Ίχνη αρκούδας σε περιοχή της Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017Ίχνη αρκούδας εντόπισαν κυνηγοί, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στη Θεσπρωτία.

Την πρώτη φορά που εντοπίστηκαν καθαρά ίχνη της σε λασπώδη περιοχή, ήταν πριν από περίπου 3 εβδομάδες, λίγες μέρες μετά την πρωτοχρονιά, στην περιοχή Μπαλάσκα, ανάμεσα από τα χωριά Πολύδροσο και Οσντίνα, στην απέναντι μεριά του ποταμού Καλαμά, προς την περιοχή του Μαλουνίου.
Λίγες ημέρες αργότερα, στις 15 Ιανουαρίου , κάτοικος της περιοχής, που μας έστειλε και τις φωτογραφίες, εντόπισε τα ίχνη της πάνω στο παγωμένο χιόνι, στην περιοχή της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στη Βροσύνα, αρκετά κοντά με στο προηγούμενο σημείο.
 
Κυνηγοί, που γνωρίσουν την περιοχή και που συνομιλήσαμε μαζί τους, μας ανέφεραν πως και στο παρελθόν είχαν εντοπίσει ίχνη αρκούδας.
Από το μέγεθος των πελμάτων, υπολογίζουν πως πρόκειται για μεγαλόσωμο ζώο, πιθανότητα αρσενικό.
Ωστόσο εξέφρασαν και οι ίδιοι τον προβληματισμό τους για το ότι η αρκούδα δεν έχει πέσει σε χειμερία νάρκη, παρόλη τη βαρυχειμωνιά των τελευταίων ημερών.


Read More »
Ίχνη αρκούδας σε περιοχή της Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ) Ίχνη αρκούδας σε περιοχή της Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017 Rating: 5

Σύλληψη Ιταλών κυνηγών στην Πέρδικα

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017Το πρωί της Δευτέρας σε έλεγχο που έγινε στην περιοχή της Πέρδικας Θεσπρωτίας, από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, εντοπίστηκαν δύο αλλοδαποί κυνηγοί, υπήκοοι Ιταλίας, να ασκούν θήρα πλησίον του οικισμού, σε απόσταση μικρότερη από την επιτρεπόμενη, όπως αυτή ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία.

Σε βάρος των δύο κυνηγών σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ κατασχέθηκαν τα κυνηγετικά όπλα.

Η Ε’ ΚΟΗ απευθύνει έκκληση στο σύνολο των κυνηγών, Ελλήνων και ξένων που βρίσκονται αυτήν την περίοδο σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου, να τηρούν την κείμενη νομοθεσία και να μελετούν τις σχετικές οδηγίες που τους έχουν δοθεί, με ενημερωτικά φυλλάδια που έχει εκδώσει η Ομοσπονδία στην ελληνική, την αγγλική και ιταλική γλώσσα, για τον τρόπο άσκησης της θήρας.


 
Read More »
Σύλληψη Ιταλών κυνηγών στην Πέρδικα Σύλληψη Ιταλών κυνηγών στην Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: "Κοινωνικός μιθριδατισμός ή οι πιο καλοί οι μαθητές…"

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017Η επεισοδιακή σύλληψη του δημοσιογράφου Παναγιώτη Τζένου σε συνέχεια καταγγελίας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Αντιθέτως είναι ο τελευταίος, μέχρι στιγμής, κρίκος μιας μακράς αλυσίδας αυταρχικών πρακτικών της συγκυβέρνησης σε βάρος της ελεύθερης έκφρασης, της ανεμπόδιστης διακίνησης της πληροφορίας και της πολυφωνίας στην ενημέρωση.

Θυμηθείτε μόνο μερικούς από τους «κρίκους» αυτούς: ο διαγωνισμός – παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο αποκλεισμός της πρόσβασης δημοσιογράφων και εικονοληπτών σε hotspots. Η καταγγελία πολίτη για την απαίτηση αστυνομικών να διαγραφούν φωτογραφίες που είχε τραβήξει από το κινητό του με την αυτοκινητοπομπή του Πρωθυπουργού. Η ανοίκεια - με μπόλικη άγνοια βασικών κανόνων του ρεπορτάζ - απάντηση στο επικριτικό δημοσίευμα του «Guardian» για το ΕΣΥ. Και ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ. Είμαι βέβαιος ότι πολλοί αναγνώστες μπορούν να ανακαλέσουν άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Είναι αρκετός, ωστόσο, για να πείσει και τον πλέον δύσπιστο ότι η Κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδιώκει τον έλεγχο θεσμών όπως τα ΜΜΕ με σκοπό να λειτουργήσουν ως το «μακρύ χέρι» της: να μεταφέρουν τη βούλησή της, να ακρωτηριάζουν τον έλεγχο των πράξεών της, να αποσιωπούν μη αρεστά θέματα, να αξιολογούν πρόσωπα και γεγονότα όπως εκείνη θα επιθυμούσε.

Δεν έχει επί του παρόντος τόση σημασία γιατί το κάνει αυτό, έχουν γραφτεί εξάλλου πολλά την τελευταία διετία: ότι δε γνωρίζουν τι σημαίνει διακυβέρνηση – άρα και αυξημένη ευθύνη λογοδοσίας και έκθεση στη δημόσια κριτική -, παρά μόνο διαμαρτυρία. Ότι είναι θεσμικά αναλφάβητοι. Ότι επιδιώκουν μια εκφυλισμένη δημοκρατία αυταρχικού τύπου, με συρρικνωμένα δικαιώματα και καταπατημένες αρχές ενός κράτους δικαίου. Ότι είναι συνέπεια της ιδεολογικής τους συγκρότησης και της πολιτικής τους παιδείας. Ή, ακόμη, ότι κάνουν ό,τι μπορούν για να μετριάσουν τις συνέπειες μιας επερχόμενης εκλογικής ήττας δημιουργώντας «ερείσματα» και «θύλακες αντίστασης» για την επόμενη μέρα. Όλα παίζουν και κάθε μια από τις εξηγήσεις αυτές έχει την αξία της.

Αυτό που νομίζω ότι πρέπει να διακρίνουμε πίσω από τέτοιες συμπεριφορές είναι οι επιπτώσεις τους που (μπορεί να) έχουν στο κοινωνικό σώμα. Από τη μία, ρίχνουν νερό στο μύλο της πόλωσης και καλλιεργούν ένα κλίμα διχασμού στο οποίο υπάρχουν μόνο φίλοι και εχθροί: τα κατεστημένα εναντίον των «αντισυστημικών» ΜΜΕ, οι πατριώτες απέναντι στους «εθνοπροδότες» και τους «ευρωλιγούρηδες, οι αδέσμευτοι αντιμέτωποι με τα κάθε λογής «τσιράκια».

Από την άλλη, η πληθώρα τέτοιων φαινομένων μπορεί να επιφέρει μια σταδιακή εξοικείωση των πολιτών σε αυτά. Από εξαίρεση, που θα έπρεπε να είναι, γίνονται μέρος μιας κανονικότητας, γίνονται καθημερινό περιβάλλον στο οποίο αντιμετωπίζονται ως αναμενόμενα ή φυσιολογικά για τα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ένας μιθριδατισμός στο πλαίσιο του οποίου «τίποτα δεν εκπλήσσει», «τίποτα δεν προκαλεί εντύπωση», όπως μου έλεγε με συγκατάβαση ένας συνομιλητής μου τις προάλλες.

Το «δηλητήριο» του διχασμού και της απάθειας με το οποίο οι κυβερνώντες εμποτίζουν την κοινωνία ενισχύει την απαξίωση της ήδη κλονισμένης εμπιστοσύνης στη λειτουργία βασικών πυλώνων της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Όσοι πιστεύουμε ότι η έξοδος από την κρίση περνά μέσα και από την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών οφείλουμε να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, έτοιμοι να καταδικάσουμε τέτοιες πρακτικές ποδηγέτησής τους. Και να ανησυχούμε ιδιαίτερα όσο βλέπουμε τους κυβερνώντες να συναγωνίζονται για το ποιος θα αποδειχθεί καλύτερος μαθητής των κ.κ. Πούτιν, Ερντογάν, Όρμπαν και Καζίνσκι. 
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: "Κοινωνικός μιθριδατισμός ή οι πιο καλοί οι μαθητές…" Βασίλης Γιόγιακας: "Κοινωνικός μιθριδατισμός ή οι πιο καλοί οι μαθητές…" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017 Rating: 5

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΩΝ «ΤΡΙΩΝ Α’» ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017Με θράσος 100 πιθήκων, με αναίδεια 100 γελωτοποιών και αχαριστία 100 (θεραπευθέντων) λεπρών οι «Ελληνοποιηθέντες» νεοσύλλεκτοι Αλβανοί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου, φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας τον Αλβανικό Αετό με τα χέρια τους. 

Η πρόκληση ξεπερνά ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ!!! 

Σήμερα δεν θα προβούμε σε ανάλυση του σοβαρότατου αυτού θέματος. 

Για την ικανοποίηση του Δημοσίου αισθήματος απαιτείται ΑΜΕΣΑ η εφαρμογή των «ΤΡΙΩΝ Α’». 

Ήτοι: 
Πρώτον Α’: Αποστράτευση με Στρατιωτική καθαίρεση και παράδοση της ΤΙΜΗΜΕΝΗΣ Στρατιωτικής ΣΤΟΛΗΣ. 
Δεύτερο Α’: Από-ελληνοποίηση και αφαίρεση της Ελληνικής υπηκοότητας. 
Τρίτον Α’: Απέλαση στην χώρα των (κλεμμένων Βυζαντινών) Αετών αμέσως τώρα. 

Όχι άλλα «χαϊδέματα»!


Read More »
ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΩΝ «ΤΡΙΩΝ Α’» ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΩΝ «ΤΡΙΩΝ Α’» ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017 Rating: 5

Μία σύλληψη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017Στη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής. 

Συγκεκριμένα, ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


Read More »
Μία σύλληψη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας  Μία σύλληψη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017 Rating: 5

Στον Στρατιωτικό εισαγγελέα Ιωαννίνων παραπέμπεται η υπόθεση των 7 στρατιωτών Αλβανικής Καταγωγής

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017Στον στρατιωτικό εισαγγελέα Ιωαννίνων παραπέμφθηκε η υπόθεση των νεοσύλλεκτων στρατιωτών που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό με τα χέρια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στρατιώτες δεν έχουν ορκιστεί ακόμη, όμως εμπίπτουν στον στρατιωτικό νόμο.

Πιθανότατα οι κατηγορίες που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι προσβολή στρατού, σε βαθμό πλημμελήματος, η όποια...
προβλέπει ποινή φυλάκισης έως 5 έτη.

Εντολή για αυστηρές ποινές από τον Καμμένο
Πληροφορίες από το γραφείο του υπουργείου Άμυνας αναφέρουν ότι ο υπουργός Πάνος Καμμένος έχει δώσει εντολή για να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.Απουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος ήταν στις ΗΠΑ με αφορμή την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, οι υπεύθυνοι του ΓΕΣ ανέφεραν απλώς ότι θα διερευνηθούν διοικητικές ευθύνες και ότι η πρωτάκουστη ενέργεια των επτά νεοσύλλεκτων θα ληφθεί υπόψη όταν θα τους αποδοθούν οι ειδικότητες και θα αποφασιστεί σε ποιες μονάδες θα μετατεθούν. 

Ωστόσο ο κ. Καμμένος αμέσως μόλις επέστρεψε από το ταξίδι του στις ΗΠΑ ενημερώθηκε για το θέμα και ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες να εξαντληθεί κάθε αυστηρότητα.

Η φωτογραφία με τους επτά οπλίτες αναρτήθηκε στο facebook το Σάββατο κι έπειτα από έρευνα των αρμόδιων στρατιωτικών υπηρεσιών πιστοποιήθηκε ότι πρόκειται για νεοσύλλεκτους που ακόμη δεν έχουν ορκιστεί. 

Η ορκωμοσία τους θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τον κανονισμό οι ποινές θα μπορούν να τους επιβληθούν αφού θα έχουν ορκιστεί. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, το ΓΕΣ σχεδιάζει να τοποθετήσει καθέναν από τους 7 οπλίτες σε διαφορετική μονάδα ώστε να μην είναι μαζί.

Οι υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών εξέτασαν μήπως η φωτογραφία ήταν παλαιά ή επρόκειτο για προϊόν μοντάζ. Από τον περιβάλλοντα χώρο κατάλαβαν ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στο στρατόπεδο του Μεσολογγίου που όλη την προηγούμενη εβδομάδα γινόταν κατάταξη και έτσι εντοπίστηκαν οι στρατιώτες που κατατάχθηκαν μόλις προσφάτως ενώ από τα ονοματεπώνυμά τους εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για νεαρούς αλβανικής καταγωγής.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

«Αναφορικά με την ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:
1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαίδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).
2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας.
3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες». Ετοιμάζουν ποινή… χάδι

Οι επτά νεοσύλλεκτοι είναι προγραμματισμένο να ορκιστούν στις 2 Φεβρουαρίου. 

Σύμφωνα με πηγές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού «αυτό που είναι σίγουρο σαν μέτρο είναι ότι σε δύο εβδομάδες, όταν γίνουν οι μεταθέσεις, οι επτά νεοσύλλεκτοι θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία στον ελλαδικό χώρο και όχι στην ίδια μονάδα».

Ο ίδιος αξιωματικός επισημαίνει ότι οι επτά οπλίτες που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό μέσα σε στρατόπεδο του ελληνικού στρατού θα πάρουν μετάθεση στην παραμεθόριο, θα κάνουν ένοπλη θητεία και θα αναλαμβάνουν και σκοπιές στο στρατόπεδο που θα τοποθετηθούν…

Όσο για το αν πρόκειται να διωχθούν οι επτά… πρεσβευτές του αλβανικού εθνικισμού, από το ΓΕΣ λένε ότι θα πρέπει να αναμένεται η άποψη της νομικής υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού για το αν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον των νεοσύλλεκτων.

Το βέβαιο είναι, συνεχίζει η ίδια πηγή, ότι κάτι δεν έγινε σωστά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι αφού οι επτά ή οκτώ οπλίτες κατάφεραν να περάσουν φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο κάτω από τη μύτη των αρμόδιων αξιωματικών ασφαλείας. 

Σύμφωνα με πηγές αναμένεται να επιβληθούν κυρώσεις και στη διοίκηση του κέντρου εκπαίδευσης για ολιγωρία.

Πέραν της ολιγωρίας κάποιων στρατιωτικών που δεν εντόπισαν την κρυμμένη φωτογραφική μηχανή ή το smartphone των οπλιτών, τι θα γίνει με τους επτά νεοσύλλεκτους που λειτούργησαν λες και κατατάσσονται στον… αλβανικό στρατό;

Αξιωματικοί του στρατού τονίζουν ότι στους επτά νεοσύλλεκτους – δεδομένου ότι δεν πρόκειται για έναν στρατιώτη αλλά για ολόκληρη ομάδα- πρέπει να επιβληθεί ποινή τέτοια που να αποθαρρύνει επίδοξους μιμητές και να στέλνει το μήνυμα σε όλους ότι ο Ελληνικός Στρατός δεν θα κάνει αποδεκτές συμπεριφορές που παραπέμπουν στη λογική γενίτσαρων.


Read More »
Στον Στρατιωτικό εισαγγελέα Ιωαννίνων παραπέμπεται η υπόθεση των 7 στρατιωτών Αλβανικής Καταγωγής Στον Στρατιωτικό εισαγγελέα Ιωαννίνων παραπέμπεται η υπόθεση των 7 στρατιωτών Αλβανικής Καταγωγής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΣΤΟΡΓΗ»

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017

Ο Σύλλογος «Στοργή» ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους που προσήλθαν μαζικά να ψηφίσουν στην εκλογική διαδικασία της 18ης Ιανουαρίου 2017 για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και των εκπροσώπων στα όργανα των Α.με.Α. Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. που προέκυψε μετά το πέρας των αρχαιρεσιών και τη συγκρότηση σε Σώμα έχει ως εξής:


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κάσσαρη Έλενα
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ανδριανάκη Ζουμπουλία
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Παπαγιάννη Άννα
ΤΑΜΙΑΣ: Μώκου Χριστίνα
ΜΕΛΗ: Κάτσινου Δέσποινα
Νίκου Σοφία
Τσώνης Βαγγέλης


Η πολύπλευρη στήριξη των μελών και των φίλων του Συλλόγου «Στοργή» οπλίζει με δύναμη το Δ.Σ. να συνεχίσει το δύσκολο έργο του. 

Το νεοσύστατο Δ.Σ. υπόσχεται με τη σειρά του καλή συνεργασία και πολλή δράση σε όλους τους τομείς του Συλλόγου!


Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΣΤΟΡΓΗ» ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΣΤΟΡΓΗ» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017 Rating: 5

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λειτουργία της Έκθεσης Τροχαίας, που διοργανώθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λειτουργία της Έκθεσης Τροχαίας, που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των οδηγών και των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων. 

Η Έκθεση Τροχαίας, παρέμεινε ανοιχτή προς τους πολίτες, κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 20-01- 2017 και υποδέχτηκε πλήθος κόσμου, εκπροσώπους φορέων και τοπικών αρχών, μέλη των σωματείων φορτηγών και ταξί καθώς και περίπου 1.200 μαθητές. 

Στο πλαίσιο της πενθήμερης λειτουργίας της Έκθεσης, οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, μέσα από διαδραστικά μέσα και χρήση προσομοιωτή σύγκρουσης, προκειμένου να αντιληφθούν πρώτον τη σπουδαιότητα χρήσης της ζώνης ασφάλειας και δεύτερον την οδηγική συμπεριφορά ενός οχήματος σε διάφορες συνθήκες οδήγησης. 

Ιδιαίτερη προτεραιότητα δόθηκε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών, που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από έμπειρους και εκπαιδευμένους τροχονόμους, σε θέματα οδικής ασφάλειας, με στόχο την εμπέδωση της κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής παιδείας. 

Στο πλαίσιο αυτό, στον χώρο της Έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Σελίδα 2 από 2 εκπαίδευσης του Νομού Θεσπρωτίας, ενώ στους μικρούς επισκέπτες διανεμήθηκαν φυλλάδια και έντυπα με συμβουλές κυκλοφοριακής αγωγής.


Read More »
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λειτουργία της Έκθεσης Τροχαίας, που διοργανώθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λειτουργία της Έκθεσης Τροχαίας, που διοργανώθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: "Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ" - ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017Το διάσημο έργο του ΚΑΡΟΛΟΥ ΝΤΙΚΕΝΣ "Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ" παρουσιάζει φέτος η παιδική σκηνή του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ που επισκέπτε την πόλη της ΑΡΤΑΣ για 11η συνεχή χρονιά!

Στο ρόλο του τσιγκούνη ΣΚΡΟΥΤΖ ο δημοφιλής και καταξιωμένος μας πρωταγωνιστής


ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ!

"ΘΕΑΤΡΟ ΕΣΤΙΑ" ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - Ώρες 5.30μ.μ. & 7.30μ.μ.
ΤΗΛ. 6995.471400

Προπώληση στο βιβλιοπωλείο "ΜΗΤΣΕΛΟΥ"
Προπώληση 8€ - Ταμείο 10€

Ο αγαπημένος μας δημοφιλής ηθοποιός ενσαρκώνει τον γνωστό Ήρωα του Άγγλου Θεατρικού Συγγραφέα Καρολου Ντικενς, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς όλων των εποχών. Έτσι λοιπόν το έργο αυτό εγκαινιάζει μία ιδιαίτερη πρωτιά για το ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ, εφ΄ όσον για
πρώτη φορά θα παίξει ο ίδιος σε παιδική θεατρική παράσταση!

Ύστερα από δέκα χρόνια ενασχόλησής του με το θέατρο για τα παιδιά
(άλλες φορές ως σκηνοθέτης και άλλες ως συγγραφέας),
τώρα αναλαμβάνει να υποδυθεί τον "ΣΚΡΟΥΤΖ" ,απαιτητικό ρόλο που έχουν παίξει στο παρελθόν μυθικοί πρωταγωνιστές όπως ο ΑΛΜΠΕΡΤ ΦΙΝΕΥ, ο ΤΖΩΡΤΖ ΣΚΟΤ, και ο ΜΑΙΚΛ ΚΑΙΗΝ!

Η "Χριστουγεννιάτικη ιστορία" έχει ξεχωριστή θέση στη βιβλιογραφία της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα που προσλαμβάνουν τα παιδιά από την ιστορία του άπληστου 'ΣΚΡΟΥΤΖ' ο οποίος, μετά την παρέμβαση των τριών πνευμάτων που του φανερώνουν την ασχήμια της ζωής του, μεταμορφώνεται σε άνθρωπο καλοσυνάτο που θέλει να μοιράζεται την περιουσία του με τους συνανθρώπους του. Ειδικά σ' αυτός τους δύσκολους καιρούς που ζούμε και πρέπει να αλληλοστηριζόμαστε για να επιβιώσουμε, το μήνυμα του σπουδαίου Ντίκενς μοιάζει πιο επιτακτικό και απαραίτητο.

Μαζί του θα παίξουν οι ταλαντούχοι ηθοποιοί:

Κατερίνα Αναστασίου, Δημήτρης Κοράκης, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Μαρία Κοκολάκη,
ενώ το δυναμικό στελεχώνουν δημοφιλής συνεργάτες όπως
ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ που έγραψε την μουσική και ο ΦΩΤΗΣ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ που καθοδήγησε το θίασο χορευτικά.
Το Θίασο έπιμελύθηκε ενδυματολογικά η ΣΗΛΙΑ ΔΕΜΙΡΗ,
ενώ του κοστούμι του κ. ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ έφτιαξε ο Ιταλικός Οίκος I Sarti di Milano.
Στα τραγούδια ακούγονται οι φωνές του βαρύτονου Τίμου Σιρλατζη, και της σοπράνο Πένυς Δεληγιάννη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: "Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ" - ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: "Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ" - ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ο ετήσιος χορός της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικών - Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017
Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ΒόρειοΔυτικής Ελλάδος σας προσκαλεί, Λιμενικούς και Πολίτες, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την 27/01/2017 στο κέντρο" ΠΡΑΣΙΑ" στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας.
Θα διασκεδάσουμε με την Ορχήστρα του ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΑΛΛΟΥ, στο τραγούδι τον ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΜΑ και με το μαγικό σόου για μικρούς και μεγάλους του ΜΑΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
Τιμή πρόσκλησης 15€
Παιδική 6€
Στην τιμή περιλαμβάνεται φαγητό και άφθονο πότο και αναψυκτικά για τους μικρούς μας φίλους.
Θα διεξαχθεί και λαχειοφόρος με πλούσια δώρα.
Τιμή λαχνού 1€.
Προσκλήσεις θα διατίθονται στο γραφείο της Ένωσης.
Πληροφορίες στα τηλ.: 2665099435-6955861102-6937433105

Fill out my online form.
There are tons of Wufoo features to help make your forms awesome.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ο ετήσιος χορός της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικών - Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις Ηγουμενίτσα: Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ο ετήσιος χορός της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικών - Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Mad Greekζ - Ελληνική βραδιά σήμερα στο SOCIAL all day cafe bar

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Mad Greekζ - Ελληνική βραδιά σήμερα στο SOCIAL all day cafe bar Ηγουμενίτσα: Mad Greekζ - Ελληνική βραδιά σήμερα στο SOCIAL all day cafe bar Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο σε περιοχές της Παραμυθιάς

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης. 


Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο σε περιοχές της Παραμυθιάς ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο σε περιοχές της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017 Rating: 5

Μίσθωση του σχολικού κυλικείου στο Δημοτικό Σχολείο Πέρδικας

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017
Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας διακηρύσσει επαναληπτικό δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάθεση δικαιώματος λειτουργίας και εκμετάλλευσης (μίσθωση) του κυλικείου του Δημοτικού Σχολείου Πέρδικας.

Η διαδικασία ανάδειξης του πλειοδότη θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, που βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3 – Ηγουμενίτσα) στις 14 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:30΄π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπής, απ’ όπου μπορούν να παραλάβουν το πλήρες κείμενο της διακήρυξης του διαγωνισμού, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. 
Read More »
Μίσθωση του σχολικού κυλικείου στο Δημοτικό Σχολείο Πέρδικας Μίσθωση του σχολικού κυλικείου στο Δημοτικό Σχολείο Πέρδικας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017 Rating: 5

Σκουπιδότοπος το Έλος Αμμουδιάς (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017

Φαίνεται να επαληθεύεται πλήρως ότι στη συνείδηση των πολιτών έχει εδραιωθεί μια ξεπερασμένη κουλτούρα που εκφράζεται με τη θέση: «Τα σκουπίδια μου έξω από το σπίτι μου, έξω από την αυλή μου και όπου θέλουν ας τα πάνε!!». Αυτό θα σκεφτεί ο καθένας αν αντικρίσει τους σωρούς μπάζων - σκουπιδιών (διάφορα αδρανή υλικά, οικοδομικά υλικά, είδη οικιακής χρήσης κλπ) που έχουν αποθέσει άγνωστοι εντός της προστατευόμενης περιοχής του Έλους Αμμουδιάς, στο Δέλτα Αχέροντα. 
Παρότι στην συγκεκριμένη θέση ο Φορέας Διαχείρισης είχε τοποθετήσει ενημερωτική πινακίδα για την απαγόρευση ρίψης σκουπιδιών, δεν δίστασαν να κατεδαφίσουν την πινακίδα και να την σκεπάσουν με σωρό από ξύλα που χρησιμοποιούνται σε οικοδομές! 
Το Έλος Αμμουδιάς αποτελεί σημαντικό υγροβιότοπο με ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον ως ενδιαίτημα για σπάνια και απειλούμενα με εξαφάνιση είδη πανίδας, κυρίως ορνιθοπανίδας (παρυδάτια και υδρόβια) όπως η σπάνια και παγκοσμίως απειλούμενη βαλτόπαπια – Aythya nyroca, η πρασινοκέφαλη – Anas platyrhynchos, διάφορα είδη ερωδιών κ.α.. 
Η ανεξέλεγκτη απόθεση αποβλήτων στο πιο σημαντικό τμήμα της προστατευόμενης περιοχής του Δέλτα Αχέροντα, τον υγρότοπο του Έλους Αμμουδιάς, προκαλεί τεράστια υποβάθμιση και αισθητική αλλοίωση στην περιοχή, κινδυνεύοντας να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. 
Είναι αναγκαία η παρέμβαση των τοπικών αρχών προκειμένου να γίνει απομάκρυνση των σκουπιδιών από την περιοχή, ώστε αυτή να διατηρήσει το χαρακτήρα της και να επιτελέσει το οικολογικό της ρόλο, όπως και οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής να είναι αρωγοί στην προσπάθεια για την αποτροπή τέτοιων ανεξέλεγκτων και αυθαίρετων ενεργειών στο μέλλον.

Για να διαπιστώσετε την έκταση του προβλήματος μπορείτε να δείτε το βίντεο πατώντας το παρακάτω βίντεο: 


Read More »
Σκουπιδότοπος το Έλος Αμμουδιάς (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)  Σκουπιδότοπος το Έλος Αμμουδιάς (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017 Rating: 5

Ο Βασίλης Γιόγιακας για τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017Το σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με προσωπικό, φάρμακα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό ζητούν να πληροφορηθούν με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας 8 βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο Βασίλης Γιόγιακας. 
Οι βουλευτές ερωτούν για τις ενέργειες που πρόκειται να αναληφθούν ώστε να αντιμετωπιστεί η έλλειψη Ειδικευμένων Ιατρών στο δημόσιο σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης καθώς και εκείνη σε εξοπλισμό, φάρμακα και αναλώσιμα, με δεδομένο ότι η πρόβλεψη επιχορήγησης των φορέων Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης για λειτουργικά έξοδα το 2017 θα είναι στο επίπεδο του περασμένου έτους.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Ελλείψεις προσωπικού, εξοπλισμού, φαρμάκων και αναλώσιμων στα Κέντρα Υγείας»

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων στην οποία καταγράφονται προβλήματα σε 65 Κέντρα Υγείας υπογραμμίζεται η υποστελέχωση που αντιμετωπίζουν συνολικά τα 200 και πλέον Κέντρα Υγείας ανά τη χώρα. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι το ποσοστό πλήρωσης των οργανικών θέσεων Ιατρών είναι μόλις 42% - εκ του οποίου το 28% αφορά Αγροτικούς Ιατρούς -, το ποσοστό κάλυψης σε Ειδικευμένους Ιατρούς είναι 20% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του λοιπού προσωπικού, όπως οι νοσηλευτές, είναι 35%. Επισημαίνεται ακόμη η απουσία Ειδικευμένων Ιατρών στο δημόσιο σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης σε 30 δήμους καθώς και η έλλειψη ειδικοτήτων Καρδιολόγου, Γυναικολόγου και Παιδίατρου σε δεκάδες δήμους της χώρας. Η έλλειψη Ειδικευμένων Ιατρών αποδίδεται και στην αδυναμία των Νοσοκομείων να καλύψουν τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας με Ιατρούς βασικών ειδικοτήτων και, κυρίως, στη μη πρόβλεψη Ειδικευμένων Ιατρών από τους Οργανισμούς των Κέντρων Υγείας.

Τα προβλήματα στελέχωσης σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, φάρμακα και αναλώσιμα υλικά έχει αποτέλεσμα την αδυναμία διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, όπως μικροβιολογικών και ακτινολογικών. Η κάλυψη ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών από το ΕΚΑΒ, η ανύπαρκτη φύλαξη, η προβληματική καθαριότητα και το κατά περιπτώσεις περιορισμένο ωράριο λειτουργίας των Κέντρων Υγείας αναφέρονται ως πρόσθετοι παράγοντες που επιδεινώνουν τις συνθήκες παροχής επαρκών ιατρικών υπηρεσιών στους ασθενείς, αυξάνοντας τον κίνδυνο απώλειας ζωής ιδίως σε έκτακτα περιστατικά.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Εάν υφίσταται και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα πλήρωσης κενών οργανικών θέσεων ιατρικού και λοιπού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας της χώρας,
Εάν και πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει την έλλειψη Ειδικευμένων Ιατρών στο δημόσιο σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και πρωτίστως στα Κέντρα Υγείας,
Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει τις σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό, φάρμακα και αναλώσιμα δεδομένου ότι η πρόβλεψη επιχορήγησης των φορέων Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης για λειτουργικά έξοδα το 2017 θα είναι στο επίπεδο του περασμένου έτους.

ΟΙ Ερωτώντες Βουλευτές

Βασίλειος Γιόγιακας

Βασίλειος Οικονόμου

Ιωάννης Βρούτσης

Γεράσιμος Γιακουμάτος

Στέργιος Γιαννάκης

Θεόδωρος Καράογλου

Ανδρέας Κατσανιώτης

Μάριος Σαλμάς


 
Read More »
Ο Βασίλης Γιόγιακας για τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας Ο Βασίλης Γιόγιακας για τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής. 
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα. 


 
Read More »
Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017 Rating: 5

Από σήμερα οι αιτήσεις για 24.251 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε 274 δήμους

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017Ξεκινάει από σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στην τρίτη φάση της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του υπουργείου Εργασίας στους 274 δήμους της χώρας για 24.251 ανέργους.

Οι ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για οκτώ μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι που είναι έως 25 ετών θα λαμβάνουν μηνιαίες καθαρές αποδοχές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Η καινοτομία στα νέα κοινωφελή προγράμματα έγκειται στο ότι πέρα από την οκτάμηνη διάρκειά τους, ο ωφελούμενος έχει τη δυνατότητα βελτίωσης του βιογραφικού του, ώστε να διευκολυνθεί στην επανένταξή του στην αγορά εργασίας.

Η αναβάθμιση των προσόντων του θα γίνεται μέσα από υπηρεσίες, συμβουλευτικής και κατάρτισης. Ο ΟΑΕΔ δηλαδή θα προσφέρει δύο συμβουλευτικές υπηρεσίες στους ωφελούμενους κατά την είσοδο και την έξοδο από το πρόγραμμα. Η δράση αυτή είναι προαιρετική, ξεκινά το δεύτερο μήνα ένταξης στο πρόγραμμα και περιλαμβάνει κατάρτιση στις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας. Μετά το πέρας οι ωφελούμενοι θα μπορούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους και δεξιότητές τους.

Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης θα παρακολουθήσουν σεμινάρια με θέμα την κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Οι θέσεις που προκηρύσσονται περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι,, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν από αύριο στις 12 τα μεσημέρι και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, 3 Φεβρουαρίου να υποβάλλουν αίτηση αποκλειστική ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔΕ (www.oaed.gr).

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από έναν έως τρεις δήμους της επιλογής τους και για μία και μόνο ειδικότητα.

Στα κριτήρια μοριοδότησης περιλαμβάνονται και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Αναλυτικά τα κριτήρια είναι:

Κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αποτελούν τα ακόλουθα και οι ωφελούμενοι κατατάσσονται σε πίνακες κατά κλάδο και ειδικότητα με βάση τα κατωτέρω αναφερόμενα κριτήρια:

Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τους εξήντα (60) μήνες: ένα (1) μόριο ανά πλήρη μήνα, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/ης συζύγου των ανέργων της ανωτέρω κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους εξήντα μήνες (60): ένα (1) μόριο ανά πλήρη μήνα
Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω: δεκαπέντε (15) μόρια
Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό, ως εξής:
Α) Ατομικό 0-3.500 ευρώ -Τριάντα (30) μόρια

Β) Οικογενειακό 0-7.000 ευρώ – Τριάντα (30) μόρια

Α) Ατομικό 3.501-5.000 ευρώ – Είκοσι πέντε (25) μόρια

Β) Οικογενειακό 7.001-10.000 ευρώ – Είκοσι πέντε (25) μόρια

Α) Ατομικό 5.001-8.000 ευρώ – Είκοσι (20) μόρια

Β) Οικογενειακό 10.001-16.000 ευρώ – Είκοσι (20) μόρια

Α) Ατομικό 8.001- 12.000 ευρώ – Δέκα (10) μόρια

Β) Οικογενειακό 16.001-26.000 ευρώ – Δέκα (10) μόρια

Α) Ατομικό άνω των 12.000 ευρώ – Μηδέν (0) μόρια

Β) Οικογενειακό άνω των 26.000 ευρώ – Μηδέν (0) μόρια

Ηλικία
18 έως 29 ετών Δεκαπέντε (15) μόρια

30 έως 44 ετών Τριάντα (30) μόρια

45 ετών και άνω Σαράντα πέντε (45) μόρια

Αριθμός ανηλίκων τέκνων: δέκα (10) μόρια για κάθε ανήλικο τέκνοRead More »
Από σήμερα οι αιτήσεις για 24.251 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε 274 δήμους  Από σήμερα οι αιτήσεις για 24.251 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε 274 δήμους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017 Rating: 5

Σελίδες