Acheron Actions και ΒΙΚΟΣ ΑΕ καθαρίζουν τις εκβολές του Αχέροντα με πλωτά μέσα

Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021
Acheron Actions και ΒΙΚΟΣ ΑΕ καθαρίζουν τις εκβολές του Αχέροντα με πλωτά μέσα


Η ΚΟΙΝΣΕΠ ACHERON ACTIONS σε συνεργασία με την Βίκος Α.Ε. επιλέγουν την 5η Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον, για την έναρξη της δράσης “CRYSTAL SEAS”!
Καθαρίζουμε τις εκβολές του ποταμού Αχέροντα με πλωτά μέσα (κανό-καγιάκ) και την παραλία της Αμμουδιάς , ώστε να απομακρύνουμε κάθε είδος πλαστικού.
Παράλληλα, συνεργαζόμαστε με το σύλλογο ψαράδων Αμμουδιάς, ώστε τα πλαστικά που πιάνονται στα δίχτυα τους να προωθούνται στην ανακύκλωση!
Η ΣΥΜΜΕΤΟXH ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙKH ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥXIΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ! ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10 πμ στο γραφείο της PONY CLUB στη Γλυκή (απέναντι από το κέντρο πληροφόρησης) για να ξεκινήσουμε τη δράση!!

Μετά τιμής 
ΦΩΤIΟΥ ΗΛIΑΣ (διαχειριστής  ΚΟΙΝΣΕΠ) τηλ:6986617090 
ΝΤΟΥΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (συντονίστρια  δράσης) τηλ:6944671202
Read More »
Acheron Actions και ΒΙΚΟΣ ΑΕ καθαρίζουν τις εκβολές του Αχέροντα με πλωτά μέσα Acheron Actions και ΒΙΚΟΣ ΑΕ καθαρίζουν τις εκβολές του Αχέροντα με πλωτά μέσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021 Rating: 5

ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας - Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά

Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021
ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας - Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για ΠαιδιάTο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας συνεχίζει το διαδικτυακό πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» που διοργανώνεται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Η δεύτερη παρουσίαση με θέμα τις «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 και ώρα 18:30 και θα έχει χρονική διάρκεια περίπου 1 ώρα (20’ εισήγηση και 40’ ερωτήσεις-συζήτηση).

Ομιλητής θα είναι ο κ. Αναστάσιος Χατζής, Παιδίατρος - Εντατικολόγος, τ. Συντονιστής - Διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (γονείς, εκπαιδευτικοί), που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση ώστε να είναι γνώστες των συνεπειών της έκθεσης των παιδιών σε κινδύνους και να λειτουργήσουν προστατευτικά με γνώμονα την Πρόληψη.

Η συμμετοχή στη διαδικτυακή ομιλία είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ηλεκτρονική εγγραφή με ονοματεπώνυμο και email στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/Kg3KnnyXNkJf9Wr86

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 8 Ιουνίου στις 12:30.
Read More »
ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας - Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας - Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021 Rating: 5

Ο Βασίλης Γιόγιακας για το άνοιγμα του τελωνείου Μαυροματίου

Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021
Ο Βασίλης Γιόγιακας για το άνοιγμα του τελωνείου Μαυροματίου


Από τη μεσημεριανή συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη κατά την οποία επιτέλους δόθηκε σαφής δέσμευση για την επαναλειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου από το πρωί της Δευτέρας, 8 π.μ. με 4 μ.μ., και για τη διέλευση φορτηγών. Μαζί με τον Δήμαρχο Φιλιατών Σπύρο Παππά που ήταν στη συνάντηση ευχαριστούμε τους Υπουργούς κ.κ. Γεραπετρίτη, Χαρδαλιά και Οικονόμου καθώς και τον κ. Αρκουμανέα του ΕΟΔΥ οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε ένα πολύμηνο αίτημα της περιοχής μας.
Read More »
Ο Βασίλης Γιόγιακας για το άνοιγμα του τελωνείου Μαυροματίου Ο Βασίλης Γιόγιακας για το άνοιγμα του τελωνείου Μαυροματίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021 Rating: 5

Ο Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας - Ετήσια Γενική Συνέλευση

Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021
Ο Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας - Ετήσια Γενική Συνέλευση


Ο Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του την ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:30. 

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο στο Αμφιθέατρο του «Ιδρύματος Η. Σάρρα» στο Καστρί Ηγουμενίτσας. Θέματα Γενικής Συνέλευσης: 
1. Απολογισμός Δράσεων Συλλόγου έτους 2020 
2. Οικονομικός Απολογισμός Συλλόγου έτους 2020 
3. Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ. Σ. σύμφωνα με τα άρθρα 12 & 14 του Καταστατικού του Συλλόγου. 

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί Διανομή Τροφίμων.
Για την συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση και για την διανομή τροφίμων είναι απαραίτητη η θεωρημένη κάρτα μέλους του Συλλόγου. 
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης και της διανομής θα τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης κατά του COVID-19. 
 Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ
Read More »
Ο Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας - Ετήσια Γενική Συνέλευση Ο Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας - Ετήσια Γενική Συνέλευση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021 Rating: 5

Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021

 Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας


Read More »
Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας  Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021 Rating: 5

23 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο

Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021
23 τα σημερινά κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 2
ΠΕ Θεσπρωτίας 0
ΠΕ Ιωαννίνων 21
ΠΕ Πρέβεζας 0


Read More »
23 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο 23 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021 Rating: 5

Ανοίγει από Δευτέρα το τελωνείο Μαυροματίου

Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021
Ανοίγει από Δευτέρα το τελωνείο Μαυροματίου


Ανοίγει από Δευτέρα το τελωνείο στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας, για διελεύσεις έως 250 άτομα καθημερινά, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά σε επικοινωνία που είχε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης,με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, μετά από σχετικό έγγραφο αίτημα της Περιφέρειας Ηπείρου.
Read More »
Ανοίγει από Δευτέρα το τελωνείο Μαυροματίου Ανοίγει από Δευτέρα το τελωνείο Μαυροματίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021 Rating: 5

Προσφυγή και κατά της ενοικίασης του κεντρικού από τον ΟΛΗΓ - Σειρά έχει το κάμπινγκ;

Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021
Προσφυγή και κατά της ενοικίασης του κεντρικού από τον ΟΛΗΓ - Σειρά έχει το κάμπινγκ;Σε συνέχεια της προσφυγής του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων, καταθέτοντας αίτηση αναστολής, κατά της δημοπρασίας του καταστήματος SOHO, ζητώντας την ακύρωσή της. προχώρησαν σε κατάθεση αιτήσεως αναστολής και για το δημοτικό κατάστημα Κεντρικό.

Υπενθυμίζουμε πως και για τα δύο δημοτικά καταστήματα στην παραλία του Δρεπάνου, έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία από την πλευρά του Δήμου Ηγουμενίτσας και οι ενοικιαστές έχουν ήδη ξεκινήσει τις εργασίες για τη λειτουργία τους.

Πολύ φοβόμαστε πως η επόμενη κίνηση της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος θα είναι να κάνει έξωση και στους ενοικιαστές του δημοτικού κάμπινγκ, που και αυτό βρίσκεται στην παραλία του Δρεπάνου και τελεί υπό το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς με τα άλλα δύο καταστήματα.Read More »
Προσφυγή και κατά της ενοικίασης του κεντρικού από τον ΟΛΗΓ - Σειρά έχει το κάμπινγκ; Προσφυγή και κατά της ενοικίασης του κεντρικού από τον ΟΛΗΓ - Σειρά έχει το κάμπινγκ; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας για το νέο εκλογικό νόμο στην αυτοδιοίκηση: «τελειώνουμε με πειραματισμούς που πλήρωσαν οι τοπικές κοινωνίες»

Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021
Βασίλης Γιόγιακας για το νέο εκλογικό νόμο στην αυτοδιοίκηση: «τελειώνουμε με πειραματισμούς που πλήρωσαν οι τοπικές κοινωνίες»«Αποκαθιστούμε τη δυνατότητα των κορυφαίων συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά, πιο γρήγορα, πιο ευέλικτα, να επιτρέψουν στους συνδυασμούς που επέλεξε η πλειοψηφία των πολιτών να κάνουν πράξη αυτά για τα οποία ψηφίστηκαν, και να κριθούν γι’ αυτά», τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές των τοπικών και περιφερειακών αρχών. Στο νομοσχέδιο θεσπίζεται, μεταξύ άλλων, το 43% συν μια ψήφο ως το ελάχιστο ποσοστό για να κερδίσει ένας συνδυασμός σε δημοτικές ή περιφερειακές εκλογές και τα 3/5 των εδρών στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια για τους συνδυασμούς που θα υπερβούν το ποσοστό αυτό και μέχρι το 60%.
Αναφερόμενος στον αυτοδιοικητικό νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημείωσε ότι δεν είχε σκοπό να ενδυναμώσει την αυτοδιοίκηση και τη φωνή των τοπικών κοινωνιών και εξυπηρετούσε μόνο τη δημιουργία θυλάκων εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος της λειτουργίας των αυτοδιοικητικών θεσμών. Υπογράμμισε επίσης ότι ο νέος νόμος είναι κομμάτι μιας ευρύτερης μεταρρύθμισης με σκοπό να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες και πόροι στην αυτοδιοίκηση. «Κάνουμε αυτό που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπόρεσε ή δεν τόλμησε να επιχειρήσει! 
Και ξεκινάμε σήμερα, τελειώνοντας με πειραματισμούς που πλήγωσαν την αυτοδιοίκηση και που πλήρωσαν οι τοπικές κοινωνίες!», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Γιόγιακας στο κλείσιμο της ομιλίας του, το πλήρες κείμενο της οποίας ακολουθεί:
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Ως αντιπολίτευση είχαμε πει, τον Ιούλιο του 2018, ότι με το νόμο για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άνοιγε την πόρτα στην ακυβερνησία και στο αλισβερίσι.
Τα δύο περίπου χρόνια που έχουμε διανύσει από την εφαρμογή της απλής αναλογικής στη σύνθεση των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων είναι, νομίζω, αρκετά ώστε να μπορούμε να πούμε ότι η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώθηκε.
Και μάλιστα όχι σε λίγες περιπτώσεις.
Τι κληρονόμησε στα αυτοδιοικητικά πράγματα αυτή η απλή αναλογική;
Είδαμε τους εκλεγμένους δημάρχους να γίνονται όμηροι της κάθε λογής μειοψηφίας.
Να αδυνατούν να κάνουν πράξη προεκλογικές δεσμεύσεις για τις οποίες ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία των πολιτών.
Προϋπολογισμούς, απολογισμούς και προγράμματα τεχνικών έργων που δεν μπορούσαν να συμφωνηθούν και να περάσουν.
Όλα αυτά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν είναι μυστικό, δεν είναι κινδυνολογία, δεν είναι δημιούργημα της φαντασίας μας.
Όλοι όσοι είμαστε κοντά στην αυτοδιοίκηση τα παρακολουθούμε και τα γνωρίζουμε.
Τα είπαν και οι άμεσα εμπλεκόμενοι, οι εκπρόσωποι των Ενώσεων των δήμων και των περιφερειών της χώρας.

Αυτή, λοιπόν η εμπειρία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αποκάλυψε και κάτι ακόμα:
Ότι ήταν ένα πείραμα που δεν είχε σκοπό να ενδυναμώσει την αυτοδιοίκηση και τη φωνή των τοπικών κοινωνιών.
Ότι εξυπηρετούσε μόνο τη δημιουργία θυλάκων εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος της λειτουργίας των αυτοδιοικητικών θεσμών.
Ήταν, με λίγα λόγια, ένα προϊόν της πολιτικής συγκυρίας, ένα προϊόν κομματικού υπολογισμού με ιδεολογικό προσωπείο, αυτό της δήθεν αυθεντικής έκφρασης της λαϊκής βούλησης…

Εμείς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι ως κυβέρνηση αυτόν τον νόμο θα τον αλλάξουμε.
Επιχειρήσαμε πολύ νωρίς να δώσουμε κάποια προσωρινή λύση ώστε να μπορεί να προχωρήσει το διοικητικό έργο των δήμων, περνώντας ορισμένες αποφασιστικές αρμοδιότητες από τα δημοτικά συμβούλια στις οικονομικές επιτροπές, εκεί όπου οι δήμαρχοι έχουν την πλειοψηφία.
Και ερχόμαστε τώρα, με αυτό το νομοσχέδιο, να αποκαταστήσουμε τη δυνατότητα των κορυφαίων συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης να μπορούν να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά, πιο γρήγορα, πιο ευέλικτα.
Να επιτρέψουν στους συνδυασμούς που επέλεξε η πλειοψηφία των πολιτών να κάνουν πράξη αυτά για τα οποία ψηφίστηκαν, και να κριθούν γι’ αυτά.
Γιατί αυτό που στο τέλος της ημέρας ενδιαφέρει τον πολίτη είναι να δίνονται λύσεις σε ζητήματα της πόλης του, του χωριού του, της καθημερινότητάς του.
Με αυτό το σκοπό φέρνουμε στο 43% συν μια ψήφο το ελάχιστο ποσοστό για να κερδίσει ένας συνδυασμός σε δημοτικές ή περιφερειακές εκλογές.
Και γι’ αυτό πριμοδοτούμε τους συνδυασμούς των δημάρχων και των περιφερειαρχών με τα 3/5 των εδρών στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια αντίστοιχα.
Αυτές είναι οι δύο κομβικές αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο αυτό.
Ο εισηγητής αλλά και οι συνάδελφοι της συμπολίτευσης που προηγήθηκαν αναφέρθηκαν διεξοδικά σε αυτές.

Αυτό στο οποίο θα ήθελα να σταθώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι η αλλαγή στον τρόπο ανάδειξης των δημοτικών και περιφερειακών αρχών είναι ένα μόνο μέρος ενός μεγαλύτερου, ενός φιλόδοξου σχεδίου της Κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση.
Μια σπουδαία θεσμική μεταρρύθμιση, που θα συνόψιζα σε δύο λέξεις: αρμοδιότητες και πόροι.
Είναι το σχέδιο για την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ της Κεντρικής Διοίκησης, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Περιφερειών και των Δήμων.
Που θα σημάνει περισσότερες αρμοδιότητες στην αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με την περίφημη «αρχή της εγγύτητας» που, όπως ορίζεται στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας, σημαίνει ότι οι αρμοδιότητες πρέπει να ανήκουν κατά προτίμηση στις αρχές που βρίσκονται πιο κοντά στους πολίτες.

Και επειδή από μόνες τους οι αρμοδιότητες είναι κενό γράμμα, θα πάνε χέρι-χέρι με την διασφάλιση περισσότερων πόρων, περισσότερων μέσων για να ανταποκριθεί η αυτοδιοίκηση στον διευρυμένο της ρόλο.
Ακούσαμε με ικανοποίηση και αισιοδοξία τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό να κάνει λόγο για περισσότερα από πεντέμισι δισεκατομμύρια ευρώ που προορίζονται την αυτοδιοίκηση μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης.
Ένα «σύγχρονο Σχέδιο Μάρσαλ» όπως το χαρακτήρισε, που βάζει πιο δυνατά τους δήμους και τις περιφέρειες ως συμμέτοχους στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας.
Κομμάτι της μεταρρύθμισης αυτής θα είναι και η αναμόρφωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων αλλά και η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ απ’ ευθείας από τους δήμους.

Πριν και πέρα από αυτές τις μεγάλες αλλαγές, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι συνεχώς δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Με τακτικές και έκτακτες χρηματοδοτήσεις, για να μπορούν οι δήμοι να στηρίζουν νοικοκυριά και τοπικές επιχειρήσεις.
Με νέες εντάξεις έργων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αλλά και τη διασφάλιση της χρηματοδότησης έργων που είχαν ενταχθεί σε παλαιότερα προγράμματα.
Τέτοια ήταν τα 7 έργα στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας συνολικού ύψους άνω των 14 εκατομμυρίων ευρώ που εγκρίθηκαν πριν 10 μήνες ανάμεσα στα πρώτα 32 έργα του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» σε όλη τη χώρα.
Έργα που βελτιώνουν υποδομές, δίνουν δουλειά και καλυτερεύουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Αυτή είναι η προσέγγισή μας, αυτό είναι το σχέδιό μας για την αυτοδιοίκηση:
Να της δώσουμε τα κατάλληλα εργαλεία, θεσμικά, χρηματοδοτικά, τεχνικά και τεχνολογικά, να της λύσουμε τα χέρια και να της δώσουμε περισσότερη οικονομική και διοικητική αυτοδυναμία.
Κάνουμε αυτό που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπόρεσε ή δεν τόλμησε να επιχειρήσει!
Και ξεκινάμε σήμερα, τελειώνοντας με πειραματισμούς που πλήγωσαν την αυτοδιοίκηση και που πλήρωσαν οι τοπικές κοινωνίες!
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας για το νέο εκλογικό νόμο στην αυτοδιοίκηση: «τελειώνουμε με πειραματισμούς που πλήρωσαν οι τοπικές κοινωνίες» Βασίλης Γιόγιακας για το νέο εκλογικό νόμο στην αυτοδιοίκηση: «τελειώνουμε με πειραματισμούς που πλήρωσαν οι τοπικές κοινωνίες» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021 Rating: 5

Πρόστιμα από 5.000€ σε δύο άτομα για παραβίαση της καραντίνας

Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021
Πρόστιμα από 5.000€ σε δύο άτομα για παραβίαση της καραντίναςΣτο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (01-06-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (11) παραβάσεις και (2) συλλήψεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

Ø (3) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,

Ø (6) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:

· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και

· 5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Ø (2) συλλήψεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ισάριθμα πρόστιμα των 5.000 ευρώ σε ημεδαπή και ημεδαπό, για παραβίαση υποχρέωσης κατ’ οίκον περιορισμού (καραντίνας). Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Πρόστιμα από 5.000€ σε δύο άτομα για παραβίαση της καραντίνας Πρόστιμα από 5.000€ σε δύο άτομα για παραβίαση της καραντίνας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021 Rating: 5

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για το εργατικό ατύχημα

Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για το εργατικό ατύχημαΕκφράζουμε τη λύπη μας για το ατύχημα που συνέβη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εργαζομένου της υπηρεσίας καθαριότητας και ταυτόχρονα τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση. Διαβεβαιώνουμε ότι στον εργαζόμενο είχαν χορηγηθεί όλα τα μέσα ατομικής προστασίας, τα οποία και φορούσε, κάτι που διαπίστωσε και ο τεχνικός ασφαλείας του Δήμου.

Από την πρώτη στιγμή η Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος κα. Χριστίνα Τζέλλου και οι συνάδελφοί του βρέθηκαν στο ΤΕΠ, δίπλα στον εργαζόμενο, ενώ μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Γεράσιμο Φουσέκη τον συνόδεψαν στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του είχε και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος.

Είναι καλά στην υγεία του, ενώ γίνονται όλα τα προβλεπόμενα προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του ατυχήματος.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος
Χριστίνα Τζέλλου
Read More »
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για το εργατικό ατύχημα Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για το εργατικό ατύχημα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021 Rating: 5

Εργατικό ατύχημα στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021
Εργατικό ατύχημα στο Δήμο ΗγουμενίτσαςΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Καταγγέλλουμε το εργατικό ατύχημα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας το πρωί της Τρίτης. Ο τραυματισμός του συναδέλφου μας συμβασιούχου, προήλθε ενώ χειρίζονταν χορτοκοπτικό μηχάνημα σε εργασίες καθαρισμού. Κατά την διαδικασία των εργασιών έσπασε ο δίσκος κοπής με αποτέλεσμα ένα κομμάτι του, να τον τραυματίσει σοβαρά στο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού.

Στην συνέχεια διακομίστηκε με την βοήθεια συναδέλφων του στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και από εκεί στο νοσοκομείο Φιλιατών όπου διαπιστώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός σε τρεις τένοντες του ποδιού του.

Όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει, ο πεπαλαιωμένος με ελλιπή συντήρηση εξοπλισμός , οι ελλείψεις προσωπικού που εξαναγκάζουν σε εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη εκπαίδευσης στο υπάρχον προσωπικό, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που προκαλούν και θα συνεχίσουν να προκαλούν εργατικά ατυχήματα, εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Ο τραυματισμός του συναδέλφου δεν είναι άπλα ένα ακόμα εργατικό ατύχημα.

Είναι εργοδοτικό έγκλημα που φέρει την υπογραφή της εργοδοσίας και της Κυβέρνησης, η οποία με το νομοσχέδιου κατάργησης του 8ωρου θέλει να την εντατικοποίηση ακόμα περισσότερο . Δεν είναι η κακιά η ώρα. Οι υπηρεσίες των ΟΤΑ από το 2014 έχουν θρηνήσει πάνω από 50 νεκρούς. Ενώ τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν διπλά και τριπλά μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και οι μοναδικοί που βγάζουν χρυσάφι είναι οι επιχειρηματίες του χώρου.

Ευχόμαστε στον συνάδελφό, ταχεία ανάρρωση και του υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να γίνουν όσο το δυνατό πιο ανθρώπινες οι συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
Read More »
Εργατικό ατύχημα στο Δήμο Ηγουμενίτσας Εργατικό ατύχημα στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021 Rating: 5

Σελίδες