Τρόφιμα μοίρασε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η μηνιαία διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του προγράμματος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας. Βοηθήστε μας, στο βαθμό που δύναται, να στηρίξουμε με ακόμα περισσότερα τρόφιμα τους ωφελούμενους του προγράμματος μας.

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Φιλιατών
Read More »
Τρόφιμα μοίρασε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών Τρόφιμα μοίρασε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ για τον Δήμο Σουλίου

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019
Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ για τον Δήμο Σουλίου

Read More »
Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ για τον Δήμο Σουλίου Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ για τον Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Νέο μοντέλο επενδύσεων στα λιμάνια

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019


Η αξιοποίηση των 10 περιφερειακών λιμανιών της χώρας (Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Βόλος, Πάτρα, Ηράκλειο, Ελευσίνα, Λαύριο, Ραφήνα) ξεκινά τους επόμενους μήνες καθώς ψηφίστηκε στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας. Ετσι, τα 10 λιμάνια της χώρας, με διαφορετικό μοντέλο από εκείνο του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, παίρνουν σειρά για να αξιοποιηθούν με τη μέθοδο των υπο-παραχωρήσεων δραστηριοτήτων.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το σχέδιο νόμου -η Ενωση Κεντρώων δήλωσε «παρών»- ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη μέθοδο που επέλεξε για να αξιοποιήσει τα λιμάνια, λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος νόμος αντί να βοηθάει στην ανάπτυξη των λιμένων χειροτερεύει την ήδη επιδεινωμένη κατάσταση.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι με τη μέθοδο αυτή δεν μεταβιβάζεται καμία κυριότητα σε κανέναν ιδιώτη, ότι «κρατήσαμε τα λιμάνια στα χέρια του ελληνικού Δημοσίου» και ότι ο ίδιος ο νόμος δεν επιτρέπει να πάρει το σύνολο του λιμανιού ένας επενδυτής, δηλαδή δεν επιτρέπει την ολική υπο-παραχώρηση.

Εξήγησε ότι ο νόμος προβλέπει συνεργασία λιμανιών, δηλαδή μπορεί μια επένδυση σ’ ένα λιμάνι να συνδυάζεται με μια επένδυση άλλου λιμανιού.

Εάν για παράδειγμα κριθεί ότι το λιμάνι της Καβάλας σε συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει ανάγκη να συνεργαστεί για το εμπορικό αντικείμενο με το λιμάνι του Βόλου, σε τίποτε δεν εμποδίζεται στο να πάρει μέρος σε συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία και να εξασφαλίσει και τη συλλειτουργία των δραστηριοτήτων μεταξύ των δυο λιμανιών.

Ανέφερε ακόμα ότι οι υπο-παραχωρήσεις θα γίνονται με διαγωνισμούς διάφανους, καθαρούς, στη βάση του εθνικού αλλά και του ενωσιακού δικαίου.

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ-1, έκανε γνωστό ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον στο επίπεδο των αναζητήσεων και των αξιολογήσεων που κάνουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές, σε άλλες περιπτώσεις για το εμπορικό κομμάτι, σε άλλες περιπτώσεις για το τουριστικό, ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα έχει στερηθεί επί 50 χρόνια και πλέον συγκεκριμένης λιμενικής πολιτικής.
 
Δημόσιο συμφέρον

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, τόνισε ότι οι υπο-παραχωρήσεις είναι ο τρόπος που λειτουργεί το 80% των λιμανιών στον κόσμο, με αυτή τη μέθοδο διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον και πολλαπλασιάζεται το όφελος προς τις τοπικές κοινωνίες.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι δεν υπάρχουν μελέτες, ανέφερε ότι αυτές θα γίνουν σε συνεργασία με το υπουργείο και τους οργανισμούς, ενώ επιτέθηκε στη Ν.Δ. λέγοντας ότι είναι προφανές πως «εσείς δεν είχατε κάνει καμία μελέτη για vα προχωρήσετε στις παραχωρήσεις και δεν γνωρίζατε καν τη σύμβαση διότι για τον ΟΛΠ είχατε παραχωρήσει ακόμα και ιδιοκτησίες εκτός λιμανιού».

Ο εισηγητής της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση προχώρησε στο συγκεκριμένο μοντέλο παραχωρήσεων χωρίς ουσιαστικά καμία μελέτη αξιοποίησης και βιωσιμότητας, ενώ, όπως ανέφερε, με αυτό το μοντέλο δεν εκπληρώνεται κανένας όρος του ελεύθερου και θεμιτού ανταγωνισμού.

Υποστήριξε επίσης ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εξυπηρετεί ιδεολογικές αντιλήψεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ευκαιριακές, χωρίς κανέναν απολύτως σχεδιασμό και ανταπόκριση με βάση τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου και της ανταγωνιστικότητας.
 
Read More »
Νέο μοντέλο επενδύσεων στα λιμάνια Νέο μοντέλο επενδύσεων στα λιμάνια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Διάκριση μαθητή του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας σε μαθηματικό διαγωνισμό

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019

Ο μαθητής της 3ης τάξης του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Θεολόγου Αλέξανδρος του Δαμιανού, πήρε το Β βραβείο στον διαγωνισμό "Ο Ευκλείδης" και είναι ο μοναδικός στο Νομό Θεσπρωτίας που προκρίθηκε στην 36η εθνική μαθηματική ολυμπιάδα "Ο Αρχιμήδης".
 
Συγχαρητήρια στον Αλέξανδρο και καλή επιτυχία στην 6η εθνική μαθηματική ολυμπιάδα
Read More »
Διάκριση μαθητή του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας σε μαθηματικό διαγωνισμό Διάκριση μαθητή του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας σε μαθηματικό διαγωνισμό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019

Read More »
Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στον Δήμο Ηγουμενίτσας Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Φιλιατιώτικο καρναβάλι 2019 - Το πρόγραμμα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019

Read More »
Φιλιατιώτικο καρναβάλι 2019 - Το πρόγραμμα Φιλιατιώτικο καρναβάλι 2019 - Το πρόγραμμα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Σε 120 δόσεις οι ασφαλιστικές οφειλές άνω των 6.000 ευρώ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019


Ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε εξηγεί ποιους αφορά η ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών σε 120 δόσεις που ήδη επεξεργάζεται το υπουργείο.

Σε ερώτηση για το ποιοι θα πάρουν τις 120 δόσεις και πάνω από ποιο ύψος οφειλής, ο κ. Πετρόπουλος απαντά: «Ο αριθμός των δόσεων θα διαμορφώνεται με βάση το ελάχιστο ποσό δόσης των 50 ευρώ. Για τους οφειλέτες του πρώην ΟΓΑ εξετάζουμε μικρότερο ποσό δόσης. Οι δόσεις, ως αριθμός, θα διαμορφώνονται με βάση το ύψος της νέας "κουρεμένης" οφειλής, αφού αυτή διαιρεθεί με την ελάχιστη δόση. Για παράδειγμα, αν η νέα οφειλή είναι 5.000, θα οδηγεί σε 100 δόσεις. Από τις 6.000 ευρώ και πάνω όλοι θα έχουν 120 δόσεις. Καλούνται να εξοφλήσουν οφειλές σε διάρκεια 10 χρόνων».

Ο υφυπουργός Εργασίας σε σχετική ερώτηση από τη «Ναυτεμπορική» αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση εξόφλησης οφειλών και επιχειρήσεις (π.χ. ανώνυμες εταιρείες) εκτός από τους ελεύθερους επαγγελματίες. «Η ρύθμιση θα είναι αυτοτελής για τις ασφαλιστές οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΠΕΠ, ανεξαρτήτως των διαδικασιών του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Θα εξαιρούνται μόνο εκείνοι για τους οποίους έχει ολοκληρωθεί η ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό {…}. Εξετάζουμε την ευρύτερη δυνατή εφαρμογή για να συμπεριλάβουμε στις ρυθμίσεις ασφαλιστικές οφειλές και από άλλες αιτίες».

Όσον αφορά στις παλιές οφειλές και από ποια χρονιά θα υπάρχει ρύθμιση, ο κ. Πετρόπουλος εκτιμά ότι «η ρύθμιση με επανυπολογισμό από το έτος 2002 και μετά θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες εισπράξεις και θα εκμηδενίσει περιπτώσεις μη καταβολής των σημερινών χαμηλών εισφορών», ενώ αναφερόμενος σε εκείνους που δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη λόγω οφειλής σημειώνει ότι «ρυθμίζοντας τις οφειλές θα αποκτήσουν δικαίωμα για λήψη σύνταξης, από την οποία θα παρακρατείται η οφειλή σε έως 120 δόσεις. Από οφειλέτες θα γίνουν συνταξιούχοι. Η σύνταξη θα είναι ανάλογη με τις εισφορές που έχουν καταβάλει. Ο κανόνας αυτός δεν παραβιάζεται».

Ο χρόνος ψήφισης της νέας ρύθμισης των 120 δόσεων, με ταυτόχρονη λειτουργία της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΦΚΑ, τοποθετείται πλέον στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, ενώ, όπως σημειώνει ο κ. Πετρόπουλος, αμέσως μετά την ψήφιση της ρύθμισης όσοι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν αυστηρό χρονικό περιθώριο εντός του οποίου θα πρέπει να ζητήσουν την ένταξή τους στις ρυθμίσεις.
Read More »
Σε 120 δόσεις οι ασφαλιστικές οφειλές άνω των 6.000 ευρώ Σε 120 δόσεις οι ασφαλιστικές οφειλές άνω των 6.000 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Στις 26 Φεβρουαρίου 2013 απελευθέρωσε τους Φιλιάτες ο Ελληνικός Στρατός

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019
 
Στις 26 Φεβρουαρίου 2013 απελευθέρωσε τους Φιλιάτες ο Ελληνικός Στρατός. Στρατιώτες ύψωσαν την ελληνική σημαία στην κωμόπολη, όπου τους προϋπάντησαν με ενθουσιασμό οι αρχές και οι κάτοικοι της κωμόπολης. 
 
Σ' ένα ιστορικό σημείωμα, γραμμένο το 1915, ο Ξεχωρίτης Μηνά Μπάλλος, που το διέσωσε ο γιος του Χρήστος Μπάλλος, περιγράφει εκείνες τις στιγμές: 
 
"...Παρουσιάστηκαν δυο Τούρκοι με έναν ντεσκερέ στο υψωμένο χέρι, που έγραφε προς τους αξιωματικούς του Ελληνικού στρατού: «Σας περιμέναμε στο Φιλιάτι με ανοιχτές τις αγκάλες. Στην πρώτη στροφή προς το Καλπάκι ακούστηκαν 3 όπλα από το βράχο συνθηματικά ότι ο εχθρός δεν προέβαλε αντίσταση. Ήχησε η σάλπιγγα προχωρείτε προχωρείτε. Ερμηνεύοντας το χάρτη εντοπίσθηκε η ανωτέρω γέφυρα, διετάχθη και προηγήθηκε μια διμοιρία με τάξη μάχης να καταλάβει ένα ύψωμα στη Σπάταρη. Στη βρύση στο Καλπάκι πολλοί Τούρκοι τεμπενούσαν (προσκυνούσαν). 
Ο λόχος γύρισε δεξιά παραποτάμια να καταλάβει τα υψώματα της Γρανίτσας. Ένας άλλος λόχος ανέβηκε κατά μέτωπο στα υψώματα του Τάκα με τάξη μάχης και με αποστολή κυκλωτικής κίνησης από αριστερά ανέβηκε η διοίκηση του τάγματος στου Τάκα. Ήχησε η σάλπιγγα προχωρείτε προχωρείτε. 
Η καμπάνα της Αγίας Τριάδας χτυπούσε χαρμόσυνα, ενώ μια άλλη σάλπιγγα ηχούσε στο δεσπόζον ύψωμα της Γκόντριζας, συνθηματικά ότι ο στόχος κατελήφθη. Πέντε στρατιώτες ήρθαν στο διοικητή και ανέφεραν ότι ένας λόχος παρελαύνει μέσα στο Φιλιάτι. 
Ο δρόμος γεμάτος Χριστιανούς και Τούρκοι γονατιστοί. Και ένας προηγείται με ένα ντεσκερέ στο χέρι. Αυτός ήταν ο Τάσος Σωτηρίου από το Φοινίκι που προσφώνησε τους αξιωματικούς. 
Τρεις μεσήλικες αξιωματικοί ιππείς σε γρίβα άλογα πέζεψαν και εναγκαλίστηκαν. 
Μπήκε η διοίκηση στην πάνω πλατεία, που οι αγάδες στη σειρά με το κεφάλι σκυμμένο και τα φέσια στη μασχάλη καλωσόρισαν τους παρόντες αξιωματικούς. Με τις λέξεις στα τούρκικα «καλωσήρθατε αφέντες, πολλά τα έτη σας».
 Μια ομάδα Τούρκων χόρευαν γύρω το τζαμί τραγουδώντας αρβανίτικα «Κωνσταντίνη στρατηλάτη,Κωνσταντίνε απ’ το Μπιζάνι, Κωνσταντίνε παλικάρι, στην Ευρώπη πάει το νάμι (έπαινος)...".
Read More »
Στις 26 Φεβρουαρίου 2013 απελευθέρωσε τους Φιλιάτες ο Ελληνικός Στρατός Στις 26 Φεβρουαρίου 2013 απελευθέρωσε τους Φιλιάτες ο Ελληνικός Στρατός Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Για πρώτη φορά αγώνας ποδηλασίας στην περιοχή της Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019

O νεοσύστατος Ποδηλατικός Όμιλος Άπειρος Ηγουμενίτσας έρχεται δυναμικά με το νέο έτος και διοργανώνει για πρώτη φορά αγώνα ποδηλασίας στην περιοχή της Θεσπρωτίας!
Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός η ανάδειξη της περιοχής της Ηγουμενίτσας και της Θεσπρωτίας γενικότερα, αφετέρου η ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας, η ανάδειξη του ποδηλάτου και η προώθηση του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας.
Πρόκειται για έναν OPEN αγώνα ορεινής ποδηλασίας που συνδιοργανώνεται από τον Ποδηλατικό Όμιλο Άπειρο και τον Δήμο Ηγουμενίτσας με την συνεργασία του καταστήματος PROBIKESHOP και την υποστήριξη του Podilato.eu και της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 στο αλσύλλιο «Φρούριο» στην καρδιά της πόλης και θα είναι τύπου XCO (Cross Country Olympic).
Ο αγώνας θα αποτελεί μέρος ενός νέου θεσμού/κυπέλλου 9 αγώνων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας που διοργανώνονται υπό τη σκέπη του podilato.eu. Κυπελλούχος είναι ο αθλητής που στο τέλος των αγώνων θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στην Κατηγορία του. Η βαθμολογία είναι ενιαία, δηλαδή αθροίζονται βαθμοί από αγώνες δρόμου, Ορεινής Ποδηλασίας, Επίσημους και Open.
Η διαδρομή είναι σχεδιασμένη από ανθρώπους που έχουν μεράκι και αγάπη για την ποδηλασία, με πολλά χρόνια εμπειρίας πάνω στο αντικείμενο και συμμετοχή σε πάρα πολλούς αγώνες και θα αποζημιώσει τους φίλους του ΜΤΒ χωρίς να έχει επικίνδυνα σημεία, αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσει και τους αθλητές να βελτιώσουν την τεχνική τους κατάρτιση.
Η εκκίνηση είναι στην κεντρική πλατεία Δημαρχείου, η γραμματεία θα είναι ανοικτή το Σάββατο 09/03/2019 από τις 08:30 έως 14:00 στο κατάστημα Probikeshop και την Κυριακή 10/03/2018 από τις 08:30 έως 09:30 για την παραλαβή των αριθμών και την πληρωμή της συμμετοχής.
*Πρέπει να επισημάνουμε πως όσοι αθλητές ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στον αγώνα πρέπει και επιβάλλεται να έχουν μαζί τους βεβαίωση υγείας από γιατρό (Καρδιολόγο, παθολόγο ή παιδίατρο ) και είναι σε ισχύ 6 μήνες (αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους αγώνες για να λάβετε μέρος). Όσοι δεν το έχουν δεν θα είναι εφικτό να πάρουν μέρος στον αγώνα.
Ο αγώνας μας έχει παροχές για τους αθλητές αλλά και τους συνοδούς τους. Μουσική, νερά, gel, μπάρες, μπουφές με διάφορα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα κ.λ.π. θα υπάρχουν στον υπαίθριο χώρο της αλάνας στο δασάκι μαζί με καρέκλες και τραπέζια στα οποία θα μπορούν να κάτσουν οι συνοδοί και οι οικογένειες των αθλητών κατά την διάρκεια αλλά και μετά την λήξη του αγώνα ώστε να γίνει μια οικογενειακή γιορτή του ποδηλάτου.!!! Πρόθεση μας είναι εσείς και οι οικογένειες σας να απολαύσετε εκτός από την διοργάνωση έναν ωραίο αγώνα ορεινής ποδηλασίας και μια όμορφη κυριακάτικη βόλτα στη φύση και στο πανέμορφο Ενετικό Κάστρο της περιοχής μας.

Κατηγορίες:
Διαδρομή Παιδικόύ Αγώνα Fun :
Η διαδρομή θα είναι 800m και ο αγώνας θα είναι σε μορφή circuit (στροφές)
• JUNIOR 6-12 ΕΤΩΝ
• ΠΑΙΔΕΣ 12-18 ΕΤΩΝ

Διαδρομή Open: Η διαδρομή θα είναι 4.000m και ο αγώνας θα είναι σε μορφή circuit (στροφές)
Short West Coast Fun Race 12km
West Coast XCO Full Race 28km
• Α1 <=18 ετών
• Α2 19-29 ετών
• Α3 30-39 ετών
• Α4 40-49 ετών
• Α5 50+ ετών
• Γ γυναικών
Για να μετρήσει μία κατηγορία θα πρέπει να έχει τουλάχιστον έξι συμμετοχές διαφορετικά ενσωματώνετε στην προηγούμενη κατηγορία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 09/03/2019:
• Άνοιγμα Γραμματείας από τις 08:30 έως 14:00 στο κατάστημα Probikeshop (Δαγκλή 20, Ηγουμενίτσα)

Παιδικός Αγώνας Fun
• 11.00-11.30: JUNIOR 6-12 ΕΤΩΝ
• 11.45-12.30: ΠΑΙΔΕΣ 12-18 ΕΤΩΝ
*αν υπάρχουν και ηλικίες κάτω των έξι ετών θα γίνει ξεχωριστή κατηγορία την ημέρα του αγώνα.

Short West Coast Fun Race 12km
•13:00: Ανεξαρτήτως ηλικίας, ένας αγώνας για όλους για εισαγωγή και εμπειρίες στην αγωνιστική ποδηλασία.

Κυριακή 10/03/2019:
• Από τις 08.30: Άνοιγμα Γραμματείας. Παραλαβή αριθμών και ενημερωτικού υλικού από την γραμματεία του αγώνα. Επιβεβαίωση συμμετοχών τουλάχιστον 60' πριν την εκκίνηση της κατηγορίας τους.
• 09.30-10.30: Επίσημη προπόνηση (με αγωνιστικό αριθμό)
• 11.00:
West Coast XCO Full Race 28km
Α1 <=18 ετών
Α2 19-29 ετών
Α3 30-39 ετών
Α4 40-49 ετών
Α5 50+ ετών
Γ γυναικών
• 14.30: Απονομές όλων των αγώνων/κατηγοριών

*Όριο χρόνου τερματισμού στον OPEN αγώνα είναι οι 3 ώρες.
Για να μετρήσει μία κατηγορία θα πρέπει να έχει τουλάχιστον έξι συμμετοχές διαφορετικά ενσωματώνετε στην προηγούμενη κατηγορία. Μπορούν να συμμετέχουν όποιοι θέλουν στην  Μικρή (Fun) διαδρομή αλλά δεν θα βραβευτούν αθλητές που έχουν δελτίο η γενικά μεγάλη εμπειρία αγώνων. Θέλουμε η κατηγορία να είναι για νέα παιδιά, ανθρώπους που τώρα ξεκινούν στο βουνό η δεν έχουν τον χρόνο για περισσότερη προπόνηση.
Φυσικά θα υπάρχουν κύπελλα μετάλλια στον τερματισμό.

Συμμετοχή:
Στον αγώνα Short West Coast Fun Race 12km μπορούν να συμμετέχουν παιδιά και έφηβοι από 6 έως 18 ετών και ενήλικες, είτε διαθέτουν είτε όχι δελτίο αθλητού, αρκεί να γνωρίζουν ορεινή ποδηλασία και να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση. Οι ανήλικοι θα πρέπει να συνοδεύονται απαραιτήτως από έναν κηδεμόνα.
Δηλώσεις συμμετοχής: Θα γίνονται δεκτές ως την ΠΕΜΠΤΗ 7 Μαρτίου 2019 και ώρα 6:00 μετά μεσημβρίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση apeiroscycling@gmail.com
Προκειμένου για συμμετέχοντες, γεννημένους το 2002 και μετά απαιτείται και η έγγραφη συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα.

Παράβολο Συμμετοχής:
Στον παιδικό αγώνα Fun δεν υπάρχει παράβολο συμμετοχής.
Καταβάλλουν παράβολο συμμετοχής 5€ ανά αθλητή για τον αγώνα Short West Coast Fun Race και 10€ ανά αθλητή για τις λοιπές Open κατηγορίες στον αγώνα West Coast XCO Full Race.
Το αντίτιμο καταβάλλεται στο λογαριασμό του συλλόγου ή στη γραμματεία την ημέρα του αγώνα κατά την παραλαβή των αριθμών του κάθε αθλητή. Προσοχή: Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνουν νέες εγγραφές.
Παραλαβή Αριθμών: Στον χώρο εκκίνησης, ως και 60’ πριν την έναρξη κάθε κατηγορίας.
Βραβεύσεις κάθε κατηγορίας, λαμβάνοντας υπόψη τις τροποποιήσεις / πιθανές συγχωνεύσεις κατηγοριών, όπως αυτές αναφέρονται σε προηγούμενη παράγραφο.

Διαδρομή West Coast XCO Full Race 28km:
Ο 1ος νικητής 150€ και χρυσό κύπελλο
Ο 2ος νικητής 100€ και ασημένιο κύπελλο
Ο 3ος νικητής 50€ και χάλκινο κύπελλο
Ο 4ος, ο 5ος και ο 6ος μετάλλιο.

 Short West Coast Fun Race 12km:
Ο 1ος νικητής χρυσό κύπελλο
Ο 2ος νικητής ασημένιο και κύπελλο
Ο 3ος νικητής χάλκινο και κύπελλο

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.
Read More »
Για πρώτη φορά αγώνας ποδηλασίας στην περιοχή της Θεσπρωτίας Για πρώτη φορά αγώνας ποδηλασίας  στην περιοχή της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019 Rating: 5

ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019


Την κάλυψη συγκεκριμένων ελλείψεων σε μονάδες Υγείας της Θεσπρωτίας ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας. 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ερωτά συγκεκριμένα αν θα καλυφθούν οι θέσεις νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στο Γ.Ν. Φιλιατών που μένουν κενές κυρίως κατόπιν αποσπάσεων λόγω συνυπηρέτησης, ποιες προσλήψεις προσωπικού έχουν προγραμματιστεί για το Κ.Υ. Παραμυθιάς και αν θα ενισχυθεί το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς με διασώστες. 
 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: «Ελλείψεις προσωπικού σε μονάδες Υγείας της Θεσπρωτίας»

Στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, τη μόνη δευτεροβάθμια δομή Υγείας στη Θεσπρωτία, ο αριθμός των κενών οργανικών θέσεων βοηθητικού νοσηλευτικού προσωπικού αγγίζει το 35% επί του συνόλου ενώ μηδενική πληρότητα σημειώνεται σε οργανικές θέσεις άλλων, νευραλγικών ειδικοτήτων επιστημονικού προσωπικού. Τα κενά, που κατά κύριο λόγο προκαλούνται από αποσπάσεις λόγω συνυπηρέτησης, επιχειρείται να καλυφθούν με μετακινήσεις από άλλες μονάδες υγείας, όπως το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, οι οποίες με τη σειρά τους μεταβάλλουν αιφνίδια τον προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό μετακινούμενων εργαζόμενων. Εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι - με το υφιστάμενο καθεστώς αποσπάσεων νοσηλευτικού, επιστημονικού και λοιπού προσωπικού λόγω συνυπηρέτησης - δεν έχει επιτευχθεί η βέλτιστη ισορροπία της ατομικής επιλογής και της προστασίας της οικογενειακής ζωής με την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών των μονάδων Υγείας.

Σημαντικά κενά προσωπικού που απειλούν να διαταράξουν την εύρυθμη λειτουργία του εντοπίζονται και στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, για το οποίο δεν έχει εγκριθεί κάποια από τις αιτούμενες προσλήψεις ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ., επιστημονικού και λοιπού προσωπικού. Δύο από τις προσλήψεις αυτές, ειδικευμένου μικροβιολόγου και παρασκευάστριας, είναι απολύτως αναγκαίες για την επαναλειτουργία του εργαστηρίου του Κ.Υ.. Ανάλογο ζήτημα υπάρχει και με την υποστελέχωση του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά, καθώς υπηρετούν μόλις 4 διασώστες όταν για την απρόσκοπτη εκτέλεση των βαρδιών έπρεπε να είναι τουλάχιστον διπλάσιοι. Στο σχεδιασμό θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η αύξηση των αναγκών προσωπικού λόγω της τουριστικής περιόδου αιχμής.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Αν και πώς προτίθεται να διασφαλίσει την πλήρωση των θέσεων νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στο Γ.Ν. Φιλιατών οι οποίες κενώνονται κυρίως κατόπιν αποσπάσεων λόγω συνυπηρέτησης,
Αν και ποιες προσλήψεις τακτικού ιατρικού και επικουρικού, λοιπού, προσωπικού έχουν προγραμματιστεί για το Κ.Υ. Παραμυθιάς,
Αν και πότε θα καλύψει τις αιτούμενες θέσεις πληρώματος ασθενοφόρου που έχουν ζητηθεί για το Κ.Υ. Παραμυθιάς από την οικεία (7η) Περιφέρεια του ΕΚΑΒ.
Read More »
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Το κατάστημα WIND Ηγουμενίτσας αναζητεί πωλητή/πωλήτρια

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019

Το κατάστημα WIND Ηγουμενίτσας αναζητεί πωλητή/πωλήτρια.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως αποστείλουν το βιογραφικό τους στο email : wind@atsonis.gr
Read More »
Το κατάστημα WIND Ηγουμενίτσας αναζητεί πωλητή/πωλήτρια Το κατάστημα WIND Ηγουμενίτσας αναζητεί πωλητή/πωλήτρια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Σύβοτα: Ζητείται προσωπικό για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019

Η ξενοδοχειακή μονάδα "Μέγα Άμμος" στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, αναζητάει προσωπικό για τις ανάγκες του ξενοδοχείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν βιογραφικά στο email:  ma@hotel-megaammos.gr
Πληροφορίες στο τηλ: 2665093447


Read More »
Σύβοτα: Ζητείται προσωπικό για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος Σύβοτα: Ζητείται προσωπικό για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τσικνοπέμπτη στην πλατεία Δημαρχείου

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019

Read More »
Ηγουμενίτσα: Τσικνοπέμπτη στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσα: Τσικνοπέμπτη στην πλατεία Δημαρχείου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Σελίδες