Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021
Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης από το Δήμο Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανταποκρινόμενος στο αίτημα του ΚΔΑΠ ΜεΑ «Εν Δράσει», στο πλαίσιο του προγράμματος «ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», στις 19 Νοεμβρίου, φιλοξένησε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον» τους ωφελούμενους του ΚΔΑΠ ΜεΑ, όπου πραγματοποίησε ενημέρωση και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε θέματα μείζονος περιβαλλοντικής σημασίας, που αφορούν στην ανακύκλωση. Στη δράση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Πρωτογενούς Τομέα, κ. Μιχαήλ Γκίκας και η Αναπλ. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, κα. Βεατρίκη Δημητρίου.


Παράλληλα, την ίδια μέρα, στο πλαίσιο της διεξαγωγής της ημέρας περιβάλλοντος, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, διέθεσε στο Δημοτικό σχολείο Νέας Σελεύκειας δενδρύλλια και θάμνους, τα οποία οι μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων φύτεψαν με τη βοήθεια και καθοδήγηση του τεχνολόγου γεωπόνου του τμήματος πρασίνου, Αναπλ. Προϊστάμενου κ. Δημήτριου Λώλου.
Read More »
Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης από το Δήμο Ηγουμενίτσας Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης από το Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου: Οι δύο Θεσπρωτές συνθέτριες στο δρόμο για τα μουσικά βραβεία Γκράμι

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021
Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου: Οι δύο Θεσπρωτές συνθέτριες στο δρόμο για τα μουσικά βραβεία ΓκράμιΤρια τραγούδια τους και ένα ορχηστρικό άλμπουμ με την υπογραφή τους θα συμμετάσχουν στην πρώτη φάση της παγκόσμιας μουσικής διοργάνωσης

Ολοταχώς προς τα μουσικά βραβεία Γκράμι βαδίζουν δύο Ελληνίδες συνθέτριες που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στο εξωτερικό. Ο λόγος για τις Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου οι οποίες, σύμφωνα με αμερικάνικο περιοδικό Billboard βρίσκονται στα υπόψιν για υποψηφιότητα στα φετινά Γκράμι με τρία τραγούδια που έχουν συνθέσει αλλά και με ένα άλμπουμ σε δική τους παραγωγής τους.

Πρόκειται για τα τραγούδια τους «Preocupado» που ερμηνεύει η πολυπλατινένια Νεοϋορκέζα τραγουδίστρια Natalis, «Ανεμοσκορπίσματα», «Ο ύμνος των Σειρήνων» και το ορχηστρικό άλμπουμ «Malay Vibes». Σύμφωνα με την Εθνική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των Η.Π.Α., θα διαγωνιστούν στις κατηγορίες Song of the Year, Record of the Year, Best Global Music Performance, Best Rock Song, Best Contemporary Instrumental Album, αλλά σε αυτές της καλύτερης ενορχήστρωσης, που αφορά στην σύνθεση, και Instruments and Vocals, που αφορούν επίσης στην ερμηνεία και αρτιότητα της εκτέλεσης, των μουσικών και των συντελεστών που συμμετείχαν (μουσικοί, ηχολήπτες, μηχανικοί ήχου).

Ο ανταγωνισμός και φέτος θα είναι τεράστιος ανάμεσα σε καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης των μεγαλύτερων δισκογραφικών του κόσμου μεταξύ των οποίων ο Elton John, ο Justin Bieber, η Ariana Grande, η Selena Gomez, η Taylor Swift, η Lana Del Rey, ο Kanye West, οι AC/DC κ.α.

Η προηγούμενη βράβευση της Αρετής και της Ιωάννας Σπανομάρκου ήρθε από την Καλιφόρνια, όπου είχαν κερδίσει τρία χρυσά μετάλλια στα Global Music Awards, στις κατηγορίες «Best Album» και «Original Score» για το soundtrack της θεατρικήςς παράσταση «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς, σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Αναμένεται λοιπόν να δούμε τα αποτελέσματα της πρώτης ψηφοφορίας και αν τελικά οι συνθέσεις των αδελφών Σπανομάρκου, περάσουν αυτή την αρχική φάση και βρεθούν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού.


Read More »
Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου: Οι δύο Θεσπρωτές συνθέτριες στο δρόμο για τα μουσικά βραβεία Γκράμι Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου: Οι δύο Θεσπρωτές συνθέτριες στο δρόμο για τα μουσικά βραβεία Γκράμι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Υδραίου: Αν δεν μπορεί η Ηγουμενίτσα, να πάμε Σαγιάδα ή Πλαταριά (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021
Υδραίου: Αν δεν μπορεί η Ηγουμενίτσα, να πάμε Σαγιάδα ή Πλαταριά (+ΒΙΝΤΕΟ)


 Κείμενο: CorfuPress.com

Ενέργειες και πολιτικές για την αναβάθμιση της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα ζήτησε από τον Υπουργό Ναυτιλίας η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί εν έτη 2021 να χρειάζεσαι δύο ώρες για να μεταβείς στην Ηγουμενίτσα»…

Το θέμα έθεσε στο Γιάννη Πλακιωτάκη κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης στην οποία ο Υπουργός ανακοίνωσε το πρόγραμμα λιμενικών έργων του επόμενου ΕΣΠΑ, όπου για την Κέρκυρα συμπεριλαμβάνονται για την ώρα μόνο τα λιμάνια Αγ. Στεφάνου και Μαθρακίου και με ένα πολύ μικρότερο ποσό αυτό της Λευκίμμης.

Να πάμε Σαγιάδα ή Πλαταριά!
Η Μ. Υδραίου, αναφερόμενη στη μεγάλη διάρκεια του δρομολογίου της πορθμειακής γραμμής, επανέφερε το ζήτημα του εκσυγχρονισμού της ενώ, σχετικά με το ζήτημα της αναγκαστικής μείωσης ταχύτητας στον κόλπο της Ηγουμενίτσας αλλά και της απόστασης, είπε ότι αν δεν υπάρχει λύση εκεί, τότε θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά να γίνουν έργα και ενέργειες ώστε η Κέρκυρα να… αλλάξει λιμάνι από το οποίο εξυπηρετείται από την ηπειρωτική ακτή!

«Είναι πάνδημο αίτημα η γραμμή αυτή να αναβαθμιστεί. Και, αν δεν μπορεί να αναβαθμιστεί, να βρούμε κάπου παραδίπλα, όπως είναι η Πλαταριά, όπως είναι η Σαγιάδα. Σήμερα, το να θέλει κανείς δύο ώρες για να έρθει από την Ηγουμενίτσα, είναι κάτι που θέλουμε να το αλλάξουμε. Αποτελεί τροχοπέδη σε πολλά επίπεδα, οικονομικά, τουριστικά, κοινωνικά», δήλωσε η Μ. Υδραίου.

Η Σαγιάδα και το “βυθισμένο” λιμάνι


Πάντως, η υπόθεση του Λιμανιού της Σαγιάδας δεν έρχεται για πρώτη φορά στο προσκήνιο. Με απόσταση από την Κέρκυρα περίπου 13 ναυτικά μίλια (5 λιγότερα από την Ηγουμενίτσα) αλλά και χωρίς εμπόδια ταχύτητας λόγω της ανοικτής θάλασσας, θα φάνταζε μία καλή λύση. Ωστόσο, τόσο το κεντρικό κράτος όσο και οι αρμόδιοι φορείς ποτέ δεν φάνηκε να είδαν «ζεστά» μια τέτοια λύση.

Το Λιμάνι Σαγιάδας όσον αφορά τις προβλήτες προσέγγισης πλοίων, είναι στο μεγαλύτερο μέρος του κατεστραμμένο με το τσιμέντο να έχει βυθιστεί στη θάλασσα, ενώ και η αναβάθμιση της οδικής αρτηρίας που συνδέει το χωριό με την Ηγουμενίτσα και την Εγνατία οδό, αν και αποτελεί χρόνιο αίτημα, παραπέμπεται συνεχώς στις ελληνικές καλένδες. Σήμερα, η διαδρομή απαιτεί 30 περίπου λεπτά σε μικρού πλάτους και προβληματικό δρόμο. Το έργο έχει ενταχθεί στο σχεδιασμό της Εγνατία Οδός Α.Ε. με τον «οδικό άξονα 30 / Παράκαμψη Ηγουμενίτσας» / «Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι». Ένα έργο που εκκρεμεί από το 2014 και είναι ακόμα στο στάδιο των μελετών…

Για το κομμάτι Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα έχουν προκηρυχθεί τέσσερις σχετικοί διαγωνισμοί που αφορούν σε γεωερευνητικές και τοπογραφικές εργασίες και σε περιβαλλοντικά.

Και το 2017
Το θέμα είχε επανέλθει με πρωτοβουλία των ξενοδόχων της Κέρκυρας και το Φεβρουάριο το 2017, όταν πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Φιλιατών με τον δήμαρχο Σπύρο Παππά. Σκοπός της συνάντησης ήταν η προώθηση της ιδέας πορθμειακής σύνδεσης της Κέρκυρας με το λιμάνι της Σαγιάδας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί κατά το ήμισυ σε σύγκριση με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και αμφότερες οι περιοχές θα ωφεληθούν δεδομένου ότι η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί. Ωστόσο, και πάλι, οι προσπάθειες δεν συνεχίστηκαν παρά την εκ νέου θετική αντιμετώπιση της Αυτοδιοίκησης της περιοχής…

Η Πλαταριά


Όσον αφορά την Πλαταριά, είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες η άρνηση της τοπικής κοινωνίας να μετατραπεί το πανέμορφο και τουριστικά ανεπτυγμένο για τη ΒΔ Ελλάδα χωριό τους σε διαμετακομιστικό λιμάνι της Κέρκυρας, θεωρώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη μόνο προβλήματα θα φέρει και θα υποβαθμίσει την τουριστική ανάπτυξη. Ας σημειωθεί ότι η Πλαταριά είχε χρησιμοποιηθεί για λίγα χρόνια ως λιμάνι σύνδεσης με τη Λευκίμμη, αλλά το δρομολόγιο λόγω των αντιδράσεων είχε διακοπεί.


Η εκπομπή του CorfuPress.com από το 2009
Το θέμα της Σαγιάδας είχε τεθεί προ 12 ετών από τον τότε δήμαρχο της περιοχής στο περιθώριο της προσπάθειας των τότε νομαρχών της ΒΔ Ελλάδας να πιέσουν για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού αλλά και των περιφερειακών αρτηριών που θα τη συνδέουν με τις τοπικές κοινωνίες.
Το CorfuPress.com είχε κάνει έρευνα, με επιτόπια επίσκεψη στη Σαγιάδα, στο πλαίσιο της εκπομπής «Ελεύθεροι Ρεπόρτερς» που είχε προβληθεί στην ιστοσελίδα μας στις 17 Δεκεμβρίου του 2009. Τα προβλήματα που παρουσιάζονται 13 χρόνια πριν, όχι μόνο δεν διαφέρουν από τα σημερινά αλλά δείχνουν ακόμα πιο δύσκολο να ξεπεραστούν, πλέον…

Read More »
Υδραίου: Αν δεν μπορεί η Ηγουμενίτσα, να πάμε Σαγιάδα ή Πλαταριά (+ΒΙΝΤΕΟ) Υδραίου: Αν δεν μπορεί η Ηγουμενίτσα, να πάμε Σαγιάδα ή Πλαταριά (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021
Εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ ΘεσπρωτίαςΗ Εφορευτική Επιτροπή, η οποία εκλέχθηκε με μυστική ψηφοφορία ενώπιον του Δικαστικού Αντιπροσώπου στην Ετήσια Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 16/11/2021 ήμερα τρίτη, συνεδρίασε σήμερα 19/11/2021 και εξέλεξε τη σύνθεσή της ως εξής: 

ΤΑΚΤΙΚΟΙ 
Κάτσιου Βασιλική
Κύργιου Βασιλική 
Παππάς Γρηγόρης

Κατόπιν αποφάσισε ομόφωνα: 
Ως ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου και της ελεγκτικής επιτροπής ορίστηκε:
ΤΡΙΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στο δήμο Σουλίου αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων και ώρα 9.00πμ ως 13.30 μ.μ
ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στο δήμο Φιλιατών στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου και ώρα 9.00πμ ως 13.30 μ.μ 

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στο δήμο Ηγουμενίτσας στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου και ώρα 9.00πμ εως 15.30 μ.μ

Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν στα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής στις 24/11/2021 ημέρα τετάρτη και ώρα 19.00 μμ, στα γραφεία του συλλόγου στο Παλιό Δημαρχείο Ηγουμενίτσας (Ελευθερίας 7).

Οι αιτήσεις των υποψηφίων των συνδυασμών θα φέρουν: 
α. Την επωνυμία του συνδυασμού 
β. Τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων κατά αλφαβητική σειρά 
γ. Έγγραφες δηλώσεις.

Οι αιτήσεις των μεμονωμένων υποψηφίων θα φέρουν: 
α. Την ένδειξη ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ 
β. Το ονοματεπώνυμο του.

Η Εφορευτική Επιτροπή
Κάτσιου Βασιλική 
Κύργιου Βασιλική 
Παππάς Γρηγόρης
Read More »
Εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως | “Συνεχίζουν να προκαλούν με την λεγόμενη γενοκτονία των Τσάμηδων”

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021
Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως | “Συνεχίζουν να προκαλούν με την λεγόμενη γενοκτονία των Τσάμηδων”Σε δηλώσεις σχετικά με τις πρόσφατες Αλβανικές προκλήσεις στο Προεδρικό Μέγαρο της Αλβανίας από τους Τσάμηδες, προχώρησε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας:

«Η γειτονική μας Αλβανία συνεχίζει να προκαλεί την Ελλάδα. Έτσι, εντελώς πρόσφατα, οργάνωσε έκθεση φωτογραφιών και χαρτών, με θέμα την λεγόμενη ″γενοκτονία των Τσάμηδων” και την ″κατοχή αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα”! Το φωτογραφικό αυτό υλικό, οι διάφοροι ″χάρτες” και σελίδες εφημερίδων της κατοχικής περιόδου, έχουν αναρτηθεί στο εξωτερικό μέρος, συγκεκριμένα στα κάγκελα του Προεδρικού Μεγάρου. Παράλληλα, έχουν προστεθεί ειδικές αναρτήσεις, οι οποίες καθυβρίζουν την Ελλάδα για δήθεν ″γενοκτονία των Τσάμηδων”. Κάποιοι δε, αλβανικής εμπνεύσεως ″χάρτες”, εμφανίζουν δήθεν ″αλβανικά εδάφη, να κατέχονται από την Ελλάδα”!


Γι’ αυτή την προκλητική και αδιάντροπη ενέργεια, η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα προχώρησε σε αυστηρό διάβημα προς την Προεδρία της Αλβανίας και ζήτησε εξηγήσεις από το γραφείο του Αλβανού Προέδρου για την άθλια αυτή προπαγάνδα, την εμπρηστική παραπληροφόρηση και την παραχάραξη της Ιστορίας.

Εξ άλλου οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και κυρία Άννα Ασημακοπούλου υπέβαλαν ερώτηση προς την Ευρωπαική Επιτροπή για την εξωφρενική έκθεση, που παρουσιάστηκε στην εξωτερική περίφραξη του Αλβανικού Προεδρικού Μεγάρου, στην οποία, μάλιστα, ξεναγήθηκε ο Αλβανός Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα.

Εμείς, αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε θερμά τόσο την Ελληνική Πρεσβεία μας στα Τίρανα, όσο και τους δύο Έλληνες Ευρωβουλευτές κ.κ. Κεφαλογιάννη και Ασημακοπούλου για τις θαρραλέες ενέργειές τους, σχετικά με την δήθεν ″γενοκτονία των Τσάμηδων”. Εύγε τους.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Προέδρου Μέτα, απαντώντας στις επικρίσεις, είπε, μεταξύ των άλλων, ότι δήθεν ο κ. Μέτα δεν εγνώριζε το περιεχόμενο της Εκθέσεως και ότι επήγε ″για να επαληθεύση την ακρίβεια ή να κάνει την ερμηνεία του εκτιθέμενου υλικού”.

Αυτά, βέβαια, ο προεδρικός εκπρόσωπος τα είπε νομίζοντας ότι απευθύνεται σε κουτούς ανθρώπους. Γιατί ο κ. Μέτα γνώριζε άριστα το περιεχόμενο της Εκθέσεως και γι’ αυτό έπρεπε αμέσως να το καταδικάσει απερίφραστα. Έτσι, για μια ακόμη φορά, αποδείχθηκε πανηγυρικά, αυτό που έλεγε ο Μεγάλος Προκάτοχός μου, αοίδιμος Σεβαστιανός, ότι ″οι Αλβανοί δεν έχουν μπέσα”. Και μπορεί μεν η ανακοίνωση της αλβανικής Προεδρίας να καταλήγει, πως ο κ. Μέτα είναι ″ένθερμος πολέμιος της αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια”, υπονοώντας ότι οι ″Τσάμηδες” δεν θα επανέλθουν στην Θεσπρωτία. Είναι, όμως, κοινό μυστικό ότι η Ηγεσία της γείτονος υπογείως υποκινεί τους εγκληματίες ″Τσάμηδες” να υβρίζουν την Ελλάδα, αυτούς, δηλαδή, που με την άριστη συνεργασία τους με τους Ιταλούς πρώτα και ύστερα με τους Γερμανούς κατακτητές (1941-1944), διέπραξαν ανήκουστα εγκλήματα εις βάρος του Ελληνικού πληθυσμού της Θεσπρωτίας, με αποκορύφωμα την εκτέλεση των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς στις 29 Σεπτεμβρίου 1943.

Και μπορεί μεν ο κ. Μέτα να είναι ″ένθερμος πολέμιος της αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια”, οι Έλληνες, όμως διακηρύσσουμε, ότι τα σύνορα της Ελλάδος με την Βόρειο Ήπειρο είναι προσωρινά. Και θα καταργηθούν όταν δώση ο Θεός να γίνη η Ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα. Τελεία και παύλα».
Read More »
Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως | “Συνεχίζουν να προκαλούν με την λεγόμενη γενοκτονία των Τσάμηδων” Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως | “Συνεχίζουν να προκαλούν με την λεγόμενη γενοκτονία των Τσάμηδων” Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Δώρισε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό στο ΕΠΑΛ Παραμυθιάς

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021
Δώρισε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό στο ΕΠΑΛ ΠαραμυθιάςΟ Διευθυντής, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Παραμυθιάς εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στην εταιρία Καραθανάση Ο.Ε. για τη δωρεά ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, χρήσιμου για τη λειτουργία των σχολικών μας εργαστηρίων.

Ευχαριστούμε, επίσης θερμά τον κ. Καλόγηρο Γεώργιο, Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παραμυθιάς, χάρη στη μεσολάβηση του οποίου πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη δωρεά.
Read More »
Δώρισε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό στο ΕΠΑΛ Παραμυθιάς Δώρισε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό στο ΕΠΑΛ Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Θεσπρωτία: Το παράδειγμα της 102χρονης Θεοδώρας

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021
Θεσπρωτία: Το παράδειγμα της 102χρονης ΘεοδώραςΤο παράδειγμα της κυρίας Θεοδώρας, 102 ετών προβάλλει η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου Μαρία Τσολάκη.

Η κυρία Θεοδώρα ήταν η πρώτη που εμβολιάστηκε σε κλειστή δομή φροντίδας στην Ήπειρο. Στη Μονάδα των Φιλιατών.

Τώρα έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου όπως και οι υπόλοιποι συγκάτοικοί της.

Κι αυτό γιατί θέλει να πηγαίνει βόλτες και να βλέπει τα εγγόνια της.

Η κ. Θεοδώρα πλέκει σχεδόν καθημερινά. «Δεν φοβάται το εμβόλιο και επίσης θέλει να ζήσει πολλά χρόνια ακόμη» αναφέρει η Μαρία Τσολάκη.
Read More »
Θεσπρωτία: Το παράδειγμα της 102χρονης Θεοδώρας Θεσπρωτία: Το παράδειγμα της 102χρονης Θεοδώρας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ένα… βραβευμένο φιδάκι από την Ε’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021
Ηγουμενίτσα: Ένα… βραβευμένο φιδάκι από την Ε’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου (+ΒΙΝΤΕΟ)Το ντοκιμαντέρ «Ένα φιδάκι αφηγείται» της περσινής (σχολ. έτος 2020-2021) Ε΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας βραβεύτηκε στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό, που συνδιοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/11/2021 διαδικτυακά.
Το βραβείο απένειμε στους μαθητές η κα Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Στην Τιμητική Επιτροπή Κρίσης συμμετείχε και ο γνωστός σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης.

Η ταινία θα προβάλλεται από το κανάλι της Βουλής και θα αναρτηθεί στο ψηφιακό αποθετήριο της εκπαιδευτικής τηλεόρασης.
Οι μικροί μαθητές, που αφηγούνται και πρωταγωνιστούν στην ταινία, ωθούμενοι από τη δασκάλα τους Έλενα Καλαμπάκα, ξεφυλλίζοντας τα παλιά κιτρινισμένα σχολικά βιβλία, των παππούδων τους, με την ασπρόμαυρη εκτύπωση ανακάλυψαν έναν πολύτιμο θησαυρό, τον Τρικάρηνο Όφι μια αρχαία ορειχάλκινη στήλη στην περιοχή του Ιπποδρόμου της Κωνσταντινούπολης που αποτελούσε τη στήριξη ενός αρχαίου ελληνικού χρυσού τρίποδα των αρχών του 5ου αιώνα π.Χ., ο οποίος αρχικά βρισκόταν στους Δελφούς, και αργότερα μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Α´ το 324. Αποφάσισαν λοιπόν να ζωντανέψουν το φιδάκι και αυτό ξεδιπλώνει ιστορίες και ταξίδια σε τόπους, μνημεία, συγκλονιστικά έργα τέχνης αλλά και σπάνια κείμενα περιηγητών.

Το ντοκιμαντέρ μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ένα… βραβευμένο φιδάκι από την Ε’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Ένα… βραβευμένο φιδάκι από την Ε’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Προκλήσεις Τσάμηδων και δηλώσεις στο Κόσσοβο για Μεγάλη Αλβανία

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021
Προκλήσεις Τσάμηδων και δηλώσεις στο Κόσσοβο για Μεγάλη ΑλβανίαΕπί μία εβδομάδα ακραίες οργανώσεις Τσάμηδων επιδόθηκαν σε ανθελληνικό παραλήρημα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο των Τιράνων. Κι αν την «έκθεση» με τα «εγκλήματα των Ελλήνων» δεν την είχε επισκεφθεί ο Αλβανός Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα θα μπορούσε να περάσει στη ζώνη της γραφικότητας όπως κι άλλες παρόμοιες που κατά καιρούς διοργανώνονται.

Η επίσκεψη του Αλβανού προέδρου όμως προκάλεσε την αντίδραση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών η οποία αποτυπώθηκε σε διάβημα που έγινε.

Οι διοργανωτές της έκθεσης επιδίδονται σε ένα ακόμη παραλήρημα. «Η προσάρτηση της Τσαμουριάς στην Ελλάδα από τον Μάρτιο του 2013 αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ιστορικές αδικίες που οδήγησε σε εθνοκάθαρση και γενοκτονία καθώς εκριζώθηκε το 20% του πληθυσμού και το 80% εκδιώχθηκε βίαια» αναφέρουν και εγείρουν ζητήματα συστηματικής παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποκατάστασης περιουσιών και κατασκευής νεκροταφείων για τα χιλιάδες θύματα!

Το ίδρυμα που διοργανώνει την έκθεση τις μέρες αυτές εδρεύει στην Πρίστινα και η οργάνωση που την στηρίζει στη Νέα Υόρκη.

Και τα δύο φέρονται να έχουν στενές σχέσεις και να στηρίζονται –κυρίως οικονομικά- από κύκλους της Τουρκίας.

Στην έκθεση παρουσιάζονται χάρτες και φωτογραφικό υλικό. Εντυπωσιακό είναι ότι ανάμεσα στις φωτογραφίες περιέχονται ορισμένες από εμφύλιες συγκρούσεις στην Ρουάντα που εύκολα μπορεί ο οποιοσδήποτε να τις εντοπίσει σε εκθέσεις του ΟΗΕ.. Αυτές ωστόσο εμφανίζονται ως θηριωδίες των Ελλήνων στην Θεσπρωτία.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η Αλβανία διάγει μία ακόμη πολιτική κρίση με επίκεντρο την ανακήρυξη του πρώην προέδρου Σαλί Μπερίσα ως ανεπιθύμητου στις ΗΠΑ.

Πέραν αυτού όμως ακολούθησε τις τελευταίες ώρες δήλωση του Πρωθυπουργού του Κοσσόβου ότι θα έβλεπε θετικά την ένωση Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας μέσω ενός δημοψηφίσματος που θα γινόταν, κάτι που το παρέπεμψε στο μέλλον.

Ένωση Κοσσόβου και Αλβανίας οδηγεί ουσιαστικά στην Μεγάλη Αλβανία που συγκεκριμένοι κύκλοι προωθούν εδώ και χρόνια.

Η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια μοιάζει εύθραυστη και οι ισορροπίες ήταν πάντα λεπτές.

Το «Τσάμικο» θέμα ανύπαρκτο για όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις και την ελληνική διπλωματία καλλιεργείται συστηματικά από ακραίους κύκλους και αποτελεί ένα από τα κομμάτια του παζλ για την Αλβανική πολιτική.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι ο Αλβανός Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα η θητεία του οποίου λήγει τους επόμενους μήνες, θέλησε να καλλιεργήσει «πατριωτικό προφίλ» καθώς πληροφορίες τον θέλουν να αναζητά ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Read More »
Προκλήσεις Τσάμηδων και δηλώσεις στο Κόσσοβο για Μεγάλη Αλβανία Προκλήσεις Τσάμηδων και δηλώσεις στο Κόσσοβο για Μεγάλη Αλβανία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Προσέφεραν τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου εις μνήμην του αγαπημένου τους προσώπου

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021
Προσέφεραν τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου εις μνήμην του αγαπημένου τους προσώπουΟ Δήµος Σουλίου και η Κοινωνία Τριών Τρίτων (Κ 3/3), ευχαριστούν, τη Δημητρούλα, τον Αλέξανδρο, τον Ευάγγελο, την Κλεονίκη ,το Ζήση, το Γρηγόρη και τον Γεώργιο Κάκο του Σπυρίδωνος, για τη δωρεά τροφίμων , εις μνήμη Ευαγγελίας Αρβανίτη ( χήρα Δημητρίου Αρβανίτη ).

Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Κάκου, που τη δύσκολη ώρα της απώλειας των δικών της ανθρώπων, έχει πάρει την πρωτοβουλία να κάνει δωρεές τροφίμων αντί στεφάνων, στη μνήμη του θανόντος και να τις διαθέτει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας!

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, για την απώλεια του αγαπημένου σας προσώπου. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του!

Ευχαριστούμε !!!

Με εκτίμηση ,
Η Δημοτική Αρχή
Για την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3
Έρρικα Ντούμα
Σπύρος Καραγιάννης
Read More »
Προσέφεραν τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου εις μνήμην του αγαπημένου τους προσώπου Προσέφεραν τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου εις μνήμην του αγαπημένου τους προσώπου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα ο Γιώργος Παπανδρέου

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021
Το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα ο Γιώργος ΠαπανδρέουΟ πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής θα βρεθεί στην Ήπειρο το ερχόμενο Σάββατο και θα επισκεφθεί διαδοχικά τις τέσσερις πρωτεύουσες των Νομών της Ηπείρου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους εξής σταθμούς με σύντομες ομιλίες και κεντρική συγκέντρωση στα Γιάννενα στο Grand Serai Xenia (ακολούθως θα φύγει για επίσκεψη στην Κοζάνη):

Στην Ηγουμενίτσα θα βρεθεί το μεσημέρι του Σαββάτου και στις 2 το μεσημέρι θα μιλήσει στο NV cafe.

Αναλυτικά το πρόγραμμα
10:30 στην Άρτα
12:00 στην Πρέβεζα
14:00 στην Ηγουμενίτσα
17:30 στα Ιωάννινα.
Read More »
Το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα ο Γιώργος Παπανδρέου Το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα ο Γιώργος Παπανδρέου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

217 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021
217 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 49
ΠΕ Θεσπρωτίας 18
ΠΕ Ιωαννίνων 108
ΠΕ Πρέβεζας 42


Read More »
217 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 217 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σπύρος Κολιομίχος για τις αναθέσεις του δημάρχου Φιλιατών

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021
Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σπύρος Κολιομίχος για τις αναθέσεις του δημάρχου ΦιλιατώνΚύριε Αναστασίου
Σχετικά με το δημοσίευμα σας με τίτλο "Μοιράζει" χρήμα ο δήμαρχος Φιλιατών - 120.000€ σε μία ημέρα με 5 απευθείας αναθέσεις» θα ήθελα να αναφέρω τα εξής: 
Ως μέλος της οικονομικής επιτροπής, δεν έχω ποτέ συναινέσει σε απευθείας ανάθεση έργου. 
Ως μείζονα μειοψηφία, έχουμε επανειλημμένα τονίσει, στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβούλιου ,πως οι απευθείας αναθέσεις μπορεί να λειτουργήσουν σε βάρος των συμφερόντων του δήμου και πως οι κατά τόπο και κατά περιόδους αναθέσεις για θέματα στοιχειωδών υποδομών (ύδρευση , οδοποιία κτλ) είναι κατάτμηση και επομένως μη σύννομη. 
Έχουμε υποστηρίξει τη σύνταξη μελετών που αφορούν το σύνολο των περιοχών του δήμου και τη πραγματοποίηση διαγωνισμών. 
Έχουμε τονίσει, πως οι απευθείας αναθέσεις δημιουργούν μεγάλες ανισότητες μεταξύ των εργοληπτών ,αφού κάποιοι παίρνουν τη μερίδα του λέοντος και κάποιοι αποκλείονται αδικαιολόγητα 
Έχουμε ζητήσει λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο πρόσκλησης των οικονομικών φορέων. 
Ο δήμαρχος Φιλιατών δηλώνει με κάθε ευκαιρία , πως «αποφεύγει» τους διαγωνισμούς γιατί μετέχουν σε αυτούς εργολάβοι απ όλη τη χώρα και ως εκ τούτου δεν είναι αξιόπιστοι , καθυστερούν ,αδιαφορούν κτλ. 
Ο δήμαρχος Φιλιατών υποστηρίζει πως με τις απευθείας αναθέσεις τα έργα εκτελούνται καλύτερα , γρηγορότερα και φτηνότερα (!!!) και πως σχετικά με την πρόσκλησης των οικονομικών φορέων δεν υπάρχει καμία δέσμευση και πως μπορεί, δεν τον απασχολεί αν είναι δίκαιο, να καλεί μόνο έναν εργολάβο. 
Δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις για τις ανισότητες που δημιουργεί αυτή η τακτική ή μάλλον ο τρόπος που επιλέγει να την εφαρμόσει. (το έχετε και εσείς επισημάνει με παλιότερο δημοσίευμα σας).
Όσον αφορά το εάν αυτές οι αποφάσεις είναι σύννομες, ο δήμαρχος Φιλιατών απαντά πως είναι. 
Και πως σε διαφορετική περίπτωση θα «μπλοκάρουν» από τις υπηρεσίες που έχουν επωμιστεί τον έλεγχο των αποφάσεων των δήμων που όπως ορθά επισημαίνετε στο τέλους του άρθρου σας ,θα πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη προσοχή. 
Τέλος επισημαίνω , πως η πρόσφατη ¨πρωτοβουλία¨ της κυβέρνησης να τροποποιήσει τον νόμο 4412/2016 που επιχειρούσε να βάλει μια τάξη σε όλα αυτά , αυξάνοντας τα όρια των της απευθείας αναθέσεων έχει «λύσει» τα χέρια των δημάρχων και μάλλον ,όχι «για το καλό του τόπου». 
Ας μη ξεχνάμε άλλωστε το ρητό «Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» που πολλοί έχουν στο μυαλό τους και ας μη το ξεστομίζουν αποτελεί «άποψη» της παράταξης που σήμερα κυβέρνα τη χώρα μας. 

Κολιομίχος Σπυρίδων 
Δημοτικός Σύμβουλος 
της μείζονος μειοψηφίας
Read More »
Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σπύρος Κολιομίχος για τις αναθέσεις του δημάρχου Φιλιατών Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σπύρος Κολιομίχος για τις αναθέσεις του δημάρχου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα για κλοπή

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021
Συνελήφθη ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα για κλοπήΣυνελήφθη το Σάββατο (20-11-2021) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, που κατηγορείται για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα καταγγέλθηκε ότι την προηγούμενη ημέρα στην Ηγουμενίτσα, άγνωστος είχε παραβιάσει δύο παιχνιδομηχανές που ήταν εγκαταστημένες έξω από κατάστημα, από τις οποίες αφαίρεσε χρηματικά ποσά σε κέρματα.

Οι έρευνες των αστυνομικών οδήγησαν στην άμεση ταυτοποίηση του κατηγορούμενου, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα για κλοπή Συνελήφθη ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα για κλοπή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί σε περιοχή της Θεσπρωτίας για υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της πώλησης προϊόντων

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021
Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί σε περιοχή της Θεσπρωτίας για υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της πώλησης προϊόντωνΣυνελήφθησαν την Κυριακή (21-11-2021) το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών δύο ημεδαποί και δύο ημεδαπές για υπόθεση κλοπής.

Ειδικότερα, χθες το πρωί οι δύο ημεδαπές, εισήλθαν σε σπίτι ηλικιωμένου σε περιοχή της Θεσπρωτίας και αφού τον απασχόλησαν με το πρόσχημα της πώλησης κουβερτών, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 524 ευρώ.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο ημεδαπές μαζί με τους άλλους δύο συγκατηγορούμενούς τους.

Στην κατοχή δύο εκ των κατηγορουμένων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρεθεί, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα, ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης της κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί σε περιοχή της Θεσπρωτίας για υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της πώλησης προϊόντων Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί σε περιοχή της Θεσπρωτίας για υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της πώλησης προϊόντων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Προσοχή σε απατηλά τηλεφωνήματα από αγνώστους που συστήνονται ως ο πρόεδρος του Θεσπρωτού

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021
Προσοχή σε απατηλά τηλεφωνήματα από αγνώστους που συστήνονται ως ο πρόεδρος του Θεσπρωτού Επειδή πληροφορηθήκαμε ότι άγνωστοι τηλεφωνούν σε φυσιοθεραπευτές και πιθανότητα και σε άλλα άτομα και χρησιμοποιούν το όνομα του προέδρου της ομάδας κ. Τσιάπου Νικόλαου, υποσχόμενοι συνεργασίες και ζητώντας ταυτόχρονα τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλα προσωπικά στοιχεία, ενημερώνουμε ότι πρόκειται για απατηλές ενέργειες και όσοι δεχτούν ανάλογα τηλεφωνήματα καλούνται να τα αγνοήσουν.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι Αστυνομικές αρχές οι οποίες ερευνούν την υπόθεση.
Read More »
Προσοχή σε απατηλά τηλεφωνήματα από αγνώστους που συστήνονται ως ο πρόεδρος του Θεσπρωτού Προσοχή σε απατηλά τηλεφωνήματα από αγνώστους που συστήνονται ως ο πρόεδρος του Θεσπρωτού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Εγγραφές στη Φιλαρμονική Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021
Εγγραφές στη Φιλαρμονική Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου ΗγουμενίτσαςΣας ενημερώνουμε για την έναρξη των εγγραφών στη Φιλαρμονική του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας από 01/12/2021 καθημερινά και ώρες 17:00-20:00, στη νέα αίθουσα διδασκαλίας στο πρώην Κέντρο Υγείας (μπροστινή είσοδος). Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από το νέο έτος και θα λειτουργήσουν τμήματα εκμάθησης πνευστών και κρουστών.

Μετά τις εγγραφές των νέων μελών θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

Πληροφορίες-εγγραφές: κος Κωνσταντίνος Τζάνης (κιν.6940695863) υπεύθυνος Φιλαρμονικής Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου
Read More »
Εγγραφές στη Φιλαρμονική Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας Εγγραφές στη Φιλαρμονική Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

10 θετικά rapid tests σε Πέρδικα και Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021
10 θετικά rapid tests σε Πέρδικα και ΗγουμενίτσαΤη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 170 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 67 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 33466 rapid test και ανευρέθηκαν 1277 θετικά (3.82%). Από τις 446 περιπτώσεις, οι 667 αφορούν άνδρες και οι 610 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 34.59 έτη.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
62 rapid test με 1 θετικό (1.61%) αφορά σε 1 άνδρα 61 ετών

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΠΆΝΘΕΟΝ
219 rapid test με 9 θετικά (4.11%) αφορούν σε 5 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 42 έτη
Read More »
10 θετικά rapid tests σε Πέρδικα και Ηγουμενίτσα 10 θετικά rapid tests σε Πέρδικα και Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Σελίδες