Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019

DIESEL Avio Double Filtered από την EKO

Ένα τεχνολογικά προηγμένο καύσιμο που εφαρμόζει την τεχνολογία φίλτρων καυσίμων των αεροσκαφών στο Diesel του αυτοκινήτου σας.

Σας εξασφαλίζει:

Μεγαλύτερη επιτάχυνση, μείωση θορύβων και κραδασμών, χάρη στον αυξημένο αριθμό κετανίων.
Μηδενική απώλεια ισχύος του κινητήρα σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του και σε όλο το εύρος των στροφών του (σύμφωνα με το τεστ κινητήρα CEC F-98-08 που έχει καθιερωθεί για τους σύγχρονους common rail κινητήρες Diesel).
Εξαιρετικά αποτελέσματα καθαρισμού του κινητήρα, άρα και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.
Πλήρη επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του κινητήρα με 2 γεμίσματα. Με 5 γεμίσματα, πλήρη εξαφάνιση των εσωτερικών εναποθέσεων στα μπεκ.
Aποτελεσματική αντιαφριστική, αντιδιαβρωτική και αντιοξειδωτική προστασία χάρη στα ειδικά τεχνολογικά προηγμένα βελτιωτικά πρόσθετα.

Με το Avio Filter εξασφαλίζετε καθαρότερα καύσιμα!

Το Avio Filter είναι εγκαταστημένο δίπλα στις αντλίες και σας εξασφαλίζει καθαρότητα στα καύσιμα στο επίπεδο καθαρότητας των καυσίμων των αεροσκαφών.
Φιλτράρει αποτελεσματικά τα καύσιμα που βάζετε, επιτυγχάνοντας:
Απομάκρυνση σωματιδίων
Απομάκρυνση σκουριάς και νερού
Απόδοση φιλτραρίσματος καυσίμου 98% Απόδοση και καθαρότητα από τα πρώτα κιόλας γεμίσματα!


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019 Rating: 5

Οι πολύτεκνοι της Ηγουμενίτσας έκοψαν την πίτα τους

Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019
 
Ο δραστήριος Σύλλογος Πολυτέκνων Ηγουμενίτσας έκοψε, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, την πίτα του στα γραφεία. 
 
Ο επί πολλά χρόνια ενεργητικός και αποδοτικός πρόεδρος Μιχάλης Λάμπρου εκτός από τις καθιερωμένες ευχές, αναφέρθηκε και στα προβλήματα των πολυτέκνων, που χρονίζει η επίλυσή τους. 
 
Οι πολύτεκνες οικογένειες είναι ξεχασμένες από την πολιτεία. 
Δεν έχουν καμία στήριξη. 
Καθημερινά οι πολύτεκνες οικογένειες έρχονται αντιμέτωπες με το σημαντικότερο πρόβλημα, το οποίο είναι αυτό της επιβίωσης. 
 
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, ο βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας, ο πρώην βουλευτής Ηλίας Βεζδρεβάνης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αλκιβιάδης Λάμπρου, ο δημοτικός σύμβουλος Σουλίου Γιάννης Γώγος, ο δικηγόρος Γιώργος Σιντόρης κ. ά.
Read More »
Οι πολύτεκνοι της Ηγουμενίτσας έκοψαν την πίτα τους Οι πολύτεκνοι της Ηγουμενίτσας έκοψαν την πίτα τους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019 Rating: 5

Τα ΚΗΦΗ ΠΕΡΔΙΚΑΣ – ΚΗΦΗ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019


Τα ΚΗΦΗ ΠΕΡΔΙΚΑΣ – ΚΗΦΗ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ, στις 31/1/2019 έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην δομή του ΚΗΦΗ ΠΕΡΔΙΚΑΣ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αιδεσιμότατος Χρήστος Τζοβάρας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Δημήτριος Πάκος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Απόστολος Τζώρτζης, ο Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΟ κ. Γεράσιμος Φουσέκης, η Προϊσταμένη του Τμήματος 3ης ηλικίας & ευπαθών κοινωνικών ομάδων κα Αλεξάνδρα Χρήστου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα. Ρεγγίνα Δελαβέρη και κ. Ιωάννης Γόγολος κ.α..

Οι ωφελούμενοι είχαν την χαρά να χορέψουν και να γλεντήσουν με ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

Τα ΚΗΦΗ είναι Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ανοικτού τύπου, με τη λειτουργία των οποίων επιδιώκεται η παραμονή των ηλικιωμένων στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, η αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού, η εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων.

Read More »
Τα ΚΗΦΗ ΠΕΡΔΙΚΑΣ – ΚΗΦΗ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα Τα ΚΗΦΗ ΠΕΡΔΙΚΑΣ – ΚΗΦΗ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019 Rating: 5

Λαϊκισμός vs Πολιτικός Λόγος - Του Γεώργιου Β. Ντάνη

Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019


Η προεκλογική περίοδος σε όλα τα επίπεδα έχει ξεκινήσει και οι διεκδικητές, ο καθένας όπως μπορεί, “εργάζονται” για να πετύχουν (?) την εκλογή τους ή ότι τέλος πάντων ελπίζουν.

Παρατηρώντας ανακοινώσεις, πύρινα δελτία τύπου, δηλώσεις και πολλά άλλα, γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι ο ορθός πολιτικός λόγος σταδιακά εκλείπει και την θέση του καταλαμβάνει ο λαϊκισμός, η λασπολογία και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Εύκολα λοιπόν αναρωτιέται κανείς, που θα οδηγήσει αυτό, ειδικά τώρα με έναν εκλογικό νόμο που επιτάσσει περισσότερο από ποτέ την συναίνεση και τις συνεργασίες.

Είμαστε όμως στην αρχή του 2019 και αντί να αναβαθμίζουμε τον πολιτικό λόγο και το επίπεδο της κοινωνίας μας, επιστρέφουμε σε τακτικές Μαυρογιαλουρου και πολιτικών που για να εκλεγούν δεν διστάζουν να πράξουν και να τάξουν το οτιδήποτε.

Αρκετοί έχουν χάσει τον πολιτικό λόγο ή μήπως δεν τον είχαν ποτέ(;) και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την παντελή πλέον απουσία ορθής πολιτικής σκέψης που θα συνοδεύεται από προτάσεις τεκμηριωμένες, που θα συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής στον δήμο, στην περιφέρεια και στη χώρα .

Οι πολίτες καλούνται να συγκρίνουν δύο διαφορετικούς κόσμους. Από την μία τον στείρο, λαϊκίστικο λόγο και από την άλλη τον δομημένο με τεκμηριωμένες προτάσεις και πράξεις. Από την μία τα λόγια χωρίς αντίκρισμα και από την άλλη, την αλήθεια και την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.

Αγαπητοί, μην παίζετε με την νοημοσύνη μας. Καταθέστε τις όποιες προτάσεις σας, οι οποίες οφείλουν να είναι τεκμηριωμένες και να ανταποκρίνονται κυρίως στην πραγματικότητα.

Η δύναμη της Δημοκρατίας είμαστε εμείς, οι πολίτες. Αυτό και μόνο αποτελεί την μεγαλύτερη ευθύνη του καθενός μας έναντι στο αύριο. Ας μην σπαταλήσουμε την ψήφο μας και ας μην παίξουμε το παιχνίδι των λαϊκιστών και ας απαιτήσουμε από όλους τους εν δυνάμει πολίτικους να μιλούν με ορθό και μεστό πολιτικό λόγο, αν φυσικά μπορούν.

Γεώργιος Β. Ντάνης
Διευθυντής Ηπείρου του ΚΕΑΣΜ
Read More »
Λαϊκισμός vs Πολιτικός Λόγος - Του Γεώργιου Β. Ντάνη Λαϊκισμός vs Πολιτικός Λόγος - Του Γεώργιου Β. Ντάνη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019 Rating: 5

H Παραμυθιώτισσα Πανεπιστημιακός Άννα Κούρτη, Συντονίστρια στην παράταξη του Ν. Κάτσιου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Δήμο Σουλίου

Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019


Τη δέσμευσή του για την άμεση ενεργοποίηση του πολύτιμου δυναμικού των απόδημων επιστημόνων του Δήμου Σουλίου στη διαδικασία αναπτυξιακής ανάταξης της περιοχής, έκανε πράξη ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου, Νικόλας Κάτσιος, μέσα από τον ορισμό της απόδημης Παραμυθιώτισσας κ. Άννας Κούρτη, Καθηγήτριας του Τμήματος Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Συντονίστρια της δημοτικής του παράταξης, υπεύθυνης για την εκπόνηση του προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα υλοποιήσει στο Δήμο ως νέα δημοτική αρχή.

«Η εποικοδομητική συνεργασία μας με τους επιστήμονες της αποδημίας θα είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της νέας δημοτικής αρχής στο Δήμο Σουλίου, στο δύσκολο δρόμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της τοπικής οικονομίας μας», ανέφερε στη διακεκριμένη Παραμυθιώτισσα επιστήμονα ο Ν. Κάτσιος, στη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί της στο Γραφείο της στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου τόνισε ότι, ως δήμαρχος θα αξιοποιήσει με κάθε τρόπο το επιστημονικό και επιχειρηματικό δυναμικό της αποδημίας και σημείωσε ότι, ήδη έχει αρχίσει να συγκροτεί μία ομάδα επιστημόνων που συνεχώς διευρύνεται, η οποία θα αποτελέσει για το Δήμο μία δεξαμενή πολύτιμων ιδεών, προτάσεων και λύσεων για τα προβλήματα του τόπου. «Μια ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων που αποτελούν πανεπιστημιακοί από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το ΤΕΙ Ηπείρου, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι σε συνεργασία με τους καταξιωμένους επιστήμονες της περιοχής και το γεωτεχνικό δυναμικό της πολιτείας αλλά και του Δήμου θα αποτελέσουν έναν στρατηγικό σύμβουλο ανάπτυξης, που θα βοηθήσει τη νέα δημοτική αρχή να σηκώσει όσο πιο ψηλά γίνεται, το Δήμο Σουλίου», υπογράμμισε με νόημα ο Ν. Κάτσιος.

Η κ. Άννα Κούρτη, αποδεχόμενη με ευχαρίστηση την πρόσκληση του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου να προσφέρει τις γνώσεις της στο δήμο της ιδιαίτερης πατρίδας της, ανέφερε ότι: «Η ανάπτυξη του Δήμου Σουλίου περνάει υποχρεωτικά μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, με άξονα μια δυναμική και βιώσιμη γεωργία και κτηνοτροφία αλλά και με την ταυτόχρονη στήριξη των αγροτικών προϊόντων της περιοχής». Αναλύοντας την αναγκαιότητα θέσπισης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης για το Δήμο Σουλίου, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη για αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό των καλλιεργειών με σεβασμό στο περιβάλλον, στη μείωση του κόστους άρδευσης και παραγωγής αλλά και στην ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Επίσης επισήμανε τη σημασία ανάπτυξης της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, τη διασύνδεση της παραγωγής με την αγορά, την παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων ποιότητας με χαρακτήρα "Brand-Σούλι" και τον αγροτουρισμό, ως τομείς που θα συμβάλουν στην τόνωση του αγροτικού εισοδήματος, θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, που θα αποτελέσουν διέξοδο για τους νέους ανθρώπους και τελικά θα τους κρατήσουν στον τόπο μας.

Από την πλευρά του, ο Ν. Κάτσιος τόνισε ότι η έναρξη της συνεργασίας με την κ. Κούρτη σηματοδοτεί την απαρχή της διαμόρφωσης ενός μοντέλου τοπικής ανάπτυξης για την επόμενη πενταετία στο Δήμο Σουλίου που θα παράγει γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα προστιθέμενης αξίας. Κλείνοντας ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι: «Αυτό δεν είναι ζήτημα μόνο της κεντρικής εξουσίας αλλά αποτελεί υπόθεση όλων μας και κατά συνέπεια είναι ένα ζήτημα που θα απασχολήσει όχι μόνο τους επιστήμονες και τους αγρότες αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα έργα υποδομής που θα πρέπει να υλοποιήσουμε, ώστε να διαμορφώσουμε για τους παραγωγούς μια νέα αισιόδοξη προοπτική που με τη σειρά της θα οδηγήσει στην τόνωση της τοπικής μας οικονομίας. Πεποίθηση μου είναι ότι, παρά τα όποια προβλήματα τελικά θα τα καταφέρουμε και θα διασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον παραγωγικό κόσμο στο Δήμο Σουλίου».

Read More »
H Παραμυθιώτισσα Πανεπιστημιακός Άννα Κούρτη, Συντονίστρια στην παράταξη του Ν. Κάτσιου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Δήμο Σουλίου H Παραμυθιώτισσα Πανεπιστημιακός Άννα Κούρτη, Συντονίστρια στην παράταξη του Ν. Κάτσιου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019 Rating: 5

Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν τρία άτομα με 113 κιλά κάνναβης

Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019


Συνελήφθησαν, χθες (04-02-2019) το βράδυ, σε δασική περιοχή στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, τρεις αλλοδαποί (ηλικίας 31, 23 και 24 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι, μαζί με δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, μετέφεραν πεζή ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν (99) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -113- κιλών.

Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των παραπάνω αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του 31χρονου, εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Read More »
Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν τρία άτομα με 113 κιλά κάνναβης Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν τρία άτομα με 113 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019 Rating: 5

Αλ. Πάσχος: «Προκλήσεις, δυσκολίες αλλά και ευκαιρίες στο επιχειρείν, το 2019»

Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019


Χρονιά ορόσημο με προκλήσεις, ευκαιρίες άλλα και πολλές δυσκολίες στο «επιχειρείν», χαρακτήρισε το 2019 σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Αλέξανδρος Πάχος.

Ο Αλέξανδρος Πάσχος αναφέρθηκε στα εμπόδια για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές και διαφθορά – έλλειμμα διαφάνειας, φιγουράρουν στη λίστα των σημαντικότερων εμποδίων στο επιχειρηματικό περιβάλλον, με τη διαφθορά και το έλλειμμα αδιαφάνειας μάλιστα το 2018 να κατακτούν τη δεύτερη θέση από την πέμπτη που κατείχαν το 2017, σύμφωνα με έρευνα του ΣΕΒ η οποία δεν δεν αμφισβητείται, ενώ ακολουθούν, η πολιτική αβεβαιότητα για τη μετά τα μνημόνια περίοδο στη χώρα, οι εγχώριες οικονομικές επιπτώσεις της ύφεσης και οι εκκρεμείς δεσμεύσεις του προγράμματος διαρθρωτικής προσαρμογής και τέλος η αναποτελεσματική λειτουργία των θεσμών»

«Μέσα σε αυτό το περιβάλλον φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη η επένδυση» τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας του Κινήματος Αλλαγής, ωστόσο όπως σημειώνει, μια σειρά από χρηματοδοτικά προγράμματα άλλα και οι ευκαιρίες που δημιουργεί η κρίση, είναι ικανά να δείξουν μια διέξοδο που μπορεί να την εκμεταλλευτεί η επιχειρηματική κοινότητα της Θεσπρωτίας, όπως το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» και πιο συγκεκριμένα η δράση «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση», την οποία παρουσιάζει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, την Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:00, στην αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγ. Αποστόλων 55, Ηγουμενίτσα, παραπλεύρως Δικαστικού Μεγάρου).

«H μείωση του ελλείμματος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας προϋποθέτει μια σειρά από παρεμβάσεις που πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να προωθήσει» σημειώνει ο Αλέξανδρος Πάσχος ο οποίος τονίζει πως η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης και των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, είναι η σημαντικότερη δράση που άμεσα θα πρέπει να υλοποιηθεί.

Τέλος ο Αλέξανδρος Πάσχος, κάλεσε την επιχειρηματική κοινότητα της Θεσπρωτίας να παρευρεθεί στην ετήσια εκδήλωση της πίτας του Επιμελητηρίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10.2, στις 11:00 το πρωί στο Πάνθεον, έτσι ώστε οι επιχειρηματίες του νομού να ενημερωθούν για τον απολογισμό δράσεων του 2018 καθώς και για τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2019.
Read More »
Αλ. Πάσχος: «Προκλήσεις, δυσκολίες αλλά και ευκαιρίες στο επιχειρείν, το 2019» Αλ. Πάσχος: «Προκλήσεις, δυσκολίες αλλά και ευκαιρίες στο επιχειρείν, το 2019» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019 Rating: 5

Ο «Ποσειδών» του φυσικού αερίου

Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019


Η συζήτηση περί της έλευσης του φυσικού αερίου στην Ήπειρο έχει γίνει και δύσκολη και ατελείωτη, ενώ συχνά έχει αποτελέσει τη βάση για πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αναμενόμενο ώς έναν βαθμό, αν σκεφθεί κανείς ότι η Ήπειρος ακούει για φυσικό αέριο επί δεκαετίες, αλλά φυσικό αέριο δεν βλέπει.

Τα τελευταία δύο χρόνια, το σχέδιο για έναν γνώριμο αγωγό φυσικού αερίου αναβίωσε. Πρόκειται για τον ελληνοϊταλικό αγωγό «Ποσειδών», τον πρώην ITGI, με τη ΔΕΠΑ και την ιταλική Edison να συνεργάζονται. Ο «Ποσειδών», που περνάει από τα ίδια μέρη σχεδόν, διακατέχεται από μια διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με τον ελληνοϊταλικό αγωγό που είχε σχεδιαστεί πριν από μια δεκαετία. Αυτή την περίοδο, και μέχρι τον Μάρτιο, βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το χερσαίο τμήμα του αγωγού από τους Κήπους Έβρου μέχρι το Φλωροβούνι Θεσπρωτίας. Το θέμα αναμένεται να έρθει προς γνωμοδότηση και στο περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου.

Ο νέος σχεδιασμός της ΔΕΠΑ-Edison παρέχει στον αγωγό, έκτασης 760 χλμ., άμεση πρόσβαση σε αέριο διαθέσιμο στα ελληνοτουρκικά σύνορα (από Ρωσία, Ιράν και Κασπία) και δυνατότητα διασύνδεσης με τον αγωγό IGB της Βουλγαρίας. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι ο σχεδιασμός έγινε και με το βλέμμα στον αγωγό Eastmed που προωθείται για τη σύνδεση της ευρωπαϊκής αγοράς με τις νέες ανακαλύψεις κοιτασμάτων φυσικού αερίου από Κύπρο και Ισραήλ. Ο Eastmed, όπως έχει σχεδιαστεί, συναντά τον «Ποσειδώνα» στον σταθμό συμπίεσης στο Φλωροβούνι Θεσπρωτίας.

Σημειωτέον ότι ο «Ποσειδών» δεν θεωρείται ανταγωνιστικός του ΤΑΡ, του διαδρατικού αγωγού (Ελλάδα, Αλβανία, Ιταλία) που βρίσκεται υπό κατασκευή. Ο «Ποσειδών» θα έρθει να λειτουργήσει συμπληρωματικά του ΤΑΡ και να αποτελέσει μέρος του περίφημου Νότιου Ευρωπαϊκού Διαδρόμου Φυσικού Αερίου.

Σύμφωνα με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ο αγωγός στην Ήπειρο θα περάσει από Γρεβενίτι, Τρίστενο, Μηλιωτάδες (Δήμος Ζαγορίου), Κρυόβρυση, Δρίσκος, Δαφνούλα, , Χαροκόπι, Μουζακαίους (Δήμος Ιωαννιτών), Σερβιανά, Επισκοπικό, Κωστάνιανη, Ελευθεροχώρι, Άγιος Νικόλαος (Δήμος Δωδώνης), Πετούσι, Αγία Κυριακή, Ελευθεροχώρι, Αγία Μαύρα, Κεφαλόβρυσο, Γκρίκα (Δήμος Σουλίου) και Καρτέρι, Μαζαρακιά, Μεσοβούνι (Δήμος Ηγουμενίτσας).

Το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού, που συνδέει την Ελλάδα με την Ιταλία (στο Ότραντο), ακολουθεί μία ξεχωριστή διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης . Το τμήμα αυτό είχε πάρει περιβαλλοντική αδειοδότηση το 2015. Ωστόσο, η μελέτη κατατέθηκε εκ νέου το καλοκαίρι του 2018, με τροποποιήσεις, και αναμένεται η νέα απόφαση.

Η υλοποίηση του έργου, μόλις και αν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σε λίγους μήνες, προσδοκάται να ξεκινήσει στα μέσα του 2020. Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής έχει οριστεί στα τρία χρόνια.

Όσον αφορά το επίπονο ερώτημα αν ο αγωγός θα είναι τράνζιτ ή όχι, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αναφέρει ότι ο «Ποσειδών» μπορεί να υποστηρίξει την εισαγωγή φυσικού στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Υπάρχει όμως μια προϋπόθεση για τη σύνδεση του αγωγού με τοπικά δίκτυα (η προϋπόθεση που υπήρχε ανέκαθεν): Ότι θα υπάρχει ενδιαφέρον της αγοράς. 
Συντακτης: Βαρβαρα Αγγελη  
 
Read More »
Ο «Ποσειδών» του φυσικού αερίου Ο «Ποσειδών» του φυσικού αερίου  Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Παράταση έως την 28 Φεβρουαρίου για δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι με κοινή απόφαση των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών παρατείνεται η προθεσμία για τη δήλωση στο Taxisnet του επαγγελματικού λογαριασμού από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Η σχετική υποχρέωση αφορά τις κατηγορίες επαγγελματιών και επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν υποχρεωτικά POS στις συναλλαγές τους.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά προθεσμία, καθώς η προηγούμενη παρήλθε στις 15 Ιανουαρίου και αφορά στην υποχρέωση επαγγελματιών οι οποίοι πρέπει να αποδέχονται συναλλαγές μέσω POS, να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ τον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό τους, μέσω του οποίου διεκπεραιώνονται οι συναλλαγές τους.

Επισημαίνουμε ότι προβλέπονται βαριά πρόστιμα για όσους δεν τηρήσουν τη νομοθεσία.

Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Παράταση έως την 28 Φεβρουαρίου για δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Παράταση έως την 28 Φεβρουαρίου για δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019 Rating: 5

Πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας στις 29-01-2019 στο Πάνθεον στην Ηγουμενίτσα παρουσία του Προέδρου, των υπόλοιπων τακτικών μελών καθώς και του συνόλου του προσωπικού του Φορέα. 
 
 
 
Κατά την πρώτη αυτή συνεδρίαση έγινε εκτενής ενημέρωση του ΔΣ σχετικά με τη λειτουργία, τη χωρική αρμοδιότητα, το έργο και τις εκκρεμότητες του Φορέα Διαχείρισης. 
 
Επίσης ελήφθησαν οι πρώτες απαιτούμενες αποφάσεις για τη λειτουργία του ΔΣ.
Read More »
Πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας Πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019 Rating: 5

Με επιτυχία το γλέντι του Κ.Κ.Ε. στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019

Με επιτυχία έγινε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 το γλέντι που οργάνωσε η Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του Κ.Κ.Ε.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Λαέρτης Ρέγκας μέλος της Ε.Π. Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Φιλιατών με την Λαϊκή Συσπείρωση.

 
Παρουσιάστηκε μονόπρακτο του Τσέχωφ με θέμα την μισθοδοσία και την στάση των εργαζομένων.

Το κόψιμο της πίτας έγινε από τον Γ. Παπαθεοδώρου γραμματέα της Κ.Ο. Ηγουμενίτσας.

Ακολούθησε γλέντι με λαϊκή και δημοτική μουσική.

Read More »
Με επιτυχία το γλέντι του Κ.Κ.Ε. στην Ηγουμενίτσα Με επιτυχία το γλέντι του Κ.Κ.Ε. στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019 Rating: 5

Σύλληψη 30χρονης τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019


Στη σύλληψη μίας 30χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 30χρονης τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 30χρονης τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019 Rating: 5

Έντονη σεισμική δόνηση στα παράλια της Ηπείρου

Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019


Έντονη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 4.26 τα ξημερώματα, στα παράλια της Ηπείρου, 16 χιλιόμετρα δυτικά της Πρέβεζας.

Είχε ένταση 5 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρη την Ήπειρο και το Βόρειο Ιόνιο χωρίς για την ώρα να έχουν αναφερθεί ζημιές.

Read More »
Έντονη σεισμική δόνηση στα παράλια της Ηπείρου Έντονη σεισμική δόνηση στα παράλια της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019 Rating: 5

Σελίδες