Δρέπανο: Σύσκεψη απόντων αρμοδίων - "Χιουμοράκι" από την πρόεδρο της ΟΛΗΓ

Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2021
Δρέπανο: Σύσκεψη απόντων αρμοδίων - "Χιουμοράκι" από την πρόεδρο της ΟΛΗΓ


Με την απουσία του καθ’ ύλην αρμόδιου «ιδιοκτήτη» – διαχειριστή της παραλίας του Δρεπάνου, της ΟΛΗΓ ΑΕ, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα η σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε εκτάκτως ο Δήμος Ηγουμενίτσας, με θέμα τη διάβρωση της παραλίας Δρεπάνου – Μακρυγιαλίου.

Μια σύσκεψη που αποκάλυψε εν πολλοίς, όλες τις αδυναμίες της τοπικής (και όχι μόνον) διακυβέρνησης.

Ο Δήμος είναι αναρμόδιος να παρέμβει στην επίμαχη ζώνη, καθώς αυτή βρίσκεται στη διαχείριση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, ο οποίος εκπροσωπήθηκε δια αλληλογραφίας… και μάλιστα μια προχειρογραμμένης και εν πολλοίς ασύντακτης επιστολής καθώς ο Διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού είχε «αναλυμένες υποχρεώσεις» και δεν μπορούσε να παρευρεθεί. Η Πρόεδρος και το ΔΣ του Οργανισμού, επίσης άφαντοι, άνευ επιστολής… εκτός αν θεωρείται παρέμβαση το σχόλιο της κας Δηλαβέρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτω από φωτογραφίες της κατεστραμμένης παραλίας: «Τι μπορείς να πάθεις από τις καντίνες…».


Ο επί διετία ακέφαλος Φορέας Διαχείρισης της προστατευόμενης περιοχής, παρουσίασε μια προμελέτη του «Δημόκριτου», για την η οποία δεν γνωρίζει με τίνος πρωτοβουλία εκπονήθηκε, αποτυπώνει όμως την συρρίκνωση της παραλίας από τη δημιουργία του φράγματος Ραγίου και την εκτροπή της κοίτης του Καλαμά. Στάθηκε πάντως αδύνατο να απαντήσει ο εκπρόσωπος του Φορέα που συμμετείχε στη σύσκεψη για το αν υπάρχει Σχέδιο Διαχείρισης για την παραλία του Δρεπάνου και αν υπεβλήθησαν μηνύσεις όταν γκρέιντερ και τσάπες άρχισαν να αποψιλώνουν και να ισοπεδώνουν τους αμμόλοφους, τις αμμοθίνες, ώστε να δημιουργήσουν ίσιωμα για ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Καντίνες που δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από το Δήμο ή κάποια άλλη δημόσια αρχή και λειτουργούν με… άδεια της Ανώνυμης Εταιρείας, δηλαδή της ΟΛΗΓ ΑΕ! Ενημερώθηκε λοιπόν από το Φορέα Διαχείρισης, η ΟΛΗΓ (που εκμίσθωσε τους χώρους) και το Λιμεναρχείο… για τις ισοπεδώσεις, καθώς τα στελέχη του Φορέα, δεν έχουν τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων! Τι ενέργειες έκαναν αυτοί, παραμένει προς… διερεύνηση!

Όσο για την ταχύτητα των πλοίων, αυτή ελέγχεται από το Λιμεναρχείο (το οποίο επίσης δεν ήταν παρόν στη σύσκεψη) εντός του διαύλου… όχι όμως έμπροσθεν του μεγαλύτερου μέρους του Δρεπάνου και μέχρι το Μακρυγιάλι, καθώς η περιοχή αυτή είναι εκτός του διαύλου του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό, πως αν ο Δήμος ή η Περιφέρεια ή οποιοσδήποτε φορέας, αποφασίσει να παρέμβει στο Δρέπανο, είτε για να κατασκευαστεί τοιχίο για να συγκρατήσει την άμμο, είτε για να αποκαταστήσει τις αμμοθίνες, είτε για αποκατάσταση της φύτευσης ώστε τα ριζικά συστήματα να συγκρατήσουν την όση παραλία απέμεινε, θα πάει κατηγορούμενος, καθώς όλα αυτά -εν αντιθέσει με τις καντίνες- απαιτούν μελέτες και άδειες και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες!

Μεγάλη απούσα από τη σύσκεψη και η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, η οποία κατά το δοκούν και όποτε βολεύει, εγείρει ιδιοκτησιακές αξιώσεις επί του Δρεπάνου. Και αυτή δεν κατόρθωσε να συμμετέχει, ούτε έστω δια της νομικής της συμβούλου!

Και κάπως έτσι η σύσκεψη κατέληξε σε… ευχές: να είμαστε σε επαγρύπνηση, να έρθουμε σε επαφή με επιστήμονες και να εκπονήσουμε μελέτες, που μέχρι να εκπονηθούν, να εγκριθούν, να εξευρεθούν πόροι και να κατασκευαστούν τα όποια προτεινόμενα έργα, ίσως και να είναι αργά!
Read More »
Δρέπανο: Σύσκεψη απόντων αρμοδίων - "Χιουμοράκι" από την πρόεδρο της ΟΛΗΓ Δρέπανο: Σύσκεψη απόντων αρμοδίων - "Χιουμοράκι" από την πρόεδρο της ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Αύξηση για τα τουριστικά καταλύματα τον Οκτώβριο

Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2021
Αύξηση για τα τουριστικά καταλύματα τον Οκτώβριο


Αύξηση κατά 248 εκατ. ευρώ καταγράφηκε τον Οκτώβριο εφέτος στον τζίρο των επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο (παροχή καταλυμάτων), όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, για τις επιχειρήσεις του κλάδου καταλυμάτων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Οκτώβριο 2021 ανήλθε σε 482.519.478 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 105,9% σε σχέση με τον Οκτώβριο 2020, όπου είχε ανέλθει σε 234.340.816 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών το 2020 μεγαλύτερη από 1%, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου (431,9%) και η μικρότερη αύξηση (58,2%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κω.

Παράλληλα, για τις επιχειρήσεις του κλάδου υπηρεσιών εστίασης με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Οκτώβριο 2021 ανήλθε σε 142.567.667 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 31,1% σε σχέση με τον Οκτώβριο 2020, όπου είχε ανέλθει σε 108.750.364 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών το 2020 μεγαλύτερη από 1%, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (236%) και η μικρότερη αύξηση (8%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Ενώ, η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής (16,3%).
Read More »
Αύξηση για τα τουριστικά καταλύματα τον Οκτώβριο Αύξηση για τα τουριστικά καταλύματα τον Οκτώβριο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

ΝΕΑ Διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ από την ΠΕ Θεσπρωτίας και τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Σουλίου

Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2021
ΝΕΑ Διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ από την ΠΕ Θεσπρωτίας και τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Σουλίου


Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Θεσπρωτίας, μέσω της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, παρέλαβε και παρέδωσε στους Εταίρους της Δήμο Ηγουμενίτσας και Δήμο Σουλίου νέες ποσότητες από
ΤΡΟΦΙΜΑ-ΕΙΔΗ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ (ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΖΑΧΑΡΗ, ΑΛΕΥΡΙ, ΡΥΖΙ ) & ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ τα οποία θα διανεμηθούν από 21/12/2021 έως 23/12/2021 στα κατά τόπους σημεία διανομής, στους δικαιούχους του κάθε Εταίρου, στα πλαίσια υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ, της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών μέτρων, ετών 2018–2019», με κωδικό MIS:5029413.

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη
Read More »
ΝΕΑ Διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ από την ΠΕ Θεσπρωτίας και τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Σουλίου ΝΕΑ Διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ από την ΠΕ Θεσπρωτίας και τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

146 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2021
146 τα νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 31
ΠΕ Θεσπρωτίας 12
ΠΕ Ιωαννίνων 61
ΠΕ Πρέβεζας 42

Read More »
146 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο 146 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Πλύσιμο - καθαρισμός της Λαϊκής Αγοράς Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2021
Πλύσιμο - καθαρισμός της Λαϊκής Αγοράς Ηγουμενίτσας


Σας κάνουμε γνωστό ότι την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου από τις 7:00 π.μ. έως τις 9:00 π.μ. η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα προβεί σε πλύσιμο και καθαρισμό της Δημοτικής Αγοράς.
Read More »
Πλύσιμο - καθαρισμός της Λαϊκής Αγοράς Ηγουμενίτσας Πλύσιμο - καθαρισμός της Λαϊκής Αγοράς Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Μ.Κάτσης στο digital economy forum 2021: Η ψηφιακή μετάβαση να μην αφήσει κανέναν πίσω (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2021
Μ.Κάτσης στο digital economy forum 2021: Η ψηφιακή μετάβαση να μην αφήσει κανέναν πίσω (+ΒΙΝΤΕΟ)


Στο συνέδριο «digital economy forum 2021» του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) παραβρέθηκε σαν ομιλητής ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης.

Ξεκινώντας με την επισήμανση ότι: «Η χώρα μας για χρόνια ολιγώρησε και δεν έθεσε σε υψηλή θέση στην ατζέντα την ψηφιακή μετάβαση», «με αποτέλεσμα να καταστούμε ένας εκ των ουραγών της Ευρώπης», υπενθύμισε ότι αυτή η κατάσταση άλλαξε με την ίδρυση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το 2016. Ανέφερε επιγραμματικά τα μεγάλα, εμβληματικά έργα που έβαλε μπροστά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως το Ultra Fast Broadband για Internet υπερυψηλών ταχυτήτων, Rural Broadband στις «λευκές» περιοχές, ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ και Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων στο δημόσιο με ψηφιακές υπογραφές, νέες ψηφιακές ταυτότητες κ.ά., αλλά και ένα πλήθος νέων ψηφιακών υπηρεσιών στο δημόσιο όπως τα ηλεκτρονικά ιατρικά ραντεβού στο ΠΕΔΥ, αρχικές δηλώσεις και ενστάσεις σε κτηματολόγιο και δασικούς χάρτες, εγγραφές και μετεγγραφές φοιτητών και μαθητών, αιτήσεις αναπληρωτών και μεταθέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών, πόθεν έσχες κ.ά.

Στη συνέχεια, ο Μάριος Κάτσης υποστήριξε ότι παρόλο που η κυβέρνηση ΝΔ συνέχισε την πολιτική των ψηφιακών υπηρεσιών, αυτό σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί τους πανηγυρισμούς της περί «ψηφιακών αλμάτων», καθώς στα πρόσφατα αποτελέσματα για του, πλέον αντιπροσωπευτικού, Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας DESI 2021, η Ελλάδα κατατάσσεται 3η από το τέλος (25 στους 27) στην Ε.Ε., ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ο επί μέρους δείκτης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σημείωσε οριακή πτώση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη μνεία στις μεγάλες καθυστερήσεις του έργου Ultra Fast Broadband που έχει βαλτώσει, παρόλο που η ΝΔ το βρήκε συμβασιοποιημένο από τον ΣΥΡΙΖΑ, έργο με το οποίο θα είχαμε ήδη αύξηση της ταχύτητας και μείωση του κόστους του internet για τους πολίτες, καθώς σήμερα έχουμε το πιο ακριβό και αργό internet στην Ευρώπη.

Όσον αφορά τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να αλλάξει σημαντικά αυτή η κατάσταση, ανέφερε ότι είναι κρίσιμα στοιχεία, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να διαθέτουν ευρυζωνικές συνδέσεις νέας γενιάς, να μην υπάρχουν πλέον περιοχές χωρίς συνδεσιμότητα, όπως και μεγάλες μερίδες του πληθυσμού να μπορούν να χρησιμοποιούν ψηφιακές υπηρεσίες αποκτώντας ψηφιακές δεξιότητες.

Αναφερόμενος, στους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την αξιοποίηση των κονδυλίων του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ο Μάριος Κάτσης στηλίτευσε τη χαμηλή μέχρι τώρα απορροφητικότητα, την έλλειψη διαβούλευσης με τους φορείς, την εκχώρηση 1,2 δις ευρώ στο Υπουργείο Εργασίας, κάτι που θα οδηγήσει σε αμφιβόλου ποιότητας κατάρτιση, αντί για ψηφιακές δεξιότητες στον πληθυσμό. «Κρίσιμα ζητήματα τα επόμενα χρόνια αποτελούν η διαφάνεια στην κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και η μεγιστοποίηση της απορροφητικότητας των κονδυλίων εντός χρονικών ορίων για να μη χαθεί αυτή η ευκαιρία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας πιο συγκεκριμένες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο Μάριος Κάτσης τόνισε ότι: «Απαιτείται σχεδιασμός νέων έργων ευρυζωνικής υποδομής και επιτάχυνση της ψηφιοποίησης του δημοσίου τομέα, απαιτούνται δράσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και του λιανεμπορίου με συνέργεια των επιμελητηρίων, με αναβάθμιση των συστημάτων κυβερνοασφάλειας. Στον αντίποδα των κυβερνητικών χειρισμών, εμείς υποστηρίζουμε ότι οι πόροι των Ταμείων δεν πρέπει να κατευθύνονται μόνο στους μεγάλους και τους λίγους ισχυρούς ομίλους, αλλά σε εγχώριες μικρές, πολύ μικρές, μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, απαιτούνται φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα σε επιχειρήσεις για προσλήψεις και επενδυτικά κίνητρα σε νέους επιστήμονες στον κλάδο Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών ώστε να ανασχεθεί το brain drain και συγκλίνουμε με τους ευρωπαϊκούς στόχους.»

Κλείνοντας, ανέφερε ότι: «Οι θέσεις μας είναι διατυπωμένες και υπηρετούν ένα συνολικότερο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση με ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία, σχέδιο που υπηρετεί τη χώρα και τους πολίτες της. Η ψηφιακή μετάβαση δεν πρέπει να αφήνει κανέναν πίσω. Πρέπει να υπηρετεί την κοινωνία και την οικονομία, να λειτουργεί με γνώμονα την άρση των ανισοτήτων, την εμβάθυνση της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ισονομίας.»


Read More »
Μ.Κάτσης στο digital economy forum 2021: Η ψηφιακή μετάβαση να μην αφήσει κανέναν πίσω (+ΒΙΝΤΕΟ) Μ.Κάτσης στο digital economy forum 2021: Η ψηφιακή μετάβαση να μην αφήσει κανέναν πίσω (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με θύμα 61χρονο

Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2021
Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με θύμα 61χρονοΣήμερα (21-12-2021) το μεσημέρι και επί της Επαρχιακής Οδού Κοσμηράς – Δωδώνης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 61χρονος ημεδαπός, εκτράπηκε της πορείας του και ανατράπηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο οδηγός του οχήματος ανασύρθηκε νεκρός από το αυτοκίνητο από προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με θύμα 61χρονο Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με θύμα 61χρονο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Έκρηξη και φωτιά σε πυλώνα της ΔΕΗ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2021
Έκρηξη και φωτιά σε πυλώνα της ΔΕΗ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)Έκρηξη σημειώθηκε σε κολώνα της ΔΕΗ και ακολούθησε φωτιά σε μετασχηματιστή, έξω ακριβώς από το 3ο δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας και την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, στις 9 το πρωί της Τρίτης 21/12.

Στο βίντεο από τους thesprotikoiantilaloi.gr που ακολουθεί ακούγεται χαρακτηριστικά το κουδούνι του σχολείου...

Ακολούθησε μικρή διακοπή ρεύματος, καθώς ακόμη και αυτή την ώρα έχει πέσει η τάση στη γύρω περιοχή.

Μέχρι στιγμής από κατοίκους της περιοχής ενημερωθήκαμε ότι έσπευσε περιπολικό της αστυνομίας όπου διέκοψε την κυκλοφορία, ενά αναμένεται η πυροσβεστική και συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ.

Παρόλο που έχουν περάσει μέρες που σταμάτησε η κακοκαιρία, παρουσιάζονται συνεχώς προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτρισμού της πόλης. 

Αναμένουμε ενημέρωση από τη ΔΕΔΔΗΕ για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή...Read More »
Έκρηξη και φωτιά σε πυλώνα της ΔΕΗ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Έκρηξη και φωτιά σε πυλώνα της ΔΕΗ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Το Μουσείο Φιλελληνισμού στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2021
Το Μουσείο Φιλελληνισμού στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας


Στο πλαίσιο των δράσεων για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση του 1821 και σε συνάρτηση με το μάθημα της Ιστορίας, οι μαθητές της Γ ́ τάξης του Γυμνασίου μας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια διαδικτυακή ξενάγηση στο Μουσείο Φιλελληνισμού. 
Ενημερώθηκαν για την εξέλιξη του Φιλελληνισμού από την Αναγέννηση μέχρι και σήμερα. Συνειδητοποίησαν τη συμβολή του στον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων και τη δράση του στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, τη συμβολή του καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου στην ελληνική Επανάσταση και την παρουσία εθελοντών μαχητών που πολέμησαν στο πλευρό των επαναστατών. 
Τα εκθέματα του Μουσείου, συναφή με τον πολιτισμό και την τέχνη του 19ου αιώνα, με την ιστορία, με τη διαχρονικότητα της κλασικής Ελλάδας, με το Λόρδο Βύρωνα και με την Ελληνική Επανάσταση, εντυπωσίασαν τους μαθητές μας.
Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους μαθητές της Γ΄τάξης και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, στην κ Άννα Ρόζα υπάλληλο του Μουσείου για την εικονική ξενάγηση αλλά και στη φιλόλογο του σχολείου μας κ Τούση Γεωργία για την οργάνωση και επιμέλεια της εκδήλωσης.
Read More »
Το Μουσείο Φιλελληνισμού στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Το Μουσείο Φιλελληνισμού στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων

Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2021
Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων


Συνελήφθη προχθές το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, που κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· μεταλλικό ρόπαλο μήκους (80) εκατοστών,
· -2- μαχαίρια μήκους (20) και (28) εκατοστών και
· στιλέτο μήκους 22 εκατοστών.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2021 Rating: 5

Σελίδες