Ηγουμενίτσα: Τις επόμενες ημέρες φτάνει στο λιμάνι, ο πρώτος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης

Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του πρώτου συρμού του Μετρό Θεσσαλονίκης, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην πορεία κατασκευής του μεγαλύτερου συγκοινωνιακού έργου για την πόλη. 
 
Μιλώντας στο ypodomes.com o Πρόεδρος της Αττικό Μετρό, καθηγητής κ.Γιάννης Μυλόπουλος σημείωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για τον πρώτο "ιταλικό" συρμό από το εργοστάσιο της Hitachi στην Ιταλία.
 
Ο πρώτος συρμός (που περιλαμβάνει 4 βαγόνια) θα φορτωθεί σε πλοίο το οποίο θα τον φέρει μέχρι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Από εκεί θα τον παραλάβουν δύο τράκτορες 30 μέτρων ο καθένας και θα τον οδηγήσουν στην Θεσσαλονίκη, στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας. 
Η επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 16η Μαϊου, χωρίς ωστόσο να έχει κλειδώσει.
Στο Αμαξοστάσιο έχει στηθεί ειδική ράμπα που θα "υποδεχθεί" το συρμό και ακολούθως θα συναρμολογηθεί στην κανονική του, τελική μορφή. 
Στη συνέχεια όπως αποκάλυψε ο κ.Μυλόπουλος στο ypodomes.com θα γίνουν κάποιες δοκιμές του συρμού μέσα στο χώρο του αμαξοστασίου και μόλις ολοκληρωθεί το στρώσιμο των γραμμών, αλλά και η τρίτη γραμμή που θα δώσει ρεύμα, τότε θα αρχίσουν και τα δοκιμαστικά δρομολόγια, τα οποία θα είναι εξαντλητικά και για αρκετούς μήνες καθώς είναι ένα ολοκαίνουργιο σύστημα και όχι συμπλήρωμα (επεκτάσεις δηλαδή) όπως είναι στην Αθήνα. 
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξεταστούν όλα τα συστήματα του κέντρου ελέγχου, των σταθμών, των συρμών και των γραμμών για να τελειοποιηθεί η λειτουργία του και τότε, περίπου τον Νοέμβριο του 2020 να δοθεί σε εμπορική λειτουργία.
 
"Με την άφιξη του πρώτου συρμού, κλείνει η περίοδος των κατασκευών και περνάμε στην προετοιμασία έναρξης της λειτουργίας. Θα είναι μία πολλή σημαντική στιγμή για το Μετρό και τη Θεσσαλονίκη" σημειώνει ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό και συμπληρώνει πως "με τους σταθμούς έναν-έναν να ολοκληρώνονται στα έργα πολιτικού μηχανικού, το βάρος πέφτει στην ολοκλήρωση των Η/Μ, των συστημάτων, το CBTC, των θυρών ασφαλείας που θα μας φέρουν ακόμα πιο κοντά στην έναρξη".
Οι σταθμοί που θα παραδοθούν το επόμενο διάστημα είναι ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ, στις 20 Μαϊου και ΠΑΠΑΦΗ. 
Έχει ήδη προηγηθεί ο σταθμός ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ. 
Στο σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ξεκίνησαν οι κατασκευές για την πλάκα οροφής και η κατασκευή των διαφραγματικών τοίχων στη νότια πλευρά και μοιραία η ομώνυμη οδός "μίκρυνε" λόγω του εργοταξίου, αφήνοντας για τους οδηγούς μία λωρίδα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Τις επόμενες ημέρες φτάνει στο λιμάνι, ο πρώτος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης Ηγουμενίτσα: Τις επόμενες ημέρες φτάνει στο λιμάνι, ο πρώτος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019 Rating: 5

Το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, με θέμα την συγκρότηση του νέου Προεδρείου της, κατόπιν ψηφοφορίας το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε ως εξής:

Πρόεδρος Βασιλειάδης Γεώργιος
Αντιπρόεδρος Ντακαλέτση Θεοδώρα
Γεν.Γραμματέας Κιτσάτης Κωνσταντίνος
Οργ.Γραμματέας Τσάπες Πέτρος
Ταμίας Βιρβίλης Κωνσταντίνος
Μέλος Κουτσής Ηλιας
Μέλος Τζέρπος Νικόλαος
Read More »
Το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019


Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης και Στήριξης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας στις 25 Μαϊου στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας ( Γρηγορίου Λαμπράκη και Ελ. Βενιζέλου) και ώρα 11.00πμ έως 13.00μμ.
 
Η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου θεσπίστηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία “Multiple Sclerosis International Federation (MSIF)”, ως Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (ΣΚΠ) ή πολλαπλή σκλήρυνση και εορτάζεται με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από το 2009.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΖΩΗ ΑΓΛΑΙΑ
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019 Rating: 5

Μέχρι τις 20 Μαΐου οι εγγραφές μαθητών στο Νηπιαγωγείο και στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου

Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019


Η Δ/νση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς και κηδεμόνες ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 20 Μαΐου 2019.
Στην Α’ Δημοτικού εγγράφονται όσα παιδιά έχουν γεννηθεί το 2013 και στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται παιδιά που έχουν γεννηθεί τα έτη 2014 και 2015. Σας ενημερώνουμε ότι από τη φετινή σχολική χρονιά και στο εξής, η εγγραφή των προνηπίων (έτος γέννησης 2015) είναι υποχρεωτική σε όλα τα νηπιαγωγεία του νομού Θεσπρωτίας.
Η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων α’ και β’ ηλικίας στο Νηπιαγωγείο αποτελεί νόμο του κράτους (ν. 4521, ΦΕΚ Α΄ 38/2-3-2018) και η μη εγγραφή των παιδιών αποτελεί ποινικό αδίκημα.
Οι αιτήσεις εγγραφής από τους γονείς και τους κηδεμόνες θα γίνονται δεκτές στο Δημοτικό Σχολείο ή στο Νηπιαγωγείο της περιοχής τους. Οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/ες των σχολείων δέχονται υποχρεωτικά όλες τις αιτήσεις εγγραφής των γονέων που ανήκουν στην περιφέρειά τους. Σε περίπτωση που ο αριθμός των μαθητών υπερβαίνει τον προβλεπόμενο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι γονείς θα ενημερωθούν για την μετακίνηση του/των παιδιού/ιών τους σε όμορη σχολική μονάδα, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019.
Ταυτόχρονα με την αίτηση εγγραφής οι γονείς θα προμηθεύονται αίτηση φοίτησης του/των παιδιού/ιών τους στο Ολοήμερο προαιρετικό πρόγραμμα. Τονίζουμε ότι σε όλα τα σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν Ολοήμερα τμήματα, όταν υπάρχει ικανός αριθμός μαθητών. Κατά συνέπεια η αίτηση για Ολοήμερο πρόγραμμα κατατίθεται στο σχολείο και οι γονείς ενημερώνονται σε δεύτερο χρόνο (μετά τη λήξη των εγγραφών) πού θα φοιτήσει το/τα παιδί/ιά τους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα πλησιέστερα στην κατοικία σας Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία
Read More »
Μέχρι τις 20 Μαΐου οι εγγραφές μαθητών στο Νηπιαγωγείο και στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Μέχρι τις 20 Μαΐου οι εγγραφές μαθητών στο Νηπιαγωγείο και στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019 Rating: 5

Συγχαρητήρια του Θωμά Πιτούλη στον ομάδα του Θεσπρωτού

Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019

Θερμά συγχαρητήρια στον Α.Σ. ΘΕΣΡΩΤΟ για την ιστορική επιτυχία της ανόδου στην Football League.

Η προσπάθεια των παικτών του, του προπονητού του, της εξαιρετικής διοίκησης και η αγάπη και ενίσχυση των φιλάθλων του, μας κάνουν περήφανους και γεμίζουν με χαρά και ικανοποίηση όλους τους Θεσπρωτούς.

Σίγουρα θα ζήσουμε και άλλα μεγαλύτερα. !

Θωμάς Γ. Πιτούλης
Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Θεσπρωτίας

Read More »
Συγχαρητήρια του Θωμά Πιτούλη στον ομάδα του Θεσπρωτού Συγχαρητήρια του Θωμά Πιτούλη στον ομάδα του Θεσπρωτού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019 Rating: 5

Οι υποψήφιοι της Αριστερής Παρέμβασης στην Θεσπρωτία

Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019


Από τότε που δημιουργήθηκε η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ μέχρι σήμερα βασικός στόχος του περιφερειακού μας σχήματος είναι η αποσταθεροποίηση της «ομαλότητας» που ποθούν διακαώς να διατηρήσουν τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι φορείς της τοπικής διοίκησης.

Τα τελευταία χρόνια όλοι οι αστικοί κύκλοι προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν υπάρχει εναλλακτική, πως το διαρκές «μάτωμα» του λαού είναι μονόδρομος, πως η μοναδική λύση είναι να διαχειριστούμε τη μιζέρια μας.

Το δόγμα «ΤΙΝΑ»του ΣΥΡΙΖΑ της προσήλωσης στο πλαίσιο της ΕΕ και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, στην Περιφέρεια Ηπείρου το μετουσίωσε ο περιφερειάρχης Καχριμάνης στην πολύ χιλιοειπωμένη του ατάκα «με λίγα έκανα πολλά». Ένα κάλεσμα ιδεολογικής πλύσης εγκεφάλου για να πειστεί η εργαζόμενη πλειοψηφία πως τη στιγμή που γύρω της η ντόπια και ξένη ολιγαρχία πλουτίζει με αμύθητα κέρδη, αυτή πρέπει να αποδεχτεί τη «μοίρα» της πως θα ζει στη διαρκή φτώχεια.

Εμείς όμως δεν ξεχνάμε πως ο λαός μας έδωσε και δίνει σκληρές μάχες ενάντια στο δοτό πλαίσιο ΕΕ, κεφαλαίου, κυβερνήσεων, με απεργιακούς αγώνες, με κλαδικές μάχες, με μάχες ενάντια στη λεηλασία της φύσης, του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών. Κυρίως όμως δεν ξεχνάμε πως στον κόσμο των τεράστιων τεχνολογικών και επιστημονικών δυνατοτήτων, οι εργαζόμενοι μπορούν να εργάζονται όλοι/όλες, με ανθρώπινες συνθήκες, λιγότερο εργάσιμο χρόνο σε ένα κόσμο που θα αξιοποιεί τα επιτεύγματα για να βελτιώνει τη ζωή των πολλών και όχι να σωρεύει κέρδη στις τσέπες των λίγων, μετατρέποντας την εργαζόμενη πλειοψηφία σε μισθωτούς ή και άμισθους δούλους.

Βασικός πολιτικός μας στόχος ενόψει και των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου είναι η διαμόρφωση ενός αντικαπιταλιστικού, εργατικού ρεύματος μαχητικής αντιπολίτευσης που θα συγκρουστείκαι θα υπονομεύσει τις κύριες κατευθύνσεις της αστικής πολιτικής και της Περιφέρειας Ηπείρου ως βασική προϋπόθεση να ζήσει καλύτερα η εργαζόμενη πλειοψηφία.

Δε διεκδικούμε το χρίσμα ενός καλύτερου διαχειριστή. Παλεύουμε για τη συντριβή του πλαισίου που διαμορφώνει ο Κλεισθένης, τα ΕΣΠΑ και το σύγχρονο επιχειρηματικό τοπικό κράτος. Εκτιμάμε πως στην δεκάχρονη παρουσία της η Αριστερή Παρέμβαση συνέβαλε στην ανάδειξη των αγωνιστικών αντιστάσεων, ενισχύοντας τον ανατρεπτικό και διεκδικητικό τους χαρακτήρα.

Μέσα από την ενίσχυση της εκλογικής καταγραφής της Αριστερής Παρέμβασης, διεκδικούμε τη βελτίωση της δυνατότητας των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων να διεμβολίζουν το σάπιο τοπίο της συναίνεσης στο περιφερειακό συμβούλιο της Ηπείρου

Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε όλο το αγωνιζόμενο δυναμικό που δώσαμε πλάι – πλάι μια σειρά μαχών να ενισχύσει και να συμβάλει στη διαμόρφωση αυτού του ανατρεπτικού ρεύματος ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη για μια αντικαπιταλιστική πολιτική συνεργασία που θα αποτελέσει το πραγματικό αντίπαλο δέος στην άρχουσα τάξη της περιοχής και στο πολιτικό της προσωπικό.. 
 
ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ
Να δυναμώσουμε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο
 
 ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 
ΖΗΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
1.
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΧΡΗΣΤΟΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
2.
ΚΟΥΡΤΗ ΙΟΥΛΙΑ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
3.
ΚΩΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
4.
ΛΙΑΜΠΟΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
5.
ΝΤΟΥΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
6.
ΠΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
7.
ΣΟΥΡΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
8.
ΣΠΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
9.
ΤΖΕΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
10.
ΦΕΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
11.
ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Read More »
Οι υποψήφιοι της Αριστερής Παρέμβασης στην Θεσπρωτία Οι υποψήφιοι της Αριστερής Παρέμβασης στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019 Rating: 5

Γκάλοπ για τον Δήμο Φιλιατών

Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019
*Δεν γίνεται συλλογή διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Read More »
Γκάλοπ για τον Δήμο Φιλιατών Γκάλοπ για τον Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019 Rating: 5

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Ερωτηματολόγιο προς υποψηφίους δημάρχους νομού Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019


Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να στείλει, στα προσωπικά e-mail ΟΛΩΝ των υποψηφίων Δημάρχων Ν. Θεσπρωτίας, το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι καλούνται να διατυπώσουν της θέσεις τους, αλλά και να αναπτύξουν το πρόγραμμά τους στα κάτωθι ερωτήματα που θέτει το Σωματείο ως την Παρασκευή 17/5/2019:

Το ερωτηματολόγιο των υποψηφίων Δημάρχων Ν. Θεσπρωτίας,

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να στείλει, στα προσωπικά e-mail ΟΛΩΝ των υποψηφίων Δημάρχων Ν. Θεσπρωτίας, το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι καλούνται να διατυπώσουν της θέσεις τους, αλλά και να αναπτύξουν το πρόγραμμά τους στα κάτωθι ερωτήματα που θέτει το Σωματείο ως την Παρασκευή 17/5/2019:

1. Υγιεινή και Ασφάλεια:
– Κτιριακές εγκαταστάσεις (Αμαξοστάσιο – Δημαρχείο – ΚΕΠ- Παιδικοί Σταθμοί)
– Γραφείο κίνησης: συντήρηση -αντικατάσταση οχημάτων -εργατικά ατυχήματα- Εμβολιασμοί - Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ)
2. Θέματα προσωπικού
- Μονιμοποίηση συμβασιούχων-Έλλειψη προσωπικού, Εντατικοποίηση -Αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού - ΟΕΥ – Οργανόγραμμα
- Παραίτηση από ένδικα μέσα 13ου & 14ου μισθού (Αγωγές).
3. Ιδιωτικοποιήσεις : Καθαριότητα - Μεταφόρτωση .
4. Διαχείριση απορριμμάτων Ανακύκλωση -Ογκώδη αντικείμενα
5. Προσχολική αγωγή: Της θέσεις σας για την 2χρονη προσχολική αγωγή

Τέλος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους του υποψηφίους Δημάρχους, ότι οι ΓΡΑΠΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

- ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ,
- ΘΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ/ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ
Read More »
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Ερωτηματολόγιο προς υποψηφίους δημάρχους νομού Θεσπρωτίας Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Ερωτηματολόγιο προς υποψηφίους δημάρχους νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019 Rating: 5

Παρακαταθήκη στην ιστορία το βιβλίο του Αντώνη Μπέζα

Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019

Παρακαταθήκη στην Ιστορία και χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και την Ελληνική πολιτεία, ώστε να αντικρούει τους ανιστόρητους ισχυρισμούς των Αλβανών και να αποκαθιστά την πραγματικότητα με αδιάσειστα στοιχεία για το λεγόμενο «Τσάμικο ζήτημα», αποτελεί το βιβλίο του Αντώνη Μπέζα «Τσάμηδες- Διεκδικήσεις και η Αλήθεια», η πρώτη παρουσίαση του οποίου έγινε την Παρασκευή 10/5 το βράδυ, σε μια εντυπωσιακά κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Ιωάννινα.

Στην εκδήλωση- που οργάνωσε η καθημερινή ηπειρωτική εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» - έδωσε το «παρών» πλήθος κόσμου και εκτός του συγγραφέα, μίλησαν η Ευρωβουλευτής και πρώην Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αθανάσιος Γκότοβος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι Σταύρος Καλογιάννης και Νίκος Υφαντής. Γραπτό χαιρετισμό έστειλε ο Κώστας Τασούλας, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί εξαιτίας της συζήτησης που ήταν σε εξέλιξη στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

 
Ο εκδότης του «Πρωινού Λόγου» Γιάννης Κουτσολιόντος, που συντόνιζε την εκδήλωση, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, υπογράμμισε ότι η έκδοση του βιβλίου είναι ιδιαίτερα επίκαιρη, καθώς τελευταία το θέμα αναζωπυρώνεται επικίνδυνα «τραυματίζοντας» τις Ελληνοαλβανικές σχέσεις με απρόβλεπτες επιπτώσεις και στην πορεία του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος. «Άλλωστε- υπενθύμισε- η εφημερίδα μας στα 62 χρόνια καθημερινής παρουσίας της, πολλές φορές σε κύρια θέματα της έχει αποκαλύψει τις δόλιες ανθελληνικές μεθοδεύσεις των γειτόνων μας με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, άρθρα, αναλύσεις και σχόλια».

Ο Νίκος Υφαντής

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Ερευνών, Νίκος Υφαντής, στο χαιρετισμό του, τόνισε πως «σε καιρούς δύσκολους που λεηλατούνται οι ιστορικές μας μνήμες και κινδυνεύει η εθνική μας αρτιμέλεια, σε μια κρίσιμη περίοδο που πληγώνεται ο ελληνισμός, συγγραφικά εγχειρήματα, όπως το παρόν βιβλίο του Αντώνη Μπέζα είναι και επίκαιρα και απαραίτητα γιατί αυξάνουν τη συλλογική μνήμη». Ο κ. Υφαντής πρόσθεσε ακόμη πως οι διεκδικήσεις των Τσάμηδων, είναι ένα θέμα που αναζωπυρώθηκε μετά την κατάρρευση του προηγούμενου καθεστώτος στην Αλβανία, ως αντίβαρο και αντιπερισπασμό και ως σημείο τριβής με το βορειοηπειρωτικό ζήτημα.

Ο Σταύρος Καλογιάννης

Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλογιάννης, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το έργο του Αντώνη Μπέζα στα υπουργεία που θήτευσε και στη Θεσπρωτία (άνοιγμα Τελωνείου Μαυροματίου κλπ), αλλά και στη συστηματική έρευνα και ενασχόλησή του για τη συγγραφή του βιβλίου. Επεσήμανε δε πως υπάρχει ιστορική άγνοια γύρω από το θέμα των Τσάμηδων, που αποτέλεσαν βασικά στηρίγματα των δυνάμεων κατοχής στη Θεσπρωτία, με στόχο την απόσπαση ελληνικού εδάφους και την προσάρτησή του στη μεγάλη Αλβανία. Γι’ αυτή την άγνοια φέρει ευθύνη και η ελληνική Πολιτεία. Το θέμα είναι επίκαιρο, τόνισε, καθώς επανέρχεται από την αλβανική πλευρά, η οποία κατά τα λοιπά διατείνεται ότι ενδιαφέρεται για την ένταξή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια, δυστυχώς όμως σήμερα, τις τύχες της χώρας έχει μία Κυβέρνηση που δείχνει απαράδεκτο ενδοτισμό στα εθνικά θέματα.


Ο Κώστας Τασούλας

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός, Κώστας Τασούλας, στο γραπτό χαιρετισμό του ανέδειξε τη χρησιμότητα του βιβλίου και των ιστορικών στοιχείων που περιέχει. Η χώρα μας – ανέφερε- δεν ευνοείται από τις γεωγραφικές της γειτνιάσεις. Και αυτή την έλλειψη εύνοιας οφείλει διαχρονικά να ξεπερνά άλλοτε στρατιωτικά, άλλοτε διπλωματικά, πάντα όμως με επίγνωση ιστορική των εθνικών ζητημάτων και με αξιοποίηση ακόμη και των πιο ανεπαίσθητων αποχρώσεων του διεθνούς ορίζοντος. Γιατί το ζήτημα της λεγόμενης Τσαμουριάς και του Αλβανικού αλυτρωτισμού, όπως καίρια καταδεικνύει ο Αντώνης Μπέζας, στο εμπεριστατωμένο βιβλίο του έχει μεταφερθεί σε διεθνές επίπεδο και σε αυτή την αρένα καλούμεθα να το αντιμετωπίσουμε. Για αυτό και η συμβολή του Αντώνη Μπέζα σε μια εθνική υπόθεση όπως αυτή, είναι σημαντική και αξιέπαινη».


Η Μαρία Σπυράκη

Η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, χαρακτήρισε ιστορικά και νομικά ανύπαρκτο το θέμα «Τσάμηδων» αλλά το συνέδεσε με την ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας, η οποία θα απασχολήσει το Ευρωκοινοβούλιο μετά τις Ευρωεκλογές. Πράγματι, ανέφερε η κα Σπυράκη, εδώ και μια εικοσιπενταετία περίπου παράγεται, αναπαράγεται, υιοθετείται από την επίσημη Αλβανία και κυκλοφορεί ένα συγκεκριμένο αφήγημα για τη δράση των Μουσουλμάνων Τσάμηδων της Θεσπρωτίας κατά τη διάρκεια της Κατοχής, που ελάχιστη σχέση έχει με την ιστορική πραγματικότητα. Με αυτό το αφήγημα η Αλβανία θέτει θέματα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις που έχουν να κάνουν κυρίως με τις αποζημιώσεις των περιουσιών των Τσάμηδων Τέλος, έπλεξε το εγκώμιο του Αντώνη Μπέζα και είπε πως το βιβλίο πρέπει να βρίσκεται σε κάθε Βιβλιοθήκη


Ο Γιάννης Βαληνάκης

Ο Γιάννης Βαληνάκης χαρακτήρισε το βιβλίο «προτροπή αφύπνισης» και την αρχή μιας σημαντικής προσπάθειας για την τεκμηρίωση των απαντήσεων της ελληνικής πλευράς απέναντι στις διεκδικήσεις που συστηματικά προβάλλει η αλβανική πλευρά, επικαλούμενη το δίκαιο των μειονοτήτων. Κάλεσε την Ελληνική Πολιτεία να αξιοποιήσει την επιδίωξη της Αλβανίας για είσοδο στην Ε.Ε. ώστε να σταματήσουν οι παράλογες απαιτήσεις των «Τσάμηδων» και τόνισε πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε για τα εθνικά μας θέματα, γιατί η διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι όταν αλλάζουν οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί, ζητήματα που αρχικά φαίνονται μικρά και ακίνδυνα, λαμβάνουν στη συνέχεια απρόβλεπτες διαστάσεις και μετατρέπονται σε ωρολογιακές βόμβες για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ο Αθανάσιος Γκότοβος

Ο Αθανάσιος Γκότοβος έκανε την επιστημονική παρουσίαση του ζητήματος, απαντώντας στα ιδεολογήματα περί ανυπαρξίας κινδύνου, περί εθνικισμού και περί συμψηφισμού, και τόνισε πως τα στοιχεία που περιέχει το βιβλίο πρέπει να φτάσουν πρώτα στην πολιτική ηγεσία και μετά στους πολίτες. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Αντώνη Μπέζα, ανέφερε, γιατί έδωσε στην ελληνική βιβλιογραφία ένα ακόμη έργο για τη δράση των Μουσουλμάνων Τσάμηδων στην κατεχόμενη Θεσπρωτία. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τη θέση του ότι η νέα γενιά στη χώρα μας δεν πρέπει να αφεθεί στην άγνοια και τη λήθη, αλλά έχει ανάγκη να αποκτήσει έγκυρη γνώση για το παρελθόν. Και σε τελευταία ανάλυση αν οι αρμόδιοι στο ελληνικό Υπουργείο Παιδείας δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν πρέπει να περιλαμβάνονται στα σχολικά εγχειρίδια του μαθήματος της Ιστορίας οι αγώνες και οι θυσίες των Θεσπρωτών και των Ελλήνων γενικά, για να μην γίνει η Θεσπρωτία τμήμα της Μεγάλης Αλβανίας, υπάρχουν και τα εξωσχολικά βιβλία που μπορούν να αναπληρώσουν αυτό το κενό.

Ο συγγραφέας Αντώνης Μπέζας

Ο Αντώνης Μπέζας στην αρχική τοποθέτησή του ανέφερε πως το βιβλίο το αφιέρωσε στον Κωνσταντίνο Κατσίφα γιατί, σε αντίθεση με άλλους, πιστεύει στην πατριωτική του αγνότητα και επειδή η εκτέλεσή του έχει σαν θύμα, εκτός από τον ίδιο, την ίδια την προοπτική της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, τα δικαιώματα της οποίας περιορίζονται συστηματικά. Η κατάληξη του ενδοτισμού, ανέφερε ο κ. Μπέζας στην καταληκτική του τοποθέτηση, είναι το δίλημμα: ανοιχτή σύγκρουση ή οδυνηρός συμβιβασμός. Δεν μπορεί επομένως να επιχειρείται εξίσωση του ανιστόρητου αλβανικού αλυτρωτισμού περί Τσαμουριάς, με την Βόρεια Ήπειρο, γιατί αυτό είναι ενδοτισμός! Το λεγόμενο «τσάμικο ζήτημα» είναι για μας πολιτικά, ιστορικά και νομικά ανύπαρκτο, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπερασπιζόμαστε την ιστορική αλήθεια και το δίκιο μας και να προβάλλουμε τα επιχειρήματά μας, όταν η άλλη πλευρά θέτει διεκδικήσεις με τον πιο επίσημο τρόπο. Μόνο έτσι θα σταματήσει η εθνική φοβία που συσκοτίζει την ιστορική πραγματικότητα και δίνει επιχειρήματα στην άλλη πλευρά. Τέλος, κλείνοντας την παρουσίαση, ο Αντώνης Μπέζας υπογράμμισε πως το βιβλίο του δεν θέλει να διχάσει, αλλά να περιγράψει την αλήθεια πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί η συνεργασία των δύο λαών.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε απόσπασμα από την εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» του Χρ. Βασιλόπουλου, για την εκτέλεση των 49 προκρίτων στην Παραμυθιά, Το βιβλίο απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό με στόχο να διαβαστεί εύκολα και δίνοντας επιχειρήματα στους αναγνώστες του, γι’ αυτό και έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο η ιστορική τεκμηρίωση και οι βιβλιογραφικές αναφορές. Εκτός από την εισαγωγή, αποτελείται από πέντε επιμέρους κεφάλαια με κείμενα των Αντώνη Μπέζα, Αθανάσιου Γκότοβου, Ευστράτιου (Στρατή) Αθανασάκου και Ιωάννη Αρχιμανδρίτη καθώς και αποσπάσματα από Έκθεση των καταστροφών, εκτελέσεων και δολοφονιών που έγιναν στη Θεσπρωτία και το Φανάρι Πρέβεζας, από τους Γερμανούς και τους Μουσουλμάνους Τσάμηδες την περίοδο 1940-1944, η οποία έχει συνταχθεί το καλοκαίρι του 1945 από επιτροπή που ορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και οργανώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Read More »
Παρακαταθήκη στην ιστορία το βιβλίο του Αντώνη Μπέζα Παρακαταθήκη στην ιστορία το βιβλίο του Αντώνη Μπέζα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019 Rating: 5

Ο Γιάννης Γόγολος για τη γιορτή της μητέρας

Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019


Η δεύτερη Κυριακή κάθε Μαΐου έχει καθιερωθεί από το 1914, ως ημέρα εορτασμού της μητρότητας με στόχο την ανάδειξη του μεγαλείου της προσφοράς της. 
 
Σήμερα η μητέρα πρέπει να ανταποκρίνεται εξίσου αποτελεσματικά ως γυναίκα, ως σύζυγος και ως επαγγελματίας, καθώς οι δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν απαιτούν τεράστιες ψυχικές, πνευματικές και σωματικές δυνάμεις από μέρους της, για να μπορέσει να ανταποκριθεί με επιτυχία σ' αυτή τη σύνθετη και εξαιρετικά δύσκολη αυτή αποστολή.

"Να αντιμετωπίζετε τη ζωή με πίστη και χαμόγελο και αυτό πρέπει να περάσετε ως αξία στα παιδιά σας. Καλή Επιτυχία..." είπε απευθυνόμενη στον Γιάννη Γόγολο και τις μητέρες υποψηφίους, η κ. Ελευθερία κατά την προσέλευσή της στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, για τη γιορτή της μητέρας.
Read More »
Ο Γιάννης Γόγολος για τη γιορτή της μητέρας Ο Γιάννης Γόγολος για τη γιορτή της μητέρας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019


Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας η οποία θα γίνει την 13η Μαΐου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 μ.μ. στο γραφείο Δημάρχου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 1ο Αναμόρφωση Σχεδίου Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2019.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 2ο Παροχή πληρεξουσιότητας για παράσταση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 3ο Παροχή πληρεξουσιότητας για παράσταση ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κέρκυρας.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 4ο Άσκηση ή μη αναίρεσης κατά της με αριθμό 23/2019 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 5ο Άσκηση ή μη έφεσης κατά της με αριθμό 75/2018 απόφασης του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Κερκύρας.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 6ο Έγκριση ή μη της με αριθμό 461 και με αριθμό πρωτ. 5854/09-5-2019 απόφασης Δημάρχου.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 7ο Έγκριση πρακτικού του ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού που αφορά την εκμίσθωση Αναψυκτηρίου – Περιπτέρου στο Καραβοστάσι Πέρδικας.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 8ο Έγκριση πρακτικού ΙΙ του Συνοπτικού Διαγωνισμού για την προμήθεια με τίτλο: «Προμήθεια υλικών έργων υποδομής Δήμου Ηγουμενίτσας» και κατακύρωση της εν λόγω σύμβασης.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 9ο Έγκριση πρακτικού Ι του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου: «Έργα διευθέτησης ρέματος Λάκκας», και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 10ο Έγκριση πρακτικού ΙΙ και κατακύρωση του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου: «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων και χώρων πρασίνου στον οικισμό Γραικοχωρίου».
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 11ο Έγκριση πρακτικού Ι του Διαγωνισμού με τίτλο: «Ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών Δήμου Ηγουμενίτσας» έτους 2019 και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 12ο Έκδοση χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής για επεκτάσεις στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 13ο Διορισμός δικηγόρων από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου για παράσταση και υπεράσπιση των Ιωάννη Λώλου του Σπυρίδωνα Δημάρχου Δήμου Ηγουμενίτσας και Αποστόλου Τζώρτζη του Κωνσταντίνου Αντιδημάρχου Δήμου Ηγουμενίτσας, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας κατά τη δικάσιμο της 15ης Μαΐου ή σε οποιαδήποτε αναβολή αυτής.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 14ο Επί αιτήσεως Ευθυμίου ΔΟΚΟΠΟΥΛΟΥ του Κωνσταντίνου για εξώδικο συμβιβασμό και αποζημίωση του για ζημιές από πτώση δέντρου στο αυτοκίνητό του.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 15ο Επί αιτήσεως Βασιλείου ΝΤΟΥΛΙΑ του Αθανασίου για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία του.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 16ο Επί αιτήσεως Παύλου ΝΤΟΥΛΙΑ του Βασιλείου για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία του.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 17ο Επί αιτήσεως Ευαγγέλου ΤΣΑΛΟΥΚΑ του Συμεών για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία του.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 18ο Επί αιτήσεως Δήμητρας ΔΗΜΑ του Θωμά για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία της.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 19ο Επί αιτήσεως Ιωάννας ΧΡΗΣΤΟΥ του Αποστόλου για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία της.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 20ο Επί αιτήσεως Δονάτου ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ του Θεοδώρου για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία του.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 21ο Επί αιτήσεως Μαρίας ΓΚΟΡΓΚΟΛΗ του Σπυρίδωνα για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία της.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 22ο Επί αιτήσεως Ευαγγελίας ΓΚΟΡΓΚΟΛΗ του Σπυρίδωνα για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία της.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Read More »
Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019 Rating: 5

Οι Ηπειρώτες υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με τη Δημοκρατική Ευθύνη - Του Γιάννη Μιττάκου

Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019

Η εποχή μας αποζητά αλλαγές σε πρόσωπα, ιδέες, στόχους και οράματα. 
Το υπάρχον πολιτικό προσωπικό της χώρας δε μπορεί, κάτω από τις σημερινές περιστάσεις , να ανταποκριθεί πλέον εξ αντικειμένου και η δράση του εξαντλείται μόνο στην πολιτική του αναπαραγωγή. 
Η Δημοκρατική Ευθύνη σε πείσμα των καιρών κατάρτισε ψηφοδέλτιο ποιότητας από ανθρώπους που «προέρχονται από τον πραγματικό κόσμο» αποτελούμενο τόσο από νέους όσο και από έμπειρους ανθρώπους που θεωρούν την πολιτική πεδίο ευθύνης και όχι προσωπικής ανέλιξης. 
Ένα γεμάτο ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από 42 ποιοτικούς Ανθρώπους στο οποίο φυσικά και δεν απουσιάζει η Ηπειρώτικη παρουσία. 
 
Ανάμεσα σε όλους είναι οι:
• Ζαφείρης Σπύρος
Επιχειρηματίας στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας,
• Αντωνιάδης Νικόλαος
Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
 
Όπως και οι Θεσπρωτοί:
• Τσάτσης Νικόλαος Ιατρός Νευροχειρούργος-Νευροεπιστήμονας, πρώην Λέκτορας University of Surrey
• Βενέτης Ευάγγελος Διεθνολόγος-Ερευνητής
• Μπράχου-Ξενάκη Ζωή Γυναικολόγος - Μαιευτήρας Χειρουργός και η
• Ντουμάζιου-Τσιμή Αλεξάνδρα Γεωπόνος – Χημικός
 
Εύχομαι ολόψυχα σε όλους καλή επιτυχία και δύναμη στο δύσκολο έργο τους.

Ιωάννης Μιττάκος - Υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας - Δημοκρατική Ευθύνη
Read More »
Οι Ηπειρώτες υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με τη Δημοκρατική Ευθύνη - Του Γιάννη Μιττάκου Οι Ηπειρώτες υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με τη Δημοκρατική Ευθύνη - Του Γιάννη Μιττάκου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019 Rating: 5

Μήνυμα νίκης του Καραγιάννη από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου και του προγράμματος (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019
Με την φράση "σας ευχαριστώ για την παράσταση νίκης που μας δίνετε", ολοκλήρωσε την ομιλία του στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου και του προγράμματος του συνδυασμού ΔΗΜ.Ο.Σ., στο κατάμεστο από κόσμο Πολιτιστικό Κέντρο Καρκαμίσι, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης.

Η παρουσίαση πραγματοποιηθηκε το πρωί του Σαββάτου με την παρουσία μεταξύ άλλων, πλήθους αυτοδιοικητικών και πολιτικών παραγόντων της Θεσπρωτίας, από όλους τους πολιτικού χώρους.

«Στις 124 μέρες που πέρασαν από την ανακοίνωση της υποψηφιοτητας μου, δεν χάσαμε σε κανένα σημείο τον πολιτικό μας πολιτισμό. Όλος ο προεκλογικός μας αγώνας έγινε φανερά, έγινε υπό το φως της ημέρας, έγινε ξεκάθαρα, έγινε κρυστάλλινα», ανέφερε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου, ο οποιος τονισε πως «ήταν δέσμευση μας η δημιουργία ενός Συνδυασμού που θα χαρακτηρίζεται από την αντιπροσωπευτικότητα της τοπικής κοινωνίας του Δήμου μας και θα αποτελείται από μείγμα από έμπειρα στελέχη της αυτοδιοίκησης, νέους ηλικιακά συνδημότες με όραμα, και ανθρώπους με μακροχρόνια συμμετοχή και έργο στην τοπική μας πραγματικότητα. Την δέσμευση αυτή την κάναμε πράξη με την δημιουργία μιας πραγματικά αχρωμάτιστης Δημοτικής Ομάδας Συνεργασίας, που είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει στα νέα δεδομένα που εντάσσει στην ζωή μας το σχέδιο Κλεισθένης».

«Γνωριζόμαστε, ξέρετε πως η ομάδα μας αποτελείται από ανθρώπους που έχουν αποδείξει πως μπορούν, που δεν θα πειραματιστούν για να στήσουν μια πολιτική καριέρα και που ο προσωπικός τους βίος τους έχει καταξιώσει στην εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας» σημείωσε ο Γιάννης Καραγιάννης αναφερόμενος στα ονόματα των 40 Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων Συνδυασμού.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου, ανέφερε πως εχει ξεκάθαρους στόχους. Την εξαιρετική καθημερινότητα του δημότη, σε συνδυασμό με την αειφόρο ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής και πολιτιστικής δημοτικής μας πραγματικότητας και με ένα εξαιρετικό αλληλέγγυο κοινωνικό περιβάλλον.

Μεταξύ άλλων και παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του προγράμματος, ο Γιάννης Καραγιάννη ανέφερε:

Για την Kαθημερινότητα: Ο Δημότης δικαιούται να ζει σε ένα απόλυτα φιλικό περιβάλλον με θεμελίωση μιας σχέσεως εμπιστοσύνης μεταξύ των Δημοτών και της Δημοτικής μας Αρχής. Στόχος μας η αρμονική συνύπαρξη Δημοτών και Υπηρεσιών με αποτέλεσμα την αυξημένη ποιότητα ζωής και τελικό κερδισμένο τον ίδιο τον κάτοικο του Δήμου Σουλίου.

Για τον Πολιτισμό τον Αθλητισμό και την Εκπαίδευση: Ένα τρίπτυχο αγαθών, που αποτελεί βασικό στοιχείο της τοπικής μας ταυτότητας όπως αυτή διαμορφώθηκε στο πέρασμα των αιώνων, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για κοινωνική συνοχή, για εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου μας και για διατήρηση και προβολή της ιστορίας του τόπου μας.

Για την Eπιχειρηματικότητα και τον Πρωτογενή Τομέα: O Δήμος μας, οικονομικά σήμερα στηρίζεται στην πρωτογενή παραγωγή, ενώ η περιοχή είναι ξακουστή για το επιχειρηματικό - εμπορικό παρελθόν της. Η παράλληλη ανάπτυξη της Αγροκτηνοτροφίας και της Επιχειρηματικότητας είναι πρωταρχικό μας στόχος.

Για τον Τουρισμό: Ο Τουρισμός αποτελεί για εμάς ένα προσωπικό στοίχημα για την ανάπτυξη του Δήμου μας. Στόχος η απόλυτη αρμονία του τουριστικού προϊόντος και του απαράμιλλου φυσικού κάλλους, με αποτέλεσμα την δημιουργία ενός προϊόντος, που θα είναι ικανό να βάλει τις βάσεις για ένα μέλλον που ο Δήμος Σουλίου, θα μπορεί να στηριχτεί οικονομικά και στην βάρια βιομηχανία της χώρας

Για την Υγεια, Πρόνοια και Κοινωνική Πολιτική: Η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και η χωρίς περιορισμούς χρήση των Δημοτικών Παροχών, είναι για εμάς πρωταρχικό μέλημα για την δημιουργία ενός Δήμου Αλληλέγγυου χωρίς διακρίσεις και με ίσες ευκαιρίες πρόσβασης, στις Κοινωνικές Δομές

Για την Αειφόρος Ανάπτυξη: Για εμάς, η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αναπτυξιακής διαδικασίας και δεν μπορεί να εξεταστεί ξεχωριστά. Η Ανάπτυξη που θα καλύπτει τις ανάγκες του σήμερα χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη δυνατότητα των μελλοντικών γενεών για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες, είναι το στοίχημα της σημερινής κοινωνίας του Δήμου Σουλίου, με στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Δημοτών, διαφυλάσσοντας παράλληλα το περιβάλλον μας.
 
Read More »
Μήνυμα νίκης του Καραγιάννη από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου και του προγράμματος (+ΒΙΝΤΕΟ) Μήνυμα νίκης του Καραγιάννη από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου και του προγράμματος (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019 Rating: 5

Γρηγορίου Ιωάννης: Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Ηγουμενίτσας με τον Γιάννη Λώλο

Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι Συµµετέχω στις εκλογές του Μάη, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Δύναμη Προοπτικής με επικεφαλή υποψήφιο Δήμαρχο τον Ιωάννης Λώλος Σημερινό Δήμαρχο της πόλης μας αλλά και αυριανό διευρυµένου και µε έµπειρα,µε νέα πρόσωπα, µε επιστήµονες, µε βιοτέχνες, µε αγρότες και εργαζόµενους, που είναι πρώτα απ’ όλα ενεργοί πολίτες, µε καθηµερινή παρουσία και δραστηριότητα στην περιοχή, που θα είµαστε δίπλα σας και την εποµένη των εκλογών. 

Ζητώ να δείξετε την εµπιστοσύνη σας προς το πρόσωπό μου αλλά και στον συνδυασμό τον οποίο συμμετέχω και σας καλώ να στηρίξετε ενεργά την κοινή µας προσπάθεια για έναν ∆ήµο που θα είναι στην υπηρεσία κάθε πολίτη, χωρίς διακρίσεις. 

Η πόρτα του ∆ηµαρχείου θα είναι ανοιχτή για όλους όσους θέλουν να συµµετέχουν, για όλους όσους µπορούν να προσφέρουν, µε ήθος, µε γνώση και ανιδιοτέλεια. Μοναδικός µας αντίπαλος είναι τα προβλήµατα του τόπου. 
Στις εκλογές αυτές δεν αρκούν τα µεγάλα λόγια, η φιλία και η συµπάθεια. 
Η συγκυρία απαιτεί υπευθυνότητα, εµπειρία, γνώση, αποφασιστικότητα και ενθουσιασµό. 
Η ψήφος µας πρέπει να είναι αποτέλεσµα ώριµης σκέψης και βεβαιότητας ότι επιλέγουµε τους ανθρώπους που µπορούν να κάνουν πράξη τα οράµατά µας για τη Ηγουμενίτσα πού όλοι θέλουμε και που αξίζει σε µας. 

Σας καλώ να ψηφίσετε την Δύναμη προοπτικής από την πρώτη Κυριακή! 
Γιατί κάθε ψήφος µετράει! 
Ιωάννης Γρηγορίου 
Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Ηγουμενίτσας Δύναμη Προοπτικής
Read More »
Γρηγορίου Ιωάννης: Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Ηγουμενίτσας με τον Γιάννη Λώλο Γρηγορίου Ιωάννης: Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Ηγουμενίτσας με τον Γιάννη Λώλο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019 Rating: 5

Ποιόν υποψήφιο δεν πρέπει να δαγκώσει ο σκύλος σας - Του Δώρη Δήμα

Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019


Σε άρθρο του στον τοπικό τύπο με τίτλο «Ποιον υποψήφιο θα δάγκωνε ο σκύλος σας;» ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας κ. Κόρπας Βασίλειος, εύχεται οι ψήφοι μας να πιάσουν τόπο ,πάντα προς όφελος των μικρών μας και μεγάλων μας φίλων.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι πρόσφατα κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος υπήρξε σχετική διάταξη (άρθρο 24 Α). Πρόταση που έκανε ό ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν υπερψηφίστηκε, ούτε από αυτούς που τους ίδιους.
Σας επισημαίνουμε από το 902.gr της 15/02/2019 σχετικό άρθρο. https://www.902.gr/eidisi/voyli/181920/i-stasi-toy-kke-stin-psifoforia
«Διατάξεις που υπερψήφισε το ΚΚΕ
Από την πρόταση αναθεώρησης του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ υπερψήφισε συνολικά 15 διατάξεις (10 από αρχική πρόταση και 5 από συμπληρωματικές), που αφορούσαν 11 άρθρα του Συντάγματος.

Ειδικότερα:
- Άρθρο 24Α (συμπληρωματική που τη στήριξαν και οι ΑΝΕΛ): Προστασία της άγριας ζωής, της ευζωίας όλων των ζωικών ειδών και ιδίως καθιέρωση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, φύλαξης, μεταφοράς και εισαγωγής τους. Το άρθρο αυτό δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες 151 ψήφους, με ευθύνη όλων των άλλων κομμάτων………………………….»
Άρα οι φιλόζωοι πρέπει να γνωρίζουν και σε ποιο κόμμα οι ψήφοι τους θα πιάσουν τόπο. Δεν είναι δυνατόν αυτοί που οδηγούν τα πλατειά λαϊκά στρώματα στην φτώχεια και την εξαθλίωση να νοιάζονται για τα ζώα.
ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΟ ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες τόσο στους Δήμους και την Περιφέρεια όσο και στην Ευρωβουλή στις 26/05/2019
 
Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»
Δώρης Δήμας
Υποψήφιος Δήμαρχος
Ηγουμενίτσας
Read More »
Ποιόν υποψήφιο δεν πρέπει να δαγκώσει ο σκύλος σας - Του Δώρη Δήμα Ποιόν υποψήφιο δεν πρέπει να δαγκώσει ο σκύλος σας - Του Δώρη Δήμα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 13, 2019 Rating: 5

Σελίδες