Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2020
Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας


Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Επιτέλους κάποιος πήρε την πρωτοβουλία

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2020
Θεσπρωτία: Επιτέλους κάποιος πήρε την πρωτοβουλία


Επιτέλους, ο κυβερνητικός βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας, ανέλαβε την πρωτοβουλία και με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα ζητάει το αυτονόητο που με πολύ κόπο κατέκτησαν οι Θεσπρωτοί.
Να σταματήσει δηλαδή ο ΕΟΔΥ να συμπεριλαμβάνει το νομό Θεσπρωτίας σε αυτούς που έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.
Ως γνωστόν η καταγραφή γίνεται με βάση τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας που έχει δηλώσει ο ασθενής. 
Το ένα καταγεγραμμένο περιστατικό που έχει "χρεωθεί" στη Θεσπρωτία αφορά το νεαρό άτομο το οποίο διαγνώστηκε θετικό προ εβδομάδων κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα με πτήση από την Ισπανία και που έμεινε σε καραντίνα στην Αθήνα. 
Δεν πρόκειται, δηλαδή, για περιστατικό που εντοπίστηκε και διαγνώστηκε στη Θεσπρωτία. 
Συγχαρητήρια Βασίλη για αυτή σου την πρωτοβουλία, ενώ πιστεύουμε πως μπορείς να βρεις συμπαραστάτες, τόσο τους 3 δημάρχους της Θεσπρωτίας και τους εμπορικούς συλλόγους, όσο και τον αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας και τον πρόεδρο του επιμελητηρίου.
Σύσσωμοι πρέπει να απαιτήσετε, να διευκρινιστεί δημόσια, ότι η Θεσπρωτία είναι ένας από τους λίγους "καθαρούς" νομούς και ίσως ο μοναδικός νομός από αυτούς, με καλοκαιρινό τουρισμό.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του κ. Γιόγιακα:

Προς: 
Κύριο Παναγιώτη Αρκουμανέα 
Πρόεδρο Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας 
Αθήνα, 4 Μαΐου 2020 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, 
Σε πρόσφατες αναλύσεις που δημοσίευσε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων γίνεται ανάλυση των δηλωμένων στον ΕΟΔΥ περιστατικών του COVID19 ανά νομό της χώρας. Ως γνωστόν η κατανομή γίνεται με βάση τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας που έχει δηλώσει ο ασθενής. Το 1 (ένα) καταγεγραμμένο περιστατικό που έχει καταχωρηθεί στη Θεσπρωτία αφορά ωστόσο άτομο το οποίο διαγνώστηκε προ εβδομάδων κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα με πτήση από την Ισπανία και που έμεινε σε καραντίνα στην Αθήνα. Δεν πρόκειται, δηλαδή, για περιστατικό που εντοπίστηκε και διαγνώστηκε στη Θεσπρωτία. 

Η συγκεκριμένη, κατά τ’ άλλα εύλογη, μεθοδολογική επιλογή στερεί εν προκειμένω και επί του παρόντος από το Νομό Θεσπρωτίας το χαρακτηρισμό του ως περιοχής μηδενικών κρουσμάτων («καθαρού νομού»). Το χαρακτηριστικό αυτό - εφόσον δεν καταγραφούν άλλα περιστατικά τους αμέσως επόμενους μήνες - θα αποτελούσε πλεονέκτημα της περιοχής εν όψει της αιχμής της τουριστικής περιόδου και δεδομένων των σοβαρών απωλειών που αναμένεται να καταγράψει ο κλάδος του Τουρισμού. 

Ως εκ τούτου παρακαλώ να διερευνήσετε τη δυνατότητα περιστατικά που αφορούν επιβάτες εισερχόμενων δρομολογίων από το εξωτερικό να μην καταχωρούνται στον τόπο δηλωμένης κατοικίας του ασθενούς. 

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή δύναμη στη συνέχεια του έργου σας. 

Με εκτίμηση, 
Βασίλειος Γιόγιακας, 
Βουλευτής Θεσπρωτίας, Νέα Δημοκρατία
Read More »
Θεσπρωτία: Επιτέλους κάποιος πήρε την πρωτοβουλία Θεσπρωτία: Επιτέλους κάποιος πήρε την πρωτοβουλία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2020 Rating: 5

4 νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Αρνητικά και 100 προηγούμενα τεστ

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2020
4 νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Αρνητικά και 100 προηγούμενα τεστ


Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου, μέχρι σήμερα (Παρασκευή 8 Μαϊου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

Α. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1. Ο ασθενής από τα Ιωάννινα ο οποίος νοσηλεύεται σε παθολογική κλινική εξακολουθεί να είναι πολύ καλά στην υγεία του.
2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.
3.Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενενήντα τέσσερα (94) νέα δείγματα. Τα οκτώ από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τα πέντε από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας ήταν αρνητικά. Τα υπόλοιπα ογδόντα ένα αφορούσαν όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά .
Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
· Τα είκοσι δείγματα που στάλθηκαν συνολικά χθες για εξέταση ήταν αρνητικά.
· Σήμερα 8/5 στάλθηκαν είκοσι τέσσερα νέα δείγματα για εξέταση.
· Από το σύνολο των τετρακοσίων σαράντα δύο (442) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα είκοσι τέσσερα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
· Τα είκοσι δύο δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση ήταν αρνητικά.
· Σήμερα 8/5 στάλθηκαν είκοσι έξι νέα δείγματα για εξέταση.
· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά εξακόσια τριάντα τέσσερα (634) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα είκοσι έξι ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
· Επτά από τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.
· Συνολικά σήμερα εστάλησαν 9 δείγματα από τα οποία, στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται δύο (2) πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 ενώ αναμένεται απάντηση για επιπλέον επτά (7) δείγματα πιθανών περιστατικών τα οποία δεν νοσηλεύονται.

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
· Τα τρία δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση ήταν αρνητικά.
· Σήμερα 8/5 στάλθηκαν τέσσερα νέα δείγματα για εξέταση.
· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά εκατό (100) δείγματα και τα ενενήντα έξι ήταν αρνητικά. Αναμένονται απαντήσεις για τα τέσσερα ανωτέρω.
Επισημαίνεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των δειγμάτων που λαμβάνονται την παρούσα περίοδο δεν αφορά ύποπτα κρούσματα αλλά την αναγκαιότητα του προεγχειρητικού ελέγχου για τα τακτικά χειρουργεία που πραγματοποιούνται πλέον στα νοσηλευτικά ιδρύματα καθώς και ειδικές εξετάσεις ασθενών για τις οποίες απαιτείται να προηγηθεί εργαστηριακός έλεγχος.

To Σαββατοκύριακο θα εκδοθεί ανακοίνωση μόνο εάν υπάρξει αξιόλογο περιστατικό.
Read More »
4 νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Αρνητικά και 100 προηγούμενα τεστ 4 νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Αρνητικά και 100 προηγούμενα τεστ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2020 Rating: 5

Επιμελητήριο: Αίτημα προς ΟΛΗΓ ΑΕ για την στήριξη της επιχειρηματικότητας

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2020
Επιμελητήριο: Αίτημα προς ΟΛΗΓ ΑΕ για την στήριξη της επιχειρηματικότητας


Παρακολουθώντας τα μέτρα στήριξης όλων των φορέων της Χώρας προς τις σκληρά πληττόμενες επιχειρήσεις, και ειδικά ενόψει των δυσοίωνων προβλέψεων της ερχόμενης τουριστικής περιόδου, σας καλούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, και γνωρίζοντας την ευαισθητοποίηση που επιδεικνύετε προς όφελος της επιχειρηματικότητας, να εξετάσετε την δυνατότητα μείωσης, στο μέγιστο δυνατό, της τιμής χρέωσης ανά τ.μ του εκχωρούμενου χώρου στις παραλιακές ζώνες της περιοχής ευθύνης σας. 

Με εκτίμηση 
Ο Πρόεδρος 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος ΠάσχοςΠάσχος Αλέξανδρος 
Read More »
Επιμελητήριο: Αίτημα προς ΟΛΗΓ ΑΕ για την στήριξη της επιχειρηματικότητας Επιμελητήριο: Αίτημα προς ΟΛΗΓ ΑΕ για την στήριξη της επιχειρηματικότητας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2020 Rating: 5

Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα δύο ημεδαποί, με 1,8 κιλά κάνναβης

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2020
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα δύο ημεδαποί, με 1,8 κιλά κάνναβης
 

Συνελήφθησαν, χθες (07-05-2020) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 

Επιπρόσθετα, σε βάρος του ενός κατηγορούμενου σχηματίσθηκε δικογραφία για αντίσταση και παράνομη οπλοκατοχή. 

Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερθείσας υπηρεσίας, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι οι δύο κατηγορούμενοι διακινούν ναρκωτικές ουσίες στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας, τους εντόπισαν χθες το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους ακινητοποίησαν για έλεγχο τη στιγμή που αποβιβάζονταν από αυτό. 

Όπως προέκυψε από τον έλεγχο, στην κατοχή του ενός δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -980- ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ενώ εντός του ανωτέρω οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε πακέτο τσιγάρων με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης. 


Στη συνέχεια, σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω: 

στο σπίτι του πρώτου 
· -15- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (780,3) γραμμαρίων, 
· ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 
· το χρηματικό ποσό των -11.090- ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών 

στο σπίτι του δεύτερου 
· -3- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -1- κιλού και -62,2- γραμμαρίων, 
· ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 
· τσιγάρο κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό και 
· κυνηγετική καραμπίνα, στερούμενος σχετικής άδειας. 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα δύο ημεδαποί, με 1,8 κιλά κάνναβης Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα δύο ημεδαποί, με 1,8 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Στήριξη στους εργάτες της τέχνης

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2020
Ηγουμενίτσα: Στήριξη στους εργάτες της τέχνης


Με το σύνθημα "Στήριξη στους εργάτες της τέχνης" συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι και στην Ηγουμενίτσα οι καλλιτέχνες της Θεσπρωτίας, για να θυμησουν ότι και οι εργάτες της τέχνης είναι εργαζόμενοι και άνθρωποι που πλήττονται από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μουσικοί, φωτογραφοι, σκηνογραφοι, και πολλές άλλες ειδικότητες βλέπουν το μέλλον τους ζοφερό καθώς θεωρείται απίθανο να επιτραπούν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι, την εποχή δηλαδή που είχαν την περισσότερη δραστηριότητα.

Οι καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν στις 12 στην πλατεία Δημαρχείου, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Σχεδόν όλοι κρατούσαν ένα τυπωμένο χαρτί με το μήνυμα "support art workers" και μηνύματα για την Τέχνη.

Ειρηνικά και με καλή διάθεση και ευγένεια και τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας ενημέρωσαν τον περαστικό κόσμο για τα αιτήματα τους.

Στη συνέχεια φωτογραφηθηκαν στους χώρους τέχνης και πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής, χαρτογραφώντας τους και ανάρτησαν τις φωτογραφίες μαζί με το λογότυπο του πανελλαδικού κινήματος #supportartworkers//

Επίσης τις κοινοποίησαν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Στήριξη στους εργάτες της τέχνης Ηγουμενίτσα: Στήριξη στους εργάτες της τέχνης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2020 Rating: 5

Σελίδες