Συνεργασία Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης

Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022
Συνεργασία Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης


Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας προχώρησε σε υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.- Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) για την ενίσχυση της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Η συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης «Διασύνδεση Κέντρου Ημέρας υποστήριξης Ατόμων πασχόντων από άνοια στην περιοχή των Ιωαννίνων με μονάδες ΟΤΑ (Κ.Α.Π.Η. – Κ.Η.Φ.Η.)», οι οποίες στον Δήμο Ηγουμενίτσας, εποπτεύονται από το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
Για την υλοποίηση της Πράξης στον Δήμο Ηγουμενίτσας, επαγγελματίες υγείας (νευρολόγος, ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός) της Ομάδας Διασύνδεσης θα επισκέπτονται κάθε Δευτέρα, τα Κ.Α.Π.Η. και Κ.Η.Φ.Η. του Δήμου για την ενημέρωση, εκπαίδευση, υποστήριξη και εξειδίκευση του προσωπικού τους (on the job training) σχετικά με την άνοια, καθώς και για την οργάνωση δράσεων πρόληψης αυτής. Επιπλέον θα διενεργείται έλεγχος και αξιολόγηση των ωφελουμένων, κυρίως με νευροψυχολογική αξιολόγηση, και παρεμβάσεις σε επίπεδο πρόληψης. Τέλος θα διοργανώνονται δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού, καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις για φροντιστές ατόμων με άνοια.
Υπεύθυνη υλοποίησης της Πράξης και επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων είναι η κα. Κούλα Μαρία-Λαμπρινή, ψυχολόγος και υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΙΜΠΕΚΟΓΛΟΥ
Read More »
Συνεργασία Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης Συνεργασία Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Αποτελέσματα εκλογών για το ΠΥΣΔΕ Θεσπρωτίας | Ποιοι εκλέγονται

Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022
Αποτελέσματα εκλογών για το ΠΥΣΔΕ Θεσπρωτίας | Ποιοι εκλέγονται


ΣΥΝΕΚ 122
ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ 99

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

ΣΥΝΕΚ
Καραπάνος Ευάγγελος (τακτικό μέλος)
Βασιλειάδης Γεώργιος (αναπληρωματικό μέλος)

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
Γεωργίου Ιωάννης (τακτικό μέλος)
Τσιάτσιου Ηλιάνα (αναπληρωματικό μέλος)

Αποτελέσματα εκλογών για το ΑΠΥΣΔΕ Ηπείρου

ΣΥΝΕΚ 443
ΔΑΚΕ 436
ΠΕΚ-ΣΥΝΕΡΓ 85
ΠΑΣΚ-ΠΕΚ 43

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

ΣΥΝΕΚ
Τσάπες Πέτρος (τακτικό μέλος)
Τσουμάνης Σταύρος (αναπληρωματικό μέλος)

ΔΑΚΕ
Μπόζιος Κωνσταντίνος (τακτικό μέλος)
Λαζοκίτσιος Παναγιώτης (αναπληρωματικό μέλος)

Read More »
Αποτελέσματα εκλογών για το ΠΥΣΔΕ Θεσπρωτίας | Ποιοι εκλέγονται Αποτελέσματα εκλογών για το ΠΥΣΔΕ Θεσπρωτίας | Ποιοι εκλέγονται Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Επίσκεψη Γάλλων φοιτητών Αρχιτεκτονικής Σχολής Παρισιού στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022
Επίσκεψη Γάλλων φοιτητών Αρχιτεκτονικής Σχολής Παρισιού στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας


Αποστολή 23 Γάλλων μεταπτυχιακών Γάλλων φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής Paris-Malaquais του Παρισιού με επικεφαλής την αρχιτέκτων μηχανικό ΕΜΠ, αναπλ. καθηγήτρια στη Σχολή αρχιτεκτονικής ENSAPM του Παρισιού, κα Δήμητρα Κανελλοπούλου, επισκέφθηκαν σήμερα τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήµατος αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασµού µε τίτλο «Ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ και μεσογειακή πόλη», με σκοπό οι φοιτητές ENSAPM να δουλέψουν την πρόταση σεναρίων αξιοποίησης και επανάχρησης του χώρου του μοτέλ ΞΕΝΙΑ και ένταξής του στο γενικότερο πολεοδομικό σύνολο των πρώην ΤΕΙ. Κύριος στόχος του προγράμματος καθίσταται η ένωση σ’ ένα λειτουργικό αστικό ιστό των κτιρίων του μοτέλ ΞΕΝΙΑ με τις γύρω υποδομές και η δημιουργία τουριστικών αξόνων ενδιαφέροντος.
Read More »
Επίσκεψη Γάλλων φοιτητών Αρχιτεκτονικής Σχολής Παρισιού στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας Επίσκεψη Γάλλων φοιτητών Αρχιτεκτονικής Σχολής Παρισιού στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

25 Χρόνια ΤΖΟΚΕΡ: Στη Θεσσαλονίκη ο νικητής του τρίτου TESLA

Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022
25 Χρόνια ΤΖΟΚΕΡ: Στη Θεσσαλονίκη ο νικητής του τρίτου TESLA

Ηλίας Κ., μεγάλος νικητής της τρίτης κλήρωσης του διαγωνισμού «25 Χρόνια ΤΖΟΚΕΡ»

Στις 14 Νοεμβρίου η κλήρωση για το τελευταίο από τα τέσσερα αυτοκίνητα

Ένα ακόμη TESLA Model 3, το τρίτο κατά σειρά, χάρισε το ΤΖΟΚΕΡ με αφορμή τα 25α γενέθλιά του. Στην εβδομαδιαία κλήρωση της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Ηλίας Κ. στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συμμετείχε στον διαγωνισμό μέσω του tzoker.gr.

Ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού «25 Χρόνια ΤΖΟΚΕΡ» με την ομάδα του ΟΠΑΠ

Τον μεγάλο τυχερό υποδέχθηκαν, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ στα γραφεία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.
«Όταν χτύπησε το τηλέφωνο και μου είπαν ότι κέρδισα το αυτοκίνητο, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Είναι πραγματικά ένα μεγάλο δώρο και χαίρομαι πολύ που αναδείχθηκα νικητής. Ευχαριστώ πολύ τον ΟΠΑΠ», είπε ο νικητής του TESLA, Ηλίας Κ.


Έως το βράδυ της Κυριακής οι συμμετοχές για το τέταρτο TESLA
Ο νικητής του τελευταίου από τα συνολικά τέσσερα TESLA, που κληρώνει το ΤΖΟΚΕΡ για τα γενέθλιά του, θα αναδειχθεί τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό για τα αυτοκίνητα γίνεται εντελώς δωρεάν, είτε με μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα ΟΠΑΠ, είτε μέσω του tzoker.gr, χωρίς να απαιτείται η κατάθεση δελτίου ΤΖΟΚΕΡ.
Στην κλήρωση για το τέταρτο TESLA θα πάρουν μέρος όσοι υποβάλλουν συμμετοχές έως και την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, το βράδυ.


Εταιρικό προφίλ
Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.
Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.
Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr
Read More »
25 Χρόνια ΤΖΟΚΕΡ: Στη Θεσσαλονίκη ο νικητής του τρίτου TESLA 25 Χρόνια ΤΖΟΚΕΡ: Στη Θεσσαλονίκη ο νικητής του τρίτου TESLA Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός με Ένταλμα Σύλληψης στα Ιωάννινα για υπόθεση ανθρωποκτονίας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022
Συνελήφθη αλλοδαπός με Ένταλμα Σύλληψης στα Ιωάννινα για υπόθεση ανθρωποκτονίας


Συνελήφθη χθες (09-11-2022) το απόγευμα στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός διωκόμενος.

Ειδικότερα, ο αλλοδαπός επιχείρησε να εισέλθει στην χώρα και κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πειραιώς για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός με Ένταλμα Σύλληψης στα Ιωάννινα για υπόθεση ανθρωποκτονίας Συνελήφθη αλλοδαπός με Ένταλμα Σύλληψης στα Ιωάννινα για υπόθεση ανθρωποκτονίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022
Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος


Συνελήφθη χθες (09-11-2022) το βράδυ στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Read More »
Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Το οινοποιείο ZERVAS γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού

Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022
Το οινοποιείο ZERVAS γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού


Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού αυτή την Κυριακή, το οινοποιείο ZERVAS, ανοίγει τις πόρτες του και θα μπορούν οι επισκέπτες να ξεναγηθούν στον χώρο, ώστε να δουν από κοντά πώς φτιάχνεται το κρασί, να δοκιμάσουμε παλαιότερες και νέες σοδειές και να απολαύσουν ένα ποτήρι κρασί δίπλα στο αμπέλι.
Η πρόσβαση είναι ακολουθώντας τις πινακίδες από την πλατεία του παραποτάμου μέχρι το οινοποιείο
Read More »
Το οινοποιείο ZERVAS γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού Το οινοποιείο ZERVAS γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Ευχαριστήρια επιστολή από το 1ο Δημοτικό στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022
Ευχαριστήρια επιστολή από το 1ο Δημοτικό στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας


Ως Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή της υπηρεσίας σας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μαθητών της Ε΄και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, με θέμα “Ασφαλής Πλοήγηση και Εθισμός στο Διαδίκτυο”, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.
Ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, της Αστυνομικής σας Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, κ.κ. Ελευθέριος Τσανέλης μας περιέγραψε την ομορφιά αλλά και τους κινδύνους που κρύβει το ταξίδι στον εικονικό ψηφιακό κόσμο, που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας και τείνει να κερδίζει συνεχώς όλο και περισσότερο από το ζωτικό μας χρόνο.
Η συμμετοχή σας αυτή σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, οι οποίες αφορούν και ενημερώνουν τόσο την τοπική κοινωνία όσο και ιδιαίτερα τους μικρούς μαθητές της σχολικής μας κοινότητας δείχνει τη σφαιρική και προληπτική στάση της αστυνομίας απέναντι στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος. Προσδίδει δε άλλη διάσταση στο ρόλο σας και σας καθιστά αρωγούς και συμπαραστάτες στον εγγραμματισμό της κοινωνίας μας σε δύσκολα και επικίνδυνα ζητήματα μικρών και μεγάλων.
Για τους παραπάνω λόγους σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα, προσδοκώντας σε μια συνεχή και ειλικρινή συνεργασία μαζί σας.

Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Γεώργιος Κύλλας
Read More »
Ευχαριστήρια επιστολή από το 1ο Δημοτικό στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας Ευχαριστήρια επιστολή από το 1ο Δημοτικό στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Σεμινάριο από Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022
Σεμινάριο από Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Θεσπρωτίας


Η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Θεσπρωτίας διοργανώνει Εκπαιδευτικό σεμινάριο την Τρίτη 15 Νοεμβρίου - Ώρα: 17:30, στο κέντρο Πρασιά στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας, με τον οικονομολόγο Αθανάσιο Νάζο.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
1. Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ
2. Ψηφιακή Κάρτα εργασίας και η εφαρμογή της στις μικρομεσαίες
επιχειρήσεις
3. Εφαρμογή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Επισιτιστικών
καταστημάτων
4. Οδηγίες εφαρμογής νέων κωδικοποιημένων άρθρων Ν.4808/2021
5. Ημέρες υποχρεωτικής και προαιρετικής αργίας σε ετήσια βάση
6. Πρόσθετη εργασία εντός εβδομαδιαίας απασχόλησης, νυχτερινή
εργασία και υπερεργασία
7. Χρονικά όρια εργασίας και διαμόρφωση προγράμματος απασχόλησης
εμπορικών καταστημάτων
8. Χρονικά όρια εξαντλήσεως άδειας αναψυχής
9. Καταγγελία συμβάσεως εργασίας
10.Ποινολόγιο κατόπιν παραβάσεως της εργατικής νομοθεσίας από το
Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας
Read More »
Σεμινάριο από Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Θεσπρωτίας Σεμινάριο από Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Την Κυριακή ο αγώνας του Θεσπρωτού με τον Παναθηναϊκό Β

Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022
Την Κυριακή ο αγώνας του Θεσπρωτού με τον Παναθηναϊκό Β


Θεσπρωτός - ΠAO B'
Κυριακή 13.11.22 στις 15:00 
Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 10.11.22

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
Γραφεία ΠΑΕ Θεσπρωτός - Εθνικής Αντιστάσεως, πρ. κτίριο ΕΟΤ, Παλιό λιμάνι, +30 26653 06078
Alex Café (Σωτηράκης) – Πεζόδρομος Ηγουμενίτσας, έναντι Hondos Center
Irish Sports Pub - Εθνικής Αντιστάσεως 130, Ηγουμενίτσα
So, Chic! – Πεζόδρομος Ηγουμενίτσας, Γρ. Λαμπράκη 14)
Read More »
Την Κυριακή ο αγώνας του Θεσπρωτού με τον Παναθηναϊκό Β Την Κυριακή ο αγώνας του Θεσπρωτού με τον Παναθηναϊκό Β Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

1.541 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο

Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022
1.541 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο


Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Συγκεκριμένα το διάστημα από 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2022, διενεργήθηκαν 104.250 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 22.197 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:
· 3.185 στην Αττική,
· 2.897 στη Θεσσαλονίκη,
· 2.646 στη Θεσσαλία,
· 2.005 στην Κεντρική Μακεδονία,
· 1.850 στη Δυτική Ελλάδα,
· 1.725 στην Κρήτη,
· 1.632 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
· 1.541 στην Ήπειρο,
· 1.374 στην Πελοπόννησο,
· 1.106 στη Στερεά Ελλάδα,
· 737 στα Ιόνια Νησιά,
· 574 στη Δυτική Μακεδονία,
· 517 στο Βόρειο Αιγαίο και
· 408 στο Νότιο Αιγαίο.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:
• 6.467 για παράνομη στάθμευση,
• 5.112 για υπερβολική ταχύτητα,
• 1.387 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,
• 924 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
• 752 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
• 562 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
• 460 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης,
• 384 ανασφάλιστα οχήματα,
• 383 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
• 269 για παραβίαση σηματοδότη,
• 173 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
• 151 για αντικανονικούς ελιγμούς,
• 100 για φθαρμένα ελαστικά,
• 85 για αντικανονικό προσπέρασμα,
• 75 μη τήρηση απόστασης ασφαλείας,
• 58 για αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο,
• 47 για απόσπαση προσοχής οδηγού,
• 28 για αντικανονική χρήση φώτων,
• 21 για παραβίαση προτεραιότητας,
• 20 για υπέρβαρο φορτίο,
• 13 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,
• 11 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας και
• 4.715 λοιπές παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Επιπλέον, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 31 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2022, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.
Συνολικά διενεργήθηκαν 489 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 238 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:
· 33 για υπερβολική ταχύτητα,
· 20 για μη χρήση κράνους,
· 14 για θόρυβο,
· 13 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος,
· 9 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
· 3 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
· 3 για αντικανονικούς ελιγμούς,
· 1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
· 2 για αυτοσχέδιους αγώνες και
· 140 για λοιπές παραβάσεις

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 20 ζεύγη πινακίδων, 37 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και 24 άδειες ικανότητας οδήγησης.
Τέλος, μεταφέρθηκαν και 6 οχήματα.
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.
Read More »
1.541 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο 1.541 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Α.Σ. Ηγουμενίτσας Black Belt: 1 Χρυσό και 2 Χάλκινα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Εφήβων – Νέων στο Karate

Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022
Α.Σ. Ηγουμενίτσας Black Belt: 1 Χρυσό και 2 Χάλκινα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Εφήβων – Νέων στο  Karate


Εξαιρετικές επιδόσεις και από τους τρεις αθλητές του ‘Α.Σ. Ηγουμενίτσας Black Belt’ στο πλαίσιο του βαλκανικού πρωταθλήματος Εφήβων-Νέων και Κ21.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κουλούρης κατάκτησε το Χρυσό μετάλλιο στα -60 κιλά, ο Κωνσταντίνος Μπίνας το Χάλκινο στα -84 και ο Μιχάλης Μώκας το χάλκινο στα +70 κιλά (cadets).

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Επέστρεψαν οι αθλητές μας που στελέχωσαν την Εθνική μας ομάδα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα εφήβων -νεων και U21.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Εθνικής μας ομάδα για όποια αποτελέσματα τους αλλά κυρίως για τον αγώνα που έδωσαν!!!
Ανακεφαλαιώνοντας ο σύλλογος μας συμμετείχε με 3 αθλητές οι οποίοι ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών και στο ατομικό τους αγώνισμα αλλά και στο ομαδικό.

Συγκεκριμένα

Κουλούρης Δημήτρης :
🥇 Κουμιτε U21( -60 )
🥉Ομαδικό Κουμιτε (U21)

Κωνσταντίνος Μπίνας:
🥉Κουμιτε U21 (-84 )
🥉Ομαδικό Κουμιτε (U21)

Μωκας Μιχάλης:
🥉Κουμιτε Cadets (+70)
🥉Ομαδικό Κουμιτε (Cadets)

Αποτελεί τεράστια τιμή για τον σύλλογο μας αλλά και για την πόλη μας αυτή η επιτυχία!!!
Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για τους αθλητές μας!!!»
Read More »
Α.Σ. Ηγουμενίτσας Black Belt: 1 Χρυσό και 2 Χάλκινα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Εφήβων – Νέων στο Karate Α.Σ. Ηγουμενίτσας Black Belt: 1 Χρυσό και 2 Χάλκινα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Εφήβων – Νέων στο  Karate Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Δωρεά από τον κ. Θωμάζο Σάββα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022
Δωρεά από τον κ. Θωμάζο Σάββα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τον κ. Θωμάζο Σάββα για τη μεγάλη προσφορά του σε λευκά είδη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Αγίου Δονάτου ( έναντι Πυροσβεστικής),
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438

Read More »
Δωρεά από τον κ. Θωμάζο Σάββα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από τον κ. Θωμάζο Σάββα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Σελίδες