Χρυσή ισοπαλία για το Θεσπρωτό - Παραμένει στη Super League 2

Κυριακή, Μαΐου 01, 2022
Χρυσή ισοπαλία για το Θεσπρωτό - Παραμένει στη Super League 2


Με μία σημαντική ισοπαλία, η οποία και του εξασφάλισε την παραμονή στη Super League 2, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα η ομάδα του Θεσπρωτού.

Ο Θεσπρωτός αγωνίστηκε σήμερα Κυριακή 1η Μαΐου εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Πόντου, στο πλαίσιο της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με το ματς να ολοκληρώνεται ισόπαλο, χωρίς γκολ από τις δύο ομάδες.

Συγχαρητήρια στην ομάδα της πόλης της Ηγουμενίτσας, τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ, καθώς και στη διοίκησης του Θεσπρωτού.

Read More »
Χρυσή ισοπαλία για το Θεσπρωτό - Παραμένει στη Super League 2 Χρυσή ισοπαλία για το Θεσπρωτό - Παραμένει στη Super League 2 Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 01, 2022 Rating: 5

178 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Κυριακή, Μαΐου 01, 2022
178 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 42
ΠΕ Θεσπρωτίας 23
ΠΕ Ιωαννίνων 70
ΠΕ Πρέβεζας 43

Read More »
178 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 178 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 01, 2022 Rating: 5

71χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος

Κυριακή, Μαΐου 01, 2022
71χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος


Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 71χρονος σε χωριό του Δήμου Ζίτσας. Ο ηλικιωμένος βρέθηκε απαγχονισμένος στο υπόγειο του σπιτιού που διέμενε από συγγενικό του πρόσωπο.

Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία και από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.
Read More »
71χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος 71χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 01, 2022 Rating: 5

Απώλειες 7 εκατ. για την Ήπειρο λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα νέων αγροτών

Κυριακή, Μαΐου 01, 2022
Απώλειες 7 εκατ. για την Ήπειρο λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα νέων αγροτών


Περίπου 7 εκατ. χάνονται από την Περιφέρεια Ηπείρου και μεταφέρονται στην Δυτική Μακεδονία λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος ένταξης στο πρόγραμμα νέων αγροτών. Με την αρχική κατανομή είχαν δεσμευτεί 33 εκατ. για τη χρηματοδότηση περίπου χιλίων δικαιούχων. Ωστόσο υποβλήθηκαν συνολικά μόλις 750 αιτήσεις. Από αυτές κάποιες ενδέχεται να απορριφθούν λόγω ελλιπών φακέλων.

Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν 248 αιτήσεις στα Γιάννενα, 215 στην Άρτα. 145 στη Θεσπρωτία και 142 στη Θεσπρωτία. Ή Ήπειρος είναι μία από τις 4 περιφέρειες της Χώρας όπου καταγράφηκε μειωμένο ενδιαφέρον. Από τις περιφέρειες αυτές πλεονάζουν συνολικά 20 εκατ. τα οποία θα μεταφερθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι θα καλύψει με επιπλέον κονδύλι της τάξης των 100 εκατ.

Ως γνωστόν η Ήπειρος συγκαταλέγεται μεταξύ των φτωχότερων περιφερειών της χώρας και το χαμηλό ενδιαφέρον προκαλεί εύλογες ανησυχίες αλλά και ποικίλες αντιδράσεις. Η αγροτική παραγωγή φθίνει και σε συνάρτηση με τη δημογραφική συρρίκνωση- που σύμφωνα με πληροφορίες- θα αποτυπώσει η εν εξελίξει απογραφή, πλήττει την τοπική οικονομία και υπονομεύει την κοινωνική συνοχή.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 420 εκατ. που θα ενισχυθεί με άλλα 100 εκατ. ώστε να καλυφθεί το σύνολο των περίπου 17,5 χιλ. αιτήσεων που έχουν υποβληθεί πανελλαδικά. Ο κάθε δικαιούχος μπορεί να λάβει έως 40 χιλ ευρώ. Οι περισσότερες αιτήσεις έγιναν στην Κεντρική Μακεδονία με το αιτούμενο ποσό να φτάνει τα 108 εκατ. ευρώ. Ακολουθεί η Κρήτη με περίπου 2.500 αιτήσεις και αιτούμενο ποσό 92 εκατ. ευρώ και ακολούθως η Δυτική Μακεδονία με 40 εκατ. ευρώ και η Θεσσαλία με 70 εκατ. ευρώ αιτούμενο ποσό.
Read More »
Απώλειες 7 εκατ. για την Ήπειρο λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα νέων αγροτών Απώλειες 7 εκατ. για την Ήπειρο λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα νέων αγροτών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 01, 2022 Rating: 5

Σήμερα ο αγώνας της χρονιάς για την παραμονή του Θεσπρωτού

Κυριακή, Μαΐου 01, 2022
Σήμερα ο αγώνας της χρονιάς για την παραμονή του Θεσπρωτού


Δίχως τον Γεωργούση ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση αλλά με τους Κολτσίδα και Μπίκα στην αποστολή, ο Θεσπρωτός αντιμετωπίζει σήμερα Κυριακή 1η Μαΐου τον Απόλλωνα Πόντου (ώρα 14.45) εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2.
Στόχος της ομάδας της Ηγουμενίτσας είναι ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να εξασφαλίσει οριστικά την παραμονή στην κατηγορία.
Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από τη συχνότητα της ERT SPORTS 
Read More »
Σήμερα ο αγώνας της χρονιάς για την παραμονή του Θεσπρωτού Σήμερα ο αγώνας της χρονιάς για την παραμονή του Θεσπρωτού Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 01, 2022 Rating: 5

Ξεκίνησε σήμερα η αντιπυρική περίοδος

Κυριακή, Μαΐου 01, 2022
Ξεκίνησε σήμερα η αντιπυρική περίοδος


Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσπρωτίας υπενθυμίζει ότι η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας ξεκινάει επίσημα την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου.

Απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους συμπολίτες μας:
Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά.
Να συμβουλεύονται τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και τον ημερήσιο κίνδυνο πυρκαγιάς, σε περίπτωση εκτέλεσης εργασιών υπαίθρου.
Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.fireservice.gr και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
Να αναζητούν οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr
Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα πραγματοποιούνται εκτεταμένοι πρόσθετοι έλεγχοι – περιπολίες προς αποφυγή ενάρξεως και εξάπλωσης πυρκαγιών αλλά και προς διαπίστωση της τήρησης των ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ μέτρων πυροπροστασίας, κυρίως σε υπαίθριες εργασίες. Επισημαίνουμε ότι, η μη τήρηση των διαλαμβανομένων στα ανωτέρω, επισύρει υψηλά διοικητικά πρόστιμα καθώς και βαρύτατες ποινικές κυρώσεις.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά:
Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο 199 ή στο 112 και δώστε σαφείς πληροφορίες για:
την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε
το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς
την ένταση του ανέμου στην περιοχή και
το είδος της βλάστησης που καίγεται
Απομακρυνθείτε αμέσως από την περιοχή και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.
Διευκολύνετε την πρόσβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων.

Τονίζουμε ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας!!!
Read More »
Ξεκίνησε σήμερα η αντιπυρική περίοδος Ξεκίνησε σήμερα η αντιπυρική περίοδος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 01, 2022 Rating: 5

Ομιλία από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου

Κυριακή, Μαΐου 01, 2022
Ομιλία από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ομιλία του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός και Διαχείριση Θυμού», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Απριλίου, στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της Ε΄ τάξης.

Στόχος της ομιλίας ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών για μεθόδους ειρηνικής επίλυσης συγκρούσεων και συμπεριφορών που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση και στην εξάλειψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Επιπλέον, δόθηκε έμφαση στη σωστή έκφραση των συναισθημάτων με κοινωνικά αποδεκτούς τρόπους, καθώς και στους τρόπους διαχείρισης του θυμού.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε από την κα Σταυρούλα Κωνσταντίνου, απόφοιτη του τμήματος Φ.Π.Ψ. με ειδίκευση ψυχολογίας και ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των παιδιών στην κατασκευή «Το φανάρι του θυμού».
Read More »
Ομιλία από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου Ομιλία από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 01, 2022 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τρίτη η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας - Τα θέματα της Θεσπρωτίας

Κυριακή, Μαΐου 01, 2022
Συνεδριάζει την Τρίτη η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας - Τα θέματα της Θεσπρωτίας


Συνεδριάζει την Τρίτη και ώρα 9.30 π.μ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης τα εξής σχετικά με την Θεσπρωτία
 • Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση γέφυρας πλακοσκεπής με ογκόλιθους εκατέρωθεν στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς (παροχή υπηρεσιών)».
 • Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός, μόρφωση και απομάκρυνση φερτών υλικών από την κοίτη του ποταμού Καλαμά στην περιοχή φράγμα Ραγίου (παροχή υπηρεσιών)».
 • Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός ρέματος Σκεφάρη από φερτά υλικά και κορμούς δέντρων στην περιοχή Φιλιατών (παροχή υπηρεσιών)».
 • Έγκριση 2ης τροποποίησης της σύμβασης και επικαιροποίηση χρονοδιαγράμματος παραδοτέων του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας για το έργο “CLLD-CulTour – Community-led Local Development of Cultural Tourism in Greece and Albania”», στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg IPA CBC Greece-Albania 2014-2020.
 • Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, στην Αθήνα, από 6 έως 8-05-2022, προκειμένου να παρευρεθεί σε συναντήσεις εργασίας στα Υπουργεία Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και έγκριση των σχετικών δαπανών.
 • Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Θεσπρωτίας οικ. έτους 2022 (διοργάνωση των Εορτών Σουλίου 2022 κλπ).
 • Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη συμμετοχή της Π.Ε. Θεσπρωτίας στην διοργάνωση του 2ου Παιδικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης, που θα πραγματοποιηθεί στις 14-05-2022.
 • Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Π.Ε. Θεσπρωτίας σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
 • Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός ρέματος από Σμέρτο προς φράγμα Καλαμά (παροχή υπηρεσιών)».
Read More »
Συνεδριάζει την Τρίτη η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας - Τα θέματα της Θεσπρωτίας Συνεδριάζει την Τρίτη η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας - Τα θέματα της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 01, 2022 Rating: 5

Χάλκινο μετάλλιο για την Τετράκωπο Νεανίδων του ΔΝΟΗ

Κυριακή, Μαΐου 01, 2022
Χάλκινο μετάλλιο για την Τετράκωπο Νεανίδων του ΔΝΟΗ


Το χάλκινο μετάλλιο κατάκτησε η Τετράκωπος Νεανίδων του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας στο 88ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε στο Σχινιά. 

Τα κορίτσια του ΔΝΟΗ, με μία εξαιρετική εμφάνιση, έπειτα από πολύωρη καθυστέρηση λόγω καιρικών συνθηκών, τερμάτισαν στην 3η θέση με χρόνο 07:14:68 (+00:07:22)

Την Τετράκωπο αποτελούσαν οι αθλήτριες:
 • Λύτρα Ειρήνη
 • Δήμου Αικατερίνη
 • Ζουρισάκη Ξανθή
 • Καρβούνη Έλσα - Γλυκερία
Πολλά συγχαρητήρια στις αθλήτριες και τους προπονητές του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας
Read More »
Χάλκινο μετάλλιο για την Τετράκωπο Νεανίδων του ΔΝΟΗ Χάλκινο μετάλλιο για την Τετράκωπο Νεανίδων του ΔΝΟΗ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 01, 2022 Rating: 5

Σελίδες