Θεσπρωτία: Ανασύρονται τα σχέδια για τον αγωγό φυσικού αερίου Υπεγράφη μνημόνιο για αγωγό μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016


Μνημόνιο συναντίληψης για την ανάπτυξη αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας, που θα καταστήσει δυνατή την υλοποίηση της νότιας διαδρομής για τον εφοδιασμό ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, υπέγραψαν σήμερα στη Ρώμη, ο Αλεξέι Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, ο Μαρκ Μπεναγιούν, διευθύνων σύμβουλος της Edison και ο Θεόδωρος Κιτσάκος, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ.

Η συμφωνία, όπως επισημαίνεται, αποτυπώνει το ενδιαφέρον των συμβαλλόμενων μερών για μια όδευση προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία - μέσω της Μαύρης Θάλασσας και μέσω τρίτων χωρών - στην Ελλάδα και από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα στο ενεργειακό πεδίο χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας το μνημόνιο κατανόησης που υπεγράφη σήμερα στη Ρώμη ανάμεσα στη ΔΕΠΑ, την EDISON και την GAZPROM.

Η τριμερής συμφωνία αφορά την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο, μέσω της Μαύρης Θάλασσας, τρίτων χωρών και της Ελλάδας, προς την Ιταλία, ενισχύοντας την προοπτική ενός νότιου ευρωπαϊκού αγωγού διέλευσης του ρωσικού αερίου σε διάκριση από τις επιλογές διέλευσης από βορρά.

Στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γ. Τσίπρας τόνισε πως η συμφωνία ενισχύει την προοπτική μιας Ελλάδας ενεργειακού κόμβου στη νοτιοανατολική Ευρώπη και ότι συμβάλλει στη διαφοροποίηση των οδών τροφοδοσίας της Ευρώπης και της χώρας, άρα και στην ενεργειακή τους ασφάλεια. Επιπλέον, επισήμανε ότι το μνημόνιο κατανόησης ενισχύει τη συνεργασία των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου και σημείωσε πως πρόκειται για μια συνεργασία εταιρειών που ανταποκρίνεται στους κανόνες του τρίτου ενεργειακού πακέτου της ΕΕ.

Η ΔΕΠΑ και η Edison έχουν συγκροτήσει ήδη από ετών κοινή εταιρία, την Poseidon, με σκοπό την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τη Θεσπρωτία και θα καταλήγει στην Ιταλία. 
 
Με τη συμφωνία που υπεγράφη σήμερα, οι εταιρίες δηλώνουν ότι προτίθενται να εκμεταλλευθούν και αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό το έργο που έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τη ΔΕΠΑ και την Edison, στο πλαίσιο του έργου ITGI Poseidon.
Read More »
Θεσπρωτία: Ανασύρονται τα σχέδια για τον αγωγό φυσικού αερίου Υπεγράφη μνημόνιο για αγωγό μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας Θεσπρωτία: Ανασύρονται τα σχέδια για τον αγωγό φυσικού αερίου Υπεγράφη μνημόνιο για αγωγό μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Μέχρι τις 4 Μαρτίου συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016


Με τη συμμετοχή εκατοντάδων δικηγόρων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη αποκλεισμός, αλλά και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης.

Οι δικηγόροι με πανό και συνθήματα απαίτησαν την απόσυρση του προσχεδίου, το οποίο οδηγεί στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση της πλειονότητας του δικηγορικού σώματος.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, συνεδρίασε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο. Αφού διαπίστωσε ότι δεν έχει αναληφθεί μέχρι τώρα, καμία πρωτοβουλία από τη κυβέρνηση που να ικανοποιεί τα αιτήματα του δικηγορικού σώματος για απόσυρση του αντι-ασφαλιστικού προσχεδίου και χορήγηση ποσοτικοποιημένων στοιχείων ώστε να εκκινήσει από μηδενική βάση ένας ουσιαστικός διάλογος με όλους τους κοινωνικούς φορείς, αποφάσισε:

- Τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Παρασκευή, 4 Μαρτίου.

- Τη σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για το θέμα του ασφαλιστικού, την Τετάρτη, 2 Μαρτίου.
Read More »
Μέχρι τις 4 Μαρτίου συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι Μέχρι τις 4 Μαρτίου συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Έκτακτο - 56χρονος, βρέθηκε στο κενό και έχασε τη ζωή του

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016


Ένα τραγικό συμβάν συνέβη πριν από λίγη ώρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας 56χρονος άντρας για άγνωστους λόγους βρέθηκε στο κενό από ύψος (οι πληροφορίες αυτή την ώρα είναι συγκεχυμένες, άλλοι κάνουν λόγο από δεύτερο όροφο ενώ άλλοι από σκεπή) με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Προηγουμένως, ο 56χρονος μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Καναλακίου και από εκεί στο νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου παρά τη μάχη που έδωσαν οι γιατροί, ο 56χρονος δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.


Η σωρός του άτυχου άντρα μεταφέρεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων για την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Read More »
Έκτακτο - 56χρονος, βρέθηκε στο κενό και έχασε τη ζωή του Έκτακτο - 56χρονος, βρέθηκε στο κενό και έχασε τη ζωή του Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Επιστροφή 52.021€ στους λογαριασμούς ΔΕΗ των κατοίκων Ραγίου από την καταβολή ανταποδοτικού τέλους του υδροηλεκτρικού σταθμού

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016


Για πρώτη φορά, πέντε χρόνια μετά τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, θα καταβληθεί στους δικαιούχους το ανταποδοτικό τέλος που προβλέπεται για τους κατοίκους των περιοχών όπου λειτουργούν σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Με αυτόν τον τρόπο στη Θεσπρωτία,στην επαρχία Φιλιατών και ειδικότερα στην περιοχή της κοινότητας Ραγίου σύμφωνα με την απόφαση, καταβάλλονται 52.021,35€ για την περίοδο 2010-2014 και τίθεται σε εφαρμογή και το πλαίσιο για την καταβολή του ανταποδοτικού τέλους και στο μέλλον. Εκπληρώνεται έτσι ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για χρόνια, όπου παρά τη χρόνια λειτουργεία του σταθμού ΑΠΕ (υδροηλεκτικού εργοστασίου) στην περιοχή τους, δεν είχαν λάβει ποτέ τα νόμιμα αντοποδοτικά τέλη. Το ανταποδοτικό τέλος, θα αποδοθεί στους οικιακούς καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Η διακασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης υπέγραψε την απόφαση με την οποία εγκρίνεται η διάθεση των εν λόγω ποσών όπως είχε ανακοινώσει σε βουλευτές που μετέφεραν αυτό το δίκαιο αίτημα που αφορά πολλές περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Αποδεικνύοντας έτσι ότι παρά τις στενές οικονομικές δυνατότητες που περνά η χώρα, η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια ώστε να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή κοινωνική απόδοση των μέτρων αλλά και την ανακούφιση ομάδων πληθυσμού που το έχουν ανάγκη.
Read More »
Θεσπρωτία: Επιστροφή 52.021€ στους λογαριασμούς ΔΕΗ των κατοίκων Ραγίου από την καταβολή ανταποδοτικού τέλους του υδροηλεκτρικού σταθμού  Θεσπρωτία: Επιστροφή 52.021€ στους λογαριασμούς ΔΕΗ των κατοίκων Ραγίου από την καταβολή ανταποδοτικού τέλους του υδροηλεκτρικού σταθμού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δύο ατόμων (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ε.Ο. Πρέβεζας - Ιωαννίνων, λίγο πριν την είσοδο του Λούρου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 78χρονος οδηγός ΙΧ συγκρούστηκε με ΙΧ που οδηγούσε 42χρονη.


Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά και οι δύο οδηγοί και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το τμήμα τροχαίας Πρέβεζα
Read More »
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δύο ατόμων (+ΦΩΤΟ) Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δύο ατόμων (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής σε βάρος 64χρονης σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016


Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, περίπτωση κλοπής σε βάρος 64χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα την 23-09-2015, στα Ιωάννινα.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας 56χρονης ημεδαπής, για κλοπή.

Συγκεκριμένα, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι η 56χρονη μέσα σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας, αφαίρεσε από το πορτοφόλι 64χρονης ημεδαπής, το χρηματικό ποσό των (170) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 56χρονης θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Read More »
Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής σε βάρος 64χρονης σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής σε βάρος 64χρονης σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Συνέντευξη Μάριου Κάτση στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016


Στα σοβαρά θέματα του αγροτικού και του προσφυγικού εστίασε την παρέμβασή του ο Μάριος Κάτσης , βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Θεσπρωτίας ,μιλώντας στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ»(Γιώργος Γκόντζος) στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.
Για το αγροτικό σημείωσε πως «έγινε μια πολύ σημαντική ,σοβαρή κουβέντα , η οποία «μπήκε» στα προβλήματα ,δεν ήταν απλώς παράλληλες τοποθετήσεις.
Δόθηκαν προτάσεις από την κυβέρνηση και τώρα είναι στο χέρι των αγροτών να τις αξιολογήσουν…
Μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι ,παρά τις δεδομένες δυσκολίες και τους περιορισμούς να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο και ιδιαίτερα τους μικρούς και μεσαίους αγρότες»,ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα υποστήριξής τους.

Για το προσφυγικό τόνισε πως «η χώρα μας ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της .
Καλούμε πλέον όλες τις υπόλοιπες χώρες τους Ευρωπαίους εταίρους να είναι εναρμονισμένοι με την ομόφωνη συμφωνία που προέκυψε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο…Απέναντι στην περιχαράκωση ,την ξενοφοβία,τον εθνικισμό η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει με περισσότερη δημοκρατία με αλληλεγγύη..
 Να γίνει μάχη να σβηστούν οι αιτίες που προκαλούν την προσφυγιά..» 
Τέλος αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τον νομό Θεσπρωτίας (Λιμάνι ,Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Τουρισμός ) και στις ενέργειες που έχουν γίνει για την προώθησή τους.
Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη
 
Read More »
Συνέντευξη Μάριου Κάτση στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων Συνέντευξη Μάριου Κάτση στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Σύλληψη 42χρονου για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016


Χθες (24-02-2016) το βράδυ στα Ιωάννινα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων, συνέλαβαν έναν 42χρονο υπήκοο Αλβανίας, για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας.

Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε., διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος, μετέφερε έναντι χρηματικής αμοιβής προς το εσωτερικό της χώρας, μία 21χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος της εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου.

Το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των -340- ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Read More »
Σύλληψη 42χρονου για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας Σύλληψη 42χρονου για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Μόνιμο 24ωρο μπλόκο της ΕΛΑΣ στον Αχέροντα για λαθρομετανάστες και πρόσφυγες

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016

 
 
Με μπλόκο στην γέφυρα του Αχέροντα στην Γλυκή προσπαθεί να η ΕΛΑΣ να ελέγξει την ροή προσφύγων καθώς και λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, το σχέδιο της ΕΛΑΣ τέθηκε σε εφαρμογή από το βράδυ της Τετάρτης και προβλέπει 24ωρη παρουσία αστυνομικών και συνοριοφυλάκων στα όρια Πρέβεζας και Θεσπρωτίας. Παράλληλα παρόμοια επιχείρηση έχει στηθεί και στην διασταύρωση της Πάργας για τους ίδιους λόγους.

Το στρατηγικό σχέδιο αφορά τον έλεγχο των δευτερογενών ροών μετανάστευσης ώστε να αποτρέπονται οι μετακινήσεις μεταναστών προς τα σύνορα.

Εντομεταξύ δια στόματος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, έγινε γνωστό ότι στην Ήπειρο θα δημιουργηθεί άμεσα κέντρο φύλαξης προσφύγων. Μάλιστα ο Υπουργός μίλησε για παλιό στρατόπεδο, που αυτόματα σημαίνει ότι το Κέντρο οδηγείται είτε προς τη Φιλιππιάδα είτε προς το Καλπάκι. Μάλιστα με τη διάσταση που παίρνει το πρόβλημα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση να χρησιμοποιηθούν σταδιακά και οι δύο χώροι ή ακόμα και νέοι χώροι (!!)

Οι νέες εξελίξεις προκαλούν έντονο προβληματισμό στις τοπικές κοινωνίες και ειδικά σε εκείνες που υπάρχουν χώροι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για φιλοξενία προσφύγων. Κατά γενική ομολογία, οι Ηπειρώτες που έζησαν σχετικά πρόσφατα το μεγάλο κύμα φυγής από την Αλβανία, δείχνουν να αντιλαμβάνονται απόλυτα το πρόβλημα που βιώνουν οι πρόσφυγες, εν τούτοις εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η εγκατάστασή τους σε χώρους δίπλα από αστικά κέντρα και ειδικά την τωρινή περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Των όσων διαδραματίζονται στην Ελλάδα, σπεύδει πάντως να αξιοποιήσει προς όφελός της η Αλβανία, η οποία δια της Υπουργού Άμυνας Μίμης Κοδέλι, δήλωσε έτοιμη να δεχθεί πρόσφυγες από τη Συρία! Έσπευσε μάλιστα να διευκρινίσει ότι η χώρα της δεν πρόκειται να δεχθεί να παραμείνουν στο έδαφός της, αλλά να τη χρησιμοποιήσουν ως «τράνζιτ» ώστε να μετακινηθούν προς χώρες της Ευρώπης. Ουσιαστικά δηλαδή άναψε το «πράσινο φως» προς τους Σύριους που μέχρι τώρα κατευθύνονται προς τα Σκόπια, να αλλάξουν προορισμό και μέσω της Ηπείρου να φτάσουν στην Αλβανία. Η Αλβανίδα Υπουργός, έσπευσε να προσθέσει ότι θα ζητήσει να εντοπιστούν κακοποιά στοιχεία που ενδεχομένως να υπάρχουν ανάμεσα στους πρόσφυγες, ώστε να αποκλειστεί η είσοδός τους στην Αλβανία και να παραμείνουν κι αυτοί (οι κακοποιοί) «εγκλωβισμένοι» στην Ελλάδα! Η Αλβανική Κυβέρνηση, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ενώ έχει ανακοινώσει τη δημιουργία δύο κέντρων υποδοχής σε Αργυρόκαστρο και Κορυτσά (περιοχές με έντονο ελληνικό στοιχείο), στην πράξη δεν έχει προχωρήσει τις εργασίες, σε αναμονή της χρηματοδότησης που θα τύχει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Read More »
Μόνιμο 24ωρο μπλόκο της ΕΛΑΣ στον Αχέροντα για λαθρομετανάστες και πρόσφυγες Μόνιμο 24ωρο μπλόκο της ΕΛΑΣ στον Αχέροντα για λαθρομετανάστες και πρόσφυγες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 40χρονος με πάνω από 200 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016Συνελήφθη χθες (24-02-2016) το μεσημέρι ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά πάνω από (200) κιλών κάνναβης, με σκοπό την εμπορία.

Η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Γρεβενών και του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών.

 
Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι, στο Ελεύθερο Κόνιτσας, ο 40χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου 131 δέματα, με συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (200) κιλών και (350) γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 34χρονου αλλοδαπού που αναζητείται, κατασχέθηκε.

Επίσης, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δραστηριότητά του.

 
Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη 40χρονος με πάνω από 200 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Συνελήφθη 40χρονος με πάνω από 200 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016

Ο Δήμος Σουλίου προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, για την ανάδειξη προμηθευτών για την προμήθεια με τίτλο Προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού 2016. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 22.174,78 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Παραμυθιάς (Κ. Καραμανλή, στην αίθουσα Δ.Σ.), την 2η Μαρτίου 2016 ημέρα Τετάρτη. Ώρα έναρξης παραλαβής προσφορών ορίζεται η 09:30’ και ώρα λήξης η 10:00’. Σε περίπτωση μη προσέλευσης ή μη επαρκούς προσέλευσης ενδιαφερομένων κατά την κρίση της επιτροπής, η διαδικασία θα επαναληφθεί την 9η Μαρτίου 2016, με ώρα έναρξης παραλαβής προσφορών η 09:30’ και ώρα λήξης η 10:00’, με τους ίδιους όρους της διακήρυξης.

Μαζί με την προσφορά, εκτός από τα απαιτούμενα που ορίζει η διακήρυξη δικαιολογητικά, πρέπει να κατατεθεί και εγγύηση συμμετοχής για ποσό που αντιστοιχεί στο 1% της συνολικής προϋπολογισθείσης δαπάνης μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. ή εγγύηση συμμετοχής για ποσό που αντιστοιχεί στο 1% της προϋπολογισθείσης δαπάνης κάθε ομάδας της μελέτης μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης του διαγωνισμού παρέχονται τις ημέρες από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες από 09:00’ έως και 14:30’, από το γραφείο προμηθειών του Δήμου Σουλίου, αρμόδιος υπάλληλος κ. Μαραζόπουλος Αθ., Διεύθυνση Κ. Καραμανλή, 46200 Παραμυθιά, τηλ. επικ. 2666360132.

Κατεβάστε όλα τα απαραίτητα έντυπα απo εδώ
Read More »
Δήμος Σουλίου: Διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού Δήμος Σουλίου: Διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Η ομιλία Γιόγιακα στη Βουλή για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση (+BINTEO)

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016

«Η συγκυβέρνηση θέλει να κρατήσει τη δημόσια διοίκηση κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχό της. Και βαφτίζει ως μεταρρύθμιση κάτι που ούτε η ίδια πιστεύει, αλλά θα μπορεί να το επικαλείται για να ρίχνει στάχτη στα μάτια των ανυποψίαστων. 
Ότι δήθεν «αποπολιτικοποιεί» τη δημόσια διοίκηση.»

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ.Βασίλειος Γιόγιακας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση.

Δειτε στο βιντεο που ακλολουθεί, την ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα:
 
Read More »
Η ομιλία Γιόγιακα στη Βουλή για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση (+BINTEO) Η ομιλία Γιόγιακα στη Βουλή για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Το ανανεωμένο Social σας περιμένει καθημερινά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016


Read More »
Ηγουμενίτσα: Το ανανεωμένο Social σας περιμένει καθημερινά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Το ανανεωμένο Social σας περιμένει καθημερινά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Αυτό το Σάββατο ξεκινάνε οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Φιλιάτι

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016Read More »
Αυτό το Σάββατο ξεκινάνε οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Φιλιάτι Αυτό το Σάββατο ξεκινάνε οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Υδατοκαλλιέργειες Θεσπρωτίας: Η πηγή της τσιπούρας και του λαβρακίου

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016

Ένας από τους… ζωντανούς, καλά οργανωμένους και βιώσιμους Συλλόγους του νομού, είναι αυτός των υδατοκαλλιεργητών. Κατά κύριο λόγο, παράγονται 10.000 τόνοι τσιπούρα και λαβράκι και 2.000 τόνοι από τα λεγόμενα μεσογειακά νέα είδη -όπως φαγκρί, μυλοκόπι, συναγρίδα, σαργός, λιθρίνι- κάθε χρόνο. Η Θεσπρωτία ευνοεί πολύ τις εξαγωγές, από την άποψη ότι το ψάρι φτάνει σε ελάχιστες ώρες στην Ιταλία, που είναι κύριος εξαγωγικός προορισμός. Εξαγωγές γίνονται επίσης σε Ισπανία, Γαλλία και Ρωσία, ξεπερνώντας το 90% της παραγωγής. Τα οικονομικά στοιχεία για τις υδατοκαλλιέργειες μιλούν από μόνα τους: Το 2005 είχαν τζίρο 8,7 εκατ. ευρώ και το 2014 έφτασαν τα 18,4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με μελέτη του ινστιτούτου μελετών ΣΕΒΕ, ο μέσος ετήσιος όρος ανάπτυξης ήταν 38%.


Η «ΥΧ» είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το συσκευαστήριο ψαριών «Δάγων», το οποίο λειτουργεί την τελευταία διετία. Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα και μεγαλύτερα στην Ελλάδα, πλήρως πιστοποιημένο και είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας 5 ιδιοκτητών μικρών εταιρειών, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία του. Η δυναμικότητά του είναι 20 τόνοι την ημέρα και σε ετήσια βάση αγγίζει τους 7.000, με δυνατότητα επέκτασης γραμμής φιλετοποίησης.


Όπως και σε όλη την Ελλάδα, οι πρώτες μονάδες φτιάχτηκαν πριν από 32 χρόνια, ως επί το πλείστον από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες στην συνέχεια αναπτύχθηκαν. «Η τεχνογνωσία, τα καλά νερά και η εγγύτητα με την ΕΕ μάς έδωσε την δυνατότητα να επεκταθούμε περισσότερο την τελευταία δεκαετία. Τα πρώτα κλουβιά, οι πρώτες εταιρείες, παρήγαγαν περίπου 20 με 30 τόνους και όλη η Θεσπρωτία συνολικά 1.500 τόνους. Σήμερα, ξεπερνάμε τους 12.000 τόνους, με προοπτική την επόμενη τετραετία και εδώ να διπλασιαστούν», μας λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, Γιάννης Χεκίμογλου. 
 
 
Γιάννης Χεκίμογλου Πρόεδρος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας

Στην περιοχή δραστηριοποιούνται 27 μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, 1 ιχθυογεννητικός σταθμός και 1 σταθμός προπάχυνσης, που φτάνουν τα ψάρια μέχρι 15 γραμμάρια, ώστε την άνοιξη το ψάρι να έτοιμο χωρίς προβλήματα για να μπει στη θάλασσα.

Από τα 2 γραμμάρια στα 250

Ενδιαφέρον έχει η διαδικασία μεγαλώματος των ψαριών, όπως μας την ανέλυσε ο κ. Χεκίμογλου: «Παίρνουμε από τους πλησιέστερους γεννητικούς σταθμούς ψάρι στην ηλικία των 3 μηνών. Τα ψάρια μπαίνουν στη θάλασσα με βάρος περίπου 2 γραμμάρια. Για να φτάσουμε στο εμπορεύσιμο βάρος των 250 – 350 γραμμαρίων, που είναι το ψάρι μερίδας, χρειάζονται περίπου 18 μήνες. Από τη γέννησή τους, τα παρακολουθούμε στο μικροσκόπιο, γίνεται σκελετικός έλεγχος, ώστε τα ψάρια να είναι καλά και υγιή. Αυτά τα ψάρια είναι στον ιχθυογενετικό σταθμό κάτω από 1 γραμμάριο και στη συνέχεια, αφού περάσουν από όλους τους γενετικούς ελέγχους και φτάσουν περίπου στο βάρος των 2 γραμμαρίων, μεταφέρονται με δεξαμενές στην θάλασσα, στα κλουβιά».


Στην περιοχή δραστηριοποιούνται 27 μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, 1 ιχθυογεννητικός σταθμός και 1 σταθμός προπάχυνσης

Στη συνέχεια, ακολουθείται μια διαδικασία εκτροφής και, μέσα από διαλογές και αραιώσεις, γίνονται 350 γραμμάρια, αλλά και μεγαλύτερα ψάρια, ως 2 με 3 κιλά. «Ο ελάχιστος χρόνος εκτροφής είναι 18 μήνες σε μας στη θάλασσα, συν 2-3 μήνες από την ημέρα που γίνεται αυγό το ψάρι. Δηλαδή, το ψάρι εκτροφής μοιάζει περίπου στον χρόνο εκτροφής που χρειάζεται και το άγριο ψάρι, το οποίο για να γίνει 300 γραμμαρίων θέλει περίπου 2,5 χρόνια. Σε εμάς κάνει 2 χρόνια», μας λέει.


Τα ψάρια ταΐζονται καθημερινά είτε με το χέρι είτε με κανονάκι, δίνοντας το κατάλληλο σιτηρέσιο. Στην αρχή δίνεται μικρή τροφή και ακολουθείται η διαδικασία τροφής, όπως ακριβώς και σε έναν άνθρωπο: «Έχουμε το… μωράκι και στη συνέχεια δίνουμε 2 -3 γεύματα την ημέρα, όσο δηλαδή τρώει ένα ψάρι ενήλικας. Αυτά τα ψάρια, όταν φτάνουν το βάρος για πώληση με βάση τις παραγγελίες, που κάθε μονάδα κλείνει μόνη της ή σε συνεργασία με κάποιους άλλους, έρχονται στο συσκευαστήριό μας ή σε κάποιο άλλο (υπάρχουν 2-3 στην περιοχή). Συσκευάζονται με συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και υγιεινής, γίνονται συνεχείς έλεγχοι πιστοποίησης, μπαίνουν στα κιβώτια, με την ετικέτα της εταιρείας ή του συσκευαστηρίου, και στη συνέχεια σε παλέτες. Το βράδυ μπαίνουν στα φορτηγά και την άλλη μέρα το πρωί, σε ένα διάστημα 6-7 ωρών βρίσκονται έτοιμα για κατανάλωση. Στη Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα, βρίσκονται εκεί σε 2-3 ώρες», λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Μεγάλη στιγμή, τόσο για την περιοχή όσο και τον Σύλλογο, αποτελεί κάθε χρόνο η γιορτή ψαριού, που γίνεται στις 6 Αυγούστου στη Σαγιάδα. Χιλιάδες επισκέπτες συμμετέχουν, μετατρέποντας τη γιορτή σε ένα μεγάλο πανηγύρι, στο οποίο ο Σύλλογος διαθέτει δωρεάν 4.000 ψάρια, ενώ ο δήμος παρέχει, επίσης δωρεάν, κρασί και μουσική.
 
Read More »
Υδατοκαλλιέργειες Θεσπρωτίας: Η πηγή της τσιπούρας και του λαβρακίου Υδατοκαλλιέργειες Θεσπρωτίας: Η πηγή της τσιπούρας και του λαβρακίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016 Rating: 5

Επιχείρηση ψάχνει για οδηγό για εποχιακή απασχόληση

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016Επιχείρηση στην Ηγουμενίτσα, ψάχνει για οδηγό με δίπλωμα Γ, για εποχιακή απασχόληση.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:

2664300550 - 6932423770
Read More »
Επιχείρηση ψάχνει για οδηγό για εποχιακή απασχόληση Επιχείρηση ψάχνει για οδηγό για εποχιακή απασχόληση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016 Rating: 5
Blog Pop-up

Σελίδες