Μειωμένη παραγωγή στο μανταρίνι, που φτάνει μέχρι και 50%, στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018

Ποικίλλει η εικόνα σε ό,τι αφορά τις φετινές αποδόσεις για την Κλημεντίνη, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που προηγήθηκαν κατά την καλλιεργητική περίοδο, με τις τιμές στις πρώτες κοπές να διαμορφώνονται στα 35-40 λεπτά μεικτά στον παραγωγό.

Στην Αργολίδα φέτος οι καλλιεργητές βλέπουν καλή παραγωγή, χωρίς προβλήματα από μονίλια ή χαλάζι. «Έχουμε καλές αποδόσεις, τουλάχιστον 30% περισσότερο από πέρσι, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι ότι το 80% της παραγωγής έχει έρθει μαζικά», είπε στην «ΥΧ» η Άννα Λαμπάδα, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βρουστίου Αργολίδας, η οποία, εξαιτίας αυτού, δεν κρύβει την ανησυχία της για την εξέλιξη της τιμής. «Φέτος, ξεκινήσαμε στις 20 Οκτώβρη, ενώ άλλες χρονιές η εξαγωγή άρχιζε στις 10 Νοέμβρη. Είναι πρώιμη χρονιά για την Κλημεντίνη. Η τιμή για την εξαγωγή διαμορφώνεται στα 36 λεπτά μεικτά, ενώ πέρσι ξεκίνησε στα 42 λεπτά, και περίπου στα 45 λεπτά για την εγχώρια αγορά. Η εξαγωγή κόβει “φουλ” αυτήν τη στιγμή», περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Για 40 λεπτά τιμή παραγωγού (μεικτά), έχοντας ξεκινήσει από τα 50 λεπτά, μας μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΣΟΑ Δαναός, Γιώργος Ντόκος, ο οποίος κάνει λόγο για πολύ καλή ποιότητα και μεγάλες ποσότητες.

Αντίθετα, μειωμένη παραγωγή, που φτάνει μέχρι και 50%, βλέπει στη Θεσπρωτία, όπου κυριαρχεί η Κλημεντίνη έναντι των άλλων εσπεριδοειδών, ο παραγωγός Βαγγέλης Σωτηράκης. Όπως μας είπε, «οι κοπές ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα πολύ δειλά, με πολύ μικρές ποσότητες που είναι έτοιμες για κοπή και προορίζονται για την εγχώρια αγορά. Ως εκ τούτου, η εμπορία δεν έχει ξεκινήσει κανονικά, αφού και οι έμποροι δεν έρχονται όσο δεν υπάρχουν ποσότητες».

«Έχουμε ξεκινήσει διαλεχτά τα κόκκινα για τη λαχαναγορά και κάποιες ποσότητες για Ιταλία με φύλλο, γύρω στα 50 λεπτά για τον παραγωγό. Αυτή, όμως, είναι μια πρώτη ενδεικτική τιμή, αφού η εμπορία δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη με βάση τον μεγάλο όγκο της παραγωγής», τονίζει ο Κώστας Κυπριώτης, πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Δίας στο Τραγανό Ηλείας.


 
Read More »
Μειωμένη παραγωγή στο μανταρίνι, που φτάνει μέχρι και 50%, στη Θεσπρωτία Μειωμένη παραγωγή στο μανταρίνι, που φτάνει μέχρι και 50%, στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τον επίσημο χαρακτηρισμό της Παραμυθιάς, ως Μαρτυρική Πόλη

Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018


Σύμφωνα με το νόμο 2503/1997, άρθρο 18, παράγραφο 5 (ΦΕΚ 107/Α/30-5-1997), ως «Μαρτυρικά χωριά και πόλεις» χαρακτηρίζονται στην Ελλάδα χωριά και πόλεις που έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικές ζημιές κατά την αντίσταση εναντίον των κατοχικών δυνάμεων κατοχής την περίοδο 1941-1944.

Ο χαρακτηρισμός αυτός γίνεται επίσημα με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών. Προαπαιτούμενο είναι να έχουν ληφθεί σχετικές αιτιολογημένες αποφάσεις από τις Τοπικές Κοινότητες και τους Δήμους για την ανακήρυξη των περιοχών τους ως μαρτυρικών πόλεων και χωριών.

Γι’ αυτό το λόγο το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:

Να αναγνωρισθεί η Δημοτική Κοινότητα Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου, ως «Μαρτυρική Πόλη», για τη θηριωδία που υπέστη από την Γερμανική Κατοχή στις 29 Σεπτεμβρίου του 1943.

Η παρούσα απόφαση να σταλεί στην Επιτροπή του άρθρου 18 και 5 του Ν.2503/1997, στο Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης, Τμήμα Οργάνων & Απλούστευσης Διαδικασιών & Εθιμοτυπίας, με το αίτημα για αναγνώριση της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου, ως «Μαρτυρική Πόλη» για τη θηριωδία που υπέστη από την Γερμανική Κατοχή στις 29 Σεπτεμβρίου του 1943.3.

Να διεκδικήσει ο Δήμος τη λήψη αποζημιώσεων των δικαιούχων για τις περιουσίες και τα θύματα από τη Γερμανική κατοχή, τον Σεπτέμβριο του 1943.


 
Read More »
Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τον επίσημο χαρακτηρισμό της Παραμυθιάς, ως Μαρτυρική Πόλη Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τον επίσημο χαρακτηρισμό της Παραμυθιάς, ως Μαρτυρική Πόλη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Θωμάς Οικονόμου: Να ονοματοδοθεί το Κ.Υ Παραμυθιάς, σε “Κέντρο Υγείας Ιατρού Θωμά Σταμούλη”

Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018


Συμπληρώθηκαν 49 χρόνια από τον θάνατο του αείμνηστου Παραμυθιώτη γιατρού Θωμά Σταμούλη επιστήμονα άνθρωπο, του γιατρού των φτωχών και των αδυνάτων, που γιάτρευε αφιλοχρήματα το σωματικό πόνο άλλα και απάλυνε και παρηγόριζε τις ψυχές των ανθρώπων σε καιρούς χαλεπούς, υπερβάλλοντας τον εαυτό του και τις δυνάμεις του, αν και ο ίδιος στο τέλος του βίου του βαριά ασθενής, διαθέτοντας πενιχρά ιατρικά μέσα για την εποχή του, του οποιου η καρδια του χτυπουσε δυνατά αριστερά αλλα η προσφορά του προς τον ανθρωπο παρεχονταν ανεξαίρετα και ολόπλευρα

Η προτομή του επάξια δεσπόζει και κοσμεί προς τιμήν του, τον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς υπενθυμίζοντας στους υπηρετούντες γιατρούς της καταξιωμένης υγειονομικής μονάδας πρωτοβάθμιας φροντίδας του τόπου μας, ότι η ανιδιοτελής προσφορά προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας, είναι το υπέρτατο αγαθό της αρετής και της αλληλεγγύης

Θεωρώ όμως πρέπον και επιβεβλημένο, και για την ολοκλήρωση του χρέους μνήμης μας προς τον γιατρό ίνδαλμα, άμεσα να αναληφθεί πρωτοβουλία, από τον συντονιστή του Κ.Υ Παραμυθιάς Γεώργιο Λύγκα, ο οποίος κατά την διάρκεια της ολιγόχρονης θητείας του έχει διαγράψει και αποτυπώσει θετικά δείγματα γραφής αναβάθμισης της υπηρεσίας, για την ονοματοδοσία του ΚΥ Παραμυθιάς, ως “Κέντρο Υγείας Ιατρού Θωμά Σταμούλη”.
Με την υλοποίηση της ενεργείας του αυτής, που έχει την καθολική συναίνεση των συμπολιτών μας και θα πιστωθεί στο ενεργητικό του, να είναι βέβαιος, ότι επιτελεί υψηλό καθήκον στην μνήμη του τετιμημένου συμπατριώτη μας, γιατρού της καρδιάς μας και της σκέψης μας.

Είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει άμεση πράξη και γιαυτό θα πρέπει να στέρξει ευπρόσδεκτα και η 6η ΥΠΕ, γιατί έτσι θα επιτελέσει και αυτή, ένα άλμα σε ύψος αξιών και ιδεωδών


 
Read More »
Θωμάς Οικονόμου: Να ονοματοδοθεί το Κ.Υ Παραμυθιάς, σε “Κέντρο Υγείας Ιατρού Θωμά Σταμούλη” Θωμάς Οικονόμου: Να ονοματοδοθεί το Κ.Υ Παραμυθιάς, σε “Κέντρο Υγείας Ιατρού Θωμά Σταμούλη” Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Οι Ηπειρώτισσες έχουν το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα!

Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018


Η Ήπειρος παρουσιάζει το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα και ειδικότερα οι Ηπειρώτισσες έρχονται δεύτερες στην Ευρώπη μετά τις Ισπανίδες. 
Με βάση στοιχεία της Eurostat στην Ήπειρο οι άνδρες κατά μέσο όρο ζουν 83,4 έτη και οι γυναίκες φτάνουν στα 86 χρόνια. 
Σε εθνικό επίπεδο το μέσο προσδόκιμο ζωής προσεγγίζει το ευρωπαϊκό και συγκεκριμένα οι άνδρες ζουν 78,9 χρόνια και οι γυναίκες φτάνουν τα 84. 
Ωστόσο η Ελλάδα έχει από τους πλέον γερασμένους πληθυσμούς στην Ευρωζώνη και οι προβλέψεις για το μέλλον είναι εξαιρετικά δυσοίωνες.
Η γήρανση του πληθυσμού αναμένεται να συνεχισθεί και να ενταθεί τις επόμενες δεκαετίες με συνέπειες στο συνταξιοδοτικό, στις δημόσιες δαπάνες για την περίθαλψη και την μακροχρόνια φροντίδα.


 
Read More »
Οι Ηπειρώτισσες έχουν το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα! Οι Ηπειρώτισσες έχουν το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Δωρεάν η μετακίνηση για τους ένστολους

Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018Τη δωρεάν μετακίνηση όλων των ένστολων, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, με τα ΜΜΜ, ανακοίνωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, στο γραφείο της, όπου και συζητήθηκαν διεξοδικά τα αιτήματά τους, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπογραφεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) και πλέον θα δοθούν κάρτες στους ένστολους για να χρησιμοποιούν και «με το νόμο» δωρεάν τα Μέσα Μεταφοράς.

Σημειώνεται ότι η δωρεάν μεταφορά των αστυνομικών και πυροσβεστών με τα ΜΜΜ ήταν πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών ενώσεων.

Τις επόμενες μέρες η κ. Γεροβασίλη θα έχει συνάντηση και με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.


 
Read More »
Δωρεάν η μετακίνηση για τους ένστολους Δωρεάν η μετακίνηση για τους ένστολους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Ταξίδεψε για τον ουρανό η "ψυχή" του Πλαισίου Φιλιατών, ο Μιχάλης Δόβρας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018


Τα μικρά χωριά έχουν ορισμένους ανθρώπους, που είναι στυλοβάτες τους. 
Όταν αυτοί φεύγουν από τη ζωή, χάνεται ένα κομμάτι τους και μένει ένα κενό. 
Αυτό συμβαίνει και με την απώλεια του Μιχάλη Δόβρα από το Πλαίσιο Φιλιατών. 
Με σημαία την καλοσύνη του ήταν μπροστάρης σε όλα. 
Ως πρόεδρος του χωριού επί τέσσερις περίπου δεκαετίες φρόντιζε για τις υποδομές του και ως άνθρωπος ήταν συμπαραστάτης των κατοίκων στις ανάγκες τους. 
Ήταν ψυχικά και ηθικά και πρακτικά παρόν πάντοτε στο πλευρό των συγχωριανών του. 
Το μόνιμο χαμόγελό του στα χείλη του ήταν άριστο δείγμα της ώριμης ανθρωπιάς του. 
Ακαταπόνητος στο μετερίζι της προσφοράς, δεν σκιάχτηκε ποτέ τον κόπο. 
Αλλά ήταν ένας δημιουργικός άνθρωπος με ακατάπαυστη ενέργεια. 
Γι' αυτό είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των συντοπιτών του. 
Γι' αυτό και δάκρυσαν όλοι, που ταξίδεψε πάνω από τα σύννεφα. 


 
Read More »
Ταξίδεψε για τον ουρανό η "ψυχή" του Πλαισίου Φιλιατών, ο Μιχάλης Δόβρας Ταξίδεψε για τον ουρανό η "ψυχή" του Πλαισίου Φιλιατών, ο Μιχάλης Δόβρας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 28χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018


Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες εχτές, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.


 
Read More »
Σύλληψη 28χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 28χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Ανδρέας Σπυρόπουλος: "Είναι στο χέρι μας"

Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018


Κεντρική αφήγηση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι ότι μετά την τυπική έξοδο από το Μνημόνιο, η κατάσταση στη χώρα θα μεταβληθεί ριζικά και θα επιστρέψουμε στην προ του 2010 «κανονικότητα».

Από πού δικαιολογείται όμως αυτή η άποψη; Μόνο από την απόσταση που έχει η κυβέρνηση από την πραγματικότητα, στην περίπτωση της οποίας ισχύει το πως αν τα γεγονότα δεν συμφωνούν με αυτήν, τόσο το χειρότερο για εκείνα.

Αυτό φαίνεται και από την εξέλιξη του ΑΕΠ το οποίο μειώνεταισυνεχώς από το 2008, ισορρόπησε το 2013, παραμένοντας σχεδόν στάσιμο έκτοτε.

Με τα μνημόνια άλλες χώρες βελτίωσαν τα θεμελιώδη μεγέθη τους, η Ελλάδα όχι. Η Πορτογαλία μεταξύ 2011 και 2016 αύξησε το μερίδιό της στις παγκόσμιες εξαγωγές προϊόντων, ενώ σημείωσε και ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων την ίδια στιγμή που η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Ουσιαστικά έχοντας φτάσει στον πάτο στην κυβέρνηση χαίρονται και αυτοεπαινούνται γι’ αυτό. Σε αυτό το περιβάλλον αντί οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης να παρουσιάσουν τη δίκη τους πρόταση για την Ελλάδα μετά τα μνημόνια, περιορίζονται σε άγονες αντιπαραθέσεις που αποκρύπτουν τα πραγματικά προβλήματα. Επιβεβαιώνουν έτσι ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας παραμένει ο μεγάλος ασθενής – τροχοπέδη για την έξοδο από την κρίση.

Ακόμη και στην πρόταση του κ. Τσίπρα για τις σχέσεις κράτους- εκκλησίας, προσπάθησε να παρουσιάσει μια καθαρά οικονομική συμφωνία που έκανε με την εκκλησία ως ένα δήθεν
σημαντικό βήμα για το διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας. Παράλληλα αυξάνει τις δόσεις λαϊκισμού που συνεχώς πουλάει εξαγγέλλοντας 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων για ψηφοθηρικούς λόγους.

Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης φέρεται εγκλωβισμένος στις πιέσεις ακραίων συντηρητικών κύκλων. Η ρητορεία των στελεχών της ΝΔ σε ζητήματα όπως το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ αλλά και των σχέσεων κράτους-εκκλησίας «προδίδουν» τη φύση της συντηρητικής παράταξης αλλά και αποδεικνύουν ότι δεν έμαθαν τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Αυτή η εικόνα απογοητεύει τους πολίτες. Δεν αξίζει αυτός ο τόπος τέτοια μοίρα.

Στο Κίνημα Αλλαγής, η μεγάλη προσπάθεια επανένωσης του χώρου της Κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και η μαζική συμμετοχή 212.000 πολιτών στον εκλογή αρχηγού τον περασμένο Νοέμβριο, έδωσε μεγάλη δυναμική και προοπτική. Αυτοί που ψήφισαν σ’ αυτές στις εκλογές δεν ήρθαν μόνο για να εκλέξουν επικεφαλής. Ήρθαν γιατί η διαδικασία εκλογής έδωσε όραμα και ελπίδα για την παράταξη και την χώρα. Έναν χρόνο μετα δεν παρατηρείται η ίδια δυναμική. Ο κόσμος περίμενε ρήξεις με τις νοοτροπίες που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στη συρρίκνωση. Αντί για την πραγματοποίηση ενός ανοιχτού και δημοκρατικού Ιδρυτικού Συνεδρίου και τη δημιουργία ενόςνέου ενιαίου φορέα με καθαρή πολιτική έκφραση και πρόγραμμα επιλέχθηκε ο συμβιβασμός με πρόσωπα και καταστάσεις που κρατούν την παράταξη καθηλωμένη σε απόσταση από την κοινωνία.

Η αδυναμία του μικρού διπολισμού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης 20ετιας είναι η μεγάλη ευκαιρία της προοδευτικής παράταξης και του Κινήματος Αλλαγής να αντιστρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς με στοχευμένο πρόγραμμα, σύγχρονες λύσεις στα προβλήματα του πολίτη και πρόταση διακυβέρνησης. Με επενδύσεις στη βιώσιμη ανάπτυξη ώστε να επιστρέψουν οι νέοι επιστήμονες από το εξωτερικό, με ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα που θα δίνει προοπτική στις επόμενες γενιές και φυσικά με ίσες ευκαιρίες εργασίας χωρίς κληρονομικά δικαιώματα, σε μια κοινωνία αλληλεγγύης ώστε να περιορίζονται οι ανισότητες. Είναι στο χέρι μας, αρκεί πρώτα να
αλλάξουμε και οι ίδιοι.

Σπυρόπουλος Ανδρέας
Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας Κινήματος Αλλαγής


 
Read More »
Ανδρέας Σπυρόπουλος: "Είναι στο χέρι μας" Ανδρέας Σπυρόπουλος: "Είναι στο χέρι μας" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018


Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου ετοιμάζει το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας στην εορταστική - χριστουγεννιάτικη συναυλία του στις 17/12/2018 στην Πρασια.
Τραγούδια που αγαπήθηκαν υπό τον ήχο εκατό και πλέον μαθητών μας επί σκηνής που θα πλαισιώνουν την φωνή του Στέλιου Διονυσίου που θα είναι κοντά μας.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


 
Read More »
Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Ήπειρος: Η ανομβρία πλήττει τις καλλιέργειες

Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018


Επειδή η ανομβρία προκαλεί μεγάλα προβλήματα ειδικά στις δενδρώδεις καλλιέργειες, σε αρκετές περιοχές οι ΤΟΕΒ ξανάνοιξαν τα δίκτυα άρδευσης. 
Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι καλλιέργειες με ελιές, ακτινίδια και εσπεριδοειδή και όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα άρδευσης η ποιότητα των καρπών είναι σημαντικά υποβαθμισμένη. 
Επιπρόσθετα οι ελιές λόγω της ανομβρίας έχουν προσβληθεί και από τον δάκο.


 
Read More »
Ήπειρος: Η ανομβρία πλήττει τις καλλιέργειες Ήπειρος: Η ανομβρία πλήττει τις καλλιέργειες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Κόψτε το λαιμό σας - Του Σταύρου Κωστάρα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018«Αν για οποιοδήποτε λόγο υπάρχει ανάγκη συνεχούς υδροδότησης, πρέπει ο υδρολήπτης να την εξασφαλίζει με την αποθήκευση νερού σε δεξαμενή ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο»! 


Έτσι ακριβώς όπως το διαβάζετε απάντησε η ΔΕΥΑΗ σε αίτημα πολίτη ο οποίος ζήτησε το αυτονόητο! Να έχει συνεχώς νερό στο σπίτι του και όχι περιστασιακή μόνο υδροδότηση!
Δηλαδή αν θέλετε να έχετε συνεχώς νερό στο σπίτι σας «κόψτε το λαιμό σας» ή βρείτε μόνοι σας λύση στο πρόβλημα. Ανοίξτε πηγάδια στο κάτω – κάτω!
Αυτά μας είπε η επονομαζόμενη και «κότα με τα χρυσά αυγά» δημοτική μας επιχείρηση ύδρευσης, στην οποία οι καταναλωτές πληρώνουν χρυσό το νερό, τα πάγια τέλη, την συντήρηση υδρομετρητών, τα νερά της βροχής, την μερσεντές με την οποία μετακινούνται οι υπάλληλοί της!
Αυτή την δημοτική επιχείρηση η οποία χρέωνε επί ένα έτος παράνομα το 80% στα τέλη ύδρευσης! Αυτή που επέβαλε το τέλος «όμβριων υδάτων» στους καταναλωτές της πολύ πριν ψηφιστεί ο σχετικός νόμος! Αυτή που οι συνεπείς καταναλωτές της σηκώνουν το βάρος των χρεών της και της σπατάλης στην οποία επιδίδονται οι υπηρεσίες της.
Τι χρειάζεται και τι πρέπει να κάνει μια νέα δημοτική αρχή για να βάλει τέλος σε τέτοια φαινόμενα!
- Κατ’ αρχήν να ελέγχει τις αποφάσεις που κατά καιρούς «σερβίρει» η ΔΕΥΑΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο, και οι οποίες ψηφίζονται ακόμη κι αν περιλαμβάνουν μέτρα τα οποία δεν προβλέπονται από τους νόμους!
- Να τοποθετήσει έναν πρόεδρο ο οποίος δεν θα είναι διπλοθεσίτης και θα έχει τον χρόνο να ασχολείται με τα προβλήματα της επιχείρησης.
- Να θεσμοθετήσει ένα κοινωνικό τιμολόγιο το οποίο θα καλύπτει κλιμακωτά όλες τις κοινωνικές ομάδες.
- Να προχωρήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση των τιμολογίων χρέωσης του νερού ώστε να προκύψουν ανάλογες ωφέλειες .
- Να περιορίσει με κάθε τρόπο τις κλοπές νερού. Από εκεί θα προκύψουν άλλωστε και τα απαραίτητα επιπλέον έσοδα της επιχείρησης.
- Να εκδώσει (επιτέλους) τους δίμηνους έναντι λογαριασμούς ύδρευσης που θα αποσυμφορήσουν τους μεγάλους λογαριασμούς.
- Να τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με διαγραφή των τόκων υπερημερίας και επιμερισμό των οφειλόμενων για εξόφληση ποσών εντός των εκδιδόμενων λογαριασμών όπως άλλωστε προβλέπει και η πρόσφατη 4/2018 απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
- Να διαγράψει τις ανεπίδεκτες είσπραξης οφειλές οι οποίες δύνανται να διαγραφούν μετά από 5 έτη ώστε να υπάρχει πραγματική εικόνα χρεών και εσόδων – εξόδων. ( Απόφαση 4/2018 του Ν.Σ.Κ όπως παραπάνω).
- Να προσχωρήσει σε ορθή διαχείριση των εσόδων της επιχείρησης μειώνοντας ταυτόχρονα τα έξοδά της.
- Να μειώσει το τιμολόγιο παροχής νερού στον ΟΛΗΓ το οποίο αυξάνοντάς το στο υπερβολική τιμή των 8 ευρώ το κυβικό έφερε μείωση αντί αύξηση των εσόδων, αφού τα πλοία δεν εφοδιάζονται πλέον από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πόσιμο νερό.
- Να εφαρμόζει τις αποφάσεις που λαμβάνει το Δ.Σ της επιχείρησης (διότι υπάρχουν πλείστα παραδείγματα μη εφαρμογής)
- Να συντάξει έναν ορθό Ο.Ε.Υ της επιχείρησης και όχι σαν την «έκθεση ιδεών» που συνέταξε με την 140/2017 απόφασή του το Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ και ενέκρινε, ως συνήθως, χωρίς καμία μελέτη ή αντίδραση το Δημοτικό Συμβούλιο (απόφ. 317/2017).
- Να αποφύγει ή έστω να εφαρμόσει ως ύστατο μέτρο και κατά περίπτωση μόνο την βεβαίωση οφειλών στην εφορία!
- Να μειώσει τον μισθό του (διπλοθεσίτη) προέδρου στο 50% των αποδοχών.
- Να μειώσει τα 50 ευρώ ανά συνεδρίαση που λαμβάνουν τα μέλη του Δ.Σ της επιχείρησης στο συμβολικό ποσό των 10 ευρώ.
Κατόπιν των παραπάνω κύριοι της ΔΕΥΑΗ φροντίστε επιτέλους να έχουν συνεχή υδροδότηση οι πελάτες σας χωρίς να τους παραπέμπετε σε άλλες «λύσεις». Εξάλλου αυτοί πληρώνουν και τους υψηλούς μισθούς, και τις παροχές σας και τα κινητά σας τηλέφωνα!


Σχετικά δημοσιεύματα και αποφάσεις παρακάτω!

Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Γνωμοδότηση 4/2018 για είσπραξη εσόδων των ΔΕΥΑ.
https://www.poeota.gr/images/poe-ota-content/727/nomiko-symvoulio-tou-kratous-gnomodotisi-4-2018.pdf
Απόφαση Υπουργού Εσωτερικών για αποδοχή της γνωμοδότησης 4/2018 του Ν.Σ.Κ
http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/eggr50218-20092018_1.pdf
Πληρώστε Κορόιδα.
https://stavroskostaras.blogspot.com/2018/10/blog-post_20.html
Ποιος πληρώνει σ’ αυτόν τον τόπο!
https://stavroskostaras.blogspot.com/2018/10/blog-post.html
Γιάννης κερνάει όλοι πίνουν!
https://stavroskostaras.blogspot.com/2017/05/blog-post.html
Το τερμάτισε η ΔΕΥΑΗ!
https://stavroskostaras.blogspot.com/2017/03/blog-post_78.html
Η κότα με τα χρυσά αυγά!
https://stavroskostaras.blogspot.com/2017/03/blog-post_9.html
Read More »
ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Κόψτε το λαιμό σας - Του Σταύρου Κωστάρα ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Κόψτε το λαιμό σας - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Σελίδες