https://picasion.com/
https://picasion.com/

ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ «ΗΡΩΙΚΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ»

Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2015
ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ «ΗΡΩΙΚΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ»


Το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015, συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ της Αδελφότητας «Το Ηρωϊκό Σούλι», που προέκυψε από την εκλογές της Γενικής Συνέλευσης της 11-1-2015.
 
Η σύνθεση του νέου ΔΣ της Αδελφότητας «Το Ηρωϊκό Σούλι», είναι η ακόλουθη:
Πρόεδρος: Τόκκας Κωστής του Σπυρ. & της Βασιλικής από τη Σαμωνίβα
Αντιπρόεδρος: Γιωτοπούλου Βέρα από το Τσαγγάρι
Γενικός Γραμματέςας: Παπαγρηγορίου Ανθούλα από τους Κουκουλιούς
Ταμίας: Τόκκας Κωνσταντίνος του Σπυρ. & της Ζαχάρως από τη Σαμωνίβα
Μέλη: Κωλέτσης Χρήστος από το Τσαγγάρι, Τόκας Γεώργιος του Σπυρ. & της Ζαχάρως από τη Σαμωνίβα και Ντόκος Δημήτριος από τη Φροσύνη.
Αναπληρωματικά Μέλη: Τόκας (Λάμπρος) Χαράλαμπος, Ντόκος Αρσένης, Μάστορα Βασιλική


Επίσης, εκλέχτηκαν:
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή οι:
1. Μιχάλης Παπαγρηγορίου
2. Φλωρένια Τόκα
3. Λαμπρινή Πανταζή


Αντιπρόσωποι για την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας οι:
1. Τόκας (Λάμπρος) Χαράλαμπος
2. Τόκκας Κωστής του Σπυρ. & της Βασιλικής
3. Τόκας Κων/νος του Σπυρ. & της Ζαχάρως
4. Κωλέτσης Χρήστος (αναπληρωματικός)
Read More »
ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ «ΗΡΩΙΚΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ» ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ «ΗΡΩΙΚΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2015 Rating: 5

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 628 Τ.Π. ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2015
ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 628 Τ.Π. ΦΙΛΙΑΤΩΝ


Με τρόμο άκουσα στην πρωινή εκπομπή του MEGA, τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας, στρατηγό Τόσκα, να αναγγέλλει το κλείσιμο όλων των μικρών στρατιωτικών μονάδων που είναι διασκορπισμένες στα σύνορα της Επικράτειας.
Μετά την χαλάρωση της φύλαξης των εξ ανατολών συνόρων, προκειμένου να εισέρχονται ανενόχλητοι οι διάφοροι λαθρομετανάστες, ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα καταργεί και τα στρατόπεδα που προστατεύουν τα σύνορα της Χώρας.
Ανάμεσα, ασφαλώς, στα μικρά αυτά στρατόπεδα, που θα κλείσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι και το δικό μας.
Το ένδοξο και ιστορικό 628 Τάγμα Πεζικού Φιλιατών.
Που ήταν και είναι, μέχρι τώρα, η μοναδική εγγύηση της ασφάλειας των συνόρων μας αλλά και των ελάχιστων Θεσπρωτών ακριτών που ζουν και «φυλάτουν Θερμοπύλες» στα χωριά της Μουργκάνας.
Καλώ όλους τους συμπατριώτες Θεσπρωτούς, να αντιδράσουν δυναμικά στο σατανικό αυτό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Απαιτώ απ’ όλους τους Θεσπρωτούς υποψήφιους Βουλευτές και κυρίως εκείνους του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα που έχει στα Κυβερνητικά του σχέδια ο ΣΥΡΙΖΑ.
Εγκλήματα κατά της ασφάλειας της Χώρας, οφείλουμε να τα αποτρέψουμε, ακόμη και σαν ιδέες.


Βασίλης Γιόγιακας
Καρδιολόγος
Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ.
Read More »
ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 628 Τ.Π. ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 628 Τ.Π. ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2015 Rating: 5

Γιάννης Μιττάκος: Απο την θάλασσα... στο ποτάμι

Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2015
Γιάννης Μιττάκος: Απο την θάλασσα... στο ποτάμι
 
 
O υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας με το ΠΟΤΑΜΙ, Γιάννης Μιττάκος, μας αποκαλύπτεται:

Γεννήθηκα στον Πειραιά το 1979. Από το 1990 έως και σήμερα, με εξαίρεση κάποιες χρονιές, ζω και εργάζομαι στην Ηγουμενίτσα. Το 1998 φοιτώ στο Τ.Ε.Ι Ηπείρου στο τμήμα Ιχθυοκομίας-Αλιείας στην Ηγουμενίτσα ενώ το 2010 συνεχίζω με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποκτώντας πτυχίο με ειδίκευση στις υδατοκαλλιέργειες.

Από το 2004 έως και σήμερα εργάζομαι σε μονάδες υδατοκαλλιεργειών ως προϊστάμενος παραγωγής στην Λωρίδα Σαγιάδας ενώ επίσης είμαι πιστοποιημένος εκπαιδευτής προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ) καθώς και εισηγητής σε προγράμματα ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ. Είμαι παντρεμένος με την Αναστασία - Χριστίνα Μπαμπίλη (τραπεζικό υπάλληλο) και έχω δύο υπέροχα παιδιά.

Χωρίς πολιτικό παρελθόν;
Χωρίς πολιτικό παρελθόν δεν θα το έλεγα. Πάντα παρακολουθούσα τις πολιτικές εξελίξεις, είχα άποψη κράταγα όμως μια απόσταση. Θα έλεγα όμως ότι είμαι ο ορισμός του 'ακομματίκ'. Ποτέ δεν εντάχθηκα σε κάποιον κομματικό μηχανισμό ή στρατό από αυτούς που υπήρχαν γιατί κανένας δεν με εξέφραζε.

Από την Θάλασσα στο Ποτάμι όμως;
Το Ποτάμι δεν είναι κάτι άγνωστο για εμένα το αντίθετο θα έλεγα, ως υδάτινο στοιχείο είναι κομμάτι μου. Σχετικά με το κίνημα τώρα, τάχθηκα με το Ποτάμι από την πρώτη ώρα ανακοίνωσης του. Στο Ποτάμι είδα από την πρώτη στιγμή το νέο, το κάτι διαφορετικό. Μέχρι τώρα όταν λέγαμε ότι ψηφίζαμε κάτι καινούργιο στην ουσία ψηφίζαμε το παλιό. Ήταν το ίδιο το παλαιοκομματικό το στοιχείο που υπήρχε παντού. Το Ποτάμι έρχεται λοιπόν να ανατρέψει το υπάρχον πολιτικό σκηνικό. Θέλει να επιβάλει το ήθος στην πολιτική σκηνή. Καταργεί τις όποιες παθογένειες και παρωπίδες κουβαλάει ο παλαιοκομματισμός φέρνοντας ισάξια όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στο τραπέζι. Ήρθαμε εδώ για να επιβάλλουμε τις αλλαγές προς όφελος των πολλών. Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα.

Γιατί κάποιος να επιλέξει εσένα και κατ' επέκταση και το Ποτάμι;
Απασχολούμαι στον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών τα τελευταία δέκα χρόνια. Εργάζομαι στον κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής και γνωρίζω καλά τα προβλήματα του. Αυτήν την στιγμή στον Νομό μας, οι παραγωγικοί τομείς είναι οι αιμοδότες της οικονομίας μας. Μόνο στον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών στον Νομό μας απασχολούνται 410 άτομα. Αυτοί όλοι όμως, παραγωγοί και εργαζόμενοι δεν μπορούν να μείνουν άλλο μόνοι. Το Ποτάμι έχει ως προτεραιότητα την επανεκκίνηση του αγροτικού τομέα την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. Για την Θεσπρωτία και την Ελλάδα τα αλλάζουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα.
Read More »
Γιάννης Μιττάκος: Απο την θάλασσα... στο ποτάμι Γιάννης Μιττάκος: Απο την θάλασσα... στο ποτάμι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2015 Rating: 5

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΙΣΧΥΕΙ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2015
ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΙΣΧΥΕΙ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝΝέο καθεστώς για τα μέλη των Επιμελητηρίων ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2015. Συγκεκριμένα, καταργήθηκε η υποχρεωτική συνδρομή και στη θέση της θεσπίζεται ενιαία, ανταποδοτική συνδρομή των μελών σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, ενώ με αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις καθορίστηκαν ενιαία ειδικά τέλη Γ.Ε.ΜΗ. προβλεπόμενων επιμελητηριακών υπηρεσιών, καθώς και ενιαίο ετήσιο τέλος διατήρησης μερίδας Γ.Ε.ΜΗ. Παράλληλα, προσδιορίστηκαν τα ενιαία ανταποδοτικά τέλη ανά παρεχόμενη υπηρεσία στα μέλη των Επιμελητηρίων και το ενιαίο ποσό ετήσιας συνδρομής για την παροχή ανταποδοτικών υπηρεσιών στα μέλη.

Σχετική νομοθεσία : Νόμος 4314/2014 και Υπουργικές Αποφάσεις ΚΥΑ 79752/30.12.2014 (ΦΕΚ 3623/Β/31.12.2014) των Υφυπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και ΥΑ 78030/30.12.2014 (ΦΕΚ 3586/Β/31.12.2014) του Υφυπουργού Ανάπτυξης.Ειδικότερα, η ετήσια συνδρομή, αρχομένης από το 2015, ορίζεται ως εξής:

-Ανώνυμες εταιρείες, υποκαταστήματα αλλοδαπών Α.Ε. και ευρωπαϊκοί όμιλοι οικονομικού σκοπού θα καταβάλουν 100 ευρώ.

-Εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες, συνεταιρισμοί περιορισμένης ευθύνης και υποκαταστήματα αλλοδαπών Ε.Π.Ε. θα καταβάλουν 70 ευρώ.

-Ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες, υποκαταστήματα αλλοδαπών Ο.Ε. και Ε.Ε., αστικές εταιρείες και κοινοπραξίες θα καταβάλουν 50 ευρώ.

-Ατομικές επιχειρήσεις και υποκαταστήματα αλλοδαπών επιχειρήσεων θα καταβάλουν 20 ευρώ.

-Τα υποκαταστήματα ημεδαπών επιχειρήσεων μπορούν να καταβάλουν σχετική ετήσια συνδρομή, ανάλογα με τον αριθμό τους.

Επιπλέον, για την παροχή στα μέλη των Επιμελητηρίων των κατωτέρω ανταποδοτικών υπηρεσιών, κάθε μέλος υποχρεούται να καταβάλει στο οικείο Επιμελητήριο ενιαίο τέλος υπηρεσίας, που ορίζεται ως εξής:

• Χορήγηση πιστοποιητικού εγγραφής, 5 ευρώ.

• Χορήγηση ξενόγλωσσου πιστοποιητικού εγγραφής, 10 ευρώ.

• Χορήγηση πιστοποιητικού άσκησης εμπορικής δραστηριότητας (για χρήση στα ασφαλιστικά Ταμεία), 10 ευρώ.

• Βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής των μελών τους, 5 ευρώ.

• Χορήγηση πιστοποιητικού καταγωγής προϊόντων, 10 ευρώ.

• Θεώρηση στοιχείων (τιμολογίου ή άλλου στοιχείου) που συνοδεύουν το πιστοποιητικό καταγωγής, 5 ευρώ.

• Χορήγηση καρνέ ΑΤΑ, 10 ευρώ.

Σημαντικά σημεία αναφοράς αποτελούν

Α) υπόχρεοι εγγραφής στο ΓΕΜΗ είναι όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που αναφέρονται στις διατάξεις του Ν.3419/2005,

Β) από 01/03/2015 δεν θα παραλαμβάνονται αιτήματα από τις κατά τόπους υπηρεσίες ΓΕΜΗ (όπως χορήγησης πιστοποιητικού μεταβολών, καταχώρησης μεταβολών στην μερίδα ΓΕΜΗ κλπ), εάν αυτά δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Πληροφορίες εγγραφής στην εφαρμογή Προσωποποιημένες Υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ. προς τις Επιχειρήσεις, μπορούν να αναζητούν οι ενδιαφερόμενοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://services.businessportal.gr/ (σημειώνουμε ότι δεν υφίσταται πλέον υποχρέωση καταβολής τέλους 15,00€ για εγγραφή και λήψη κωδικών για την είσοδο στην εφαρμογή).

Γ) όλες οι ατομικές επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα πλην των κεφαλαιουχικών εταιρειών, υποχρεούνται εντός διμήνου από την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης, να καταχωρήσουν με ηλεκτρονικό τρόπο στο ΓΕΜΗ, το αποδεικτικό υποβολής φορολογικής δήλωσης με ταυτόχρονη την καταβολή των τελών της προαναφερόμενης ΚΥΑ.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας θεωρεί ότι το θέμα λειτουργίας των Επιμελητηρίων, δεν εξαντλείται μόνο στην οικονομική τους βιωσιμότητα, αλλά στο γενικότερο εκσυγχρονισμό τους, αφού στη φαρέτρα τους διαθέτουν πολλά και ισχυρά όπλα, με πρώτο και βασικό το Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

Οι δράσεις εξωστρέφειας που υλοποιεί ο φορέας μας επί σειρά ετών, για όλους τους κλάδους της τοπικής οικονομίας, θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητά μας και βασική επιδίωξη, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της έλλειψης ρευστότητας και της αυξανόμενης ανεργίας.

Όπως αναμένουμε μια πολύ καλή τουριστική περίοδο για το 2015, ελπίζουμε και οι υπόλοιπες προσπάθειές μας να ευοδώσεων, υποστηρίζοντας δυναμικά την επιχειρηματικότητα της Θεσπρωτίας, και δικαιώνοντας τις επιλογές μας.

Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους να είναι υγιείς, και το 2015 να είναι μια αποδοτική χρονιά.
Read More »
ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΙΣΧΥΕΙ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΙΣΧΥΕΙ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2015 Rating: 5

Συνάντηση του Νικόλα Κάτσιου με τους Θεσπρωτούς ετεροδημότες στην Αθήνα

Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2015
Συνάντηση του Νικόλα Κάτσιου με τους Θεσπρωτούς ετεροδημότες στην Αθήνα
Σε μια εξαιρετικά ουσιαστική συνάντηση με τους "Αθηναίους" , Θεσπρωτούς, ετεροδημότες ο υποψήφιος βουλευτής με την Νεα Δημοκρατία , Νικόλας Κάτσιος , ειχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις , προβληματισμούς αλλά και να μεταφέρει μύνυμα  αισιοδοξίας απο την πατρίδα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου το απόγευμα , στο κέντρο ¨ονείρειο¨ στο Περιστέρι .
Την εκδήλωση συντόνισε ο Θεσπρωτός  κος Γιάννης Στάθης ενώ χαιρετισμό απηύθηνε στους συγκεντρωμένους, ο  κος Βασίλης  Κάτσιος ο οποίος τονισε την ανάγκη για συμμετοχή και δράση στις επερχόμενες εκλογές .
 Χαιρετισμό και ευχές για καλή επιτυχία απηύθηνε ο  Θεσπρωτός νομικός και πολιτευτής με την ΝΔ κος Μάκης Κιάμος.
Ο Νικόλας Κάτσιος ,τόνισε στην ομιλία του την ανάγκη και επιθυμία  του , να συμπορευθεί με τους συμπολίτες του, την διάθεση  του να εργασθεί σκληρά απο την κεντρική πολιτική  σκηνή για την Θεσπρωτία.
Εξέφρασε μια νέα αντίληψη για την πολιτική και την άσκηση της και φυσικά ζήτησε την ευκαιρία και την εμπιστοσύνη απο τους συμπολίτες του να τους εκπροσωπήσει στο ανώτατο αξίωμα του Βουλευτού του Νομού.
Ο Νικόλας Κάτσιος είναι Αντιπεριφερειάρχης αγροτκής οικονομίας στην περιφέρεια Ηπείρου έχοντας εκλεγεί με πάνω απο 5.000 ψήφους στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές.
Πλήθος επωνύμων και ανωνύμων συμπατριωτών παρέστη στην εξαιρετική ατή εκδήλωση, της οποίας το κεντρικό μύνημα ήταν , ο πολιτικός πολιτισμός , η ανανέωση , οι νέοι άνθρωποι μα πάνω από όλα η μεγάλη αγάπη για την Θεσπρωτία .

Για τα Θεσπρωτικά Νέα
Γιάννης Στάθης

Φωτογραφικά στιγμιότυπα απο την εκδήλωση.Read More »
Συνάντηση του Νικόλα Κάτσιου με τους Θεσπρωτούς ετεροδημότες στην Αθήνα Συνάντηση του Νικόλα Κάτσιου με τους Θεσπρωτούς ετεροδημότες στην Αθήνα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2015 Rating: 5