Αγριογούρουνα βολτάρουν στον περιφερειακό της Παραμυθιά (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10, 2022
Αγριογούρουνα βολτάρουν στον περιφερειακό της Παραμυθιά (+ΒΙΝΤΕΟ)


Η αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές της χώρας είναι πλέον ένα συνηθισμένο φαινόμενο.

Υπάρχουν δε και πολλά σημεία σε αυτοκινητόδρομους που έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικές πινακίδες που ενημερώνουν για ενδεχόμενη παρουσία αγριογούρουνων.

Τις τελευταίες ημέρες ημέρες έντονη έχουν κάνουν την παρουσία τους στον περιφερειακό του Γ. Γεννηματά στην Παραμυθιά στο ύψος του νεκροταφείου της πόλης καθώς και σε παρακείμενο οικόπεδο με έντονη βλάστηση στο οποίο έχει βρει καταφύγιο μια οικογένεια αποτελούμενη απο 10 αγριογούρουνα.

Στην ευρύτερη περιοχή είναι πάρα πολύ συχνές οι εμφανίσεις αγριογούρουνων γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς, κυρίως τις νυχτερινές ώρες.


Read More »
Αγριογούρουνα βολτάρουν στον περιφερειακό της Παραμυθιά (+ΒΙΝΤΕΟ) Αγριογούρουνα βολτάρουν στον περιφερειακό της Παραμυθιά (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Παρκαρισμένα σκουπίδια στους δρόμους της Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10, 2022
Παρκαρισμένα σκουπίδια στους δρόμους της Ηγουμενίτσας


Ως επισκέπτης στην όμορφη πόλη της Ηγουμενίτσας έμεινα με την πικρή εικόνα μιας βρώμικης πόλης με πολλά σκουπίδια και χωρίς ορθολογική αποκομιδή αυτών. 
Παρκαρισμένα σκουπίδια σε ανοιχτούς κάδους προκαλούν άσχημα σχόλια από τους τουρίστες και τους επισκέπτες και θέτουν ερωτήματα για τις υπηρεσίες καθαριότητας στην πόλη της Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με την κοινή πείρα τα δημοτικά απορριμματοφόρα πρέπει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα να καθαρίσουν τους δρόμους από τα απορρίμματα που τοποθετούν, οι πολίτες, δημότες και επισκέπτες στους πράσινους και μπλε κάδους που πληρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. 
Από τις φωτογραφίες προκύπτει ότι, πιθανώς σε περισσότερους από ένας δρόμους, δηλαδή σε πολλούς δρόμους, πιθανώς δεν γίνεται η αποκομιδή τους, σύμφωνα με κάποιο επικαιροποιημένο & θεωρημένο πρόγραμμα στο Δήμο Ηγουμενίτσας.
Γνωρίζει η Δημοτική αρχή τον ν. 3852/2010 : Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης και ειδικότερα το άρθρο 59 για τις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων ;
Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν επικίνδυνες εστίες μόλυνσης, καθώς και πυρκαγιάς, δηλαδή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια υγεία και για την ασφάλεια των πολιτών και περιουσιών.
Δεν πλένονται ούτε μια φορά την εβδομάδα οι βρώμικοι κάδοι από τα ειδικά συνεργεία του Δήμου, αφού δεν έχουν αντικατασταθεί για εβδομάδες οι κάδοι των φωτογραφιών.
Ενημερώστε τους δημότες πότε τελικά θα γίνετε η αποκομιδή των σκουπιδιών, μπαζών και κλαδιών από τους κάδους.
Εφαρμόζεται ο κανονισμός καθαριότητας ν. 5888/2021;
Υπάρχει αντιδήμαρχος καθαριότητας ; 
Γνωρίζει αντικείμενο που του έχουν αναθέσει ;
Συμμετέχει στην διαδικασία ;
Μάλλον τον οδηγεί ο αυτόματος πιλότος της αδράνειας. 
Γνωρίζει τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα, καθώς και τα προβλήματα αποκομιδής στην Ηγουμενίτσα ;
Σύμφωνα με την κοινή πείρα η αδράνεια στην ορθολογική αποκομιδή των σκουπιδιών προκαλεί άσκοπη γραφειοκρατία με τις κρατικές υπηρεσίες που λαμβάνουν τα παράπονα των πολιτών, και μερικές φορές αναφορές στις ανεξάρτητες αρχές.ΠΑΝΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Read More »
Παρκαρισμένα σκουπίδια στους δρόμους της Ηγουμενίτσας Παρκαρισμένα σκουπίδια στους δρόμους της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Διακομιδή 26χρονης και 77χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10, 2022
Διακομιδή 26χρονης και 77χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε εχτές  διακομιδή ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης και συγκεκριμένα 26χρονης και 77χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας προς τον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Διακομιδή 26χρονης και 77χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 26χρονης και 77χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Κωνσταντίνα Ζώη και Ηλίας Διαμάντης, σήμερα στο 3d club - live stage

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10, 2022
Κωνσταντίνα Ζώη και Ηλίας Διαμάντης, σήμερα στο 3d club - live stageRead More »
Κωνσταντίνα Ζώη και Ηλίας Διαμάντης, σήμερα στο 3d club - live stage Κωνσταντίνα Ζώη και Ηλίας Διαμάντης, σήμερα στο 3d club - live stage Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Σύλληψη 33χρονου εχτές το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10, 2022
Σύλληψη 33χρονου εχτές το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 33χρονου εχτές το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 33χρονου εχτές το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Σελίδες