Έγκριση χρηματοδότησης 58.676€ στο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας για συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ενέκρινε χρηματοδότηση προς το Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας για τη συμμετοχή του στο σχέδιο Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1, Τομέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Erasmus+ 2017.

Η μέγιστη κοινοτική επιχορήγηση έχει ύψος 58.676,00 Ευρώ, και αφορά το αίτημα του ΙΕΚ για ενίσχυση των δεξιοτήτων σπουδαστών της Μαγειρικής Τέχνης, Αρτοποιίας ‐ Ζαχαροπλαστικής, Γαλακτοκομίας ‐ Τυροκομίας και Βοηθών Φαρμακείου.

H παραπάνω δράση, έχει στόχο να αναδείξει ευκαιρίες και δυνατότητες βελτίωσης των γνώσεων και δεξιοτήτων, των ατόμων που εργάζονται ή μαθητεύουν στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Το σχέδιο μαθησιακής κινητικότητας ΚΑ1, προωθεί δραστηριότητες διακρατικής κινητικότητας, με σκοπό την τεχνική εκπαίδευση, κατάρτιση, μαθητεία, και πρακτική άσκηση, σε φορείς υποδοχής που εδρεύουν σε χώρες της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μετέχουν στο πρόγραμμα.

Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η συνέργεια και διασύνδεση των δομών της τυπικής, άτυπης εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης, της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, και προωθείται η αναγνώριση και πιστοποίηση των δεξιοτήτων που αποκτώνται στις περιόδους κατάρτισης στο εξωτερικό. 


 
Read More »
Έγκριση χρηματοδότησης 58.676€ στο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας για συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ Έγκριση χρηματοδότησης 58.676€ στο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας για συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017 Rating: 5

Στην 4η Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017Στην 4η Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση και στο συνέδριο Posidonia Sea Tourism Forum, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 23 και 24 Μαΐου, συμμετείχε ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, ως εκθέτης με εκθεσιακό περίπτερο.

Κορυφαία στελέχη από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου συμμετείχαν στο 4ο Posidonia Sea Tourism Forum με θέματα συζήτησης τις προοπτικές και τις προκλήσεις της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα. Η ανά διετία διοργάνωση αποτελεί ορόσημο για την διεθνή βιομηχανία κρουαζιέρας και yachting.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν ηγετικά στελέχη από τις πιο σημαντικές εταιρείες κρουαζιέρας. Μεταξύ αυτών Carnival Corporation, Royal Caribbean Cruises, MSC Cruises, Pullmantur, Silversea Cruises, Azamara Club Cruises, Celebrity Cruises, Crystal Cruises, Celestyal Cruises και η Virgin Voyages, καθώς και επικεφαλής μεγάλων λιμενικών ενώσεων και οργανισμών, όπως CLIA Europe, MedCruise, Global Ports Holding, και Αρχή Λιμένων Κύπρου.

Επίσης διεξήχθησαν δυο ειδικά workshops που εστιάσαν σε διαφορετικές πτυχές της ανάπτυξης της κρουαζιέρας. Το ένα ήταν αφιερωμένο σε ένα ζήτημα εξαιρετικής σημασίας για την CLIA Europe, την διαχείριση θέσεων ελλιμενισμού (Berth Allocation). Εκεί παρουσιάστηκαν δοκιμασμένοι τρόποι δημιουργίας ενός λειτουργικού συστήματος. Το δεύτερο αφορούσε τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και επικεντρώθηκε στην βελτίωση των δεξιοτήτων πώλησης κρουαζιέρας.

Τέλος, μια ενότητα του Συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στο yachting και τις μαρίνες, όπου συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής σημαίας και η προσέλκυση περισσότερων σκαφών με την βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ανδρέα Νταή. Η συμμετοχή στην έκθεση έδωσε την ευκαιρία για επαφές με σημαντικά στελέχη φορέων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Ναυτιλίας. 


Read More »
Στην 4η Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Στην 4η Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017 Rating: 5

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Φιλιατών για το ΤΕΠ

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017Σχετικά με την λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Ηγουμενίτσας του Νοσοκομείου Φιλιατών θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Φιλιατών δεν καλέστηκε και δεν συμμετείχε σε καμία σύσκεψη για τον τρόπο λειτουργίας του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας. Αντίθετα αποκλείστηκε συστηματικά από οποιαδήποτε συζήτηση, και δεν μας δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να εκφράσουμε τις προτάσεις ή τις θέσεις μας. Για το λόγο αυτό, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου των Εργαζομένων συναντήθηκαν με τον Διοικητική της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και ενημερώθηκαν μεταξύ άλλων για τον επικείμενο τρόπο λειτουργίας του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.

Από την συνάντηση προέκυψε ότι ο σημερινός σχεδιασμός προβλέπει την μεταφορά των πρωτοβάθμιων δομών υγείας της Ηγουμενίτσας (Κέντρο Υγείας και ΠΕΔΥ) στο κτίριο του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και τη λειτουργία του ως Κέντρου Υγείας με 24ωρη εφημερία (όπως λειτουργεί και σήμερα). Δεν θα μεταφερθούν στο νέο κτίριο τα οδοντιατρικά και τα παιδιατρικά ιατρεία και ούτε το ακτινολογικό μηχάνημα.

Το ότι θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας (ΠΕΔΥ) επιβεβαιώνεται και από τον σχεδιασμό, ότι Διοικητικά θα εποπτεύεται από τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και όχι το Νοσοκομείο Φιλιατών. Το Νοσοκομείο φαίνεται να αναλαμβάνει μόνο τα λειτουργικά έξοδα του κτιρίου.

Με τον σχεδιασμό αυτόν δεν προβλέπετε καμία αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Η λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας θα αναβάθμιζε τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου Φιλιατών, γιατί παρότι μικρό Νοσοκομείο θα αποκτούσε ανεξάρτητο και αυτόνομο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Η λειτουργία του με εξειδικευμένο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (επείγουσας ιατρικής) και η απόκτηση της εμπειρίας και της γνώσης θα αναβάθμιζε τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας για όλους τους Θεσπρωτούς πολίτες.

Ως εκ τούτου ο σημερινός σχεδιασμός της μεταφοράς των πρωτοβάθμιων δομών υγείας (Κέντρο Υγείας και ΠΕΔΥ) στο κτίριο του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και η λειτουργία του ως Κέντρου Υγείας μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Απαιτούμε την πλήρη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, για τους σκοπούς που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε, υπό την εποπτεία του Νοσοκομείου Φιλιατών, με την λειτουργία των 2 ξεχωριστών εξεταστηρίων (ενηλίκων και παιδιών), την λειτουργία των χειρουργικών αιθουσών, την πλήρη λειτουργία του ακτινοδιαγνωστικού και μικροβιολογικού εργαστηρίου, την δημιουργία δρόμου πρόσβασης και την πλήρη στελέχωσή του με το απαιτούμενο προσωπικό.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Ελευθερία Αθανασίου

Ο Γραμματέας
Κων/νος Μπακάλης 


 
Read More »
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Φιλιατών για το ΤΕΠ Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Φιλιατών για το ΤΕΠ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Νέα κρούσματα βανδαλισμών στο Δρέπανο και στα Στενά Αχέροντα (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017
Σπασμένος κάδος απορριμμάτων εντοπίστηκε από το προσωπικό φύλαξης στο Δρέπανο, που είχε τοποθετήσει ο Φορέας Διαχείρισης, καθώς και ενημερωτική πινακίδα του Φορέα που απομακρύνθηκε από το σημείο τοποθέτησής της στην περιοχή των Στενών Αχέροντα.
Ευελπιστούμε αυτά να είναι τα τελευταία κρούσματα.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Νέα κρούσματα βανδαλισμών στο Δρέπανο και στα Στενά Αχέροντα (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Νέα κρούσματα βανδαλισμών στο Δρέπανο και στα Στενά Αχέροντα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017 Rating: 5

Χωρίς οφθαλμολογική το Νοσοκομείο Φιλιατών - Παραιτήθηκε ο μοναδικός οφθαλμίατρος

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017Χωρίς οφθαλμολογική κλινική είναι από εχτές Τετάρτη 24/5/2017, το Νοσοκομείο Φιλιατών, μετά από την παραίτηση που υπέβαλε ο μοναδικός οφθαλμίατρος του Νοσοκομείου.

Ο οφθαλμίατρος υπέβαλε την Τρίτη την παραίτησή του προς την διοίκηση του Νοσοκομείου, με ημερομηνία ισχύος την 13/6/2017, οπότε και λήγει η άδεια την οποία έχει πάρει από τις 24/5/2017.

Σε μία προσπάθεια να τον μεταπείσει, ο διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Δερδεμέζης, συναντήθηκε μαζί του, χωρίς να το καταφέρει, αφού ο γιατρός επέμενε στην απόφασή τους να ιδιωτεύσει εκτός ΕΣΥ.

Ο συγκεκριμένος οφθαλμίατρος είχε προσληφθεί μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τώρα η διοίκηση του νοσοκομείου πρέπει να αναζητήσει διαθέσιμο οφθαλμίατρο στους πίνακες της 6ης ΥΠΕ, που να έχει δηλώσει στις επιλογές του το Νοσοκομείο Φιλιατών, ώστε να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατό η κλινική.

Σε περίπτωση που δεν θα υπάρχει οφθαλμίατρος στον πίνακα, τότε  ο κίνδυνος η οφθαλμολογική κλινική να παραμείνει χωρίς γιατρό είναι κάτι παραπάνω από ορατός, αφού θα πρέπει να προκηρυχθεί εκ νέου η θέση για το Νοσοκομείο Φιλιατών.

Όσο για την έλλειψη του ειδικού μηχανήματος για τις επεμβάσεις καταρράκτη , σύμφωνα με την διοίκηση του Νοσοκομείου, εγκρίθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού, για την αγορά τους και το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η προκήρυξη του διαγωνισμού, αφού τα απαραίτητα κονδύλια είναι ήδη διαθέσιμα.Read More »
Χωρίς οφθαλμολογική το Νοσοκομείο Φιλιατών - Παραιτήθηκε ο μοναδικός οφθαλμίατρος Χωρίς οφθαλμολογική το Νοσοκομείο Φιλιατών - Παραιτήθηκε ο μοναδικός οφθαλμίατρος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα για τις δυσμορφίες κάτω άκρων, διαβητικό πόδι με προβολή πελματογραφήματος

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 24-5-2017 η ημερίδα με θέμα «Δυσμορφίες κάτω άκρων, διαβητικό πόδι με προβολή πελματογραφήματος.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον εισηγητή ορθοπεδικό-χειρούργο κ. Κυβράνογλου Ηλία, την εκπαιδεύτρια του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας ποδολόγο κ. Νούνη Πασχαλία, καθώς επίσης και τους σπουδαστές των τμημάτων Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας-Καλλωπισμού Νυχιών & Ονυχοπλαστικής και Βοηθός Φαρμακείου.

Η φωτογράφηση έγινε από τους σπουδαστές του τμήματος Τέχνη Φωτογραφίας του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα για τις δυσμορφίες κάτω άκρων, διαβητικό πόδι με προβολή πελματογραφήματος Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα για τις δυσμορφίες κάτω άκρων, διαβητικό πόδι με προβολή πελματογραφήματος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017 Rating: 5

Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός με 120 κιλά κάνναβης και 1,2 κιλά χασισέλαιο (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017Συνελήφθη, χθες (24-05-2017) το μεσημέρι στον Στάνο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 26χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 26χρονο δράστη χθες το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αντιρρίου (στο ύψος του Κομποτίου) να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο. Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν στο όχημά του, δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάθμευσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα.

Το όχημα ακολουθήθηκε και λίγο αργότερα, στην περιοχή του Στάνου Αιτωλοακαρνανίας, ο 26χρονος οδηγός του οχήματος το εγκατέλειψε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός πλην όμως συνελήφθη με τη συνδρομή και αστυνομικών του Σταθμού Τροχαίας Αμφιλοχίας.

Σε έρευνα που έγινε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν στα καθίσματα και στο χώρο των αποσκευών -54- ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -119- κιλών και -272- γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
  • -119- κιλά και -272- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • δύο γυάλινα βάζα που περιείχαν χασισέλαιο, συνολικού βάρους -1.281- γραμμαρίων
  • το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών, ιδιοκτησίας 21χρονου ημεδαπού, που αναζητείται.
  • -1- κινητό τηλέφωνο
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. 


 
Read More »
Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός με 120 κιλά κάνναβης και 1,2 κιλά χασισέλαιο (+ΦΩΤΟ) Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός με 120 κιλά κάνναβης και 1,2 κιλά χασισέλαιο (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017 Rating: 5

SEP Market: Η καλλιέργεια τομάτας του Βαγγέλη Παππά,στην Γλυκή Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017Τα SEP Market συνεργάζονται με παραγωγούς ώστε να καλλιεργούν τα καλύτερα φρούτα και λαχανικά, με ασφάλεια για τους καταναλωτές και το περιβάλλον.
Στόχος μας είναι η καταγραφή όλων των απαιτήσεων, προϋποθέσεων, κριτηρίων και προδιαγραφών ώστε να δημιουργηθεί ένα διαφανές και τεχνικά άρτιο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των προμηθευτών της εταιρίας μας με όλους εσάς , γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την διασφάλιση της ποιότητας των φρούτων και λαχανικών που προμηθεύεστε.
Το Σύστημα Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Φρούτων & Λαχανικών αποτελεί το επίσημο σύστημα επιλογής και ελέγχου των παραγωγών και των προμηθευτών και αφορά όλες τις επιχειρήσεις παραγωγής, τυποποίησης, συσκευασίας και διακίνησης αγροτικών προϊόντων, φρούτων και λαχανικών οι οποίες αποτελούν τους προμηθευτές της εταιρίας SEP Markets Παπαδόπουλος
Αυτές τις συνεργασίες κάνουμε , αυτές τις ποιότητες προσφέρουμε !!
Βίντεο : Βαγγέλης Παππάς, Γλυκή Θεσπρωτίας


 
Read More »
SEP Market: Η καλλιέργεια τομάτας του Βαγγέλη Παππά,στην Γλυκή Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) SEP Market: Η καλλιέργεια τομάτας του Βαγγέλη Παππά,στην Γλυκή Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017 Rating: 5

Συνελήφθη 36χρονος με 20,75 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017
Συνελήφθη, χθες (24-05-2017) αργά το βράδυ σε δασική περιοχή στα Καβάσιλα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας Ιωαννίνων, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, χθες αργά το βράδυ σε δασική περιοχή στα Καβάσιλα Ιωαννίνων, συνελήφθη ο 36χρονος αλλοδαπός διότι από κοινού με συνεργό του που αναζητείται, μετέφεραν πεζοί δύο ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν δεκαεννέα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (20.750) γραμμαρίων.

Οι δύο ταξιδιωτικοί σάκοι με τα ναρκωτικά και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 


 
Read More »
Συνελήφθη 36χρονος με 20,75 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Συνελήφθη 36χρονος με 20,75 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017 Rating: 5

Διαγωνισμός για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Γραικοχωρίου

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017Ο Δήμος Ηγουμενίτσας διακηρύσσει μειοδοτική φανερή και προφορική δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Γραικοχωρίου. 
Το μίσθιο πρέπει να βρίσκεται στην ΔΚ Γραικοχωρίου, να είναι ισόγειο οίκημα συνολικού εμβαδού τουλάχιστον ογδόντα (80) τ.μ., με τουλάχιστον μία (1) αίθουσα, ένα (1) βοηθητικό χώρο, τουλάχιστον δύο (2) τουαλέτες, (μία για το προσωπικό και μία για τα νήπια) και να διαθέτει ικανοποιητικό αύλειο χώρο.

Η διάρκεια της σύμβασης μίσθωσης ορίζεται για τρία έτη (3) με δυνατότητα παράτασης δύο (2) ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της περίληψης της διακήρυξης, καταθέτοντας την αίτηση και τα δικαιολογητικά από τις 29/05/2017, ημέρα Δευτέρα έως και τις 19/06/2017, ημέρα Δευτέρα. 
Τα δικαιολογητικά κατατίθενται σε σφραγισμένο φάκελο ο οποίος συνοδεύεται από αίτηση συμμετοχής στη δημοπρασία (εκτός του φακέλου), στο Πρωτόκολλο του Δήμου Ηγουμενίτσας(Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα), υπόψη της Γραμματείας Οικονομικής Επιτροπής. 
Η Γραμματεία Οικονομικής Επιτροπής θα αποστείλει τα δικαιολογητικά στην αρμόδια επιτροπή καταλληλότητας, επιλογής και εκτίμησης της αξίας του ακινήτου, η οποία με επιτόπια έρευνα, κρίνει περί της καταλληλότητας των προσφερομένων ακινήτων, περί του αν ταύτα πληρούν τους όρους της διακήρυξης. 
Στη συνέχεια θα οριστεί ημέρα και ώρα διεξαγωγής της δημοπρασίας στην οποία θα καλεστούν με αποδεικτικό, να λάβουν μέρος μόνο εκείνοι των οποίων τα ακίνητα κρίθηκαν κατάλληλα. 
Η αναλυτική διακήρυξη διατίθεται από το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας(Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα, στο ισόγειο), τηλ.: 2665361254 ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας, http://www.igoumenitsa.gr


 
Read More »
Διαγωνισμός για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Γραικοχωρίου Διαγωνισμός για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017 Rating: 5

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Εξόρμηση στο όρος Τύμφη

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας την Κυριακή 28 Μαϊου θα εξορμήσει στο όρος Τύμφη.

Πορείες:
*Μικρό Πάπιγκο - Καταφύγιο Αστράκας
Βαθμός δυσκολίας: 1+
Ώρες πορείας: 5
Υψομετρική διαφορά: 950μ.
Απόσταση: 11χλμ

* Μικρό Πάπιγκο - Καταφύγιο Αστράκας - Δρακόλιμνη
Βαθμός δυσκολίας: 2+
Ώρες πορείας: 7
Υψομετρική Διαφορά: 1200μ.
Απόσταση: 17χλμ

*Μικρό Πάπιγκο - Αστράκα 2432μ.
Βαθμός δυσκολίας: 3
Ώρες πορείας: 9
Υψομετρική Διαφορά: 1500μ.
Απόσταση: 20χλμ

Αναχώρηση 6.30π.μ. από το Πάνθεον.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο/αντιανεμικό, μπατόν, νερό 2λιτ, κολατσιό, καπέλο και ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή. {Δεύτερη αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο}

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου στην παλιά μαθητική εστία, 2ος όροφ. αριστερή πτέρυγα, 23/5 - 25/5 και ώρες 19.00-21.00 ΤΗΛ 2665400802

*Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ

*ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.


 
Read More »
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Εξόρμηση στο όρος Τύμφη Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Εξόρμηση στο όρος Τύμφη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ελληνική βραδιά στο Social All Day Cafe Bar

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ελληνική βραδιά στο Social All Day Cafe Bar Ηγουμενίτσα: Ελληνική βραδιά στο Social All Day Cafe Bar Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017 Rating: 5

Στο "σφυρί" βγάζει ο Δήμος Ηγουμενίτσας, κατασχεμένα τραπέζια και καρέκλες

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017Ο Δήμος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει φανερή και προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για την εκποίηση κινητών πραγμάτων (τραπεζοκαθίσματα) με κριτήριο κατακύρωσης την υψηλότερη τιμή , για την εκποίηση των ειδών που αναφέρονται στους επισυναπτόμενους πίνακες ενδεικτικής τιμής εκκίνησης.

Η δημοπρασία εκποίησης θα διενεργηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Ηγουμενίτσας (στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) την 31 Μαΐου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 -10:30 π.μ. ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής που προβλέπεται από το ΠΔ 270/1981, όπως αυτή ορίσθηκε και ισχύει για τον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ


 
Read More »
Στο "σφυρί" βγάζει ο Δήμος Ηγουμενίτσας, κατασχεμένα τραπέζια και καρέκλες Στο "σφυρί" βγάζει ο Δήμος Ηγουμενίτσας, κατασχεμένα τραπέζια και καρέκλες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017 Rating: 5

Θετικά αποτελέσματα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Έκθεση "Ελλάδος Γεύση"

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017


Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε- κάνοντας έντονα αισθητή την παρουσία της- στη 2η Έκθεση "Ελλάδος Γεύση" που πραγματοποιήθηκε στο Περιστέρι Αττικής υπό την αιγίδα των Υπουργείων Οικονομίας, Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ και ΕΟΤ.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας, φιλοξενήθηκαν 20 εκθέτες, ενώ βασική στόχευση ήταν η συνδυασμένη προβολή τουρισμού- πολιτισμού- γαστρονομίας και αγροτικών προϊόντων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι παράλληλες δράσεις που οργάνωσε η Περιφέρεια, ήτοι των ηπειρώτικων συνταγών και της ηπειρώτικης μουσικοχορευτικής παράδοσης, με τα χορευτικά της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ηπείρου και της "Κωστηλάτας" να κερδίζουν τις εντυπώσεις των επισκεπτών της έκθεσης. Στη διάρκεια της (18-21 Μαΐου), πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις.

Στην στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας για εξωστρεφείς και συνδυασμένες δράσεις προβολής της Ηπείρου, επισημαίνοντας τα θετικά αποτελέσματα που ήδη καταγράφονται, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Κατέρης στο περίπτερο της Έκθεσης, την επιμέλεια του οποίου είχε εκ μέρους της αρμόδιας Διεύθυνσης η κ. Σοφία Φούκη 


 
Read More »
Θετικά αποτελέσματα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Έκθεση "Ελλάδος Γεύση" Θετικά αποτελέσματα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Έκθεση "Ελλάδος Γεύση" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: "Επείγουσες οι εργασίες αποκατάστασης στο Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας"

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017

Προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
ΘΕΜΑ: «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης στο Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας»

Από την έναρξη λειτουργίας του το 1997 στο Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας παρουσιάστηκαν σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα, κυρίως λόγω υγρασίας η οποία έχει διαβρώσει εκτεταμένες επιφάνειες στο εξωτερικό και το εσωτερικό του κτιρίου.

Σε συνέχεια επιστολικής επικοινωνίας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας με την τεχνική υπηρεσία του αρμόδιου Υπουργείου και με την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» η τελευταία με το αριθ. πρωτ. Δ9-Τ9.1/3448/9-3-2016 έγγραφό της γνωστοποιεί ότι έχει συνταχθεί μελέτη αποκατάστασης των κακοτεχνιών του κτιρίου, προϋπολογισμού 250.000 €. Από το ίδιο έγγραφο προκύπτει ότι οι εργασίες αποκατάστασης δεν είναι δυνατό να ξεκινήσουν πριν περαιωθούν αμετάκλητα οι εκκρεμείς δίκες κατά του αναδόχου, δηλαδή μετά την παρέλευση τουλάχιστον τριών ετών.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας έχει επανειλημμένως ζητήσει αντίγραφο της μελέτης αποκατάστασης προκειμένου να διερευνήσει άλλες δυνατότητες χρηματοδότησης των εργασιών. Επίσης έχει προτείνει να αναλάβει αφιλοκερδώς τη διεκδίκηση του συνόλου των εξόδων που θα απαιτηθούν σε βάρος του αναδόχου, εάν και εφόσον οι σχετικές δίκες αποβούν υπέρ του Δημοσίου. Σε κάθε περίπτωση δεν υπήρξε ανταπόκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ούτε προτάθηκε κάποια εναλλακτική άμεσης επίλυσης του ζητήματος.

Η μη έγκαιρη πραγματοποίηση των εργασιών αποκατάστασης μεγεθύνει τη φθορά του κτιρίου άρα την έκταση και το κόστος της παρέμβασης. Το πλέον σημαντικό είναι ότι επιδεινώνεται η λειτουργικότητα και η ασφάλεια με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πιθανότητα ατυχήματος για τους πολίτες, το προσωπικό και τους δικηγόρους που κάνουν χρήση του Δικαστικού Μεγάρου.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Εάν και τι προτίθεται να πράξει για την ταχύτερη δυνατή έναρξη των εργασιών αποκατάστασης στο Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας και πριν την αμετάκλητη περαίωση των δικών που εκκρεμούν κατά του αναδόχου,

και αιτούμαι όπως κατατεθεί αντίγραφο της μελέτης αποκατάστασης για το Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας. 
Διαβάστε επίσης: Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: "Επείγουσες οι εργασίες αποκατάστασης στο Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας" Βασίλης Γιόγιακας: "Επείγουσες οι εργασίες αποκατάστασης στο Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εγγραφές νηπίων μέσω ΕΣΠΑ στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εγγραφές νηπίων μέσω ΕΣΠΑ στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ηγουμενίτσα: Εγγραφές νηπίων μέσω ΕΣΠΑ στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017 Rating: 5

Έκκληση απόγνωσης προς την κυβέρνηση από την αδελφότητα "Το Ηρωικό Σούλι"

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ «ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΣΟΥΛΙ»
Αθήνα Απρίλιος 2017

Προς:
1. Προκόπη Παυλόπουλο - Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
2. Αλέξη Τσίμπρα - Πρωθυπουργό της Ελλάδος
3. Νικόλαο Βουτση – Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου
4. Κόμματα Ελληνικού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλής
5. Τον Δήμο Σουλίου,
6. Την Αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας,
7. Την Περιφέρεια Ηπείρου,
8. Τα Υπουργεία (Άμυνας, Εσωτερικών, Πολιτισμού, Παιδείας Τουρισμού)
9. Τους Βουλευτές Θεσπρωτίας Μάριο Κάτση, και Βασίλειο Γιόγιακα
10. Κάθε άλλο ενδιαφερόμενο Δημόσιο ή Ιδιωτικό φορέα,

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ « ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΣΟΥΛΙ» απευθύνει έκκληση απόγνωσης προς την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο φορέα της Πολιτείας, προκειμένου να αναπτύξουν πρωτοβουλίες, οι οποίες- ως ένδειξη ελάχιστης τιμής στους ηρωϊκούς αγώνες των Σουλιωτών για την ελευθερία και την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821- θα αναδείξουν το Σούλι ως:

α) Τόπο Ιστορικής μνήμης με παρεμβάσεις, δραστηριότητες και έργα, όπως:

η βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου για την ασφαλή και ευκολότερη πρόσβαση των επισκεπτών.
η ανάδειξη και προστασία των Ιστορικών μνημείων, (το Κούγκι, το Βουλευτήριο, οι εκκλησίες, τα σχολεία, το κάστρο της Κιάφας, τα πηγάδια, οι νερόμυλοι κ.α.) και η αποκατάσταση των μονοπατιών που οδηγούν σε αυτά τα μνημεία.

Παράλληλα με τα παραπάνω, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να αναληφθεί- από Πανεπιστήμια, Επιστημονικές Ενώσεις και μελετητές- η οργάνωση, ανάθεση και διενέργεια ιστορικών ερευνών και μελετών, σχετικών με την κοινωνική διαστρωμάτωση, τη στρατιωτική και πολιτική οργάνωση της Σουλιώτικης κοινωνίας καθώς και τη λειτουργία εκπαιδευτικών, οικονομικών και άλλων θεσμών σε αυτή. Η ανάγκη αυτή είναι επιτακτική προκειμένου να κληροδοτηθεί η Ιστορία του τόπου στις νέες γενιές, απαλλαγμένη από δογματισμούς, λάθη, αυθαίρετες αναγωγές ή ακόμα και σκοπιμότητες. Αυτό άλλωστε αποτελεί και το χρέος μας απέναντι σε αυτούς, οι οποίοι με τους αγώνες τους συνέβαλαν στη δημιουργία της σύγχρονης Ελλάδας.

β) Τόπο τουριστικού ενδιαφέροντος με:

Την ανάδειξη και προβολή των Σουλιώτικων- ξεχωριστού περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος- βουνών, τοπίων, μονοπατιών και παλαιών οικισμών.

Την προώθηση των τοπικών οικολογικών προϊόντων (τυριά, γαλοτύρι, τσάι, ρίγανη, θυμάρι κ.α.).

Την αναβίωση των τοπικών πανηγυριών και την ανάδειξη της εκκλησίας του Αγίου Δονάτου, ως πόλων έλξης θρησκευτικού τουρισμού και διατήρησης των τοπικών λαϊκών παραδόσεων με την ίδρυση λαογραφικού Μουσείου σε υπάρχοντα χώρο καθώς και την καλύτερη οργάνωση του Ιστορικού Μουσείου.

Έτσι, σε αυτό το πλαίσιο, το Διοικητικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση- τον Απρίλιο του 2017- κατήρτισε το παρακάτω υπόμνημα, με το οποίο ζητεί να λυθούν σημαντικά προβλήματα των Σουλιωτοχωρίων και των κατοίκων του, όπως:

Να προωθηθεί επιτέλους η δημοπράτηση συντήρησης του δρόμου από Γλυκή προς τα Σουλιωτοχώρια (Τσαγγάρι- Φροσύνη –Αυλότοπο Κουκουλιούς) καθώς και η διαπλάτυνση– ασφαλτόστρωση (όπου χρειάζεται, κυρίως από τη θέση Παπαζαφείρη) έως ιστορικό τετραχώρι (Σούλι – Σαμωνίβα – Κιάφα – Αβαρίκο).

Να ολοκληρωθεί η μελέτη και κατασκευή κόμβου στην είσοδο από Γλυκή προς Σουλιωτοχώρια. (Θέμα που παλιότερα είχε απασχολήσει και την Αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας).

Να γίνει επιτέλους η σύνδεση των Σουλιωτοχωρίων με: α) Την Εγνατία οδό από Κουκουλιούς προς Αγία Κυριακή (Πόποβο), για την μετακίνηση προς Παραμυθιά- Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα που παραμένει ημιτελής, καθώς τμήμα του δρόμου (από θέση «Φούσια» προς «Κορυτιές και Φροσύνη») παραμένει χωματόδρομος σε κακή κατάσταση. β) Τον Λούρο, αξιοποιώντας το παλαιό μονοπάτι που επέλεξαν να χρησιμοποίησυν οι Σουλιώτες με την πτώση του Σουλίου κατά την αποχώρησή τους προς την περιοχή της Πρέβεζας και Άρτας (Ζάλογγο και μονή Σέλτσου αντίστοιχα).

Να συντηρηθεί ο δρόμος από τσαγγάρι προς Κουκουλιούς και Λειβάδι.

Να συντηρηθεί το Κάστρο της Κιάφας και να μην αφήνεται να καταρρέει.

Να διανοιχθεί αγροτικός δρόμος από Σούλι ή από Κιάφα προς Μούργκα (που οι συγχωριανοί μας έχουν ανεκμετάλλευτους κλήρους από την 10ετία του 1930).

Να επισκευασθεί ο Μύλος του Σουλίου που κινδυνεύει με κατάρρευση, αν και αποτελεί ιστορικό μνημείο και τουριστικό αξιοθέατο.

Να διανοιχθεί ο αγροτικός δρόμος από το Ταμπουράκι έως τον μύλο του Ντάλλα (υπολείπεται ένα περίπου χιλιόμετρο). Όπως και να αναδειχθεί το παλαιό μονοπάτι.

Να αναδειχθούν με την συντήρηση - ανακατασκευή τους, τα πηγάδια του Σουλίου και της Κιάφας. (Ως γνωστόν κάθε οικογένεια Σουλιωτών διατηρούσε το δικό της πηγάδι, προκειμένου να εξασφαλίσει νερό για τις ανάγκες της, ενώ πολλά συνδέονταν μεταξύ τους με ένα ευφυές δίκτυο αγωγών).

Να συντηρηθούν– πλακοστρωθούν τα παλιά Σουλιώτικα μονοπάτια από:
1. Την Κιάφα προς το Κάστρο της Κιάφας.
2. Το αμφιθέατρο Αγ. Δονάτου προς το εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής στο Κούγκι.
3. Το Σούλι προς την Μούργκα.
4. Από Ντάλλα προς Λαχανόκηπο- Αβαρίκο.
5. Τον Μύλο του Σουλίου και την Σπέλλα την Μαύρη προς Σαμωνίβα.
6. Την Σαμωνίβα προς θέση Τόπι και την Μούργκα.

Τέλος, εκτός όλων των παραπάνω- υιοθετώντας και σχετικά, πανελλαδικής εμβέλειας ψηφίσματα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας- καλούμε την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, να μεριμνήσουν για την επανεξέταση του νομοσχεδίου για τους δασικούς χάρτες (ώστε να μην επιβαρυνθούν με νέα χαράτσια οι μικροϊδιοκτήτες γης), την κατάργηση όλων των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους, καθώς τη μείωση στο 50% των δημοτικών τελών και φόρων που πληρώνουν οι απόδημοι Σουλιώτες. Κι’ αυτό, γιατί είναι γνωστό, πως τα κάθε είδους χαράτσια που πληρώνουν και οι απόδημοι από τα Σουλιωτοχώρια (με τις συνεχείς αυξήσεις στα διόδια και τη δημιουργία νέων σταθμών στους αυτοκινητόδρομους ή αυτά που σχεδιάζονται με τους δασικούς χάρτες, κλπ), οξύνουν παραπέρα το πρόβλημα ερήμωσης των χωριών μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Τόκκας Γρηγόριος 
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Διαμαντόπουλος Μάρκος 


 
Read More »
Έκκληση απόγνωσης προς την κυβέρνηση από την αδελφότητα "Το Ηρωικό Σούλι" Έκκληση απόγνωσης προς την κυβέρνηση από την αδελφότητα "Το Ηρωικό Σούλι" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ενημέρωση για τους μελισσοκόμους

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017
Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι να υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής στις δράσεις 3.1 ‘’Αντικατάσταση κυψελών’’ και 3.2 ‘’Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας’’ του Προγράμματος Βελτίωσης των Γενικών Συνθηκών Παραγωγής και Εμπορίας των Προϊόντων Μελισσοκομίας για το έτος 2017, θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους σύμφωνα με το υπόδειγμα που μπορούν να προμηθευτούν από την Υπηρεσία μας, στο Κέντρο Μελισσοκομίας Ηπείρου & Αιτωλοακαρνανίας.

Οι αιτήσεις έχουν καταληκτική ημερομηνία υποβολής 14 Ιουνίου 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας για την υποβολή των αιτήσεων και για περαιτέρω πληροφόρηση μπορούν να απευθύνονται και στο:

Κέντρο Μελισσοκομίας Ηπείρου & Αιτωλοακαρνανίας
Δασκαλοπούλου 45, Τ.Κ. 30100 Αγρίνιο
Τηλέφωνο: 2641032604

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Θ. ΠΙΤΟΥΛΗΣ 


 
Read More »
Θεσπρωτία: Ενημέρωση για τους μελισσοκόμους Θεσπρωτία: Ενημέρωση για τους μελισσοκόμους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017 Rating: 5

"Η τελευταία μαύρη γάτα" του Ευγένιου Τριβιζά, από το Δημοτικό Σχολείο Μαργαριτίου

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017
Read More »
"Η τελευταία μαύρη γάτα" του Ευγένιου Τριβιζά, από το Δημοτικό Σχολείο Μαργαριτίου "Η τελευταία μαύρη γάτα" του Ευγένιου Τριβιζά, από το Δημοτικό Σχολείο Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017 Rating: 5

Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας λαμβάνει και φέτος μέρος στην πανελλήνια εκστρατεία "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ.Α. στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για σύζευξη της εκπαίδευσης με την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των «Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, θα υλοποιηθούν εκδηλώσεις, οι οποίες επιδιώκουν την προώθηση της αρχής της ισόρροπης ανάπτυξης περιβάλλοντος και πολιτισμού και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική ξενάγηση μαθητών και εκπαιδευτικών στο Περίπτερο Πληροφόρησης του Φορέα, στη Γλυκή, για τους μύθους που σχετίζονται με τον Αχέροντα και για την ανάπτυξη ανθρώπινης δραστηριότητας γύρω από την κοίτη του κατά την αρχαιότητα. Στη συνέχεια θα γίνει ενημέρωση από τους υπεύθυνους του Φορέα Διαχείρισης για τη βιοποικιλότητα στις εκβολές και τα στενά του Αχέροντα και υλοποίηση δραστηριοτήτων με τη μορφή επιδαπέδιων παιχνιδιών.

Χώρος Υλοποίησης: Περίπτερο Πληροφόρησης Γλυκής.
Ώρες υλοποίησης: 9:00 ~ 12:00


Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, η δράση θα συνεχιστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας με την παρουσίαση επιλεγμένων εκθεμάτων των θεματικών ενοτήτων των Αιθουσών του Μουσείου που σχετίζονται με το νερό, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος και παράλληλα την ανάδειξη της διαχρονικής σχέσης του ανθρώπου με το περιβάλλον και την ιστορία του.

Χώρος Υλοποίησης: Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.
Ώρες υλοποίησης: 9:00 ~ 12:00


Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη της Δ΄ τάξης του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας στο αρχαίο θέατρο των Γιτάνων και υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Στο θέατρο των Γιτάνων». Στόχος της δράσης είναι αφενός η γνωριμία των μαθητών με το αρχαίο θέατρο της πόλης των Γιτάνων, που βρίσκεται εντός του ομώνυμου αρχαιολογικού χώρου και έχει ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενο έργο αποκατάστασης και ανάδειξης μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και αφετέρου η ενημέρωσή και ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας μνημείων και περιβάλλοντος.

Χώρος Υλοποίησης: Αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων.
Ώρες υλοποίησης: 9:00 ~ 12:00


Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2665.0. 28539 και 21417 (Γκάνια Χριστίνα, αρχαιολόγος) ή τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις efathe@culture.gr, amig@culture.gr.

O Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Αρχαιολόγος

Θερινό Ωράριο Λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας
Τρίτη έως Κυριακή: 8.00-15.00 / Δευτέρα: κλειστό
Τ.: 26650 28539, 21417
F.: 2665 0 25133
e-mail: amig@culture.gr, efathe@culture.gr
website: igoumenitsamuseum.gr


 
Read More »
Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017 Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017 Rating: 5

Σελίδες