Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα θα ζητήσει επιπλέον 5 δισ. - Τα έργα και το νέο ΕΣΠΑ

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα θα ζητήσει επιπλέον 5 δισ. - Τα έργα και το νέο ΕΣΠΑΟ αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης αναφέρθηκε στην επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα ζητήσει η χώρα μας, καθώς με δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90,1 επισήμανε ότι: «Θα ζητήσουμε επιπρόσθετα 5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα διοχετευτούν με δάνεια σχεδόν μηδενικού επιτοκίου.
 Για τις μεγάλες επιχειρήσεις 1% και για τις μικρές επιχειρήσεις 0,35%, για να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία» δήλωσε


Read More »
Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα θα ζητήσει επιπλέον 5 δισ. - Τα έργα και το νέο ΕΣΠΑ Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα θα ζητήσει επιπλέον 5 δισ. - Τα έργα και το νέο ΕΣΠΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Εξαιρετική χρονιά για την κολύμβηση της περιοχής

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Εξαιρετική χρονιά για την κολύμβηση της περιοχής


Την ανοδική πορεία της κολύμβησης στη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και τα Βόρεια Ιόνια Νησιά, περιοχές που ανήκουν στη δικαιοδοσία της E’ Περιφερειακής Επιτροπής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, επιβεβαίωσαν η βαθμολογική συγκομιδή των σωματείων και οι επιδόσεις των αθλητών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών Κολύμβησης.

Σε επίπεδο Ε’ Περιφερειακής Επιτροπής, πρώτος σε βαθμολογία σύλλογος αναδείχθηκε ο Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων με 269 βαθμούς, τους οποίους συγκέντρωσαν 13 αθλητές του, με κορυφαίο τον Μενέλαο Βίλλη Μπίλλη, που κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στην κατηγορία Παμπαίδων Β’.

Συνολικά 223 βαθμούς συγκέντρωσαν οι εννέα αθλητές του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Χρήστο Χαλάστρα να κρεμά στο στήθος του ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο, ενώ 134 βαθμοί ήταν η συγκομιδή του Α.Σ. Άτλας Ιωαννίνων, που συμμετείχε με πέντε αθλητές, εκ των οποίων η Δήμητρα Παππά κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στην κατηγορία Παγκορασίδων Β’ και η Θεοφανία Παύλου ένα ασημένιο και δύο χάλκινα στις Παγκορασίδες Α’.

Στα βαθμολογούμενα σωματεία περιλαμβάνονται, επίσης, ο Ν.Ο. Τριχωνίδας με 44 βαθμούς από πέντε αθλητές και ένα ασημένιο μετάλλιο από τη Μαριάννα Κατσαντώνη, και ο Νηρέας Κέρκυρας, που συμμετείχε με τέσσερις αθλητές και συγκέντρωσε επτά βαθμούς.

Επίσης συμμετείχαν με έναν αθλητή οι Άλμπατρος Ιωαννίνων, Ναυσίθοος Κέρκυρας και Ωκύαλος Αγρινίου.

«Ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την κολύμβηση στην περιοχή μας και αυτό οφείλεται τόσο στην εξαιρετική δουλειά των σωματείων και των προπονητών, όσο και στο ότι από την πλευρά μας, ως περιφερειακή επιτροπή, εξασφαλίσαμε καλύτερες συνθήκες και περισσότερες ώρες προπόνησης στα κολυμβητήρια. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και είμαστε σίγουροι ότι η αναβάθμιση των υποδομών θα φέρει περισσότερα παιδιά κοντά στην κολύμβηση και μεγαλύτερες αγωνιστικές επιτυχίες», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ε’ Περιφερειακής Επιτροπής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Ηλίας Σπυριούνης, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του στους αθλητές, τους προπονητές και τα σωματεία, αλλά και ευχαριστώντας τους γονείς, που βρίσκονται πίσω από κάθε επιτυχία ως υποστηρικτές.
Read More »
Εξαιρετική χρονιά για την κολύμβηση της περιοχής Εξαιρετική χρονιά για την κολύμβηση της περιοχής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Στις 8 Σεπτεμβρίου οι επαναληπτικές πανελλαδικές

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Στις 8 Σεπτεμβρίου οι επαναληπτικές πανελλαδικέςΓια τις 8 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η έναρξη για τις Επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις των μαθημάτων ΓΕΛ και των ειδικών μαθημάτων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για το 2023, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Ειδικότερα, για τις επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις μαθημάτων ΓΕΛ, το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

– Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου: Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Γενικής Παιδείας)

– Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου: Αρχαία Ελληνικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών),

Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών & Σπουδών Οικονομίας κι Πληροφορικής),

Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας)

– Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου: Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών),

Χημεία (Ο.Π.Θετικών Σπουδών & Ο.Π. Σπουδών Υγείας),

Πληροφορική (Ο.Π.Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

– Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών),

Φυσική (Ο.Π.Θετικών Σπουδών & Ο.Π.Σπουδών Υγείας),

Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

Οι εξετάσεις ξεκινούν για όλα τα μαθήματα στις 16.00 μ.μ. και η διάρκειά τους ορίζεται σε τρεις ώρες.

Οι υποψήφιοι των εσπερινών λυκείων, ανεξαρτήτως της κατηγορίας, με την οποία επέλεξαν να εξεταστούν στις εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου, συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις μαζί με τους υποψηφίους των ημερησίων λυκείων, επάνω στην ίδια ύλη ενώ διεκδικούν τις ίδιες με αυτούς θέσεις.

Για τις επαναληπτικές πανελλαδικών εξετάσεων ειδικών και μουσικών μαθημάτων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ), το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

– Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου: Αγγλικά (16.00 μμ)

– Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου: Γαλλικά (12.00 μμ),

Αρμονία (16.00 μμ)

– Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου: Έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων (16.00μμ)

– Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου: Μουσική αντίληψη και γνώση (16.00μμ)

– Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου: Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία (16.00μμ)

– Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου: Ελεύθερο σχέδιο (13.30μμ)

– Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου: Γραμμικό σχέδιο (13.00μμ)

– Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου: Γερμανικά (16.00μμ)

– Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου: Ιταλικά (12.00 μμ),

Ισπανικά: (16.00μμ)

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας, είναι τρεις (3) ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες, του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά. Για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία», η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2 ́ με 6 ́ λεπτά για κάθε υποψήφιο.

Για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Για την Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασίας (αγωνίσματα) των υποψηφίων των επαναληπτικών εξετάσεων για τα ΤΕΦΑΑ, η διεξαγωγή θα γίνει μεταξύ 13 και 20 Σεπτεμβρίου 2023.Read More »
Στις 8 Σεπτεμβρίου οι επαναληπτικές πανελλαδικές Στις 8 Σεπτεμβρίου οι επαναληπτικές πανελλαδικές Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

15η Πρόσκληση συμμετοχής σε δια περιφοράς συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
15η Πρόσκληση συμμετοχής σε δια περιφοράς συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου  Φιλιατών


Καλείσθε να συμμετάσχετε στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 10 της Π.Ν.Π. (ΦΕΚ 55/11.03.2020 τεύχος Α’) και της παρ.1 του άρθρου τεσσαρακοστού τρίτου της Π.Ν.Π. (ΦΕΚ 75/03.03.2020 τεύχος Α’), μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου, κ.ά.) την 25-7-2023 , ημέρα Τρίτη με ώρα έναρξης την 11:00 και λήξη την 12:00, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα:

1) «Ορισμός Εκπροσώπων για συγκρότηση επιτροπής χαρακτηρισμού χώρων ως πολυσύχναστων» και

2) Έκφραση γνώμης επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατάστημα Α2,ομάδα 3η): «Αδειοδότηση υφιστάμενων συνοδών χερσαίων και λιμενικών υποδομών, για την υποστήριξη λειτουργούσας πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας τσιπούρας και λαβρακίου και διάφορων μεσογειακών ειδών θαλασσινών ψαριών, Δ.Ε. Σαγιάδας, Δήμου Φιλιατών, Π.Ε. Θεσπρωτίας ,Περιφέρειας Ηπείρου».


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας π.χ. με αποστολή e-mail του Δημοτικού Συμβουλίου , τηλεφωνικά, τηλεομοιότυπο κ.ά , καθώς επίσης και για τις απόψεις σας επί των ανωτέρω θεμάτων και για την ψήφο σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ιωάννης Τ. Μποροδήμος
Read More »
15η Πρόσκληση συμμετοχής σε δια περιφοράς συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών 15η Πρόσκληση συμμετοχής σε δια περιφοράς συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου  Φιλιατών  Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Σύλληψη για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας μουσικής σε κατάστημα διασκέδασης

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Σύλληψη για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας μουσικής σε κατάστημα διασκέδασηςΣυνελήφθη σήμερα (21-7-2023) πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Πρέβεζας από το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας ημεδαπός, υπεύθυνος καταστήματος διασκέδασης, διότι, όπως διαπιστώθηκε, παραβίαζε το προβλεπόμενο ωράριο λειτουργίας μουσικής.Read More »
Σύλληψη για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας μουσικής σε κατάστημα διασκέδασης Σύλληψη για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας μουσικής σε κατάστημα διασκέδασης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπή στην Άρτα, που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 5 ετών για υπεξαίρεση

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Συνελήφθη ημεδαπή στην Άρτα, που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 5 ετών για υπεξαίρεση


Συνελήφθη χθες (20-07-2023) το βράδυ στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Read More »
Συνελήφθη ημεδαπή στην Άρτα, που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 5 ετών για υπεξαίρεση Συνελήφθη ημεδαπή στην Άρτα, που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 5 ετών για υπεξαίρεση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στο συνοριακό σημείο ελέγχου Μαυροματίου Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Συνελήφθη αλλοδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στο συνοριακό σημείο ελέγχου Μαυροματίου Θεσπρωτίας


Συνελήφθη χθες (20-07-2023) το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Σαγιάδας αναζητούμενος από τις γερμανικές αρχές αλλοδαπός.

Ειδικότερα, κατά την είσοδο τού αλλοδαπού στη χώρα μέσω του συνοριακού σημείου ελέγχου Μαυροματίου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα των διακεκριμένων κλοπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στο συνοριακό σημείο ελέγχου Μαυροματίου Θεσπρωτίας Συνελήφθη αλλοδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στο συνοριακό σημείο ελέγχου Μαυροματίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί για διαδοχικές υποθέσεις κλοπών

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί για διαδοχικές υποθέσεις κλοπών


Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις

Στο πλαίσιο ερευνών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση, τελεσμένη και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε, προχθές (19-07-2023) το μεσημέρι οι ημεδαποί, μετέβησαν σε δύο όμορα χωριά της Άρτας με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, κυρίως από σπίτια με απόντες ενοίκους ή σε βάρος ηλικιωμένων με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Όπως διακριβώθηκε, οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε τρεις περιπτώσεις και συγκεκριμένα:
σε κλοπή χρηματικού ποσού 250 ευρώ από μονοκατοικία, όπου εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο και
σε δύο απόπειρες κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων, στα σπίτια των οποίων εισήλθαν προφασιζόμενοι ότι ενδιαφέρονται – κατά περίπτωση – για την ενοικίαση παρακείμενης κατοικίας και αγοράς εγκαταλελειμμένου οχήματος του ενοίκου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί για διαδοχικές υποθέσεις κλοπών Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί για διαδοχικές υποθέσεις κλοπών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Κατερίνα Στικούδη – Βαγγέλης Σερίφης: Με τον γιο τους, Βίκτωρα στις Πηγές Αχέροντα

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Κατερίνα Στικούδη – Βαγγέλης Σερίφης: Με τον γιο τους, Βίκτωρα στις Πηγές Αχέροντα


H Κατερίνα Στικούδη και ο Βαγγέλης Σερίφης απολαμβάνουν ξέγνοιαστες στιγμές με τον είκοσι μηνών γιο τους, Βίκτωρα στις Πηγές Αχέροντα στη Θεσπρωτία.

Μπορεί η Κατερίνα να δημοσίευσε για πρώτη φορά υπέροχες φωτογραφίες με τον γιο της στην παραλία, όμως και ο τρυφερός μπαμπάς απαθανάτισε την μαμά με τον γιο στις Πηγές Αχέροντα και δημοσίευσε ένα εκπληκτικό βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

O μικρός Βύρωνας έχει πάρει τα χρώματα της μητέρας του και είναι καστανόξανθος.

Πάντως η Κατερίνα σε συνέντευξή της είχε πει: «Έχω τον άντρα μου σε μικρογραφία μέσα στο σπίτι. Έχω τρελαθεί… Είναι ένα πολύ καλό παιδάκι, καλόβολο… Ρωτάει τα πάντα… Στην τηλεόραση δε με έχει δει αλλά έχει έρθει σε γύρισμα στο J2US».


Read More »
Κατερίνα Στικούδη – Βαγγέλης Σερίφης: Με τον γιο τους, Βίκτωρα στις Πηγές Αχέροντα Κατερίνα Στικούδη – Βαγγέλης Σερίφης: Με τον γιο τους, Βίκτωρα στις Πηγές Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Τα "Μαντζούνια" στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Τα "Μαντζούνια" στην Πέρδικα ΘεσπρωτίαςRead More »
Τα "Μαντζούνια" στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Τα "Μαντζούνια" στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3) και σήμερα Παρασκευή στη Θεσπρωτία | Οι συστάσεις της

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3) και σήμερα Παρασκευή στη Θεσπρωτία | Οι συστάσεις της 

Σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με το χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (δείκτης 3) στην Θεσπρωτία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας και τα Πυροσβεστικά κλιμάκια Παραμυθιάς και Φιλιατών έχουν τεθεί σε κατάσταση γενικής επιφυλακής για την αποτροπή εκδηλώσεων πυρκαγιών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στους πολίτες και καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή και τις περιουσίες των συνανθρώπων τους.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων και εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Read More »
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3) και σήμερα Παρασκευή στη Θεσπρωτία | Οι συστάσεις της Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3) και σήμερα Παρασκευή στη Θεσπρωτία | Οι συστάσεις της Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Φούρκα Κόνιτσας: Τιμήθηκαν στη Φούρκα οι ηρωίδες Γυναίκες της Πίνδου, οι αξιωματικοί Κων/νος Δαβάκης, Αλέξανδρος Διάκος και όλοι οι ήρωες του έπους του 1940

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Φούρκα Κόνιτσας: Τιμήθηκαν στη Φούρκα οι ηρωίδες Γυναίκες της Πίνδου, οι αξιωματικοί Κων/νος Δαβάκης, Αλέξανδρος Διάκος και όλοι οι ήρωες του έπους του 1940Τη μνήμη της γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κωνσταντίνου Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, του πρώην Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου και του Δημάρχου Κόνιτσας Νικολάου Εξάρχου, τίμησαν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Κόνιτσας και η Κοινότητα Φούρκας με τη διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων στη Φούρκα Κόνιτσας την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023.

Στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία ύψωμα του Προφήτη Ηλία στη Φούρκατελέσθηκε Θεία Λειτουργία και στο μνημείο των πεσόντων εψάλη Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση,χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα.

Ακολούθησε στέψη προτομώντων ηρώων Κωνσταντίνου Δαβάκη και Αλέξανδρου Διάκου, κατάθεση στεφάνων,ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος Γιάννα Νίκου. Στην εκδήλωση διαβάστηκε χαιρετισμός της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρίας Κεφάλα, η οποία δεν παρέστη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση από την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Κόνιτσας στην πλατεία της Κοινότητας Φούρκας, όπου ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου απηύθυνε χαιρετισμό και υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους, εκφράζοντας παράλληλα την πικρία του για την υποβάθμιση της εκδήλωσης, αφού φέτος δεν εγκρίθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο η παρουσία στρατιωτικού αγήματος, η τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό του στρατού, η αναπαράσταση της πορείας των Γυναικών της Πίνδου, της μάχης της Πίνδου και του τραυματισμού του αξιωματικού Κωνσταντίνου Δαβάκη.

 Τόνισε ότι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης είναι το ελάχιστο χρέος απέναντι στους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας. Επιπλέον, ευχαρίστησε την Περιφέρεια για τη συμβολή της στην υλοποίηση των εκδηλώσεων, τους συντελεστές τους, τον Διοικητή της 8ης Ταξιαρχίας, τους Διοικητές του 583 Τ.Π. και Τ.Ε.,την Αστυνομία, τη Μητρόπολη, τους κατοίκους της Κοινότητας Φούρκας και όσους τίμησαν με την παρουσία τους την ημέρα τιμής και μνήμης.

Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο πρώην Υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, ο πρώην Υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου, ο Διοικητής της 8ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Παππάς Γεώργιος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου Ταξίαρχος Μουσελίμης Βασίλειος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων Αζέλης Γεώργιος, ο Διοικητής του 583 Τ.Π. Αντισυνταγματάρχης Χαλάστρας Περικλής, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Κόνιτσας Αντισυνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Ζιώγας Ιωάννης,ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας ΑντιπύραρχοςΠαύλου Βασίλειος, οι Αντιπεριφερειάρχες Αγνή Νάκου- Δασούλα, Πρόδρομος Γαϊτανίδης και Γιούλα Μητροκώστα, οι πρώην Δήμαρχοι Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου και Πρόδρομος Χατζηεφραιμίδης, ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Τσιαλιαμάνης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου ΚόνιτσαςΚατερίνα Δημάρατου και Δημήτριος Γρημότσης, ο Γραμματέας του παραρτήματος Ιωαννίνων της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού ανθστής ΠΖ ε.α. Θωμάς Χαλκιάς, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Στρατού Κωνσταντίνος Παγανιάς, Πρόεδροι των Κοινοτήτων μας, εκπρόσωποι, τοπικών αρχών, κομμάτων και φορέων, κάτοικοι της Φούρκας και των όμορων Κοινοτήτων.Read More »
Φούρκα Κόνιτσας: Τιμήθηκαν στη Φούρκα οι ηρωίδες Γυναίκες της Πίνδου, οι αξιωματικοί Κων/νος Δαβάκης, Αλέξανδρος Διάκος και όλοι οι ήρωες του έπους του 1940 Φούρκα Κόνιτσας: Τιμήθηκαν στη Φούρκα οι ηρωίδες Γυναίκες της Πίνδου, οι αξιωματικοί Κων/νος Δαβάκης, Αλέξανδρος Διάκος και όλοι οι ήρωες του έπους του 1940 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

12.000 κάτοικοι καταδικάζονται χωρίς ταχυδρομείο

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
12.000 κάτοικοι καταδικάζονται χωρίς ταχυδρομείο

Επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ απέστειλε ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής με την οποία ζητά τη συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστήματος στο Θεσπρωτικό.

Όπως τονίζει η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και αγανακτισμένη από την απόφαση για το κλείσιμο καθότι έχει στηρίξει μακροχρόνια το συγκεκριμένο υποκατάστημα και σήμερα αισθάνεται προδομένη καθώς η υποστήριξη αγνοείται και απαξιώνεται.

«Το υποκατάστημα του Θεσπρωτικού εξυπηρετεί περίπου 12.000 συνδημότες μας και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι μετά και το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των Τραπεζών Εθνικής και Πειραιώς, το έχουν ως το μοναδικό αποκούμπι καθώς είναι το κοντινότερο σημείο συναλλαγών. Το Ταχυδρομικό κατάστημα επιτελεί τεράστιο κοινωνικό έργο, ενώ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικονομία και την επιχειρηματική δραστηριότητα της πόλης του Θεσπρωτικού. Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραβλέπεται.

Περίπου 400 άτομα υπερήλικες και ΑμεΑ λαμβάνουν τη σύνταξή τους στο σπίτι και αναρωτιούνται εύλογα ‘ποιος είναι αλήθεια ο κοινωνικός ρόλος ενός δημόσιου Οργανισμού» τονίζει ο δήμαρχος στην επιστολή του.

Παράλληλα επισυνάπτει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου με την πρόταση για παραχώρηση στέγης από το Δήμο ώστε να μετεγκατασταθεί το υποκατάστημα και να μειωθεί έτσι το λειτουργικό κόστος.
Read More »
12.000 κάτοικοι καταδικάζονται χωρίς ταχυδρομείο 12.000 κάτοικοι καταδικάζονται χωρίς ταχυδρομείο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Από θαύμα σε θαύμα" ο ελληνικός τουρισμός… Από τον Παρθενώνα μέχρι τα νησιά και τις τελευταίες ελεύθερες παραλίες, όπως αυτή της «Ελιάς» στην Ηγουμενίτσα, που δίνονται για κερδοσκοπική εκμετάλλευση

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Από θαύμα σε θαύμα" ο ελληνικός τουρισμός…
Από τον Παρθενώνα μέχρι τα νησιά και τις τελευταίες ελεύθερες παραλίες,
όπως αυτή της «Ελιάς» στην Ηγουμενίτσα, που δίνονται για κερδοσκοπική εκμετάλλευση


Η φετινή διαφημιστική καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού υπό τον τίτλο «Ελλάδα: εμπειρία ζωής» παρουσιάζει τη χώρα μέσα από τα μάτια μιας συμπαθητικής κατά τ’ άλλα Αγγλίδας, που έρχεται στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές και την συνεπαίρνει το ανέγγιχτο τοπίο, οι πλούσιες γεύσεις, οι αυθόρμητοι άνθρωποι και η απλότητα σε κάθε είδους δραστηριότητα, με αποτέλεσμα μια εμπειρία που της αλλάζει τη ζωή! Μόνο που αυτά συμβαίνουν μπροστά από τις κάμερες, γιατί πίσω από τις κάμερες η Ελλάδα είναι πράγματι μια εμπειρία ζωής, και μάλιστα πολύ αρνητική…

Την ώρα που η κυβέρνηση ετοίμαζε ...μέτρα για την «προστασία» από τον καύσωνα (!!!), έγκυος ξενοδοχοϋπάλληλος εξυπηρετούσε μέσα στο λιοπύρι πελάτες στην πισίνα του ξενοδοχείου, σερβιτόρος - δύτης στη Ρόδο, μαθητευόμενος μάγειρας στην Κρήτη που τσουρουφλίστηκε που τον κρύψανε στο ψυγείο με τα κρέατα, νεολαίος που τον χτύπησαν με τσουγκράνα στην Πάργα, επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του και πολλά ακόμα που «θάβονται» από την εργοδοσία (!!!).

Και ενώ τα νούμερα των επισκεπτών σημειώνουν νέα ρεκόρ μετά από τρεις σεζόν ανεργίας και απραξίας, η «βαριά βιομηχανία» συνεχίζει να λειτουργεί «στον αυτόματο», με θύματα τόσο τους εργαζομένους όσο και τους τουρίστες.

Η πλήρης αποδιοργάνωση και οι πολύωρες ουρές στο δημοφιλέστερο μνημείο της χώρας το τελευταίο διάστημα, την Ακρόπολη της Αθήνας, σίγουρα αποτελούν από μόνα τους μια μοναδική «εμπειρία». Άνθρωποι με προαγορασμένα πανάκριβα εισιτήρια συνωστίζονται για ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο, περιμένοντας να μπουν στον χώρο και, όταν καταφέρουν να ανεβούν μέχρι πάνω, έχουν να αντιμετωπίσουν επιπλέον συνωστισμό μέσα στο μνημείο, αλλά και στην έξοδο από αυτό. Αυτό συμβαίνει γιατί η Ακρόπολη, αν και συγκεντρώνει κόσμο μαζικά ήδη από τη δεκαετία του 50, και παρά τον πολυδιαφημιζόμενο εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους, δεν έχει ακόμα ηλεκτρονικά εισιτήρια με ζώνες επίσκεψης, αλλά ούτε είχε ποτέ και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των επισκεπτών ως όφειλε, όπως διαπιστώνει η UNESCO.

Αλλά η ταλαιπωρία δεν σταματά εκεί: Τα νησιά έχουν δημιουργήσει ένα δικό τους «status quo», που είναι υπεράνω κρατικών ελέγχων και κοινής λογικής. Καταπατήσεις και αυθαιρεσίες, ανατιμήσεις κι αισχροκέρδεια (είναι γνωστά τα «χρυσά» καλαμάρια της Μυκόνου), ανεπάρκειες σε υποδομές και καταγγελίες να δίνουν και να παίρνουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί επισκέπτες έχουν ήδη «μαυρίσει» τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, οι κρατήσεις στα νησιά αυτά είναι ήδη κάτω από το αναμενόμενο και οι «tour operators» στέλνουν τους τουρίστες σε γειτονικές χώρες με χαμηλότερες τιμές.

Όσο για τα έσοδα από τον τουρισμό, το μεγαλύτερο ποσό των πακέτων, το εισπράττουν οι «tour operators» στις έδρες των καπιταλιστικών μητροπόλεων και οι μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που με σύστημα «all inclusive» αφήνουν μόνον ψίχουλα στην τοπική οικονομία

Όλοι οι υπόλοιποι είναι μπροστά από τις κάμερες, με κουστούμια και χαμόγελα, να μιλούν για τη «βαριά βιομηχανία», για το νέο ρεκόρ στον τουρισμό, για το απαράμιλλο ελληνικό καλοκαίρι και για τον Παρθενώνα, που η θέα του και μόνο αποζημιώνει και σε κάνει να ξεχνάς την όποια ταλαιπωρία (sic)! Ταυτόχρονα, αυτοί οι ίδιοι κάνουν κάθε είδους εξυπηρετήσεις στους τουριστικούς πράκτορες και στους εφοπλιστές, για τους οποίους μόνο τα (υψηλά) νούμερα μετράνε…

Αποτελεί τραγική επιβεβαίωση η πρόβλεψή μας το 1981, όταν μπαίναμε στην ΕΟΚ, ότι «θα γίνουμε τα γκαρσόνια των Ευρωπαίων», αφού αυτό προβλέπει ο Ευρωενωσιακός καταμερισμός εργασίας, μέσα από την καταστροφή του πρωτογενούς - δευτερογενούς τομέα και την διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας μας.

Κατά τα άλλα το εργοδοτικό ξεσάλωμα γίνεται όλο και πιο απειλητικό για την ίδια τη ζωή των εργαζομένων. Όσο για το δικαίωμα στις διακοπές και την αναψυχή, αυτό πια μοιάζει όλο και περισσότερο με «ανέκδοτο» για όσους ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας...

Ποιος αλήθεια από τους κατοίκους της Θεσπρωτίας μπορεί να απολαύσει τις μοναδικές παραλίες των Συβότων και της Πέρδικας, οι οποίες, πέρα από το γεγονός ότι χτίστηκαν βάρβαρα, έχουν καταληφθεί από ένα δάσος ομπρελοκαθισμάτων, με αδυναμία στάθμευσης και με τιμές Μυκόνου. Να είναι καλά το Δρέπανο - πριν έλθει ο Γκριμάλντι - αν και εκεί οι άδειες για καντίνες είναι πάρα πολλές, έτσι που το δάσος των ομπρελών έχει αντικαταστήσει τα δέντρα που ξεραίνονται κάθε χρόνο, αφού κανένας, από την εποχή της δημαρχίας Π. Λιάκου, δεν φρόντισε να φυτέψει ένα δέντρο, μαζί με τα δέντρα του Πεζοδρόμου που αφέθηκαν και αυτά στην τύχη τους.

Στην ίδια λογική κινούνται οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες πανελλαδικά και στην Ηγουμενίτσα, όπου 1-2 ακόμη παραλίες που απέμειναν, όπως αυτή της «Ελιάς» δίνονται από το Δήμο «αντί πινακίου φακής», σε ιδιώτες, αποστερώντας στον καθένα να τις απολαύσει και να δείξει στο παιδί του πως είναι μια φυσική παραλία, χωρίς όλον αυτόν τον ορυμαγδό της ψευτοανάπτυξης.

Αλλά και στις υπόλοιπες παραλίες, στις οποίες έχουν δοθεί από τον Δήμο υπερβολικός αριθμός αδειών για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων για συγκεκριμένα μέτρα, οι ιδιώτες, ανεξέλεγκτα, έχουν καταλάβει όλο το χώρο των παραλιών, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να σταθούν κάποιοι πέρα από αυτές, μέχρι του σημείου να τις κάνουν ιδιωτικές.

Μόνον ένα κίνημα κατοίκων και εργαζομένων για την απελευθέρωση των παραλιών, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των νέων παιδιών, μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια αυτά εξανδραποδισμού ανθρώπων και καταστροφής φυσικού περιβάλλοντος


Γράφει ο Παύλος Λ. Αλεξίου

Read More »
Από θαύμα σε θαύμα" ο ελληνικός τουρισμός… Από τον Παρθενώνα μέχρι τα νησιά και τις τελευταίες ελεύθερες παραλίες, όπως αυτή της «Ελιάς» στην Ηγουμενίτσα, που δίνονται για κερδοσκοπική εκμετάλλευση Από θαύμα σε θαύμα" ο ελληνικός τουρισμός… Από τον Παρθενώνα μέχρι τα νησιά και τις τελευταίες ελεύθερες παραλίες, όπως αυτή της «Ελιάς» στην Ηγουμενίτσα, που δίνονται για κερδοσκοπική εκμετάλλευση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Συναγερμός στη Β' μοίρα Αλεξιπτωτιστών: Υπαξιωματικός άνοιξε πυρ

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Συναγερμός στη Β' μοίρα Αλεξιπτωτιστών: Υπαξιωματικός άνοιξε πυρ


Συναγερμός σήμανε στη Β’ μοίρα Αλεξιπτωτιστών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ένας υπαξιωματικός φέρεται να προκάλεσε πανικό στο σημείο ανοίγοντας πυρ με αβολίδοτα πυρά προκαλώντας αναταραχή

Για το περιστατικό υπήρξε παρέμβαση της Στρατονομίας, που συνέλαβε τον υπαξιωματικό που είχε ταμπουρωθεί στο διοικητήριο. Στο σημείο έσπευσε άμεσα και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς και ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.
Read More »
Συναγερμός στη Β' μοίρα Αλεξιπτωτιστών: Υπαξιωματικός άνοιξε πυρ Συναγερμός στη Β' μοίρα Αλεξιπτωτιστών: Υπαξιωματικός άνοιξε πυρ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης” : 13ο Συμπόσιο Γλυπτικής

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης” : 13ο Συμπόσιο Γλυπτικής


Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης” σας προσκαλεί στο 13ο Συμπόσιο Γλυπτικής και τις παράλληλες εκδηλώσεις του που θα λάβουν χώρα από 1 έως και 20 Αυγούστου 2023, στον αύλειο χώρο του Μουσείου, στο Ελληνικό Ιωαννίνων. Όλες οι παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις αντίστοιχες ημερομηνίες που αναφέρονται παρακάτω και ώρα 20.00. Το 13ο Συμπόσιο διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης”, ο Όμιλος Φίλων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης “Θ. Παπαγιάννης” και το Weadoremuseums. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους (φωτό 1).

Φέτος, πέντε(5) γλύπτες από όλη την Ελλάδα θα δημιουργήσουνγλυπτικές συνθέσεις από ανακυκλώσιμα υλικά και τοπική πέτραστην αυλή του Μουσείου και όλοι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να τους δουν να εργάζονται από κοντά και να αλληλεπιδράσουν με αυτούς, σε πραγματικό χρόνο.
 Τα νέα γλυπτά θα τοποθετηθούν στιςυπάρχουσες καλλιτεχνικές διαδρομές που έχουν ήδη διαμορφωθεί από τα προηγούμενα συμπόσια του μουσείου και συγκεκριμένα από την είσοδο του Ελληνικού μέχρι το Μοναστήρι της Τσούκας. Με αλφαβητική σειρά οι γλύπτες που θα συμμετάσχουν είναι:

Ο Βαγγέλης Κωστούλας, ο Θεόδωρος Παπαγιάννης (ο οποίος είναι και ο ιδρυτής του μουσείου αλλά και του θεσμού), ο Ιορδάνης Ποιμενίδης, ο Απόστολος Χασιώτης και ο FatosShuli.

Οι παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες έχουν θέμα τον Εθελοντισμό στον Πολιτισμό είναι οι εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 2/8: Συναυλίατου Λάκη Χαλκιά με την κομπανία του:“2.500 χρόνια Ελληνικής μουσικής, από τον Όμηρο μέχρι σήμερα”.Η παρουσίαση αυτή, έχει σκοπό να πληροφορήσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους μας και εν γένει το ευρύτερο κοινό στα ωραιότερα ιδεώδη του γένους μας, που είναι και το κοινό γνώρισμα του Ελληνισμού όπως: η γλώσσα μας, η ιστορική μας πορεία, ο πολιτισμός μας, η μουσική μας, η πολιτιστική μας κληρονομιά και οι παραδόσεις του λαού μας (φωτό2).

Οι συντελεστές είναι οι:Λάκης Χαλκιάς (τραγούδι)
Χρήστος Βιδηνιώτης (μπουζούκι – λαούτο)
Γιάννης Γκέλος (ακορντεόν)
Χρήστος Χαλκιάς (πιάνο και διεύθυνση ορχήστρας)

ΠΕΜΠΤΗ 3/8: Εισηγήσεις για τον Εθελοντισμό στα μουσεία (φωτό3):
α. “Εθελοντισμός σε ελληνικά Μουσεία: όρια στοχεύσεις και αποτελέσματα”, Ιωάννα Τσακαρέλλου, Ιστορικός-Αρχαιολόγος

β. “Εθελοντισμός στο Victoria&AlbertMuseum, στο Λονδίνο”, Αριάδνη Παπαϊωάννου, Αρχιτέκτων ΕΜΠ-ΜουσειολόγοςMSc

γ.“Παρουσίαση του έργου της Ανοιχτής Εθελοντικής Ομάδας “Pagouristas”

δ. “Βράβευση εθελοντών του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης “Θ. Παπαγιάννης”

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/8: “ΑΠΟ-ΠΟΙΗΣΗ: Τραγούδια για δύσκολους καιρούς”, συναυλία με τους:ΆννηΟνουφρίου (τραγούδι)
Γιάννης Κολοβός (κοντραμπάσο)
Δέσποινα Πραφτσιώτη (πιάνο)
ΆσπαΑνωγιάτη (πολίτικη λύρα)
Πάρις Παρασχόπουλος (μουσική σύνθεση, κιθάρα, τραγούδι)

Η συναυλία είναι βασισμένη κυρίως στη μελοποίηση ποιημάτων των ποιητών: Ευριπίδη, Κωνσταντίνου Καβάφη, Διονύση Καρατζά, Μαρίας Κοσσυφίδου, Χρήστου Μπράβου, Μανόλη Ξεξάκη, Γιώργου Οικονόμου, Ανδρέα Παγουλάτου, Βασίλη Ρώτα, Σαπφούς και Διονυσίου Σολωμού.
Μέσα από τα τραγούδια τους θέλουν να επικοινωνήσουν με το κοινό με έναν διαφορετικό τρόπο, μακριά από τους κανόνες της βιομηχανίας του θεάματος, έξω και πέρα από τα πρότυπα διασκέδασης που ο κόσμος έχει συνηθίσει, η επιθυμία τους είναι η ψυχαγωγία. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς το μήνυμα τους είναι πως όλα μπορούν να κερδηθούν. Πρόθεσή τους είναι επίσης να ταξιδέψουν το κοινό σε τόπους μαγικούς εκεί που κατοικεί ο λόγος των ποιητών (φωτό4).

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/8: “Μουσικές διαδρομές από αγαπημένα κλασικά έργα σε μεταγραφή μέχρι γνωστές μελωδίες από τον ελληνικό & ξένο κινηματογράφο σε συνδυασμό με την ποίηση του Τάσου Κανάτση από το βιβλίο του «Χειμερινή Ανθοφορία»”(φωτό5):Βικτωρία Κυριακίδη (φλάουτο)
Ιώ Κυριακίδη (πιάνο)
Απαγγελία ποιημάτων (Ελεάνα Βάσου, Νίκη Γιαννατσή, Αριάδνη Παπαϊωάννου)

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/8: Θεατρική παράσταση: “Βασιλική Κονταξή – Κυρά Βασιλική”

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Κατά τα χρόνια εκείνα “όπου τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η
σκλαβιά” γνωρίζουμε ότι υπήρξαν περιπτώσεις ανθρώπων που δεν
παραδόθηκαν στην μοίρα τους. Τέτοια φάνηκε και η Κυρά Βασιλική η οποία
ήταν επίσημη σύζυγος του Αλή Πασά. Ένα πλάσμα σχεδόν μυθικό όπου
κατάφερε να αναρριχηθεί και να επικρατήσει στο πλευρό του .Υπήρξε
άλλωστε ,αν όχι η πλουσιότερη, μια εκ των πλουσιοτέρων γυναικών επί
Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Με πάντα σεβαστή την άποψη της επί των θεμάτων που άπτονταν
διαχείρισης και πολιτικής. Διατηρούσε στενές σχέσης με το Πατριαρχείο και
έχτισε εκκλησιές παρότι ήταν σύζυγος του Πασά. Γλύτωσε πολλούς από το
μαχαίρι.
Είναι βέβαιο ότι και μετά το τέλος του Αλή θα μας είχε δώσει σπουδαία
δείγματα της αξιοσύνης και της ευφυΐας της αλλά δυστυχώς έφυγε νωρίς.
Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην καταπιαστούμε με μια τέτοια εξαιρετική
περίπτωση γυναίκας θέλοντας να αποδώσουμε φόρο τιμής.Σε αυτήν και σε
τόσες άλλες γυναικείες φιγούρες που δυστυχώς πέρασαν στα ψιλά γράμματα
της ιστορίας (φωτό6).

Συντελεστές παράστασης:Συγγραφή-Σκηνοθεσία: Γεωργία Καρλατήρα, ηθοποιός- σκηνοθέτης
Ερμηνεία: Σοφία Ζήση,ηθοποιός
Μουσική σύνθεση: Γιάννης Γαλίτης, μουσικός-συνθέτης
Επιμέλεια κίνησης: ΛάουραΤσιάτη, δασκάλα χορού
Φωτογραφία: Πολυδεύκης Ασωνίτης
Μακιγιάζ: Bούλα Κοντογιάννη
Σκηνικά, ένδυμα: MαρίαΝταλαούτη
Επιστημονικός συνεργάτης της παράστασης: Χρήστος Γ. Δήμτσιος,
Ιστορικός Νεοτέρων Χρόνων, με ειδίκευση στον 19ο αι. και ειδικότερα στηνΕλληνική Επανάσταση του 1821, παιδαγωγός, λογοτέχνης, ποιητής.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/8: Εκδήλωση για παιδιά: “Οι γίναντες του Ελληνικού. Τα παιδιά της γης”, μια δράση που αφετηρία έχει τα γλυπτά του Θεόδωρου Παπαγιάννη. Αφήγηση παραμυθιού και στη συνέχεια εργαστήρι συγγραφής με ήρωες τα γλυπτά του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης”(φωτό7).
Η δημιουργός και εμψυχώτρια των παιδιών είναι η μουσικός & συγγραφέας Ανθή Γραμματικοπούλου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/8: Θεατρική παράσταση: “Αυτοσχεδιασμός πάνω στο έργο του Λουίτζι Πιραντέλο”, ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 20/8: Βραδιά αφήγησης και μουσικής: “Το ταξίδι ενός Κεμάλ”. Οι συντελεστές είναι (φωτό8):Κωνσταντίνος Λεοντάρης (βιολί)
ΛαμπρίναΠρεβεζιάνου (πιάνο)
Μαρία Τσιρώνη (τραγούδι)
Όλγα Μπαλωμένου (τραγούδι)

Λίγα λόγια για το Μουσείο:
Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης” εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2009. Το Μουσείο αποτελεί δωρεά του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη στη γενέτειρά του και το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων. Είναι ένα μουσείο μοναδικό, γιατί μιλάει για το ψωμί, για τον ευεργέτη, τον ξενιτεμένο, τον πνευματικό άνθρωπο, τον Ηπειρώτη μάστορα, το βοσκό, το γεωργό, την πολύπαθη Ηπειρώτισσα μάνα και τέλος για τη μάθηση.Επίσης, το Μουσείο υποδέχεται ετησίως χιλιάδες επισκέπτες, μαθητές και ταξιδευτές από όλο τον κόσμο.

Read More »
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης” : 13ο Συμπόσιο Γλυπτικής Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης” : 13ο Συμπόσιο Γλυπτικής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Νέα «λουκέτα» μπήκαν από την ΑΑΔΕ σε καταστήματα σε Μύκονο, Αθήνα και Πόρο

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Νέα «λουκέτα» μπήκαν από την ΑΑΔΕ σε καταστήματα σε Μύκονο, Αθήνα και Πόρο


Έξι νέα «λουκέτα» μπήκαν από την ΑΑΔΕ σε καταστήματα σε Μύκονο, Αθήνα και Πόρο, μετά από διασταυρώσεις μεταξύ των εισπράξεων των POS και αυτών των ταμειακών μηχανών.

Πρόκειται για περιπτώσεις καταστηματαρχών οι οποίοι εισπράττουν αλλά δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ, ούτε δηλώνουν τα έσοδά τους.

Μέσω των διασταυρώσεων, οι ελεγκτές εντόπισαν και έβαλαν «λουκέτο» σε τέσσερις επιχειρήσεις εστίασης στην Αθήνα, μία στον Πόρο και ένα κατάστημα ρούχων στην Μύκονο. Διότι βρέθηκαν να έχουν δεχθεί πληρωμές μέσω POS, για τις οποίες όμως ουδέποτε εξέδωσαν απόδειξη, ή/και τη διαβίβασαν στην ΑΑΔΕ. Δηλαδή, οι πελάτες που πληρώνουν με κάρτα, είτε δεν λαμβάνουν κάποια απόδειξη, είτε παίρνουν την απόδειξη, αλλά το κατάστημα δεν τη δηλώνει στην εφορία.

Συγκεκριμένα, στα Πετράλωνα και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης βρέθηκαν τέσσερα καταστήματα να μην έχουν διαβιβάσει αποδείξεις, συνολικής αξίας 682.000 ευρώ. Πλέον του 48ωρου «λουκέτου», επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 43.000 ευρώ.

Αντίστοιχη παράβαση διαπιστώθηκε και σε κατάστημα εστίασης στον Πόρο, το οποίο δεν είχε εκδώσει, ούτε διαβιβάσει αποδείξεις 1.250 ευρώ.

Στη Μύκονο, γνωστό κατάστημα ρούχων σφραγίστηκε επειδή εντοπίστηκε να μην έχει διαβιβάσει 424 αποδείξεις, συνολικής αξίας 61.000 ευρώ.
Read More »
Νέα «λουκέτα» μπήκαν από την ΑΑΔΕ σε καταστήματα σε Μύκονο, Αθήνα και Πόρο Νέα «λουκέτα» μπήκαν από την ΑΑΔΕ σε καταστήματα σε Μύκονο, Αθήνα και Πόρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

ΟΗΕ: Τις διακρίσεις εις βάρος των γυναικών στη Λιβύη καταδικάζει ο ΟΗΕ – Κάνει λόγο για «περιστολή στην ελευθερία»

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
ΟΗΕ: Τις διακρίσεις εις βάρος των γυναικών στη Λιβύη καταδικάζει ο ΟΗΕ – Κάνει λόγο για «περιστολή στην ελευθερία»


Ειδικοί των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασαν χθες Πέμπτη μέτρο της λιβυκής κυβέρνησης που εμποδίζει τις γυναίκες να ταξιδεύουν στο εξωτερικό αν δεν έχουν άνδρα συνοδό, κάνοντας λόγο για πολιτική «διακρίσεων» που «περιστέλλει την ελευθερία» των γυναικών.

Η αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη κυβέρνηση με έδρα την Τρίπολη, που ελέγχει τη δυτική Λιβύη, εξέδωσε τον Απρίλιο διάταγμα με νέο κανόνα, δυνάμεις του οποίου οι γυναίκες και τα κορίτσια πρέπει να έχουν άνδρα συνοδό, που αποκαλείται «μαχράμ», για να μπορούν να ταξιδέψουν, καθώς και να συμπληρώνουν έντυπο στο οποίο υποχρεούνται να αναφέρονται λεπτομερώς στους λόγους της μετακίνησής τους.

Όσες αρνούνται βλέπουν να τους απαγορεύεται η έξοδος από την επικράτεια, κατήγγειλαν σε ανακοίνωσή τους εννέα ανεξάρτητοι ειδικοί του ΟΗΕ, ανάμεσά τους μέλη της ομάδας εργασίας για τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών και των κοριτσιών και η ειδική εισηγήτρια για τη βία σε βάρος των γυναικών και των κοριτσιών.

«Όχι μόνο αυτή η πολιτική συνεπάγεται διακρίσεις, αλλά περιορίζει την ελευθερία κίνησης των γυναικών και των κοριτσιών, συμπεριλαμβανομένων αυτών των φοιτητριών που φεύγουν από τη χώρα για να πάνε να σπουδάσουν στο εξωτερικό», τόνισαν.

Διακρίσεις εις βάρος των γυναικών

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τον αρνητικό αντίκτυπο της συνεπαγόμενης διακρίσεις διαδικασίας αυτής στα θεμελιώδη δικαιώματα και στις ελευθερίες των γυναικών και των κοριτσιών».

Οι ειδικοί αυτοί, που ονομάστηκαν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, αλλά δεν μιλούν εκ ονόματος του διεθνούς οργανισμού, εξέφρασαν επίσης ανησυχία για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η λιβυκή υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας εκφοβίζει υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που άσκησαν κριτική σε αυτό το μέτρο.

Απηύθυναν έκκληση στην κυβέρνηση στην Τρίπολη να ακυρώσει το μέτρο που συνεπάγεται «διακρίσεις» και να «αποτρέψει κάθε εκφοβισμό, διωγμό ή επίθεση» εναντίον όσων του εναντιώθηκαν.

Η χώρα της βόρειας Αφρικής παραμένει βυθισμένη στο χάος μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, υπονομευμένη από τον διχασμό ανατολής και δύσης.

Δυο κυβερνήσεις ανταγωνίζονται για την εξουσία: αυτή στην Τρίπολη (δυτικά) αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ κι έχει επικεφαλής τον Αμπντελχαμίντ Ντμπάιμπα, η άλλη, στην ανατολή, υποστηρίζεται από τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.
Read More »
ΟΗΕ: Τις διακρίσεις εις βάρος των γυναικών στη Λιβύη καταδικάζει ο ΟΗΕ – Κάνει λόγο για «περιστολή στην ελευθερία» ΟΗΕ: Τις διακρίσεις εις βάρος των γυναικών στη Λιβύη καταδικάζει ο ΟΗΕ – Κάνει λόγο για «περιστολή στην ελευθερία» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Επικοινωνία Άδ. Γεωργιάδη με την ΠΟΕΔΗΝ για την ανανέωση των συμβάσεων 2.000 υγειονομικών

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Επικοινωνία Άδ. Γεωργιάδη με την ΠΟΕΔΗΝ για την ανανέωση των συμβάσεων 2.000 υγειονομικώνΜε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) επικοινώνησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, και ζήτησε στοιχεία για το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων 2.000 υγειονομικών που εργάζονται στα νοσοκομεία με διετείς συμβάσεις του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.

"Σήμερα επικοινώνησε με την Ομοσπονδία ο υπουργός Εργασίας Άδ. Γεωργιάδης, για ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να εξευρεθεί λύση στην ανανέωση των συμβάσεων 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ)", αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για θετική εξέλιξη και άμεση ανταπόκριση του κ. Γεωργιάδη, προσθέτοντας ότι δόθηκαν από την ΠΟΕΔΗΝ στον υπουργό στοιχεία που πιστοποιούν ότι υπάρχει νομική δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να υπάρξει ανανέωση των συμβάσεων.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι 2.000 εργαζόμενοι υπηρετούν σε θέσεις πρώτης γραμμής, τραυματιοφορείς, βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, τεχνικοί, διοικητικοί, εργάτες κ.λπ. Προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εκπαιδεύτηκαν και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες. Με δεδομένες τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, η μη ανανέωση των προγραμμάτων εργασίας τους δημιουργεί δυσαναπλήρωτα κενά.


Read More »
Επικοινωνία Άδ. Γεωργιάδη με την ΠΟΕΔΗΝ για την ανανέωση των συμβάσεων 2.000 υγειονομικών Επικοινωνία Άδ. Γεωργιάδη με την ΠΟΕΔΗΝ για την ανανέωση των συμβάσεων 2.000 υγειονομικών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

ΓΙΑΝΝΕΝΑ- Προσοχή:Υπάρχει ανάγκη για αιμοπετάλια, από κοπέλα που πάσχει από Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
ΓΙΑΝΝΕΝΑ- Προσοχή:Υπάρχει ανάγκη για αιμοπετάλια, από κοπέλα που πάσχει από Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία


Η αδερφή μου πάσχει από Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία και νοσηλεύεται στην Αιματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακου Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Υπάρχει ανάγκη για αιμοπετάλια.

Οποια / οποίος μπορεί ας επικοινωνήσει στο 6949797403.

Σας ευχαριστούμε θερμά.
Η οικογένεια της Μαρία, Φεβρωνία, Παναγιώτης, Αναστασία και Γρηγόρης.


Read More »
ΓΙΑΝΝΕΝΑ- Προσοχή:Υπάρχει ανάγκη για αιμοπετάλια, από κοπέλα που πάσχει από Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία ΓΙΑΝΝΕΝΑ- Προσοχή:Υπάρχει ανάγκη για αιμοπετάλια, από κοπέλα που πάσχει από Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Σφοδρή σύγκρουση μοτοσικλετών, στη ΜΕΘ 22χρονη, τραυματίας και 27χρονος

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Σφοδρή σύγκρουση μοτοσικλετών, στη ΜΕΘ 22χρονη, τραυματίας και 27χρονοςΔύο νέοι, μία 22χρονη και ένας 27χρονος τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαίο που έγινε μετά τα μεσάνυχτα στην περιφερειακή των Ιωαννίνων.

Το τροχαίο έγινε όταν οι μοτοσικλέτες που οδηγούσαν οι δύο συγκρούστηκαν σφοδρά μεταξύ τους κάτω από συνθήκες που διερευνά η Τροχαία.

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με τα οποία διακομίσθηκαν και οι δύο νέοι στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Νωρίς το πρωί η 22χρονη μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και η κατάστασή της χαρακτηρίζεται κρίσιμη.


Read More »
Σφοδρή σύγκρουση μοτοσικλετών, στη ΜΕΘ 22χρονη, τραυματίας και 27χρονος Σφοδρή σύγκρουση μοτοσικλετών, στη ΜΕΘ 22χρονη, τραυματίας και 27χρονος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Πυρκαγιές: Ποιες χώρες έχουν στείλει βοήθεια στην Ελλάδα και από ποιες άλλες περιμένουμε

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Πυρκαγιές: Ποιες χώρες έχουν στείλει βοήθεια στην Ελλάδα και από ποιες άλλες περιμένουμεΟ πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τις τελευταίες ώρες απευθύνει έκκληση για διεθνή βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει ο καύσωνας, ο οποίος αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Χθες το απόγευμα ο Κ.Μητσοτάκης επισκέφτηκε εκ νέου συντονιστικό της Πυροσβεστικής για να ενημερωθεί για τις φωτιές που εξακολουθούν να μαίνονται.

Σύμφωνα με όσα έγινε γνωστά, με δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ακραία υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, γεγονός που δημιουργεί συνθήκες για νέες πυρκαγιές ή αναζωπυρώσεις στις ήδη υπάρχουσες, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε επικοινωνία με ομολόγους του προκειμένου να εξασφαλιστεί βοήθεια τόσο σε εναέριες όσο και σε επίγειες δυνάμεις, που θα συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών που βρίσκονται ήδη στο πεδίο, υπό αντίξοες συνθήκες, από την περασμένη Δευτέρα.

Ποιες χώρες έχουν στείλει βοήθεια στην Ελλάδα για τις πυρκαγιές

Μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ στην Ελλάδα έχουν φτάσει για να συνδράμουν από αέρος στις πυρκαγιές που μαίνονται δύο Canadair από την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ στη Γαλλία και δύο Canadair από τον στόλο του RescEU στην Ιταλία.

Σημειώνεται ότι στο πλευρό των Ελλήνων πυροσβεστών επιχειρούν αυτές τις ημέρες και οι ομάδες πυροσβεστών από τη Ρουμανία και τη Μάλτα που βρίσκονταν ήδη στη χώρα μας μετέχοντας στο πρόγραμμα Προ-Εγκατάστασης (Pre-Positioning) του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Οι δυνάμεις ξένων χωρών που έρχονται

Όπως γνωστοποιήθηκε η ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού ήταν άμεση και στο ελληνικό αίτημα ανταποκρίθηκαν οι ακόλουθες χώρες:
Η Πολωνία, η οποία προσέφερε πεζοπόρο τμήμα με 149 πυροσβέστες, καθώς και 49 οχήματα
Επιπρόσθετα, η Ρουμανία, η οποία προσέφερε πεζοπόρο τμήμα με 40 πυροσβέστες, καθώς και 5 οχήματα
Η Σλοβακία, η οποία προσέφερε πεζοπόρο τμήμα με 31 πυροσβέστες και 15 οχήματα.

Σημειώνεται ότι χθες έφτασαν στην Ελλάδα από το Ισραήλ δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Air-Tractor μετά το σχετικό αίτημα που υπέβαλε σε διμερές επίπεδο η χώρα μας προς τις αρμόδιες ισραηλινές αρχές για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Σύντομα και αυτές οι δυνάμεις θα συμβάλουν στο έργο των Ελλήνων πυροσβεστών.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μπαλάς Ουζβάρι ανέφερε χθες: «Είκοσι τέσσερα αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα σε δέκα κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς επίσης περισσότεροι από 400 πυροσβέστες βρίσκονται προτοποθετημένοι στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Πορτογαλία έτσι ώστε να συνδράμουν στις πυρκαγιές σε κάθε σημείο της Ευρώπης»


Read More »
Πυρκαγιές: Ποιες χώρες έχουν στείλει βοήθεια στην Ελλάδα και από ποιες άλλες περιμένουμε Πυρκαγιές: Ποιες χώρες έχουν στείλει βοήθεια στην Ελλάδα και από ποιες άλλες περιμένουμε Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών διοργάνωσε πλήθος εκδηλώσεων.

Πραγματοποιήθηκε διαδραστική ομιλία, με θέμα τις εξαρτήσεις και την μορφή που έχουν σήμερα, από την διακεκριμένη ψυχολόγο κα Σμαρούλα Παντελή.

Ακολούθησε θεατρικό έργο από την ομάδα play back Nuevo στον προαύλιο χώρο του Α΄ Δημοτικού Σχολείου με θέμα «Τοπία συνάντησης». Το κοινό συμμετείχε με δικές του ιστορίες οι οποίες εκτυλίχτηκαν στην σκηνή προκαλώντας συγκίνηση και ενθουσιασμό. Μια μαγική βραδιά που άφησε μόνο θετικές εντυπώσεις.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία διεξήχθη αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στην ομάδα της Παραμυθιάς και την ομάδα των αστυνομικών. Ο αγώνας είχε συμβολικό χαρακτήρα προάγοντας τον υγιή τρόπο ζωής μακριά από εξαρτήσεις.

Τέλος έγιναν καμπάνιες ενημέρωσης με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στην Παραμυθιά, τους Φιλιάτες και την Ηγουμενίτσα. Τα μέλη της κοινότητας ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης, έκαναν ερωτήσεις και κατέθεσαν προβληματισμό που μας συνέδεσε με την κοινότητα στην οποία λειτουργεί το Κέντρο Πρόληψης εδώ και 24 χρόνια.

Είμαστε περήφανοι για τις γέφυρες επικοινωνίας και σύνδεσης που δημιουργούμε και ευχαριστούμε όλες και όλους για την πολύτιμη συνεργασία και στήριξη.

Ειδικότερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε :

1) Την Αστυνομική Διεύθυνση Νομού Θεσπρωτίας με επικεφαλής τον κο Βασίλη Παππά

2) Τον σύλλογο αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας και τον πρόεδρο κο Βασίλη Νάκο

3) Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ : π. Ελευθέριο Κωνσταντή, κο Θωμά Πιτούλη, κο Θωμά Γκίκα, κο Πέτρο Παππά και κα Μαρία Ντρίτσου

4) Το προσωπικό του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ : κα Κων/να Ζιάγκου, ψυχολόγο και επιστημονικά υπεύθυνη, κα Μαρία Γιώγου γραμματειακή υποστήριξη και κα Αντωνία Γκόλια, κοινωνική λειτουργό στέλεχος ΕΣΠΑ

5) Την δημοτική αρχή Δήμου Φιλιατών με Δήμαρχο τον κο Σπύρο Παππά και την δημοτική αρχή Δήμου Σουλίου με Δήμαρχο τον κο Γιάννη Καραγιάννη

6) Την σχολική επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας για την παραχώρηση της αίθουσας τελετών του Α΄ Δημοτικού Σχολείου και ειδικά τον υποδιευθυντή κο Καραγιάννη

7) Την ομάδα μπάσκετ Παραμυθιάς

8) Την ομάδα εθελοντών του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ
Δημήτριος Δημάκος

Read More »
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Τρίτη 25 Ιουλίου μεγάλο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023

Τρίτη 25 Ιουλίου μεγάλο  πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής


 

Read More »
Τρίτη 25 Ιουλίου μεγάλο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής Τρίτη 25 Ιουλίου μεγάλο  πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Ημερίδες για τη δημιουργία τριών καταδυτικών πάρκων στην Ήπειρο

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Ημερίδες για τη δημιουργία τριών καταδυτικών πάρκων στην Ήπειρο


Η Περιφέρεια Ηπείρου, επικεφαλής εταίρος του έργου «TACTICAL TOURISM», διοργανώνει δύο ανοιχτές ενημερωτικές ημερίδες του έργου, με εστίαση στη δημιουργία τριών καταδυτικών πάρκων στην Ηπειρωτική ακτογραμμή του Ιονίου στα Σύβοτα, την Πάργα και την Πρέβεζα.

Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν:

-Πνευματικό Κέντρο Πάργας, Πάργα, 24/7/2023 – ΕΝΑΡΞΗ 18:00

-Συνεδριακό Κέντρο Συβότων, Σύβοτα, 25/7/2023 – ΕΝΑΡΞΗ 11:30

Το έργο “Targeted ACTIons for the preservation, rehabilitation and promotion of historical, Cultural and naturAL assets encouraging TOURISM, in the entire GR-AL cross-border area” με εκρωνύμιο “TACTICAL TOURISM” αποτελεί στρατηγικό έργο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας INTERREG – IPA CBC Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020. Αποσκοπεί στην δημιουργία δικτύου των περιφερειών και φορέων της διασυνοριακής περιοχής, ικανών να υλοποιήσουν πολιτικές και δράσεις για τη διατήρηση των πολιτιστικών και φυσικών πόρων προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης.

Οι εταίροι, ανάλογα με τον προϋπολογισμό τους, προτεραιοποίησαν και υλοποιούν στοχευμένες δράσεις προώθησης του τουρισμού μέσω της διατήρησης και βιώσιμης εκμετάλλευσης πολιτιστικών και φυσικών πόρων, που κατηγοριοποιούνται σε τρείς ομάδες: (α) Δράσεις που συμβάλλουν στην δημιουργία νέων σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος, (β) Δράσεις που συμβάλλουν στην προσβασιμότητα των σημείων ενδιαφέροντοςκαι (γ) Δράσεις αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης υφιστάμενων σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος

Η Περιφέρεια Ηπείρου, επικεφαλής εταίρος του έργου, εστίασε στη δημιουργία τριών καταδυτικών πάρκων στην ακτογραμμή του Ιονίου, στα Σύβοτα, την Πάργα και την Πρέβεζα.


Read More »
Ημερίδες για τη δημιουργία τριών καταδυτικών πάρκων στην Ήπειρο Ημερίδες για τη δημιουργία τριών καταδυτικών πάρκων στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Την εκ νέου υποψηφιότητα του για Δήμαρχος Σουλίου ανακοίνωσε ο Γ. Καραγιάννης. Συνεργασία με την παράταξη Ν. Αθανασίου

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Την εκ νέου υποψηφιότητα του για Δήμαρχος Σουλίου ανακοίνωσε ο Γ. Καραγιάννης. Συνεργασία με την παράταξη Ν. ΑθανασίουΤην εκ νέου υποψηφιότητα του για το Δημο Σουλίου ανακοινωσε κατα την διάρκεια του σημερινου απολογισμού πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής, ο Γιάννης Καραγιάννης.

Παράλληλα αφησε να εννοηθεί την συνέχιση της συνεργασίας με την παράταξη “1 Μελλον Ανάπτυξης και Ελπίδας” του Νικου Αθανασίου.

Μεταξύ αλλων στην τοποθέτηση του ο Γιαννης Καραγιάννης ανεφερε σχετικα:

“Κατά την ανάληψη των καθηκόντων μου, ανακοινώθηκε η συμπόρευση της παράταξής μου “ΔΗΜΟΣ” με το συνδυασμό «1 μέλλον ανάπτυξης και ελπίδας» με επικεφαλής το σημερινό πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκο Αθανασίου.

Από την ημέρα μηδέν συμπράξαμε, θέσαμε τους στόχους, παλέψαμε γι’αυτούς και με άψογη συνεργασία, χωρίς ίχνος υστεροβουλίας και ανταγωνισμού, αγωνιστήκαμε για την ευημερία και την πρόοδο του τόπου, που ήταν και εξακολουθεί να είναι κοινή επιδίωξη.

Προσωπική μου βούληση αλλά και όλων των συνεργατών μου είναι η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί.

Στόχος είναι να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε όσα δρομολογήθηκαν και συνεχίζουν να δρομολογούνται για την επόμενη μέρα του Δήμου.

Η πορεία προς την ανάπτυξη και την ευημερία απαιτεί διαρκή αγώνα και προσπάθεια. Τα προηγούμενα έτη η παρούσα Δημοτική Αρχή απέδειξε ότι σεβάστηκε το έργο της προηγούμενης και εργάστηκε για να θέσει τις βάσεις προκειμένου ο Δήμος να κινηθεί προς την πρόοδο και ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο. Και οι βάσεις τέθηκαν. Το έτος 2023, που δεν αποτελεί αντικείμενο της παρούσας έκθεσης, υπήρξε καθοριστικό για την ωρίμανση και την υλοποίηση μιας μεγάλης σειράς έργων.

Η εκμετάλλευση όσων ευκαιριών δόθηκαν και ήταν στις δυνατότητες του Δήμου, ή ακόμα και πάνω από αυτές, ήδη αποδίδει και θα συνεχίσει να αποδίδει καρπούς το προσεχές διάστημα.”


Read More »
Την εκ νέου υποψηφιότητα του για Δήμαρχος Σουλίου ανακοίνωσε ο Γ. Καραγιάννης. Συνεργασία με την παράταξη Ν. Αθανασίου Την εκ νέου υποψηφιότητα του για Δήμαρχος Σουλίου ανακοίνωσε ο Γ. Καραγιάννης. Συνεργασία με την παράταξη Ν. Αθανασίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Οι αντίπαλοι της ΚΑΕ Παραμυθιά στο νεο πρωτάθλημα της National League 2

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Οι αντίπαλοι της ΚΑΕ Παραμυθιά στο νεο πρωτάθλημα της National League 2

Πριν από λίγη ώρα η ΕΟΚ έκανε γνωστές τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στις Εθνικές Κατηγορίες την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο 1ο όμιλος της National League 2 στο οποιο συμμετέχει η ΚΑΕ Παραμυθιά, απαρτίζεται από τις εξης ομαδες:

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ
ΑΕ ΓΛΑΥΚΟΥ-ΕΣΠΕΡΟΥ
ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014
ΑΟ ΑΧΑΓΙΑ 82
ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
ΑΕ ΔΟΞΑΣ-ΠΥΡΡΟΥ ΑΡΤΑΣ 2001
ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΣΚ
ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΑΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ Ν. ΚΙΟΥ
ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
ΙΟΝΙΟΣ ΑΣ
Read More »
Οι αντίπαλοι της ΚΑΕ Παραμυθιά στο νεο πρωτάθλημα της National League 2 Οι αντίπαλοι της ΚΑΕ Παραμυθιά στο νεο πρωτάθλημα της National League 2 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Οι νέοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς των Υπουργείων

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Οι νέοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς των Υπουργείων


Ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση οι νέοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς των υπουργείων. Όπως τονίζεται από το Μαξίμου, «μόνο κριτήριο για την επιλογή των 63 Γενικών και Ειδικών Γραμματέων που στελεχώνουν τη νέα κυβέρνηση είναι η δυνατότητα να ανταποκριθούν στον ρόλο τους, με βάση την εμπειρία και την επαγγελματική τους διαδρομή».

Από το σύνολο των 63 Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, οι 34, δηλαδή ποσοστό 54%, παραμένουν στη θέση που κατείχαν, ενώ οι 29 (το 46%) είναι νέες τοποθετήσεις. Από τις 29 νέες τοποθετήσεις, οι 12 (41%) είναι γυναίκες. Επίσης, όπως επισημαίνεται από το κυβερνητικό επιτελείο, έχουν αξιοποιηθεί έμπειρα στελέχη από τη Δημόσια Διοίκηση καθώς και στελέχη της ακαδημαϊκής κοινότητας και της αγοράς.

Αναλυτικά, με απόφαση της κυβέρνησης, τοποθετούνται οι κάτωθι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς:

Υπουργείο Γενική Γραμματεία Όνομα

Προεδρία Κυβέρνησης ΓΓ Συντονισμού Εύη Δραμαλιώτη

ΓΓ Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Στέλιος Κουτνατζής

ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης

ΕΓ Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού (Foresight) Γιάννης Μαστρογεωργίου

Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής Παυλίνα Καρασιώτου

ΓΓ Φορολογικής Πολιτικής Μαίρη Ψύλλα

ΕΥΣΤΑ – Ταμείο Ανάκαμψης Ορέστης Καβαλάκης

ΓΓ Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Θεώνη Αλαμπάση

ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος

ΕΓ Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΚΤ Νίκη Δανδόλου

ΕΓ Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ-ΤΣ Γιώργος Ζερβός

ΓΓ Οικονομικής Πολιτικής και Στρατηγικής Γιώργος Χριστόπουλος

ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας Νάγια Κόλλια

Εξωτερικών ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Μάιρα Μυρογιάννη

ΓΓ Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης

Εθνικής Άμυνας ΓΓ Υπουργείου Αντώνης Οικονόμου

Εσωτερικών ΓΓ Εσωτερικών και Οργάνωσης Νάσος Μπαλέρμπας

ΓΓ Δημόσιας Διοίκησης Δημήτρης Κιρμικίρογλου

ΓΓ Αυτοδιοίκησης Μιχάλης Σταυριανουδάκης

ΓΓ Ιθαγένειας Άγγελος Δημοσθένους

ΕΓ Προστασίας Ζώων Συντροφιάς Μαριάνθη Δημοπούλου

Παιδείας ΓΓ Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Γιάννης Κατσαρός

ΓΓ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης Γιώργος Βούτσινος

ΓΓ Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέας Ζώρας

ΓΓ Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής

ΓΓ Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς

Υγείας ΓΓ Δημόσιας Υγείας Φωτεινή Καλύβα

ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη

ΓΓ Στρατηγικού Σχεδιασμού Άρης Αγγελής

Υποδομών και Μεταφορών ΓΓ Υποδομών Κώστας Μαγουλάς

ΓΓ Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς

Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Τέλης Αϊβαλιώτης

ΓΓ Δασών Στάθης Σταθόπουλος

ΓΓ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Πέτρος Βαρελίδης

ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος

ΓΓ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης

Ανάπτυξης ΓΓ Ιδιωτικών Επενδύσεων Βίκυ Λοΐζου

ΓΓ Εμπορίου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος

ΓΓ Βιομηχανίας Θέμις Ευτυχίδου

ΓΓ Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιος Κυριαζής

Εργασίας ΓΓ Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη

ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκος Μηλαπίδης

Προστασίας Πολίτη ΓΓ Δημόσιας Τάξης Μάνος Λογοθέτης

ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Δήμητρα Λυγούρα

Δικαιοσύνης ΓΓ Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής

Πολιτισμού ΓΓ Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου

ΓΓ Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη

Μετανάστευσης και Ασύλου ΓΓ Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Δημήτρης Ιατρίδης

ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλος Γεωργιάδης

ΓΓ Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας Ηρακλής Μοσκώφ

Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Πρόδρομος Πύρρος

ΓΓ Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής Μαρίνα Στέφου

ΓΓ Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ζέφη Δημαδάμα

Αγροτικής Ανάπτυξης ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης

ΓΓ Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας

ΓΓ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος

Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης

ΓΓ Ναυτιλίας και Λιμένων Βαγγέλης Κυριαζόπουλος

Τουρισμού ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Μύρων Φλουρής

Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος

ΓΓ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Κωνσταντίνος Καράντζαλος

Κλιματικής Κρίσης ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου

ΓΓ Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρος Καμπούρης
Read More »
Οι νέοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς των Υπουργείων Οι νέοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς των Υπουργείων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Στο πλευρό του Αντώνη Μπέζα ο Νίκος Κάτσενος

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Στο πλευρό του Αντώνη Μπέζα ο Νίκος ΚάτσενοςΔέχτηκα με χαρά την πρόσκληση και πρόκληση να συμμετέχω στις επικείμενες δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Ηγουμενίτσας με τον συνδυασμό «ΜΑΖΙ για την Ηγουμενίτσα»” του υποψήφιου Δημάρχου Αντώνη Μπέζα.
Ενός ανθρώπου με παραστάσεις, όραμα και τεχνογνωσία. Που του εμπιστεύτηκαν ισχυρά καθήκοντα και τα διεκπεραίωσε επιτυχώς. Τον παρακολουθώ από τα γυμνασιακά χρόνια έως τώρα. Διαθέτει κατ΄εμέ ένα δυνατό δημιουργικό μυαλό, μια οξυδέρκεια και ένα ανήσυχο πνεύμα. Το όραμα του για την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης και συνειδητής επιλογής.
Επιθυμία και ισχυρό κίνητρο μου είναι να αγωνιστώ και να υπηρετήσω ενεργά την τοπική αυτοδιοίκηση, καθαρά και έντιμα όπως έκανα στο παρελθόν ως δημοτικός σύμβουλος στον πρώην δήμο Μαργαριτίου. Όπως έκανα και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων και όπως από την οικογένεια μου έμαθα να κάνω. Με αξιοπρέπεια, ήθος και εντιμότητα.
Πίστευα ανέκαθεν και συνεχίζω ακράδαντα να πιστεύω ότι η Αυτοδιοίκηση είναι το φυσικό πεδίο όπου ανθρώπινες δυνάμεις αναπτύσσονται δημιουργικά, εκφράζονται ειλικρινά, συνεργάζονται αρμονικά και υπερβαίνουν τις διαχωριστικές γραμμές τους για το καλό του τόπου.
Με τα μάτια της λογικής και όχι των κομματικών- πολιτικών μου γυαλιών, συσστρατεύομαι με τον Αντώνη Μπέζα και σας καλώ να κάνετε το ίδιο ώστε να αγωνιστούμε και να πετύχουμε να βγάλουμε την Ηγουμενίτσα από το μπλοκ των 5 χειρότερων πόλεων της Ελλάδας , μήπως και καταφέρουμε να κάνουμε τα χωριά να μην νιώθουν φτωχοί συγγενείς της πόλης και τέλος να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να γίνει πρωτίστως πιο ποιοτική η ζωή της νεολαίας στον δήμο μας και στη συνέχεια η εικόνα του δήμου συνολικά πιο ελκυστική στον επισκέπτη.
Από το Ιστορικό Μαργαρίτι την πανέμορφη Πέρδικα, τα σαγηνευτικά Σύβοτα, έως τις όχθες του Καλαμά στην Φανοτή (Ντόλιανη) Παραποτάμου.
Σας κοιτώ κατάματα και σας ζητώ μας εμπιστευτείτε.

Με εκτίμηση
Νικόλαος Η. Κάτσενος
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
Read More »
Στο πλευρό του Αντώνη Μπέζα ο Νίκος Κάτσενος Στο πλευρό του Αντώνη Μπέζα ο Νίκος Κάτσενος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Και με τη βούλα του υποθηκοφυλακείου στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας η φοιτητική εστία

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Και με τη βούλα του υποθηκοφυλακείου στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας η φοιτητική εστίαΜε την μετεγγραφή στο υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/07/2023, ολοκληρώθηκε η παραχώρηση του ακινήτου του Δήμου Ηγουμενίτσας στη θέση Βίγλιζα – που αρχικά προοριζόταν για την κατασκευή φοιτητικής εστίας του πρώην Τ.Ε.Ι. Ηπείρου – προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος ώστε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, να αποκτήσει μια σύγχρονη και λειτουργική στέγη.
Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, στις 22/3/2021 αποφάσισε να παραχωρήσει στο Ελληνικό Δημόσιο και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την έκταση των 10.000 τ.μ μαζί με το 3.000 τ.μ ημιτελές κτήριο της φοιτητικής εστίας, για την εγκατάσταση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.
Την απόφαση παραχώρησης του Δημοτικού Συμβουλίου ακολούθησε η τακτοποίηση διάφορων πολεοδομικών παραβάσεων που υπήρχαν στο κτίριο, που είχε κατασκευαστεί από 20ετίας, με σκοπό να δημιουργηθεί η φοιτητική εστία που ουδέποτε ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα να παραμένει μέχρι και σήμερα ημιτελές και αναξιοποίητο.
Ήδη, από την Περιφέρεια Ηπείρου βρίσκονται στο τελικό στάδιο εκπόνησης οι σχετικές μελέτες διαμόρφωσης του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου ενώ για την χρηματοδότηση της υλοποίησης του έργου, το Υπουργείο εξετάζει σχήμα Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Στο χώρο αναμένεται να μετεγκατασταθούν – εντός πενταετίας – όλες οι υπηρεσίες της ΑΔ Θεσπρωτίας που αυτή τη στιγμή στεγάζονται στο κέντρο της πόλης, ενώ ερωτηματικό παραμένει η μελλοντική αξιοποίηση του υπάρχοντος κτιρίου, το οποίο μετά την αποχώρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, θα επιστρέψει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, η οποία είτε θα πρέπει – με υπουργική απόφαση – να το παραχωρήσει σε κάποιον δημόσιο φορέα είτε να το εκποιήσει.
Read More »
Και με τη βούλα του υποθηκοφυλακείου στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας η φοιτητική εστία Και με τη βούλα του υποθηκοφυλακείου στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας η φοιτητική εστία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για την εμπλοκή του σε κλοπές οχημάτων

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για την εμπλοκή του σε κλοπές οχημάτωνΤαυτοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου ημεδαπός, που κατηγορείται για συμμετοχή σε κλοπές οχημάτων, που έγιναν τον Νοέμβριο του 2021.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο ημεδαπός εμπλέκεται σε δύο κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, τα οποία αφαιρέθηκαν από τον Λούρο και τη Φιλιππιάδα Πρέβεζας.

Αμφότερα τα οχήματα είχαν βρεθεί δύο ημέρες αργότερα σε χωριό των Ιωαννίνων και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Read More »
Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για την εμπλοκή του σε κλοπές οχημάτων Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για την εμπλοκή του σε κλοπές οχημάτων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Η γαστρονομία της Ηπείρου ως αναπόσπαστο κομμάτι της Τουριστικής Προβολής

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Η γαστρονομία της Ηπείρου ως αναπόσπαστο κομμάτι της Τουριστικής ΠροβολήςΗ γαστρονομία της Ηπείρου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας και για αυτό το λόγο εντάσσεται σε κάθε δράση της για την προώθηση του προορισμού της.

Με βάση αυτή την στρατηγική, πραγματοποιήθηκε το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ στο πλαίσιο του έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου». Κεντρικός στόχος ήταν η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, συνδυάζοντας την τοπική κουζίνα με την σύγχρονη μαγειρική, έτσι όπως γίνεται σε πολλά street food festival (υπαίθρια φεστιβάλ φαγητού), καθιστώντας την επίσκεψη στην Ήπειρο μια συνολικά ξεχωριστή εμπειρία.

Το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ περιλάμβανε μια σειρά από επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες τοπικών προϊόντων, στη διάρκεια του διήμερου 12 και 13 Ιουλίου. Ομάδα δημοσιογράφων και Bloggers από την Αθήνα, ήταν φιλοξενούμενοι της Περιφέρειας Ηπείρου και περιηγήθηκαν σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα.

Η Γαστρονομική βόλτα στην Ήπειρο, με σκοπό τη γνωριμία των γεύσεων των αυθεντικών μοναδικών προϊόντων και της φιλοξενίας των Ηπειρωτών, περιλάμβανε:

Επίσκεψή-ξενάγηση και οινογνωσία, στο Οινοποιείο Μαρκατσέλης | Markatselis Winery, στην περιοχή των Φιλιατών, όπου παρουσιάστηκαν τα πάντα γύρω από τις ντόπιες ποικιλίες και το «γεμάτο» από γεύσεις κρασί που παράγεται. Επίσκεψη και γευσιγνωσία στην Μονάδα Τυποποίησης Ελαιολάδου «Epirou Vios». Επίσκεψη στη μονάδα καπνιστής πέστροφας “Karatzenis Smoked fish” όπου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και δοκίμασαν την μοναδική καπνιστή πέστροφα. Επίσκεψη στη μονάδα βραβευμένου μελιού Nomad Honey, όπου γνωρίσανε την ιστορία της επιχείρησης και γεύτηκαν το εξαιρετικό μέλι «όπως μας το δίνει η ίδια η μέλισσα».

Κατά την παραμονή τους στα Γιάννενα και την Θεσπρωτία, οι φιλοξενούμενοι γεύθηκαν συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη και την Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κ. Ρεγγίνα Δηλαβέρη, γεύθηκαν την τοπική κουζίνα με τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, καθώς και ντόπια κρασιά και τσίπουρο, κρέατα και πίτες φτιαγμένα ειδικά για αυτούς.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Γαστρονομίας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην Πλατεία Μαβίλη δίπλα στη λίμνη, 9 τοπικά προϊόντα από παραγωγούς της Θεσπρωτίας και των Ιωαννίνων, προωθηθήκαν στο ευρύ κοινό, ενώ την ίδια στιγμή σε ένα food track (κινητή καντίνα) με την σήμανση 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ «Μια Ήπειρος όλο γεύση», ο Θοδωρής Παστουρματζής, ένας food scriber με μεγάλη εμπειρία, μαγείρεψε τα προϊόντα των τοπικών παραγωγών με έναν μοναδικό σύγχρονο τρόπο, δημιουργώντας 9 πρωτότυπα πιάτα, τα οποία γεύθηκαν οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στα Γιάννενα.

Παράλληλα με το Γαστρονομικό Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση καλωσορίσματος των φιλοξενούμενων και των τοπικών φορέων που εκπροσώπησαν τους ντόπιους επαγγελματίες τουρισμού αλλά και των στελεχών της Περιφέρειας, Αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κος Ηλίας Γκαρτζονίκάς, Αντιπεριφερειάρχης Ειδικών Μορφών Τουρισμού, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη κο Αλέξανδρο Καχριμάνη. Την κεντρική παρουσίαση πραγματοποίησε η κα Σοφία Φούκη, Προϊσταμένη Τμήματος Προώθησης Αγροδιατροφικών Προϊόντων. Προβλήθηκε όλη η στρατηγική και οι δράσεις που υλοποιούνται από την Περιφέρεια για την προώθηση της Γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρέστησαν: Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιουλα Μητροκώστα, η Εντεταλμένη Συμβουλος για θεματα πρώθησης τοπικών προϊόντων κ. Γιώτα Ναβρόζογλου, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών Γεώργιος Λώλης, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Μάκης Χρυσοστόμου, η Δ/ντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ιουλία Μαρκούλα, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννιτών Βαγγέλης Γιωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωματίου Εστίασης «Παμβώτις» Χρήστος Τάτσης και ο κ. Θοδωρής Αλεξίου Πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Ιωαννίνων.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων Π.Ε Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας: Κaratzenis smoked fish (Καπνιστή πέστροφα), Nomad Premium Greek Honey (μέλι), Παπαδόπουλος Τυροκομική Παραμυθιάς (φέτα), Metsovita (Λουκάνικα), Τα Γλυκά της "Μπιρμπίλω" (γλυκά του κουταλιού), Myrtali Organics (αρωματικά φυτά), Παραδοσιακά Σπιτικά Ζυμαρικά Σπανέλλη (τραχανά), Κτήματα Ευδοξία (τσίπουρο), Valia Calda (Μπύρα)

Το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ είχε αναφορά στις Π.Ε. Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, ενώ το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2021, είχε αναφορά σε Π.Ε. Άρτα και Πρέβεζα.
Read More »
Η γαστρονομία της Ηπείρου ως αναπόσπαστο κομμάτι της Τουριστικής Προβολής Η γαστρονομία της Ηπείρου ως αναπόσπαστο κομμάτι της Τουριστικής Προβολής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ, καταγγέλλει τον Πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Σελεύκειας

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023
Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ, καταγγέλλει τον Πρόεδρο της Κοινότητας Νέας ΣελεύκειαςΟ Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ, καταδικάζει την απρεπή συμπεριφορά του Προέδρου της Κοινότητας Νέας Σελεύκειας σε συνάδελφο της υπηρεσίας πρασίνου.

Ο κ. Τακλάκογλου Παναγιώτης ,επιτέθηκε λεκτικά στη συνάδελφο ,μέσα στο γραφείο της και ευθαρσώς επιθετικά ,αδικαιολόγητα και με αλαζονική συμπεριφορά, επειδή δεν είχε διεκπεραιωθεί το ασαφές και αόριστο αίτημά του προς την Υπηρεσία.

Στην προσπάθεια της η συνάδελφος να του εξηγήσει τους λόγους (ότι μόλις πριν τέσσερις ημέρες το είχε παραλάβει και πως χρειαζόταν περαιτέρω διευκρινίσεις για να υλοποιηθεί) αλλά και ότι ως πρόεδρος κοινότητας λαμβάνει παγία αντιμισθία 4000 ευρώ για τέτοιου είδους εργασίες ,ο κ. Τακλάκογλου εμφανώς κατακυριευμένος από έπαρση άρχισε τις απειλές, προσβάλλοντας την συνάδελφο .Η συνάδελφος κάλεσε την Αστυνομία ,όπου ο κ. Τακλάκογλου επικαλέστηκε πως έχει εργασία κι έφυγε από το χώρο.

Ο Σύλλογος μας καταδικάζει τέτοιου είδους φασιστικές συμπεριφορές ,πόσο μάλιστα όταν ο κύριος Τακλάκογλου κάνοντας κατάχρηση της ιδιότητας του προέδρου της Νέας Σελεύκειας προσπάθησε να επιτύχει την ‘’υποταγή΄΄ της συναδέλφου προσβάλλοντας την προσωπικότητά της.

Καταγγέλλουμε την τραμπουκική συμπεριφορά του κ. Τακλάκογλου γιατί επρόκειτο για τη γνωστή εκφοβιστική μέθοδο και τέτοιου είδους συμπεριφορές πρέπει να καταδικαστούν , αποτρέποντας τέτοιου είδους επιδείξεις ανάρμοστης και προσβλητικής συμπεριφοράς.

Είμαστε στο πλευρό της συναδέλφου, και καλούμε και όλους τους συναδέλφους να απευθύνονται στο σωματείο μας για τέτοιου είδους αντιμετώπιση από οποιονδήποτε

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗ
Read More »
Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ, καταγγέλλει τον Πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Σελεύκειας Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ, καταγγέλλει τον Πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Σελεύκειας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Σελίδες