Δημοπρατείται από την Π.Ε. Θεσπρωτίας το έργο "Εισόδου Πόλης Ηγουμενίτσας", με προϋπολογισμό 11,6 εκ. ευρώ

Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2018Τη δημοπράτηση της Εισόδου πόλης Ηγουμενίτσας, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ενέκρινε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, που συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη. 
Ο προϋπολογισμός του έργου, του οποίου ο πλήρης τίτλος είναι «Σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας- Εγνατία Οδός και πρόσβαση προς Μαυρομάτι», ανέρχεται σε 11.601.528,23€.


Read More »
Δημοπρατείται από την Π.Ε. Θεσπρωτίας το έργο "Εισόδου Πόλης Ηγουμενίτσας", με προϋπολογισμό 11,6 εκ. ευρώ Δημοπρατείται από την Π.Ε. Θεσπρωτίας το έργο "Εισόδου Πόλης Ηγουμενίτσας", με προϋπολογισμό 11,6 εκ. ευρώ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2018 Rating: 5

Βίντεο από την 32η Πανελλήνια Συγκέντρωση Vespa στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2018


Read More »
Βίντεο από την 32η Πανελλήνια Συγκέντρωση Vespa στην Ηγουμενίτσα Βίντεο από την 32η Πανελλήνια Συγκέντρωση Vespa στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2018 Rating: 5

Στην Κέρκυρα την Κυριακή ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2018


Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας την ερχόμενη Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018 ανοίγει την αυλαία των εξορμήσεων για τη σεζόν 2018-2019. Συγκεκριμένα, θα μεταβεί στην όμορφη Κέρκυρας, προκειμένου να εξορμήσει στα Β/Α μέρη του νησιού, από το Καμινάκι έως το Αυλάκι.
Η διαδρομή είναι πεζοπορικού χαρακτήρος, η οποία ενδείκνυται και για αρχάριους πεζοπόρους.
Η συνολική απόσταση είναι 13 Km και η υψομετρική διαφορά ανέρχεται στα 334 μ.
Λίγο πριν το τέλος της διαδρομής προβλέπεται στάση μίας ώρας για κολύμπι. (απαραίτητος ο σχετικός ρουχισμός)

Σημείο Συγκέντρωσης:
Λιμάνι Ηγουμενίτσας, μπροστά στα εκδοτήρια προς Κέρκυρα,

Ώρα Συγκέντρωσης: 5:45 π.μ

Ώρα αναχώρησης πλοίου: 6:00 π.μ, (πλοίο: ΚΕΡΚΥΡΑ)

Επιστροφή από Κέρκυρα: Στις 6:15 μ.μ.

Σημείωση Ι: Όσοι επιθυμούν να καθήσουνε περισσότερο στην πόλη, δύναται να επιστρέψουν στις 9:00 μ.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής / ώρες:
Τρίτη 29/8 & Τετάρτη 30/8 στο γραφείο του Συλλόγου / 7:00-9:00 μμ

Τηλ.: 2665-400802

Επικεφαλής εκδρομής: Χρήστος Ξυθάλης

Αρχηγός διαδρομης: Λίλη Κυριάκη


 
Read More »
Στην Κέρκυρα την Κυριακή ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Στην Κέρκυρα την Κυριακή ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2018 Rating: 5

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για την Αντιπυρική προστασία

Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2018


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, σχετικά με την αντιπυρική προστασία Δήμου Ηγουμενίτσας, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος (Απόφαση Δ.Σ. 213/2018):

Η πρόσφατη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, με τις τραγικές συνέπειές της, τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, τους τραυματίες, τους αγνοούμενους, τις καταστροφές περιουσιών και δασικών εκτάσεων, έφερε και πάλι με οδυνηρό τρόπο στην επικαιρότητα το θέμα της αντιπυρικής προστασίας.

Η πόλη της Ηγουμενίτσας περιβάλλεται από ένα πανέμορφο πευκοδάσος, που αποτελεί πνεύμονα της περιοχής αλλά και φυσικό «φράγμα» για τα νερά που κατεβαίνουν από το βουνό, περιορίζοντας σημαντικά τις συνέπειες από τις βροχοπτώσεις στην πόλη μας. Το δάσος αυτό είναι ουσιαστικά απροστάτευτο αφού εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχουν γίνει οι ανάλογες δράσεις καθαρισμού και προφύλαξης, αφού το Κεντρικό Κράτος έχει κατακερματίσει τις αρμοδιότητες δασοπροστασίας σε διάφορους φορείς και οι πόροι που διαθέτει είναι ελάχιστοι.

Υπάρχει η ανάγκη να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα περιλαμβάνει προληπτικές παρεμβάσεις στα δασικά οικοσυστήματα, με δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, διάνοιξη δασικών δρόμων, καθαρισμό και ουσιαστική φύλαξη. Επίσης, την οργανωτική προετοιμασία με οδηγίες, μέσα, υποδομές, επάρκεια προσωπικού, αξιοποίηση του επιστημονικού προσωπικού της δασικής υπηρεσίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, κατάλληλη εκπαίδευση της Πυροσβεστικής, των υπόλοιπων εμπλεκόμενων ομάδων έκτακτων αναγκών, αλλά και του συνόλου του πληθυσμού.

Οι φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού όσων τμημάτων εμπλέκονται στο ζήτημα δεν αρκούν για να καλύψουν την επικίνδυνη κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί συνολικά εδώ και χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, σε επίπεδο νομοθεσίας, αρμοδιοτήτων, αποψίλωσης προσωπικού και υποδομών στους Δήμους, στην Πυροσβεστική, στη Δασική Υπηρεσία.

Για αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας διεκδικούμε:
Να καταργηθούν όλοι οι αντιδασικοί νόμοι.
Να γίνει ριζική αλλαγή και εκσυγχρονισμός του αντιπυρικού σχεδιασμού και της πυροπροστασίας.
Να γίνει αύξηση του προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες στην Πυροσβεστική και τη Δασική Υπηρεσία, με μόνιμη και σταθερή δουλειά και σύγχρονη εκπαίδευση.
Να ενισχυθούν οι αρμόδιες δυνάμεις πυροπροστασίας με τα αναγκαία μέσα, τα απαραίτητα χρήματα για βελτίωση των υποδομών, τεχνικών μέσων, κυρίως επίγειων, με ενίσχυση και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος σε πυροσβεστικά οχήματα .
Να ενισχυθεί και να ανανεωθεί ο εναέριος στόλος αεροπυρόσβεσης και διάσωσης, παίρνοντας υπόψη την αποτελεσματικότητα της χρήσης ως μέσο, καθώς και τις ιδιαίτερες γεωμορφολογικές συνθήκες της χώρας μας.
Να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών - αντιδιαβρωτικών - αντιπλημμυρικών έργων και εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων, στο πλαίσιο της συνολικής διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων και των ορεινών - ημιορεινών περιοχών.
Η οργάνωση της πυρασφάλειας της χώρας σε επίπεδο δομής, υποδομών, εξοπλισμού, σχεδιασμού και αντιμετώπισης να είναι αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη του κράτους, μέσω του Πυροσβεστικού Σώματος.
Γενναία χρηματοδότηση των Δήμων και την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για να μην πνιγόμαστε με τις βροχές να μην καιγόμαστε από τη φωτιές και να μην πλακωνόμαστε από τα συντρίμμια στους σεισμούς. Αλλιώς τι νόημα έχει η ανάθεση της πολιτικής προστασίας στους Δήμους χωρίς τα απαραίτητα εφόδια;

Ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας
Δονάτος Μαρτίνης


Read More »
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για την Αντιπυρική προστασία Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για την Αντιπυρική προστασία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2018 Rating: 5

Η στρατηγική του ΤΑΙΠΕΔ για παραχωρήσεις σε 10 μεγάλα λιμάνια

Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2018Στα τέσσερα λιμάνια της Βορείου Ελλάδος αρχικά και εν συνεχεία σε τρία της Αττικής, καθώς και σε αυτά του Βόλου, της Πάτρας και του Ηρακλείου εστιάζει τώρα το ενδιαφέρον του το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να ξεκινήσει την τρίτη φάση ιδιωτικοποίησης της ελληνικής λιμενικής βιομηχανίας. Μετά την πώληση των πλειοψηφικών μετοχικών πακέτων, πρώτα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά και μετά του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, το ΤΑΙΠΕΔ σχεδιάζει να κινηθεί σταδιακά από το φθινόπωρο με τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Κέρκυρας, Καβάλας, Ηγουμενίτσας και Βόλου. Από τα πέντε αυτά λιμάνια, το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον φαίνεται να υπάρχει για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Κέρκυρας.

Σε αντίθεση όμως με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην περίπτωση του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, που πουλήθηκαν οι μετοχές, αυτήν τη φορά προκρίνεται από την κυβέρνηση το σενάριο των επιμέρους παραχωρήσεων λιμενικών δραστηριοτήτων. Απόφαση που σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε πολύ παρασκήνιο, αφού από τη μια πλευρά στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ υποστήριζαν τη διαδικασία πώλησης των μετοχών, ενώ το υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ σε κομματικό επίπεδο, υποστήριξαν τη διαδικασία των επιμέρους παραχωρήσεων.

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση των πέντε λιμανιών εστιάζεται στο ποιες τελικά δραστηριότητες θα αποφασισθεί να παραχωρηθούν. Οι μελέτες ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί, αφού αναμένεται να παραδοθούν στο ΤΑΙΠΕΔ μέσα στον Σεπτέμβριο. Πληροφορίες της «Ν» αναφέρουν όμως ότι ήδη έχουν προκριθεί κάποιοι σχεδιασμοί. Συγκεκριμένα, για το λιμάνι της Κέρκυρας εξετάζεται η παραχώρηση του τομέα της κρουαζιέρας. Αντίθετα, για αυτό της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκρίνεται η παραχώρηση έκτασης στη χερσαία ζώνη, που θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση φορτίων. Το λιμάνι της πρωτεύουσας του νομού Έβρου φαίνεται προς στιγμή να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και υπολογίζεται ότι θα είναι αυτό που θα ξεκινήσει τον νέο γύρο ιδιωτικοποιήσεων στα ελληνικά λιμάνια. Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στο μεγάλο έργο φυσικού αερίου που είναι σε εξέλιξη, από την κοινοπραξία των ομίλων Κοπελούζου και Πήτερ Λιβανού, σε περιοχή που βρίσκεται πολύ κοντά στις λιμενικές εγκαταστάσεις.

Στο λιμάνι της Καβάλας προκρίνεται μέχρι στιγμής η παραχώρηση του εμπορικού λιμανιού (Φίλλιπος Β). Η Καβάλα εντάσσεται στον σχεδιασμό διασύνδεσης με τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Το μεγαλύτερο ζήτημα μέχρι τώρα υπάρχει στην Ηγουμενίτσα, όπου φαίνεται ότι το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο λιμάνι που εξυπηρετεί τις γραμμές της Αδριατικής, το οποίο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι έτοιμο και δεν χρειάζεται νέες επενδύσεις. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι μελετητές εξετάζουν το ενδεχόμενο να προτείνουν μια συνδυασμένη παραχώρηση, προκειμένου να εξυπηρετείται και η ανάγκη για επενδύσεις σε δραστηριότητες μεταφοράς εμπορευμάτων και ξηρού φορτίου.

Τέλος, για το λιμάνι του Βόλου καταγράφεται επενδυτικό ενδιαφέρον σχετικά με το εμπορικό του σκέλος, όπου υπάρχουν προοπτικές εξαιτίας της αναμενόμενης σιδηροδρομικής σύνδεσής του με τα εμπορευματικά κέντρα της Λάρισας.

Ψηλά στην ατζέντα του ΤΑΙΠΕΔ είναι και το λιμάνι του Ηρακλείου, ειδικά για την κρουαζιέρα, ενώ αυτό της Πάτρας αναμένεται να ακολουθήσει αργότερα. Τελευταία μάλλον θα πάρουν σειρά τα υπόλοιπα λιμάνια (Ραφήνα, Λαύριο, Ελευσίνα) για τα οποία το επενδυτικό ενδιαφέρον, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Ν», είναι μικρό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά αποκλειστικά τις λιμενικές υπηρεσίες. Ωστόσο, αν υπάρξει ενδιαφέρον για την Ελευσίνα αυτό θα αφορά το χύδην φορτίο, ενώ για το Λαύριο θα αφορά την κρουαζιέρα.

Η εικόνα

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, οι 10 Οργανισμοί Α.Ε. έχουν βελτιώσει την οικονομική τους θέση και παρουσιάζουν κερδοφορία. Ειδικότερα, στη συντριπτική πλειονότητα των λιμένων καταγράφηκε αισθητή βελτίωση της κερδοφορίας το 2016. Οι θετικές επιδόσεις έρχονται ως αποτέλεσμα της καλής διαχείρισης από τις διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων, μέσω της περιστολής κόστους, της βελτιστοποίησης των λειτουργιών και της εφαρμογής καλών πρακτικών στο πλαίσιο μιας κεντρικής διαχείρισης. Αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα σχετικά αποτελέσματα, ο μέσος όρος αύξησης των κερδών σε ετήσια βάση διαμορφώνεται ως εξής:

* Μέσος όρος των 9 Οργανισμών Λιμένων (χωρίς την Πάτρα) με στοιχεία σε ΔΛΠ = 112%.

* Μέσος όρος των 10 Οργανισμών Λιμένων μαζί με τον Οργανισμό Λιμένος Πάτρας = 1.227%.

* Η Πάτρα έκλεισε με κέρδη το 2016, ωστόσο η μεγάλη διαφορά προκύπτει από λογιστικές εγγραφές παγίων στοιχείων του έτους 2015, όπου ο Οργανισμός παρουσίασε ζημία 12,384 εκατ. ευρώ.

* Σε επίπεδο κύκλου εργασιών, αύξηση κατέγραψαν έξι λιμάνια, ήτοι του Βόλου, της Ελευσίνας, της Καβάλας, της Κέρκυρας, της Ραφήνας και της Αλεξανδρούπολης. Η μεγαλύτερη αύξηση έρχεται από το λιμάνι της Καβάλας (34,59%), το οποίο εμφανίζει και τη μεγαλύτερη αύξηση της κερδοφορίας (370%).

Σημειώνεται ότι η χρήση του 2016 είναι η τελευταία για την οποία όλα τα λιμάνια έχουν ανακοινώσει οικονομικά στοιχεία.

Τα μικρότερα

Στο «παιχνίδι» των επενδύσεων μπαίνουν πάντως και ορισμένα μικρά λιμάνια, κυρίως σε ό,τι αφορά την κρουαζιέρα. Η αγορά κρουαζιέρας άλλωστε έχει επισημάνει πολλές φορές τις αδυναμίες στις λιμενικές υποδομές και ανοδομές στα μικρά λιμάνια που υποδέχονται μεγάλο αριθμό κρουαζιερόπλοιων.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η κινεζική Cosco, που θέλει να αναπτύξει το home port από το λιμάνι του Πειραιά, σε συνεννόηση και με τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας, αναζητά λιμάνια συνεργάτες ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο λιμένων που θα ικανοποιεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τόσο των εταιρειών όσο και των επιβατών. Στα λιμάνια αυτά, έχει ακουστεί ότι μπορεί να συμμετέχουν η Ρόδος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, το Κατάκολο, τα Χανιά, (καθώς επίσης και των Ηρακλείου και Κέρκυρας).
Οι Κινέζοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσφέρουν το know how στις κρουαζιέρες, ενώ πολλά από τα έργα, αν δεν προκριθούν αργότερα και άλλες παραχωρήσεις, θα γίνουν από κρατικά κονδύλια.


 
Read More »
Η στρατηγική του ΤΑΙΠΕΔ για παραχωρήσεις σε 10 μεγάλα λιμάνια Η στρατηγική του ΤΑΙΠΕΔ για παραχωρήσεις σε 10 μεγάλα λιμάνια Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2018 Rating: 5

Το παλαιότερο μοναστήρι της Ηπείρου είναι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στη Πλακωτή Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2018Το παλαιότερο μοναστήρι της Ηπείρου είναι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στη Πλακωτή Θεσπρωτίας. 
Σύμφωνα με τις βυζαντινές τοιχογραφίες που αποκαλύφθηκαν κάτω από τα νεότερα επιχρίσματα του καθολικού και οι οποίες χρονολογούνται τον 13ο αι., η ίδρυσή της θα πρέπει να τοποθετηθεί στα χρόνια του Δεσποτάτου της Ηπείρου. 
Σήμερα σώζεται μόνο το καθολικό της μονής. Ανήκει στον τύπο του ελεύθερου σταυρού και ειδικότερα στην παραλλαγή του λεγόμενου λατινικού σταυρού, στη διασταύρωση των κεραιών του οποίου υψώνεται εξαγωνικός τρούλος. 
Πρόκειται για αρχιτεκτονικό τύπο αρκετά διαδεδομένο στη νησιωτική Ελλάδα, σχετικά όμως σπάνιο στον ηπειρωτικό χώρο. 
Η εγκάρσια καμάρα προβάλλει δεξιά και αριστερά, ώστε η εκκλησία στην κάτοψη να παίρνει εξωτερικά το σχήμα ελεύθερου σταυρού. 
Σε μεταγενέστερη περίοδο, πιθανόν τον 18ο ή τον 19ο αιώνα, προστέθηκε νάρθηκας στη δυτική πλευρά, όπου και η είσοδος του ναού. 
Η τοιχοδομία είναι κατασκευασμένη με αργολιθοδομή στην οποία παρεμβάλλονται πλίνθοι σποραδικά τοποθετημένοι ή σε οριζόντιες σειρές. 
Ο τρούλος εξωτερικά κοσμείται με οδοντωτή ταινία και κυκλικά διακοσμητικά μοτίβα. 
Η ημικυκλική αψίδα φέρει αβαθή αψιδώματα, ενώ στο αέτωμα της ανατολικής κεραίας του σταυρού ξεχωρίζει ακτινωτό πλίνθινο κόσμημα. 
Εσωτερικά, διατηρούνται αποσπασματικά τοιχογραφίες στις κεραίες του σταυρού και κυρίως στη βόρεια, όπου διακρίνονται σπαράγματα τοιχογραφικού διακόσμου με παράσταση ευαγγελικής σκηνής και ολόσωμου αγίου, πιθανότατα του αγίου Παντελεήμονα. 
Οι τοιχογραφίες αυτές χρονολογούνται στον 13ο αιώνα. 


 
Read More »
Το παλαιότερο μοναστήρι της Ηπείρου είναι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στη Πλακωτή Θεσπρωτίας  Το παλαιότερο μοναστήρι της Ηπείρου είναι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στη Πλακωτή Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2018 Rating: 5

Δείτε τα έσοδα του δήμου Σουλίου από την εμποροπανήγυρη της Γλυκής

Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2018


Μετά και την οριστική επιβεβαίωση των οικονομικών στοιχείων από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Σουλίου, κάνουμε γνωστό τα τελικά δεδομένα (εισπράξεις – δαπάνες) της θρησκευτικής εμποροπανήγυρης της ΤΚ Γλυκής που πραγματοποιήθηκε με ευθύνη και διαχείριση της Δημοτικής Αρχής από 11 έως 15 Αυγούστου 2018.

Το γενικό σύνολο όλων των εσόδων ανέρχεται στο ποσό των 23.550€, το γενικό σύνολο των εξόδων (δαπάνες για κατασκευή παραπηγμάτων, ασφάλεια χώρου, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις), ανέρχεται στο ποσό των 8.993,47€.

Τα καθαρά έσοδα που κατατέθηκαν, βεβαιώθηκαν και υπάρχουν στο Δήμο Σουλίου, είναι 14.556,53€.


 
Read More »
Δείτε τα έσοδα του δήμου Σουλίου από την εμποροπανήγυρη της Γλυκής Δείτε τα έσοδα του δήμου Σουλίου από την εμποροπανήγυρη της Γλυκής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2018 Rating: 5

Ο Μάριος Φραγκούλης την Κυριακή στην Κέρκυρα

Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2018
ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Στη φετινή καλοκαιρινή του έξοδο, ο τραγουδιστής ετοίμασε ένα δίωρο μουσικό ταξίδι με τίτλο : ''Ο έρωτας γυμνός’’. Tαξίδι με λόγια, μελωδίες και αισθήματα που δίνουν την αύρα και την αλμύρα του καλοκαιριού.

Με μουσικές του Μάριου Φραγκούλη, τραγούδια των Lucio Dalla, Astor Piazzola, Nino Rota, Nicola Piovani, Jose Maria Cano, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου αλλά και νέες δημιουργίες της Λίνας Νικολακοπούλου και Άρη Δαβαράκη.

Mια μουσική διαδρομή που ξεκινά από την Κρήτη, με ενδιάμεση στάση στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά τον Ιούλιο και πολλοί ακόμα σταθμοί ενδιάμεσα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τα νέα τραγούδια σε στίχους Νικολακοπούλου και Δαβαράκη προέρχονται από τον κύκλο τραγουδιών που έχει συνθέσει ο Μάριος Φραγκούλης και θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη, η εξαιρετική νέα τραγουδίστρια Δήμητρα Σελεμίδου που κέρδισε τις εντυπώσεις φέτος τόσο από τον πρώτο της δίσκο με τίτλο “Τρίτη Έξοδος”, όσο και για τις ξεχωριστές της ερμηνείες στο ‘Ελλάς η Χώρα των Ονείρων’ στο Ηρώδειο και στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Μυθολογία του Μάνου Χατζιδάκι.

Τραγούδια και ντουέτα Ερωτικά από την Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία , Ισπανία και Ελλάδα.

'Ο Έρωτας Γυμνός' Η συναυλία του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.

Διοργάνωση DIVERTIMENTI IN CORFU
Παραγωγή: ARIETTA AMKE , ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2130423029, 2130423030
Κική Δημητριάδη 6936500314, kikidimitriadis@gmail.com
Επικοινωνία: Ρούλα Σιάνου 6945876461, sianouroula@gmail.com


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: TICKET BOX Βουλγάρεως & Μοντσενιγου τηλ. 2661027400
www.ticketbox.gr


Read More »
Ο Μάριος Φραγκούλης την Κυριακή στην Κέρκυρα Ο Μάριος Φραγκούλης την Κυριακή στην Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2018 Rating: 5

Σελίδες