Ο καλλιτεχνικός "γάμος" του Αντώνη Παπαλάμπρου με τον Θωμά Λιώλιου, έφερε ξανά το βραβείο

Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017


Ως τέχνη ορίζεται η συνειδητή ενέργεια, αλλά και η ιδιαίτερη ικανότητα του ανθρώπου για δημιουργία έργων που προκαλούν αισθητική συγκίνηση, και αναπτύσσουν προβληματισμό. 

Το καλλιτέχνημα είναι πάντα έργο ενός ανθρώπου, όπου με την φαντασία του μπορεί να διακρίνει περιορισμούς και αδικίες.

Μπορούμε να πούμε πως μετατρέπεται σε μια φωνή διαμαρτυρίας, που πηγάζει από το ταπεραμέντο και την ψυχή του καλλιτέχνη. 

Όταν λοιπόν ενώσουμε δυο καλλιτέχνες που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά στο μέγιστο βαθμό, το αποτέλεσμα του έργου τους δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο κανέναν. 

Ο πρώτος είναι ο κύριος Παπαλάμπρου Αντώνης, ένας εξαίρετος επαγγελματίας φωτογράφος της πόλης μας, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά μέσω της τέχνης του, συμμετέχοντας σε δράσεις για την αφύπνιση της κοινωνίας μας. 

Είναι ένας από τους λίγους καλλιτέχνες που υπηρετεί επάξια την τέχνη του, και αυτό αναγνωρίζετε και σε τοπικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, καθώς έχει βραβευτεί πολλές φορές σε διεθνείς διαγωνισμούς. 

 

Ο δεύτερος είναι ο μοναδικός Θωμάς Λιώλιος.
Ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει μέσα από την πορεία του, το ήθος και την αξία του. 

Ο δάσκαλος που μεγάλωσε γενιές παιδιών φυτεύοντας τους σπόρους της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Δίνοντας μαθήματα ήθους, και αγάπης. 

Τον ηθοποιό που υπηρετεί την τέχνη του με όλη του την ψυχή και δύναμη. 

Ένας σπάνιος άνθρωπος, που έχει αφήσει μεγάλη παρακαταθήκη έργου και στις σχολικές αίθουσες και στα κοινά του τόπου μας!!! 

Σε αυτούς του δυο ανθρώπους – καλλιτέχνες, και στο μοναδικό αποτέλεσμα της σύμπραξης τους, δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασυγκίνητοι και οι κριτές του διαγωνισμού PWS που έγινε στην Αθήνα στο χώρο της PHOTOVISION στις 11-3-2017 οι οποίοι κατέταξαν στην Τρίτη θέση την φωτογραφία στην κατηγορία OPEN.
 

Μια φωτογραφία που κόβει την ανάσα και προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. 

Που έχει δύναμη και νόημα.


Read More »
Ο καλλιτεχνικός "γάμος" του Αντώνη Παπαλάμπρου με τον Θωμά Λιώλιου, έφερε ξανά το βραβείο Ο καλλιτεχνικός "γάμος" του Αντώνη Παπαλάμπρου με τον Θωμά Λιώλιου, έφερε ξανά το βραβείο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017 Rating: 5

Σύλληψη 35χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.


 
Read More »
Σύλληψη 35χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Σύλληψη 35χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017 Rating: 5

Συμμετοχή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς

Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017


Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, πιστό στους στόχους και τις στρατηγικές, που έχει θέσει τα τελευταία χρόνια συμμετείχε και φέτος, με τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης στους παρακάτω πανελλήνιους διαγωνισμούς:
 
Πρώτον, στις 3 Μαρτίου 2017 στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού, που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών,
 
Δεύτερον, στις 17 Μαρτίου 2017, στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικών δημοτικού, «Αριστοτέλης» 2017. 
Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα φυσικής.
Οι ετήσιοι αυτοί διαγωνισμοί έχουν ως στόχο τη βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των Φυσικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο. Σε αυτούς πήραν μέρος στην πρώτη φάση, με μεγάλη προθυμία οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας, με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ μετά από επιλογή θα υπάρξει και δεύτερη φάση, με βάση την αξιολόγηση των γραπτών των μαθητών, όπου θα δοθούν βραβεία και έπαινοι των πρωτευσάντων μαθητών σε πανελλήνια κλίμακα. Οι μαθητές του σχολείου μας, για την καλύτερη προετοιμασία τους στους δύο παραπάνω διαγωνισμούς, συμμετείχαν με τη φροντίδα των δασκάλων τους, σε ειδική επιμορφωτική πειραματική διαδικασία με απλά υλικά εντός της σχολικής τάξης, η οποία πραγματοποιήθηκε από τους υπεύθυνους καθηγητές του Ερευνητικού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Θεσπρωτίας, κ.κ. Νούση Βασίλειο και Τζάνη Ευάγγελο, τους οποίους και ευχαριστούμε δημόσια γι αυτό.
 
Τρίτον, στις 10 Μαρτίου 2017, στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας Ελλάδος.
Η συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας σε αυτούς τους διαγωνισμούς αποσκοπεί στο να μπορέσουν οι ίδιοι οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί να ξεπεράσουν το στάδιο της απλής παράθεσης γνώσεων και να οδηγηθούν συστηματικά στον Μαθηματικό και Φυσικό εγγραμματισμό τους, ο οποίος ορίζεται ως η ικανότητα του ατόμου να κατανοεί και να εντάσσει την επιστήμη των Μαθηματικών και της Φυσικής στην καθημερινότητα, να αναπτύσσει τεκμηριωμένες κρίσεις πάνω σε προβλήματα που τίθενται εμπρός του και να χρησιμοποιεί τη μαθηματική γνώση και τη γνώση των Φυσικών Επιστημών, για να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις ανάγκες της καθημερινής ζωής του ως σκεπτόμενος, δημιουργικός και ενεργός πολίτης. 

Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο μαθητής έρχεται σε επαφή με την επιστημονική γνώση, αλλά ταυτόχρονα αποκτά και την ικανότητα να χρησιμοποιεί αυτήν τη γνώση, προκειμένου να αναγνωρίζει την επιστημονική φύση των προβλημάτων της καθημερινότητάς του, να εξηγεί φαινόμενα με αμιγώς επιστημονικό τρόπο και, φυσικά, να οδηγείται σε συμπεράσματα σχετικά με τις Φυσικές Επιστήμες και τα Μαθηματικά βασισμένα, ωστόσο, σε επιστημονικές αρχές και τεκμήρια. 

Η συνεχιζόμενη συμμετοχή μας άλλωστε, στους παραπάνω διαγωνισμούς υπογραμμίζει τη σημασία που δίνει το σχολείο μας στην εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στην καθημερινή ζωή, σε
αντιδιαστολή προς την απλή αναπαραγωγή της γνώσης, την οποία υποστήριζε η παραδοσιακή παιδαγωγική και σχολική πρακτική.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα τμήματα της Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας, κ.κ. Γόγολο Πέτρο,Θεολόγου Στέφανο,Κωνσταντάκου Γεωργία και Μπάζιου Γιαννούλα , γιατί με τη στάση τους και τη βοήθειά τους, οδήγησαν τα παιδιά με επιτυχία στους διαγωνισμούς αυτούς.


Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Γεώργιος Κύλλας


Read More »
Συμμετοχή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς Συμμετοχή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017 Rating: 5

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΣΤΟΡΓΗ" ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
ο Σύλλογος «Στοργή» και η ΠΟΜΑμεΑ ΗΠΕΙΡΟΥ και Β. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ χαιρετίζουν την 1η Διαβούλευση για την Καταγραφή απόψεων φορέων και πολιτών σχετικά με τα υφιστάμενα προβλήματα κινητικότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, ανάμεσά σας, για να εκπροσωπήσουμε μια μεγάλη κατηγορία πολιτών που χαρακτηρίζεται ως τα λεγόμενα «εμποδιζόμενα άτομα», στην οποία περιλαμβάνονται και τα άτομα με αναπηρία, δηλαδή,
• Τα τυφλά άτομα
• Τα κωφά άτομα
• Τα άτομα με κινητική αναπηρία,
• Τα άτομα με γνωστικές δυσλειτουργίες και δυσκολίες αντίληψης ….
Ποσοστό 10% έως 15% του πληθυσμού της χώρας μας, το οποίο εκτινάσσεται στο 50% συνυπολογίζοντας στα «εμποδιζόμενα άτομα» εκτός από τα ΑμεΑ και τα άτομα με μειωμένες ικανότητες, όπως:
• Τα Νήπια και τα μικρά παιδιά
• Οι έγκυες γυναίκες στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης
• Τα άτομα με ασυνήθεις σωματικές διαστάσεις και οι πάσχοντες από καρδιακά προβλήματα, από αρθρίτιδα και άσθμα.
• Οι ηλικιωμένοι, κι επειδή μάλιστα γερνά ο πληθυσμός μας και πρέπει να εργαζόμαστε μέχρι μια αρκετά μεγάλη ηλικία η προσβασιμότητα θα πρέπει να είναι προτεραιότητα προκειμένου να δημιουργηθούν φιλικά περιβάλλοντα για όλους τους πολίτες.
Με άλλα λόγια στην ομάδα των Εμποδιζόμενων Ατόμων, δυνητικά, ανήκουμε όλοι μας, καθώς κάποια στιγμή στη ζωή μας, αντιμετωπίσαμε ή θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες της σύγχρονης πραγματικότητα...

Να ενημερώσουμε ότι εφαρμογή της προσβασιμότητας είναι υποχρεωτική βάσει:
Α) της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Το άρθρο 9 αναφέρεται στην προσβασιμότητα. Με τον Ν.4074/2012 που την έχει κυρώσει η ελληνική Βουλή και συνεπώς αποτελεί μέρος του εθνικού θεσμικού μας πλαισίου,

Β) του συντάγματος της χώρας και της εθνικής νομοθεσίας όπως:
- της παρ. 2 του άρθρου 4 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο «Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.»,
- της παρ. 6 του Άρθρου 21 του Συντάγματος της χώρας, σύμφωνα με την οποία «τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας»,

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία προβλέπεται η προσπέλαση από ΑμεΑ σε δρόμους, μέσα μαζικής μεταφοράς σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες καθώς και σε κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες:
 του Δημοσίου και κοινωφελών οργανισμών,
 των Ο.Τ.Α., ή που έχουν χρήσεις συνάθροισης κοινού,
 της εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής πρόνοιας,
 των γραφείων και εμπορίου.
Σήμερα κάναμε μια βόλτα στην πόλη μας για να παρατηρήσουμε και να καταγράψουμε τι έχουμε ή μάλλον τι δεν έχουμε από θέμα προσβασιμότητας:
Καταγράψαμε, λοιπόν, ότι έχουμε πρόσβαση
• στο κτίριο του Δήμου μας και
• στο κτίριο της Περιφέρειας, που είναι τοποθετημένη ράμπα επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, δηλαδή από την πίσω είσοδο του κτιρίου και οι όροφοι επικοινωνούν με ασανσερ.
• Αντιθέτως, δεν υπάρχει καμία προσβασιμότητα στα κτίρια της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Προσβασιμότητα στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής
• Στα περισσότερα Νηπιαγωγεία δεν έχουμε ράμπες, ενώ,
• έχουν πρόσβαση το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας.
• Στο 1ο, 2ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας υπάρχει μερική προσβασιμότητα ή καθόλου. Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι το 2Ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας συστεγάζεται με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας και παρόλα αυτά δεν υπάρχει πρόσβαση!!!
Προσβασιμότητα στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της περιοχής:
• Το 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο και 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, όπως επίσης και 1ο Λύκειο και 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας έχουν
• Δεν υπάρχει καμία πρόσβαση στο Γυμνάσιο της Ν. Σελεύκειας
Επιπλέον,
• Καμία ράμπα δεν έχει τοποθετηθεί στα ΙΕΚ και στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας.
• Το ΤΕΙ εμφανίζει μερική προσβασιμότητα καθώς δεν είναι προσβάσιμο σε όλους τους χώρους
• Στο Αστυνομικό τμήμα Ηγουμενίτσας δεν υπάρχει τοποθετημένη ράμπα,
• Οι Τράπεζες και τα ΑΤΜ της πόλης μας έχουν πρόσβαση εκτός από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

• Θέσεις για παρκάρισμα ΑμεΑ,
υπάρχουν ορισμένες αλλά όχι όσες χρειάζονται. Για παράδειγμα, πρέπει να διαμορφωθούν θέσεις για parking ΑμεΑ στο parking έναντι της Εκκλησίας καθώς και στην παραλιακή οδό.

Διαπιστώσαμε ότι, το μεγαλύτερο ποσοστό των κτιρίων των δημόσιων υπηρεσιών παρουσιάζει μερική προσβασιμότητα ή καθόλου. Η μερική προσβασιμότητα εξαντλείται, κυρίως, στην τοποθέτηση ράμπας ενώ δεν υπάρχουν κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι που να εξασφαλίζουν την ασφαλή πρόσβαση των ΑμεΑ, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Η Προσβασιμότητα στο φυσικό περιβάλλον και στα Μέσα Μεταφοράς είναι περιορισμένη έως και ανύπαρκτη. Συμπληρωματικά, οι κοινόχρηστοι χώροι είναι γεμάτοι φυσικά, τεχνητά, μόνιμα και κινητά εμπόδια. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ράμπες και οι διαδρομές καλύπτονται από καθίσματα καφετεριών ή παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Αυτά τα εμπόδια οφείλονται εκτός των άλλων στην έλλειψη κοινωνικής συνείδησης, στην έλλειψη σεβασμού στους νόμους και βέβαια, στην αδιαφορία και ατιμωρησία από τις αρμόδιες αρχές.

Κλείνοντας, τονίζουμε ότι η δημιουργία ενός προσβάσιμου περιβάλλοντος, όπου όλοι ανεξαρτήτως ικανοτήτων μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια και άνεση, είναι υποχρέωση όλων των φορέων και γενικότερα των ενεργών πολιτών που έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.

Με εκτίμηση,
Η ΠΡΟΕΔΟΣ 
ΚΑΣΣΑΡΗ ΕΛΕΝΗ
Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΑΝΝΑ


 
Read More »
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΣΤΟΡΓΗ" ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΣΤΟΡΓΗ" ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος Τρίτη και Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης. 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος Τρίτη και Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος Τρίτη και Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017 Rating: 5

Πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς για αγορά Pos με προνομιακή τιμή

Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017
Ο Εμπορικός σύλλογος Παραμυθιάς καλεί όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Παραμυθιά καθώς και στις γύρω περιοχές του δήμου Σουλίου και δεν έχουν προμηθευτεί ακόμα τερματικό POS να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο στο τηλέφωνο 6949335245 ώστε να λάβουν καλύτερη προσφορά για τα τερματικά! (αγορά & προμήθεια)

Το ΔΣ του συλλόγου


 
Read More »
Πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς για αγορά Pos με προνομιακή τιμή Πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς για αγορά Pos με προνομιακή τιμή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017 Rating: 5

Μια ακόμη Θεσπρωτική επιχείρηση βραβεύτηκε στη food expo 2017

Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017Μια ακόμη επιχείρηση από τη Θεσπρωτία, έλαβε μέρος στην food expo 2017 και διακρίθηκε για την ποιότητα των προϊόντων της, από την λέσχη των αρχιμαγείρων! 
Πρόκειται για την μελισσοκομία Κίτσιος, από την Κεστρίνη, και το μέλι της. 
Παρά την κρίση και τις αντίξοες οικονομικές, φορολογικές συνθήκες , είναι αξία θαυμασμού η επιμονή και συνέπεια επιχειρήσεων από τον τόπο μας , να επενδύουν στην εξωστρέφεια και στην εξαγωγή Θεσπρωτικών προϊόντων!! 
Μια επιχείρηση που ξεκίνησε με 2 κυψέλες για χόμπι, κατέληξε να βάζει το μέλι της, σε λίγο καιρό, στα ράφια καταστημάτων σε 4 χώρες του εξωτερικού !


 
Read More »
Μια ακόμη Θεσπρωτική επιχείρηση βραβεύτηκε στη food expo 2017 Μια ακόμη Θεσπρωτική επιχείρηση βραβεύτηκε στη food expo 2017 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017 Rating: 5

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ - ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΑΔΗ

Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017
Την τρέχουσα επικαιρότητα απασχολεί πλην άλλων και η κινητικότητα που καταγράφεται σε κυβερνητικό επίπεδο, για την λεγόμενη αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει το ισχύον σχέδιο για την Αυτοδιοίκηση, με το όνομα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

Η δημοσιοποιηθείσα κυβερνητική πρόθεση για την κατ αρχή μείωση της θητείας των αυτοδιοικητικών οργάνων, την χρονική αποδέσμευση των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές, την καθιέρωση απλής αναλογικής και τις τροποποιήσεις για θέματα οικονομικού, διοικητικού και θεσμικού περιεχομένου, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε αυτοδιοικητικούς και όχι μόνο, κύκλους.

Άσχετα όμως από τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται ως προς το περιεχόμενο της σχεδιαζόμενης αναθεώρησης, η πραγματικότητα επιτάσσει μια ουσιαστική και αποτελεσματική αναβάθμιση του αυτοδιοικητικού θεσμικού πλαισίου.

Η κινητικότητα επομένως που καταγράφεται ως προς την τροποποίηση του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για μια συνολική νομοθετική παρέμβαση, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις

Αποτελεί γενικότερη γνώση ότι μετά την δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους και μέχρι την σύγχρονη εποχή, μηχανισμοί πολιτικού και κοινωνικού ελέγχου επιμένουν να κρατούν τη κοινωνία μας σε κατάσταση αποδιοργάνωσης και υποτέλειας.

Ισχυροί και αποτελεσματικοί τρόποι άμυνας της δημοκρατίας και υποστήριξης του πολίτη απέναντι στην όποια αυθαιρεσία της εξουσίας, πρακτικά δεν υφίστανται και ο λαός παραμένει παθητικός θεατής των γεγονότων και των καταστάσεων.

Η Αυτοδιοίκηση που είναι ο εγγύτερος προς τον πολίτη πολιτειακός θεσμός, παραμένει ανήμπορη ακόμα και για την εκπλήρωση στοιχειωδών υποχρεώσεών του απέναντι των τοπικών κοινωνιών, όπως είναι η καθαριότητα, η ποιότητα ζωής, η απορρόφηση κονδυλίων συντήρησης υποδομών κλπ.

Και αυτό όταν σε άλλες αναπτυγμένες χώρες η Αυτοδιοίκηση αποτελεί κυρίαρχο στρατηγικό παράγοντα και συντελεστή ανάπτυξης.

Στις σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες η Αυτοδιοίκηση συμμετέχει δυναμικά στην οργάνωση του κράτους, ενισχύοντας τις περιφερειακές λειτουργίες και ενδυναμώνοντας την δημοκρατία.

Η διαρκής υποτιμητική για την χώρα μας σύγκριση, αναπόφευκτα επιφέρει αντίδραση στη συνείδηση των Ελλήνων και εξωτερικεύει την γενικότερη απαίτηση για πραγματική αποκέντρωση στη διοίκηση και για αυτοδιαχείριση των τοπικών κοινωνιών, με όραμα την δημιουργικότητα, την εργατικότητα, το ήθος και την συνέπεια, που πρέπει να λειτουργούν σαν κριτήρια ανάδειξης, απόδοσης και καταξίωσης.

Αποτελεί γενικότερη πεποίθηση, ότι η θεσμική ανασυγκρότηση της κοινωνίας, συνδέεται με την δυνατότητα συμμετοχής των πολιτών στον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση της αναπτυξιακής διαδικασίας, που θα έχει τη δυνατότητα να βγάλει την περιφέρεια από την στασιμότητα και να αναβαθμίσει ουσιαστικά την ζωή των πολιτών.

Αυτή η προοπτική άλλωστε επιτάσσεται και από την συμμετοχή μας στη ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί η πληροφόρηση και η ηλεκτρονική διαχείριση, οι σύγχρονοι αυτοδιοικητικοί οργανισμοί χρειάζονται δημοκρατικό και αποτελεσματικό σύστημα διοίκησης, ικανό να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες των πολιτών, σύμφωνα με τις αρχές της Συμμετοχικής Δημοκρατίας, της Διαφάνειας, της Αλληλεγγύης και της Αποτελεσματικότητας.

Η σύγχρονη κοινωνία βιώνει μια εποχή, που επιτάσσει να μετουσιώνεται σε πράξη το όραμα για μια πραγματική αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση.

Ο τόπος διαθέτει μοναδικής αξίας ανθρώπινο δυναμικό και ενδοχώρα ανεκτίμητου πλούτου.

Επιβάλλεται να καταστεί συνείδηση οτι η ανάδειξη και αξιοποίηση τους δεν θα συντελεστεί ποτέ, αν εναπόκεινται στις πρωτοβουλίες των κεντρικών εξουσιών.

Αυτό το έργο αποτελεί υπόθεση των δημιουργικών δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών, που οφείλουν να κινητοποιηθούν για μια Αυτοδιοίκηση με ανοιχτούς ορίζοντες.

Η κεντρική εξουσία επιβάλλεται να περιοριστεί στις δικές της αποκλειστικές αρμοδιότητες.

Η ανάδειξη ενός σύγχρονου θεσμού Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών, μπορεί να αποτελέσει το αποτέλεσμα της επιχειρούμενης αναθεώρησης του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».

Αρκεί να μη αφεθεί να χαθεί και αυτή η ευκαιρία στο βωμό των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που συνήθως εξυπηρετούνται χωρίς όραμα και χωρίς προοπτική.


 
Read More »
ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ - ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΑΔΗ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ - ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΑΔΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017 Rating: 5

Φιλιάτες: Δημοτική μουσική το Σάββατο το μεσημέρι στο Bo's

Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017
Read More »
Φιλιάτες: Δημοτική μουσική το Σάββατο το μεσημέρι στο Bo's Φιλιάτες: Δημοτική μουσική το Σάββατο το μεσημέρι στο Bo's Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017 Rating: 5

Σελίδες