Ξεκινάει αύριο το πετρέλαιο θέρμανσης | Κερδίστε έκπτωση 5% και 12 άτοκες δόσεις

Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022
Ξεκινάει αύριο το πετρέλαιο θέρμανσης | Κερδίστε έκπτωση 5% και 12 άτοκες δόσεις


Αυριο, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με τους πολίτες είναι αντιμέτωποι με τις τρομακτικές αυξήσεις τιμών.

Για ακόμη μία χρονιά, η ΕΚΟ κατανοώντας τις ανάγκες της εποχής, παραμένει έμπρακτα δίπλα στους Έλληνες καταναλωτές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης με έκπτωση 5% και εξόφληση σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες όλων των ελληνικών τραπεζών.

Έτσι, από 14 Οκτωβρίου έως και 21 Νοεμβρίου, όλοι οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν την παραγγελία τους για το φετινό χειμώνα, και να επωφεληθούν από έκπτωση 5% με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες. Επιπλέον, για όσους επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν πιστωτική κάρτα δίνεται η δυνατότητα εξόφλησης από 2 έως 12 άτοκες δόσεις.


Read More »
Ξεκινάει αύριο το πετρέλαιο θέρμανσης | Κερδίστε έκπτωση 5% και 12 άτοκες δόσεις Ξεκινάει αύριο το πετρέλαιο θέρμανσης | Κερδίστε έκπτωση 5% και 12 άτοκες δόσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Έτσι πρέπει να γίνει και έτσι θα γίνει

Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022
Μάριος Κάτσης: Έτσι πρέπει να γίνει και έτσι θα γίνει

Άρθρο Μ. Κάτση στον ιστότοπο «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ»


Η χώρα έχει εισέλθει εκ των πραγμάτων σε προεκλογική περίοδο, καθώς διανύουμε τον τελευταίο χρόνο της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούμε σε εκλογές μέσα σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία. Πλέον είναι ορατό ότι στις εκλογές θα συγκρουστούν δυο αντιπαραθετικά σχέδια με σαφείς διαχωριστικές γραμμές σε όλα τα επίπεδα: Στην οικονομία, στα εργασιακά, στο κοινωνικό κράτος, στο παραγωγικό μοντέλο, στην κατεύθυνση των πόρων του ταμείου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, και φυσικά στην διαχείριση της ακρίβειας που μαστίζει το μέσο ελληνικό νοικοκυριό που δεν μπορεί να βγάλει πέρα το μήνα.

Το δίλλημα των εκλογών
Ωστόσο η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, πέρα από την προγραμματική αντιπαράθεση, θα έχει μορφή σύγκρουσης δύο διαφορετικών κόσμων με ιδεολογικά, κοινωνικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά . Κυρίως όμως ο ελληνικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει εάν με την ψήφο του θα κανονικοποιήσει το καθεστώς Μητσοτάκη νομιμοποιώντας το να αποκτήσει ρίζες στο διηνεκές, ή αν η μέρα των εκλογών θα ισοδυναμεί με λυτρωτική και απελευθερωτική γιορτή δημοκρατίας που ακολουθεί την απαλλαγή από ένα καθεστώτος. Το δίλλημα αυτό αποτυπώθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο από τον Αλέξη Τσίπρα με τις φράσεις «με την Αγία Οικογένεια ή με την Προοδευτική συμμαχία, με την Ολιγαρχία ή τη Δημοκρατία; Κράτος ή παρακράτος;»

Χτίζοντας μεθοδικά το καθεστώς
Από την πρώτη κιόλας ημέρα της εκλογής της η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να πολιτευτεί ως η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση όλων των Ελλήνων πολιτών σεβόμενη τους θεσμούς και το Σύνταγμα, επέλεξε να στήσει μεθοδικά ένα καθεστώς προσπαθώντας να ελέγξει όλους τους αρμούς της εξουσίας και να καταστείλει προκαταβολικά όλες τις πιθανές εστίες έκφρασης αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας για ό,τι θα ακολουθούσε. Πράξη πρώτη ήταν η σύσταση του «επιτελικού κράτους» που ουσιαστικά αποτελούσε την νομοθέτηση ενός υδροκέφαλου υπερσυγκεντρωτικού μοντέλου εξουσίας με κέντρο το Μαξίμου και διακοσμητικούς Υπουργούς που υποκαθίστανται από μη εκλεγμένους υφυπουργούς της επιλογής Μητσοτάκη. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση επανέφερε την παλαικομματική πρακτική του κράτους –λάφυρο αλώνοντας όλη τη δημόσια διοίκηση με κομματικούς εγκάθετους, των ανεξαρτήτων αρχών συμπεριλαμβανομένων. Πράξη δεύτερη ήταν η αυταρχικοποίηση της αστυνομίας που «της έλυσαν τα χέρια» ώστε αντί να επιβάλλει την τάξη στο έγκλημα επέβαλλε την πάταξη σε όποιον σκεφτόταν να διαμαρτυρηθεί ή να διεκδικήσει. Από κοντά και οι νομοθετήσεις κατάργησης του ασύλου, περιορισμού του δικαιώματος στην απεργία και στο συνέρχεσθαι, αλλά και η πρόσληψη χιλιάδων αστυνομικών ρουσφετολογικά ώστε να κατασταλεί κάθε διεκδίκηση που συνήθως προέρχεται από τη νεολαία και τους εργαζόμενους. Το πεδίο είχε καθαριστεί.

Χειραγωγώντας την Ενημέρωση
Σημαντική προϋπόθεση για την εγκαθίδρυση καθεστώτος ήταν ο έλεγχος της πληροφορίας και της ενημέρωσης. Από την πρώτη μέρα ο κ. Μητσοτάκης πήρε υπό τον έλεγχό του κυβερνητικά τα δημόσια ΜΜΕ, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και την ΕΡΤ όπου δεν δίστασε να διορίσει επικεφαλής τον διευθυντή του γραφείου τύπου του. Στα ιδιωτικά μέσα η χειραγώγηση έλαβε χώρα με την τακτική του μαστιγίου και του καρότου, με καρότο το δημόσιο χρήμα. Λίστες Πέτσα αδιαφανώς και χωρίς κριτήρια με εντολές πληρωμής απευθείας από το Μαξίμου, χαριστικές ρυθμίσεις εκατομμυρίων στους τηλεοπτικούς σταθμούς εις βάρος μάλιστα των εργαζομένων. Αποτέλεσμα όλων αυτών η χώρα να έχει κατρακυλήσει από την 65η θέση στην 108η θέση στο δείκτη ελευθερίας του τύπου και η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται υπόλογη απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση για παραβίαση του κράτους δικαίου και των θεσμών της Δημοκρατίας και όσον αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών και όσο αφορά τα ζητήματα της ελευθερίας του Τύπου. Δεν είναι καθόλου υπερβολικό να πούμε πως εάν η σημερινή κυβέρνηση είχε μόλις το 1/3 της κριτικής που είχε να αντιμετωπίσει η προηγούμενη δεν θα ολοκλήρωνε την 4ετία. Η προπαγάνδα και κυρίως η απόκρυψη των ειδήσεων είναι πλέον αποκρουστική ακόμα και στους πιο συνεπείς Νεοδημοκράτες καθώς υποτιμά βάναυσα τη νοημοσύνη τους η απόσταση της εικονικής πραγματικότητας από την αλήθεια που βιώνουν.

Οι υποκλοπές ως θρυαλλίδα
Το επιστέγασμα της καθεστωτικής νοοτροπίας της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη αλλά και δείγμα ακραίας αλαζονείας την ίδια στιγμή, ήταν το πολλαπλό σκάνδαλο των υποκλοπών που πλήττει ευθέως τον πυρήνα των δημοκρατικών αρχών. Στο πλαίσιο του ελέγχου των αρμών της εξουσίας ο κ. Μητσοτάκης πήρε με ΦΕΚ την δικαιοδοσία της ΕΥΠ, άλλαξε το νόμο ώστε να μπορέσει να διορίσει τον εκλεκτό του ως διοικητή καθότι δεν είχε πτυχίο, έδιωξε 100αδες στελέχη της ΕΥΠ που θεωρούσε «αντιφρονούντες» ενώ παράλληλα ίδρυσε μια παρά ΕΥΠ εντός της ΕΥΠ ονόματι ΚΕΤΥΑΚ εντελώς ελεγχόμενη από τον ίδιο και ανεξέλεγκτη από τους θεσμούς. Αποτέλεσμα να πιαστεί με τον κοριό στο αυτί εναντίον πολιτικών αντιπάλων, δημοσιογράφων και δεν γνωρίζουμε ποιων άλλων. Επιχείρησε να ελέγξει τις εξελίξεις στην αντιπολίτευση ώστε να την καταστήσει ακίνδυνη, να φιμώσει την ελεύθερη δημοσιογραφία, και γιατί όχι να ακούει επιχειρηματίες και στελέχη του κόμματός του. Τα όσα ακολούθησαν του ελληνικού Watergate και η επιχείρηση συγκάλυψης σε Βουλή, MME και θεσμούς, θα γραφτούν στην ιστορία ως η πιο βάναυση καταπάτηση δεκάδων άρθρων του Συντάγματος και δημοκρατικών αρχών. Από την εξεταστική παρωδία που απέκλεισε ουσιώδεις μάρτυρες και στοιχεία εκθέτοντας το κοινοβούλιο, από την επίκληση του απορρήτου και του ανέλεγκτου ενώπιον της Βουλής που εκπροσωπεί την λαϊκή κυριαρχία, από την άρνηση συνεργασίας της ΕΥΠ με τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές όπως κατήγγειλε ο κ. Ράμμος επικεφαλής της ΑΔΑΕ, μέχρι την αγωνιώδη προσπάθεια των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ να σβηστεί το θέμα από τη δημοσιότητα με το δόγμα «υποκλοπές τέλος επειδή το λένε οι δημοσκοπήσεις», έχουμε μια θεσμική και δημοκρατική εκτροπή εν εξελίξει που αποτελεί όμως και θρυαλλίδα εξελίξεων. Ο κ. Μητσοτάκης απομονωμένος από το κόμμα του αλλά και από συμμάχους στα άλλα κόμματα, γελοιοποιείται στα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ενώ παρουσιάζεται ως κυβερνήτης στο εσωτερικό της χώρας. Ταυτόχρονα όμως θέτει και τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες γιατί τα ζητήματα παραβιάσεων του κράτους δικαίου στην Ε.Ε. είναι πολύ σημαντικά και όπως έχουμε δει στην περίπτωση της Πολωνίας και της Ουγγαρίας η κίνηση εκτός Ευρωπαϊκού πλαισίου θέτει εν αμφιβόλω και τις πηγές χρηματοδότησης που τόσο έχουμε ανάγκη.

Ο κυρίαρχος λαός θα δώσει τη λύση στο δράμα
Οι επερχόμενες εκλογές λοιπόν, μέσα σε όλο αυτό το δυστοπικό σκηνικό που θα διεξαχθούν θα είναι η ευκαιρία του κυρίαρχου λαού να καθορίσει της εξελίξεις και επιτέλους να μιλήσει ύστερα από μεγάλη καταπίεση. Οι πολίτες που δεν ανήκουν στον σκληρό πυρήνα του καθεστώτος, που δεν είναι στο εισοδηματικά ανώτερο 10% της κοινωνίας, και που δεν είναι μέλη των καρτέλ της αισχροκέρδειας που προσπαθούν να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες μας, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την σημερινή κυβέρνηση. Έχουν αντιληφθεί την πολιτική απάτη. Είμαι πεπεισμένος πως ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας, από όπου και αν προέρχεται, δεν θα επιτρέψει στον Κ. Μητσοτάκη με νίκη στις εκλογές να κανονικοποιήσει αυτό το ΙΧ καθεστώς και να καθίσει στον σβέρκο του ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας ως μονάρχης. Ο εφιάλτης θα λάβει τέλος με τη σφραγίδα του ελληνικού λαού και μια νέα προοδευτική κυβέρνηση με τον Αλ. Τσίπρα πρωθυπουργό θα επαναφέρει τη χώρα και το λαό σε τροχιά προόδου και ελευθερίας. Έτσι πρέπει να γίνει και έτσι θα γίνει.

Μάριος Κάτσης
Βουλευτής Θεσπρωτίας
Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης , Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων

Read More »
Μάριος Κάτσης: Έτσι πρέπει να γίνει και έτσι θα γίνει Μάριος Κάτσης: Έτσι πρέπει να γίνει και έτσι θα γίνει Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022 Rating: 5

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 26 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 26 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα


Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 4 έως τις 10 Οκτωβρίου 2022, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 26 εκατομμύρια ευρώ.
Ο μεγάλος νικητής, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στην Κέφαλο της Κω, επέλεξε το στοίχημα «Τελικό Αποτέλεσμα» σε πέντε αγώνες από το Εuropa League και το Conference League, έπαιξε το σύστημα 2-3-4-5 και κέρδισε 8.434,13 ευρώ.
Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, στο Markopoulo Park, στο ΣΚΟΡ 6 (σωστή πρόβλεψη του νικητή σε έξι συνεχόμενες κούρσες) 12 νικητές κέρδισαν από 1.5110,78 ευρώ.

Εταιρικό προφίλ
Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.
Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.
Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr
Read More »
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 26 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 26 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022 Rating: 5

Παρεμβάσεις αποκατάστασης του δρόμου στην Αρχαιά Ελέα και στο Προδρόμι

Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022
Παρεμβάσεις αποκατάστασης του δρόμου στην Αρχαιά Ελέα και στο Προδρόμι


Η μελέτη του έργου, που εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου, αφορά εργασίες για την αποκατάσταση υφιστάμενων υποδομών, κατόπιν ζημιών (κατολισθήσεων, διαβρώσεων και καταστροφών οδοστρωσίας) που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια θεομηνιών της περασμένης χειμερινής περιόδου και έπληξαν τον Δήμο Σουλίου. Ειδικότερα οι παρεμβάσεις αφορούν σε δύο (2) περιοχές της Δ.Ε. Παραμυθιάς, στην κοινότητα Χρυσαυγής και την κοινότητα Προδρομίου.

Η σύμβαση προϋπολογισμού 73.000€ υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Σουλίου κ. Ιωάννη Σπ. Καραγιάννη, αφενός, ενεργώντας ως εκπρόσωπος του Δήμου και του κ. Πέτρου Ρεντζέλου, αφετέρου, ενεργώντας με την ιδιότητα του νόμιμου εκπροσώπου της Τεχνικής Εταιρείας «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.».

Σημειώνεται ότι η ολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει καθοριστεί σε ενενήντα (90) ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.Read More »
Παρεμβάσεις αποκατάστασης του δρόμου στην Αρχαιά Ελέα και στο Προδρόμι Παρεμβάσεις αποκατάστασης του δρόμου στην Αρχαιά Ελέα και στο Προδρόμι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022 Rating: 5

Οδηγούσε μεθυσμένος και συνελήφθη

Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022
Οδηγούσε μεθυσμένος και συνελήφθη


Συνελήφθη σήμερα (13-10-2022) πρώτες πρωινές ώρες στην Άρτα από αστυνομικούς Τμήματος Τροχαίας Άρτας ημεδαπός, διότι, όπως διαπιστώθηκε ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε (αλκοτέστ), οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Read More »
Οδηγούσε μεθυσμένος και συνελήφθη Οδηγούσε μεθυσμένος και συνελήφθη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022 Rating: 5

«Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις: Οι επιδοτήσεις και τα κριτήρια υπαγωγής

Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022
«Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις: Οι επιδοτήσεις και τα κριτήρια υπαγωγής


Επενδύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και του εξοπλισμού μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών και του τουρισμού εντάσσονται στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Επιχειρώ» ύψους 200 εκατ. ευρώ που αναμένεται να προκηρυχθεί ως το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του Οδηγού του προγράμματος, η εξοικονόμηση αναμένεται να προκύψει από:
α) την ενεργειακή αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής με παρεμβάσεις στο κτιριακό κέλυφος, αναβάθμιση εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, αναβάθμιση συστημάτων ψύξης/θέρμανσης, αναβάθμιση ή και ένταξη νέων υλικών και εξοπλισμού για τη μείωση των απωλειών ενέργειας, αναβάθμιση εξοπλισμού φωτισμού, κλπ, και
β) την εγκατάσταση και πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης ενέργειας και διατάξεων αυτοματισμού.

Για τους κλάδους Εμπορίου και Υπηρεσιών ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης έως 100.000 Euro, ενώ για τον κλάδο του Τουρισμού τα όρια προϋπολογισμού ύψους επένδυσης είναι από 50.000 Euro έως και 500.000 Euro. Η διάρκεια υλοποίησης κάθε πρότασης, δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 18 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης της πρότασης.

Επιλέξιμες επεμβάσεις είναι ενδεικτικά οι ακόλουθες:
* επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης κτιριακού κελύφους όπως θερμομόνωση αδιαφανών δομικών στοιχείων, αντικατάσταση διαφανών δομικών στοιχείων, εγκατάσταση συστημάτων σκίασης,
* επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης συστήματος φωτισμού, εσωτερικού και εξωτερικού, όπως αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων από νέα τεχνολογίας LED, εγκατάσταση αυτοματισμών σύζευξης τεχνητού με φυσικό φωτισμό, εγκατάσταση αυτοματισμών μείωσης κατανάλωσης λόγω απουσίας / παρουσίας χρηστών,
* επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα θέρμανσης χώρων όπως αντικατάσταση λεβήτων από αντλίες θερμότητας, ενίσχυση θερμομόνωσης δικτύων διανομής, αντικατάσταση τερματικών μονάδων από νέες ενεργειακά αποδοτικότερες,
* επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα ψύξης χώρων όπως αντικατάσταση ψυκτών από νεότερης τεχνολογίας αντλίες θερμότητας ή ψύκτες, ενίσχυση θερμομόνωσης δικτύων διανομής, αντικατάσταση τερματικών μονάδων από νέες ενεργειακά αποδοτικότερες,
* επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα αερισμού χώρων όπως αντικατάσταση Κ.Κ.Μ. από νεότερης τεχνολογίας που διαθέτουν ανάκτηση της ενέργειας του απορριπτόμενου αέρα, ενίσχυση θερμομόνωσης δικτύων διανομής, αντικατάσταση ανεμιστήρων μονάδων από νέες ενεργειακά αποδοτικότερους που ελέγχονται από ηλεκτρονικές διατάξεις (inverters),
* επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα ζεστού νερού χρήσης όπως αντικατάσταση λεβήτων από αντλίες θερμότητας, ενίσχυση θερμομόνωσης δικτύων διανομής, αντικατάσταση μονάδων αποθήκευσης από νέες ενεργειακά αποδοτικότερες,
* επεμβάσεις εγκατάστασης συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως ηλιοθερμικά συστήματα, φωτοβολταικά συστήματα, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, μικρές ανεμογεννήτριες και γεωθερμικές Α/Θ συμπεριλαμβανομένων των γεωεναλλακτών,
* εγκατάσταση συστήματος αυτοματισμού, ελέγχου και διαχείρισης σε τοπικό αλλά σε κεντρικό επίπεδο
* συστήματα βελτίωσης ποιότητας ισχύος

Οι επενδύσεις που θα γίνουν πρέπει να εξασφαλίζουν μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων (CO2) τουλάχιστον κατά 35%, εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας τουλάχιστον κατά 35% και αναβάθμιση της ενεργειακής κατηγορίας βάσει ΠΕΑ τουλάχιστον κατά τρείς ενεργειακές τάξεις σε σχέση με την υπάρχουσα κατάταξη.
Read More »
«Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις: Οι επιδοτήσεις και τα κριτήρια υπαγωγής «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις: Οι επιδοτήσεις και τα κριτήρια υπαγωγής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022 Rating: 5

«Εντέλλεσθε» για μεταφορά γιατρών του Νοσοκομείου Φιλιατών για εφημερίες στην Κέρκυρα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022
«Εντέλλεσθε» για μεταφορά γιατρών του Νοσοκομείου Φιλιατών για εφημερίες στην Κέρκυρα


Δώδεκα εφημερίες το μήνα στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας θα καλύπτουν γιατροί από τα Νοσοκομεία της Ηπείρου με ένα σύστημα μάλιστα που γεννά πολλά και εύλογα ερωτηματικά. Τα πρώτα «εντέλλεσθε» στους γιατρούς ήδη έχουν φτάσει και σύμφωνα με αυτά καλούνται για ένα 24ωρο να μετακινηθούν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέντε εφημερίες θα καλυφθούν από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, πέντε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και άλλες δύο από το Νοσοκομείο Φιλιατών.

Ουσιαστικά δώδεκα γιατροί για δώδεκα 24ωρα του μήνα θα μεταβαίνουν στην Κέρκυρα ώστε να στελεχώσουν την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου. Το βασικό ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί από την Διοίκηση της ΥΠΕ είναι αν εξετάστηκε και σε ποιο βαθμό η ενίσχυση της κλινικής ενδονοσοκομειακά. Το δεύτερο ζήτημα που προκύπτει αφορά την μετακίνηση μιας πλειάδας γιατρών από τα Γιάννινα και τους Φιλιάτες…

Γιατροί που πέρα από την 24ωρη εφημερία θα χάνουν άλλες δύο ημέρες στους δρόμους, μία για να πάνε και μία δεύτερη για να επιστρέψουν. Κι όλα αυτά εν μέσω του χειμώνα και με άγνωστη μέχρι στιγμής την ημερομηνία λήξης των μετακινήσεων
Read More »
«Εντέλλεσθε» για μεταφορά γιατρών του Νοσοκομείου Φιλιατών για εφημερίες στην Κέρκυρα «Εντέλλεσθε» για μεταφορά γιατρών του Νοσοκομείου Φιλιατών για εφημερίες στην Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022 Rating: 5

Χωρίς νερό σήμερα ο Οικισμός Εθνικής Αντίστασης

Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022
Χωρίς νερό σήμερα ο Οικισμός Εθνικής Αντίστασης


Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, θα γίνει διακοπή νερού στον Οικισμό Εθνικής Αντίστασης από τις 8:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ., προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συντήρηση του δικτύου ύδρευσης.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Read More »
Χωρίς νερό σήμερα ο Οικισμός Εθνικής Αντίστασης Χωρίς νερό σήμερα ο Οικισμός Εθνικής Αντίστασης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022 Rating: 5

Ένα όμορφο LIVE στο καφέ του 3D στην Πλαταριά

Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022
Ένα όμορφο LIVE στο καφέ του 3D στην ΠλαταριάRead More »
Ένα όμορφο LIVE στο καφέ του 3D στην Πλαταριά Ένα όμορφο LIVE στο καφέ του 3D στην Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022 Rating: 5

Επίθεση Γόγολου σε Λώλο με φόντο τις πρόσφατες πλημμύρες

Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022
Επίθεση Γόγολου σε Λώλο με φόντο τις πρόσφατες πλημμύρες 


Μετά την χθεσινή βροχόπτωση, μια προγραμματισμένη όπως βλέπαμε στα δελτία καιρού τις προηγούμενες ημέρες ….αλλά όπως φαίνεται εσείς δεν παρακολουθείτε δελτία καιρού.
Έχουμε μπει στην εποχή του φθινοπώρου εδώ και σαράντα και πλέον ημέρες.
Η έντονη βροχόπτωση ανέδειξε για ακόμη μια φορά την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής οκτώ χρόνια τώρα, να μην έχετε προγραμματισμό για την έγκαιρη καθαριότητα των φρεατίων και την έλλειψη υποδομών.
Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…..
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα Σύβοτα αλλά και το 2Ο Γενικό Λύκειο της Ηγουμενίτσας.
Αυτά που βλέπαμε στην τηλεόραση σε πολλές πόλης ανά την Ελλάδα το ζούμε στην Ηγουμενίτσα του Λώλου, να τρέχουν να γλιτώσουν τα παιδιά να μην χτυπήσουν από τα κομμάτια της οροφής που έπεφτε. Πλημμύρησε ο εσωτερικός χώρος του σχολείου με αποτέλεσμα η διεύθυνση του σχολείου να σταματήσει την λειτουργιά του.
Σε ενημέρωση που είχα και σε ανακοινώσεις των μαθητών οι οχλήσεις προς τον Δήμαρχο ήταν πολλές και αυτός…. το χαβά του.
Καταλάβατε κύριε Δήμαρχε γιατί δεν ψηφίζω την κατανομή των χρημάτων στις σχολικές επιτροπές, γιατί πλέον δεν σας εμπιστεύομαι …. Και δυστυχώς για άλλη μια φορά δικαιώνομαι .
Και ξέρεις κάτι, κύριε Δήμαρχε, δεν επιδιώκω πολιτικά οφέλη με τη δικαίωση μου ΑΛΛΑ επιδιώκω τις άμεσες λύσεις πριν είναι αργά για τους συμπολίτες μας.
Αυτή είναι η αξία της ζωής και της ενασχόλησης μου με τα κοινά.
Εσείς βέβαια έχετε διαφορετική προσέγγιση η οποία είναι να εισπράττεται τους καρπούς της εξουσίας.
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι…
Σας καλώ να ασχοληθείτε και να ασκήσετε τα καθήκοντα σας ως πρώτος πολίτης αυτής της πόλης…. μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 οπού και θα σας κρίνουν οι συμπολίτες μας …
Το αποτέλεσμα είναι είδη γνωστό για εσάς, δεν θα είναι έκπληξη…
Read More »
Επίθεση Γόγολου σε Λώλο με φόντο τις πρόσφατες πλημμύρες Επίθεση Γόγολου σε Λώλο με φόντο τις πρόσφατες πλημμύρες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022 Rating: 5

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα


Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από τις 3 έως και τις 9 Οκτωβρίου 2022 τα συνολικά κέρδη του παιχνιδιού ανήλθαν σε 2.612.657 ευρώ.
Ανάμεσα στους νικητές ήταν ένας τυχερός παίκτης στη Σταμάτα Αττικής, ο οποίος κέρδισε 10.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «ΧΡΥΣΑ ΕΦΤΑΡΙΑ». Ένας τυχερός στο Ηράκλειο Κρήτης κέρδισε 3.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «ΜΑΓΙΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ», τρεις παίκτες σε Αγίους Αναργύρους, Νέα Ιωνία και Λάρισα κέρδισαν έπαθλα των 2.000 ευρώ στα παιχνίδια «ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΕΦΤΑΡΙΑ» και «ΧΡΥΣΑ ΕΦΤΑΡΙΑ», ενώ συνολικά 79 παίκτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας κέρδισαν από 1.000 ευρώ ο καθένας.
Το ΣΚΡΑΤΣ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επάθλων για τους παίκτες, μεταξύ αυτών μεγάλα ποσά από 100.000 έως και 1.000.000 ευρώ.
Διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ΕΛΤΑ και επιλεγμένα πρατήρια υγρών καυσίμων και σούπερ μάρκετ.

Σχετικά με την Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.
H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. μία εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης όλων των Κρατικών Λαχείων όπως το Λαϊκό, το Εθνικό, το Πρωτοχρονιάτικο αλλά και το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο-ΣΚΡΑΤΣ, με σύμβαση παραχώρησης για 12 έτη, που εκτείνεται έως το 2026. H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ δύο κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και λοταρίας: ΟΠΑΠ Α.Ε. και Scientific Games Int'l.

Σχετικά με τον ΟΠΑΠ
Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.
Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.
Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Σχετικά με την Scientific Games Int’l
Η Scientific Games είναι ένας εταίρος με μοναδική δυνατότητα στη μεγιστοποίηση των προοπτικών για την αγορά στιγμιαίων λαχείων στην Ελλάδα. Η SGI είναι η εταιρεία που δημιούργησε το 1974 την κατηγορία του ΣΤΙΓΜΙΑΊΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ ΣΚΡΑΤΣ, διαθέτοντας εμπειρία σχεδόν 50 χρόνων στη συγκεκριμένη κατηγορία που η ίδια δημιούργησε, η εταιρεία έχει οδηγήσει με συνέπεια και επαγγελματισμό, στην ανάπτυξη και τη δημιουργία κέρδους για 300 πελάτες και συνεργάτες λαχείων σε παραπάνω από 50 χώρες. Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία που διαθέτει, η SGI εφαρμόζει τις βέλτιστες πρακτικές στο μάρκετινγκ, όπου σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία και με τo ολοκληρωμένο, καινοτόμοo και ασφαλές σύστημα παραγωγής παρέχει προϊόντα υψηλής ποιότητας προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε λοτταρίας.
Έτσι και πάντα με στόχο την ποιότητα και την ασφάλεια μέσα από μια πελατοκεντρική προσέγγιση η εταιρεία αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες οι οποίες υποστηρίζονται από υψηλή τεχνολογία και αποτελούν πρότυπα στην αγορά.
Read More »
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022 Rating: 5

Σύλληψη 36χρονου στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022
Σύλληψη 36χρονου στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο στερείτο σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Επιπλέον, κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του 36χρονου σε βάση δεδομένων, υπήρχε εις βάρος του καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας διενεργείται προανάκριση.
Read More »
Σύλληψη 36χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 36χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2022 Rating: 5

Σελίδες