ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ, ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΙΔΩΝ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ, ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΙΔΩΝ

 Ηεταιρεία RECYCOM στα πλαίσια της ανταποδοτικής της πολιτικής, παρέδωσε σήμερα στο Δήμο Σουλίου τρεις κούτες με είδη ατομικής υγιεινής ενηλίκων και μωρών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, καθώς και δωροεπιταγές συνολικής αξίας 100€ από την αλυσίδα Σούπερ-Μάρκετ Σκλαβενίτης για αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τον ίδιο σκοπό.

Τα είδη που μέχρι σήμερα συγκεντρώθηκαν από τους κάδους του Δήμου ανέρχονται σε 5,2tn με αποτέλεσμα τη σαφή μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων, του κόστους διαχείρισης και του περιβ/κού αποτυπώματος για το Δήμο.

Στα πλαίσια της προώθησης της κουλτούρας της ανακύκλωσης, υπενθυμίζεται ότι τα είδη που ανακυκλώνονται σε αυτό το ρεύμα είναι είδη ιματισμού (ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ ένδυσης κ.α.), λευκά είδη, (σεντόνια, μαξιλάρια, κουβέρτες κ.α.), παιδικά παιχνίδια από ύφασμα, κλπ.. Οι μωβ κάδοι, δέχονται τα είδη πλυμένα και καθαρά και τοποθετημένα σε σακούλες. Μέσα στους κάδους δεν πρέπει να ρίχνονται απορρίμματα οικιακά, καθώς και υλικά από γυαλί, αλουμίνιο ή πλαστικό.

Στο Δήμο Σουλίου οι θέσεις των κάδων βρίσκονται στα εξής σημεία:Στην Κοινότητα Κρυσταλλοπηγής, επί της πλατείας Αγίων Θεοδώρων
Στην Κοινότητα Παραμυθιάς, στην περιοχή «Μανόπουλου»
Στην Κοινότητα Παραμυθιάς, στη θέση «Γαλατάς»
Στην Κοινότητα Παραμυθιάς, στο δημοτικό γήπεδο «49 προκρίτων»
Στην Κοινότητα Γαρδικίου, πλησίον του πρώην Δημαρχειακού Μεγάρου.

Μετά από μικρή διαλογή, τα καλύτερα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες ενώ μέρος του ρουχισμού διατίθεται και για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

Δείτε τη σχετική επιστολή παράδοσης των δωροεπιταγών εδώ
Δείτε την ευχαριστήρια επιστολή του Δήμου Σουλίου προς την εταιρεία RECYCOM εδώ
Read More »
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ, ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΙΔΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ, ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΙΔΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας γιόρτασε και φέτος τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς οργανώνοντας θεματικές περιηγήσεις για ευάλωτες ομάδες με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τα επαγγέλματα του παρελθόντος».

Μαζί με τους ωφελούμενους του ΚΗΦΗ Πλαταριάς γνωρίσαμε εργαλεία και χαρακτηριστικά αντικείμενα στην έκθεση του μουσείου, τα οποία συνδέονται με την άσκηση διαφόρων αρχαίων επαγγελμάτων, ανταλλάξαμε προσωπικές εμπειρίες και διαπιστώσαμε τελικά πως πολλές πρακτικές, τεχνικές και δεξιότητες παραμένουν ίδιες παρά το πέρασμα του χρόνου!

Ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον και την καλή σας διάθεση. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στις επόμενες δράσεις μας!
Read More »
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Κλειστό απο αύριο το parking του κτιρίου Bvlgari

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
Κλειστό απο αύριο το parking του κτιρίου Bvlgari


Σύμφωνα με ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή, απo αυριο 28/09 και ώρα 14:30, το parking της άνω αυλής του κτιρίου Βούλγαρη θα παραμείνει κλειστό, προκειμένου να εγκατασταθεί το Λούνα Παρκ ενόψει του Λαμπόβου.
Read More »
Κλειστό απο αύριο το parking του κτιρίου Bvlgari Κλειστό απο αύριο το parking του κτιρίου Bvlgari Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Τις αναμετρήσεις Σκωτία-Βέλγιο και Λουξεμβούργο-Γεωργία, διαιτήτευσαν οι Θεσπρωτές Ελένη Αντωνίου και Ειρήνη Πιγγιού

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
Τις αναμετρήσεις Σκωτία-Βέλγιο και Λουξεμβούργο-Γεωργία, διαιτήτευσαν οι Θεσπρωτές Ελένη Αντωνίου και Ειρήνη ΠιγγιούΔιεθνές παιχνίδια διαιτήτευσαν οι Θεσπρωτές Έλενα Αντωνίου και Ειρήνη Πίγιου

Η Έλενα Αντωνίου διαιτήτευσε την αναμέτρηση Σκωτία-Βέλγιο για το 1ο γκρουπ της League A στο περίφημο Hampden Park της Γκλασκώβης που αποτελεί έδρα των Ρέιντζερς

Η Ειρήνη Πίγιου διηύθυνε τον αγώνα Λουξεμβούργο-Γεωργία για το 2ο γκρουπ της League C που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Emile Mayrisch της πόλης Esch-sur-Alzette στο Λουξεμβούργο.

Η Ελένη Αντωνίου προβιβάστηκε φέτος στην ελίτ κατηγορία των γυναικών διαιτητών της ΟΥΕΦΑ και πλέον ανήκει και εκείνη στο βάθρο των κορυφαίων διαιτητών της Ευρώπης. Συνολικά, στον πίνακα της ΟΥΕΦΑ, ανέβηκαν επτά γυναίκες στην ελίτ κατηγορία.

Στους πίνακες στην κατηγορία Β’ ανέβηκε και η επίσης Θεσπρωτή Ειρήνη Πιγγιού


Read More »
Τις αναμετρήσεις Σκωτία-Βέλγιο και Λουξεμβούργο-Γεωργία, διαιτήτευσαν οι Θεσπρωτές Ελένη Αντωνίου και Ειρήνη Πιγγιού Τις αναμετρήσεις Σκωτία-Βέλγιο και Λουξεμβούργο-Γεωργία, διαιτήτευσαν οι Θεσπρωτές Ελένη Αντωνίου και Ειρήνη Πιγγιού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Αύριο η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου του θαυματουργού

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
Αύριο η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου του θαυματουργούΤην Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, εορτάζουμε την ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου Επισκόπου Ευροίας του θαυματουργού, Πολιούχου και Προστάτη Παραμυθίας και όλης της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, και ώρα 7.00μ.μ, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού θα γίνει ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου, εντός της πόλεως Παραμυθιάς.

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, και ώρα 7:00π.μ., θα τελεσθεί όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων 49 Προκρίτων της πόλεως Παραμυθίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. ΑΝΔΡΕΟΥ τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως μας.


Read More »
Αύριο η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου του θαυματουργού Αύριο η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου του θαυματουργού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 50χρονη

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 50χρονηΣήμερα το απόγευμα στο 30ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Άρτας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 50χρονη ημεδαπή, συγκρούστηκε με Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 56χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της 50χρονης.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.
Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 50χρονη Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 50χρονη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Γ. Λώλος: Ως εδώ με την παραχάραξη της ιστορίας των έργων του Δήμου!

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
Γ. Λώλος: Ως εδώ με την παραχάραξη της ιστορίας των έργων του Δήμου!


Επειδή ορισμένοι προσπαθούν να καπηλευτούν έργα μιας Δημοτικής Αρχής αλλά και αποφάσεις ενός Δημοτικού Συμβουλίου, προβάλλοντάς τα ως δικά τους επιτεύγματα, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, διότι ως πολίτες δεν θα πρέπει να είμαστε αγνώμονες και ανιστόρητοι.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το πρότυπο έργο του ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου Ηγουμενίτσας, αυτό κατασκευάστηκε επί Δημαρχίας κ. Θωμά Πάντου και με εισήγηση του ιδίου. Οφείλουμε δε να του αναγνωρίσουμε τόσο την οραματική ματιά όσο και σθένος να αντιπαλέψει όλους εκείνους που τον κατηγορούσαν και τον έστελναν στα δικαστήρια. Εκείνους που τότε φρέναραν το εν λόγω έργο καθώς και τη χρηματοδότηση αυτού. Ένα έργο που 20 χρόνια μετά συνεχίστηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή του Γιάννη Λώλου η οποία επίσης λοιδορήθηκε από τους ίδιους «σωτήρες» και τους “συνεργάτες” τους.
Σε ό,τι αφορά το Πνευματικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ η μελέτη καθώς και η επίβλεψη έγινε δωρεάν από τον Αρχιτέκτονα κ. Λέανδρο Σπαρτιώτη, μετά από πρόταση του τότε Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Θωμά Πάντου. Εκείνοι που σήμερα παρουσιάζουν το έργο για δικό τους, θυμίζουμε στους πολίτες ότι και αυτό το λοιδορούσαν, παρουσιάζοντάς το ως έκτρωμα.
Σχετικά με το ΧΥΤΑ στην Κορύτιανη θυμίζουμε ότι κατασκευάστηκε από το Συμβούλιο Περιοχής με πρόεδρο τον τότε Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Θωμά Πάντο, έπειτα από πρότασή του και με τη σύμφωνη γνώμη του τότε Προέδρου της Κορύτιανης κ. Χαρίση Ανυφαντή.
Σε ό,τι αφορά τη Δημοτική Τηλεόραση, το Δημοτικό Ωδείο και τη Σχολή Χορού, καλό είναι να θυμόμαστε ότι ιδρύθηκαν και λειτούργησαν ύστερα από αποφάσεις του Δήμου και της ΔΕΥΑΗ και απετέλεσαν προτάσεις του τότε Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Θωμά Πάντου και στηρίχτηκαν απ’ όλους.
Τέλος, η οικειοποίηση για προεκλογικούς σκοπούς έργων στρατηγικής ευρωπαϊκής ή εθνικής σημασίας, όπως το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας προκαλεί τη νοημοσύνη τον πολιτών. Κι επειδή τα γραπτά μένουν, θυμόμαστε καλά, εν έτη 2005, τις ανακοινώσεις και τους πανηγυρισμούς του τότε κυβερνητικού παράγοντα για την «απόδοση» της χερσαίας ζώνης στον Δήμο, κάτι που φυσικά και δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.
Ως εκ τούτου, είναι ανεπίτρεπτο ορισμένοι να αλλοιώνουν την πραγματικότητα και να γράφουν με σκοπιμότητα ιστορία στα μέτρα τους. Υπάρχουν άλλωστε οι σχετικές αποφάσεις που αποδεικνύουν το μέγεθος του ψεύδους τους.
Ευτυχώς οι πολίτες της Ηγουμενίτσας, σεβόμαστε και τιμούμε την ιστορία του Δήμου μας, διακρίνοντας και αναγνωρίζοντας όλους εκείνους που πήγαν τον Δήμο μας μπροστά.
Read More »
Γ. Λώλος: Ως εδώ με την παραχάραξη της ιστορίας των έργων του Δήμου! Γ. Λώλος: Ως εδώ με την παραχάραξη της ιστορίας των έργων του Δήμου! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Σημαντικά έργα υποδομής που έχουν ήδη δρομολογηθεί στην Π.Ε. Θεσπρωτίας ανακοίνωσε ο Αλεξ. Καχριμάνης

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
Σημαντικά έργα υποδομής που έχουν ήδη δρομολογηθεί στην Π.Ε. Θεσπρωτίας ανακοίνωσε ο Αλεξ. Καχριμάνης


Εκτενείς αναφορές στα έργα που υλοποιούνται στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, αλλά και σε αυτά που έχουν δρομολογηθεί για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο, έκανε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» που έγιναν χθες βράδυ στην Ηγουμενίτσα.
«Από εμάς, την παράταξη της ευθύνης, μην περιμένετε κατεβατό υποσχέσεων. Θα μας ακούσετε για έργα που έχουν προταθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, έργα που έχουν σχεδιάσει οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας και μπορούν να γίνουν, γιατί είτε είναι ενταγμένα, είτε μπορούν να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα», τόνισε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης.
Ο επικεφαλής της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου», υπογράμμισε τις δυσκολίες που υπήρξαν την περίοδο που μεσολάβησε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και της κρίσης που ακολούθησε από τον πόλεμο της Ουκρανίας, που μείωσαν τους διαθέσιμους πόρους, αλλά και προκάλεσαν καθυστερήσεις στην ομαλή εκτέλεση των έργων.

«Παρά ταύτα, η Περιφέρεια ολοκλήρωσε ή και συνεχίζει πολύ σημαντικά έργα στη Θεσπρωτία», συμπλήρωσε, αναφέροντας μεταξύ άλλων: την παραλιακή λεωφόρο της Πλαταριάς, την οδική σύνδεση της Εγνατίας με το Σούλι, τη σύνδεση της Εγνατίας με το ΒΙΟΠΑΘΕ, τους οδικούς κόμβους, τις δράσεις στήριξης του τουρισμού και της προώθησης των τοπικών προϊόντων στο εξωτερικό, την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Γιτάνων μέσω των Πολιτιστικών Διαδρομών, τη βελτίωση των αγροτικών υποδομών και στη στήριξη των Ιχθυοκαλλιεργητών, την κατασκευή των βιολογικών καθαρισμών σε Σύβοτα- Πλαταριά και Παραμυθιά, το μεγάλο πρόγραμμα εκυγχρονισμού των ΤΟΕΒ, την είσοδο Ηγουμενίτσας, τα αντιπλημμυρικά στον Ξηροπόταμο, οι καθαρισμοί στον Καλαμά, την επέκταση του ΧΥΤΥ Καρβουναρίου, το ΣΜΑ Ηγουμενίτσας, την ενίσχυση με εξοπλισμό του νοσοκομείου Φιλιατών και των επιχειρήσεων την περίοδο του κορωνοϊού…


Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στους επόμενους στόχους της νέας Περιφερειακής περιόδου, στους οποίους περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση όλων των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και νέα όπως είναι:
Η αναβάθμιση του οδικού δικτύου και του παραλιακού άξονα, η διαπλάτυνση της εθνικής οδού από Ηγουμενίτσα προς Πλαταριά, η παράκαμψη Σελεύκειας, η κατασκευή νέων κόμβων κ.α.
Η κατασκευή του Καταδυτικού Πάρκου στα Σύβοτα
Η υλοποίηση των έργων ανάδειξης του ιστορικού χώρου Σουλίου, που ήδη έχουν ενταχθεί ως ΟΧΕ στο νέο ΈΣΠΑ.
Η περαιτέρω βελτίωση των τουριστικών υποδομών, με επέκταση και του Δικτύου Μονοπατιών στα ορεινά χωριά του Σουλίου και της Μουργκάνας.
Η ολοκλήρωση του αναδασμού Μαργαριτίου, των αρδευτικών στους Φιλιάτες, και η επίλυση του προβλήματος στη λίμνη Χότοβα..
Η πιστοποίηση τοπικών θεσπρωτικών προϊόντων,
Η συνολική αναβάθμιση του παραλιακού οδικού άξονα,

«Πίσω από την κάθε πρόταση, το κάθε έργο, κρύβεται πολύ δουλειά, μεγάλος κόπος και αγώνα», τόνισε ο υπ. Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι για να υλοποιηθούν όσα έχουν σχεδιαστεί «χρειάζεται μια Περιφερειακή Αρχή, με εμπειρία, γνώση, υπευθυνότητα». « Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των Θεσπρωτών. Είμαι βέβαιος ότι το έχουν αποφασίσει: Στηρίζουν την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» για να πάει η Ήπειρος, η Θεσπρωτία ακόμη πιο μπροστά», κατέληξε.

Read More »
Σημαντικά έργα υποδομής που έχουν ήδη δρομολογηθεί στην Π.Ε. Θεσπρωτίας ανακοίνωσε ο Αλεξ. Καχριμάνης Σημαντικά έργα υποδομής που έχουν ήδη δρομολογηθεί στην Π.Ε. Θεσπρωτίας ανακοίνωσε ο Αλεξ. Καχριμάνης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Με τον Αντώνη Μπέζα η δικηγόρος Παναγιώτα Σούρλα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
Με τον Αντώνη Μπέζα η δικηγόρος Παναγιώτα Σούρλα


Φίλες και φίλοι,
Με την επίσημη ανακήρυξη μου ως υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Ηγουμενίτσας, με τον Συνδυασμό του Αντώνη Μπέζα «Μαζί για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ», θα ήθελα να παραθέσω ορισμένα στοιχεία για μένα αλλά και τους βασικούς λόγους οι οποίοι με οδήγησαν στην απόφαση μου αυτή.
Κατάγομαι από το Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, όπου και μεγάλωσα. Κόρη του κτηνοτρόφου Γιώργου Σούρλα και της Μαρίας, το γένος Σινδώρη. Σπούδασα στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είμαι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου «Δίκαιο της Οικονομίας και των Επιχειρήσεων».
Εργάσθηκα ως δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 2000-2004 και από το 2004 έως και σήμερα διατηρώ δικηγορικό γραφείο στην πόλη της Ηγουμενίτσας όπου ζω και μεγαλώνω τα παιδιά μου. Έχω διατελέσει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του άλλοτε Δήμου Μαργαριτίου, καθώς και Αντιδήμαρχος του Δήμου Ηγουμενίτσας την περίοδο 2017-2019. Είμαι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Τόλια, με τον οποίο έχουμε αποκτήσει δύο τέκνα , την Κλεοπάτρα και τον Μάριο.


Όσοι με γνωρίζετε, γνωρίζετε ότι η ενασχόληση μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση εμφορούνταν πάντα από κίνητρα καθαρά και με μοναδικό σκοπό την προσφορά στον τόπο που μεγάλωσα, εργάζομαι και μεγαλώνω τα παιδιά μου, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες και πολιτικούς καιροσκοπισμούς. Βλέποντας το Δήμο μας να «λιμνάζει», με μια «κουρασμένη» Δημοτική Αρχή , αποφάσισα να κατέλθω ξανά στον στίβο της Αυτοδιοίκησης:
Γιατί συνειδητοποίησα ότι η αποχή μας από τα τοπικά δρώμενα έχει ως αποτέλεσμα να αφήνουμε την τύχη του τόπου μας στα χέρια ανθρώπων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εποχής και τις δυνατότητες που έχει ο τόπος μας.
Γιατί οφείλουμε ως ενεργοί πολίτες να επιδιώκουμε οι ίδιοι με τις γνώσεις και την εμπειρία μας τις αλλαγές που επιθυμούμε στο Δήμο μας.
Γιατί η οξυδέρκεια, οι γνώσεις, η εμπειρία και το όραμα του επικεφαλής του Συνδυασμού μας Αντώνη Μπέζα με έπεισαν ότι και θέλει, και ξέρει και μπορεί να κάνει επανεκκίνηση στο Δήμο Ηγουμενίτσας και να συμβάλει ενεργά στην πρόοδο του.
Γιατί η επάρκεια και το πολιτικό του ανάστημα αναγνωρίζεται ακόμη κι από τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Γιατί συστρατεύτηκαν μαζί του, στην πλειοψηφία τους, νέες, αξιόλογες και υγιείς δυνάμεις του τόπου, με όραμα και πραγματική διάθεση για προσφορά.

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,
Στις 8 του Οκτώβρη καλούμαστε με αίσθημα ευθύνης να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας στο Δήμο Ηγουμενίτσας.
Η επαγγελματική μου ενασχόληση και η συμμετοχή μου στα κοινά, με έχουν φέρει κοντά στα προβλήματα του τόπου μας και τις ανησυχίες των ανθρώπων του. Δεσμεύομαι ότι ο αγώνας μου στα αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι διαρκής και συνεπής απέναντί σας. Οι δημοτικές εκλογές είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία για επανεκκίνηση και πρόοδο στο Δήμο μας.
Σας καλώ να στηρίξετε τον αγώνα μας και τον αγώνα τόσων νέων ανθρώπων, που συναποτελούν την ομάδα μας και παλεύουν για να δώσουν στον τόπο μας την ελπίδα

Παναγιώτα Σούρλα
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ηγουμενίτσας 
με τον Συνδυασμό του Αντώνη Μπέζα 
«Μαζί για την Ηγουμενίτσα»

#Μαζί_γιατην_Ηγουμενίτσα
#Μαζί_γιατο_μέλλον
#Αλλαγή_στην_Ηγουμενίτσα
#εμείςΑντώνης
#εμείςΜπορούμε
Read More »
Με τον Αντώνη Μπέζα η δικηγόρος Παναγιώτα Σούρλα Με τον Αντώνη Μπέζα η δικηγόρος Παναγιώτα Σούρλα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Άρθρο του Στέφανου Ζούμπα:Αυτοδιοίκηση με προοδευτικό πρόσημο

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
Άρθρο του Στέφανου Ζούμπα:Αυτοδιοίκηση με προοδευτικό πρόσημοΗ συντηρητική αντίληψη που κυριαρχεί ως καθεστωτική πλέον και εδώ στην Ήπειρο, δεν θέλει μεγαλόπνοα έργα υποδομής που θα μας βγάλουν από την υπανάπτυξη και την αφάνεια και θα μας οδηγήσουν στο μέλλον.

Θέλει μικρά εργάκια, πελατειακού χαρακτήρα, έτσι ώστε, να τα διαίρει σε κομμάτια και με εξωθεσμικές αναθέσεις να τα διαμοιράζει σε πολλούς λες και είναι τιμάρια, με στόχο την πολιτική τους εκμετάλλευση.

Εμείς ως παράταξη θα αποκαταστησουμε άμεσα την εκνομία σε όλα τα επίπεδα και θα διασφαλίσουμε την νομιμότητα και την προστασία του δημόσιου χρήματος.

Αυτό που όλοι ξέρουμε, συζητάμε και σχολιάζουμε, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, έχει γίνει η αιτία της παρακμής της Ηπείρου.

Εμείς θα περιορίσουμε τις αναθέσεις στις απόλυτα αναγκαίες σύμφωνα με τον νόμο και με απόλυτη αιτιολόγηση για έκτακτες, ακραίες και απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες.

Θα προστατεύσουμε το δημόσιο χρήμα που με τις μηδενικές εκπτώσεις ρέει σε άδηλες τσέπες.

Θα περιφρουρήσουμε την ποιότητα των έργων από προχειρότητες και κακοτεχνίες που εκτός της οικονομικής αιμορραγίας δημιουργούν κινδύνους για τους ανύποπτους πολίτες.

Κυρίως θα δρομολογήσουμε τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η Ήπειρος με σεβασμό στην νομιμότητα και στην εφαρμογή του νόμου περί δημοσίων συμβάσεων με σχέδιο, στρατηγική και όραμα για μια νέα σελίδα στη Ήπειρο όπως προσδοκούν και ελπίζουν όλοι οι Ηπειρώτες.


Read More »
Άρθρο του Στέφανου Ζούμπα:Αυτοδιοίκηση με προοδευτικό πρόσημο Άρθρο του Στέφανου Ζούμπα:Αυτοδιοίκηση με προοδευτικό πρόσημο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Συνελήφθησαν σε περιοχή της Θεσπρωτίας 2 αλλοδαποί για μεταφορά παράτυπου μετανάστη

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
Συνελήφθησαν σε περιοχή της Θεσπρωτίας 2 αλλοδαποί για μεταφορά παράτυπου μετανάστη


Συνελήφθησαν χθες (26-09-2023) το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπου μετανάστη.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι κατηγορούμενοι, με το οποίο μετέφεραν 19χρονο αλλοδαπό στερούμενο των νόμιμων προϋποθέσεων για την παραμονή του στη χώρα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι είχαν παραλάβει νωρίτερα τον 19χρονο από τα ελληνοαλβανικά σύνορα με προορισμό τα Ιωάννινα.

Επιπλέον, για τον οδηγό του οχήματος προέκυψε ότι εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Β’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, με ποινή φυλάκισης (27) μηνών.

Κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.


Read More »
Συνελήφθησαν σε περιοχή της Θεσπρωτίας 2 αλλοδαποί για μεταφορά παράτυπου μετανάστη Συνελήφθησαν σε περιοχή της Θεσπρωτίας 2 αλλοδαποί για μεταφορά παράτυπου μετανάστη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπή από κατοικία

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί  για κλοπή από κατοικία

Συνελήφθησαν χθες (26-09-2023) το απόγευμα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προχθές το μεσημέρι (25-09-2023) οι κατηγορούμενοι εισήλθαν σε σπίτι ημεδαπής στην πόλη της Πρέβεζας και αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν ενώ κατά την έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αντικειμένων που είχαν αφαιρέσει και τα οποία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπή από κατοικία Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί  για κλοπή από κατοικία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Η νεα επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
Η νεα επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Θεσπρωτίας

Η ‘Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσπρωτίας σας γνωρίζει την νέα Σύνθεση της Επιτροπής Διαιτησίας , η οποία έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Αθανασίου Νικόλαος
Αναπληρ. Πρόεδρος και υπεύθυνος εκπαίδευσης: Κομίνης Γεώργιος
Μέλος: Γεωργάκης Χαράλαμπος
Read More »
Η νεα επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Θεσπρωτίας Η νεα επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Σε λιμεναρχείο και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο Αντώνης Μπέζας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
Σε λιμεναρχείο και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο Αντώνης Μπέζας


Με υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και υποψήφιους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας, συνεχίζουμε στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης!


Είμαστε παντού και είμαστε ενωμένοι και αισιόδοξοι για το Δήμο Ηγουμενίτσας! Η αλλαγή έρχεται...
Read More »
Σε λιμεναρχείο και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο Αντώνης Μπέζας Σε λιμεναρχείο και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο Αντώνης Μπέζας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ/ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ/ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

Ξεκίνησαν οι εργασίες εκτέλεσης του έργου με τίτλο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ/ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ».
 Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σουλίου και η πλήρης πρόταση χρηματοδότησης υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 26/03/2021. Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στις 07/04/2022 (ΑΔΑ: ΩΜ4Ξ46ΜΤΛ6-Π9Ζ), η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης επικαιροποιήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να είναι σύννομα με την αλλαγή της νομοθεσίας σε σχέση με τις Δημόσιες Συμβάσεις και δημοπρατήθηκε στις 29/07/2022 (ΑΔΑ: 9ΙΞΛΩ1Α-Α3Φ). Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε στις 05/04/2023 ενώ ακολούθησε η διαδικασία αδειοδοτήσεων, εγκρίσεων και προεργασιών κατά πως ορίζει η νομοθεσία.

Το έργο, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με το ποσό των 1.882.760,00 € και αφορά την αναβάθμιση υφιστάμενων οδών πρόσβασης σε γεωργικές/κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην ευρύτερη περιοχή της πεδιάδας Παραμυθιάς και Αχέροντα. Η πρόταση περιλαμβάνει παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα του αγροτοκτηνοτροφικού πληθυσμού από και προς τα αγροκτήματα, σε μια περιοχή χαρακτηρισμένης ως «γη υψηλής παραγωγικότητας» με άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία κλίμακας των εν λόγω δραστηριοτήτων.

Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε τμήματα υφιστάμενης αγροτικής οδοποιίας κυριότητας του Δήμου Σουλίου, στις περιοχές των αναδασμών Παραμυθιάς-Καρυωτίου, Ραχουλίου, Προδρομίου, Χρυσαυγής, Σκανδάλου, Γαρδικίου και Ποταμιάς. Η ολική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε δώδεκα μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Το συνολικό μήκος των παρεμβάσεων ανέρχεται σε 12.2 km περίπου και αναλυτικά έχει ως εξής:

Read More »
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ/ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ/ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Νίκος Κάτσενος: "Χρειαζόμαστε δράση, συμμετοχή σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης του Δήμου"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
Νίκος Κάτσενος: "Χρειαζόμαστε δράση, συμμετοχή σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης του Δήμου"

Read More »
Νίκος Κάτσενος: "Χρειαζόμαστε δράση, συμμετοχή σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης του Δήμου" Νίκος Κάτσενος: "Χρειαζόμαστε δράση, συμμετοχή σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης του Δήμου" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Γκριμάλντι στο newmoney: Αυτά είναι τα σχέδιά μου για τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
Γκριμάλντι στο newmoney: Αυτά είναι τα σχέδιά μου για τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του ΗρακλείουΣχέδια για την ανάδειξη του λιμανιού της Ηγουμενίτσας ως κομβικής εμπορικής σημασίας για τα Βαλκάνια και του Ηρακλείου ως βάση κρουαζιέρας εκπονεί ο όμιλος Γκριμάλντι.

Παράλληλα με βάση το Ηράκλειο μελετά την ενδυνάμωση της ακτοπλοϊκής δραστηριότητας του ομίλου.

Συναντήσαμε τον Εμάνουελ Γκριμάλντι χθες το μεσημέρι στην Εθνική Πινακοθήκη, στο περιθώριο διεθνούς ναυτιλιακού συνεδρίου. Συνοδευόταν από τον διευθύνοντα σύμβουλο των Μινωικών, Λουκά Σιγάλα.

«Μελετάμε τα επενδυτικά μας σχέδια για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας γιατί ακόμα δεν έχουμε αναλάβει τη διοίκηση του λιμανιού. Είμαστε πολύ αφοσιωμένοι, εστιασμένοι και στα δύο λιμάνια τόσο του Ηρακλείου όσο και της Ηγουμενίτσας. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα δύο λιμάνια θα προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε και την τοπική οικονομία γύρω από αυτά. Τα λιμάνια είναι ζωτικής σημασίας για την τοπική κοινωνία» ήταν τα πρώτα λόγια του Ιταλού εφοπλιστή.


Ειδικότερα για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ανέφερε:

«Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Δεν είναι μόνο λιμάνι της Ηπείρου. Είναι λιμάνι μεγάλης σημασίας για τα Βαλκάνια. Είναι το εμπορικό λιμάνι που έχει στρατηγική σημασία για τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και υπό προϋποθέσεις ακόμη και για την Τουρκία» και εξήγησε: «Αφενός υπάρχει η Εγνατία Οδός που είναι σημαντική οδική αρτηρία ενώ θα αναπτυχθεί ο νέος αυτοκινητόδρομος, ο Ε 65 που θα συνδέει την Ηγουμενίτσα με την Αθήνα κατευθείαν και θα κερδίζεις πέντε ώρες. Όταν πας τώρα στην Πάτρα θέλεις 6 ώρες και από εκεί άλλες τρεις ώρες να φτάσεις στην Αθήνα. Άρα θέλεις συνολικά 9 ώρες. Με τον νέο δρόμο θα χρειάζεσαι τέσσερις ώρες. Θα κερδίζεις πέντε ώρες. Άρα υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης για την Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία αλλά και την Αθήνα και το λιμάνι του Πειραιά».

Στη συνέχεια τον ρωτήσαμε αν ισχύει η πληροφορία ότι στο Ηράκλειο θέλει να αναπτύξει car terminal για να εισάγει ο όμιλος ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα.

«Είναι ένα από τα σχέδια μας» μου απάντησε: «Το σχέδιο με τα αυτοκίνητα το μελετάμε γιατί το λιμάνι του Ηρακλείου έχει στρατηγική θέση. Βρίσκεται κοντά στη διώρυγα του Σουέζ. Αυτό θα βοηθήσει στην εισαγωγή αυτοκινήτων από την Άπω Ανατολή».

Στη συνέχεια αποκάλυψε:


«Όμως ο αληθινός μας στόχος είναι η ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Γιατί το Ηράκλειο έχει να δείξει τον Μινωικό πολιτισμό, ένα υπέροχο Μουσείο και το παλάτι της Κνωσού. Πρόκειται για μία κληρονομιά προς την ανθρωπότητα και πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι πρέπει να ενδιαφερθούν να μάθουν για τον Μινωικό πολιτισμό που αναπτύχθηκε πρώτος από όλους τους άλλους πολιτισμούς. Ίσως είναι και ο τόπος από όπου άρχισε να δημιουργείται, να αναπτύσσεται η Ευρώπη.Ο Εμάνουελ Γκριμάλντι με τον διευθύνοντα σύμβουλο των Μινωικών, Λουκά Σιγάλα και τον δημοσιογράφο του newmoney, Μηνά Τσαμόπουλο

Στο ερώτημα εάν ο όμιλος έχει την τεχνογνωσία να δραστηριοποιηθεί στην βιομηχανία κρουαζιέρας, απάντησε:

«Παλαιότερα, ο όμιλος δραστηριοποιείτο στην κρουαζιέρα για πολλά χρόνια. Ο πατέρας μου ήταν από τους πρώτους που μετέτρεψε πλοία Liner σε κρουαζιερόπλοια. Δραστηριοποιείτο στη Βενεζουέλα, στην Καραϊβική και σε άλλα μέρη, παγκοσμίως. Όμως έχω και πολύ καλούς φίλους που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα. Από τον Costa Cruise που ανήκει στον όμιλο της Carnival, ξέρω ιδιοκτήτη της ίδιας της Carnival, έχω σχέσεις με την Royal Caribbean , MSC με την Norwegian με την P&O με όλες δηλαδή τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας.


Για το λιμάνι του Ηρακλείου πρέπει να πω ότι δεν υπάρχει terminal για την κρουαζιέρα. Έχουν φτιάξει ένα σταθμό στην περίοδο της πανδημίας. Δεν επαρκεί για να αναπτύξουμε την κρουαζιέρα. Θα επενδύσουμε και σε αυτό».


Λίγο πριν ολοκληρώσουμε τη συνομιλία μας αναφέρθηκε και στην ακτοπλοΐα:

«Έχουμε εμπειρία από την δραστηριοποίησή μας στην ακτοπλοΐα όπου μεταφέρουμε σχεδόν ένα εκατομμύριο επιβάτες από το Ηράκλειο κάθε χρόνο και την Σαντορίνη. Άρα υπάρχει ενδιαφέρον για να αναπτύξουμε περαιτέρω την δραστηριότητά μας στην ακτοπλοΐα με βάση και το Ηράκλειο της Κρήτης».
Read More »
Γκριμάλντι στο newmoney: Αυτά είναι τα σχέδιά μου για τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου Γκριμάλντι στο newmoney: Αυτά είναι τα σχέδιά μου για τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Αλκιβιάδης Λάμπρου: "Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
Αλκιβιάδης Λάμπρου: "Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε"

Read More »
Αλκιβιάδης Λάμπρου: "Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε" Αλκιβιάδης Λάμπρου: "Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΑΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.

Δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες στην Ηγουμενίτσα επισκέφθηκε κλιμάκιο του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης».
 Συγκεκριμένα επισκεφθήκαμε το Κ.Α.Π.Η., την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου, τη Δ.Ε.Υ.Α.Η., το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ., τη Δ.Ο.Υ., την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, καθώς και την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας.

Όπως είναι γνωστό το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκεται στη διαδικασία της διαβούλευσης, προβλέπει την κατάργηση των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου των Ο.Τ.Α. και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων, του προσωπικού και των υποδομών τους στους οικείους Δήμους.

 Αν η διάταξη αυτή ψηφιστεί από τη Βουλή και καταστεί νόμος του κράτους, το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. θα καταργηθεί και από το νέο έτος οι κρίσιμες για την τοπική κοινωνία αρμοδιότητές του (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, φροντίδα ατόμων τρίτης ηλικίας, πολιτισμός και αθλητισμός κ.α.) θα ασκούνται πλέον από υπηρεσίες του Δήμου, με την κατάλληλη αναδιοργάνωση της δομής και λειτουργίας τους.
Βεβαίως επειδή υπάρχουν αντιδράσεις από την ΚΕΔΕ και άλλους φορείς, πρέπει να αναμείνουμε την τελική διαμόρφωση της διάταξης, καθώς και την ψήφισή της. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Συνδυασμός μας είναι υπέρ της διατήρησης της λειτουργίας των Ν.Π.Δ.Δ. και φυσικά του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. γιατί εκτιμούμε ότι προσφέρει την αναγκαία ευελιξία, ώστε οι σημαντικές κοινωνικές πολιτικές της αρμοδιότητάς του, να ασκούνται με πιο αποτελεσματικό και ευέλικτο τρόπο, προς όφελος των δημοτών και ιδιαίτερα των πλέον αδύναμων εξ αυτών.
 Στο πρόγραμμά μας άλλωστε υπάρχει ειδική αναφορά στην αναδιοργάνωση των τομέων κοινωνικής πολιτικής, πολιτισμού και αθλητισμού, υπό το συντονισμό και την εποπτεία της Δημοτικής Αρχής, μέσω του αρμόδιου Αντιδημάρχου.

Αν τελικά υιοθετηθεί η πρόταση του ΥΠ.ΕΣ. και το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. καταργηθεί, ο Συνδυασμός μας με την μεγάλη εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτουν τα στελέχη του και ιδιαίτερα ο επικεφαλής του Παναγιώτης Νταής σε ανάλογα θέματα, επεξεργάζεται ήδη το σχέδιο μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στο Δήμο, το οποίο ως νέα Δημοτική Αρχή θα συζητήσουμε αναλυτικά με τους εργαζόμενους. Στόχος είναι, η μετάβαση να διενεργηθεί χωρίς να θιχτούν τα εργασιακά, επαγγελματικά και υπηρεσιακά δικαιώματα των εργαζομένων και κυρίως χωρίς να υπάρξουν δυσμενείς επιπτώσεις στην παροχή των κοινωνικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών υπηρεσιών προς τους συμπολίτες που αποτελούν τους ωφελούμενους των δράσεων αυτών.

Τέλος, στο πλαίσιο της περιοδείας συζητήθηκαν με όλες τις υπηρεσίες θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως π.χ. το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, το πρόβλημα της μικρο – εγκληματικότητας των ανηλίκων, το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Ηγουμενίτσας κ.α.

Read More »
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Τελετή Αναγόρευσης του κ. Werner Seibt, τ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Βιέννης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
Τελετή Αναγόρευσης του κ. Werner Seibt, τ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Βιέννης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας


Την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Αναγόρευσης του κ.Werner Seibt, τ. Καθηγητή Βυζαντινών Σπουδών και Μεσαιωνικής Ιστορίας Αρμενίας και Γεωργίας του Πανεπιστημίου Βιέννης, Αντεπιστέλλοντος μέλους του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών (Θεσσαλονίκη) της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:

Προσφώνηση από την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια κυρία Άννα Κ. Μπατιστάτου

Ἔπαινος του Τιμωμένου από τον Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας και Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης κ. Χρήστο Ι. Σταυράκο

Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από την Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κυρία Άννα Θ. Μαχαιρά

Περιένδυση του Τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής Καθηγητή κ. Ιωάννη Ε. Τζαμτζή

Επίδοση των τίτλων από την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια κυρία Άννα Κ. Μπατιστάτου

Ομιλία του Τιμωμένου με θέμα: Σκέψεις και παρατηρήσεις πάνω στον βυζαντινό ιμπεριαλισμό

Μουσικό Πρόγραμμα από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, κ. Παύλο Π. Αντωνιάδη
 
Προσέλευση έως τις 18.45΄.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση την τελετή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://diavlos.grnet.gr/uoi την προγραμματισμένη ημέρα και ώρα.

Ακολουθεί βιογραφικό σημείωμα του Τιμωμένου:
Ο Werner Seibt γεννήθηκε το 1942 στο Ζένφτενμπεργκ της Κάτω Αυστρίας. Σπούδασε Αρχαία Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης δίπλα σε μεγάλους καθηγητές όπως ο Άλμπιν Λέσκυ, Ρούντολφ Χάνσλικ και ο Φριτς Ζάχερμαϋρ. Σημείο καμπής στις σπουδές του είναι το έτος 1962, οπότε ο Χέρπμερτ Χούνγκερ ίδρυσε την έδρα Βυζαντινών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, και ο Werner Seibt στρέφεται στη μελέτη του Βυζαντίου.

Από το 1971 έως το 1978 εργάστηκε ως ερευνητής για τη Βυζαντινή Σφραγιστική στο Τμήμα Βυζαντινολογίας της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών. Το 1978 εξελέγη ως ακαδημαϊκός βοηθός στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βιέννης και το 1988 ανήλθε στη θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή. Από το 1997 μέχρι τη συνταξιοδότησή του, ήταν Έκτακτος Καθηγητής στο ίδιο Τμήμα με γνωστικό αντικείμενο «Βυζαντινολογία και Μεσαιωνική Ιστορία Αρμενίας και Γεωργίας», ενώ για πολλά χρόνια ήταν υπεύθυνος του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Το 1983 εξελέγη αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Βυζαντινολογίας της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών

Μετά τη συνταξιοδότησή του το 2007, συνέχισε τις έρευνες ως Επισκέπτης Ερευνητής στην Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών πάνω στη Βυζαντινή Ιστορία, Βυζαντινή Σφραγιστική καθώς και στην Ιστορία των σχέσεων του Βυζαντίου με τους λαούς του Καυκάσου. Διετέλεσε Πρόεδρος της Διεθνούς Σφραγιστικής Επιτροπής, η οποία υπάγεται στη Διεθνή Ένωση Βυζαντινών Σπουδών.

Ο Werner Seibt έχει τιμηθεί με πολυάριθμα επιστημονικά βραβεία, έχει συγγράψει εκατοντάδες άρθρα σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και μονογραφίες. Το 2008 εκδόθηκε τιμητικός τόμος για τον εορτασμό των 65ων γενεθλίων του και από το 2022 είναι αντεπιστέλλον μέλος του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Read More »
Τελετή Αναγόρευσης του κ. Werner Seibt, τ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Βιέννης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας Τελετή Αναγόρευσης του κ. Werner Seibt, τ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Βιέννης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΙΟ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΙΟ


Το Πολυνέρι επισκέφθηκε κλιμάκιο του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης». Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δεκάδων χωριανών, συζητήθηκαν τα βασικότερα θέματα που απασχολούν το χωρίο, το οποίο ως γνωστό αποτελεί οικισμό της Κοινότητας Αργυροτόπου.
Η συζήτηση στράφηκε κυρίως γύρω από τα ακόλουθα ζητήματα:

1.Τη βελτίωση της βατότητας του δρόμου που συνδέει το Πολυνέρι και τον Αργυρότοπο με την εθνική οδό Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να ελεγχθεί η κατάσταση της γέφυρας που βρίσκεται στην αρχή του δρόμου.
2.Τη βελτίωση της κατάστασης των αγροτικών δρόμων και την επέκταση του δικτύου της αγροτικής οδοποιίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση στις καλλιέργειες και κυρίως στα κτήματα με ελαιόδεντρα, που αποτελεί το κύριο προϊόν της περιοχής.
3.Την συνεργασία με το ΚΤΕΛ ώστε να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων από Ηγουμενίτσα προς Αργυρότοπο – Πολυνέρι.
4.Τη βελτίωση του δρόμου πρόσβασης προς το Κάστρο Πολυνερίου και τον Αρχαιολογικό Χώρο στον Αργυρότοπο. Επίσης, η διεκδίκηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού για την εκτέλεση έργων προστασίας και ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων, καθώς και για να καταστούν αυτοί επισκέψιμοι, έστω κατ΄ αρχήν με περιορισμένο ωράριο.
5.Την αναβάθμιση του εξοπλισμού στην πλατεία του Αργυροτόπου.
6.Την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.
7.Την κατασκευή μονοπατιού πεζοπορίας και ορεινής ποδηλασίας που θα ενώνει το Κάστρο Πολυνερίου με τον αρχαιολογικό χώρο του Βραχωνά.
8.Την επισκευή της στέγης του σχολείου στο Πολυνέρι προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια το Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο πρέπει να υποστηριχθεί.
Κοινή αντίληψη όλων είναι ότι η περιοχή Αργυροτόπου – Πολυνερίου, είναι μια περιοχή όπου λόγω του κορεσμού στους τομείς της κατοικίας και της τουριστικής ανάπτυξης σε όμορες παραλιακές περιοχές, αλλά και στην Ηγουμενίτσα, μπορεί να εξελιχθεί ως χώρος υποδοχής τέτοιων δραστηριοτήτων, παράλληλα βεβαίως με την περιατέρω ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής. Το πρόγραμμα του Συνδυασμού μας, περιλαμβάνει προτάσεις ακριβώς προς αυτές τις κατευθύνσεις.
Την ίδια ημέρα, κλιμάκιο του Συνδυασμού επισκέφθηκε για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες τον Άγιο Βλάσιο, όπου παρουσίασε στους κατοίκους του χωριού το πρόγραμμά μας, τόσο για το Δήμο συνολικά, όσο και ειδικότερα για το χωριό. Επισημαίνεται ότι όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει δημόσια, τα έργα προτεραιότητας για τον Άγιο Βλάση είναι τα εξής:
Α) Η βελτίωση του δρόμου που οδηγεί από το χωριό στο κοιμητήριο και από εκεί στην ανατολική πλευρά του Καστρίου και στον δρόμο Μαυρουδίου – Καστρίου, αλλά και των εσωτερικών δρόμων κυρίως στη βόρεια πλευρά του χωριού.
Β) Η επέκταση του κοιμητηρίου.
Γ) Η επισκευή του παλαιού κοινοτικού γραφείου και η χρήση του.
Δ) Ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού της παιδικής χαράς.
Ε) Ο καθαρισμός του ρέματος.
Στ) Η υποστήριξη του νεοσύστατου πολιτιστικού συλλόγου για την διοργάνωση εκδηλώσεων στο χωριό.
Read More »
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΙΟ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Μπήκαν αγελάδες, έκλεισε η Εγνατία στο Ελευθεροχώρι!

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
Μπήκαν αγελάδες, έκλεισε η Εγνατία στο Ελευθεροχώρι!


Για ένα τέταρτο περίπου έκλεισε η Εγνατία Οδός στο ύψος του Ελευθεροχωρίου και στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα.

Ο λόγος;
Εντός του μεγάλου οδικού άξονα, του μεγαλύτερου αυτοκινητοδρόμου της χώρας, είχαν εισέλθει αγελάδες!

Η κίνηση των οχημάτων διακόπηκε και στη συνέχεια κινήθηκαν οχήματα της Εγνατίας αλλά και της Αστυνομίας για την απομάκρυνση των ζώων.

Σημειώνεται ότι δεν είναι πρώτη φορά που στο συγκεκριμένο σημείο … εισβάλλουν αγελάδες. Κάτι ανάλογο έχει συμβεί και στο παρελθόν..
Read More »
Μπήκαν αγελάδες, έκλεισε η Εγνατία στο Ελευθεροχώρι! Μπήκαν αγελάδες, έκλεισε η Εγνατία στο Ελευθεροχώρι! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Συνέντευξη του υπ. δημάρχου Ηγουμενίτσας κου Λώλου

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
Συνέντευξη του υπ. δημάρχου Ηγουμενίτσας κου Λώλου

Συνέντευξη του υπ. δημάρχου Ηγουμενίτσας κου Λώλου στον δημοσιογράφο Β. Αναστασίου

1. Ποια είναι τα βασικά κίνητρα που σας ώθησαν στο να επανδιεκδικήσετε τη θέση του δημάρχου της Ηγουμενίτσας;
Η επαναδιεκδίκηση του Δημαρχιακού θώκου δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση. Απεναντίας ελήφθη υπεύθυνα, ύστερα από πολλή και ώριμη σκέψη. Βασικό κίνητρο απετέλεσε η εσωτερική μου ανάγκη όχι μόνο για να δικαιωθεί το έργο της προηγούμενης θητείας μου αλλά για να συνεχιστεί με ακόμη περισσότερες παρεμβάσεις. Σημαντικά δε κίνητρα υπήρξαν οι νέες προκλήσεις που διαμορφώνονται σε επίπεδο Δήμου μετά την πώληση του Λιμανιού, την παραχώρηση της Χερσαίας ζώνης και την ολοκλήρωση των μελετών της περιφερειακής οδού, όπως επίσης το πλήθος των έργων που υλοποιούνται ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και πρόκειται να αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης και γενικότερα του Δήμου. Παράλληλα η παρότρυνση των συνεργατών και των συμπολιτών μου για να συνεχίσουμε το παραγωγικό μας έργο σε συνδυασμό με την αγάπη μου για τον Δήμο, τον οποίο και υπηρετώ με σεβασμό όλα αυτά τα χρόνια με ώθησαν να λάβω την απόφαση αυτή. Σε αυτήν μου την προσπάθεια, συνεχίζω ακούραστα με ψυχή και όραμα, έχοντας στο πλευρό μου μια αξιόλογη ομάδα, ενισχυμένη με νέες δυνάμεις και με όλα τα εχέγγυα για ένα ευοίωνο μέλλον. Η συνύπαρξη φρέσκων ιδεών με τη γνώση και την εμπειρία, σε μια νέα κοινωνική συμμαχία, μακριά από σκοπιμότητες και αγκυλώσεις, θα πάει τον Δήμο μας μπροστά.

2. Ποιο είναι το όραμα σας για την Ηγουμενίτσα σε πέντε χρόνια από τώρα;
Συνεχίζοντας πάνω στις στέρεες βάσεις, που χτίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, οραματιζόμαστε να καταστήσουμε την Ηγουμενίτσα προορισμό για να μένεις, αξιοποιώντας τη γεωστρατηγική της θέση, τον φυσικό πλούτο της, το πλούσιο πολιτιστικό της απόθεμα, την επαφή της με την θάλασσα και ιδιαίτερα το λιμάνι και όλα αυτά με γνώμονα τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος πρέπει να συνδέσουμε την πόλη με το λιμάνι χωρικά, οικονομικά και κοινωνικά. Να αναβαθμίσουμε τις τουριστικές μας υποδομές και να διαχειριστούμε τους τουριστικούς πόρους χωρίς την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και τη ρήξη της κοινωνικής συνοχής. Να αναδείξουμε τη χλωρίδα και την πανίδα του παράκτιου μετώπου.

3. Πως πιστεύετε πως έχει χειριστεί η παρούσα δημοτική αρχή, οικονομικά και δημοσιονομικά ζητήματα του δήμου, αλλά και τη διαχείριση της καθημερινότητας του πολίτη;
Αναφορικά με τα οικονομικά και δημοσιονομικά ζητήματα, θεωρώ ότι τα πήγαμε πολύ καλά. Ξεχρεώσαμε τον Δήμο από τα χρέη του παρελθόντος, ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας προς τους πολίτες και επιχειρήσεις. Βελτιώσαμε τη δημοσιονομική ικανότητα του Δήμου μας και από εδώ και στο εξής θα μπορούμε να παρέχουμε στους Δημότες μας περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες και δράσεις. Επίσης και στην καθημερινότητα των πολιτών καταφέραμε να επιλύσουμε πολλά και σοβαρά ζητήματα παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό και ασφαλώς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για περαιτέρω λύσεις και δράσεις, βάζοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

4. Πως προτίθεστε να ενθαρρύνετε τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων;
Η συμμετοχή των πολιτών και φορέων στην λήψη αποφάσεων είναι ένα ζητούμενο. Δυστυχώς η μέχρι τώρα συμμετοχή τους ήταν μικρή έως και ανύπαρκτη. Πιθανόν μεγάλο ρόλο παίζει και το ισχύον Νομοθετικό πλαίσιο. Παρότι η σύνθεση των οργάνων του Δήμου είναι καθορισμένη δια του νόμου, θα πρέπει να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες, ώστε να συμμετέχουν ενεργά και οι πολίτες στις όποιες αποφάσεις του. Πρέπει τα όργανα αυτά να αναβαθμίσουν την αξιοπιστία τους, να δημιουργήσουν συνθήκες γόνιμου διαλόγου και όχι ατέρμονων συζητήσεων, να υιοθετούν τις απόψεις των πολιτών όταν κινούνται σε θετική κατεύθυνση και γενικότερα θα πρέπει να ενισχύσουμε την έννοια του εθελοντισμού.

5. Ποια είναι η δική σας προσέγγιση για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, του παρκινγκ και της βελτίωσης των μεταφορών στην Ηγουμενίτσα;
Ολιστική λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα θα δοθεί με την κατασκευή της Περιφερειακής Οδού. Μέχρι τότε όμως επιβάλλεται να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης, κυρίως στις εισόδους της πόλης και εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος στάθμευσης στο κέντρο της. Σίγουρα η επέκταση του πλέγματος πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων σε ολόκληρο τον αστικό ιστό της πόλης η διαμόρφωση σχετικής κουλτούρας που να υιοθετεί την πεζοπορία και το ποδήλατο θα λειτουργούσαν θετικά. Επιπλέον πιστεύω πως είναι καιρός να εξετάσουμε σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ και τη λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας.

6. Πώς σκέφτεστε να προωθήσετε τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην Ηγουμενίτσα;
Ο αγώνας μας για έναν καθαρό και βιώσιμο Δήμο είναι συνεχής και συντονισμένος. Προτεραιότητά μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος για καλύτερη ποιότητα ζωής, η θωράκιση από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και η αειφόρος ανάπτυξη μέσα από νέες τεχνολογίες στη διαχείριση των απορριμμάτων και την εξοικονόμηση ενέργειας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό εργαλείο για την επόμενη διαχειριστική περίοδο (27.000.000,00€ ), στο σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΑΚ), στο σχέδιο Δράσης για την Βιώσιμη Ενέργεια (ΣΔΒΕ), στο Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) και στο Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ), σχέδια τα οποία συντάξαμε με σεβασμό τον περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου. Επιπλέον προχωράμε σε στρατηγικά σχέδια ουσίας, στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής. Θέλουμε και θα κάνουμε πράξη, τη διαμόρφωση και επέκταση του πλέγματος πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων σε ολόκληρο τον αστικό ιστό της πόλης της Ηγουμενίτσας και των παραθαλάσσιων οικισμών (ήδη μελετάται το τμήμα Σύβοτα –Πέρδικα), την επέκταση της ενεργειακής αναβάθμισης σε κτιριακά συγκροτήματα ευθύνης του Δήμου και στον οδοφωτισμό. Και φυσικά μεριμνώντας με μεγάλη προσοχή ώστε, να προστατέψουμε τους πολίτες και τις περιουσίες τους, συνεχίζουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση των οικισμών του Δήμου και τον σχεδιασμό για την υλοποίηση έργων υποδομής και δράσεων πολιτικής προστασίας.

7. Πώς προτίθεστε να υποστηρίξετε την τοπική οικονομία και τις μικρές επιχειρήσεις στην περιοχή;
Η τοπική οικονομία στηρίζεται κυρίως σε δύο πυλώνες, αυτό του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα. Πρόθεση μας είναι να ενισχύσουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις και να υποστηρίξουμε τους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα με ενέργειες οικονομικής φύσεως (μείωση τελών κλπ). Επίσης, θα παρέχουμε διαρκή υποστήριξη των επαγγελμάτων της Τοπικής Αγοράς με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και ανακουφιστικά μέτρα αλλά και συνέπεια στις οικονομικές συναλλαγές του Δήμου.

8. Πώς προτίθεστε να υποστηρίξετε τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στην πόλη;
Ανέκαθεν υπήρξαμε αρωγοί σε κάθε δράση που προάγει τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στον Δήμο μας. Παρότι ως Δήμος μέσω και του ΠΑΚΠΠΟ διοργανώνουμε κάθε χρόνο μια σειρά από πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, στηρίξαμε όλους τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους για την διενέργεια σχετικών εκδηλώσεων. Πέραν όμως των δράσεων στη προώθηση του Πολιτισμού και Τουρισμού μεγάλο ρόλο παίζουν και οι υποδομές. Ολοκληρώνονται άμεσα οι εργασίες για τη λειτουργία ενός πολιτιστικού πολυχώρου στο ΕΙΝ (αίθουσα θεάτρου, βιβλιοθήκης κλπ) και του υπαίθριου θεάτρου στο Τσιπουρίκι. Επεκτείνουμε τις υπάρχουσες αθλητικές υποδομές με την κατασκευή γηπέδων τένις στα Σύβοτα, γήπεδα 7Χ7 στο Λαδοχώρι, ενώ προωθούμε μελέτες για την κατασκευή ενός μίνι Αθλητικού Κέντρου στο Δρέπανο (όπισθεν κάμπινγκ) και ενός ανοικτού κολυμβητηρίου.

9. Ποια είναι η προσέγγισή σας στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης και πώς σκοπεύετε να ελκύσετε περισσότερους επισκέπτες;
Το παραλιακό μας μέτωπο μεταβάλλεται τα τελευταία χρόνια σ’ έναν πολλά υποσχόμενο τουριστικό προορισμό που αξίζει τον σεβασμό και την προσοχή όλων μας. Γνωρίζουμε καλά ότι ο τουρισμός αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας γι’ αυτό και συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε και να αναδεικνύουμε το τουριστικό μας προϊόν. Ο εξωστρεφής προσανατολισμός αποτελεί για εμάς επιλογή ανάπτυξης, γι’ αυτό και ολοκληρώνουμε την ανάδειξη των μονοπατιών του Δήμου, με στόχο την ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού και την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού που στον Δήμο μας έχει γίνει μία καλή αρχή μέσα από αθλητικά δρώμενα υψηλού επιπέδου. Επιδιώκουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την ανάπτυξη των δυναμικών μορφών εναλλακτικού τουρισμού και την πραγματοποίηση ήπιων παρεμβάσεων για την αξιοποίηση των περιοχών Natura, του Δρεπάνου και του Έλους Καλοδικίου καθώς επίσης και την τουριστική διασύνδεση των ιστορικών μας μνημείων και την ανάδειξη άγνωστων πτυχών της πολιτιστικής μας κληρονομιάς («Σπήλαιο του Κύκλωπα», «Πρασούδι»). Επίσης θα εργαστούμε συντεταγμένα για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, του συνεδριακού τουρισμού και την ισχυροποίηση του τουριστικού προϊόντος «ήλιος & θάλασσα» και θα ενισχύσουμε τον τουριστικό τομέα μέσω της συνεργασίας με φορείς και τη συμμετοχή μας σε διεθνείς εκθέσεις.

10. Με δεδομένο πως νέος ιδιοκτήτης λιμανιού είναι ο όμιλος Grimaldi, πώς προτίθεστε να διαχειριστείτε τη σχέση του δήμου μαζί του;
Η απόδοση της Χερσαίας ζώνης, που δεν εξυπηρετεί λιμενικές δραστηριότητες με Τυπικό Νόμο στον Δήμο μας και κατά συνέπεια στην τοπική κοινωνία, λύνει το μεγάλο πρόβλημα διαχείρισης και ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου του Δήμου και του Δρεπάνου, κάτι που μέχρι τώρα δημιουργούσε έριδες και εντάσεις μεταξύ ΟΛΗΓ και Δήμου αλλά και εμπόδιζε την κάθε Δημαρχιακή Αρχή να υλοποιήσει το όραμα της συνολικά για την πόλη. Ο νέος ιδιοκτήτης-ενοικιαστής θα πρέπει να σεβαστεί την τοπική κοινωνία και κατ’ επέκταση τον Δήμο. Πρέπει να υπάρξει ένας συχνός και προς όφελος των δύο πλευρών διάλογος για όλα τα μεγάλα ζητήματα, που άπτονται της λειτουργίας και ανάπτυξης του λιμανιού, όπως η κατασκευή της μαρίνας, η ανάπτυξη της κρουαζιέρας, η εγκατάσταση φιλικών προς το περιβάλλον πηγών ενέργειας κ.λ.π. Εμείς θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε ό,τι προωθεί την ανάπτυξη της περιοχής και θα σταθούμε εμπόδιο σε ό,τι θα λειτουργήσει εις βάρος αυτής. Παράλληλα θα εντείνουμε τις πιέσεις προς την Κυβέρνηση για συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και αύξηση των ανταποδοτικών. Σύντομα δε, πρόκειται να επιδιώξουμε μία πρώτη συνάντηση μαζί τους.

11. Ποια πιστεύετε πως θα είναι τα οφέλη του δήμου Ηγουμενίτσας από τη διαχείριση της χερσαίας ζώνης λιμένα;
Αρχικά θα ήθελα να τονίσω ότι πρόκειται για ένα μεγάλο τμήμα 6.000 στρεμμάτων το οποίο στην πλειονότητά του αφορά σε κοινόχρηστους χώρους, τους οποίους πλέον ως Δήμος θα διαχειριστούμε με γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Με ενέργειες αναπτυξιακού χαρακτήρα όπως η ορθολογική και δίκαιη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων, η μείωση του ενεργειακού κόστους της περιοχής κ.α. θα αυξήσουμε τα έσοδα αλλά και θα μειώσουμε τα κόστη. Η προσθήκη επίσης γηπέδων τένις στα τρία υφιστάμενα, θα δώσει τη δυνατότητα πραγματοποίησης αθλητικών δρώμενων διεθνούς κύρους στην πόλη μας, με όλα τα επακόλουθα οφέλη, που αυτό συνεπάγεται. Επιπλέον η κατασκευή της μαρίνας μπροστά από το εν λόγω σημείο, αναμένεται να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην περιοχή, δίνοντας πολλές προοπτικές ανάπτυξης. Σαφέστερη απάντηση βέβαια στο ερώτημα θα δώσουμε μέσω της αρχιτεκτονικής και οικονομικής μελέτης στην οποία πρόκειται να προβούμε αμέσως μετά τις εκλογές.
Γενικότερα, βάζουμε τον πήχη ψηλά, μακριά από λαϊκισμούς και δημαγωγίες. Δε μας ταιριάζει η γκρίνια. Δε μας ταιριάζει η μιζέρια. Δεν λύνουμε τα προβλήματα με κινήσεις εντυπωσιασμού και κούφιες υποσχέσεις. Συνεχίζουμε με συνέπεια και γνώση και την επόμενη μέρα!
Read More »
Συνέντευξη του υπ. δημάρχου Ηγουμενίτσας κου Λώλου Συνέντευξη του υπ. δημάρχου Ηγουμενίτσας κου Λώλου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Οδηγός για την δήλωση των POS στο Μητρώο: 9 ερωτήσεις - απαντήσεις από την ΑΑΔΕ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
Οδηγός για την δήλωση των POS στο Μητρώο: 9 ερωτήσεις - απαντήσεις από την ΑΑΔΕΣτην πλήρη χαρτογράφηση των τερματικών POS που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, είτε αυτά είναι συνδεδεμένα με τράπεζες του εσωτερικού ή του εξωτερικού, προχωρεί η ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας πάταξης της φοροδιαφυγής.

Η καταγραφή των ενεργών POS στην αγορά έχει ξεκινήσει ενώ στις 29 Σεπτεμβρίου, θα γίνει η πρώτη ενημέρωση των επιχειρήσεων για το ηλεκτρονικό μητρώο που θα συσταθεί αυτόματα με βάση τις πληροφορίες που θα στείλουν οι Πάροχοι. Με το «φακέλωμα» όλων των POS οι ελεγκτές θα γνωρίζουν πριν επισκεφθούν για έλεγχο τις επιχειρήσεις τον αριθμό των τερματικών που αυτές διαθέτουν, ποια είναι δηλωμένα και ποια χρησιμοποιούνται νόμιμα ή παράνομα.

Τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στην οθόνη του υπολογιστή τους. Από τους πρώτους μήνες του 2024 δε, εφόσον ολοκληρωθεί η διασύνδεση POS – ταμειακών, τα πληκτρολόγια των POS θα κλειδώνουν και θα ανοίγουν μόνο εφόσον εκδοθεί μια και μοναδική απόδειξη.

H AAΔΕ με 9 ερωτήσεις - απαντήσεις αποσαφηνίζει τα βασικά σημεία σχετικά με την δήλωση των στοιχείων των ενεργών POS στο Μητρώο.
 
Οι 9 ερωτήσεις - απαντήσεις από την ΑΑΔΕΠοιοι είναι υπόχρεοι υποβολής στοιχείων των ενεργών POS ανά δεκαήμερο;

Τα ενεργά POS των επιχειρήσεων θα πρέπει να δηλώνονται, μέσω διεπαφής (API), ανά δεκαήμερο:από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών (ACQuirers) που εκκαθαρίζουν συναλλαγές που εξοφλούνται με τη χρήση καρτών πληρωμής και
από τους Παρόχους Μέσων Πληρωμών (NSPs) που παρέχουν, εγκαθιστούν και διαχειρίζονται τερματικά μηχανήματα POS.Είναι υποχρεωμένες οι επιχειρήσεις να δηλώνουν τα ενεργά POS που έχουν στη κατοχή τους;

Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν POS (Χρήστες Υπηρεσιών Πληρωμών), υποχρεούνται να υποβάλλουν Δήλωση Μέσων Πληρωμών για το σύνολο των μέσων που διαθέτουν, αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση που:είτε οι Πάροχοι (βλ. ερώτηση 1) δεν δήλωσαν κάποιο εκ των Μέσων Πληρωμών ή δεν επικαιροποίησαν τα στοιχεία κάποιου εκ των Μέσων Πληρωμών.
είτε οι Χρήστες Υπηρεσιών Πληρωμών κρίνουν ως ανακριβή τα στοιχεία που δηλώθηκαν από τους Παρόχους.

Χρόνος δήλωσης από πλευράς Χρηστών Υπηρεσιών Πληρωμών, εφόσον υποχρεούνται σύμφωνα με τα προηγούμενα από την 11η έως και την τελευταία ημέρα κάθε μήνα, για τις μεταβολές του προηγούμενου μήνα.Κάθε πότε λαμβάνει χώρα η διαβίβαση των στοιχείων από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών (ACQuirers), Παρόχους Μέσων Πληρωμών (NSPs) και Επιχειρήσεις (Χρήστες Υπηρεσιών Πληρωμών);

Η διαβίβαση των στοιχείων από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών (ACQuirers) και Παρόχους Μέσων Πληρωμών (NSPs), λαμβάνει χώρα:Έως και την 15η ημέρα εκάστου μήνα με χρονικό διάστημα αναφοράς την 1η έως και την 10η ημέρα του ιδίου μήνα.
Έως και την 25η ημέρα εκάστου μήνα με χρονικό διάστημα αναφοράς την 11η έως και την 20ή ημέρα του ιδίου μήνα.
Έως και την 5η ημέρα του επόμενου μήνα, με χρονικό διάστημα αναφοράς την 21η έως την τελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα.Πως αποκτούν πρόσβαση οι Πάροχοι Υπηρεσιών Πληρωμών (ACQuirers) και οι Πάροχοι Μέσων Πληρωμών (NSPs) ημεδαπής στο παραγωγικό περιβάλλον αποστολής δεδομένων (API);

Οι Πάροχοι Υπηρεσιών Πληρωμών (ACQuirers) και οι Πάροχοι Μέσων Πληρωμών (NSPs) ημεδαπής θα πρέπει αρχικά να αποκτήσουν Ειδικούς Κωδικούς πρόσβασης. Κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISnet που κάποιος διαθέτει μπορεί να συνδεθεί στην εφαρμογή Διαχείρισης Ειδικών Κωδικών.

Εν συνεχεία στην ενότητα «Διαθέσιμες Υπηρεσίες» επιλέγει την εφαρμογή με όνομα «Δηλώσεις Μέσων Πληρωμών».Πως αποκτούν πρόσβαση οι Πάροχοι Υπηρεσιών Πληρωμών (ACQuirers) και οι Πάροχοι Μέσων Πληρωμών (NSPs) αλλοδαπής στο παραγωγικό περιβάλλον αποστολής δεδομένων (API);

Οι Πάροχοι Υπηρεσιών Πληρωμών (ACQuirers) και οι Πάροχοι Μέσων Πληρωμών (NSPs) αλλοδαπής, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο παραγωγικό περιβάλλον αποστολής δεδομένων (API), αποστέλλουν αίτημα στο posregistry.support@aade.gr με τίτλο "Αίτημα πρόσβασης στο API Μητρώου Μέσων Πληρωμών" στο οποίο θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπεριλάβουν τα παρακάτω στοιχεία: Χώρα, Επωνυμία, ΑΦΜ, Ρόλος (Acquirer, NSP ή και τα δυο), Στοιχεία Επικοινωνίας (email, τηλέφωνο). Στη συνέχεια η ΑΑΔΕ αποστέλλει στον αιτούντα - στο e-mail που έχει δηλώσει κατά το αίτημά του - tokenUsername και tokenPassword.Υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε δοκιμαστικό περιβάλλον (test) του API της ΑΑΔΕ ώστε να γίνονται validate τα αρχεία CSV;

Διατίθεται δοκιμαστικό περιβάλλον swagger στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ. Δυνατότητα πρόσβασης στο δοκιμαστικό περιβάλλον του API της ΑΑΔΕ, ώστε να κάνουν validate τα προς υποβολή αρχεία CSV, μπορούν να έχουν οι Πάροχοι Υπηρεσιών Πληρωμών (ACQuirers) και οι Πάροχοι Μέσων Πληρωμών (NSPs). Για πληροφορίες όσον αφορά στη διενέργεια των δοκιμαστικών υποβολών και την παροχή πρόσβασης, μπορείτε να απευθύνεστε στο posregistry.support@aade.grΠοιοι είναι οι τύποι, το μέγεθος και οι πιθανές τιμές των ζητούμενων πεδίων;

Πληροφορίες αναφορικά με τους τύπους των πεδίων και τις πιθανές τιμές τους, για ACQuirers και NSPs, μπορείτε να βρείτε στην εξής διαδρομή στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ: Αρχική σελίδα // Επιχειρήσεις // Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών.

Όσον αφορά στο μέγεθος των αλφαριθμητικών πεδίων δεν έχει τεθεί κάποιος περιορισμός σε επίπεδο υποβολής αρχείου οπότε και δεν αποτελεί αιτία απόρριψης του αρχείου. Παρόλα αυτά για αρκετά πεδία ισχύουν κανόνες που εμμέσως προσδιορίζουν το αποδεκτό μέγεθος (π.χ. αλγόριθμος ΑΦΜ) οι οποίοι εφόσον δεν πληρούνται, το αρχείο
απορρίπτεται.

Υπάρχει διαθέσιμη λίστα με όλους τους πιθανούς κωδικούς λάθους που μπορεί να επιστρέψει το API και την επεξήγηση αυτών;

Η συνολική λίστα των συχνότερων error & warning codes συμπεριλαμβάνεται στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ και συγκεκριμένα στο αρχείο “Οδηγίες χρήσης API Μητρώου Μέσων Πληρωμών” το οποίο συνεχώς θα επικαιροποιείται.

Σε κάθε περίπτωση, δε θα εμφανίζεται μόνον ο κωδικός του αντίστοιχου error/warning. Κατά την ανεπιτυχή υποβολή αρχείου, οι εκάστοτε κωδικοί θα συνοδεύονται από το αντίστοιχο επεξηγηματικό κείμενο.Σε περίπτωση υποβολής αρχείου που περιέχει και λανθασμένα στοιχεία, η ΑΑΔΕ λαμβάνει μέρος του αρχείου ή γίνεται συνολική απόρριψη του;

Κατά την πρώτη φάση (validation αρχείου υποβολής) , θα απορρίπτεται ολόκληρο το αρχείο, και θα εμφανίζονται άμεσα (σύγχρονα) τα σχετικά μηνύματα λάθους.

Σε επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής αρχείου, ο χρήστης λαμβάνει απάντηση στην οποία αναγράφεται το μέγεθος του αρχείου και ο αριθμός των εγγραφών.

Σε δεύτερη φάση, κατά την ενημέρωση της ΒΔ του Μητρώου Μέσων Πληρωμών, και εφόσον δεν «ανέβει» σωστά ολόκληρο το αρχείο, η λειτουργία προβλέπει να ενημερώνεται σχετικά ο χρήστης για το πόσες εγγραφές έγιναν αποδεκτές και πόσες (και ποιες) απορρίφθηκαν.
Read More »
Οδηγός για την δήλωση των POS στο Μητρώο: 9 ερωτήσεις - απαντήσεις από την ΑΑΔΕ Οδηγός για την δήλωση των POS στο Μητρώο: 9 ερωτήσεις - απαντήσεις από την ΑΑΔΕ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Παράταση στον διαγωνισμό για τη συντήρηση και λειτουργία της Εγνατίας Οδού

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
Παράταση στον διαγωνισμό για τη συντήρηση και λειτουργία της Εγνατίας Οδού


Νέα ολιγοήμερη παράταση έβγαλε η Εγνατία Οδός στον διπλό διαγωνισμό ύψους 161 εκατ. ευρώ για την συντήρηση-λειτουργία του άξονα για διάστημα δύο ετών. Οι νέες ημερομηνίες των δύο διαγωνισμών είναι 29 Σεπτεμβρίου για την υποβολή των φακέλων και 5 Οκτωβρίου για την αποσφράγιση των προσφορών.

Ο διαγωνισμός γίνεται την εποχή που είμαστε σε προχωρημένη διαδικασία από το ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση του κεντρικού άξονα αλλά και τριών καθέτων στο σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-EGIS PROJECTS ο οποίος σύμφωνα με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του Ταμείου θα ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Αυτό σημαίνει πως, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, εφόσον το σχήμα, όταν αναλάβει και επισήμως την Εγνατία Οδό, αν δεν επιθυμεί την συνέχιση της, δύναται να καταγγέλλει εγγράφως τη σύμβαση αζημίως για την ίδια, για το ελληνικό δημόσιο και για το ΤΑΙΠΕΔ. Τη δυνατότητα αυτή της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» είναι γνωστή και στην διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω πρόκειται για διπλό διαγωνισμό. Ο πρώτος αφορά στην συντήρηση-λειτουργία του ανατολικού τμήματος (Θεσσαλονίκη-Κήποι Έβρου) και τους κάθετους άξονες Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι, Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας και Κομοτηνή-Σύνορα.

Το κόστος έχει υπολογιστεί σε ποσό με ΦΠΑ 73 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 58,87 εκατ. ευρώ). Αναθέτουσα Αρχή είναι η Εγνατία Οδός Α.Ε.

Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά στην συντήρηση-λειτουργία του δυτικού τμήματος (Θεσσαλονίκη-Ηγουμενίτσα) και τον κάθετο άξονα Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή. Το κόστος έχει υπολογιστεί σε ποσό με ΦΠΑ 88 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 70,96 εκατ. ευρώ)>

Οι δύο διαγωνισμοί είχαν αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στις 13 Σεπτεμβρίου 2023, μετά μεταφέρθηκαν στις 20 του μήνα κια τώρα στις 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Να θυμίσουμε πως μέχρι και την υπογραφή των νέων συμβάσεων, την συντήρηση και λειτουργία έχει αναλάβει η ΑΚΤΩΡ εδώ περίπου τρία έτη. Ωστόσο το ενδιαφέρον έγκειται στο γεγονός πως μπορεί ο διαγωνισμός να μην χρειαστεί να ολοκληρωθεί, εφόσον έχει προηγηθεί η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης στο σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-EGIS PROJECTS και ο παραχωρησιούχος κρίνει ότι δεν επιθυμεί την συνέχιση του.
Το αντικείμενο των δύο έργων

Στον πρώτο διαγωνισμό περιλαμβάνεται: οι δημοπρατούμενες εργασίες, που αφορούν στην τεχνική αστυνόμευση, στην λειτουργία, στις εργασίες στοιχειώδους ή/και προληπτικής συντήρησης καθώς και εργασίες αναβάθμισης – βελτίωσης όλων των έργων Πολιτικού Μηχανικού και Η-Μ εγκαταστάσεων του Αυτοκινητοδρόμου και των καθέτων αξόνων του – ανοικτής οδοποιίας και σηράγγων – για 24 (είκοσι τέσσερις) μήνες στα παρακάτω τμήματα:

– τμήμα της Εγνατίας Οδού (αυτοκινητόδρομος Α2) από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) 17 Κλειδίου (ΧΘ: 289) μέχρι πριν το Τελωνείο Κήπων (ΧΘ: 657,7), μήκους περίπου 368,7 χλμ.

– Κάθετος Άξονας της Εγνατίας Οδού, “Α/Κ Αξιού/Χαλάστρας – Μεθοριακός Σταθμός Ευζώνων” (αυτοκινητόδρομος Α1) της Εγνατίας Οδού (Αρμοδιότητα ΔΠΥ Έργων Δυτ. & Κεντ. Μακεδονίας – Κλιμάκιο Κεντ. Μακεδονίας), από τον Α/Κ 19 Αξιού/Χαλάστρας (ΧΘ: 0 / 485 ΠΑΘΕ) μέχρι τον Ι/Κ Ειδομένης (ΧΘ: 59,9 / ΧΘ ΠΑΘΕ: 544,9 – μη συμπεριλαμβανομένου του Ι/Κ Ειδομένης)

– Κάθετος Άξονας “Α/Κ Λαγκαδά – Μεθοριακός Σταθμός Προμαχώνα” (αυτοκινητόδρομος Α25 – συνολικού μήκους περίπου 95,5 χλμ.) της Εγνατίας Οδού (Αρμοδιότητα ΔΠΥ Έργων Δυτ. & Κεντ. Μακεδονίας – Κλιμάκιο Δυτ. Μακεδονίας), από τον Α/Κ 24 Λαγκαδά (ΧΘ: 0) μέχρι τον Ι/Κ στη ΧΘ: 95,5, πριν το Συνοριακό Σταθμό (Σ.Σ.) Προμαχώνα

– Κάθετος Άξονας της Εγνατίας Οδού “Κομοτηνή – Νυμφαία – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα” (οδικός άξονα Α23 – συνολικού μήκους περίπου 21,9 χλμ.) της Εγνατίας Οδού (Αρμοδιότητα ΔΠΥ Έργων Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης), από τον Ι/Κ Κομοτηνής (ΧΘ: 0) μέχρι τα Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα (ΧΘ: 21,9)

Στον δεύτερο διαγωνισμό περιλαμβάνεται: η τεχνική αστυνόμευση, η λειτουργία, οι εργασίες στοιχειώδους ή/και προληπτικής συντήρησης καθώς και οι εργασίες αναβάθμισης – βελτίωσης όλων των έργων Πολιτικού Μηχανικού και Η-Μ εγκαταστάσεων του Αυτοκινητοδρόμου και των καθέτων αξόνων του – ανοικτής οδοποιίας και σηράγγων – για 24 (είκοσι τέσσερις) μήνες στα παρακάτω τμήματα:

• τμήμα της Εγνατίας Οδού (αυτοκινητόδρομος Α2) από την έξοδο του Λιμένα Ηγουμενίτσας (ΧΘ: 0) μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) 17 Κλειδίου (ΧΘ: 289), μήκους περίπου 289 χλμ.

• Κάθετος Άξονας της Εγνατίας Οδού, “Α/Κ Δυτ. Σιάτιστας – Κορομηλιά – Μεθοριακός Σταθμός Κρυσταλλοπηγής” (αυτοκινητόδρομος Α29 – συνολικού μήκους περίπου 69,2 χλμ.) (Αρμοδιότητα ΔΠΥ Έργων Δυτ. & Κεντ. Μακεδονίας – Κλιμάκιο Δυτ. Μακεδονίας), από τον Α/Κ 9Β Δυτ. Σιάτιστας (ΧΘ: 0) μέχρι τον Κ/Κ Κρυσταλλοπηγής στη ΧΘ: 69,2 (πριν το Συνοριακό Σταθμό (Σ.Σ.) Κρυσταλλοπηγής)

Read More »
Παράταση στον διαγωνισμό για τη συντήρηση και λειτουργία της Εγνατίας Οδού Παράταση στον διαγωνισμό για τη συντήρηση και λειτουργία της Εγνατίας Οδού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Παραμυθιά 29.09.43. Φόρος Αίματος…. Γράφει ο Άλκης Φάτσιος

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023
Παραμυθιά 29.09.43. Φόρος Αίματος….
Γράφει ο Άλκης Φάτσιος

1. Μία μαύρη μέρα για την γενέτειρά μου, για την Παραμυθιά μου, για τον τόπο μου, για τους τότε εκτελεσθέντες δικούς μου ανθρώπους, για τους τότε εκτελεσθέντες, ανθρώπους ΟΛΩΝ μας..
Οι κατακτητές Γερμανοί, τα ανθρωπόμορφα αυτά ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ – ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ, ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΚΤΗΝΗ – με ιδεολογικούς απογόνους μέχρι και σήμερα στην Ελληνική κοινωνία, και το πιο τραγικό και συνάμα απογοητευτικό, σε όλους τους θεσμούς, μηδέ εξαιρουμένης αυτής της ίδιας της Κυβέρνησης της φερομένης ως…. Ελληνικής – ΕΚΤΕΛΟΥΝ 49 Προκρίτους… Εκτελούν 49 Παραμυθιώτες, διαλεγμένους με περισσό ζήλο, έτσι ώστε, όχι μόνο να ορφανέψουν οικογένειες, αλλά – ΚΥΡΙΩΣ… – να ορφανέψει η ΠΟΛΗ ολόκληρη… Παράλληλα, στόχος ήταν και η ΔΙΑΧΥΣΗ ΦΟΒΟΥ στον ντόπιο πληθυσμό, έτσι ώστε να μη ΒΟΗΘΟΥΝ τις ΑΝΤΑΡΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, που είχαν αρχίσει έντονα στην περιοχή, να μάχονται εναντίον των κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους…( πάντα ΥΠΗΡΧΑΝ και θα ΥΠΑΡΞΟΥΝ στο μέλλον ( και στο παρόν…) ΝΤΟΠΙΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ… αφού αυτοί ΗΤΑΝ και θα είναι στήριγμα κάθε ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ, είτε ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ είτε ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ… ).

2. Μετά την συνθηκολόγηση της Ιταλίας την 8/9/1943, οι Γερμανικές φασιστικές και ναζιστικές δυνάμεις κατοχής, αντικατέστησαν τους Ιταλούς, ως κατακτητές στη Θεσπρωτία, και αμέσως, με ιδιαίτερη ΒΑΝΑΥΣΟΤΗΤΑ, ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ, ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ και ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ, προχώρησαν σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, εναντίον του ντόπιου πληθυσμού, στις ΖΩΕΣ τους, στις ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, και στις ΣΟΔΙΕΣ τους, έτσι ώστε να μην μπορούν να βοηθούν τους αντάρτες, διασπείροντας παντού τον ΦΟΒΟ… τον ΦΟΒΟ για ΟΛΑ και για ΟΛΟΥΣ…

3. Οι Ναζιστικές και Φασιστικές δυνάμεις των κατακτητών Γερμανών, εφαρμόζουν επίσης – και μάλιστα με ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΖΗΛΟ και κτηνώδη ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ – την τακτική, των λεγομένων ΑΝΤΙΠΟΙΝΩΝ … Έτσι, την 10/9/1943, η Γερμανική Διοίκηση Ηπείρου, που έδρευε στα Γιάννενα, εξέδωσε διαταγή, σύμφωνα με την οποία, για κάθε Γερμανό στρατιώτη, που θα πάθαινε οποιαδήποτε βλάβη, και φυσικά και θάνατο, από την δράση των ανταρτών, που αγωνίζονταν εναντίον των ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ, θα εκτελούντο 10 Έλληνες άμαχοι πολίτες…

4. Σε αυτό το σημείο, είναι χρήσιμο να αναφέρω, ότι διαταγές σαν αυτές των κατακτητών, ήταν και η ‘’ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ‘’ για συνεργασία με τον κατακτητή, των ΑΘΛΙΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ του κατακτητή, ότι δήθεν με την συνεργασία τους αυτή, φρόντιζαν για το ‘’ καλό ‘’ των συμπατριωτών τους, ενώ στην πραγματικότητα, τους ενδιέφερε μόνο το ΤΟΜΑΡΙ τους αφ’ενός, και αφ’ετέρου, προσπαθούσαν με τον τρόπο αυτό, να μην ενθαρρύνεται η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ κατά των κατακτητών… Τόσο ΠΡΟΣΤΥΧΟΙ, τόσο ΑΘΛΙΟΙ, τόσο ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ, τόσο ‘’ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ’’ ενώ στην ουσία, τόσο ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ…

5. Έτσι λοιπόν, μετά την εκτέλεση από ομάδες ανταρτών, 6 Γερμανών ( 5 στρατιώτες και ένας αξιωματικός ) στη ΣΚΑΛΑ της ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, με βάση την προαναφερόμενη διαταγή, συνελήφθησαν ( με ειδικά κριτήρια, και όχι στην τύχη… ) 49 πρόκριτοι Παραμυθιώτες, και εκτελέστηκαν, πέρα από κάθε αμφιβολία, από ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ( Γερμανών στρατιωτών…) σκορπίζοντας τον ΘΡΗΝΟ, τον ΤΡΟΜΟ και την ΟΡΦΑΝΕΙΑ, σε όλη την περιοχή !!!

6. ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ και ολοφάνερα ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΣ, ο ρόλος ΕΛΛΗΝΩΝ ( και όχι μόνο…) ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ των κατακτητών – όχι μόνο στην παραπάνω εκτέλεση και ούτε βεβαίως μόνο στην περιοχή μας – μετά δε την απελευθέρωση, αρκετοί από αυτούς ( όχι όμως, όσοι θα έπρεπε…) είτε καταδικάστηκαν ως δοσίλογοι, είτε διαπομπεύθηκαν από τον ντόπιο πληθυσμό, είτε ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ από τις ΑΝΤΑΡΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ…
Άλλωστε ο διαβόητος θεωρητικός του ΝΑΖΙΣΜΟΥ, Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, όταν σχεδιάζανε τις εισβολές σε διάφορες χώρες, είχε πολύ σωστά προβλέψει ότι « … σε ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, που θα συνεργάζονται μαζί μας…».

7. Είναι ΧΡΗΣΙΜΟ στο σημείο αυτό, να ΘΥΜΙΣΩ στους παλαιότερους, αλλά και να μάθουν οι νεώτεροι, ότι ΔΙΑΒΟΗΤΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ των ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ‘’ ευυπόληπτος ‘’ πολίτης της περιοχής, συνέβαλλε, μεταξύ άλλων, προδοτικών ενεργειών του, και στη σύνταξη του καταλόγου των εκτελεσθέντων της Παραμυθιάς. Ο συγκεκριμένος, που ήταν ντόπιος ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΤΗΣ, ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ… και κατά τα άλλα μέγας ‘’ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ’’, εκτελέστηκε από αντάρτικη ομάδα του ΕΔΕΣ, μετά από συνοπτικές διαδικασίες, αφού πρώτα τον περιέφεραν σε όλη την Παραμυθιά, και ιδιαίτερα έξω από τα σπίτια των εκτελεσμένων, για να τον φτύνουν οι συγγενείς, δεμένο πισθάγκωνα επί της πλάτης ημιόνου ( γομάρι )…

8. Με το κείμενό μου αυτό, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν σκοπεύω να αναφερθώ αναλυτικά σε περισσότερες ιστορικές λεπτομέρειες… Ίσως – μάλλον ΣΙΓΟΥΡΑ ,- μιαν άλλη φορά…ΣΗΜΕΡΑ, περιορίζομαι, σε μία ΕΥΛΑΒΙΚΗ ΥΠΟΜΝΗΣΗ του στυγερού εγκλήματος, απότοκου της φασιστικής και ναζιστικής ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ, με ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΗΣ σε όλους τους ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ…
Κλείνω αυτό το σημείωμα, αισθανόμενος να με κατακλύζει μια ΑΔΗΡΙΤΗ ΑΝΑΓΚΗ – ως ελάχιστη τιμή προς τους εκτελεσθέντες – να με ωθεί να φωνάξω με όλη μου την δύναμη ; ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, από όπου κι αν εκπορεύεται… : ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΛΕΥΚΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ. ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΝΤΟΠΙΟ ΕΛΛΗΝΑ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ. ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΘΕΟ ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ …
Όσοι λοιπόν, είτε ιστορικοί εξειδικευμένοι, είτε απλοί πολίτες, αναφέρονται στα τότε γεγονότα, θα πρέπει ΠΑΝΤΑ να έχουν υπ’ όψιν, και ΠΑΝΤΑ να επισημαίνουν ότι : ΔΕΝ είναι η ΕΘΝΙΚΗ ή η ΦΥΛΕΤΙΚΗ καταγωγή κάποιου, ΔΕΝ είναι το χρώμα κάποιου λευκός ή έγχρωμος, ΔΕΝ είναι το θρήσκευμα κάποιου, Χριστιανός, Μουσουλμάνος, Βουδιστής κ.λ.π. ή άθεος που αυτόματα να τον καθιστά, εχθρό μας ή απέναντι μας.
ΗΤΑΝ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΕΧΘΡΙΚΗ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΩΔΗΣ, η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ και ΠΡΑΚΤΙΚΗ, που ακούει στο όνομα ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΝΑΖΙΣΜΟΣ, ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ…
Αυτοί λοιπόν ήταν και τότε, οι εμπνευστές και οι εκτελεστές του ΣΤΥΓΕΡΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ της ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ των 49…. Καμία σημασία δεν έχει, αν ήταν Γερμανοί ή όχι, Έλληνες ή όχι, Χριστιανοί ή όχι, Μουσουλμάνοι ή όχι…. Όσοι λοιπόν συνήργησαν σ’ αυτό το έγκλημα, είχαν ΟΜΩΣ, ένα κοινό σημείο, έναν κοινό παρανομαστή, που πρέπει να λέγεται : ΠΑΝΩ ΑΠΟΛΑ ΗΤΑΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΝΑΖΙΣΤΕΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.
Αντίθετα, όπως είναι φυσικό, δεν έχω τίποτα, και δεν πρέπει να έχουμε, με έναν Γερμανό, Γάλλο, Ιταλό, Φιλανδό, κ.λ.π., ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ….
Επίσης , δεν έχω τίποτα, ούτε πρέπει να έχουμε, με έναν Χριστιανό, Βουδιστή, Μουσουλμάνο, άθεο κ.λ.π, ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ….
Αυτά , για την αλήθεια της Ιστορίας, γενικότερα.

9. Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ – που κατά την γνώμη μου δεν είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, αλλά μία ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ, και σαν τέτοια πρέπει να λογίζεται – δεν είναι απλά ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟΣ και ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ, αλλά συμπατριώτες μου, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ, όποιο προσωπείο και αν έχει κάθε φορά, όποια μορφή και αν παίρνει, όποιον μανδύα και αν φοράει…

Ο Δρόμος, ιδίως τις μέρες μας… είναι μακρύς, ο αγώνας δύσκολος και συνεχής… Όμως, πιστέψτε με, αξίζει…
Είναι άλλωστε, έτσι πιστεύω…, ο ελάχιστος φόρος που πρέπει να αποδώσουμε στους εκτελεσθέντες… συμπολίτες μου, συμπατριώτες μου…Κλείνω ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΤΟ ΓΟΝΥ ΜΟΥ… στη ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ…
Read More »
Παραμυθιά 29.09.43. Φόρος Αίματος…. Γράφει ο Άλκης Φάτσιος Παραμυθιά 29.09.43. Φόρος Αίματος…. Γράφει ο Άλκης Φάτσιος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Σελίδες