Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βαγγέλη Μάστορα "Όταν ήμουν δήμαρχος"

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βαγγέλη Μάστορα "Όταν ήμουν δήμαρχος"


Οι πρόεδροι και τα Δ.Σ. των Πολιτιστικών Συλλόγων Σαγιάδας, Ασπροκκλησίου, Κεστρίνης, Σμέρτου και Ραγίου διοργανώνουν και σας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου υπό τον τίτλο “ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ'' (του τ. Δήμου Σαγιάδας 2003-2010) που συνέγραψε ο πρώην Δήμαρχος Βαγγέλης Μάστορας. 
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιουνίου και ώρα 20:30 στην παραλία της Σαγιάδας.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων θα διατεθούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ. 

Με εκτίμηση οι διοργανωτές 
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ Δ.Σ. 
ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ τ. ΔΗΜΟΥ ΣΑΓΙΑΔΑΣ
Read More »
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βαγγέλη Μάστορα "Όταν ήμουν δήμαρχος" Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βαγγέλη Μάστορα "Όταν ήμουν δήμαρχος" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Το SIROKOS σας υποδέχεται στην εξέδρα του δίπλα στη θάλασσα

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022
Ηγουμενίτσα: Το SIROKOS σας υποδέχεται στην εξέδρα του δίπλα στη θάλασσα 


Από την Τετάρτη 22/6 το εστιατόριο θαλασσινών SIROKOS στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας, σας υποδέχεται στην εξέδρα του για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι δίπλα στη θάλασσα.


Για τους φανατικούς φίλους μας, αλλά και για όσους δεν έτυχε μέχρι σήμερα να δοκιμάσουν το μενού του SIROKOS, από αύριο Τετάρτη 22/ και κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) σας ενημερώνουμε ότι θα μπορείτε να δοκιμάζετε τις ιδιαίτερες γευστικές επιλογές θαλασσινών στην καλαίσθητη εξέδρα του καταστήματος στα βραχάκια, δίπλα στο κύμα...!Ανοιχτά από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

Στο τηλέφωνο 2665022550 μπορείτε να κάνετε τις κρατήσεις σας ή να δώσετε την παραγγελία σας για διανομή κατ' οίκον!!!
Read More »
Ηγουμενίτσα: Το SIROKOS σας υποδέχεται στην εξέδρα του δίπλα στη θάλασσα Ηγουμενίτσα: Το SIROKOS σας υποδέχεται στην εξέδρα του δίπλα στη θάλασσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022 Rating: 5

Μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση ζητάει ο σύλλογος εγαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022
Μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση ζητάει ο σύλλογος εγαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας


Το νέο κύμα καύσωνα που κατακλύζει από αύριο όλη την χώρα επιβάλει να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας μας. Σε συνθήκες καύσωνα, πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι για τους εργαζόμενους γιατί δίπλα στην εντατικοποίηση της δουλειάς από την τρομακτική έλλειψη προσωπικού, την απουσία υποδομών, τα σάπια μηχανήματα και οχήματα, επιδρά και η θερμική καταπόνηση.

Το κράτος αντιμετωπίζει την προστασία της υγείας και την ασφάλεια μας ως κόστος που πρέπει να περικόψει. Το βλέπουμε καθημερινά με τα λειψά Μέσα Ατομικής Προστασίας, τις απαράδεκτες υποδομές, τα επικίνδυνα μηχανήματα και οχήματα. Το ζήσαμε και στην πανδημία, που τα υγειονομικά πρωτόκολλα έγιναν πρωτόκολλα διάδοσης του ιού, πρωτόκολλα του θανάτου. Οι συνάδελφοι στην αποκομιδή, στον οδοκαθαρισμό, στα τεχνικά συνεργία είναι εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα την ώρα που πραγματοποιούν ιδιαίτερα βαριές και ανθυγιεινές εργασίας. Πρόβλημα υπάρχει και στους διοικητικούς υπαλλήλους και στους οδηγούς, καθώς τα κλιματιστικά είναι σε πολλές περιπτώσεις ανεπαρκώς συντηρημένα ή δεν λειτουργούν.

Μπροστά στον επερχόμενο καύσωνα απαιτούμε:
• Άμεση διακοπή όλων των υπαίθριων εργασιών όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38ο C.
• Αποχή από την εργασία, όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, των εργαζομένων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς, εγκυμονούσες, κ.λπ.).
• Συχνά διαλείμματα κατάλληλης διάρκειας, ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος και τα χαρακτηριστικά της εργασίας, της έντασης εργασίας και της χρησιμοποιούμενης στολής εργασίας – Μέσα Ατομικής Προστασίας, για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.
• Περιορισμός βαριών εργασιών όταν οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες. Ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στην αποκομιδή σε αυτές την συνθήκες είναι εγκληματικό να συνεχίσουν να εργάζονται.
• Διάθεση σε συνεχή βάση στους εργαζόμενους πόσιμου δροσερού νερού κοντά στη θέση εργασίας τους.
• Δημιουργία κατάλληλων κλιματισμένων χώρων διαλείμματος για την ανάπαυση των εργαζομένων.

Για όλα τα παραπάνω, να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων με ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους.
Να υπάρχει ουσιαστική εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου από το Γιατρό Εργασίας και τον Τεχνικό Ασφάλειας και εφαρμογή από τους δημάρχους, όλων των αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την ουσιαστική προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ
Read More »
Μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση ζητάει ο σύλλογος εγαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση ζητάει ο σύλλογος εγαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022 Rating: 5

Δύο χρυσά μετάλλια για τον ΠΡΩΤΕΑ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022
Δύο χρυσά μετάλλια για τον ΠΡΩΤΕΑ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18


Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 που διεξήχθη στο Βόλο το Σάββατο και Κυριακή 18 και 19 Ιουνίου συμμετείχε ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας Στίβος . 
Πολύ μεγάλες επιτυχίες για το σύλλογο μας και συγκεκριμένα η Ευαγγελία Γκανάρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις τριπλούν με επίδοση 12.27 (νέο ατομικό ρεκόρ) και πέτυχε την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ 18 που θα διεξαχθεί στην Ιερουσαλήμ. 
Η Νικολέτα Παππά στα 400 μέτρα με εμπόδια κατέκτησε την πρώτη θέση και χρυσό μετάλλιο με επίδοση 1.03.51 (χάνοντας για 1 κλασμα δευτερολέπτου το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) βελτιώνοντας όμως το ατομικό της ρεκόρ κατά 2 δεύτερα. 
Η Ναταλία Ράπτη στο άλμα εις ύψος με επίδοση 1.65 κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. 
Η Έλενα Μπασιάκου στην σφαίρα κατέκτησε την τέταρτη θέση με επίδοση 13.56 και η Σπυριδούλα Βασίλειου στα 100 εμπόδια κατέκτησε την τέταρτη θέση με επίδοση 14.31 βελτιώνοντας κατά πολύ το ατομικό της ρεκόρ . 
Την ένατη θέση κατέκτησε η ομάδα σκυτολαδρομίας 4Χ400 Παππά Νικολέτα, Τσακίρη Ναταλία ,Δόκου Σοφία, Κολέμπα Βικτώρια. Ο σύλλογος μας κατέκτησε την πρώτη θέση ως επαρχιακός σύλλογος στις γυναίκες για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Συγχαρητήρια
σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες και τους προπονητές του συλλόγου μας ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΒΟΣ και στους χορηγούς και γονείς που στηρίζουν διαρκώς το σύλλογο. ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ!!!!!!!
Read More »
Δύο χρυσά μετάλλια για τον ΠΡΩΤΕΑ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 Δύο χρυσά μετάλλια για τον ΠΡΩΤΕΑ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022 Rating: 5

"Μνήμες σε χαρτί" στο ξενοδοχείο Selefkos Palace

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022
"Μνήμες σε χαρτί" στο ξενοδοχείο Selefkos Palace


• Έκθεση φωτογραφίας
• Ομιλίa της συγγραφέως Αργυρώς Μαργαρίτη
• Παραδοσιακά γλυκά από τη Μικρά Ασία
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 8 Μ.Μ. 
Εκδήλωση Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας και Δήμος Ηγουμενίτσας
Read More »
"Μνήμες σε χαρτί" στο ξενοδοχείο Selefkos Palace "Μνήμες σε χαρτί" στο ξενοδοχείο Selefkos Palace Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022 Rating: 5

Μ.Κάτσης: «Η κοροϊδία στους μανταρινοπαραγωγούς της Θεσπρωτίας από την κυβέρνηση δεν έχει τέλος»

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022
Μ.Κάτσης: «Η κοροϊδία στους μανταρινοπαραγωγούς της Θεσπρωτίας από την κυβέρνηση δεν έχει τέλος»


Δήλωση του βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριου Κάτση:
«Από το πρωί δέχομαι δεκάδες τηλέφωνα από τους παραγωγούς μανταρινιών από ολόκληρο το νομό Θεσπρωτίας.
Δεν εντάχθηκαν τελικά στην ενίσχυση των 70€/στρέμμα για το 2020(!), όσοι στη δήλωση του ΟΣΔΕ δεν είχαν δηλώσει την ποικιλία κλημεντίνη, παρά τις (τηλεφωνικές, άκουσον άκουσον) διαβεβαιώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης δια στόματος του τοπικού βουλευτή της ΝΔ.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, όσοι εντέλει ήταν δικαιούχοι, (τα μισά περίπου στρέμματα από τα 12.000 που είναι καλλιεργήσιμα) είδαν να πιστώνονται λιγότερα χρήματα από όσα ανέμεναν, εξαιτίας του αυτόματου συμψηφισμού που έκανε η κυβέρνηση με την επιστρεπτέα προκαταβολή που είχαν λάβει 2 χρόνια πριν!
Είχαμε προειδοποιήσει για την αρνητική αυτή εξέλιξη, τόσο με ερώτηση στη Βουλή, όσο και με δημόσιες παρεμβάσεις εγκαίρως. Άλλωστε είχαμε θέσει ψηλά το ζήτημα της ενίσχυσης των παραγωγών με την επίσκεψη του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα στην Κεστρίνη τον περασμένο Δεκέμβρη, αλλά και με την επίσκεψη του Σταύρου Αραχωβίτη 1 χρόνο πριν στον κάμπο και στη Γλυκή.
Η κοροϊδία όμως απέναντι στον κόσμο της παραγωγής, δεν έχει προηγούμενο. Η στοχοποίηση ενός από τους πιο παραγωγικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας είναι προκλητική και απαράδεκτη.
Δυστυχώς, δεν έχει να περιμένει τίποτα ο πρωτογενής τομέας από την σημερινή κυβέρνηση. Μόνη λύση να φύγει το συντομότερο δυνατό με προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.»
Read More »
Μ.Κάτσης: «Η κοροϊδία στους μανταρινοπαραγωγούς της Θεσπρωτίας από την κυβέρνηση δεν έχει τέλος» Μ.Κάτσης: «Η κοροϊδία στους μανταρινοπαραγωγούς της Θεσπρωτίας από την κυβέρνηση δεν έχει τέλος» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022 Rating: 5

Μια μικρή χωματερή στο νεκροταφείο του Καστρίου (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022
Μια μικρή χωματερή στο νεκροταφείο του Καστρίου (+ΦΩΤΟ)


Σε μια μικρή χωματερή έχει μετατραπεί ο χώρος, έξω από το κοιμητήριο στο Καστρί Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, το συγκεκριμένο σημείο έχει υποδειχθεί από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, ως χώρο προσωρινής εναπόθεσης μεγάλων αντικειμένων, χωρίς όμως να ενδιαφερθεί για την απομάκρυνσή τους.
Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, στο σημείο υπάρχουν 100δες σκουπίδια και αντικείμενα, ενώ ακόμα και οι κάδοι των σκουπιδιών είναι ξεχειλισμένοι και αναποδογυρισμένοι, μαρτυρώντας την αδιαφορία της δημοτικής αρχής.
Η κατάσταση με τα σκουπίδια στο δήμο Ηγουμενίτσας, από άκρη σε άκρη, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας θα πρέπει άμεσα να επαναφέρει στην "τάξη" τους υπεύθυνους της καθαριότητας.
Βέβαια εάν δεν ζεις στην Ηγουμενίτσα, λίγο σε ενοχλεί αυτή η κατάσταση...
Είναι ντροπή όμως για τους κατοίκους και τους επισκέπτες να αντικρίζουν αυτή την εικόνα, εν μέσω μάλιστα θέρους και τουριστικής περιόδου.
Και εάν δεν σέβεστε τους ζωντανούς, σεβαστείτε τουλάχιστον τους νεκρούς μας.


Read More »
Μια μικρή χωματερή στο νεκροταφείο του Καστρίου (+ΦΩΤΟ) Μια μικρή χωματερή στο νεκροταφείο του Καστρίου (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022 Rating: 5

"Ορατότης μηδέν" στο δρόμο Ηγουμενίτσα - Σαγιάδα

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022
"Ορατότης μηδέν" στο δρόμο Ηγουμενίτσα - Σαγιάδα


Ο δρόμος που οδηγεί από την Ηγουμενίτσα στο τελωνείο του Μαυροματίου στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, όπως είναι γνωστό, είναι αρκετά στενός και με πολλά προβλήματα.

Την επικινδυνότητα του δρόμου, επιβαρύνει η κατάσταση με τα άκοπα χόρτα, τα οποία σε πολλά σημεία καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η ορατότητα.

Τα παράπονα μόνιμων κατοίκων, επαγγελματιών και επισκεπτών, είναι καθημερινά και δικαιολογημένα.

Καλό θα είναι οι υπεύθυνοι να προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό των ξερών χόρτων, που εκτός των άλλων εγκυμονούν και κίνδυνο πυρκαγιάς.
Read More »
"Ορατότης μηδέν" στο δρόμο Ηγουμενίτσα - Σαγιάδα "Ορατότης μηδέν" στο δρόμο Ηγουμενίτσα - Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Σας καλούμε να γνωρίσετε τις Ιχθυοκαλλιέργειες της Θεσπρωτίας!

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Σας καλούμε να γνωρίσετε τις Ιχθυοκαλλιέργειες της Θεσπρωτίας!


Η Ιχθυοκαλλιέργεια στην Θεσπρωτία!
Αποτύπωση της Ιχθυοκαλλιέργειας στην Θεσπρωτία το 2022, με ηχητική παρουσίαση και υπότιτλους στα Ελληνικά.
Το βίντεο υλοποιήθηκε στα πλαίσια της Πράξης «Πρόγραμμα Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας» (MIS 5066824) του ΕΠΑΛΘ 2014-2020, που υλοποιεί το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.


Συνταγές με Φρέσκο ψάρι Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας!
Περιέχει 4 συνταγές με ψάρια Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας (τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φαγκρί) με ηχητική παρουσίαση και υπότιτλους στα Ελληνικά.
Το βίντεο υλοποιήθηκε στα πλαίσια της Πράξης «Πρόγραμμα Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας» (MIS 5066824) του ΕΠΑΛΘ 2014-2020, που υλοποιεί το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Σας καλούμε να γνωρίσετε τις Ιχθυοκαλλιέργειες της Θεσπρωτίας! Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Σας καλούμε να γνωρίσετε τις Ιχθυοκαλλιέργειες της Θεσπρωτίας! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022 Rating: 5

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα κοτόπουλου της «Πίνδος» λόγω σαλμονέλας

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα κοτόπουλου της «Πίνδος» λόγω σαλμονέλας


Στην ανάκληση προϊόντος μπούτι κοτόπουλο προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, μετά τον εντοπισμό σαλμονέλας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Ε.Φ.Ε.Τ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος “Επίσημος έλεγχος Μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων” έτους 2022, προέβη σε δειγματοληψία κρέατος κοτόπουλου, με τα στοιχεία: «ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΠΙΝΔΟΣ ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ» με ημερομηνία παραγωγής 22-05-2022 και ημερομηνία λήξης 14-09-2023, που παράγεται από την εταιρεία Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ».

Σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων και το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χαλκίδας, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella Typhimurium.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

“Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται κατωτέρω) να μην το καταναλώσουν“, σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.
Read More »
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα κοτόπουλου της «Πίνδος» λόγω σαλμονέλας ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα κοτόπουλου της «Πίνδος» λόγω σαλμονέλας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022 Rating: 5

«Είναι μια συνήθης τακτική στο Μαυρομάτι..»

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022
«Είναι μια συνήθης τακτική στο Μαυρομάτι..»


«… Είναι μία συνήθης τακτική…».. 
Αυτό ισχυρίζονται παράγοντες του Δήμου Ηγουμενίτσας για το πέρασμα των Κοσοβάρων από το Μαυρομάτι χωρίς να διαθέτουν βίζα… Και φυσικά ποιος ευθύνεται για όλα… Οι δημοσιογράφοι και τα μέσα που μεγαλοποίησαν το θέμα.
Τα μέσα δεν μεγαλοποίησαν αλλά αποκάλυψαν και δημοσιοποίησαν το θέμα.
Κατά τα λοιπά…
Μάλλον μέρα παρά μέρα φτάνουν Κοσοβάροι χωρίς βίζα στο Μαυρομάτι και κει αστυνομικοί και τελωνειακοί τους ανοίγουν διάπλατα την πόρτα για να περάσουν στην χώρα!
Όλα καλά λοιπόν..
Απορίας άξιον είναι γιατί ο Δήμαρχος ως οικοδεσπότης δεν παραβρέθηκε στο γήπεδο, γιατί δεν έδωσαν το παρόν οι βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας και η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου που είχε ταξιδέψει και φιλοξενηθεί στο Κόσοβο τον περασμένο Φεβρουάριο…
Ας δώσουν μία απάντηση λοιπόν…. Εκτός αν δεν ήξεραν ότι γίνεται αγώνας στην Ηγουμενίτσα με την ξένη αποστολή.. Γιατί μόνο αυτό δεν ακούστηκε ακόμη!

Read More »
«Είναι μια συνήθης τακτική στο Μαυρομάτι..» «Είναι μια συνήθης τακτική στο Μαυρομάτι..» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022 Rating: 5

Είναι του Θεού η Αριστεία και τα Πρότυπα Σχολεία; | Του Πέτρου Τσάπε, εκπαιδευτικού

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022
Είναι του Θεού η Αριστεία και τα Πρότυπα Σχολεία; | Του Πέτρου Τσάπε, εκπαιδευτικού


Με τις ακολουθούμενες μέχρι σήμερα εκπαιδευτικές πολιτικές το ενδιαφέρον της πολιτείας εμφανίζεται με την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές, κάτι όμως που υπονομεύεται στην πράξη λόγω επίδρασης οικονομικών, μορφωτικών, οικογενειακών παραγόντων. Ποικίλοι θεσμοί του ιδιωτικού τομέα λειτουργούν παράλληλα, για να καλύψουν ελλείψεις ή δυσλειτουργίες των δημοσίων σχολείων, όπως ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, υπηρεσίες στον καλλιτεχνικό τομέα, τομέα άθλησης, ξένες γλώσσες κ.λ., χωρίς τη δυνατότητα πρόσβασης σ’ αυτούς μαθητών από φτωχότερα κοινωνικά στρώματα. Η λειτουργία αυτού του σχήματος συμβάλλει στη διαμόρφωση άνισων όρων για πρόσβαση στο αγαθό της παιδείας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τη συνδρομή της θεωρίας της αριστείας και τις αποφάσεις για ίδρυση όλο και περισσοτέρων Προτύπων Σχολείων, οι εκπαιδευτικές ανισότητες ενισχύονται ακόμα περισσότερο.

Η μεγαλύτερη επιτυχία της, ιδιαίτερα δημοφιλούς στο δεξιό πολιτικό χώρο, ιδεολογίας της διάκρισης και αριστείας είναι ότι έχει καταφέρει να πείσει περισσότερους από όσους στεγάζονται σε αυτόν τον χώρο, δηλαδή ακόμη και ιδεολογικούς αντιπάλους αλλά και θύματα αυτών των αντιλήψεων και πρακτικών.

Η θεωρία της αριστείας παρουσιάζει την εκπαιδευτική επιτυχία ως εγγενή ικανότητα του ατόμου, απότοκη κλίσεων, χαρισμάτων και κόπου, ενώ τη σχολική αποτυχία ως φυσική και συνδεδεμένη με ατομικές ελλείψεις σε προσπάθεια, ταλέντο και μόχθο. Ερμηνεύει τις εκπαιδευτικές τροχιές αγνοώντας σκόπιμα κοινωνικά δεδομένα όπως της φτώχειας, του μορφωτικού κεφαλαίου, της οικογενειακής κατάστασης. Παρέχει ερμηνευτικά εργαλεία όχι μόνο για τη σχολική πορεία αλλά και για κάθε είδους επιτυχία. Λειτουργεί κατ’ επέκταση και ως σχήμα αιτιολόγησης της κοινωνικής διάρθρωσης και ιεραρχίας.

Η αποδοχή αυτής της θεώρησης στον θεσμό του σχολείου αποθαρρύνει την ανάπτυξη πολιτικών για τον έγκαιρο εντοπισμό και αντιμετώπιση των μαθησιακών προβλημάτων, καθώς και για την άμβλυνση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων. Εξυπηρετεί και ηθικοποιεί μια εκπαιδευτική πολιτική που υποκριτικά παρουσιάζεται να παρέχει ίσες μορφωτικές ευκαιρίες, όμως περίτεχνα μέσω της μη έγκαιρης λήψης αντισταθμιστικών μέτρων συμβάλλει στην αναπαραγωγή των κοινωνικών ανισοτήτων μέσω του σχολικού θεσμού.

Με τις αποφάσεις για ίδρυση και επέκταση Προτύπων Σχολείων και κατά συνέπεια διαφοροποιημένων σχολείων μέσα στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, οξύνονται ακόμη περισσότερο οι εκπαιδευτικές ανισότητες. Η εκπαιδευτική έρευνα επιβεβαιώνει τη φοίτηση στα Πρότυπα μαθητών από εύπορα κοινωνικά στρώματα. Οι νομικές ρυθμίσεις για τα Πρότυπα Σχολεία επίσης αναφέρονται σε δημόσια σχολεία με επιλεγμένους μαθητές, μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα, υψηλών προσόντων εκπαιδευτικό προσωπικό, επιπλέον χρηματοδότηση των προτύπων κ.λ.. Η νομική επίκληση για «πιλοτική λειτουργία Προτύπων και διάχυσης μέσω αυτών των βέλτιστων εκπαιδευτικών πρακτικών στα υπόλοιπα σχολεία» ουδέποτε επιβεβαιώθηκε μέχρι σήμερα από την εκπαιδευτική μας ιστορία, αλλά ούτε και η ακολουθούμενη εκπαιδευτική πολιτική βοηθάει να πεισθούμε ότι θα συμβεί μελλοντικά.

«Αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες» κάποιοι δεν έχουν. Δίκαιο όμως είναι μέσω της εκπαιδευτικής πολιτικής που ασκούν να μην ευνοούν μόνο τους ευνοημένους αλλά να φροντίζουν και για τους αδύναμους και αδικημένους. Να μεριμνήσουν για κάθε είδους «πεινώντες και διψώντες» που πριν «κληρονομήσουσι την βασιλεία των ουρανών», όπως «χορτασθήσονται» και επί γης.
Read More »
Είναι του Θεού η Αριστεία και τα Πρότυπα Σχολεία; | Του Πέτρου Τσάπε, εκπαιδευτικού Είναι του Θεού η Αριστεία και τα Πρότυπα Σχολεία; | Του Πέτρου Τσάπε, εκπαιδευτικού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022 Rating: 5

Γόγολος: Το βιολί του Νασδραντιν Χότζα θα ακουστεί πολλές φορές για το κ. Δήμαρχο

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022
Γόγολος: Το βιολί του Νασδραντιν Χότζα θα ακουστεί πολλές φορές για το κ. Δήμαρχο


Πριν 10 ημέρες ακριβώς εξέδωσα δελτίο τύπου με τίτλο :
Δημοτική αρχή σε παρατεταμένη αγραναύπαση ο Δήμαρχος και το βιολί *

Σε αυτό το δελτίο τύπου επιγραμματικά είχα αναφερθεί :

« Στο πρόβλημα του parking, τις λακούβες, τους βρώμικους κάδους με υπερχειλισμένο σκουπίδια, την έλλειψη δημοτικών τουαλετών, τα χόρτα που έχουν πνίξει τους δρόμους και εγκυμονούν κινδύνους πυρκαγιών, τα φίδια που περιπατούν στον ποδηλατόδρομο, την έλλειψη φωτισμού, τα κατεστραμμένα παγκάκια, το ημιτελές έργο της Εστίας, του νέου ποδηλατόδρομου, που σηματοδοτούν την εγκατάληψη.

Είχα καλέσει τη Δημοτική Αρχή :
«Να μην αφεθεί στη ραστώνη του καλοκαιριού, γιατί τα προβλήματα της καθημερινότητας που θα μεγαλώσουν το καλοκαίρι, απαιτούν εγρήγορση και λύσεις..
Βγείτε, δείτε, μιλήστε, ακούστε, καταγράψτε και επιλύστε προβλήματα…» έγραψα χαρακτηριστικά !
Επειδή η Δημοτική Αρχή «ποιεί την νήσσα» για το γεγονός του τραυματισμού του Πολωνού τουρίστα στον ημιτελή ποδηλατόδρομο πέφτοντας με το ποδήλατο του, σας ενημερώνω με χρονική σειρά:

18-12-2018
Δελτίο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
«Δημοπράτηση της επέκτασης του ποδηλατοδρόμου προς το Δρέπανο»
Δημοπρατείται η επέκταση του ποδηλατοδρόμου – πεζοδρόμου από το ύψος που τελειώνει ο ήδη υπάρχων μέχρι και το camping στο Δρέπανο, μήκους 1.340 μέτρων και συνολικού προϋπολογισμού 1.130.000,00€.
Η χρηματοδότησή του έργου, προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στο οποίο εντάχθηκε με τη σύμφωνη γνώμη και της Περιφέρειας Ηπείρου.
Τη μελέτη, την επίβλεψη και την κατασκευή του έργου έχει η Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες της.
Η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σταμάτησε για λόγους που γνωρίζει η παρούσα κυβέρνηση και το έργο παρέμεινε ημιτελές.
Από τη Δημοτική Αρχή δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, όπως δεν υπήρξε και καμία εργασία προστασίας των πολιτών από τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση ενός ημιτελούς έργου. Δηλαδή σήμανση, περίφραξη των επικίνδυνων σημείων κλπ
Η αντίφαση βέβαια είναι, ότι 3 ημέρες πριν το ατύχημα, συνεργείο τοποθετεί κάγκελα στην αρχή του έργου, που ενδεχομένως σηματοδοτούν τη συνέχιση του

Ερωτήματα ;
Με τη διακοπή χρηματοδότησης του έργου, γιατί δεν ελήφθησαν μέτρα προστασίας όπως αυτά προβλέπονται ;
Η χρηματοδότηση επανήλθε;


Υ.Γ. Το βιολί του Νασδραντιν Χότζα θα ακουστεί πολλές φορές για το κ. Δήμαρχο
Read More »
Γόγολος: Το βιολί του Νασδραντιν Χότζα θα ακουστεί πολλές φορές για το κ. Δήμαρχο Γόγολος: Το βιολί του Νασδραντιν Χότζα θα ακουστεί πολλές φορές για το κ. Δήμαρχο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022 Rating: 5

Αγριογούρουνο κόβει βόλτες στην παραλία της Πλαταριάς (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022

Αγριογούρουνο κόβει βόλτες στην παραλία της Πλαταριάς (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας απρόσμενος επισκέπτης αναστάτωσε τους λουόμενους στην παραλία της Πλαταριάς.

Επρόκειτο για ένα αγριογούρουνο, το οποίο αποφάσισε να κατέβει στην παραλία, είτε για να δροσιστεί, είτε προς αναζήτηση τροφής.

Το "άγριο" ζώο δεν φαίνεται να ενοχλείται από την παρουσία των ανθρώπων, ούτε από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το αγριογούρουνο να κάνει τη βόλτα του ...περήφανο στην παραλία της Πλαταριάς

Read More »
Αγριογούρουνο κόβει βόλτες στην παραλία της Πλαταριάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Αγριογούρουνο κόβει βόλτες στην παραλία της Πλαταριάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αναβολή εκδήλωσης εξαιτίας κρούσματος

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022
Ηγουμενίτσα: Αναβολή εκδήλωσης εξαιτίας κρούσματος


Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας ενημερώνει τη αναβολή της προγραμματισμένης εκδήλωσης την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, "the bird’s project: πόλη ή φύση;", στα πλαίσια του προγράμματος «Όλα Κύριε Αριστοφάνη είναι όπως τα άφησες;» στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον στις 19:30. 
Η αναβολή οφείλεται σε θετικό κρούσμα covid-19, συνεργάτη της ΑΜΚΕ Αβγό και η εκδήλωση θα προγραμματιστεί σε νέα ημερομηνία που θα ανακοινωνωθεί.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Αναβολή εκδήλωσης εξαιτίας κρούσματος Ηγουμενίτσα: Αναβολή εκδήλωσης εξαιτίας κρούσματος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022 Rating: 5

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Μεγάλος χορηγός στο 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022
Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Μεγάλος χορηγός στο 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης


Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει ως Μεγάλος Χορηγός το 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης, μία διοργάνωση που στοχεύει στην πολιτιστική, τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Ηπείρου και έχει τις προϋποθέσεις να αποτελέσει θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας. Η ανακοίνωση της χορηγίας προς το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιουνίου στα Ιωάννινα, παρουσία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Κωνσταντίνου Ζωνίδη, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ιωάννη Βουγιούκα, και του Δημάρχου Δήμου Δωδώνης, κ. Χρήστου Ντακαλέτση.
Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου, ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης ευχαρίστησε τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου για τη χορηγία, αναφέροντας: «Για έκτη χρονιά, από το 2017, πραγματοποιούμε στον Δήμο Δωδώνης το Φεστιβάλ το οποίο έχει στόχο την ανάπτυξη του τόπου σε πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο. Πλέον πορευόμαστε μαζί με την Τράπεζα Ηπείρου σε αυτή την προσπάθεια. Είναι χαρά μας να βλέπουμε επιχειρήσεις να στηρίζουν τα τοπικά δρώμενα και να συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη».
Τη συμβολή της πρωτοβουλίας στην ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού της Ηπείρου τόνισε και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Κωνσταντίνος Ζωνίδης, ο οποίος ανέφερε: «Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει σταθερά πρωτοβουλίες που προάγουν τον πολιτισμό στον τόπο μας, όπως το Φεστιβάλ Δωδώνης. Η συμμετοχή μας έχει ως στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής δραστηριότητας του τόπου μας και την ανάπτυξη της Ηπείρου. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο Δωδώνης κ. Χρήστο Ντακαλέτση και όλους όσους βρίσκονται πίσω από τη διοργάνωση».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ιωάννης Βουγιούκας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Στην Τράπεζα Ηπείρου ενισχύουμε διαχρονικά δράσεις που δίνουν σημαντική ώθηση στην τοπική κοινωνία και ενθαρρύνουν την πολιτιστική δραστηριότητα, προβάλλοντας παράλληλα την Περιφέρεια της Ηπείρου σε όλη την Ελλάδα. H Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου βρίσκεται δίπλα στους ηπειρώτες για περισσότερα από 40 χρόνια, στηρίζοντας ενεργά σημαντικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο μας. Με τη συμμετοχή μας στο 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης, συμβάλουμε έμπρακτα σε τοπικές δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν μια υπεραξία που θα καρπώνονται όλοι οι πολίτες της Περιφέρειας Ηπείρου».
Το 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης, με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Υλοποιείται από το 2017 στον αρχαιολογικό χώρο του Δήμου Δωδώνης και σε επιλεγμένα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα φιλοξενηθούν και φέτος καλλιτεχνικές και επιστημονικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, με διεθνή προσανατολισμό.
Read More »
Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Μεγάλος χορηγός στο 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Μεγάλος χορηγός στο 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022 Rating: 5

Παγκόσμια διάκριση για τα ΔΩΔΩΝΗ Plant'd

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022
Παγκόσμια διάκριση για τα ΔΩΔΩΝΗ Plant'd


Τα νέα προϊόντα ξεχώρισαν με χρυσά αστέρια.

Τα νέα φυτικά επιδόρπια βρώμης, ΔΩΔΩΝΗ Plant’d, απέσπασαν τις πρώτες τους διακρίσεις, στα Superior Taste Awards 2022, του παγκοσμίως αναγνωρισμένου Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης.

Συγκεκριμένα, το ΔΩΔΩΝΗ Plant’d Βρώμη- Μήλο – Κανέλλα βραβεύτηκε με 2 χρυσά αστέρια, ξεχωρίζοντας για την υψηλή ποιότητά του και γεύση του. Επιπλέον το ΔΩΔΩΝΗ Plant’d Βρώμη- Βανίλια και το ΔΩΔΩΝΗ Plant’d Βρώμη βραβεύτηκαν με 1 χρυσό αστέρι. Η νέα σειρά των ΔΩΔΩΝΗ Plant’d αποτέλεσε το μοναδικό προϊόν στο είδος του που διακρίθηκε παγκοσμίως στον διαγωνισμό, στην κατηγορία “Products Alternative to Dairy”.

H νέα σειρά φυτικών επιδορπίων παράγεται από εξαίρετης ποιότητας φυσικά συστατικά με βάση την βρώμη και φυτικές πρωτεΐνες μπιζελιού, ενώ δεν περιέχουν λακτόζη, φοινικέλαιο, σόγια, ξηρούς καρπούς και συντηρητικά. Αποτελεί ένα καινοτόμο προϊόν εξαίρετης ποιότητας, η οποία διέπεται από τα πιο αυστηρά πρότυπα και είναι κατάλληλη για όσους επιλέγουν μια vegan διατροφή ή μία διατροφή με λιγότερα γαλακτοκομικά. Επιπλέον, τα φυτικά επιδόρπια ΔΩΔΩΝΗ Plant’d φέρουν την πιστοποίηση V-Label, η οποία αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο και καταχωρημένο σύμβολο σήμανσης προϊόντων που είναι κατάλληλα για vegan και vegeterian κοινό.

Ο Μιχάλης Παναγιωτάκης, CEO της ΔΩΔΩΝΗ, δήλωσε σχετικά με τις διακρίσεις: «Η συγκεκριμένη βράβευση πιστοποιεί έμπρακτα την εξαιρετική ποιότητα και γεύση των ΔΩΔΩΝΗ Plant’d, ενός προϊόντος που λανσαρίστηκε πρόσφατα στην αγορά και έχει καταφέρει να κερδίσει ήδη πολύ θετικές εντυπώσεις. Ο στόχος παραμένει πάντα να προσφέρουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας, έχοντας ως βάση την ποιοτική πρώτη ύλη, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές.»

Τα βραβεία Superior Taste Awards διοργανώνονται κάθε χρόνο από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας – iTQi, το οποίο αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην αξιολόγηση και πιστοποίηση καταναλωτικών τροφίμων και ποτών.
Read More »
Παγκόσμια διάκριση για τα ΔΩΔΩΝΗ Plant'd Παγκόσμια διάκριση για τα ΔΩΔΩΝΗ Plant'd Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 21, 2022 Rating: 5

Σελίδες