Κέντρο Ξένων γλωσσών "Sharon Nicholls" - Από 5 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019
Κέντρο Ξένων γλωσσών "Sharon Nicholls" - Από 5 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές


Read More »
Κέντρο Ξένων γλωσσών "Sharon Nicholls" - Από 5 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές Κέντρο Ξένων γλωσσών "Sharon Nicholls" - Από 5 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019 Rating: 5

Το νέο ξενοδοχείο στην Πέρδικα MarBella Elix (πρώην Regina Mare) αναζητάει συνεργάτες

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019


Προχωρούν οι εργασίες ριζικής ανακατασκευής του κλειστού τα τελευταία χρόνια ξενοδοχειακού συγκροτήματος Regina Mare, που βρίσκεται στην παραλία Καραβοστάσι της Πέρδικας του νομού Θεσπρωτίας από τον όμιλο Marbella Collection, στον οποίο ανήκουν τα 5άστερα MarBella Corfu Hotel και MarBella Nido Suite Hotel & Villas, στον Άγιο Ιωάννη Περιστερών της Κέρκυρας. 

Το παλιό Regina Mare μετατρέπεται στο 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα Marbella Elix  που θα λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2020 και «υπόσχεται» να ανεβάσει τον πήχη της φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή.  

Αποστολή βιογραφικών: hr@marbella.grRead More »
Το νέο ξενοδοχείο στην Πέρδικα MarBella Elix (πρώην Regina Mare) αναζητάει συνεργάτες Το νέο ξενοδοχείο στην Πέρδικα MarBella Elix (πρώην Regina Mare) αναζητάει συνεργάτες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019 Rating: 5

Α.Σ.Α: Στο 35% το ποσοστό των επεξεργασμένων απορριμμάτων που οδηγούνται σε ΧΥΤΥ

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019
Α.Σ.Α: Στο 35% το ποσοστό των επεξεργασμένων απορριμμάτων που οδηγούνται σε ΧΥΤΥ
 
 

Με πολύ θετικούς οιωνούς έχει ξεκινήσει η λειτουργία της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Ήπειρο που κατασκευάστηκε μέσω ΣΔΙΤ και η οποία καταγράφει αξιόλογες επιδόσεις που μάλιστα υπερβαίνουν τους συμβατικούς στόχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com, η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στη ΜΕΑ υπεραποδίδει, ειδικά τους τελευταίους 2 μήνες, προκαλώντας δικαιολογημένη ικανοποίηση και χαμόγελα στους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στο έργο.

Ενδεικτική της αποδοτικής λειτουργίας της Μονάδας είναι, μεταξύ άλλων, η υπολειμματικότητα, δηλαδή το ποσοστό των επεξεργασμένων απορριμμάτων που οδηγούνται σε ΧΥΤΥ (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) ως υπόλειμμα, που αγγίζει το 35% έναντι του 39% που προβλέπεται στη σύμβαση.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες που χρειάζεται να διευθετηθούν με προτεραιότητα τη διασφάλιση της απορρόφησης του συνόλου των απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, καθότι το εργοστάσιο προς το παρόν λειτουργεί κάτω από την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα.

Αυτή τη στιγμή, περίπου 10 Δήμοι δεν στέλνουν τα σκουπίδια τους ενώ, κατά περιπτώσεις, παρατηρούνται καθυστερήσεις και σε επίπεδο πληρωμών.

Το επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι η Μονάδα έχει εισέλθει πλέον σε εύρυθμη λειτουργία, στόχος είναι να δοθεί βαρύτητα στην ολοκλήρωση συμπληρωματικών υποδομών, όπως οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), οι οποίοι θα δώσουν λύσεις στη μεταφορά σκουπιδιών από δυσπρόσιτες περιοχές της Περιφέρειας, η μετατροπή υφιστάμενων ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ (Καρβουνάρι Παραμυθιάς, Βλαχέρνα Άρτας), η ανάπτυξη συνολικά 8 Πράσινων Σημείων, για τα οποία έχει ήδη εκδοθεί πρόσκληση ένταξης και γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες, και η τόνωση των -πολύ σημαντικών- δράσεων που αφορούν την ανακύκλωση και την διαλογή στην πηγή.

Τα παραπάνω άλλωστε συνιστούν σημαντικές παραμέτρους τόσο για την κάλυψη των υποδομών του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ), οι οποίες σήμερα στην Ήπειρο προσεγγίζουν το 90%, όσο και για τους στόχους που έχουν τεθεί.

Είναι πάντως γεγονός ότι με την ολοκλήρωση της νέας ΜΕΑ η Ήπειρος κατέστη η δεύτερη Περιφέρεια της χώρας που ξεκίνησε τη μετάβαση σε ένα πιο ορθολογικό μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, εναρμονισμένο με τα δυτικο-ευρωπαϊκά πρότυπα.

Το μεγάλο έργο απορριμμάτων της Ηπείρου

Το έργο ΣΔΙΤ με ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, για την 25ετή περίοδο λειτουργίας, προβλέπεται να επεξεργάζεται σε ετήσια βάση 105 χιλιάδες τόνους απορριμμάτων μέσω της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), να ανακυκλώνει τουλάχιστον 17.000 τόνους χρήσιμων υλικών και να παράγει πράσινη ενέργεια, ικανή να καλύψει τις ανάγκες 3.000 οικογενειών με εξοικονόμηση 12.000 τόνων CO2.

Στη ΜΕΑ πραγματοποιείται αυτοματοποιημένη ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, μέταλλα) και βιολογική επεξεργασία, μέσω της οποίας παράγονται πράσινη ενέργεια και υλικό τύπου κομπόστ
Read More »
Α.Σ.Α: Στο 35% το ποσοστό των επεξεργασμένων απορριμμάτων που οδηγούνται σε ΧΥΤΥ Α.Σ.Α: Στο 35% το ποσοστό των επεξεργασμένων απορριμμάτων που οδηγούνται σε ΧΥΤΥ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Δωρεάν Φροντιστήρια για Απόρους Μαθητές

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019
Δήμος Ηγουμενίτσας: Δωρεάν Φροντιστήρια για Απόρους Μαθητές 
 

Η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας , με αρμοδιότητες σε όλο τον Νομό Θεσπρωτίας , σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Θεσπρωτίας» και τον «Σύλλογο Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας» ανακοινώνει ότι ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το σχολικό έτος 2019-2020.

Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν φροντιστηριακής εκπαίδευσης θα είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του Νομού και δεν παρακολουθούν ήδη μαθήματα σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών.

Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα παρακάτω:
φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, γονέα ή κηδεμόνα.
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος και E1 και Ε9 τρέχοντος έτους .
φωτοτυπία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής με ποσοστό 67 % και άνω (σε περίπτωση αναπηρίας μέλους της οικογένειας).
Βεβαίωση χρόνου ανεργίας γονέων από τον Ο.Α.Ε.Δ (αν υπάρχει).
φωτοτυπία δικαστικής απόφασης επιμέλειας παιδιών (κατά περίπτωση).
Υπεύθυνη Δήλωση (θα δίνεται από το γραφείο παραλαβής των αιτήσεων).
Ηλεκτρονικό φωτ/φο μίσθωσης κατοικίας (αν υπάρχει)
Αίτηση (το έντυπο διατίθεται από την Υπηρεσία)
Υπεύθυνη Δήλωση (>>)

Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται από 09/09/2019 έως και 20/9/2019 κατά τις ώρες 09.00 π.μ- 12.00 μ.μ στα γραφεία της Δ/νσης Πρόνοιας : Αγίων Αποστόλων 43 (Νέο Λιμάνι) , Ηγουμενίτσα .

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2665029071 κα Αλεξάνδρου και κα Αναγνωστοπούλου
(κοινωνικοί λειτουργοί) . Τηλέφωνα γραμματείας : 2665021003

Από την υπηρεσία και τα φροντιστήρια τηρούνται αυστηρά τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και των οικογενειών τους.

Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Δωρεάν Φροντιστήρια για Απόρους Μαθητές Δήμος Ηγουμενίτσας: Δωρεάν Φροντιστήρια για Απόρους Μαθητές Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019 Rating: 5

4,5 εκατομμύρια για τα «Πράσινα Σημεία» στην Ήπειρο

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019
4,5 εκατομμύρια για τα «Πράσινα Σημεία» στην Ήπειρο
 
 

Στον αέρα είναι η πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου για την ένταξη και την χρηματοδότηση των «πράσινων σημείων». Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων. Για την ολοκλήρωσή του καλούνται οι Δήμοι να κάνουν το επόμενο βήμα με την υποβολή των αντίστοιχων φακέλων για την υλοποίηση των έργων. Το συνολικό ποσό που έχει δεσμευτεί και προυπολογιστεί ανέρχεται στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι από την Περιφέρεια έχουν παραδοθεί στους Δήμους οι οριστικές μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης.

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων πράσινα σημεία προβλέπεται να δημιουργηθούν στους Δήμους Κόνιτσας, Πάργας, Πρέβεζας, Ζηρού, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας και Ζίτσας ενώ οι Δήμοι Αρταίων και Νικολάου Σκουφά έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν μόνοι τους τα σχετικά έργα.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρόσκλησης χρηματοδοτούνται έργα υποδομής για την δημιουργία μικρών ή μεγάλων πράσινων σημείων, προμήθειες εξοπλισμού, απόκτηση γης, έργα σύνδεσης με τα δίκτυα Κοινής Ωφέλειας και δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας.
Read More »
4,5 εκατομμύρια για τα «Πράσινα Σημεία» στην Ήπειρο 4,5 εκατομμύρια για τα «Πράσινα Σημεία» στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019 Rating: 5

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική περιοχή

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019
Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική περιοχή 
 


Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική περιοχή του Βουβοποτάμου Πρέβεζας.

Για την υπόθεση συνελήφθη, χθες (05-09-2019) το μεσημέρι στο χώρο της φυτείας, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

 
Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίστηκε η φυτεία κρυμμένη ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση, στην παραπάνω περιοχή και στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη ο 47χρονος διότι όπως διαπιστώθηκε καλλιεργούσε (13) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,6) έως (3,3) μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επίσης, στο χώρο της φυτείας κατασχέθηκαν σύνεργα και πλαστικά δοχεία με λιπάσματα, για την περιποίηση των δενδρυλλίων.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο σπίτι του 47χρονου σε περιοχή της Θεσπρωτίας καθώς και σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν:
δύο δενδρύλλια κάνναβης, ύψους (1,6) και (3,3) μέτρων,
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (5,4) γραμμαρίων,
ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους (15) γραμμαρίων,
ζυγαριά ακριβείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Read More »
Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική περιοχή Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική περιοχή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019 Rating: 5

Αστροπαρατήρηση στο Τσιπουρίκι Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019
Αστροπαρατήρηση στο Τσιπουρίκι Ηγουμενίτσας 
 
 

Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων για τις Γαλάζιες Σημαίες ο Δήμος Ηγουμενίτσας διοργανώνει βραδιά παρατήρησης Άστρων και Σελήνης, τη Δευτέρα 9-9-2019.

Η δράση που θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του υπό κατασκευή θεάτρου στο Τσιπουρίκι, μετά τη δύση του ηλίου, συνδιοργανώνεται με τους ερασιτέχνες αστροπαρατηρητές της πόλης μας, Μάριο Λέκκα και Τσοπόκη Κωνσταντίνο έτοιμους να απαντήσουν σε ερωτήματα και να εξηγήσουν έννοιες όπως τι είναι οι αστεροειδείς, κομήτες και τα λαμπρά άστρα, πώς βρίσκουμε τη Μεγάλη Άρκτο και ποιοι πλανήτες είναι ορατοί κάθε νύχτα του χρόνου, πόσα σώματα από αυτά που βλέπουμε τώρα στον ουρανό υπάρχουν ακόμα κ.α

Read More »
Αστροπαρατήρηση στο Τσιπουρίκι Ηγουμενίτσας Αστροπαρατήρηση στο Τσιπουρίκι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019 Rating: 5

Σύσκεψη για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019
Σύσκεψη για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου 
 
 

Η ανάπτυξη του τουρισμού στην Περιφέρεια Ηπείρου, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με την παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κονσόλα, του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτου Ιωάννου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου για την προώθηση του τουρισμού, τις οποίες αναγνώρισαν τόσο ο Υπουργός, όσο και ο Υφυπουργός Τουρισμού στις δηλώσεις που ακολούθησαν. Παράλληλα τέθηκαν και τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν, με τον Υπουργό να δηλώνει πως αυτά θα συζητηθούν και θα εξεταστούν διεξοδικά στο επόμενο χρονικό διάστημα. Από τον Υπουργό και τον Υφυπουργό έγινε ενημέρωση για την προώθηση της συγκρότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, στο οποίο κλήθηκε να παρίσταται ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, ώστε να δρομολογείται η επίλυση προβλημάτων που εντοπίζονται.

Read More »
Σύσκεψη για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου Σύσκεψη για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019 Rating: 5

Τον δάγκωσε λύκος κατά την διάρκεια της απελευθέρωσης του στα όρη Σουλίου

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019
Τον δάγκωσε λύκος κατά την διάρκεια της απελευθέρωσης του στα όρη Σουλίου
 

Μια περίεργη ιστορία καταγγέλλει ο εξειδικευμένος με το κυνήγι ιστότοπος iHunt.

Συμφωνα με το ρεπορτάζ, διαδραματίστηκε στα όρη Σουλίου στη ευρύτερη περιοχή της Βρυτζάχας και λίγο αργότερα σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Τρία άτομα έφτασαν σε νοσκομείο στα Ιωάννινα και ο ένας από αυτούς έφερε τραύμα από δάγκωμα στη γάμπα του.

Το άτομο οδηγήθηκε στα εξωτερικά ιατρεία για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι θεράποντες ιατροί τον ρώτησαν με ποιο τρόπο προήλθε το δάγκωμα και εκείνος τους απάντησε ότι τον δάγκωσε σκύλος.Οι γιατροί ακολούθως τον ρώτησαν αν ο σκύλος ήταν αδέσποτος ή δεσποζόμενος για να αποφασίσουν ποια θεραπεία θα ακολουθήσουν. Του εξήγησαν ότι μπορεί να χρειαστεί και αντιλυσσικός ορός αν ο σκύλος δεν είναι εμβολιασμένος.

Τότε το εν λόγω άτομο προφανώς τρομοκρατημένο εκμυστηρεύτηκε στους γιατρούς ότι τον δάγκωσε λύκος. Είπε ότι αυτός και οι συνεργάτες του, απελευθέρωσαν τρεις λύκους στη Βρυτζάχα και ο ένας από αυτούς την ώρα που απελευθέρωνε γύρισε και τον δάγκωσε στην γάμπα. Φυσικά ζήτησε εχεμύθεια και να μην διαρρεύσει το περιστατικό.

Από τους κυνηγούς που έκαναν το ρεπορτάζ, εκφράζονται πολλά ερωτήματα. Είναι όντως αληθινό το περιστατικό ή κάτι άλλο κρύβεται; Αν είναι αληθινό το περιστατικό, τα τρια αυτά άτομα ενεργούσαν μόνα τους ή είναι μέλη κάποιας οργάνωσης; Αν είναι αληθινό το περιστατικό, οι λύκοι πως βρέθηκαν στα χέρια τους και υπήρχε κάποια μελέτη για αυτή την απελευθέρωση;
Read More »
Τον δάγκωσε λύκος κατά την διάρκεια της απελευθέρωσης του στα όρη Σουλίου Τον δάγκωσε λύκος κατά την διάρκεια της απελευθέρωσης του στα όρη Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019 Rating: 5

Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019
Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Ηγουμενίτσας 
 
 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι ξεκινάει η έναρξη υποβολής αιτήσεων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, για όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν είτε εκ νέου είτε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (28ης Οκτωβρίου 7 - κτίριο ΕΙΝ), από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00 – 12:00 και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ
4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή αντίγραφο λογαριασμού Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας
5. Αντίγραφο της τελευταίας φορολογικής δήλωσης (Ε1) και του εκκαθαριστικού
6. Στην περίπτωση που συνοικεί με ενήλικα πρόσωπα που υποβάλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση θα προσκομίζεται επιπλέον εκκαθαριστικό σημείωμα και Ε1 των συνοικούντων προσώπων.

Δυνητικοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι:
1. Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ηγουμενίτσας
2. Ομογενείς μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ηγουμενίτσας
3. Αλλοδαποί που αποδεδειγμένα κατοικούν στο Δήμο Ηγουμενίτσας και διαθέτουν άδεια παραμονής και θεωρημένο διαβατήριο
4. Όσοι δημότες δεν είναι δικαιούχοι του Προγράμματος ΤΕΒΑ

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7,
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438
Email: kp@igoumenitsa.gr
Facebook: www.facebook.com/kpIgoumenitsas/

Read More »
Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Ηγουμενίτσας Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019 Rating: 5

Γραφείο Κινηματογράφου για την προσέλκυση μεγάλων παραγωγών στην Ήπειρο

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019
Γραφείο Κινηματογράφου για την προσέλκυση μεγάλων παραγωγών στην Ήπειρο 
 
 

Περιφερειακό Γραφείο Κινηματογράφου για την προώθηση και προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών στην Ήπειρο θα ιδρυθεί και θα λειτουργήσει σύντομα στην περιοχή ενώ παράλληλα θα διοργανωθεί και κινηματογραφικό φεστιβάλ με στόχο αυτό να λάβει μόνιμα χαρακτηριστικά. Οι δράσεις αυτές αποτελούν μέρος του έργου CIAK που υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου με βασικό εταίρο το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου στα Γιάννινα και στις εγκαταστάσεις της Σχολής Καλών Τεχνών φιλοξενείται το εκπαιδευτικό workshop που περιλαμβάνει εντατική διδασκαλία και καθοδήγηση 15 συμμετεχόντων ανερχόμενων σεναριογράφων προερχόμενων από όλο τον κόσμο.

Οι άλλοι δύο εβδομαδιαίοι κύκλοι του workshop θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο 2019 στο Μπάρι της Ιταλίας και τον Νοέμβριο 2019 στην Κέρκυρα.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του εκπαιδευτικού workshop είναι ο διεθνούς φήμης, βραβευμένος σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς. Υπό την εποπτεία του, διδάσκοντες με μεγάλη εμπειρία σε θέματα ανάπτυξης κινηματογραφικών σεναρίων (Σπύρος Βερύκιος – Επίκ. Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου, και οι βραβευμένοι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι Δημήτρης Γιατζουζάκης και Σταύρος Παμπάλης) θα διδάξουν και θα καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης κινηματογραφικών σεναρίων υψηλής στάθμης.

Το πρόγραμμα CIAK χρηματοδοτείται με ποσό της τάξης των 900.000 ευρώ από το πρόγραμμα Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020 στοχεύει στην ενίσχυση της διασύνδεσης Κινηματογράφος εν δράσει, φώτα στο CIAK , για το πρώτο εκπαιδευτικό workshop, με αντικείμενο την συγγραφή κινηματογραφικών σεναρίων στα Γιάννενα του οπτικοακουστικού τομέα με τις ελληνικές περιφέρειες οι οποίες συμμετέχουν σε αυτό (Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου), μέσα από στοχευμένες δράσεις που θα απευθύνονται σε επαγγελματίες του χώρου (οργάνωση Film Office) , χρηματοδότηση παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού και οργανωμένες δράσεις προβολής (φεστιβάλ) ανά περιφέρεια.

Η ενίσχυση αυτή, βάσει των αντικειμενικών στόχων του έργου θα έχει θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, στην απασχόληση, αλλά και στον τουρισμό.

Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει στο έργο CIAK με άλλους τρεις εταίρους από την Ελλάδα, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Επιτροπή Ερευνών του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας). Επικεφαλής εταίρος του έργου CIAK είναι το ίδρυμα Apulia Film Commission Foundation, συνεργαζόμενος δε εταίρος είναι η Περιφέρεια της Puglia / Τμήμα Οικονομίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Αξιοποίησης της Επικράτειας.

Το έργο CIAK αποσκοπεί στην προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των εμπλεκόμενων περιοχών μέσω πρωτοβουλιών που συνδέονται με τον οπτικοακουστικό τομέα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου λοιπόν που συμμετέχει σε αυτό έχει αναλάβει ως βασικές δράσεις αφενός την υλοποίηση της οργάνωσης και λειτουργίας περιφερειακού Γραφείου Κινηματογράφου (Film Office) για την προώθηση και προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών στην Ήπειρο και αφετέρου την υλοποίηση διοργάνωσης κινηματογραφικού Festival στην Ήπειρο με στόχο την περιοδική διοργάνωση του σε μόνιμη βάση.
Read More »
Γραφείο Κινηματογράφου για την προσέλκυση μεγάλων παραγωγών στην Ήπειρο Γραφείο Κινηματογράφου για την προσέλκυση μεγάλων παραγωγών στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019 Rating: 5

Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019
Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας 
 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΥΝΗΤΙΚΟΥ ΩΦΕΛΟΎΜΕΝΟΥ
1. Αίτηση ενδιαφερόμενου ( συμπληρώνεται στην υπηρεσία)
2. Φωτοτυπία Αστυνομικής ταυτότητας
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή φωτοτυπία λογαριασμό της ΔΕΗ στο όνομα του δικαιούχου.
5. Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας 2018
6. Φωτοτυπία Ε1 2018
7. Γνωμάτευση ιατρού με την προτεινόμενη φαρμακευτική αγωγή
8. Βιβλιάριο πρόσφατου ασφαλιστικού φορέα
9. Σε περίπτωση που συνοικεί με ενήλικα πρόσωπα που υποβάλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση θα προσκομίζεται επιπλέον εκκαθαριστικό σημείωμα και Ε1 των συνοικούντων προσώπων
10. Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας ή Κέντρου
11. Πιστοποίησης Αναπηρίας, εφόσον πρόκειται για άτομο με Ειδικές Ανάγκες
12. Τα απαραίτητα νόμιμα δικαιολογητικά για μετανάστες, πολιτικούς πρόσφυγες, ομογενείς κ.α.
13. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο
14. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο να ζητηθεί κατά περίπτωση.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7,
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Email: kf@igoumenitsa.gr
Facebook: https://www.facebook.com/kfIgoumenitsas/

Read More »
Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ευχαριστήριο προς την εταιρεία MARBELLA S.A.

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ευχαριστήριο προς την εταιρεία MARBELLA S.A. 
 
 

Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στην εταιρεία MARBELLA S.A. για την ευγενική και πολύτιμη προσφορά της στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Πέρδικας στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2019, που διοργάνωσε ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.

Η έμπρακτη στήριξη της MARBELLA S.A. εκτός από δείγμα στήριξης της ανάδειξης του πολιτιστικής παράδοσης της Πέρδικας, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα πολιτιστικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ευχαριστήριο προς την εταιρεία MARBELLA S.A. Δήμος Ηγουμενίτσας: Ευχαριστήριο προς την εταιρεία MARBELLA S.A. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019 Rating: 5

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ

Οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες, υποχρεούνται αμέσως μετά τον τρύγο και έως την 30η Νοεμβρίου 2018, να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής σύμφωνα με τον Καν. 1308/2013, τον κατ’ εξουσιοδότηση Καν. (ΕΕ) 2017/273 καθώς και τον εκτελεστικό Καν. (ΕΕ) 2017/274.

Ειδικότερα για το έτος 2019, οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (www.minagric.gr). Η ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής αρχίζει την 1η Αυγούστου 2019 και λήγει την 30η Νοεμβρίου 2018, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει για τις δηλώσεις συγκομιδής του έτους 2019.

Για την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής μπαίνουμε στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ. στην διεύθυνση www.minagric.gr και ακολουθούμε την παρακάτω πορεία:

1. Ψηφιακές Υπηρεσίες.

2. Δήλωση συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων.

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 1 στρέμμα αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση και δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας στην κ. Α. Τατσάκη ή στο τηλέφωνο 2665 360149.

Read More »
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019 Rating: 5

ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» - Του Πέτρου Ζήγου

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019
ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» - Του Πέτρου Ζήγου 
 
 
Η σημερινή κυβέρνηση είχε δεσμευτεί πριν τις εκλογές ότι θα επιφέρει ορισμένες αλλαγές στο πρόγραμμα « ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι », που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου ν' αντιμετωπιστούν κάποια προβλήματα τα οποία, κατά τη δική της άποψη, προέκυψαν από την εφαρμογή της απλής αναλογικής και έχουν σχέση με την κυβερνησιμότητα στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο 4623/09-08-2019 (ΦΕΚ 134 Α) δύο ή περισσότερες δημοτικές ή περιφερειακές παρατάξεις μπορούν να συμπράττουν, εφόσον μια από αυτές είναι η παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης.

Η θητεία της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής των δήμων καθώς και η θητεία της οικονομικής επιτροπής των περιφερειών είναι διετής. Η εκλογή των μελών των οικονομικών επιτροπών γίνεται με ενιαίο ψηφοδέλτιο κατά παράταξη με μυστική ψηφοφορία.

Η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής των δήμων αποτελούνται από τον Δήμαρχο ή τον οριζόμενο από αυτόν αντιδήμαρχο ως πρόεδρο, από δύο ακόμα αντιδημάρχους ως μέλη και από τέσσερα μέλη, αν το συμβούλιο έχει έως και 27 μέλη, έξι μέλη, αν το συμβούλιο έχει έως και 45 μέλη και οκτώ μέλη, αν το συμβούλιο έχει πάνω από 45 μέλη.

Για τον υπολογισμό των μελών κάθε παράταξης στην οικονομική επιτροπή και στην επιτροπή ποιότητας ζωής των δήμων διαιρείται ο συνολικός αριθμός των μελών του δημοτικού συμβουλίου με τον αριθμό των εκλεγόμενων μελών και ο αριθμός αυτός, εως δεύτερου δεκαδικού ψηφίου, αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Στη συνέχεια διαιρείται ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων κάθε παράταξης με το εκλογικό μέτρο και η κάθε παράταξη εκλέγει στις επιτροπές αριθμό μελών ίσο με το ακέραιο μέρος της διαίρεσης.

Κατά τις συνεδριάσεις των οικονομικών επιτροπών των δήμων και των περιφερειών δύναται να παρίσταται, χωρίς δικαίωμα ψήφου, ένας δημοτικός ή περιφερειακός σύμβουλος, αντίστοιχα, από κάθε παράταξη που δεν εξέλεξε μέλος σε αυτές.

Τα προεδρεία των δημοτικών και των περιφερειακών συμβουλίων εκλέγονατι για διετή θητεία.

Οι θέσεις των χωρικών αντιπεριφερειαρχών καλύπτονται υποχρεωτικά με ορισμό από τον περιφερειάρχη μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων της παραταξής του.

Η θητεία των αντιπεριφερειαρχών δεν μπορεί να είναι μικρότερη του ενός έτους. Η ανάκληση του αντιπεριφερειάρχη είναι δυνατή μετά την πάροδο έξι μηνών από τον ορισμό του με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του περιφερειάρχη. Τα ίδια χρονικά όρια ισχύουν και για τους αντιδημάρχους.

Τα τρία πέμπτα (3/5) των μελών της διοίκησης των νομικών προσώπων των δήμων και των περιφερειών καθώς και των συνδέσμων τους, συμπεριλαμβανόμενου του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, υποδεικνύονται από τον δήμαρχο ή τον περιφερειάρχη, αντίστοιχα, και τα δύο πέμπτα (2/5) από τις λοιπές παρατάξεις.

Ο Δημοτικός Διαμεσολαβητής και ο Περιφερειακός Διαμεσολαβητής αντικαταστάθηκαν από τον συμπαραστάτη του δημότη και από τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του πολίτη, αντίστοιχα.

Η συζήτηση και η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος των δήμων πραγματοποιείται σύμφωνα με το σχέδιο της εκτελεστικής επιτροπής και τις τυχόν εναλλακτικές προτάσεις, που κατατίθενται από τους επικεφαλής των παρατάξεων. Ίδια είναι και η διάταξη που αφορά τη συζήτηση και ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος των Περιφερειών.

Η συζήτηση και η ψήφιση του προϋπολογισμού των δήμων διεξάγεται επί της εισήγησης της οικονομικής επιτροπής και επί των εναλλακτικών προτάσεων των παρατάξεων, που τυχόν υποβλήθηκαν.

Με τις ανωτέρω ρυθμίσεις επιτυγχάνεται μεν ο στόχος της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ αλλά δεν αρκεί μόνον αυτό. Είναι απαραίτητη η ενίσχυσή τους με πόρους και αρμοδιότητες και απαιτείται πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού.

Το μεγάλο στοίχημα είναι ο εκσυγχρονισμός των ΟΤΑ, η εκτεταμένη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, η διαφάνεια στις αποφάσεις και η εξάλειψη της διαφθοράς και της πολιτικής συναλλαγής.

Ηγουμενίτσα, Αύγουστος 2019
Πέτρος Γ. Ζήγος

Read More »
ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» - Του Πέτρου Ζήγου ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» - Του Πέτρου Ζήγου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019 Rating: 5

Σελίδες