Μήνυμα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις της Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού Ηπείρου κ. Αντιγόνης Φίλη

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018


Με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων ολοκληρώνεται ένας κύκλος και καλείστε να δώσετε μία από τις πολλές μάχες στη ζωή σας, ίσως την σημαντικότερη. Δουλέψατε σκληρά με επιμονή, υπομονή, κόπο και θυσίες για να φτάσετε ως εδώ, με την συμπαράσταση των γονέων και των εκπαιδευτικών σας, που σας στήριξαν σε όλο αυτό το όμορφο ταξίδι της γνώσης έως σήμερα.

Αφήνοντας πίσω την ανεμελιά της παιδικής αθωότητας, ξεκινά ένας καινούριος αγώνας και σίγουρα θα βρείτε το δρόμο σας, είτε μέσω της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης είτε μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης, αφού οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι μονόδρομος.

Να θυμάστε πως το άγχος είναι κακός σύμβουλος, να είστε ψύχραιμοι και αισιόδοξοι.

Σας εύχομαι ολόθερμα καλή επιτυχία και να πετύχει ο καθένας τους στόχους του!

Read More »
Μήνυμα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις της Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού Ηπείρου κ. Αντιγόνης Φίλη Μήνυμα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις της Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού Ηπείρου κ. Αντιγόνης Φίλη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Βανδάλισαν τη Μονάδα Περιβάλλοντος που ελέγχει τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Πλακωτή

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018

Πριν καν ξεκινήσουν οι έρευνες στη Θεσπρωτία για τους υδρογονάνθρακες φάνηκαν οι πρώτες ακραίες αντιδράσεις…

Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής δημοσιογραφική ενημέρωση η έρευνα βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας και τα συνεργεία που δουλεύουν κυρίως στη Θεσπρωτία αυτό το διάστημα, ασχολούνται κυρίως με αναγνώριση του εδάφους, καθαρισμό γραμμών, τεστ ασφαλείας και άλλες προκαταρκτικές εργασίες.

Η κοινοπραξία Repsol - Energean Oil & Gas, έχει αναθέσει τη γεωφυσική σεισμική έρευνα στην ιταλική Geotech. Συνεργεία της τελευταίας, βρέθηκαν, σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αντιμέτωπα με αντιδράσεις μεμονωμένων (ομάδων;) πολιτών. Προ ημερών στην περιοχή της Πλακωτής του Δήμου Σουλίου άγνωστοι βανδάλισαν αυτοκίνητο της Μονάδας Περιβάλλοντος, η οποία παρακολουθεί το έργο, αποτελείται από δασολόγους, περιβαλλοντολόγους, αρχαιολόγους, ορνιθολόγους κ.ά. και έχει ως στόχο την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και του περιβαλλοντικού σχεδίου δράσης που έχει εγκριθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το συγκεκριμένο όχημα έχει ως έργο τη μέτρηση του προκαλούμενου θορύβου.Ταυτόχρονα, μέσω σελίδας που έχει δημιουργηθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατά της έρευνας υδρογονανθράκων, εκτοξεύονται ακόμη και απειλές κατά της ζωής των εργαζομένων στα συνεργεία. Παραινέσεις του τύπου «Η βία είναι απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις», «Βάλτε μονόβολο και κατευθείαν στον Καλαμά», «Να φύγουν με κομμένα τα χέρια», «Αν μαζέψω κομάντος και καραμπίνες μπορώ να τους αποτρέψω» και άλλα παρόμοια…

Μάλιστα, οι απειλές αυτές προβληματίζουν τόσο τις αρχές, όσο και τους ίδιους τους διαχειριστές της σελίδας οι οποίοι στις 28 Μαΐου δημοσίευσαν και δήλωση «περί βίας» στην οποία, μεταξύ άλλων, σημειώνουν:

«Αγαπητά μέλη, για μια ακόμη φορά θα επισημάνουμε πως η ομάδα εδώ και γενικότερα η Πρωτοβουλία των Κατοίκων της Ηπείρου ενάντια στις έρευνες-εξορύξεις υδρογονανθράκων, είναι ξεκάθαρα κατά της άσκησης βίας. Δεν ασπαζόμαστε τέτοιου είδους αγώνα γιατί πιστεύουμε πως μπορούμε να παλέψουμε για τον δίκαιο σκοπό μας, με χίλιους άλλους τρόπους…»
Read More »
Θεσπρωτία: Βανδάλισαν τη Μονάδα Περιβάλλοντος που ελέγχει τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Πλακωτή Θεσπρωτία: Βανδάλισαν τη Μονάδα Περιβάλλοντος που ελέγχει τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Πλακωτή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

Απάντηση Μάριου Κάτση στην ΔΗΜΤΟ Ηγουμενίτσας για το ΤΕΠ

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018


Έβγαλε λεει και η τοπική οργάνωση ΝΔ Ηγουμενίτσας, ανακοίνωση που καταγγέλει την κυβέρνηση για το άνοιγμα του ΤΕΠ, ενώ την ίδια στιγμή λέει ότι είναι έργο της ΝΔ. Γιατί δεν κάνατε εγκαίνια τότε από το 2013, τελείωσε η κορδέλα ή μήπως δεν βρίσκατε ψαλίδι;

Αλήθεια, τις δηλώσεις του βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ κ. Γιόγιακα, την ημέρα των εγκαινίων, αλλά και του περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, τις διάβασαν;

Προφανώς πρόκειται για κείμενο εσωκομματικής κατανάλωσης, αν όχι αντιπολίτευσης. Γιατί αλήθεια δεν υπογράφει ως ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας; Μήπως διαφωνεί;

Παραβλέπω δε, ότι έχει και ίδιο τίτλο με την ανακοίνωση του τοπικού ΚΙΝΑΛΛ και αναρωτιέμαι για τον πραγματικό συντάκτη του κειμένου.

Αλήθεια, ποιος μπορεί να σας πάρει στα σοβαρά με τέτοια διγλωσσία;

Υγ: περιμένω και την καταγγελία τους, όταν αντικατασταθεί ο αξονικός στο ΓΝΦ και ειδικά όταν αγοραστεί και μαγνητικός τομογράφος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Υπουργός.
Ξέρουν αυτοί γιατί...

Έχει και συνέχεια...

Read More »
Απάντηση Μάριου Κάτση στην ΔΗΜΤΟ Ηγουμενίτσας για το ΤΕΠ Απάντηση Μάριου Κάτση στην ΔΗΜΤΟ Ηγουμενίτσας για το ΤΕΠ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

Προσλήψεις 15 εργατών στο δήμο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ύστερα από την αρ. 609/2018 Απόφαση Δημάρχου ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εργατικό προσωπικό για απασχόληση μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο το μήνα και για τον μήνα ΙΟΥΝΙΟ, συνολικού αριθμού δεκαπέντε (15) ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας Καθαριότητας του για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα και αριθμό ημερομισθίων:

15 ΕΡΓΑΤΕΣ

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:

Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας

Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι επιδοτούμενοι άνεργοι

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά στο γραφείο Προσωπικού του Δήμου Ηγουμενίτσας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από την επομένη της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του Δήμου, και για πέντε (05) ημέρες, ήτοι από 04-06-2018 έως και 08-06-2018.

Read More »
Προσλήψεις 15 εργατών στο δήμο Ηγουμενίτσας Προσλήψεις 15 εργατών στο δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: 7 προσλήψεις για την αντιπυρική προστασία

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018

Ο Δήμος Σουλίου, σε συνέχεια της αριθμ. 86/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου θα προσλάβει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, χρονικής διάρκειας δύο (2) μηνών, επτά (7) άτομα, ΥΕ16 - Γενικών καθηκόντων,σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 4 του N. 2738/99 και του άρθρου 206 του N. 3584/2007 για κάλυψη δράσεων αντιπυρικής προστασίας (καθαρισμό και την διαμόρφωση των αγροτικών δρόμων, την πρόληψη και την άμεση πυρανίχνευση).

Οι θέσεις:
6 θέσεις ΥΕ16 εργατών/τριών Γενικών καθηκόντων
1 θέση ΔΕ28 Χειριστή Μηχανημάτων έργων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, στο Γραφείο Πρωτοκόλλου (1ος όροφος) του Δήμου Σουλίου, οδός Κ. Καραμανλή 179, από 05 Ιουνίου 2018 ημέρα Τρίτη μέχρι και 14 Ιουνίου 2018 ημέρα Πέμπτη (πληροφορίες: τηλ. 2666360102 Παππά Λ. ή 2666360132 κ. Μαραζόπουλος Αθ.).

Κατεβάστε την προκήρυξη από ΕΔΩ και την αιτηση απο ΕΔΩ
Read More »
Δήμος Σουλίου: 7 προσλήψεις για την αντιπυρική προστασία Δήμος Σουλίου: 7 προσλήψεις για την αντιπυρική προστασία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

ΕΠΣ Θεσπρωτίας: «Ποδόσφαιρο - Πολιτισμός - Η ΕΠΣ ... δεν ξεχνά»

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσπρωτίας συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 και ώρα 21.30' στο Ψυχαγωγικό Κέντρο «ΠΡΑΣΙΑ» στο Μαυρούδι του Δήμου Ηγουμενίτσας «ΗΜΕΡΙΔΑ» με θέμα: «Ποδόσφαιρο - Πολιτισμός - Η ΕΠΣ ... δεν ξεχνά». 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα τιμηθούν από κάθε Σωματείο, ένας (1) πρώην ποδοσφαιριστής ή ένας (1) πρώην παράγοντας - είτε βρίσκεται εν ζωή είτε όχι - που έχει διακριθεί και έχει προσφέρει στο χώρου του ποδοσφαίρου. 

Θα τιμηθούν επίσης πρόσωπα από τον χώρο της διαιτησίας, πρόσωπα που έχουν διακριθεί κατά το παρελθόν και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους, καθώς και εκπρόσωποι φορέων που με τις αποφάσεις τους έχουν συμβάλει στην βελτίωση του αθλήματος.

Για την ΕΠΣ Θεσπρωτίας
Ο πρόεδρος 
Ιωάννης Παππάς
Read More »
ΕΠΣ Θεσπρωτίας: «Ποδόσφαιρο - Πολιτισμός - Η ΕΠΣ ... δεν ξεχνά» ΕΠΣ Θεσπρωτίας: «Ποδόσφαιρο - Πολιτισμός - Η ΕΠΣ ... δεν ξεχνά» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Προκήρυξη τριών νέων Δράσεων του ΕΠΑΝΕΚ

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι προκηρύχθηκαν τρεις (3) νέες Δράσεις του ΕΠΑΝΕΚ για την ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων. Πρόκειται για τις δράσεις:

1) «ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΗΜΑ»

Στοχεύει στην αναβάθμιση Υφιστάμενων πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων που έχουν κλείσει τουλάχιστον δυο (2) πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις και τηρούν βιβλία Β' & Γ' κατηγορίας μέχρι τις 31.12.2017, διαθέτουν έναν τουλάχιστον επιλέξιμο ΚΑΔ δραστηριότητας που δεν συμπεριλαμβάνεται στο Παράρτημα ΙV ΜΗ EΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (ΚΑΔ), και για προτάσεις από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ, με επιδότηση 50% των επιλέξιμων δαπανών.

Περίοδος Υποβολής: Από 11 Ιουνίου 2018 έως 17 Σεπτεμβρίου 2018

2) «ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΛΜΑ»

Στοχεύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό Υφιστάμενων πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων που έχουν κλείσει τουλάχιστον δυο (2) πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις και τηρούν βιβλία Β' & Γ' κατηγορίας μέχρι τις 31.12.2017, διαθέτουν έναν τουλάχιστον επιλέξιμο ΚΑΔ δραστηριότητας που δεν συμπεριλαμβάνεται στο Παράρτημα ΙV ΜΗ EΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (ΚΑΔ), και για προτάσεις από 55.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ, με επιδότηση 50% των επιλέξιμων δαπανών.

Περίοδος Υποβολής: Από 11 Ιουνίου 2018 έως 17 Σεπτεμβρίου 2018

3) «ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ»

Στοχεύει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Υφιστάμενων Μεσαίων Επιχειρήσεων, επενδύοντας στον παραγωγικό εκσυγχρονισμό τους και την υιοθέτηση συστημάτων τυποποίησης & πιστοποίησης, που έχουν κλείσει τουλάχιστον τρεις (3) διαχειριστικές χρήσεις δωδεκάμηνης διάρκειας, διαθέτουν έναν τουλάχιστον επιλέξιμο ΚΑΔ του Παραρτήματος ΙV, και για προτάσεις από 50.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ, με επιδότηση 50% των επιλέξιμων δαπανών.

Περίοδος Υποβολής: Από 27 Ιουνίου 2018 έως εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού και μέχρι τη συμπλήρωση 18 μηνών από την αρχική δημοσίευση.

Επικοινωνία – Πληροφορίες: Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ, Τηλ: 8011136300, Εmail: infoepan@mou.gr, Ιστοσελίδες: www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr. Σημεία Πληροφόρησης ΕΦΕΠΑΕ & εταίρων: www.efepae.gr & www.diaxeiristiki.gr και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας www.e-thesprotias.gr.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι στα γραφεία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στεγάζεται Περιφερειακό Γραφείο της Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (εταίρου του ΕΦΕΠΑΕ), με περιοχή ευθύνης την Π.Ε Θεσπρωτίας, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες. Αρμόδιος Υπάλληλος, Ιωάννου Στέφανος, Τηλ: 2665029484, Email: diaxeiristiki@e-thesprotias.gr

Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Προκήρυξη τριών νέων Δράσεων του ΕΠΑΝΕΚ Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Προκήρυξη τριών νέων Δράσεων του ΕΠΑΝΕΚ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Συγκρότηση επιτροπής ελέγχου για την σύσταση ειδικού λογαριασμού – χορήγησης ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης παροχών ηλεκτρικής ενέργειας

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανακοινώνει την συγκρότηση επιτροπής ελέγχου για την σύσταση ειδικού λογαριασμού – χορήγησης ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης παροχών ηλεκτρικής ενέργειας σε καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και τις 14.02.2018 (υπ’ αριθ.ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/14.02.2018 ΚΥΑ (ΦΕΚ 474/τ.Β./14-02-2018, άρθρο 2 ).

Το έργο της επιτροπής αφορά την αξιολόγηση αιτήσεων για τη χορήγηση του ειδικού βοηθήματος και την επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας των ευπαθών καταναλωτών του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Για την υποβολή σχετικής αίτησης, οι προς εξέταση δικαιούχοι, θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:

1. Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέχρι και την ημερομηνία έναρξης ισχύος της ανωτέρω ΚΥΑ, δηλαδή έως και τις 14-02-2018.

2. Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του δυνητικού δικαιούχου

3. Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από τη σχετική ΚΥΑ.

Το ποσό του ειδικού βοηθήματος θα καταβάλλεται από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., ως διαχειριστή του ειδικού λογαριασμού, απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, στον οποίο εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου της εν λόγω παροχής.

Το ύψος του ειδικού βοηθήματος σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία (υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/14.02.2018 ΚΥΑ (ΦΕΚ 474/τ.Β./14-02-2018, άρθρο 4) αντιστοιχεί σε ποσό που θα καθορίζεται αναλόγως του ύψους της συνολικής οφειλής των καταναλωτών προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και συγκεκριμένα:

1. Για συνολικές οφειλές έως έξι χιλιάδες ευρώ (6.000,00 €) θα καταβάλλεται το σύνολο της οφειλής.

2. Για συνολικές οφειλές άνω των έξι χιλιάδων ευρώ (6.000,00 €) και έως εννέα χιλιάδες ευρώ (9.000,00 €) θα καταβάλλεται εφάπαξ το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) της οφειλής.

3. Για συνολικές οφειλές άνω των εννέα χιλιάδες ευρώ (9.000,00 €) και έως δώδεκα χιλιάδες ευρώ (12.000,00 €) θα καταβάλλεται εφάπαξ το πενήντα τοις εκατό ( 50%) της οφειλής .

4. Για συνολικές οφειλές άνω των δώδεκα χιλιάδες ευρώ (12.000,00 €) θα καταβάλλεται εφάπαξ το τριάντα τοις εκατό (30%) της οφειλής.

Οι καταναλωτές θα εντάσσονται σε πρόγραμμα διακανονισμού και το εναπομείναν ποσό θα εξοφλείται από τους ίδιους σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, το ποσό και ο αριθμός των οποίων θα ορίζονται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι καταναλωτές που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής υποβάλλουν αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του νόμου 1599/1986 ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία, προς την Επιτροπή προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά:

i. δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε.1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού,

ii. δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε.9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της,

iii. πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού,

iv. πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.I.A.) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού,

v. πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,

vi. γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω,

vii. βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού.

Σε περίπτωση που οποιοδήποτε εισοδηματικό ή περιουσιακό στοιχείο ή η σύνθεση του νοικοκυριού έχει μεταβληθεί κατά το φορολογικό έτος 2017, απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού τεκμηριώνει τη μεταβολή (καταστάσεις μισθοδοσίας τελευταίου έτους όλων των μελών του νοικοκυριού, συμβόλαια πώλησης ή αγοράς, δωρεάς, παραχώρησης ή κατασχετήριο, πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κ.α).

Βάση της κείμενης νομοθεσίας, οι επιτροπές κατά τη διαδικασία αξιολόγησης μπορούν να ζητούν την προσκόμιση περαιτέρω στοιχείων.

Για αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας (Αγίων Αποστόλων 43), συστεγάζεται με την Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας Ηγουμενίτσας. Τηλέφωνο: 2665028140.

Στο πλαίσιο της προνοιακής πολιτικής ο Δήμος Ηγουμενίτσας μέσα από το Κέντρο Κοινότητας θα ενημερώνει συνεχώς τους Δημότες για ευεργετικές νομοθετικές διατάξεις.

Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Συγκρότηση επιτροπής ελέγχου για την σύσταση ειδικού λογαριασμού – χορήγησης ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης παροχών ηλεκτρικής ενέργειας Δήμος Ηγουμενίτσας: Συγκρότηση επιτροπής ελέγχου για την σύσταση ειδικού λογαριασμού – χορήγησης ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης παροχών ηλεκτρικής ενέργειας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Αντί να παραπλανείτε για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου στον τομέα της υγείας

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018


Καταγγέλλουμε την προσπάθεια παραπλάνησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και του «περιβόητου» Πολάκη, στην πρόσφατη φιέστα εγκαινίων του δήθεν ΤΕΠ Ηγουμενίτσας καθώς και τις ενέργειες του Υπουργείου Υγείας που υποβάθμισαν τη λειτουργία του, σε βάρος των υπηρεσιών υγείας που δικαιούμαστε να έχουμε σαν θεσπρωτοί. 
Τα έργα δεν ανήκουν στα κόμματα, ανήκουν στους πολίτες αφού γίνονται με τα χρήματά τους. 
Υπάρχουν όμως κάποιοι που διαχειρίζονται αυτά τα χρήματα, έχουν οράματα και προωθούν την υλοποίηση των έργων για να καλυτερεύσουν τη ζωή των πολιτών. 
 
Η αλήθεια είναι πολύ συγκεκριμένη, όσο και αν προσπαθούν να την παραποιήσουν παρουσιάζοντας το μαύρο- άσπρο και τη νύχτα- μέρα, και είναι η ακόλουθη: 
1) Το οικόπεδο για την κατασκευή του ΤΕΠ στην Ηγουμενίτσα το παραχώρησε δωρεάν η τότε Κοινότητα Νέας Σελεύκειας και όχι ο Δήμος Ηγουμενίτσας. 
 
2) Από την παραχώρηση του οικοπέδου μέχρι την κορδέλα που έκοψε ο Πολάκης, κάτι μεσολάβησε. Αυτό που μεσολάβησε, ήταν η σημαντική συνεισφορά των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας των περιόδων 2004-2009 και 2012-2015, που χρηματοδότησαν το έργο, έκαναν τις μελέτες, το δημοπράτησαν και το εκτέλεσαν στο μεγαλύτερο μέρος του. 
 
3) Το ΤΕΠ δεν έγινε για να λειτουργεί σαν Κέντρο Υγείας (τέτοιο είχαμε και κτίρια καινούργια είχαμε για να το μεταφέρουμε), ούτε σαν υπηρεσία για ρουσφετολογικές μετακινήσεις. Έγινε για να είναι ένα μικρό Νοσοκομείο για επείγοντα περιστατικά. Προκειμένου όμως να κόψουν κορδέλες το εγκαινίασαν χωρίς δρόμο πρόσβασης και χωρίς το προσωπικό (γιατρούς και νοσηλευτές) και την αποστολή που έπρεπε να έχει. 
4) Δεν μπορείτε κύριοι της κυβέρνησης να κάνετε εγκαίνια και να μη δίνετε το λόγο στο Δήμαρχο της πόλης στην οποία βρίσκεται το κτίριο που εγκαινιάζετε, επειδή φοβάστε μην σας πει την αλήθεια. Αυτό δεν είναι δημοκρατική συμπεριφορά. 
 
Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερο για τη χώρα. 
 
Τον λίγο όμως καιρό που μένει μέχρι να φύγετε, αφήστε τις φανφάρες. Λειτουργήσετε αυτό το κόσμημα για τη Θεσπρωτία σαν πραγματικό Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ασχοληθείτε επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας που τον έχετε διαλύσει. 
 
Για τη ΔΗΜ.Τ.Ο Ηγουμενίτσας 
Ο πρόεδρος, 
Χρήστος Δήμου
Read More »
ΔΗΜ.Τ.Ο. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Αντί να παραπλανείτε για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου στον τομέα της υγείας ΔΗΜ.Τ.Ο. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Αντί να παραπλανείτε για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου στον τομέα της υγείας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

Mε κάθε επισημότητα τα εγκαίνια του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018

 
Mε κάθε επισημότητα και με την παρουσία του Αν. Υπουργού Υγειας Παύλου Πολάκη, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής, τα εγκαίνια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Φιλιατών που λειτουργεί στην Ηγουμενίτσα, ενός έργου 9,2 εκ. ευρώ.

Στην εκδήλωση εκτος απο τον Παύλο Πολάκη, παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, οι βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Μ. Κάτσης- Β. Γιόγακας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας κ. Γ. Γιαννόπουλος, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ Π. Νικολόπουλος, ο διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Σπ. Δερδεμέζης, οι διοικητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», οι δήμαρχοι των δήμων της Ηγουμενίτσας και εκπρόσωποι των άλλων τοπικών αρχών.

Πρόκειται, για ένα έργο που ξεκίνησε το 2000 και χρειάστηκε να περάσουν 18 χρόνια για να εγκαινιαστεί σε λειτουργική κατάσταση, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του υπουργείου Υγείας, της 6ης ΥΠΕ, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Διαχειριστικής Αρχής.

Όπως ανέφερε, σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, το έργο είχε τελειώσει πρακτικά το 2013, είχε βανδαλιστεί, έγιναν οι απαραίτητες επισκευές που χρειαζόταν, ενώ ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η προμήθεια του εξοπλισμού, η αλλαγή του Οργανισμού του Νοσοκομείου Φιλιατών προκειμένου να συμπεριλάβει το ΤΕΠ, η αξιοποίηση των ιατρών που εργαζόταν στα παλιά ιατρεία του ΙΚΑ και η μεταφορά εκεί του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Πολάκης τόνισε πως τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση κατέβαλε μια τεράστια προσπάθεια για να ισορροπήσει το σύστημα Υγείας που κατέρρεε και πως με σχεδιασμό, ο χώρος έχει ενισχυθεί σημαντικά με προσωπικό, αξιοποιώντας κάθε δυνατό πρόγραμμα η χρηματοδοτικό εργαλείο.

«Μετά τον Αύγουστο, που η χώρα βγαίνει από αυτόν τον 8ετή λαβύρινθο, είναι προφανές πως πάρα πολλά πράγματα σε σχέση με προτεραιότητες, κατανομές χρηματοδοτήσεων, προγραμματισμό προλήψεων, θα συζητηθούν σε μία άλλη βάση από την κυβέρνηση συνολικά» τόνισε ο αν. υπουργός και σημειώνοντας πως «πρέπει να ενισχυθεί και ο χώρος της Παιδείας, γιατί αυτή τη διετία ενισχύθηκε ο τομέας της Υγείας με απόφαση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού», «πρέπει να ενισχυθούν και άλλοι τομείς», επισήμανε πως «τώρα πάμε σε άλλο κανόνα προσλήψεων, 1 προς 1, αυτό δίνει άλλες δυνατότητες».

Με τα εγκαίνια του ΤΕΠ, ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκδηλώσεων «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου -Europe in my Region» που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Η εκδήλωση άρχισε με σύντομη εισήγηση της Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Εύης Παπανικολάου, η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο θεσμός της καμπάνιας «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου», έχει στόχο να γνωρίσουν οι πολίτες ορισμένες από τις δράσεις που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε ότι φέτος στην Περιφέρεια Ηπείρου, η καμπάνια ήταν αφιερωμένη στον τομέα της Υγείας, κάνοντας μια ανακεφαλαίωση των δράσεων που έγιναν και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, με καταληκτική τη σημερινή, των εγκαινίων του Τ.Ε.Π. Φιλιατών, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες της προς όσους συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίηση τους.

Κάτσης - «Μια τομή για την Υγεία στη Θεσπρωτία»

«Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος θα έλεγα για την παρουσία όλων εδώ σήμερα, μα κυρίως επειδή ανοίγει και επίσημα το Τμήμα Eπειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας. Ένα έργο που ύστερα από 18 περίπου χρόνια παίρνει σάρκα και οστά, αφού πέρασε από 40 κύματα, και ενώ αλλάξανε πολλά στη χώρα. Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για μια ιστορική μέρα, για τους πολίτες της Θεσπρωτίας και τον Ηπειρωτικό λαό και τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής εν γένει. Και επειδή η ιστορία δεν έχει ιδιοκτήτες θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι γιατί το πιστεύω βαθειά:

Τα έργα κοινής ωφέλειας δεν ανήκουν σε καμιά κυβέρνηση, κανέναν υπουργό, βουλευτή ή αιρετό, Τα έργα ανήκουν στον λαό, σε όλους τους πολίτες δλδ ανεξαιρέτως, που τα πληρώνουν από την τσέπη τους και εμείς οφείλουμε να σεβόμαστε και να αξιοποιούμε και το τελευταίο ευρώ του ελληνικού λαού. Τα προβλήματα του έργου από το 2015 ήταν πολλά και πολυσύνθετα, όμως με πολιτική βούληση όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και πάρα πολύ δουλειά, που πιστέψτε με ήταν πολύ δύσκολο να συντονιστεί, φτάσαμε στα σημερινά εγκαίνια. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι που το παραδίδουμε λειτουργικό στους πολίτες.

Οι πολίτες της Θεσπρωτίας μαζί με τους εργαζόμενους είναι ο τελικός κριτής του όλου εγχειρήματος. Tο πόσο σημαντικό είναι αυτό το έργο για την περιοχή το είπανε οι προλαλήσαντες, θα πουν περισσότερα και οι επόμενοι από εμένα. Η μόνη διάσταση που θα ήθελα να βάλω είναι ότι η λειτουργία του ΤΕΠ είναι μια τομή για την Υγεία στη Θεσπρωτία και εντάσσεται σε ένα συνολικότερο σχέδιο που έχουμε τόσο κεντρικά όσο και τοπικά.

Πλέον υπάρχουν όλα τα θεσμικά εργαλεία και οι προβλέψεις ώστε σύντομα να έχουμε το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας σε πλήρη ανάπτυξη με την έλευση και του υπόλοιπου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αλλά και των προσλήψεων σε γιατρούς ειδικοτήτων ΤΕΠ. Τέλος, θα ήθελα να πω ότι πριν ασχοληθώ από θέση ευθύνης με την πολιτική είχα υποτιμήσει την σημασία των προσώπων.

Η αλήθεια όμως είναι ότι παίζουν τεράστιο ρόλο: Για αυτό τον λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συντελεστές που χωρίς την βοήθειά τους και την προσωπική τους ενασχόληση δεν θα είχαμε αυτή την εξέλιξη: Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Παύλο Πολάκη, που μαζί με τον Αντρέα Ξανθό έχουν κάνει ένα τεράστιο έργο στην Υγεία με θεσμικές τομές, πρωτοπόρες πολιτικές και συγκρούσεις με συμφέροντα. Το δημόσιο σύστημα Υγείας στάθηκε στα πόδια του και έχει περάσει στην φάση της ανάπτυξης.

Τα αποτελέσματα του μεγάλου αγώνα του Υπουργείου έχουμε τη χαρά να τα βλέπουμε και στη Θεσπρωτία. Ευχαριστώ επίσης από καρδιάς τον Γιώργο Γιαννόπουλο, που τόσο ως διοικητής της 6ης Υπε όσο και από την θέση του ως ΓΓ του ΥΠ. Υγείας αποτέλεσε τον επιστημονικό εμπνευστή του όλου εγχειρήματος αλλά και σε καίρια σημεία σαν γαλλικό κλειδί ξεκλείδωνε όλα τα προβλήματα τη στιγμή που έπρεπε. Καταλυτικό ρόλο με καθοριστική συνδρομή και συνεργασία έπαιξε η Περιφέρεια Ηπείρου που στήριξε έμπρακτα την ολοκλήρωση του έργου, με συνδρομή σε πόρους, τεχνικές υπηρεσίες αλλά και με την δημοπράτηση του δρόμου για την πίσω είσοδο του ΤΕΠ.

Τους ευχαριστούμε από καρδίας γιατί με την στάση τους αποδεικνύουν ότι οι συνέργειες και η συνεννόηση στα μεγάλα θέματα είναι όχι μόνο ζητούμενο, αλλά φέρνει απτά αποτελέσματα. (Αλέκο, Θωμά ευχαριστούμε). Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά από καρδιάς και τα στελέχη της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, τον Τάκη τον Νικολόπουλο, {και τους υποδιοικητές Μίλτο τον Ζαμπάρα και τον κ. Κωστακιώτη } που σε συνεργασία με τον διοικητή του νοσοκομείου Σπύρο Δερδεμέζη και τον συντονιστή Σπύρο Αθανασίου, κατέβαλαν άοκνες προσπάθειες για αυτό το μεγάλο πρότζεκτ με εξαίρετη αποτελεσματικότητα.

Ευχαριστούμε και όλους και όλες τους εργαζόμενους στις δομές υγείας που παρά τις δυσκολίες βάλανε πλάτη και στήριξαν το εγχείρημα ψυχί τε και σώματι. Εύχομαι το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας να πετύχει τον ρόλο του και όλα δειχνουν ότι θα το κάνει , Να είναι αχρείαστο ! Και να σηματοδοτήσει την επόμενη μέρα που θα την ατενίσουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία και τόλμη.».

Καχριμάνης - «Εδώ τελειώνει η δική μας ευθύνη»
Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνη, αναφέρθηκε επιγραμματικά στις ενέργειες που έγιναν μετά την ανάληψη της ευθύνης του προγράμματος από την Κρατική Περιφέρεια, για την ολοκλήρωση των εργασιών και των διαδικασιών για την παράδοσή του προς χρήση στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

«Σήμερα– ανέφερε μεταξύ άλλων- εδώ τελειώνει η δική μας ευθύνη για το ΤΕΠ. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα (με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και αρχές) για να φθάσουμε σε αυτό το αίσιο τέλος. Περάσαμε κάποιες δυσκολίες κατά τη μετάβαση από την κρατική στην αιρετή Περιφέρεια. Τα λύσαμε όλα με τη συνεργασία. Για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας απομένει άλλο ένα έργο ύψους 330.000 ευρώ, (για τη σύνδεση με την Εθνική Οδό), που ευελπιστούμε να κλείσει και αυτό».
Read More »
Mε κάθε επισημότητα τα εγκαίνια του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας Mε κάθε επισημότητα τα εγκαίνια του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Με μεγάλη επιτυχία τα 7α ΓΙΤΑΝΕΙΑ

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 3 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας οι αγώνες στίβου 7α ΓΙΤΑΝΕΙΑ που συνδιοργάνωσαν ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας Στίβος , την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και ο δήμος Ηγουμενίτσας!!!

Με τη συμμετοχή 800 αθλητών και αθλητριών από όλες τις κατηγορίες και 28 σωματεία από την Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία και Ιόνια Νησιά!!!
Ο κόσμο που παρακολούθησε τους αγώνες γέμισε τις κερκίδες και χειροκρότησε τις προσπάθειες των αθλητών.
Για ακόμη μια φορά η ψυχή των αγώνων ήταν οι εθελοντές που χωρίς αυτούς ήταν αδύνατη η διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Απονομές έκαναν οι βουλευτές του νομού Μάριος Κάτσης και Βασιλης Γιογιακας , ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, η αντιπεριφερειάρχης σε θέμα παιδείας και πολιτισμού Αντιγόνη Φίλη , η περιφερειακή σύμβουλος Ηλιάνα Σπανοπούλου, o πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δονάτος Μαρτίνης, ο πρόεδρος του Πρωτέα και του ΣΕΓΑΣ Ηπείρου Θανάσης Χασκής και άλλοι.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους αθλητές, συλλόγους , προπονητές και κριτές!!!

Πολλά μπράβο στους συνδιοργανωτές για την άριστη διεξαγωγή των αγώνων !

Ραντεβού στα 8α ΓΙΤΑΝΕΙΑ το 2018

Στέργιος Παλπάνης
Read More »
Ηγουμενίτσα: Με μεγάλη επιτυχία τα 7α ΓΙΤΑΝΕΙΑ Ηγουμενίτσα: Με μεγάλη επιτυχία τα 7α ΓΙΤΑΝΕΙΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας: Ομιλίες στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018


Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, διοργάνωσε δύο ενημερωτικές ομιλίες προς τους μαθητές του σχολείου, γύρω από το θέμα της διατροφής και της χρήσης του διαδικτύου. Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών.

Συγκεκριμένα:

Ø Την Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε ομιλία – ενημέρωση των μαθητών της Γ’ και Δ’ τάξης σχετικά με την ισορροπημένη διατροφή με θέμα «Πες μου τι τρως, να σου πω ποιος είσαι!», από τη Διαιτολόγο – Διατροφολόγο του Γ.Ν.Φιλιατών, κα Σπυριδούλα Νταφλάκη. Η συζήτηση είχε διαδραστικό χαρακτήρα με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών. Παράλληλα, μοιράστηκε εβδομαδιαίο ημερολόγιο καταγραφής συνηθειών, σχετικά με τη διατροφή και την άσκηση των μαθητών, το οποίο θα αξιολογηθεί σε δεύτερο χρόνο από την κα Νταφλάκη.

Ø Την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 επισκέφτηκε το σχολείο ο κ. Αθανάσιος Χασκής, Κοινωνικός Λειτουργός του Κ.Ψ.Υ. και ανέλυσε στα παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης το θέμα «Το διαδίκτυο και η χρήση του από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου». Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα θέτοντας πολλές ερωτήσεις, καθώς η πλειοψηφία τους ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τόσο τον Σύλλογο Διδασκόντων του Β’ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας για την πρόσκληση όσο και το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών για τη διάθεση των δύο εξαίρετων ομιλητών , την κα Νταφλάκη και τον κ. Χασκή.

Read More »
ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας: Ομιλίες στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας: Ομιλίες στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

Βρέθηκαν τα οστά 420 πεσόντων στο Αλβανικό Μέτωπο

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018


Αργά αλλά σταθερά συνεχίζεται η αναζήτηση και η εκταφή των πεσόντων στα βουνά της Αλβανίας... Ένα χρέος δεκαετιών προς τους ήρωες που θυσιάστηκαν.. Από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ξεκίνησε η εκταφή στο Ντραγκότι, στα στενά της Κλεισούρας, η Ελλάδα κλείνει μία υποχρέωση προς την ιστορία. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και εκταφεί τα οστά 420 στρατιωτών που έπεσαν στο μέτωπο. Τα στοιχεία αυτά έδωσαν τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής για την αναζήτηση και ταφή των οστών των πεσόντων στην οποία προεδρεύει ο Υποναύαρχος Στυλιανός Πετράκης στη διάρκεια συνάντησης με τα μέλη της Ένωσης Τέκνων, συγγενών και φίλων πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41 .

Το ενδιαφέρον των συγγενών για την ανεύρεση των οστών των προσφιλών προσώπων, παραμένει έντονο όπως προκύπτει από την προσέλευση στα νοσοκομεία για την ταυτοποίηση, που σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα ξεπερνούν τα 850 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αναπτυχθεί άρτιας επιστημονικής και λειτουργικής υποδομής υπηρεσία για την ταυτοποίηση των πεσόντων. Για τον σκοπό αυτό οι συγγενείς μπορούν να ενημερώνονται για τις απαραίτητες διαδικασίες απευθυνόμενοι στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, τηλέφωνο :210 7494749.

Βάσει συγκεκριμένου προγράμματος θα συνεχιστεί αδιάκοπα η αναζήτηση των οστών σε άλλους χώρους, που έχουν σημειωθεί σε σχετικό χάρτη.

Κανονικά εξελίσσονται και τα συμφωνηθέντα για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις συντήρησης, αναβάθμισης των υποδομών των Στρατιωτικών Κοιμητηρίων στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες.

Ο Γ. Σούρλας Πρόεδρος της Ένωσης αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την ενημέρωση και το σημαντικό έργο που επιτελεί, δήλωσε ότι: «Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από δεκατρία χρόνια για την αποκατάσταση της μεγάλης αυτής εθνικής και ανθρωπιστικής εκκρεμότητας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους μέχρι να βρουν ανάπαυση οι 7.976 πεσόντες που παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι επί 78 χρόνια στα πεδία των μαχών της Β. Ηπείρου, αλλά και το σπουδαιότερο τη δικαίωση, την ανταπόκριση στις προσδοκίες, στη θυσία τους για μια Ελλάδα περήφανη και ελεύθερη».

Τα Αρχεία της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού αναφέρουν, πως από την έναρξη του πολέμου και μέχρι τις 28 Απριλίου 1941 οι απώλειες -φονευθέντες και εξαφανισθέντες- στο Αλβανικό μέτωπο, έφτασαν τους 13.936 Αξιωματικούς και οπλίτες. Από το σύνολο των νεκρών στις επιχειρήσεις εναντίον των Ιταλών, οι 7.796, έμειναν στην Αλβανία, θαμμένοι ή άταφοι, ενώ 5.960, ετάφησαν σε νεκροταφεία εντός του Ελληνικού εδάφους.

Από τη μελέτη των αρχείων προέκυψαν συγκεκριμένα στοιχεία, ότι είχαν οργανωθεί στρατιωτικά νεκροταφεία στις περιοχές, Ντραγκότι, Δέλβινο, Βόδινο, Χειμάρα, Ερσέκα, Ντεβόλ, Βουλιαράτες, Πόγραδετς, Πρεμετή, Κλεισούρα, Κορυτσά, Μπογάζι, Ροντόνι, Μοράβα, Κυπαρό, Πλατυβούνι, Γκόλικο, Τρεμπεσίνα, Πούντα Νόρνε, Σκουτάρα και άλλες περιοχές.

Ο αριθμός των Ελλήνων νεκρών, κυρίως εξαιτίας των κρυοπαγημάτων και δευτερευόντως των επιχειρήσεων, ανέρχεται στους 7.796 αξιωματικούς και οπλίτες.

Αρκετοί νεκροί καλύφθηκαν από τα χιόνια εκεί που φονεύθηκαν και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις μαζί με Ιταλούς νεκρούς και παρέμειναν άταφοι, για να αποκαλυφθούν μετά από 60 και πλέον ημέρες, όταν τα χιόνια άρχισαν να λιώνουν.

Έως και τις 28 Απριλίου 1941, οι ελληνικές απώλειες ανήλθαν σε περίπου 4.038 νεκρούς αξιωματικούς και οπλίτες. Πολλοί νεκροί κατά τη σύμπτυξη των δυνάμεων εγκαταλείφθηκαν, ενώ κάποιοι άλλοι ενταφιάστηκαν πρόχειρα από τους συμπολεμιστές τους.
Read More »
Βρέθηκαν τα οστά 420 πεσόντων στο Αλβανικό Μέτωπο Βρέθηκαν τα οστά 420 πεσόντων στο Αλβανικό Μέτωπο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Απολογισμός της δράσης για την εξέταση σπίλων

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018


Με τη συμμετοχή 100 ατόμων ολοκληρώθηκε η δράση για τη δωρεάν εξέταση σπίλων που πραγματοποίησε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τη Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, κα Μαρίνα Σπίροβα. Η δράση υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος, 7 – 11 Μαΐου 2018.

Μεταξύ των εξεταζόμενων ηλικίας 45 – 65 ετών, εντοπίστηκαν 8 ύποπτα περιστατικά για μελάνωμα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις εντοπίστηκαν προκαρκινικές αλλοιώσεις και κυτταρικά καρκινώματα καθώς επίσης και άτυποι σπίλοι, για τους οποίους έγινε σύσταση αφαίρεσης. Η χρησιμότητα της εξέτασης είναι αδιαμφισβήτητη καθώς αν η διάγνωση γίνει στο α’ στάδιο ή και νωρίτερα καθιστά το μελάνωμα ιάσιμο.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την κα Μαρίνα Σπίροβα, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, για τη σημαντική συμβολή της στη δράση αυτή και ενημερώνει τους δημότες πως οι δράσεις συνεχίζονται.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Απολογισμός της δράσης για την εξέταση σπίλων Ηγουμενίτσα: Απολογισμός της δράσης για την εξέταση σπίλων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

Ξενάγηση δημοτικού σχολείου Περιστερίου στο Κέντρο Πληροφόρησης Καλαμά στη Σαγιάδα

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018

Την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 μαθητές από το δημοτικό σχολείο Περιστερίου Αθήνας επισκέφθηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Καλαμά στη Σαγιάδα. 
 
Οι 15 μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση του κέντρου και παρατήρησαν διάφορα είδη ορνιθοπανίδας με τα τηλεσκόπια και κιάλια του Φορέα.
 


 
Read More »
Ξενάγηση δημοτικού σχολείου Περιστερίου στο Κέντρο Πληροφόρησης Καλαμά στη Σαγιάδα Ξενάγηση δημοτικού σχολείου Περιστερίου στο Κέντρο Πληροφόρησης Καλαμά στη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

Μπλόκο σε φορτίο από την Ελλάδα με «μαϊμού» Αrmani - Είχε ταξιδέψει από την Ηγουμενίτσα στο Μπρίντιζι

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018Άλλο ένα μπλόκο σε φορτίο «μαϊμού» προϊόντων το οποίο προερχόταν από την Ελλάδα, επέφερε η Αστυνομία Οικονομικού Εγκλήματος στην Ιταλία. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ιταλικές Αρχές, κατάφεραν έπειτα από πληροφορίες και εντόπισαν στο λιμάνι του Μπρίντιζι ένα φορτηγό το οποίο προερχόταν από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, και ήταν φορτωμένο με συνολικά 1.800 ζευγάρια παπούτσια μάρκας Georgio Armani.

Όπως αποδείχθηκε από το έλεγχο, τα παπούτσια ήταν «μαϊμού» και το φορτίο κατασχέθηκε. Ο 47χρονος Έλληνας οδηγός του οχήματος, Α.Γ., αρχικά συνελήφθη και έπειτα αφέθηκε ελεύθερος. Αντιμετωπίζει όμως κατηγορίες για διακίνηση παράνομου εμπορεύματος.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι το παράνομο εμπόρευμα προέρχεται από την Κίνα και φορτώθηκε στο φορτηγό από τον Πειραιά, για λογαριασμό κινέζικης εταιρείας.

Στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ηγουμενίτσα, κι από εκεί με το πλοίο της εταιρείας Grimaldi Lines στο Μπρίντιζι. Προορισμός του ήταν μια άλλη κινέζικη εταιρεία στη Ρώμη.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει ο εισαγγελέας του Μπρίντιζι.
Read More »
Μπλόκο σε φορτίο από την Ελλάδα με «μαϊμού» Αrmani - Είχε ταξιδέψει από την Ηγουμενίτσα στο Μπρίντιζι Μπλόκο σε φορτίο από την Ελλάδα με «μαϊμού» Αrmani - Είχε ταξιδέψει από την Ηγουμενίτσα στο Μπρίντιζι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών»

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών», το Σάββατο 09 Ιουνίου 2018 και ώρα 14:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγ. Αποστόλων 55, Ηγουμενίτσα, παραπλεύρως Δικαστικού Μεγάρου)

Η Ενημερωτική Ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, εστιάζει στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών» Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

Συνάντηση Βασίλη Κόκκαλη με κτηνοτροφικους φορείς της Ηπείρου

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018


Συνάντηση με κτηνοτροφικους φορείς της Ηπείρου είχε την Κυριακή 3 Ιουνίου ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης κύριος Βασίλης Κόκκαλης στα Ιωάννινα. 
 
Ο υφυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο των μετακινούμενων κτηνοτρόφων Ηπείρου Γιάννη Δεκόλη και την πρόεδρο των κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας Λυκα Μυρτώ. 
 
Στα πλαίσια της συζήτησης οι κτηνοτρόφοι αναφέρθηκαν στο μεγάλο ζήτημα της πτώσης των τιμών του αιγοπρόβειου γάλακτος και χτύπησαν το καμπανάκι στον υπουργό λέγοντας ότι αν δεν γίνει άμεσα κάτι κινδυνεύουν με εξαφανιση. 
 
Επίσης ζήτησαν από τον υπουργό να επέμβει ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επιτέλους για τα διαχειριστικά σχεδια βοσκοτόπων καθώς όπως είπαν ο χρόνος πιέζει και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. 
 
Τέλος συζητήθηκε το πρόβλημα με τα χρέη των τοεβ της Ηπείρου καθώς όπως είπαν όσο οι αγρότες δεν μπορούν να ποτίσουν τόσο θα ανεβαίνουν οι τιμές στις ζωοτροφές τους. 
 
Κλείνοντας αναφέρθηκαν στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν από τις αγέλες λύκων στα βουνα σημειώνοντας ότι οι απώλειες είναι πολύ μεγάλες.
Read More »
Συνάντηση Βασίλη Κόκκαλη με κτηνοτροφικους φορείς της Ηπείρου Συνάντηση Βασίλη Κόκκαλη με κτηνοτροφικους φορείς της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΣΤΗ ΣΥΧΓΡΟΝΗ "ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΡΕΝΑ"

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018


Δεν ξέρω αν τα παιδιά μας θα μπορέσουν με χαμογελαστά πρόσωπα να ζήσουν και να απολαύσουν αυτά τα νέα αποκτήματα της Πόλης μας. 
Αιτία κατά τη γνώμη μου είναι κάποιοι συμπολίτες, που κάνοντας κακή χρήση της Δημοκρατίας , της Ελευθερίας, και όλων των ¨καινών δαιμονίων¨ χωρίς να σέβονται τη Δημοκρατία και την Ελευθερία των συνανθρώπων μας. Μιλάω για τους ιδιοκτήτες ζώων και ιδίως σκύλων που τις απογευματινές ώρες κατακλύζουν τον παραλιακό χώρο κάνοντας κακή χρήση της νομοθεσίας υπέρ των ζώων σε βάρος των ανθρώπων και ειδικά των παιδιών.
Εχτές λοιπόν, 5 Ιουνίου , κάνοντας την καθημερινή μου βόλτα στην παραλιακή , κοντά στα γηπεδάκια του τένις , πλάι μου περπατούσε, κρατώντας μια τσάντα, ένα μικρό κοριτσάκι ρομά (γυφτάκι) 5-6 χρονών. 
Εκεί στα γηπεδάκια ήταν μια ομάδα 7-8 ατόμων με 4-5 σκυλιά διαφόρων τύπων και ξαφνικά , ένα από αυτά που ήταν ελεύθερο άρχισε να κυνηγάει το κοριτσάκι που άρχισε να τρέχει και να πέφτει και να ξανασηκώνεται κλαίγοντας και φωνάζοντας ¨μαμά¨. 
Η παρέα γελούσε με το θέαμα , χωρίς να κάνει τίποτα, και τότε πέρασε από το μυαλό μου η ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΡΕΝΑ , με τα θηρία που κατασπάρασσαν τους σκλάβους και αυτοί πανηγύριζαν. Χωρίς να το σκεφτώ και πολύ ξεκίνησα να τρέξω πίσω από το σκύλο μήπως του αποσπάσω την προσοχή και αφήσει το κοριτσάκι. 
Τότε σηκώθηκε ο ιδιοκτήτης, όπως αποδείχθηκε , όρμησε πάνω μου με απώθησε , και απείλησε ότι θα ¨καθαρίσει¨ όποιον τολμήσει να πειράξει το σκύλο του. 
Το κοριτσάκι κατέφυγε στη γυναίκα μου που ήταν παρούσα και στην συνέχεια κλαίγοντας και τρέχοντας έφυγε να συναντήσει τους δικούς της, ενώ ο ιδιοκτήτης του σκύλου τον μάζεψε και του φόρεσε λουρί.
Θα ήταν ένα τυχαίο περιστατικό και μια κακή στιγμή αν δεν επακολουθούσαν τα επόμενα γεγονότα. 
Επειδή θεώρησα προκλητική την αντίδραση των παρευρισκομένων (διασκέδαση με το γεγονός) και επειδή παρών στο περιστατικό ήταν και άτομο που γνώριζα ότι ήταν Αστυνομικός , με το σκύλο του, και δεν πήρε καμιά θέση κάλεσα το 100, την Αστυνομία και παρέμεινα στο χώρο. 
Αφού οι κληθέντες αστυνομικοί ήρθαν στο χώρο τους ανέφερα το γεγονός και τους υπέδειξα τον ιδιοκτήτη, αυτοί κατευθύνθηκαν προς αυτόν προκειμένου να επιβεβαιώσουν το γεγονός . 
Τότε ο Αστυνομικός που ήταν παρών και στο γεγονός πήγε τους προϋπάντησε, χαιρετήθηκαν αφού γνωριζόταν και άρχισε να τους λέει ότι εγώ χτύπησα το σκύλο, εκεί δεν άντεξα και του θύμισα το επάγγελμά του τις υποχρεώσεις του και τα καθήκοντά του (με απλά λόγια του τα έψαλα) παράλληλα κάποιες ¨κυρίες¨ της παρέας άρχισαν να λένε ότι γυφτάκι ήταν και τι έγινε , κάποια άλλη είπε ότι πέρασε και τον έφτυσε, γιαυτό την κυνήγησε και χίλια δυο άλλα. 
Σε κάποια από αυτές τόνισα ότι βάζει πιο ψηλά το ζώο από τον άνθρωπο και δει το παιδί, αλλά αυτή στον κόσμο της.

Φυσικά εκείνο που δεν φταίει σίγουρα είναι το ζώο. 
Η παιδεία, η μόρφωση η κουλτούρα και όλα τα νέα ήθη είναι αυτά που διαμορφώνουν το χαρακτήρα μας και μας κλείνουν στον εαυτό μας χωρίς να βλέπουμε τους γύρω μας. 
Η ανικανότητά μας να συμβιώσουμε και να συναλλαχθούμε με ανθρώπους μας κάνει να καταφεύγουμε στα άλογα ζώα , τα οποία δεν μας φέρνουν αντιρρήσεις, τα κάνουμε ότι θέλουμε και έτσι νιώθουμε δυνατοί και ισχυροί.

Να επανέλθουμε λοιπόν στο ξεκίνημα του άρθρου. 
Είναι δυνατόν το παιδάκι να κινηθεί ελεύθερα και να απολαύσει την παραλιακή της πόλης μας;
Χ.Σ. 


Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΣΤΗ ΣΥΧΓΡΟΝΗ "ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΡΕΝΑ" ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΣΤΗ ΣΥΧΓΡΟΝΗ "ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΡΕΝΑ" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

Η Ήπειρος διαδηλώνει σήμερα για την Μακεδονία

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018

Οι συζητήσεις για την ονομασία των Σκοπίων που βρίσκονται σε εξέλιξη και καθημερινά παίρνουν νέα τροπή, φέρνουν ένα νέο κύμα συλλαλητηρίων που ξεδιπλώνεται σε πολλές περιοχές της χώρας. Ημερομηνία σταθμός είναι η 6η Ιουνίου… Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε πόλεις της Μακεδονίας ενώ δράση αναλαμβάνουν φορείς και σύλλογοι και σε άλλες περιοχές της χώρας. Την ίδια ημέρα, την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις επτά το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί πανηπειρωτικό συλλαλητήριο και στα Γιάννινα!

Ο χώρος είναι αυτός της κεντρικής πλατείας της πόλης και ήδη οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει.

«Για μια φορά ακόμα, και για όσες ακόμη χρειαστεί, πρέπει να δώσουμε δυναμικό παρών στα Γιάννενα για την εθνική μας υπόληψη», αναφέρεται στην πρόσκληση που έχει αναρτηθεί ήδη στο διαδίκτυο προβάλλοντας την σχετική κινητοποίηση.

«Στις συγκεντρώσεις της 6ης Ιουνίου οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν κρατώντας την ελληνική σημαία. Ακραία πρόσωπα και συμπεριφορές δεν έχουν θέση στους αγώνες για τη Μακεδονία. Εγγυητές της ακεραιότητας των συγκεντρώσεων είναι οι ίδιοι οι πολίτες», σημειώνουν συμπληρώνοντας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν γνωστοί οι Σύλλογοι και οι φορείς που στηρίζουν το συλλαλητήριο.
Read More »
Η Ήπειρος διαδηλώνει σήμερα για την Μακεδονία Η Ήπειρος διαδηλώνει σήμερα για την Μακεδονία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

Στην Ήπειρο το Ferrari Club «Passione Rossa»

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018


Το τριήμερο 8-9-10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Club ιδιοκτητών αυτοκινήτων Ferrari της Ιταλίας, «Passione Rossa», με περισσότερα από 40 οχήματα να επισκέπτονται μνημεία και πόλεις της Ηπείρου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού με τον συντονισμό της Περιφέρειας Ηπείρου και τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών, του Δήμου Μετσόβου, του Ο.Λ.ΗΓ., της ΕΛΕΤΑ, του Τμήματος Τροχαίας, καθώς και ιδιωτών χορηγών και εθελοντών.

Στα χαρακτηριστικά και το πρόγραμμα της εκδήλωσης αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Δημήτρης Σιώλος, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων κ. Παντελής Κολόκας και ο Δήμαρχος Μετσόβου κ. Κων/νος Τζαφέας.

Ο κ. Δ. Σιώλος σημείωσε – μεταξύ άλλων - πως η δράση εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή μέσω του τροχοφόρου ή μηχανοκίνητου τουρισμού, «που είναι μια νέα αγορά με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή μας. Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζουμε ότι έχουμε στηρίξει τις επισκέψεις- περιηγήσεις των Ποδηλατών από Σκανδιναβικές χώρες (δυο γκρουπ), καθώς και την παγκόσμια συνάντηση μοτοσικλετιστών «Motοtour of Nations» για το οποίο ακόμη και φέτος γίνονται αναφορές σε έγκυρα περιοδικά του εξωτερικού για την Ήπειρο. Για την επιτυχία της εκδήλωσης προετοιμαζόμαστε εδώ και οκτώ μήνες. Θέλουμε οι επισκέπτες μας να γνωρίσουν το τριήμερο που θα βρίσκονται στην Ήπειρο, όσο το δυνατό καλύτερα τις ομορφιές του τόπου μας, την γαστρονομία μας και τα σημαντικά πολιτιστικά μνημεία».

Ο Αντιδήμαρχος κ. Π. Κολόκας τόνισε μεταξύ άλλων: «Αυτή η εκδήλωση θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην τουριστική προβολή της χώρας. Είναι αποτέλεσμα διαρκούς συνεργασίας των Δήμων με την Περιφέρεια και τους συναρμόδιους φορείς, και έχει σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών, την προβολή της περιοχής με έναν ακόμη ιδιαίτερο τρόπο, όπως είναι τα αυτοκίνητα υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας με το brand name της Ferrari».

Τέλος, ο κ. Κ. Τζαφέας τόνισε: «Με χαρά συνδιοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση. Σε ότι έχει σχέση με την προβολή της περιοχής μας, και μάλιστα σε μια ιδανική περίοδο από πλευράς φυσικής ομορφιάς, είμαστε αρωγοί. Την Παρασκευή στις 12:30 στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου περιμένουμε τους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά αυτά τα αυτοκίνητα».

Read More »
Στην Ήπειρο το Ferrari Club «Passione Rossa» Στην Ήπειρο το Ferrari Club «Passione Rossa» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

Σελίδες