Αύριο η τελετή παράδοσης - παραλαβής στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος

Σάββατο, Ιουλίου 03, 2021
Αύριο η τελετή παράδοσης - παραλαβής στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού ΣώματοςΤην Κυριακή 04/07/2021 και ώρα 11:00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο ΠΑΝΘΕΟΝ Ηγουμενίτσας η τελετή παράδοσης - παραλαβής 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος. 
O Διοικητής Υποναύαρχος Λ.Σ. ΜΑΖΗΣ Αντώνης μετά από θητεία ενάμιση έτους τοποθετείται ως Διοικητής της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης με έδρα τον Πειραιά , ενώ την θέση του καταλαμβάνει ο Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. ΣΑΠΟΥΝΑΣ Ευρυβιάδης, μέχρι πρότινος Διευθυντής Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.
Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς covid-19 , η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με την παρουσία μόνο περιορισμένου αριθμού Στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Αύριο η τελετή παράδοσης - παραλαβής στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος Αύριο η τελετή παράδοσης - παραλαβής στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 03, 2021 Rating: 5

Δασικοί χάρτες και νόσος των Πλατάνων στο επίκεντρο της επίσκεψης Αμυρά στη Θεσπρωτία

Σάββατο, Ιουλίου 03, 2021
Δασικοί χάρτες και νόσος των Πλατάνων στο επίκεντρο της επίσκεψης Αμυρά στη Θεσπρωτία


Ευρεία σύσκεψη με τους Δημάρχους του νομού και τον Αντιπερειφερειάρχη καθώς και επίσκεψη στον Αχέροντα, πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

Επίκεντρο των συναντήσεων, ήταν οι δασικοί χάρτες.

Η αναθεώρηση των δασικών χαρτών, αποτελεί μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση για την Ελλάδα, τόνισε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και σημείωσε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ρεαλισμό όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και πως στόχος είναι διαφύλαξη του δάσους σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος, ενώ συγχρόνως θα διασφαλίστουν τα νόμιμα δικαιώματα των πολιτών και θα δοθούν λυσεις σε άλυτα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν για δεκαετίες.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος συνοδευόμενος από τον βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα και τον δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη βρέθηκε στον Αχέροντα όπου περπάτησε στο φαράγγι του ποταμού, συνομίλησε με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο αργ. 21 και πραγματοποίησε συνάντηση με τον φορέα διαχείρισης Αχέροντα Καλαμάτα, Κεκρυρας.


Σχετικά με τα πλατάνια, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος τόνισε πως το Υπουργείο σχεδιάζει να υλοποιήσει ένα πανελλήνιο project που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα και σημείωσε πως οι σχετικές μελέτες θα εκπονηθουν άμεσα.


Read More »
Δασικοί χάρτες και νόσος των Πλατάνων στο επίκεντρο της επίσκεψης Αμυρά στη Θεσπρωτία Δασικοί χάρτες και νόσος των Πλατάνων στο επίκεντρο της επίσκεψης Αμυρά στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 03, 2021 Rating: 5

Αύξηση με 47 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο

Σάββατο, Ιουλίου 03, 2021
Αύξηση με 47 νέα κρούσματα σήμερα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 1
ΠΕ Θεσπρωτίας 0
ΠΕ Ιωαννίνων 46
ΠΕ Πρέβεζας 0


Read More »
Αύξηση με 47 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο Αύξηση με 47 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 03, 2021 Rating: 5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Σάββατο, Ιουλίου 03, 2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΔέκα έξι ολόκληροι μήνες πέρασαν από την πρώτη επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο της οποίας είχε υποσχεθεί την άμεση παραχώρηση της χερσαίας ζώνης λιμένος Ηγουμενίτσας στο δημόσιο και την διαχείρισή της στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών. Έως τώρα δεν έχει γίνει τίποτα, κάτι που αποδεικνύει την αναξιοπιστία της Κυβέρνησης.

Αντίθετα, εδώ και ένα περίπου έτος βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΗΓ ΑΕ από ιδιώτες και στο πλαίσιο αυτό είναι υπό διαπραγμάτευση η παραχώρηση στον ιδιώτη επενδυτή, τμημάτων και εγκαταστάσεων της χερσαίας ζώνης, που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την προοπτική τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, με την αλιευτική δραστηριότητα, καθώς και χώρους αναψυχής, οι οποίοι πρέπει να είναι προσβάσιμοι στην τοπική κοινωνία.

Οι ανακοινώσεις του Υπουργού, δυστυχώς επιβεβαιώνουν τους φόβους μας. Από τα όσα ανέφερε είναι πλέον εμφανές ότι ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων απέναντι από το κτήριο της Περιφέρειας, καθώς και η παραλία στο ύψος της περιοχής «Πλατάνια», παραμένουν στον ΟΛΗΓ. Και επιβεβαιώθηκε ότι ο χώρος που προορίζεται για την κατασκευή της Μαρίνας Ηγουμενίτσας, καθώς και ο χώρος των υφιστάμενων αλιευτικών καταφυγίων Σαγιάδας και Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων, παραμένουν οριστικά και αμετάκλειτα στον ΟΛΗΓ.

Η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΙΝΑΛ, συμμετείχε στις αγωνιστικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώθηκαν στην Ηγουμενίτσα και θα συνεχίσει να στηρίζει όλες τις μελλοντικές αντίστοιχες κινητοποιήσεις, με αίτημα την εξαίρεση όλης της χερσαίας ζώνης από το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ιδιωτών και ΤΑΙΠΕΔ. Διεκδικούμε, μαζί με τους τοπικούς φορείς, η πολιτική για την τουριστική και αλιευτική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, να παραμείνει στο δημόσιο και να μην καταλήξει στον ιδιώτη. Απαιτούμε, μαζί με την κοινωνία της Θεσπρωτίας την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών και των επισκεπτών της Ηγουμενίτσας, της Πλαταριάς, των Συβότων και της Σαγιάδας, στην παραλιακή ζώνη.

Ζητούμε από τους Υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας και από το ΤΑΙΠΕΔ, να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, ώστε άμεσα να τροποποιηθεί η Σύμβαση Παραχώρησης και να περιοριστούν οι χώροι που θα παραχωρηθούν προς εκμετάλλευση από τον ιδιώτη, σε αυτούς που είναι απολύτως απαραίτητοι για τη λειτουργία του λιμανιού και να αποδοθούν όλοι οι άλλοι χώροι στη τοπική κοινωνία και οικονομία.

Θα στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες των φορέων της περιοχής προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα, αλλά θα ασκήσουμε κριτική όταν παρατηρούνται φαινόμενα αδράνειας και μικροπολιτικής τακτικής, κάτι το οποίο δυστυχώς συμβαίνει πολύ συχνά. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και απαιτεί την επίδειξη αισθήματος ευθύνης από όλους, γιατί η έκβασή του θα κρίνει αποφασιστικά το αναπτυξιακό μέλλον του τόπου.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΣΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Read More »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 03, 2021 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Ιουλίου 03, 2021
Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 44, 45 και 26 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα πλαστά έγγραφα.
Read More »
Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 03, 2021 Rating: 5

Στα προημιτελικά του Roehampton η Θεσπρωτή Μιχαέλα Λάκη

Σάββατο, Ιουλίου 03, 2021
Στα προημιτελικά του Roehampton η Θεσπρωτή Μιχαέλα ΛάκηΗ Μιχαέλα Λάκη συνεχίζει την φανταστική της πορεία στο μεγάλο τουρνουά Junior International Roehampton και απέκλεισε την Αμερικανίδα Reese Brantmeier με 2-0 σετ, για να προκριθεί στα προημιτελικά.

Η 16χρονη Ελληνίδα, Νο.13 στο ταμπλό και Νο.21 στην παγκόσμια κατάταξη στα juniors, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στην Αμερικανίδα Reese Brantmeier, No.47 στην παγκόσμια κατάταξη, για να πάρει τη νίκη με 6-1, 7-5 και να μπει στα προημιτελικά της Grade 1 διοργάνωσης του Roehampton.

Θυμίζουμε πως αυτό είναι το πρώτο διεθνές τουρνουά της ITF στο οποίο αγωνίζεται η Μιχαέλα στο γρασίδι, σε ολόκληρη την καριέρα της, ενώ αποτελεί και τουρνουά προετοιμασίας για το μεγάλο ραντεβού του Wimbledon, χωρίς βεβαίως να παύει να είναι από μόνο του και ένα πολύ σπουδαίο και ιστορικό τουρνουά.

Η αθλήτρια του Φοίβου Μιχαλόπουλου και του Ο.Α. Φοίβος Λάρισας, μετράει πλέον 3 διαδοχικές νίκες στο γρασίδι, αφού είχε κερδίσει στον 1ο γύρο τη Γιαπωνέζα Erika Matsuda με 6-3, 6-1 και στον 2ο γύρο την Αργεντινή Solana Sierra με 4-6, 7-5, 6-4.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Linda Klimovicova, που είναι 17 ετών και βρίσκεται στο Νο.83 της παγκόσμιας κατάταξης U18.
Read More »
Στα προημιτελικά του Roehampton η Θεσπρωτή Μιχαέλα Λάκη Στα προημιτελικά του Roehampton η Θεσπρωτή Μιχαέλα Λάκη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 03, 2021 Rating: 5

Πηγαίνουν οι δήμαρχοι στην Αθήνα

Σάββατο, Ιουλίου 03, 2021
Πηγαίνουν οι δήμαρχοι στην ΑθήναΚι αφού ήρθε ο Υπουργός στην Ηγουμενίτσα και έδωσε υποσχέσεις για τη χερσαία ζώνη τώρα πηγαίνουν οι δήμαρχοι στην Αθήνα..

Την ερχόμενη Τετάρτη Γιάννης Λώλος και Σπύρος Παππάς θα βρίσκονται στο Υπουργείο προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα..

Στο θέμα της χερσαίας ζώνης λόγο και μάλιστα καθοριστικό έχει και το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει θέση.
Read More »
Πηγαίνουν οι δήμαρχοι στην Αθήνα Πηγαίνουν οι δήμαρχοι στην Αθήνα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 03, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ημεδαπός που καλλιεργούσε στο σπίτι του δενδρύλλια κάνναβης

Σάββατο, Ιουλίου 03, 2021
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ημεδαπός που καλλιεργούσε στο σπίτι του δενδρύλλια κάνναβης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνελήφθη την Πέμπτη 01-07-2021 το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, που κατηγορείται για παραβάσεις περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ύστερα από έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες και σπόροι κάνναβης.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ημεδαπός που καλλιεργούσε στο σπίτι του δενδρύλλια κάνναβης Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ημεδαπός που καλλιεργούσε στο σπίτι του δενδρύλλια κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 03, 2021 Rating: 5

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την επίσκεψη Πλακιωτάκη

Σάββατο, Ιουλίου 03, 2021
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την επίσκεψη ΠλακιωτάκηΤον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη υποδέχθηκε χθες Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς, ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Γόγολος, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Θωμάς Δημητρίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δονάτος Μαρτίνης, η Προέδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλκιβιάδης Λάμπρου, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η Πρόεδρος της ΟΛΗΓ Α.Ε. κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ Α.Ε. κ. Αθανάσιος Πορφύρης.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν το φλέγον ζήτημα της διεκδίκησης από τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, τμημάτων της χερσαίας ζώνης που χρησιμοποιούνται από τους πολίτες και δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες. Εν όψει της μεταφοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΟΛΗΓ Α.Ε. σε ιδιώτη, το ζήτημα απόδοσης στους Δήμους αυτών των τμημάτων αποτελεί επιτακτική ανάγκη και αίτημα της τοπικής κοινωνίας, της οποίας τα συμφέροντα απειλούνται.

Ο κ. Πλακιωτάκης δεσμεύτηκε για μια ακόμη φορά στην οριστική επίλυση του ζητήματος και μάλιστα εντός του προσεχούς διμήνου υιοθετώντας το μεγαλύτερο μέρος των διεκδικήσεων, με ανοιχτό μόνο το ζήτημα του πάρκινγκ και του παλιού τελωνείου, ζητήματα τα οποία αποτελούν κόκκινες γραμμές για τον Δήμο Ηγουμενίτσας. Αμφότεροι οι Δήμοι ζήτησαν συντομότερο χρονοδιάγραμμα με άμεσες ενέργειες, προκειμένου να εξαιρεθούν από τη σύμβαση παραχώρησης τα όσα οι τοπικές κοινωνίες διεκδικούν.

Προκειμένου να διευθετηθεί και το εν λόγω ζήτημα, την προσεχή Τετάρτη οι δύο Δήμαρχοι πρόκειται να μεταβούν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου θα διαμορφωθεί και η τελική πρόταση του Υπουργείου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις τα Δημοτικά Συμβούλια Ηγουμενίτσας και Φιλιατών θα συνεδριάσουν, προκειμένου να εκτιμήσουν αναλόγως τα δεδομένα.
Read More »
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την επίσκεψη Πλακιωτάκη Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την επίσκεψη Πλακιωτάκη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 03, 2021 Rating: 5

Σελίδες