https://picasion.com/
https://picasion.com/

Ξεχείλισμα του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου. Νέα πρόκληση στην περιβαλλοντική υποβάθμιση του τόπου. Αποκαλυπτικές φωτογραφίες

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2015
Ξεχείλισμα του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου. 
Νέα πρόκληση στην περιβαλλοντική υποβάθμιση του τόπου. 
Αποκαλυπτικές φωτογραφίες

 
Γράφει για την paramythia-online.gr
o Χόβολος Θεόδωρος

Όπως ήταν βέβαιο - και αυτό το χειμώνα - είχαμε νέα ξεχειλίσματα του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, που τώρα, λόγω πλήρωσης των κυττάρων, δεν παίρνουν την τραγική μορφή της τοξικής λίμνης, που ξεβράζει στον κάμπο της Παραμυθιάς, όπως βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα γίνεται με λιγότερο φανταχτερό τρόπο, με απ΄ ευθείας - ξέπλυμα και διαρροή. Η περιβαλλοντική υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής συνεχίζεται με εγκληματικό τρόπο και με κύρια θύματα τόσο τον ποταμό Κωκκυτό (μέσω αυτού τον Αχέροντα και την ευρύτερη περιοχή μέχρι και την Αμμουδιά), όσο και τον κάμπο μας, ο οποίος αποτελεί τον κύριο παράγοντα οικονομικής επιβίωσης του τόπου.

Αυτό ουδόλως ενδιαφέρει τους διαχειριστές των απορριμμάτων της 2ης Διαχειριστικής ενότητας Ηπείρου, οι οποίοι έχουν λύσει το πρόβλημα για τις περιοχές τους, μεταφέροντάς το σε εμάς, σε πολλαπλάσιο βαθμό. Δεν ενδιαφέρει ούτε και τους υπεύθυνους της Αυτοδιοίκησης Τοπικής και Περιφερειακής και τους μέχρι σήμερα βουλευτές και κυβερνήσεις, που όλοι μαζί, είναι συνυπεύθυνοι για τον απαράδεκτο, παράλογο και άδικο αυτό σχεδιασμό διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Ενώ είναι ξεκάθαρο ότι η διαρροή των τοξικών στραγγισμάτων αποτελεί σοβαρότατο πρόβλημα που εμφανίζεται με μαθηματική ακρίβεια τους βροχερούς μήνες, οι …. «υπεύθυνοι» δεν χολοσκάνε και πολύ καθ΄ ότι η παραδοσιακή ανομία και η συνεχόμενη ατιμωρησία, τους έχει αποθρασύνει. Πριν ενάμισι χρόνο, όταν ήταν να επισκεφθεί την περιοχή αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου, έκαναν κάποια έργα βιτρίνας, σπατάλησαν κι άλλα χρήματα σε βάρος μας, τα οποία όμως δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα. Η παραπομπή των υπευθύνων και τα πρόστιμα που έπρεπε να μπουν, μετά το πόρισμα- καταπέλτη των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος έχουν δια μαγείας εξαφανιστεί.

Δεν επιδείχθηκε όμως η ίδια αδιαφορία στο μοίρασμα των διοικητικών θέσεων στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν παραμονές πρωτοχρονιάς, για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης του ΦΟΔΣΑ. Εκεί, παράγοντες της περίφημης Καλλικρατικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Πρέβεζας και Θεσπρωτίας), με ζωηρό ενδιαφέρον, ενεπλάκησαν σ΄ έναν αγώνα μοιράσματος θέσεων, που οδήγησε στην εκπαραθύρωση όχι μόνο των εκπροσώπων του Δήμου Σουλίου, αλλά και σχεδόν το σύνολο των Θεσπρωτών (μόνο ένα από τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής είναι από την Ηγουμενίτσα). Σ΄ αυτές τις διεργασίες διαπρέπουν οι τοπικοί άρχοντές μας, οι οποίοι πλήρως υποταγμένοι στις Οδηγίες της ΕΕ για ιδιωτικοποίηση των πάντων, πρόθυμα υπογράφουν τις δημοπρασίες λειτουργίας του ΧΥΤΑ από εργολάβους που ξεπερνούν τα 6 εκ. ευρώ στην πενταετία. Δεν χρειάζεται να αναλογιστεί κανείς για το ποιος πληρώνει τον «βαρκάρη».

Είναι από καιρό ξεκάθαρο ότι ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου αποτελεί ωρολογιακή περιβαλλοντική βόμβα που απειλεί να ανατινάξει την όποια πρωτογενή, τωρινή ή μελλοντική, παραγωγή του τόπου. Είναι επίσης ξεκάθαρη η διάτρητη διαχειριστική επάρκεια που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο έργο με ευθεία αντανάκλαση στη Δημόσια Υγεία. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι η παράξενη ανοχή που εμφανίζεται από τον λαό της περιοχής μας απέναντι στις συνεχόμενες, κατάφωρες προκλήσεις υποβάθμισης του τόπου και το ότι τόσο καιρό δεν έγινε ακόμη μέχρι σήμερα κατορθωτό να ορθωθεί μια συλλογική φωνή καταγγελίας και απαίτησης τήρησης των προδιαγραφών που απαιτούνται.


Αν δεν μπορέσει να δυναμώσει μια τέτοια φωνή και αν δεν κατανοηθεί ότι το περιβάλλον, ακόμη και στην πιο μικρή του έκταση αποτελεί τη βάση της επιβίωσης, είναι σίγουρο ότι θα βρεθούμε σε πολύ χειρότερη θέση. Για αυτό πρέπει να καταγγείλουμε το διαρκές έγκλημα που διαπράττεται στο όνομα της διαχείρισης των απορριμμάτων και καταλήγει ενάντια της ίδιας μας της ζωής. Πρέπει με κάθε τρόπο να διεκδικήσουμε να καταργηθεί άμεσα, ο παράλογος και εξ αρχής άδικος για τη Θεσπρωτία Περιφερειακός Σχεδιασμός Στερεών Αποβλήτων και να ανασχεδιαστεί, με πρόληψη στην πηγή, με ανακύκλωση, με δημόσιο χαρακτήρα, χωρίς χαράτσια στους δημότες και με ένα ΧΥΤΑ- τοπικής εμβέλειας και όχι της μισής Ηπείρου.ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Στις 3 φωτογραφίες και σύμφωνα με τις καταγγελίες κατοίκων τις περιοχής, βλέπετε τα σημεία που με τα αναχώματα πραγματοποιείται «κατά το δοκούν» ελεγχόμενη διαφυγή των λημμάτων, όταν το κύτταρο γεμίζει από τις βροχοπτώσεις για την αποφυγή υπερχείλισης. Με αυτό τον τροπο και πάντα σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, δεν γίνεται ορατή η διαρροή των λυμάτων.
Read More »
Ξεχείλισμα του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου. Νέα πρόκληση στην περιβαλλοντική υποβάθμιση του τόπου. Αποκαλυπτικές φωτογραφίες Ξεχείλισμα του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.  Νέα πρόκληση στην περιβαλλοντική υποβάθμιση του τόπου.  Αποκαλυπτικές φωτογραφίες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2015 Rating: 5

Οι Γενικοί Διευθυντές στη θέση των Γενικών Γραμματέων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2015
Οι Γενικοί Διευθυντές στη θέση των Γενικών Γραμματέων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

 
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών αποφάσισε για το επόμενο δίμηνο τις αρμοδιότητες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να ασκούν οι Γενικοί Διευθυντές και να μη διορίσει νέους Γενικούς Γραμματείς, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων. 
 
Σε αυτό το μεσοδιάστημα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα μελετήσει τον τρόπο με τον οποίον ο αποκεντρωμένος έλεγχος θα μεταφερθεί στους δήμους και τις περιφέρειες, διασφαλίζοντας ουσιαστικά το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ. 
 
Η κεντρική πολιτική ιδέα και στόχος του νέου μέτρου, είναι οι ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού να έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται τις τοπικές υποθέσεις, χωρίς τον εναγκαλισμό από το μακρύ χέρι του κράτους που συνέβαινε μέχρι και σήμερα. 
 
Ειδικότερα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, τις αρμοδιότητες της παραιτηθείσας πρώην Γενικής Γραμματέα, Βίκυς Ευταξά, θα εκτελεί η σημερινή Γενική Διευθύντρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γεωργία (Γωγώ) Γεωργάκη.
Read More »
Οι Γενικοί Διευθυντές στη θέση των Γενικών Γραμματέων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Οι Γενικοί Διευθυντές στη θέση των Γενικών Γραμματέων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2015 Rating: 5

Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στην καμπάνια κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ»

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2015
Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στην καμπάνια κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ»


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Βουλευτού Α’ Θεσσαλονίκης, κας Έλενας Ράπτη, για την προώθηση της καμπάνιας κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» προωθεί το 3D animation με τίτλο «Το μυστικό της Νίκης» σε όλα τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
 
Επίσης σε συνεργασία με την κα Ράπτη προετοιμάζει κοινές δράσεις ενημέρωσης των Δημοτών για ένα σημαντικό θέμα που μας αφορά όλους.

Σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/EnaStaPente
Το Μυστικό της Νίκης στη Ελληνική γλώσσα: https://www.youtube.com/watch?v=gyzEcIgogFg
Το Μυστικό της Νίκης στη νοηματική γλώσσα: https://www.youtube.com/watch?v=1AIB-Lozzxw
Read More »
Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στην καμπάνια κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στην καμπάνια κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2015 Rating: 5

Ψήφισμα της Πανηπειρωτικής για τις πλημμύρες

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2015
Ψήφισμα της Πανηπειρωτικής για τις πλημμύρεςΑγαπητοί συμπατριώτες,

Μεγάλη καταστροφή χτύπησε τον τόπο μας! Με τις βροχές των τελευταίων ημερών τα ποτάμια στην Ήπειρο ξεχείλισαν και πλημμύρισαν κάμποι, δρόμοι αποκόπηκαν, οι συγκοινωνίες διαλύθηκαν. Μεγαλύτερες είναι οι συνέπειες στα Τζουμέρκα και στον κάμπο της Άρτας. Ο Άραχθος ξεχείλισε, το Ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο μονότοξο των Βαλκανίων κατέρρευσε, χωριά στον κάμπο της Άρτας πλημμύρισαν και εκκενώθηκαν από τους κατοίκους τους, το παλιό και χιλιοτραγουδισμένο γεφύρι της Άρτας κινδύνευσε!

Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα συντελέστηκε! Τα πολιτιστικά μνημεία μας, όσα οι προπάτορες μας έχτισαν με ιδρώτες και αίματα, αφήνονται έρμαια της τύχης τους και των καιρικών φαινομένων χωρίς συντήρηση. Η φύση βιάζεται. Το περιβάλλον εκτιμάται μόνο ως εμπόρευμα. Το νερό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εμπορευματικοποίησης, στους καιρούς της απόλυτης ιδιωτικοποίησης κάθε τι του κοινού. Οι πολιτικές, οι αντιλήψεις που αφανίζουν τις λαϊκές οικογένειες με τους φόρους, τα χαράτσια, τα διόδια, που ξεπουλάνε όλα όσα έχουμε δημιουργήσει με δουλειά και κόπους αιώνων, που στέλνουν ό, τι παραγωγικό έχουμε ξανά στην ξενιτειά, που αναγκάζουν τη νέα γενιά να δουλεύει ανασφάλιστη για ένα κομμάτι ψωμί, που κόβουν τις συντάξεις, που στερούν τα φάρμακα από τους ανήμπορους, αυτές οι πολιτικές, αυτές οι αντιλήψεις (και όσοι τις υπηρετούν χρόνια τώρα) είναι εκείνες που οργάνωσαν και εκτέλεσαν το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα.

Το ΔΣ της ΠΣΕ συγκλήθηκε άμεσα, σε έκτακτη συνεδρίαση του την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 με τη συμμετοχή του ΔΣ της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, του Δημάρχου Βόρειων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, του Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Περικλή Βασιλάκη, του Κοσμήτορα της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ καθηγητή Δημήτρη Κουτσογιάννη, του καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Καλιαμπάκου, του καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας Βαγγέλη Αυδίκου, του Νίκου Γιαννούλη Φυσικού Περιβαλλοντολόγου PhD, MSc, των πρώην προέδρων της ΠΣΕ Κώστα Αλεξίου και Παύλου Κοσοβίτσα. Εξετάστηκε αναλυτικά η κατάσταση και ομόφωνα όλοι συμφώνησαν:

1. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πλημμυροπαθείς συμπατριώτες μας και ζητάμε την άμεση βοήθεια τους και την πλήρη αποκατάσταση από τις ζημιές χωρίς προϋποθέσεις.

2. Θεωρούμε ότι η καταστροφή του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας μπορούσε να αποφευχθεί, αν τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς συντηρούνταν συστηματικά και αν είχε γίνει οριοθέτηση των ποταμών, αν γινόταν παράλληλα έργα αναχωμάτων, αν λειτουργούσε το φράγμα με ενιαία λογική διαχείρισης του νερού για άρδευση, ύδρευση και όχι αποκλειστικά για την εξασφάλιση κερδών για τους μετόχους της ΔΕΗ. Όλα αυτά έχουν τονιστεί στο παρελθόν πολλές φορές.

3. Το γεφύρι της Πλάκας μπορεί και πρέπει να αναστυλωθεί με τα υλικά και την τεχνοτροπία του πρωτότυπου και όσο είναι δυνατόν ίδιο με το καταστραμμένο. Είναι ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού να συντονίσει όλες τις προσφορές του τεχνικού κόσμου (από το ΕΜΠ, το ΤΕΕ κλπ) ή την οικονομική συνδρομή των επώνυμων και ανώνυμων Ηπειρωτών από όλον τον κόσμο που άρχισε από την πρώτη στιγμή να ξεδιπλώνεται. Είναι αναγκαίο να χαραχθεί χρονοδιάγραμμα ενεργειών με σαφείς στόχους και χρεώσεις ευθυνών. Οι Ηπειρώτες με τους φορείς τους θα επαγρυπνούν.

4. Ορίσθηκε επιτροπή από τον Δήμαρχο Βόρειων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Περικλή Βασιλάκη, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών Χρήστο Λαναρά και τον Α’ Αντιπρόεδρο του ΔΣ της ΠΣΕ Σωτήρη Κολιούση η οποία επισκέφθηκε την επομένη, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015 τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Ξυδάκη και του έθεσε το πλήθος των προβληματισμών και την απαίτηση των Ηπειρωτών για πλήρη αναστύλωση του γεφυριού, στον ενιαίο χώρο και τόπο του μνημείου. Ο υπουργός συμφώνησε με τις προτάσεις και εξέφρασε τη βούληση του Υπουργείου και της κυβέρνησης να γίνει πλήρης αποκατάσταση του μνημείου. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνει ευρεία σύσκεψη για τα χάραξη της διαδικασίας, της διακριτής ευθύνης υλοποίησης επί μέρους τομέων του έργου και του αναγκαίου χρόνου. Ως συντονιστής θα λειτουργεί ο Δήμαρχος Βόρειων Τζουμέρκων.

5. Το ΔΣ της ΠΣΕ αφιερώνει όλες τις εκδηλώσεις του 2015 στη Σωτηρία της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με αιχμή την αναστύλωση του γεφυριού της Πλάκας. Ιδιαίτερα η μεγάλη εκδήλωση της ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ, στο ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ, την Κυριακή 1η Μάρτη 2015 πρέπει να αποτελέσει σταθμό στη συμπαράταξη όλου του Ηπειρώτικου πνευματικού και καλλιτεχνικού δυναμικού, όλων των Ηπειρωτών για αυτόν το σκοπό.

6. Ορίζεται η 1η Φεβρουαρίου κάθε έτους, η αποφράδα ημέρα της καταστροφής, ως ημέρα ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης, ως ημέρα αγώνα για τη Σωτηρία της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.
Read More »
Ψήφισμα της Πανηπειρωτικής για τις πλημμύρες Ψήφισμα της Πανηπειρωτικής για τις πλημμύρες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2015 Rating: 5

Συλλήψεις 7 ατόμων για διάφορα αδικήματα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2015
Συλλήψεις 7 ατόμων για διάφορα αδικήματαΑπό αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, συνελήφθησαν στην Πρέβεζα, στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας και στα Ιωάννινα, επτά άτομα για διάφορα αδικήματα.

Αναλυτικότερα:
Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, συνελήφθη χθες (04-02-2015) το απόγευμα στην Πρέβεζα, ένας 25χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 25χρονος βραδινές ώρες της 02/03-02-2015 αφαίρεσε από περίπτερο στην πόλη της Πρέβεζας χρηματικό ποσό σε κέρματα και πακέτα με τσιγάρα.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, συνελήφθη προχθές (03-02-2015) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και (9) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.

· Από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας, συνελήφθη προχθές (03-02-2015) το βράδυ στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, ποινής φυλάκισης τριών (3) μηνών, για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».

· Από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, συνελήφθη χθες (04-02-2015) αργά το βράδυ στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι μετέφερε με το αυτοκίνητό του, προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 28χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

· Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν χθες (04-02-2015) το πρωί στα Ιωάννινα, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, 41 και 28 ετών, διότι αφαίρεσαν από σούπερ μάρκετ στην πόλη των Ιωαννίνων διάφορα προϊόντα. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε οι δύο αλλοδαποί στερούνταν κάθε νόμιμου τίτλου παραμονής στη χώρα μας, ενώ ο 41χρονος ήταν καταχωρημένος και στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών λόγω διοικητικής απέλασης και παραβίασης των όρων διαμονής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.
Read More »
Συλλήψεις 7 ατόμων για διάφορα αδικήματα Συλλήψεις 7 ατόμων για διάφορα αδικήματα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2015 Rating: 5

Παραιτήθηκε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2015
Παραιτήθηκε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας

 
 
Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά υπέβαλλε την παραίτησή της στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νικόλαο Βούτση στη διάρκεια συνάντησης που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας (2/2/2015) στο γραφείο του.
 
Η κ. Ευταξά συμμετείχε στη συνάντηση που προκάλεσε ο νέος Υπουργός με τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στο πλαίσιο αλληλοενημέρωσης που αφορούν στο θεσμό.
 
Στην τοποθέτησή της μεταξύ άλλων κατέστησε σαφές πως οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις από τη σύστασή τους έως σήμερα (τα τελευταία τέσσερα χρόνια) λειτούργησαν σε ρόλο αναπτυξιακής ανασυγκρότησης τόσο σε επίπεδο παραγωγικό όσο και σε επίπεδο διοικητικής μεταρρύθμισης και με αίσθημα ευθύνης και αμεσότητας απέναντι στους πολίτες και τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού.
 
Από την πλευρά του ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι έως σήμερα υπηρεσίες τους θα αποσαφηνιστεί εντός του επόμενου 6μηνου και θα συνδέεται πιθανώς με το νέο «Καλλικράτη».
 
Να σημειωθεί πως η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της μέχρι και τη δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης της αποδοχής της παραίτησής της από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Read More »
Παραιτήθηκε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας  Παραιτήθηκε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2015 Rating: 5

Σήμερα στις 11.00 η ορκωμοσία των βουλευτών

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2015
Σήμερα στις 11.00 η ορκωμοσία των βουλευτών


Η τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών, που εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015, στις 11.00 το πρωί.
Read More »
Σήμερα στις 11.00 η ορκωμοσία των βουλευτών Σήμερα στις 11.00 η ορκωμοσία των βουλευτών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2015 Rating: 5