Κίνδυνος να μην αποζημιωθούν οι πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο στην Παραμυθιά

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023
Κίνδυνος να μην αποζημιωθούν οι πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο στην Παραμυθιά


Ήταν το βράδυ της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου 2023, όταν τις κοινότητες Αγοράς, Σκανδάλου, Γλυκής και Ποταμιάς, σάρωσε η κακοκαιρία, με αποκορύφωμα τον ανεμοστρόβιλο που ξήλωσε στέγες και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε πολλά σπίτια και κτηνοτροφικές μονάδες.

Από την επόμενη κιόλας ημέρα, ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών και στις 26 Ιανουαρίου, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Παπαγεωργίου, "κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Κοινότητα Γαρδικίου της Δημοτικής Ενότητας Αχέροντα του Δήμου Σουλίου της Π.Ε. Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, ανεμοστρόβιλος, χαλαζόπτωση) που εκδηλώθηκαν από τις 19- 01-2023 στην παραπάνω περιοχή. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για δύο (2) μήνες, ήτοι έως και 20 Μαρτίου 2023."

Λίγες ημέρες μετά, υπήρξε συνάντηση του βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα, με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γλυκής Παναγιώτη Παππά και τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων Γιάννη Παπαγιάννη, με θέμα την αποζημίωση των παραγωγών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν . 
Έγινε επίσκεψη σε σημεία που επλήγησαν από τη θεομηνία και ενημέρωση παραγωγών σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, ενώ ο βουλευτής δεσμεύτηκε για γρήγορη αποζημίωση των πληγέντων.

Συνάντηση για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε στις 23/01/2023 και μεταξύ του Δημάρχου Σουλίου Ιωάννη Καραγιάννη και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, παρουσία του Αντιδημάρχου Σουλίου κ. Γεωργίου Ντάγκα, όπου και πάλι υπήρξε δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης για άμεση αποζημίωση, ενώ δεσμεύτηκε και για την έκτακτη επιχορήγηση με 50.000€ για τις πρώτες ανάγκες του Δήμου.

Τι από όλα τα παραπάνω όμως έχουν υλοποιηθεί και γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος οι πληγέντες να μην αποζημιωθούν;

Ξεκινώντας θα πρέπει να σημειώσουμε πως από την πλευρά της δημοτικής αρχής Σουλίου και του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων, έχουν σταλεί στο Υπουργείο όσα έγγραφα και καταγραφές τους ζητήθηκαν.
Όπως προαναφέραμε, η κήρυξη των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχει διάρκεια 2 μηνών από την εκδήλωση των φαινομένων και καταληκτική ημερομηνία την 20η Μαρτίου, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και κυρίως να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία θα οριοθετούνται οι περιοχές του Δήμου Σουλίου που επλήγησαν από τη θεομηνία της 19ης Ιανουαρίου, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως προκύπτει όμως από την απάντηση που δόθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας με το ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Μάριος Κάτσης στις 23 Ιανουαρίου 2023, η ΚΥΑ δεν έχει ακόμα εκδοθεί, τουλάχιστον μέχρι την ημερομηνία της απάντησης του Υπουργού Οικονομικών στις 20 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας η ΚΥΑ δεν έχει εκδοθεί ακόμα και σήμερα, αλλά ούτε και τα 50.000€ που έταξε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, για τις πρώτες ανάγκες της δημοτικής αρχής, δεν έχουν φτάσει ακόμα στο ταμείο του Δήμου.

Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο, απομένουν μόνο 10 ακόμα ημέρες μέχρι την 20 Μαρτίου για την έκδοση της ΚΥΑ. 
Και γνωρίζοντας πολύ καλά τους ρυθμούς με τους οποίους κινείται ο κρατικός μηχανισμός, θα στοιχηματίζαμε πως οι άτυχοι πληγέντες αλλά και η δημοτική αρχή Σουλίου, θα μείνουν με αφελείς ελπίδες, από τις φρούδες υποσχέσεις των πολιτικάντηδων. 
Read More »
Κίνδυνος να μην αποζημιωθούν οι πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο στην Παραμυθιά Κίνδυνος να μην αποζημιωθούν οι πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023 Rating: 5

Στη συνεδρίαση των συλλόγων Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Συβότων και Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς ο Παν. Νταής

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023
Στη συνεδρίαση των συλλόγων Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Συβότων και Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς ο Παν. Νταής


Τα ΔΣ των Συλλόγων Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Συβότων και Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς, πήραν την σημαντική πρωτοβουλία να πραγματοποιήσουν κοινή συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσουν – μεταξύ άλλων – θέματα που αφορούν αρμοδιότητες του Δήμου Ηγουμενίτσας όπως καθαριότητα, υδροδότηση, πρόσβαση στις παραλίες, δημιουργία χώρων στάθμευσης, πορεία μεγάλων έργων στην ευρύτερη περιοχή. Αλλά και προτάσεις που αφορούν γενικότερα τον κλάδο, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, η οποία όπως δείχνουν όλες οι προβλέψεις, αναμένεται να είναι καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον αναμενόμενο αριθμό επισκεπτών στη χώρα.

Με αυτό το δεδομένο, είναι απολύτως κατανοητή η αγωνία των εκπροσώπων των ιδιοκτητών των ενοικιαζόμενων δωματίων, στα αναπτυγμένα τουριστικά παράλια του Δήμου, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την προσέλκυση όσο το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού τουριστών στην περιοχή. Κάτι που φυσικά θα έχει θετική αντανάκλαση στο εισόδημα των δραστηριοποιούμενων και απασχολούμενων στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, της ψυχαγωγίας κ.α., αλλά και γενικότερα στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής (Ήπειρος), η οποία όπως είναι γνωστό αναδείχθηκε η δεύτερη πιο φιλόξενη περιοχή από την πλατφόρμα booking.com στο πλαίσιο των βραβείων Traveller Review Awards.

Στην κοινή συνεδρίαση ακούστηκαν πολλά, σημαντικά και ενδιαφέροντα πράγματα: τα προβλήματα στην ύδρευση – αποχέτευση και στην αποκομιδή των απορριμμάτων, η βελτίωση του οδικού δικτύου και των πεζοδρόμων, η διευκόλυνση της πρόσβασης στις παραλίες, η αντιμετώπιση της έλλειψης επαρκών χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, η ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών, η επαρκής ηλεκτροδότηση κ.α. Τη συνεδρίαση παρακολούθησε ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» και υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής, στο πλαίσιο των συναντήσεων με τοπικούς παραγωγικούς φορείς.

Τα προβλήματα που συζητήθηκαν καταγράφτηκαν αναλυτικά. Το επόμενο χρονικό διάστημα, η προσπάθεια του Συνδυασμού μας θα διοχετευθεί προς δύο κατευθύνσεις: Πρώτον, με συγκεκριμένες προτάσεις και με την παρακολούθηση των δράσεων των τοπικών φορέων να πιέσουμε για την άμεση υιοθέτηση και υλοποίηση των τεκμηριωμένων προτάσεων του κλάδου. Και δεύτερον, να επεξεργαστούμε τις προτάσεις και να τις ενσωματώσουμε στο πρόγραμμα του Συνδυασμού μας, προκειμένου με ένα συνδυασμό έργων υποδομής, δράσεων αποτελεσματικής διαχείρισης των προβλημάτων της καθημερινότητας, ενεργειών προβολής – προώθησης του τουριστικού προορισμού, αλλά και θεσμικών παρεμβάσεων, να καταστεί δυνατή η περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος και της επισκεψιμότητας των παράλιων και όχι μόνο περιοχών, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του τουρισμού κρουαζιέρας, η βιώσιμη ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού (πολιτιστικού, φυσιολατρικού, αθλητικού, θρησκευτικού, γαστρονομικού κ.τ.λ.).

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα συναντηθούμε και με τους άλλους φορείς του εν λόγω παραγωγικού τομέα, προκειμένου να συζητήσουμε τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας.Συνδυασμός «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης»

για το Δήμο Ηγουμενίτσας
Read More »
Στη συνεδρίαση των συλλόγων Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Συβότων και Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς ο Παν. Νταής Στη συνεδρίαση των συλλόγων Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Συβότων και Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς ο Παν. Νταής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023 Rating: 5

Ευχαριστήριο του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023
Ευχαριστήριο του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας εκφράζουν τις ειλικρινείς ευχαριστίες τους σε όλους όσοι συνέδραμαν τα μέγιστα, προκειμένου να υλοποιηθούν με απόλυτη επιτυχία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του 2023, προσφέροντας χαρά και παλμό σε όλον τον Δήμο.

Πιο συγκεκριμένα, ευχαριστούμε. για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην παρέλαση των καρναβαλιστών Ηγουμενίτσας την Καρναβαλική Επιτροπή (κ.κ. Πόπη Μπάρμπα, Χριστίνα Σωτηρίου, Στέργιο Παλπάνη, Νίκο Μιχαλόπουλο), την Περιφέρεια Ηπείρου, την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, τον Εμποροβιοτεχνικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας, το τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας και τη Λιμενική Αστυνομία, τις τοπικές επιχειρήσεις για τις χορηγίες τους, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας.

Ευχαριστούμε για την ενεργή τους συμμετοχή στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην επικράτεια του Δήμου μας, τις Κοινότητες του Δήμου Ηγουμενίτσας, τη Φιλαρμονική Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας, τα ΚΔΑΠ Δίαυλος και Αρίων, τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης, τον Εκπολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Πέρδικας, τον Μικρασιατικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Σελεύκειας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστρίου-Μαυρουδίου-Αγίου Βλασίου «Η Τιτάνη», τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Παραποτάμου, Μαργαριτίου, Συβότων, Πέστανης και Καταβόθρας.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συμμετέχοντες Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων 1ου, 2ου, 3ου, 4ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Γραικοχωρίου, Παραποτάμου, Νέας Σελεύκειας, Καστρίου, Πλαταριάς, Συβότων, Πέρδικας και Μαργαριτίου, το γυμναστήριο ACTIVE Fitness & Massage Center καθώς και όλους τους συνδημότες μας, που στήριξαν εθελοντικά, αλλά και με την παρουσία τους τις αποκριάτικες εκδηλώσεις μας.


Τέλος ευχαριστούμε από καρδιάς τους εργαζόμενους στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας, που εργάστηκαν σκληρά και μεθοδικά, καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό για έναν Δήμο καθαρό και φροντισμένο, χωρίς ίχνος σκουπιδιών.
Read More »
Ευχαριστήριο του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις Ευχαριστήριο του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023 Rating: 5

Σαν σήμερα 09.03.1908 | Ο Ιωάννης Παραμυθιώτης ιδρύει την μεγάλη Ιταλική ομάδα INTER

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023
Σαν σήμερα 09.03.1908 | Ο Ιωάννης Παραμυθιώτης ιδρύει την μεγάλη Ιταλική ομάδα INTER


Ο Ιωάννης Παραμυθιώτης γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1860 και ανήκε σε μια πλούσια οικογένεια εμπόρων και τραπεζιτών, που είχε καταγωγή από Παραμυθιά.

Ο πατέρας του τον δέκατο όγδοο αιώνα, ως αυτοεξόριστος από τα δεινά της τουρκοκρατίας είχε απομακρυνθεί από την Παραμυθιά από όπου προέρχεται και το επίθετο του. Η οικογένειά του, άφησε την Παραμυθιά, αρχικά για το νησί της Κέρκυρας τον 18ο αιώνα, πριν φτάσουν τελικά στη Βενετία. Η πατρική του οικία στην Παραμυθιά βρισκόταν στην σημερινή οδό Ηφαίστου.

Ο Ιωάννης Παραμυθιώτης ήταν μεταξύ των ιδρυτών του Internazionale το 1908 , εκλεγόμενος ως ο πρώτος πρόεδρος του νέου ποδοσφαιρικού συλλόγου. Η ιστορική αυτή ομάδα του Μιλάνου, ιδρύθηκε στις 9 Μαρτίου του 1908 από τις σάρκες της μεγάλης Μίλαν, όταν μια ομάδα παραγόντων, αποχώρησε από το σύλλογο δημιουργώντας την «Ιντερνατσιονάλε» (διεθνής), όπως είναι το πλήρες όνομα της. Ο Παραμυθιώτης και οι συν αυτώ πίστευαν ότι η Μίλαν είχε πολλούς Ιταλούς στις τάξεις της και θέλησαν να δημιουργήσουν μία ομάδα με διεθνή χαρακτήρα, εξ ου και το όνομά της. Έκτοτε, το ποδοσφαιρικό Μιλάνο ζει και αναπνέει για τις κόντρες των δύο αιωνίων αντιπάλων της πόλης.


Αμέσως μετά τη δημιουργία της Ίντερ, οι διοικούντες την ομάδα, ανέθεσαν στον ζωγράφο Τζόρτζο Μουτζάνι, να σχεδιάσει το νέο λογότυπο της ομάδας. Εκείνος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα αρχικά της ομάδας, «FCIM», μέσα σε ένα ομόκεντρο κύκλο. Ο Ιωάννης Παραμυθιώτης ενθουσιάστηκε και αμέσως ξεκίνησε την αναζήτηση της νέας φανέλας. Γρήγορα οι παραγοντες της ομάδας κατέληξαν στο μαύρο, το οποίο θα αντιπροσώπευε την νύχτα, και το μπλε, που θα είχε τη σημασία του ουρανού, με το προσωνύμιο «νερατζούρι», δηλαδή οι «μαύροι-μπλε» να γίνεται αμέσως το… παρατσούκλι των Μιλανέζων. Στην Ιταλία, οι ομάδες συχνά σχετίζονται με ζώα, και έτσι η Ίντερ σχετίστηκε με το φίδι, το οποίο είναι σύμβολο του Μιλάνου και του οίκου των Σφόρτσα, του μεγαλύτερου στη Λομβαρδία.

Στην κεντρική φωτογραφία ο Παραμυθιώτης ποζάρει το 1912 με μερικούς ιδρυτές και διευθυντές της Inter (από αριστερά: Παραμυθιώτης, Muggiani , Hugo Rietmann , Hirzel , Bach, Ansbacher , Glockner και Max Rietmann)

Απεβίωσε στην Νέα Υόρκη, στις 11 Μαρτίου του 1943Read More »
Σαν σήμερα 09.03.1908 | Ο Ιωάννης Παραμυθιώτης ιδρύει την μεγάλη Ιταλική ομάδα INTER Σαν σήμερα 09.03.1908 | Ο Ιωάννης Παραμυθιώτης ιδρύει την μεγάλη Ιταλική ομάδα INTER Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023 Rating: 5

Άγονος ο διαγωνισμός για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023
Άγονος ο διαγωνισμός για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς


Άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Ηπείρου για το έργο: «Βελτίωση – εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς» προϋπολογισμού 569.408,00 €.

Αναμένεται να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμος το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα .

Αντίθετα, ανάδοχος κηρύχθηκε απο την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Ανδρέας Πλώτας για τα «Έργα βελτίωσης υφισταμένου αντλιοστασίου στράγγισης», της Πράξης «Έργα εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης νερού και ενέργειας του δικτύου του ΤΟΕΒ Ραγίου- Κεστρίνης», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2014-2020, προϋπολογισμού € 95.242,72».
Read More »
Άγονος ο διαγωνισμός για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς Άγονος ο διαγωνισμός για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023 Rating: 5

66χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023
66χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος


Απαγχονισμένος βρέθηκε ένας 66χρονος σε χωριό του Δήμου Δωδώνης. Ο άνδρας είχε φύγει την Τετάρτη από το σπίτι του με σκοπό να κάνει εργασίες σε χωράφια που διατηρούσε.

Αργά το απόγευμα και ενώ δεν είχε επιστρέψει οι οικείοι του ανησύχησαν και ξεκίνησαν να τον αναζητούν.

Στενό συγγενικό του πρόσωπο τον εντόπισε κρεμασμένο σε δέντρο κοντά στα κτήματα που διατηρούσε η οικογένεια.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία η οποία από την έρευνα που έκανε απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Read More »
66χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος 66χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023 Rating: 5

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τη χθεσινή απεργία

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τη χθεσινή απεργία 


Με μεγάλη επιτυχία έγινε η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το ΕΚΘ και τα συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ήταν πρωτοφανής η συμμετοχή. Ήταν η μαζικότερη συγκέντρωση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της Ηγουμενίτσας αλλά και αντιπροσωπείας μαθητών από το Φιλιάτι.

Στην συγκέντρωση απεύθυνε χαιρετισμό από την μεριά των μαθητών ο Δημήτρης Σιντόρης ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Παπαγιάννης πρόεδρος του σωματείου τρόφιμα ποτά και γραμματέας του ΕΚΘ .


Ακολούθησε μαζική, μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα όπως «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», «Εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές, αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές»

Στο κλείσιμο της συγκέντρωσης ο πρόεδρος του ΕΚΘ Σωτήρης Γκίκας ανέφερε «ότι ο αγώνας δεν σταματάει με μια πετυχημένη εκδήλωση αλλά θα συνεχιστεί ώσπου να βρουν δικαίωσε όλοι οι νεκροί θύματα μια αντιλαϊκής πολιτικής που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Η παρουσία των μαθητών και της νεολαίας στην σημερινή συγκέντρωση στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Αποδεικνύει ότι η νεολαία δεν είναι «πέρα βρέχει» όπως την παρουσιάζουνε, έχει και άποψη και αγωνίζεται για αυτήν.»
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας
Read More »
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τη χθεσινή απεργία Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τη χθεσινή απεργία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023 Rating: 5

Συνάντηση Γιόγιακα με τον Σύλλογο Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023
Συνάντηση Γιόγιακα με τον Σύλλογο Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας


Την Κυριακή 05 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας, κ. Βαρβέλη Άγγελου με τον Βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, κ. Γιόγιακα Βασίλειο.
Ο κ. Γιόγιακας ενημερώθηκε σχετικά με την λειτουργία και τις δράσεις του Συλλόγου μας σε τοπικό επίπεδο καθώς επίσης και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τρίτεκνη οικογένεια, οικονομικά και όχι μόνο.
Εκτενή αναφορά και συζήτηση έγινε σχετικά με το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της χώρας μας, που επιβεβαιώθηκε με τα αποτελέσματα της τελευταίας Απογραφής.
Τέλος κατατέθηκε το πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας και της ΟΠΟΤΤΕ για την ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 1490/1944 ΩΣΤΕ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ και παραδόθηκε στον κ. Γιόγιακα έγγραφο με τα αιτήματα και τις παρεμβάσεις που προτείνει η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας.
Ο κ. Γιόγιακας ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ότι βρίσκετε πάντα στο πλευρό των τριτέκνων και ότι θα πιέσει όσο μπορεί ώστε να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας.
Read More »
Συνάντηση Γιόγιακα με τον Σύλλογο Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας Συνάντηση Γιόγιακα με τον Σύλλογο Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023 Rating: 5

"Για μια μέρα μόνο" - Παρουσίαση με αφήγηση και συνέντευξη του συγγραφέα Βασίλη Κόρπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023
"Για μια μέρα μόνο" - Παρουσίαση με αφήγηση και συνέντευξη του συγγραφέα Βασίλη Κόρπα (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Βασίλης Κόρπας σε από καρδιάς συνέντευξη, για το βιβλίο του που αφορά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μετά το διαζύγιό του για την επιμέλεια των παιδιών. 
Συγκλονιστικά μικρά κείμενα που σκιαγραφούν την ψυχή του πατέρα που του λείπουν φρικτά τα παιδιά του. 
Κι όταν είσαι μπαμπάς και χωρίσεις, το κράτος η δικαιοσύνη ανοίγει μια καταπακτή και πέφτεις μέσα. 
Οι άνθρωποι υποφέρουν, μένουν στον δρόμο χωρίς χρήματα από τις αγωγές, τις διατροφές και τα δικαστήρια. 
Παιδιά ταλαιπωρούνται χωρίς να βλέπουν τον πατέρα τους όσο θα ήθελαν. 
Με το ρολόι στο χέρι. Με το πόδι στο φρένο και στο γκάζι. 
Κι άλλα πολλά που δεν λέγονται. 
Να βοηθήσει λίγο θέλω αυτό το βιβλίο. 
Να το διαβάσει ένας δικαστής, ένας υπουργός, κάποιος ειδικός και να αλλάξουν τα πράγματα. 
(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) 


Το προφίλ του συγγραφέα https://www.facebook.com/korpas.vasil... 
Η σελίδα μου https://angeligeorgia.gr
Read More »
"Για μια μέρα μόνο" - Παρουσίαση με αφήγηση και συνέντευξη του συγγραφέα Βασίλη Κόρπα (ΒΙΝΤΕΟ) "Για μια μέρα μόνο" - Παρουσίαση με αφήγηση και συνέντευξη του συγγραφέα Βασίλη Κόρπα (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023 Rating: 5

Η μοναδική Anastasia LIVE στο Top Shisha Lounge στη Νυρεμβέργη αυτή την Παρασκευή

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023
Η μοναδική Anastasia LIVE στο Top Shisha Lounge στη Νυρεμβέργη αυτή την Παρασκευή 
Read More »
Η μοναδική Anastasia LIVE στο Top Shisha Lounge στη Νυρεμβέργη αυτή την Παρασκευή Η μοναδική Anastasia LIVE στο Top Shisha Lounge στη Νυρεμβέργη αυτή την Παρασκευή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023 Rating: 5

Συνεχίζεται η βραδυπορία στην Εγνατία για τη μεταφορά ανεμογεννητριών

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023
Συνεχίζεται η βραδυπορία στην Εγνατία για τη μεταφορά ανεμογεννητριών


Παρατείνονται μέχρι το τέλος του Μαρτίου οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό και στα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου στους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Οι ρυθμίσεις αφορούν σε βραδυπορία των οχημάτων λόγω της μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννητριών σε αυτοκινητοπομπή υπερμεγεθών οχημάτων.
Read More »
Συνεχίζεται η βραδυπορία στην Εγνατία για τη μεταφορά ανεμογεννητριών Συνεχίζεται η βραδυπορία στην Εγνατία για τη μεταφορά ανεμογεννητριών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Μαρίνας Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023
Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Μαρίνας ΗγουμενίτσαςRead More »
Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Μαρίνας Ηγουμενίτσας Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Μαρίνας Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023 Rating: 5

Δηλώσεις συμμετοχής σε εκδηλώσεις προώθησης τοπικών προϊόντων και τουρισμού σε Τίρανα – Μόναχο

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023
Δηλώσεις συμμετοχής σε εκδηλώσεις προώθησης τοπικών προϊόντων και τουρισμού σε Τίρανα – Μόναχο


1. Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να πραγματοποιήσει υπαίθρια εκδήλωση τοπικών προϊόντων και τουρισμού στα Τίρανα το τριήμερο 26-28 Μάϊου 2023. Στην εκδήλωση επιτρέπεται και η λιανική πώληση. Η Περιφέρεια Ηπείρου, θα καλύψει τα έξοδα της μετακίνησης (με λεωφορείο) των ενδιαφερομένων, δύο από τις τέσσερις διανυκτερεύσεις που θα απαιτηθούν για ένα άτομο στο ξενοδοχείο Τhe Plaza, καθώς επίσης και τη μεταφορά των προϊόντων και του τουριστικού υλικού. Οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν άμεσα την συμμετοχή τους, και το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 13/03/2023 για τα προϊόντα στο email s.fouki@php.gov.gr και για τον τουρισμό στο email ch.kazakos@php.gov.gr.

2. Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται επίσης να πραγματοποιήσει υπαίθριο Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων στο πλατεία Rindermarkt του Μονάχου για το 3ήμερο 12-14 Μαϊου 2023. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο του Μονάχου και στόχο έχει την προβολή των ηπειρωτικών προϊόντων και την απευθείας διάθεσή τους στους Γερμανούς και όχι μόνο επισκέπτες. Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων παρακαλούνται, οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν άμεσα την συμμετοχή τους, και το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 13/03/2023 στο email s.fouki@php.gov.gr

Read More »
Δηλώσεις συμμετοχής σε εκδηλώσεις προώθησης τοπικών προϊόντων και τουρισμού σε Τίρανα – Μόναχο Δηλώσεις συμμετοχής σε εκδηλώσεις προώθησης τοπικών προϊόντων και τουρισμού σε Τίρανα – Μόναχο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2023 Rating: 5

Σελίδες