχες που δίνετε.Ψέμα 5ο : «..…..Πάντως να ξεκαθαρίσουμε ότι πρώτη φορά υπάρχει μέτρο βιολογικής γεωργίας. Παλιά ήταν απλώς γενικώς μέσα στον κουβά του αγροπεριβαλλοντικού».

Αλήθεια: Μέχρι και το νέο αναπληρωτή υπουργό έχει συμπαρασύρει στα ψέματα του ο κ. Αποστόλου. Το χωριστό μέτρο βιολογικής γεωργίας (Μ11) η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το θέσπισε, κατέθεσε και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυτούσιο. Το ξεχώρισε από τα υπόλοιπα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα, ακριβώς για να δείξει τη μεγάλη σπουδαιότητα του εν λόγω μέτρου. Ας προσέχει όμως τα λόγια της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και για τις υπόλοιπες αγροπεριβαλλοντικές δράσεις του Μ10 (νιτρορύπανση, διατήρηση αυτοχθόνων φυλών κλπ), οι οποίες όχι μόνο δεν είναι «κουβάς» δράσεων, όπως αναφέρει, αλλά πρόκειται για εξίσου σημαντικές πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης, φιλικές προς το περιβάλλον, χωρίς τις οποίες βιώσιμη και αειφόρος ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία δεν θα υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια.
Ψέμα 6ο : «…ο νόμος της συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ 4172/2013 φορολογούσε από το πρώτο ευρώ με 13% όχι μόνο το καθαρό εισόδημα των αγροτών αλλά και το σύνολο των αποζημιώσεων και των επιδοτήσεων» (επικαλούμενος ερώτηση 25 βουλευτών της Ν.Δ.)

Αλήθεια: Είναι αστείο να επικαλείται τη συγκεκριμένη ερώτηση των βουλευτών. Πάλι καλά που δεν επικαλέστηκε και την άλλη ερώτηση των ίδιων βουλευτών, που ζητούσαν να αφαιρούνται από τις δαπάνες για τον προσδιορισμό του καθαρού εισοδήματος τα έξοδα για τις εισροές (λιπάσματα, σπόροι σποράς, φυτοφάρμακα κλπ.) πράγμα που το προβλέπει ο νόμος 4172/2013.

Να του θυμίσουμε λοιπόν την ερμηνευτική δήλωση, κατά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου, του υπουργού Οικονομικών καταγεγραμμένη στα πρακτικά της Βουλής ότι, οι επιδοτήσεις και αποζημιώσεις δεν φορολογούνται. Όπως επίσης να του θυμίσουμε δήλωση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι η φορολόγηση των επιδοτήσεων αποτελεί κόκκινη γραμμή. Το σημαντικότερο όλων δε είναι ότι, το 2014 δεν φορολογήθηκαν οι επιδοτήσεις. Για πρώτη φορά φορολογούνται ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ από το 2015 με φορολογικό συντελεστή από 22% έως και 45%, με υπερδιπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, με τον ΦΠΑ 24% και με κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου για αγροτική χρήση. Το νέο φορολογικό – ασφαλιστικό των αγροτών μας δημεύει το αγροτικό εισόδημα καθιστώντας στην πράξη ΑΣΥΜΦΟΡΗ την αγροτική παραγωγή, οδηγώντας σε πλήρη κατάρρευση και διάλυση τον πρωτογενή τομέα!
Ψέμα 7ο : «… αύξηση της απασχόλησης και για ηλικιακή ανανέωση στο αγροτικό επάγγελμα.»

Αλήθεια: Για πια ηλικιακή ανανέωση μιλάει ο κ. Αποστόλου όταν εξακολουθεί εδώ και δύο χρόνια να αρνείται πεισματικά τη χρήση της δυνατότητας των κοινοτικών διατάξεων, για τους νέους αγρότες ηλικίας μέχρι 40 ετών, για αύξηση, της αξίας των ατομικών τους δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, μέχρι το ανώτατο ύψος του δικαιώματος κάθε Περιφέρειας, την οποία εμείς ενεργοποιήσαμε και αυτός δεν εφάρμοσε. Όταν μέχρι σήμερα, λόγω της διαχειριστικής του ανικανότητας, έχει παρατείνει δύο φορές την κατάθεση των αιτήσεων στο πρόσφατα προκυρυχθέν πρόγραμμα των νέων γεωργών. Από τα πολλά ψέματα που λέτε έχετε ξεχάσει τις δηλώσεις σας και τις επίσημες δεσμεύσεις σας ότι δήθεν το εν λόγο μέτρο θα είναι άνω των 300 εκατ. ευρώ και θα αφορά 24.000 περίπου νέους αγρότες (βλ. δελτίου Τύπου του υπουργείου στις 12 Ιουλίου 2016 στην επίσημη ιστοσελίδα), ενώ αυτό είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που υπέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή – δηλαδή προϋπολογισμού 241 εκατ. ευρώ. Μια ακόμη απόδειξη ότι το πρόγραμμα παραμένει αναλλοίωτο όπως το καταθέσαμε. Να του υπενθυμίσουμε όμως για άλλη μια φορά ότι εμείς καταφέραμε να εντάξουμε για πρώτη φορά στα χρονικά επιπλέον 3.224 επιλαχόντες στην προκήρυξη του προγράμματος του 2014 για τους νέους αγρότες, ανεβάζοντας τον τελικό αριθμό των ενταγμένων στο πρόγραμμα σε 12.000 με συνολική ενίσχυση 194 εκατ. ευρώ. Εμείς, με υπουργική απόφαση, τον Ιούλιο του 2014, κατανείμαμε σε 12.852 νέους αγρότες – που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα από το 2011 και μετά και δεν κατείχαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης – 30.783,99 δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα δικαιωμάτων του 2013, συνολικής αξίας 16.931.194,50 ευρώ, ενώ επιπλέων ξεμπλοκάραμε το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών του 2009 που καρκινοβατούσε, δίνοντας ακόμη 56 εκατομμύρια ευρώ, τον Δεκέμβριο του 2014. Άλλη μια απόδειξη για την εκκαθάριση εκκρεμοτήτων παλαιοτέρων ετών. Εμείς στηρίξαμε έμπρακτα τους νέους αγρότες κάτω των 40 ετών με «μπόνους» 25% επί της αξίας των δικαιωμάτων ενισχύσεων από τον εθνικό φάκελο της νέας ΚΑΠ και για μια πενταετία.
Ψέμα 8ο : «….η απορροφητικότητα του ΠΑΑ έφτασε στα 650 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή ποσοστό 17%»

Αλήθεια: Από τα 650 εκατ. ευρώ που πληρώθηκαν, πάνω από 300 εκατ. ήταν μέρος εκ των 902 εκατ. ευρώ των ανειλημμένων υποχρεώσεων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου 2007-2013, που λόγω της κυβερνητικής απραξίας το 2015 μεταφέρθηκαν (στην πραγματικότητα χάσατε) στην καινούργια προγραμματική περίοδο μειώνοντας έτσι κατά 21% τις δαπάνες σε βάρος του νέου Προγράμματος. Τα δε υπόλοιπα 350 εκατ. ευρώ ήταν η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης (120 εκατ. ευρώ για το 2015 και 223,7 εκατ. ευρώ για το 2016) - που με τις δικές μας προσπάθειες κατοχυρώθηκε, εγκρίθηκε και διασφαλίστηκε, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (προϋπολογισμού 900 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2014 – 2020), η οποία είναι μια συνήθης διαδικασία που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Ψέμα 9ο : «….Ο χρόνος δεν μου επιτρέπει να επεκταθώ. Αν αρχίσω και αναφερθώ στις προκηρύξεις από το Πρόγραμμα... Προγραμματίζεται εντός του πρώτου τριμήνου του 2017 η μεταποίηση και εμπορία των γεωργικών προϊόντων, ύψους 250 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη η σχετική υπουργική απόφαση έχει δοθεί για διαβούλευση».

Αλήθεια : Τον Αύγουστο του 2016 ο κ. Αποστόλου ανακοίνωσε πως θα προκηρύξει πέντε, επιπλέον της εξισωτικής αποζημίωσης, νέα μέτρα του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης εντός του 2016 (της μεταποίησης, των νέων γεωργών, της βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, τα Σχέδια Βελτίωσης, της Κατάρτισης των Νέων Γεωργών). Εξ αυτών προκηρύχθηκε μόνο αυτό των νέων γεωργών το οποίο ακόμη είναι αδρανοποιημένο. Ως προς το μέτρο της μεταποίησης να θυμίσουμε στον «πολυπράγμονα» κ. υπουργό – γιατί μάλλον έχει επιλεκτική μνήμη – ότι η διαβούλευση της σχετικής υπουργικής απόφασης τελείωσε εδώ και δύο μήνες. Γιατί λοιπόν μέχρι σήμερα δεν προχώρησε στην προκήρυξή του μέτρου;
Ψέμα 10ο : «…το μέτρο που αφορά τους γεωργικούς συμβούλους. Χίλιους γεωτεχνικούς θα στείλουμε στην επόμενη πενταετία μέσα στις τριακόσιες δομές που θα δημιουργηθούν στην επαρχία… Μέσα σε δυο χρόνια βάλαμε μια άλλη σφραγίδα στον αγροτικό χώρο…..»

Αλήθεια: Το μέτρο των γεωργικών Συμβούλων δεν έχει προκηρυχθεί μέχρι σήμερα, δηλαδή δυο χρόνια τώρα. Τελικά κύριε Αποστόλου μέσα σε δυο χρόνια βάλατε μια «άλλη σφραγίδα» στον αγροτικό χώρο, μια σφραγίδα που δεν φαίνεται καθόλου.
Ψέμα 11ο : «…έχουμε το πρόγραμμα που αφορά την κατάρτιση των νέων γεωργών, όπου σε πρώτη φάση θα έχουμε τα 11 εκατομμύρια.»

Αλήθεια: Βεβαίως, η δική μας κυβέρνηση θέσπισε και αυτό το μέτρο. Ο κ. Αποστόλου κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Μέχρι σήμερα όμως και αυτό το μέτρο είναι αδρανές και δεν έχει προκηρυχθεί.
Ψέμα 12ο : « έχουμε το μέτρο που αφορά την ενίσχυση και την ενθάρρυνση των επενδύσεων για την αυτοπαραγωγή ενέργειας μέσα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ………Θα έχουμε παραγωγή ενέργειας μέσα από συμπράξεις…».

Αλήθεια: Ούτε αυτό το μέτρο έχει προκηρυχθεί μέχρι σήμερα. Να του θυμίσουμε επίσης ότι με δική μας πρωτοβουλία, χαρακτηρίστηκε το εισόδημα από αγροτικά φωτοβολταϊκά ως αγροτικό, μειώνοντας έτσι στο μισό το φορολογικό συντελεστή και παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους αγρότες, που δραστηριοποιούνται στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, να διατηρήσουν την αγροτική τους ιδιότητα, χωρίς αυτό να συνεπάγεται περικοπή εισοδήματος λόγω φορολογίας, απένταξη από αγροτικά προγράμματα και απώλεια ενισχύσεων και επιδοτήσεων για τους ίδιους και την ελληνική οικονομία.
Ψέμα 13ο :«Κλείνω με το μέτρο 5.2. Είναι το γνωστό μέτρο που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για την αποκατάσταση ζημιών σε πάγιες εγκαταστάσεις της φυτικής και της ζωικής παραγωγής…… Υπάρχει περίπτωση να φτάσουμε μέχρι την κάλυψη του 100% των ζημιών».

Αλήθεια: Ας μάθει ο κ. υπουργός ότι με το μέτρο αυτό, το οποίο επίσης εμείς καταρτίσαμε, δεν μπορούν να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί διότι πρόκειται για επενδυτικό πρόγραμμα, όπως γίνεται με όλα τα επενδυτικά προγράμματα του δεύτερου πυλώνα όπου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν επενδυτικό σχέδιο συγκεκριμένου προϋπολογισμού για να καλυφθούν μόνο οι επιλέξιμες δαπάνες. Ας διαβάσει το ΠΑΑ ο επιπόλαιος κ. υπουργός για να μάθει ότι η ενίσχυση του εν λόγω μέτρου χορηγείται με τη μορφή επιχορήγησης, ενώ το ύψος της υπολογίζεται, ως ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών και όχι ως αποζημίωση. Ότι οι οικονομικές ενισχύσεις στο υπομέτρο 5.2 στόχο έχουν την υποβοήθηση των παραγωγών για ανασύσταση του ζημιωμένου κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεών τους και δε σχετίζονται με την ασφάλιση του φυτικού, ζωικού και παγίου κεφαλαίου, όπως θα γινόταν με το Μέτρο 17, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, που με δική του υπαιτιότητα κατήργησε, αφήνοντας τους γεωργούς και κτηνοτρόφους εκτεθειμένους στο έλεος των θεομηνιών και των φυσικών καταστροφών τις τελευταίες ημέρες.
Ψέμα 14ο : «Οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, που το 2016 έφθασαν τα 144 εκατ. ευρώ, καταβλήθηκαν όλες μέσα στον ίδιο χρόνο και αυτό συνέβη για πρώτη φορά».

Αλήθεια: Μέγα ψέμα. Αν καταβλήθηκαν όλες οι αποζημιώσεις του 2016 τότε γιατί ακόμη εκκρεμούν - σύμφωνα με στοιχεία του ΕΛΓΑ- ζημιές από χαλάζια και ανεμοθύελλες του Μαΐου, Ιουνίου και Σεπτεμβρίου του 2016, και γι αυτό υπάρχουν διαμαρτυρίες χιλιάδων παραγωγών, οι οποίοι δεν έχουν αποζημιωθεί μέχρι σήμερα. Προφανώς εννοεί ως επιτυχία του το γεγονός ότι ο ΕΛΓΑ επί των ημερών του δεν λειτουργεί ! Οι γεωπόνοι είναι σε συνεχόμενες απεργίες. Εκτιμήσεις ζημιών δεν γίνονται. Να θυμίσουμε στον κ. υπουργό ότι για το έτος 2014 οι συνολικές αποζημιώσεις ανήλθαν στο ποσόν των 160.509.643 €, σύμφωνα με το αντίστοιχο στατιστικό δελτίο του ΕΛΓΑ και πληρώθηκαν όλες χωρίς καθυστερήσεις.
Ψέμα 15ο :«Θεσπίσαμε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας των συνεταιρισμών, που δίνει ιδιαίτερο βάρος στις ομάδες και οργανώσεις παραγωγών και στις διεπαγγελματικές οργανώσεις».

Αλήθεια: Δέκα μήνες μετά την ψήφιση του νόμου, ο κ. υπουργός δεν έχει εκδώσει ακόμα τη σχετική απόφαση ούτε και τις εφαρμοστικές εγκυκλίους. Καμία προκήρυξη δεν έχει ανακοινωθεί και ούτε ένα ευρώ δεν έχει αξιοποιηθεί τόσο από το μέτρο Μ9 του ΠΑΑ 2014-2020, για τη σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών, προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ που εμείς διασφαλίσαμε, όσο και από το μέτρο M16, «Συνεργασία (συνεργατικά σχήματα)», προϋπολογισμού 97 εκατ. ευρώ, που πάλι εμείς διασφαλίσαμε.
Ψέμα 16ο : «Προχωρήσαμε στην ρύθμιση των βοσκήσιμων γαιών, με την οποία αντιμετωπίζονται, η διαχείριση 79 εκατ. στρεμμάτων δασικών εκτάσεων που σήμερα βόσκονται, η επιλεξιμότητα για τις ενισχύσεις και η χρήση των δικαιωμάτων βοσκής από τους κτηνοτρόφους».

Αλήθεια: Από τα πολλά ψέματα κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζει και τον αριθμό των βοσκήσιμων γαιών. Δυο χρόνια όμως τώρα δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτε για την έκδοση των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, ενώ παρέπεμψαν την έκδοση των οριστικών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης στις αρχές του 2019, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει προστεθεί ούτε ένα στρέμμα νέας βοσκήσιμης έκτασης σε αυτά που παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2015 (14,5 εκατ. στρέμματα). Δεν αξιοποίησε καθόλου το νομοθετικό πλαίσιο που του παραδώσαμε, συμπεριλαμβανομένης και της αλλαγής του κοινοτικού κανονισμού για το ορισμό των βοσκοτόπων. Δηλαδή, καμία μείωση του κόστους παραγωγής. Κατά τα άλλα έλυσε το πρόβλημα 79 εκατ. στρεμμάτων βοσκήσιμης έκτασης ο κ. υπουργός. Ευτυχώς οι κτηνοτρόφοι μας δεν τρώνε το «κουτόχορτο» που πλασάρει ο κ. Αποστόλου. Εμείς, ειδικά για την κτηνοτροφία προβλέψαμε αύξηση της άμεσης ενίσχυσης στο 25% (στο 19% των συνολικών κονδυλίων του Εθνικού Φακέλου, συνολικού προϋπολογισμού 440 εκατ. ευρώ, από 300 εκατ. που ήταν πριν), ενώ μπήκαν για πρώτη φορά στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων αιγοπρόβατα και βοοειδή, αλλά και τα κτηνοτροφικά ψυχανθή για επάρκεια ζωοτροφών και για χαμηλές τιμές εισροών στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με στόχο να χτιστεί «εγχώριο ζωικό κεφάλαιο» και να στηριχθεί το εθνικό προϊόν της φέτας.Read More »
Β. Γιόγιακας: Η 16άδα των ψεμάτων του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και όλη η αλήθεια για αυτά Β. Γιόγιακας: Η 16άδα των ψεμάτων του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και όλη η αλήθεια για αυτά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε Διεθνή Έκθεση στο Ισραήλ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση Mediterranean Tourism Market 2017 (IMTM 2017), η οποία θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 7-8 Φεβρουαρίου 2017 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Περιφέρεια Ηπείρου, Τμήμα Τουρισμού (κ. Αναστάσιος Κατσικούδης, τηλέφωνο 2651087143).


Read More »
Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε Διεθνή Έκθεση στο Ισραήλ Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε Διεθνή Έκθεση στο Ισραήλ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Ομόφωνη καταδίκη των βανδαλισμών στην κεντρική παιδική χαρά της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017Οι συνεχιζόμενοι βανδαλισμοί στην πρόσφατα ανακαινισμένη, κεντρική Παιδική Χαρά της Ηγουμενίτσας, κοστίζουν ήδη επιπλέον στους Δημότες πάνω από 7.000€. 

Αν συνεχιστούν, ελλοχεύει ο κίνδυνος η Παιδική Χαρά να οδηγηθεί σε κλείσιμο, καθώς θα πρέπει συνεχώς να τηρούνται οι όροι της πιστοποίησης που έχουμε λάβει. 

Το θέμα τέθηκε από τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Λώλο στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ομόφωνα καταδίκασε τους βανδαλισμούς που έχουν γίνει τόσο στην κεντρική Παιδική Χαρά όσο και σε άλλους χώρους τους Δήμου Ηγουμενίτσας και απηύθυνε κάλεσμα στους κατοίκους να συμβάλουν στην περιφρουρήση της δημοτικής περιουσίας και να ενημερώνουν το Δήμο ή τις Αρμόδιες Αρχές αν υποπέσουν στην αντίληψη τους φαινόμενα βανδαλισμού.


Read More »
Ομόφωνη καταδίκη των βανδαλισμών στην κεντρική παιδική χαρά της Ηγουμενίτσας Ομόφωνη καταδίκη των βανδαλισμών στην κεντρική παιδική χαρά της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκπαιδευτική ημερίδα για την εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων συγκομιδής, διαλογής και μεταφοράς ελαιοκάρπου

Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της O.Ε.Φ. AΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ σας προσκαλούν την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 στις 10:30 πμ να συμμετέχετε σε εκπαιδευτική ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο Ηγουμενίτσας στην αίθουσα Πάνθεον με θέμα:
"Εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων συγκομιδής, διαλογής και μεταφοράς ελαιοκάρπου"

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία AGRON AE – Γεωπονικές Υπηρεσίες, με εισηγήτρια από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος της Οργάνωσης Παραγωγών Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς.

O.Ε.Φ. AΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ
Κα. Φωτεινή Βαγγελή
Εmail: easthes@otenet.gr,
grammatia@easthes.ondsl.gr
Τηλ: 2665025482


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκπαιδευτική ημερίδα για την εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων συγκομιδής, διαλογής και μεταφοράς ελαιοκάρπου Ηγουμενίτσα: Εκπαιδευτική ημερίδα για την εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων συγκομιδής, διαλογής και μεταφοράς ελαιοκάρπου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017 Rating: 5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017
Ο ΘΕΣΜΟΣ «ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΕΠΑ.Λ.».

Ως Μαθητεία ορίζεται το εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο ο μαθησιακός χρόνος εναλλάσσεται μεταξύ χώρου εργασίας και εκπαιδευτικής δομής.

Το Επαγγελματικό Λύκειο με το Νόμο 4386/2016 προσφέρει δύο κύκλους σπουδών ως εξής:

α. το «Δευτεροβάθμιο Κύκλο Σπουδών», που ανήκει στο τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα και

β. το «Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας», που αποτελεί «Μεταδευτεροβάθμιο Κύκλο Σπουδών» και ανήκει στο μη τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα. Το «Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας» είναι προαιρετικό.

Κατά την εφαρμογή του «Μεταλυκειακού έτους – τάξης Μαθητείας» στην Ελλάδα από το σχολικό έτος 2016-2017 θα εφαρμοστεί το δυικό σύστημα εκπαίδευσης (μαθητείας) με συνολική διάρκεια του προγράμματος εννέα (9) μήνες και θα περιλαμβάνει: α) μαθητεία με εκπαίδευση στο χώρο εργασίας και β) μαθήματα Ειδικότητας στη σχολική μονάδα, αντίστοιχα. Ο χώρος εργασίας μπορεί να είναι είτε Φορέας του Δημοσίου είτε Επιχείρηση.

Αναλυτικότερα κατά τη διάρκεια του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας» θα πραγματοποιηθούν:

Α. «Πρόγραμμα εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας» συνολικής διάρκειας διακοσίων τριών (203) ωρών. Το πρόγραμμα αυτό διδάσκεται μία (1) ημέρα την εβδομάδα για επτά (7) διδακτικές ώρες από εκπαιδευτικό προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε σχολικές μονάδες ΕΠΑ.Λ ή/και σε Εργαστηριακά Κέντρα (ΕΚ).

Β. «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας», διάρκειας είκοσι οκτώ (28) ωρών εβδομαδιαίως, επιμερισμένο κατ’ ελάχιστον σε τέσσερις (4) ημέρες για 9 μήνες.ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ «ΤΑΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ»

Οι ειδικότητες που θα προσφερθούν στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας της σχολικής περιόδου 2016-17 είναι οι ακόλουθες:

α) Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών,

β) Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων,

γ) Τεχνικός Οχημάτων,

δ) Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής,

ε) Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής,

στ) Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής και

η) Βοηθός Νοσηλευτή.

Από την σχολική χρονιά 2017-2018 σχεδιάζεται η σταδιακή επέκταση του θεσμού του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας και σε άλλες ειδικότητες.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ-ΤΑΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

Δικαίωμα εγγραφής στο «Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας» έχουν νέοι και νέες που ικανοποιούν σωρευτικά και τα τρία παρακάτω κριτήρια:

α) είναι κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών του ΕΠΑ.Λ. του Ν. 4186/2013 και του Ν. 3475/2006 και

β) βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης και

γ) δεν υπερβαίνουν το 24ο έτος ηλικίας.ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επειδή ο θεσμός θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται άμεσα οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι καλούνται να επικοινωνήσουν με το ΕΠΑ.Λ. αποφοίτησής τους καθώς απαιτείται να προσδιοριστεί ο αριθμός των αποφοίτων ανά ειδικότητα που ζητούν θέσεις μαθητείας. Αντίστοιχα, απαιτείται και η επικοινωνία ΕΠΑ.Λ. με φορείς απασχόλησης και επιχειρήσεις για διεύρυνση αναγκών για μαθητευόμενους ώστε να προκύψουν προσφερόμενες θέσεις μαθητείας.

Οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι που έχουν βρει μόνοι τους κάποια θέση μαθητείας, τοποθετούνται σε αυτή κατά προτεραιότητα υπό την προϋπόθεση η επιχείρηση να είναι σε θέση να υλοποιήσει το Πρόγραμμα Σπουδών Μαθητείας.ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΩΝ

-Αποζημίωση.

Το ποσοστό αποζημίωσης των μαθητών της Τάξης Μαθητείας ορίζεται στο εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη (22,83€) δηλαδή 17,12€. Τα 6,12€ της αποζημίωσης, καθώς και οι νόμιμες ασφαλιστικές εισφορές (3,23€), θα καταβάλλονται μηνιαίως από την επιχείρηση, όπου πραγματοποιείται το πρόγραμμα «Εκπαίδευση στον χώρο εργασίας − Μαθητεία στον εργασιακό χώρο» της εφαρμογής της «Πιλοτικής Τάξης Μαθητείας». Τα υπόλοιπα 11€ της αποζημίωσης θα καταβάλλονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

-Κανονικές άδειες.

Οι μαθητευόμενοι δικαιούνται κανονική άδεια με αποδοχές σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

-Ασφάλιση.

Οι μαθητευόμενοι από την πρώτη ημέρα μαθητείας ασφαλίζονται στο ΙΚΑ και τους παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη για όλο το διάστημα μαθητείας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επικοινωνήσουν με το Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών στο τηλέφωνο 26640 22257.


 
Read More »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Η ΘΕΑΤΟ και η ΘΕΟΦΙΛ επιλέχθηκαν για το "9ο Μώμο" στην Πάτρα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017
«Μώμος ο Πατρεύς» , 9η Διοργάνωση Πάτρα 10-11-12 Φεβρουαρίου 2017 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Η Επιτροπή Επιλογής του 9ου Μώμου αποτελούμενη από τους: 1. Περικλή Βασιλόπουλο (εκπρόσωπο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας) 2. Μαριάννα Ξυνή & Έφη Θεοφιλά (αποφοίτους του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών 3. Χριστίνα Κόκκοτα (Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών, θεατρολόγος, φιλόλογος) 4. 5μελή ομάδα (1 ψήφος) του Ε.Σ.Π. «Ρεφενέ»,προέκρινε τις παρακάτω ομάδες (με τη σειρά που ψηφίστηκαν) να διαγωνιστούν για το Βραβείο Κοινού του 9ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων.

1. ΑΝΔΡΟΣ «Θεατρικός Όμιλος Άνδρου» με το δρώμενο«Όταν τα σκουπίδια μιλούν» του Άγγελου Παπαϊωάννου (Πρωτότυπο)

2/3. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Θεατρικός Σύλλογος «ΘΕΑΤΟ» Απόσπασμα από το έργο «Το Διαμάντι & το Κήτος ή ολόκληρος ο Μποστ σε 1ώρα» του Λεωνίδα Τσίπη

2/3. ΔΙΣΤΟΜΟ Θεατρικό Εργαστήρι «Θεατροφρένεια» με θεατροποιημένες επιλογές από το λεύκωμα «Χαμηλές πτήσεις» του «Αρκά»

4. ΦΙΛΙΑΤΕΣ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ «Θ.Ο. ΦΙΛιατών» με το δρώμενο «Fake book» του Δημήτρη Σκεύη (Πρωτότυπο)

5. ΙΛΙΟΝ- ΑΤΤΙΚΗΣ Θ. Ο. «θεατρΙΛΙΟΝ» με το δρώμενο «Ο έλεγχος του διεθνούς ταμείου» του Γ.Η.Ησαΐα (Πρωτότυπο)

6. ΒΑΣΙΛΙΚΟ-ΧΑΛΚΙΔΑΣ Θ. Ο. Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής ΠαιδείαςΤο απόσπασμα «Η επίσκεψη του γαμπρού» από το έργο «Μια τρελή-τρελή σαραντάρα» των Σακελάριου-Γιαννακόπουλου

7. ΚΕΡΑΤΕΑ «Πειραματική Σκηνή» με το δρώμενο «Η κωμμώτρια» του Λάκη Λαζόπουλου

8. ΤΗΝΟΣ Θ. Ο. Τήνου «Θεατροποιείο» με το απόσπασμα «Ο μονόλογος του Μάκη» από το έργο «Επικήδειοι» του Γιώργου Γαλίτη

ΕΠΙΛΑΧΟΥΣΕΣ ΟΜΑΔΕΣ1. ΑΓΡΙΝΙΟ Ερασιτεχνικό Θεατρικό Τμήμα Δήμου Αγρινίου με τοδρώμενο «Οικογενειακές Ιστορίες» της Αλλεξάνδρας Τσάμπου(Πρωτότυπο)2. ΑΤΤΙΚΗ- Θ. Ο. της Π.Ε.Υ. Ο.Α.Ε.Δ με το δρώμενο«Φως! Περισσότερο Φως!» της Χριστίνας Χατζηνικολάου (Πρωτότυπο)3. ΚΑΛΥΒΙΑ – ΑΓΡΙΝΙΟΥ Θ. Ο. «παιΖΟΥΜΕ» Το απόσπασμα «Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος» από το έργο «Περπατώ εις το δάσος-Αλλιώς» της Στέλλας Μιχαηλίδου


 
Read More »
Η ΘΕΑΤΟ και η ΘΕΟΦΙΛ επιλέχθηκαν για το "9ο Μώμο" στην Πάτρα Η ΘΕΑΤΟ και η ΘΕΟΦΙΛ επιλέχθηκαν για το "9ο Μώμο" στην Πάτρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Φιλιάτες: Ημερίδα με θέμα " Αθλητικές κακώσεις και διατροφή αθλητων"

Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017


Read More »
Φιλιάτες: Ημερίδα με θέμα " Αθλητικές κακώσεις και διατροφή αθλητων" Φιλιάτες: Ημερίδα με θέμα " Αθλητικές κακώσεις και διατροφή αθλητων" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Εκδήλωση της Δημοκρατικής Ευθύνης, την Κυριακή στα Γιάννενα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017
Read More »
Εκδήλωση της Δημοκρατικής Ευθύνης, την Κυριακή στα Γιάννενα Εκδήλωση της Δημοκρατικής Ευθύνης, την Κυριακή στα Γιάννενα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για τον ετήσιο χορό της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικών

Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017
Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ΒόρειοΔυτικής Ελλάδος σας προσκαλεί, Λιμενικούς και Πολίτες, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την 27/01/2017 στο κέντρο" ΠΡΑΣΙΑ" στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας.
Θα διασκεδάσουμε με την Ορχήστρα του ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΑΛΛΟΥ, στο τραγούδι τον ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΜΑ και με το μαγικό σόου για μικρούς και μεγάλους του ΜΑΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
Τιμή πρόσκλησης 15€
Παιδική 6€
Στην τιμή περιλαμβάνεται φαγητό και άφθονο πότο και αναψυκτικά για τους μικρούς μας φίλους.
Θα διεξαχθεί και λαχειοφόρος με πλούσια δώρα.
Τιμή λαχνού 1€.
Προσκλήσεις θα διατίθονται στο γραφείο της Ένωσης.
Πληροφορίες στα τηλ.: 2665099435-6955861102-6937433105

Fill out my online form.
There are tons of Wufoo features to help make your forms awesome.


 
Read More »
Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για τον ετήσιο χορό της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικών  Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για τον ετήσιο χορό της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός για διακίνηση και κατοχή κοκαΐνης και κάνναβης

Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017Συνελήφθη, εχτές (26-01-2017) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, στο πλαίσιο συντονισμένης έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 47χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος στον 47χρονο, στην κατοχή του οποίου και συγκεκριμένα σε κατάστημα στο οποίο εργάζεται, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κρυμμένα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου: 
  • δεκαέξι συσκευασίες (φιξάκια) με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (14,4) γραμμαρίων, έτοιμα προς διακίνηση 
  • μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (133) γραμμαρίων 
  • μία συσκευασία με τμήματα αποξηραμένου φυτού κάνναβης, βάρους (181) γραμμαρίων 
  • μία συσκευασία με υπολείμματα λευκής σκόνης, άγνωστης χημικής σύστασης 
  • δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, για την πλήρη διερεύνηση της δράσης του.


Read More »
Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός για διακίνηση και κατοχή κοκαΐνης και κάνναβης Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός για διακίνηση και κατοχή κοκαΐνης και κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται ψησταριά σε τιμή ευκαιρίας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017


Πωλείται ψησταριά σε προσιτή τιμή και με λίγα λειτουργικά έξοδα. 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6984554435


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται ψησταριά σε τιμή ευκαιρίας Ηγουμενίτσα: Πωλείται ψησταριά σε τιμή ευκαιρίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Κλειστά όλα τα σχολεία τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου

Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017
Σύμφωνα με την κείμενη εκπαιδευτική νομοθεσία, (άρθρο 1 παρ. 11 α του Ν.1157/1981) η ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών είναι αργία για τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Η εγκύκλιος της Γενικής Δ/νσης Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας για τον προγραμματισμού εκπαιδευτικού έργου του σχολικού έτους 2016-2017 (99350/Δ2/16-6-2016) επισημαίνει: 

"Αναφορικά με τις διακοπές και τις αργίες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 2 του Π.Δ. 104/79 (ΦΕΚ 23 Α)», σύμφωνα με το οποίο: «Ημέραι αργίας των Γυμνασίων και Λυκείων ορίζονται :α) 'Απασαι αι Κυριακαί, β) αι θρησκευτικαί εορταί των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Πνεύματος, γ) αι εθνικαί επέτειοι της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου, δ) η Καθαρά Δευτέρα, ε) η 1η Μαΐου και στ) η κατά τας κειμένας διατάξεις ημέρα αργίας διά την έδραν εκάστου σχολείου λόγω τοπικής θρησκευτικής ή εθνικής εορτής".


Read More »
Κλειστά όλα τα σχολεία τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου Κλειστά όλα τα σχολεία τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Στην Πρέβεζα θα γίνει το Δ΄ Παγκόσμιο Συνέδριο Ηπειρωτών Εξωτερικού

Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017


Στην Πρέβεζα και από 27 μέχρι 29 Ιουλίου θα γίνει το Δ΄ Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ), όπως ανακοίνωσε στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου κ. Χρυσόστομος Δήμου. 
Οι εργασίες του Συνεδρίου θ’ αρχίσουν το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουλίου, και θα κλείσουν το Σάββατο 29.07.2017. (Την Πέμπτη και το Σάββατο θα συνεδριάσουν το απερχόμενο και το νέο Δ.Σ., αντίστοιχα). 
Το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Margarona Royal.. 
Οι προετοιμασίες για την οργάνωση του συνεδρίου προχωρούν με γοργό ρυθμό. 
Ηδη το Παγκόσμιο Συμβούλιο ενημέρωσε τις ανά τον κόσμο Ομοσπονδίες Ηπειρωτών για το συνέδριο, με την παράκληση να κάνουν τις δικές τους προετοιμασίες για να μπορούν να λάβουν μέρος σ’ αυτό. 
Τέλος, ο κ. Δήμου, ανακοίνωσε την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου η οποία αποτελείται από το Προεδρείο του Παγκοσμίου Συμβουλίου και απαρτίζεται από τους κ.κ. Χρυσόστομο Δήμου Πρόεδρο, Φώτη Γκαλίτση Αντιπρόεδρο, Ελευθέριο Δημητρίου Γενικό Γραμματέα, Ηλία Γαλανό Ταμία, Σπύρο Κωσταδήμα Υπεύθυνο Τύπου και Επικοινωνίας, Δήμητρα Πέτσα Ειδική Γραμματέα και Εύα Καντλή Ειδική Ταμία καθώς και τον Επίτιμο Πρόεδρο του ΠΣΗΕ Νικόλαο Γκατζογιάννη. 
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται και από την ιστοσελίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού και στον παρακάτω Σύνδεσμο: http://www.world-epirotes.org/ -Sunedrio- PSIE-2017 
Σπύρος Κωσταδήμας Υπεύθυνος Τύπου και επικοινωνίας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού


 
Read More »
Στην Πρέβεζα θα γίνει το Δ΄ Παγκόσμιο Συνέδριο Ηπειρωτών Εξωτερικού Στην Πρέβεζα θα γίνει το Δ΄ Παγκόσμιο Συνέδριο Ηπειρωτών Εξωτερικού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Την πίτα της κόβει σήμερα η ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017

Η ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας σας καλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 22.30 στο SOCIAL στα πλατάνια Ηγουμενίτσας.


Read More »
Την πίτα της κόβει σήμερα η ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας Την πίτα της κόβει σήμερα η ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Ξεκινάνε την 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017 
Την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την πανελλαδική ανάπτυξη του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα keaprogram.gr, είτε στους δήμους, είτε στα ΚΕΠ.

Το Κ.Ε.Α. θα αναπτυχθεί στους 325 Δήμους της χώρας, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες 700 έως 800.000 συμπολιτών μας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Φωτίου διευκρίνισε ότι όσοι από τους δικαιούχους υποβάλουν τις αιτήσεις μέσα στον Φεβρουάριο θα πάρουν κανονικά ότι δικαιούνται και ως εκ τούτου «δεν χρειάζεται να σπεύσουν όλοι την πρώτη ημέρα αλλά ούτε και την τελευταία».
Για τους φιλοξενούμενους σημείωσε πως για λόγους δικαιοσύνης ισχύει το πλαφόν με βάση τον αριθμό των ατόμων που κατοικούν στο ίδιο νοικοκυριό. Διευκρίνισε πως αν ένας δικαιούχος έχει εισόδημα, τότε θα δίνεται συμπληρωματικά η διαφορά έως το πλαφόν, ανάλογα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί για κάθε κατηγορία.

Όπως ξεκαθάρισε, το ΚΕΑ διασφαλίζει το πλαφόν του ποσού του δικαιούχου και εάν έχει και άλλα εισοδήματα θα λαμβάνει τη διαφορά. Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα παιδιά τους δικαιούνται να ενταχθούν σε βρεφονηπιακό σταθμό, έχουν δωρεάν τρόφιμα στα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Αναλυτικά τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα.

Επίσης, πρόσθεσε, στόχος είναι, το 10% των δικαιούχων ανέργων να μπει στην αγορά εργασίας, εντός του 2017.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η δημιουργία 254 Κέντρων Κοινότητας σε ισάριθμους Δήμους, τα οποία θα στελεχωθούν, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, από προσωπικό 700 εξειδικευμένων ατόμων. 
Στα συγκεκριμένα κέντρα οι πολίτες θα απευθύνονται για τα ασφαλιστικά θέματα. 


 
Read More »
Ξεκινάνε την 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Ξεκινάνε την 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017 Rating: 5

Σελίδες